Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. dec. 28, 2024 14:22

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 16 hozzászólás ] 
Melyik gyártótól vásároljak processzort? 

Proc.: AMD Athlon 64 vs. Intel P4?
AMD Athlon 64 67%  67%  [ 4 ]
Intel P4 0%  0%  [ 0 ]
teljesen mindegy 33%  33%  [ 2 ]
Szavazatok száma : 6

Melyik gyártótól vásároljak processzort? 
Szerző Üzenet
Moderátor

Hozzászólás 
Nos, hiába volt a jószívem !-D
Amúgy igaza van gdeának. Addig is született egy viszonylag korrekt összefoglalása ebben a részben.

A jövőben viszont nem lakatolni, hanem tőből törölni fogom az egyértelműen AMD vs. Intel és ATI vs. NVidia flame-re buzdító topicokat.

szer. aug. 31, 2005 12:58
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Hozzászólás lezárás
Az elmult mondjuk 4 évben kb 200 ilyen topic volt.

Tessék már megtanulni a keresőt használni!

szer. aug. 31, 2005 7:08
arany tag

Hozzászólás 
Dester: Télen majd milyen klassz lesz az a notebook!!!

kedd aug. 30, 2005 23:46
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
Moderátor

Hozzászólás 
Én asszem tényleg nem vagyok elfogultnak mondható proci és vidkártya terén. Az asztali gépem (amin most írok) egy 2.8 GHz HT-s P4, a laptop egy butítatlan AMD Athlon 2800+. Mindkettőt arra vettem, amire használom is, nem véletlen nincs fordítva. Az asztali gépnél nagyon fontos a multitasking (ebben akárki akármit mond, jobb az Intel), és sokat vágok hangot, konvertálok videót, stb. Ebben jobb az Intel, próbáltam ugyanezeket a feladatokat a laptopon is. (Igaz az asztaliban 400 MHz-es Kingston memória van, 1 GB, de a laptopban is márkás RAM van, igaz csak 512 MB.) A laptopnál meg az a fontos, hogy azt az egy-két feladatot gyorsan hajtsa végre, azaz általában programozok rajta, masszív multitasking nincsen. A laptopba a 2800+-os prockó általában még sok is, de ha kell, (laptophoz képest) brutális nyers erő nyerhető ki belőle. Nem is nagyon szoktam kihasználni a proci teljes teljesítményét. Mindkét gép TÖKÉLETESEN ellátja a feladatát és így nekem jó. (Azért az AMD is melegszik... teljes terhelésen a lapitopi 70°C-os levegőt fúj ki (közvetlen a nyílásnál mérve multiméterrel), és rézhűtő van rajta. Néha leégeti a szőrt is a lábamról, ha beindul...)

kedd aug. 30, 2005 23:29
arany tag

Hozzászólás 
Szerintem teljesen mindegy melyiket veszed!
Mindkét platformnak vannak előnyei és hátrányai.
Intel javára csak az intel chipset szól, bárki bármit mondjon, stabil nem tunning körülmények mellett nagyon megbízható, és ha p4 akkor ellene szól, a prescott mag, bár azt mondják az E0 steppingesek már nem melegek annyira...

AMD ellen szól hogy nincs AMD chipset! Kifejezetten jó dolog a HyperTransport amit ügye ne keverj össze a HyperThreadinggel! :) Talán majd az intel is felnő pár év múlva és valami saját elnevezéssel ő is kitalálja! ;) Mint ahogy elfog tűnni a Netburst, meg idővel majd a Hyperthreading is.. (Mivel az utóbbi csak a hosszú pipeline miatt lett csak kitalálva, sok az üresjárat, P-M-ben nem, ezért sincs ott jelen)

Szerintem szinte mindegy mit veszel... Hülyeség is ezt nyitni, amit a szíved diktál! :D
Persze majd miután megvetted, remélem nem leszel olyan mint a többi ember.. hogy csak az a jó ami a tied, és véded mint egy vadászkutya! :)

kedd aug. 30, 2005 23:13
Moderátor

Hozzászólás Re: Melyik gyártótól vásároljak processzort?
doubleD írta:

Némileg átszabtam a megjelenését a topicnak és a hozzászólásnak is, hogy ne legyen flame-re buzdító. *** Dester ***

Köszziii Dest! :)

kedd aug. 30, 2005 21:15
a fórum lelke

Hozzászólás 
Már az új athlon 64(venice magosak)-ban is van sse sse2 és sse3 is! :wink:

kedd aug. 30, 2005 21:15
arany tag

Hozzászólás 
Ha már az ár is fontos akkor rögtön eldölt a dolog. Belép az ember mondjuk www.depo.hu oldalra és jé az Intel 4-5-8 ezerrel drágább, ha meg 64bites Intelt nézel akkor meg már 10e is lehet a difi.

