Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. nov. 07, 2024 8:24

Hozzászólás a témához  [ 47 hozzászólás ] 
Új alaplapok AGP nélkül 

Szerintetek jó lesz ez ? Az indokot kérem egy hozzászólásban leírni!
Igen. 64%  64%  [ 14 ]
Nem. 36%  36%  [ 8 ]
Szavazatok száma : 22

Új alaplapok AGP nélkül 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
Nem lehetne szabadalmaztatni, hogy a proci hőjét víz főtésére használjuk?
Amiket használnak processzorokban hőcsövek, azoknak van valami fizikai korlátjuk, úgy értem hosszra??? Kicsit tuningolom a szomszéd szobában lévő bojlert. Reggel elindítom a gépet este meleg vízben fürdök :D

kedd szept. 06, 2005 18:51
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Salvatore Salvataggio írta:
Gabor2 írta:
Szai írta:
Az sem utolsó szempont a mai videókártyákat elnézve, hogy az AGP 45W-jával szemben a PCI-Expressz foglalat 75W leadására képes...

Szerintem már az is kevés. (Ezt egyébként egy egyszerű csatlakozóval megoldották.) Én inkább azt támogatnám, hogy szorítsák vissza a kártyák fogyasztását. Lassan télen elég lesz bekapcsolni a számítógépet, fűtés se kell. 8)

Ha te is kis irodában ülnél sok géppel akkor te is tudnád hogy ez így is van! Olyan hőt nyomnak mint az állat.

A számítógépem egy kb 3*3-as szobában van. A nagy meleg miatt pár hete levettem az oldalát..azóta úgy van. Egyik reggel - véletlen bekapcsolva hagytam a gépet éjjel - amikor mentem át a szobán, szabály szerint meleg volt, több fokkal, legalább 5, melegebb, mint a másik két helységben! :lol:

Úgyhogy ez tényleg igaz!

kedd szept. 06, 2005 14:09
arany tag

Hozzászólás 
djsms írta:
az sem zavarna, ha nem lehetne házba tenni az alaplapot, mert úgyis rital szekrénybe építem be ;)
amúgy kérdésedre válaszolva:
tv tuner, wifi kártya (ált. több) lan (gigabit), raid kártya, dc miro, 7.1 hang, "mezei" hangkártya (voiphez)
Persze van olyan alaplap, amire ezek közül pár fel van interálva, de van még pár speckó vezérlőkártya, amiket most nem is említettem!

Legtöbb kártya már kapható külsőként is, IEEE1394 v. USB csatlakozóval (tuner esetén megoldás lehet egy AIW kártya is). Ha ezekből még leveszed azokat is, amik az alaplapra vannak integrálva, akkor tulajdonképpen minden PCI slotod üresen maradt :)
Max. a nagyon egyedi, "speciális" vezérlőkártyákat kell PCI-ba rakni.
Én a tv tuner-t pl. felváltottam egy asztali dvd felvevővel. Sokkal praktikusabb :wink:

csüt. szept. 01, 2005 23:28
Profil Privát üzenet küldése Honlap
platina tag

Hozzászólás 
djsms írta:
Buta kérdés, de ha építek egy passzív pci elosztót (párhuzamosan kötök néhány pci csatit) az ugye nem fog működni. Létezik valami pci "sokszorozó" kártya?

A kartyat passzolom (biztos letezik:), PCI-PCI bridge viszont elegge sok bovitokartyan elo szokik fordulni. Pl. en mar talaltam Dell gep riser kartyajan, G200MMS-en, de lattam Voodoo6 6000-en is:)

A 'passziv pci eloszto' nem fog mukodni, ez mar nem az a kategoria, amit otthon osszebarkacsol az ember:) (ISA-nal meg mukodott:)

csüt. szept. 01, 2005 19:22
gyémánt tag

Hozzászólás 
NEUROFiRE írta:
(Extended-)ATX hazba max. 7 kartyat lehet bepakolni. Jobbfajta nagyobb szerverekben (ill. munkaallomasokban) pedig van boven kartyahely, altalaban 8-15 PCI vagy PCI-X, csak fizesd meg. (Mellesleg minek neked a sok kartya? Mondjuk hulye kerdes, mert nalam is tele van minden lik az alaplapon:)

az sem zavarna, ha nem lehetne házba tenni az alaplapot, mert úgyis rital szekrénybe építem be ;)
amúgy kérdésedre válaszolva:
tv tuner, wifi kártya (ált. több) lan (gigabit), raid kártya, dc miro, 7.1 hang, "mezei" hangkártya (voiphez)
Persze van olyan alaplap, amire ezek közül pár fel van interálva, de van még pár speckó vezérlőkártya, amiket most nem is említettem!

Buta kérdés, de ha építek egy passzív pci elosztót (párhuzamosan kötök néhány pci csatit) az ugye nem fog működni. Létezik valami pci "sokszorozó" kártya?

csüt. szept. 01, 2005 18:19
Hozzászólás :9
djsms írta:
az átlag felhasználónak nem jó, mert feleslegesen vetetnek meg vele nagy teljesítményű cuccokat. AGP-ben lehet kapni néhány megás játékra egyátalán nem, de netre tökéletesen alkalmas kártyát, PCI-E-ben meg nem igazán, inkább csak törpe erőművek vannak (még)
Minél újabb egy gép annál többet fogyaszt - feleslegesen!
Szerintem nagy sikere lenne egy rendkívül olcsó, ám kis teljesítményű és extra kis fogyasztású (zajmentes) konfigurációnak. Könyvelők, irodisták teherautóval vinnék a nagykerekből az tuti.
Könyvelő ismerősöm most cserélte le a p1-es (full passzív hűtésű) gépét, mert villámcsapás érte. Mai napig megfelelt a célnak. Boltban meg sajnos csak p4-est kapott, ami nagy, hangos, sokat fogyaszt stb

Lecseréltem én is a jó öreg IS7-es lapom egy Asus P5GD1 PRO-ra, ami már ezzel az új "csodával" is el van látva. Mai napig nem találtam hozzá (ata/sata) raid kártyát, így gyakorlatilag a régi pci-os kártyát tettem át. Sebesség természetesen nem lett több. Ha nem lenne pci slot a lapon most szépenszólva b..hatnám a tvtuneremet is, amit régen megintcsak szép summáért vettem.

Továbbá nem értem azt sem, miért nem gyártanak olyan lapokat, amin nem 3-5, hanem 6-10 pci(-e) slot van. Vagy létezik ilyen és én nem tudok róla?

gyártanak, csak baromi drágák.

egyébként a hidak határozzák meg a pci helyek számát, csak sajnos nem nagyon használja ki agyártó őket..

csüt. szept. 01, 2005 6:20
platina tag

Hozzászólás 
djsms írta:
az átlag felhasználónak nem jó, mert feleslegesen vetetnek meg vele nagy teljesítményű cuccokat. AGP-ben lehet kapni néhány megás játékra egyátalán nem, de netre tökéletesen alkalmas kártyát, PCI-E-ben meg nem igazán, inkább csak törpe erőművek vannak (még)

Interganyolt VGA. Irodaba eleg, bar ritka xar kepuk van, a DVI-s meg keves koztuk (az ASUS-nak van valami AGP-s kartyaja, amin egy DVI kimenet vanik, nehany lap i845-os interganyolt VGA-javal hasznalhato, ill. regebben (i815 korszak) volt egy kb. 40 tus csatlakozo nehany lapon, amire ilyen DVI bigyot lehetett kotni, de abszolut nem terjedt el).

Idézet:
Továbbá nem értem azt sem, miért nem gyártanak olyan lapokat, amin nem 3-5, hanem 6-10 pci(-e) slot van. Vagy létezik ilyen és én nem tudok róla?