Az AMD egy kicsit jobb játékra, skálázható, és végre az Intel melegszik jobban :oops: és nem az AMD. De ha sokat photoshop-ozol vagy használsz olyan progikat amik kihasználják azt az 1-2 dolog amivel "jobb" az Intel pl SSE2, akkor vedd azt. Bár ha ebből indulunk ki akkor az AMD meg a 3Dnow! -al több, és lehetne sorolni.

off:
Egyébként nem csak elfogultságból, vagy anyagi okoból vagyok AMD párti. Ha kellene akár 3.2-es Intelem is lehetne a mostani 2600+Barton helyett, de nincs rá szükségem, és ráadásul utálom az Intel árpolitikáját. Hányszor csökkentette az árait az Intel az AMD miatt??? Ha az AMD-nek nem jött volna be a K7 sorozat akkor most gyakorlatilag monopoliumuk lenne a PC processzorok terén, és ők diktálnák a piaci trendet, a fejlődési irányvonalakat, szinte mindent. Ez olyan dolog mint amikor megvonják az embertől a választás szabadságát, nem lenne alternativa. Ahogy az egyik tanárom mondta mindig megszoksz vagy megszöksz, ez van és kész. Az olyan huzások is mint a PPGA FCPGA tokozás is szemét dolog volt az Inteltől, na meg amit a chipkészletekkel müvelnek... Pentium 4-hez amennyi variáns kijött ahhoz az összes ujjam sem lenne elég, pedig nem is vagyok asztalos. HT, PAT... mindenféle világmegváltonak bereklámozott dolgot kitaláltak és most??? Nekem az is elég furcsa, hogy ~1GHz hátránya ellenére az AMD mégis ott van az élen. Azért sem veszek Intelt!!! Beeee..... majd AMD Athlon 64
on:

Ja ha döntöttél a proci mellett (nekem teljesen mindegy mit választasz) akkor légyszí ne indits itt újabb topic-ot mondjuk alaplap űgyben mert havonta 1-2x végig van rágva a dolog, olvas vissza, a héten isvan AMD 64 alaplap topic. Ha meg olyat mersz inditasz mint Abit vs. Asus akkor garantáltan nem leszel a moderátorok kedvence 8)

kedd aug. 30, 2005 21:12
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
Finoman szólva is elegem van az AMD vs. Intel topicokból. Tessék utánaolvasni a fent írt linkeken.

doubleD:
1. van kereső
2. Nagy kék betűk nélkül is látja mindenki, hogy mit írtál.

Egyébként minden pro és kontra érv elhangzott ebben a témában nemrég. Ha nem lesz érdemi előrelépés a témában hamarosan, lakatolni fogom, de a jószívem egyelőre megmentette a témát. :oops:

kedd aug. 30, 2005 20:22
Moderátor

Hozzászólás 
a topicnyitó hozzászólásod légyszi szerkeszd már át, szerintem nem csak nekem zavaró.

Egyébként meg: egyik proci ebbe jó, másik abba.
Én mindig is utáltam, hogy "AMD-t vegyek vagy Intel-t?"
Árba szinte együtt vannak, teljesítményben is talán (erre nem tenném a fejem :) )

személyes vélemény: amikor én vettem a gépem, akkor még amd olcsóbb volt intelnél viszonylag jó teljesítmény mellett. Ezért lett AMD-m.
Most h AMD is bevezette azt a politikát amit intel (legyen egy "sz*r" gagyi proci (sempron-celeron) és egy jó szupi (nromál p4-A64)), sztem "tökmind1" hogy mit veszel.

kedd aug. 30, 2005 19:55
a fórum lelke

Hozzászólás 
Akkor szerkezd a címet és a tartalmat :!: :potyog:

kedd aug. 30, 2005 19:44
ezüst tag

Hozzászólás 
Kérlek ne töröljétek, mert a belinkelt témák közül egyik sem KIEMELTEN ezzel a kérdéssel foglalkozik, hanem hogy hogy lehet x összegből konfigot összeállítani, alaplaptanácsadó meg ilyenek.
Szerintem ne töröljétek, lehet hogy sokakat érdekel, különben is 2 konkrét processzorról van szó!
Inkább segítsetek! :)

kedd aug. 30, 2005 19:42
Moderátor

Hozzászólás 
egyébként ez lakat lesz.... (vagy kuka :) )

kedd aug. 30, 2005 19:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nehany topic:
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=26186
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=27568
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=26868

kedd aug. 30, 2005 19:28
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
please no flame :!: !-(

http://forum.terminal.hu/search.php

http://forum.terminal.hu/viewtopic.php? ... ght=konfig

kedd aug. 30, 2005 19:27
ezüst tag

Hozzászólás Melyik gyártótól vásároljak processzort?
Sziasztok!

Számítógépvásárlás előtt állok, és a processzoroknál már le is ragadtam.

Melyik processzort ajánljátok inkább? A gépet játszáshoz szeretném majd használni, ill. fontos hogy gyors és megbízható legyen. Az ár sem az utolsó!

AMD Athlon 64 3000+ -vagy- Intel P4 3 Ghz
AMD Athlon 64 3200+ -vagy- Intel P4 3,2 Ghz

Előre is köszönöm a válaszotokat!
doubleD

Némileg átszabtam a megjelenését a topicnak és a hozzászólásnak is, hogy ne legyen flame-re buzdító. *** Dester ***

kedd aug. 30, 2005 19:22
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.   [ 16 hozzászólás ]