(Extended-)ATX hazba max. 7 kartyat lehet bepakolni. Jobbfajta nagyobb szerverekben (ill. munkaallomasokban) pedig van boven kartyahely, altalaban 8-15 PCI vagy PCI-X, csak fizesd meg. (Mellesleg minek neked a sok kartya? Mondjuk hulye kerdes, mert nalam is tele van minden lik az alaplapon:)

szer. aug. 31, 2005 21:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
Minél újabb egy gép annál többet fogyaszt - feleslegesen!
Szerintem nagy sikere lenne egy rendkívül olcsó, ám kis teljesítményű és extra kis fogyasztású (zajmentes) konfigurációnak. Könyvelők, irodisták teherautóval vinnék a nagykerekből az tuti.
Könyvelő ismerősöm most cserélte le a p1-es (full passzív hűtésű) gépét, mert villámcsapás érte. Mai napig megfelelt a célnak. Boltban meg sajnos csak p4-est kapott, ami nagy, hangos, sokat fogyaszt stb

Lecseréltem én is a jó öreg IS7-es lapom egy Asus P5GD1 PRO-ra, ami már ezzel az új "csodával" is el van látva. Mai napig nem találtam hozzá (ata/sata) raid kártyát, így gyakorlatilag a régi pci-os kártyát tettem át. Sebesség természetesen nem lett több. Ha nem lenne pci slot a lapon most szépenszólva b..hatnám a tvtuneremet is, amit régen megintcsak szép summáért vettem.

szer. aug. 31, 2005 19:20
arany tag

Hozzászólás 
Gabor2 írta:
Szai írta:
Az sem utolsó szempont a mai videókártyákat elnézve, hogy az AGP 45W-jával szemben a PCI-Expressz foglalat 75W leadására képes...

Szerintem már az is kevés. (Ezt egyébként egy egyszerű csatlakozóval megoldották.) Én inkább azt támogatnám, hogy szorítsák vissza a kártyák fogyasztását. Lassan télen elég lesz bekapcsolni a számítógépet, fűtés se kell. 8)

Ha te is kis irodában ülnél sok géppel akkor te is tudnád hogy ez így is van! Olyan hőt nyomnak mint az állat.

Heehee......erről én is mesélhetnék pedig ahol én vagyok csak 3 gép + 1 nagy nyomtató van, klima vagy legalább egy kis huzat viszont zero. Mondjuk nem kell szaunába mennem az tény. A másik elönye, hogy mint minden irodában sok a locsifecsi ember, na ezek melegebb napokon be sem mernek hozzánk lépni :D :) Legalább csend van.

szer. aug. 31, 2005 17:14
platina tag

Hozzászólás 
A technika folyamatosan fejlődik.Ennyi.

szer. aug. 24, 2005 19:23
platina tag

Hozzászólás 
Szai írta:
Tudom sovány vigasz, de pl ASUS A8N-E, vagy A8N5X alaplapokon fellelhető egy PCI-E 4x-es foglalat...

Hat, eleg sovany:) Egy slot nem slot;>

Idézet:

Van valahol egy bazi nagy intel alaplapom (kb. 40x40cm-es), amibe a memoria kulon kartyan van, es a processzorok (2 vagy 4 db 486-os:) is kulon kartyan kapott helyet, ami egy specko slotba illeszkedik (kb. PCI kullemu slot, persze a bekotese nyilvan tok mas), es a slot ket vegenel ott figyel 8-8 massziv erintkezo, amiken keresztul a kartyan levo cuccok a kraftot kaptak.
Igy aztan nem terheltek a relativ kicsi, kis keresztmetszetu csatlakozokat nagy arammal (bar akkoriban minden ilyesmi 5V-rol ment, a procikartya fogyasztasa pedig boven 50W alatt volt, ugyhogy meg 10A sem folyt; ma meg 1.5-0.8V-rol probalnak 50-80-100W-okat felvenni, ami egy nagysagrenddel nagyobb aramot jelent gyenge xar erintkezokon...).
A kartyara dughato sima tapcsatlakozonal egy fokkal elegansabb megoldas, imho:) (BTW asszem pont egy SGI Indigo2 gep nemtommilyen slotjanal lattam hasonlo megoldast, igaz ott a 'mezei' bovitokartyaknal (egy EISA slot, mogotte egy bazinagy tapcsatlakozo, megint mogotte egy propietary SGI busz csatlakozoja:)

kedd aug. 23, 2005 16:50
platina tag

Hozzászólás 
Gabor2 írta:
Szai írta:

Kis iroda, 3 gép, no klíma. Sejtem, mire gondolsz. :o

Az otthoni gép normál szobában 1 fokot nyom a nyári hőmérsékleten 4-5 órás működéssel.

kedd aug. 23, 2005 15:54
a fórum lelke

Hozzászólás 
Gabor2 írta:
Szai írta:

kedd aug. 23, 2005 15:38
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Szai írta:

kedd aug. 23, 2005 15:35
arany tag

Hozzászólás 

kedd aug. 23, 2005 11:51
arany tag

Hozzászólás 
NEUROFiRE írta:
Najo, a temahoz is hozzaszolok kicsit.
BTW PCI-Express: En alapvetoen tamogatom, bar ezt az SLI meg dual PCI-Express x16 buzulast kicsit tulzasnak tartom. Szerintem 1 x16, 3 x4 (vagy x8) es szinten 3 mezei PCI lenne idealis, legalabbis szamomra (jelenleg bent figyel jopar olyan kartya a gepemben, aminek nincs/beszerezhetetlen a PCI-Express megfeleloje (PCI-Express hangkartyat nem lattam (integralttal hagyjatok), PCI-Express halokartyat nem lattam, bar biztos van (integraltat szinten hanyagoljuk), PCI-Express digitalizalokartyat nem lattam, valamint a PCI-Express SCSI kartya sem tomegcikk mostanaban), erre a sok hulye gyarto rapakol ket x16 slotot a lapra (egymastol jo tavol, termeszetesen), 2-3 x1-et, ami mondjuk altalanos celra meg talan jo is lenni, mar ha lehetne bele kapni kartyat is. x4 es x8 slotok pedig sehol, pedig PCI-Express SCSI kartyat meg csak ilyet lattam, szoval nem igazan jok a mostani lapok olyan arcoknak, akik sok viszonylag kevesse kommersz cuccal rendelkeznek. Tovabba a x1 slotok olyan semmire sem igazan jo benyomast keltenek bennem. Eddig gyakorlatilag barmelyik PCI slotba bele lehetett rakni barmit, de most a legtobb juzer a hajara kenheti a x4-es kartyajat, mert nem tudja hova rakni (a x16-os slot foglalt, azon kivul meg csak x1-es likak vannak...), ellenben valoszinuleg nem tul jelentos tobbletkoltseg aran lehetne az osszes x1 slot helyere x4-es slotot pakolni (amiben mukodnek a x1es kartyak is), es maris univerzalisabb lenne az egesz.
De persze ezt csak azutan fogjak megle'pni a gyartok, miutan mindenki bevasarolt a semmire sem jo, x1-es slotoktol hemzsego lapokbol, vagy meg akkor sem, es ez utan is ugyanugy PCI-X-et fog hasznalni mindenki (akinek szuksege van ra).

Szoval az elso generaciot ebbol (is) erdemes lehet atugrani:)

Tudom sovány vigasz, de pl ASUS A8N-E, vagy A8N5X alaplapokon fellelhető egy PCI-E 4x-es foglalat...

kedd aug. 23, 2005 11:44
Hozzászólás máár
littleNorbi írta:
Mikorra várhatók ezek az alaplapok ?

melyek???

PCI-expresszes lapok már jó ideje kaphatóak!

bezony bezony... a jövő a jelen:)

kedd aug. 23, 2005 11:34
a fórum lelke

Hozzászólás 
littleNorbi írta:

melyek???

PCI-expresszes lapok már jó ideje kaphatóak!

kedd aug. 23, 2005 11:24
platina tag

Hozzászólás 

kedd aug. 23, 2005 10:14
Hozzászólás :)
Dester írta:
9 évesen már programoztam BASIC-ben, szóval én se most kezdtem kisapám !-D !-D !-D
És Cov se sokkal idősebb nálam ;)

csitt...ne cééével... hátha összekeverik Kovival...:D:D

kedd aug. 23, 2005 9:44
Moderátor

Hozzászólás 
9 évesen már programoztam BASIC-ben, szóval én se most kezdtem kisapám !-D !-D !-D
És Cov se sokkal idősebb nálam ;)

kedd aug. 23, 2005 9:40
Hozzászólás Re: :)
Dester írta:
Archon írta:
Jesszus, te ilyenekre emlékszel? Már értem a protkós megjegyzésedet... :lol:

Cseszd meg, én is emlékszem ezekre, de "csak" 23 vagyok! !-D

Salvatore: megkérhetlek arra, hogy leírd, miért ne keverjük össze és mi a különbség? Biztosan sokan vannak, akik nem tartják annyira pontosan a lépést a korral és nem tudják, melyik melyik. (Én sem tudom speciel.)
(Közben benyújtanék egy szavazást arra, hogy van értelme a szavazásnak? Én szívem szerint törölném...)

:D

na jóóó, de én nem csak olvastam róla anno Kovtól:D

kedd aug. 23, 2005 6:27
platina tag

Hozzászólás 
Ezek szerint rosszul, tudtam. Lényeg hogy az IBM gépeknél ismertem meg és szinte csak ott láttam.

Az IBM-only busz az MCA volt, ami tok jo volt, meg szep, meg gyors, meg tudott autoconfig-ot (nem kellett jumperelni, csak beraktad a kartyat es mukodott (driver azert kellett neki, ha olyan jellegu stuff volt:), ami a '80-as evek vegen nagy szo volt, legalabbis a PC-knel), aztan a nagy kek el is kefelte a dolgot, mert zart szabvanyt csinalt, ugyhogy a compaq ugy lenyomta az EISA-val (egy nyilt(abb) specifikacio), ahogy anno az ms a windozzal az OS/2-t. Jo cuccai vannak az IBM-nek, de neha ritka toketlenek tudnak lenni...

Najo, a temahoz is hozzaszolok kicsit.
BTW PCI-Express: En alapvetoen tamogatom, bar ezt az SLI meg dual PCI-Express x16 buzulast kicsit tulzasnak tartom. Szerintem 1 x16, 3 x4 (vagy x8) es szinten 3 mezei PCI lenne idealis, legalabbis szamomra (jelenleg bent figyel jopar olyan kartya a gepemben, aminek nincs/beszerezhetetlen a PCI-Express megfeleloje (PCI-Express hangkartyat nem lattam (integralttal hagyjatok), PCI-Express halokartyat nem lattam, bar biztos van (integraltat szinten hanyagoljuk), PCI-Express digitalizalokartyat nem lattam, valamint a PCI-Express SCSI kartya sem tomegcikk mostanaban), erre a sok hulye gyarto rapakol ket x16 slotot a lapra (egymastol jo tavol, termeszetesen), 2-3 x1-et, ami mondjuk altalanos celra meg talan jo is lenni, mar ha lehetne bele kapni kartyat is. x4 es x8 slotok pedig sehol, pedig PCI-Express SCSI kartyat meg csak ilyet lattam, szoval nem igazan jok a mostani lapok olyan arcoknak, akik sok viszonylag kevesse kommersz cuccal rendelkeznek. Tovabba a x1 slotok olyan semmire sem igazan jo benyomast keltenek bennem. Eddig gyakorlatilag barmelyik PCI slotba bele lehetett rakni barmit, de most a legtobb juzer a hajara kenheti a x4-es kartyajat, mert nem tudja hova rakni (a x16-os slot foglalt, azon kivul meg csak x1-es likak vannak...), ellenben valoszinuleg nem tul jelentos tobbletkoltseg aran lehetne az osszes x1 slot helyere x4-es slotot pakolni (amiben mukodnek a x1es kartyak is), es maris univerzalisabb lenne az egesz.
De persze ezt csak azutan fogjak megle'pni a gyartok, miutan mindenki bevasarolt a semmire sem jo, x1-es slotoktol hemzsego lapokbol, vagy meg akkor sem, es ez utan is ugyanugy PCI-X-et fog hasznalni mindenki (akinek szuksege van ra).

Szoval az elso generaciot ebbol (is) erdemes lehet atugrani:)

hétf. aug. 22, 2005 20:51
gyémánt tag

Hozzászólás 
Esetleg egy szavazást az ISA-rol? :)

hétf. aug. 22, 2005 20:06
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ezek szerint rosszul, tudtam. Lényeg hogy az IBM gépeknél ismertem meg és szinte csak ott láttam.
De most már tudjuk!:)

hétf. aug. 22, 2005 19:53
platina tag

Hozzászólás 
Ne keverjük össze a PCI-Expresszt a PCI-X-el :!:

Nem keverem, mindossze megjegyeztem, hogy nem a PCI-Express a megvalto, hanem a tobbseg szamara ismeretlen, 10 eves PCI-X, ami mellesleg nem IBM szabvany (PCI-SIG, ha mond valamit:)

A PCI-X tulajdonkepp az 'eredeti' PCI kiterjesztese, ami eredetileg 64bit/33MHz-es volt (volt meg egy PCI64 is ami elvileg nem PCI-X), aztan szepen jottek a 66-100-133MHz-es valtozatok. A PCI-X-ben a (PCI szabvanynak megfelelo) 'sima' (32bit/33MHz) kartyak elvileg mukodnek, de a 3.3V-os PCI-Xben nyilvan csak a 3.3V-os, ill. a 3.3/5V-os kartyak (amiken a csatlakozon ket bevagas is vanik), ill. a PCI-X-es kartyak is mukodnek standard 33MHz/32bit/5V-os PCI slotban (ilyen slotok laknak a mezei alaplapokon), de csak fel/negyed/nyolcad savszelesseggel.

Ezzel szemben a PCI-Express alapvetoen soros atvitelt hasznal (a PCI/PCI-X 32/64bites parhuzamos atvitelt, ezert van neki bazi sok laba:>), igy aztan nincs visszamenoleges HW kompatibilitas a 'legacy' PCI eszkozokkel, de SW szinten valoszinuleg kompatibilis (ezt csak tippelem, mert nem tudom, de minden esetre logikusnak tunik:)
Elonye, hogy a kevesebb erintkezo, ill. a kevesebb labu chipek miatt olcsobb (a tul sok parhuzamos adatvezetekkel dolgozo eszkozokkel (foleg nagy frekvencian) az a gaz, hogy minden vezeteken az orajellel szinkronban kell megerkezniuk a biteknek, kulonben xarni megy az egesz (ez pl. gyonyoruen megfigyelheto az alaplapokon a memoriafoglalatok/AGP/akarmi kornyeken, a sok-sok 'hajtogatott' foliasav ezert vanik ott, ezt PCI-Expressnel mind meg lehet sporolni).

Mellesleg a PCI/PCI-X -- PCI-Express helyzet hasonlo az UATA-SerialATA (ill. a Serial Attached SCSI) esetehez.

hétf. aug. 22, 2005 19:48
a fórum lelke

Hozzászólás 
a PCI-Expressz az ami most jött ki, a PCI-X IBM szabvány 90-es évek óta használják szerverekben. a kettő nem ugyan az. Elvileg mindkettő PCI kompatibilis(vagy annak szánták) gyakorlatikag nem tudom!:)

hétf. aug. 22, 2005 19:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Akkor lenne értelme a szavazásnak, ha mindkét lehetőségre lehetne szavazni, és meg lehetne indokolni őket.
Egyébként tényleg nem sok értelme van.
Én is emlékszem ezekre a dolgokra, pedig messze vagyok még a 30-tól. Még 6 év! :lol:

hétf. aug. 22, 2005 19:31
Moderátor

Archon írta:

Cseszd meg, én is emlékszem ezekre, de "csak" 23 vagyok! !-D

Salvatore: megkérhetlek arra, hogy leírd, miért ne keverjük össze és mi a különbség? Biztosan sokan vannak, akik nem tartják annyira pontosan a lépést a korral és nem tudják, melyik melyik. (Én sem tudom speciel.)
(Közben benyújtanék egy szavazást arra, hogy van értelme a szavazásnak? Én szívem szerint törölném...)

hétf. aug. 22, 2005 19:21
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ne keverjük össze a PCI-Expresszt a PCI-X-el :!:

hétf. aug. 22, 2005 18:56
platina tag

Hozzászólás 
A PCI-Ex 1-szeresre, már most elég nagy az igény bizonyos területeken. PL SCSI kártyák piszkosul gyors Seagate 16000rpm-es vinyókkal már igénylik ezt a sávszélességet!

PCI-X, igeny szerint 266MBps...1066MBps savszelesseggel, szeles koru elterjedtseggel, visszamenoleges kompatibilitassal (HW szinten is).

Meg csak nem is uj a dolog, a PCI-X tortenete kb. 1995 kornyekeig nyulik vissza.

hétf. aug. 22, 2005 16:13
Archon írta:
gdea írta:
Így volt anno a 1"44 flopykkal, cd lemezekkel, "VUDU" kártyákkal, riva tnt csodagépekkel stb stb...

De a témához is: érdekes lesz megfigyelni az SLI-s megoldások fejlődését. Kicsit olyan érzésem van, mint az
említett vodóó kártyák megjelenésekor. Ott sem terjedt el rohamléptekben a megoldás, sokan kérdezték,
hogy mi ez a marhaság, egy gépben 2 vga? :D Aztán persze letisztult a kép. Arra vagyok kíváncsi, hogy a jelenlegi
"duál vga" mennyire fog elterjedni. gdea! Nálatok vettek már ilyen konfigot?

egyébként sima sli megoldást már adtunk el.. sajnos nem mondhatom meg kinek.. :)

hétf. aug. 22, 2005 14:34
Archon írta:
gdea írta:
Így volt anno a 1"44 flopykkal, cd lemezekkel, "VUDU" kártyákkal, riva tnt csodagépekkel stb stb...

De a témához is: érdekes lesz megfigyelni az SLI-s megoldások fejlődését. Kicsit olyan érzésem van, mint az
említett vodóó kártyák megjelenésekor. Ott sem terjedt el rohamléptekben a megoldás, sokan kérdezték,
hogy mi ez a marhaság, egy gépben 2 vga? :D Aztán persze letisztult a kép. Arra vagyok kíváncsi, hogy a jelenlegi

2? mondom én , hogy nagyon fiatal vagy:D:D

Néha 3 vagy több is volt.. ' pci card, 2 avgy több vodoo.. aztán vártuk a gamet, ami kihasználja.. :D

hétf. aug. 22, 2005 14:33
a fórum lelke

Hozzászólás 
Idézet:
"duál vga"

Drága, Drága, Drága, Drága, Drága, Drága.............

hétf. aug. 22, 2005 14:29
gyémánt tag

gdea írta:

hétf. aug. 22, 2005 14:27
Archon írta:
Sejtettem, hogy ráharapsz... :D Egyébként jó újra látni!

harapni? 'desapám,. így 30 felett már csak protkóval.. :)

Megfigyeltétek, hogy bármilyen hardveres változás van, mindig két részre szakad a tábor..
az egyik üdvözli az új dolgokat, a másik azonban csak pénzcsalást lát ebben...

hétf. aug. 22, 2005 14:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sejtettem, hogy ráharapsz... :D Egyébként jó újra látni!

hétf. aug. 22, 2005 14:15
Archon írta:
csirkecsaba írta:
Minden azért van, hogy MÉGTÖBB pénzt kiszedjenek a zsebünkből.

Ez nem is volt kérdés. Ezen sajnos már senki sem lepődik meg. Igazából az lenne jó, ha egységes csatlakozó felületek
lennének az elkövetkező alaplapokon. Talána a PCI-E az első lépés az úton. De ez egy nagyon optimista feltételezés... :?

optimista? ááá, dehogy.... inkább naívnak nevezném.. :)

hétf. aug. 22, 2005 14:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
csirkecsaba írta:

Ez nem is volt kérdés. Ezen sajnos már senki sem lepődik meg. Igazából az lenne jó, ha egységes csatlakozó felületek
lennének az elkövetkező alaplapokon. Talána a PCI-E az első lépés az úton. De ez egy nagyon optimista feltételezés... :?

hétf. aug. 22, 2005 14:06
a fórum lelke

Hozzászólás 
Ugye a kérdésben nem volt megemlítve az hogy PCI-Ex 16x vagy PCI-Ex 1x. Gondolom te a 16 szorosra gondolsz!
Ha lesz HDTV-s ATI All In Wonder(vagy valami hasonló), vagy ha kitudják használni azt hogy a PCI-Ex-nél a párhuzamos adatátvitel valóban párhuzamos, akkor mindenképpen Igen, addig nem.
A PCI-Ex 1-szeresre, már most elég nagy az igény bizonyos területeken. PL SCSI kártyák piszkosul gyors Seagate 16000rpm-es vinyókkal már igénylik ezt a sávszélességet!

hétf. aug. 22, 2005 13:25
arany tag

Hozzászólás 
Kedves Fórumtársak!

Nekem az a véleményem, hogy jó lenne még sokáig az AGP slot is, de mivel kell a gyártóknak a mégtöbb profit, ezért kénytelenek ilyen eszközökhöz folyamodni. És mi emberek akik megvesszük, támogatjuk ezen szándékukat. Ja és persze ha alaplapot kell cserélni, akkor muszáj legyen új videókártyát is venni, tiszta marketing.

A játékok készítői pedig szép pénzeket kapnak azért, hogy olyan szoftvereket alkossanak, melyek minél erőforrásigényesebbek és az embert kényszerítsék arra, hogy vegye meg az új hardvereket.

Személy szerint rólam több bőrt nem húznak le, ha csak nem muszáj. Amennyit én gépre költöttem az elmúlt 6-8 évben abból most megvehetnék egy jobb autót. A mostani gépem egy 2500+ barton már lassan két éves és semmi baja, bőven elég mindenre amire én használom, persze nem játszom sokat. Nem is értettem meg soha azokat az embereket akik azon versenyeznek kinek van több pontja 3dmark-ban. Egészségükre, ha van felesleges pénzük vegyenek drágán új vidókártyát, hogy 50fps helyett 62 fps-sel fusson a Doom3.

Ez az egyik oldala a dolgoknak, de hogy ne csak rosszat mondjak.

Évről évre fejlődik a technika, néha rossz irányba (lásd intel prescott). Velünk vevőkkel pedig végigjáratják a szamárlétrát. Ezalatt azt értem, hogy ugorhatnának pár lépcsőt, de a fejjlesztéseket valakinek meg kell fizetnie.

Most jönnek a 64 bites processzorok, majd pár év múlva gondolom lesz 128, 256, 512-sek és még kitudja mennyi, csak kérdés, hogy szükség van-e rájuk. A válasz: Majd tesznek(ünk) róla, hogy szükség legyen rá.

Hírtelen ennyi jutott eszembe, bocsánat ha túl hoszúra sikeredett.

Tisztelettel

Csirkecsaba

hétf. aug. 22, 2005 12:54
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ennek valóban nem kellett volna topic. Már lassan 1 éve itt a PCI-E, és várható volt, hogy az AGP el fog tűnni. Jobb-szebb-gyorsabb-és az azonos karik olcsóbbak PCI-ban. Csak a lap drágább az újabb chipset miatt.

hétf. aug. 22, 2005 12:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mindkettőre lehet szavazni? Lesz olyan szempont ami miatt jó lesz (naná, azért fejlesztik), és lesz ami miatt szívunk majd. (Mint én a jó kis Ultrasound hangkártyámmal... :cry: ) Egy biztos: a gyártóknak nagyon megéri majd!

hétf. aug. 22, 2005 11:44
Hozzászólás hmm
Nos, el kell, hogy mondjam, régen láttam ilyen érdektelen szavazást.

Miért is? Mert ugye ha jó lesz, ha nem lesz jó, ez a jövő, s ezen nem könnyű változtatni.... lásd pár éve még voltak pci os grafikus kártyák, mostmár kevésbé...

hétf. aug. 22, 2005 11:30
ezüst tag

Hozzászólás 
Ez van, alkalmazkodni kell a kor elvarasaihoz... :P

vas. aug. 21, 2005 18:22
gyémánt tag

Hozzászólás Re: Új alaplapok AGP nélkül
littleNorbi írta:
Igaz hogy az új alaplapokon nem lesz AGP slot ?:shock:
Hát akkor milyen slot-ba fog kerülni a Videokártya ?

PCI-Express valtja az AGP-t :)

vas. aug. 21, 2005 15:09
platina tag

Hozzászólás Új alaplapok AGP nélkül
Igaz hogy az új alaplapokon nem lesz AGP slot ?:shock:
Hát akkor milyen slot-ba fog kerülni a Videokártya ?

vas. aug. 21, 2005 14:53
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 47 hozzászólás ]