|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 8 hozzászólás ] |
|
Fujitsu e175 Trinitron - van jel, nincs jel?!
Szerző |
Üzenet |
Archon
gyémánt tag
|
Zsivaagoo írta: Ilyen szinkronjel izére gondoltam én is. Én inicializáló jelnek mondtam volna, de RGB óta óvatos vagyok. Még valami elektrós szaki rám szólt volna, hogy "nem értel hozzá".
Jogos.
Köszönöm neked is a hozzászólást!
|
pén. nov. 25, 2005 9:40 |
|
|
Archon
gyémánt tag
|
stol írta: BNC VGA kábel 1200HUF(brutto) a SINI KFT-nél, duplaárnyékolt. Nekem is ilyen van. Vag, 1,5cm átmérőjű korbács.
Na ezt nagyon szépen köszönöm! Eddig csak elég gagyi majdhogynem teljesen árnyékolatlan kábelt láttam, és ennél drágábban. Még egyszer köszi!
|
pén. nov. 25, 2005 9:39 |
|
|
stol
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1929 Tartózkodási hely: Há' miko' hol... ;o)
|
Hi!
Nekem, 174-es van!
Nagyon meg vagyok vele elégedve, stabil, szép képe van, 0,2mm-es képpontmérettel.
BNC VGA kábel 1200HUF(brutto) a SINI KFT-nél, duplaárnyékolt.
Nekem is ilyen van.
Vag, 1,5cm átmérőjű korbács.
|
csüt. nov. 24, 2005 22:10 |
|
|
Zsivaagoo
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 779 Tartózkodási hely: Még mindig a bőrömben.
|
Archon írta: Eddig volt próbálva: Siemens Scenic 600, Fujitsu Siemens Scenic-ből több változat, Scaleo, plusz az üzleti gép egy ASUS a7N8X-X/2500+ Sempron vassal. Mindegyik e175 ezt csinálja. Közben konzultáltam gdea-val, neki nem is kellett végigmondanom a mesét, rögtön rávágta: nem kapcsol be, mi? Úgy fest a dolog, hogy indításkor nem kap megfelelő szinkronjelet a monitor, csak BNC-vel műxik tökéletesen. Azt mondta, hogy van vmi kütyü, amit be kell építeni a monitorba, és attól fogva megy rendesen, de pontosan ő sem tudta megmondani, hogy mi a neve ennek az izébizének. Kb egy ezresbe kerül a beavatkozás, de nagyjából annyi a BNC-s és a sima VGA kábel közti különbség is, szal adunk a s*arnak egy pofont.
Ilyen szinkronjel izére gondoltam én is. Én inicializáló jelnek mondtam volna, de RGB óta óvatos vagyok.
Még valami elektrós szaki rám szólt volna, hogy "nem értel hozzá".
|
csüt. nov. 24, 2005 18:30 |
|
|
Archon
gyémánt tag
|
Eddig volt próbálva: Siemens Scenic 600, Fujitsu Siemens Scenic-ből több változat, Scaleo, plusz az üzleti gép egy ASUS a7N8X-X/2500+ Sempron vassal. Mindegyik e175 ezt csinálja.
Közben konzultáltam gdea-val, neki nem is kellett végigmondanom a mesét, rögtön rávágta: nem kapcsol be, mi? Úgy fest a dolog, hogy indításkor nem kap megfelelő szinkronjelet a monitor, csak BNC-vel műxik tökéletesen. Azt mondta, hogy van vmi kütyü, amit be kell építeni a monitorba, és attól fogva megy rendesen, de pontosan ő sem tudta megmondani, hogy mi a neve ennek az izébizének. Kb egy ezresbe kerül a beavatkozás, de nagyjából annyi a BNC-s és a sima VGA kábel közti különbség is, szal adunk a s*arnak egy pofont.
|
csüt. nov. 24, 2005 13:31 |
|
|
Zsivaagoo
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 779 Tartózkodási hely: Még mindig a bőrömben.
|
Milyen csodagép van hozzátákolva ahhoz a monitorhoz?
Lehet még ilyen vindózos energiagazdálkodásos marhaság is.
Találkoztam már én is ilyen barom viselkedéssel, akkor videokártya csere oldotta meg a dolgot.
|
csüt. nov. 24, 2005 13:23 |
|
|
Archon
gyémánt tag
|
Ja igen, elefeljtettem mondani, hogy nem egy monitorról van szó, és nem egy gépről. Több összeállításban is próbáltam, de mindig a fent írtak következtek be. Az összes e175 ezt csinálja.
|
csüt. nov. 24, 2005 13:05 |
|
|
Archon
gyémánt tag
|
Fujitsu e175 Trinitron - van jel, nincs jel?!
Üdvözlök minden kedves fórumozót!
Segítségeteket szeretném kérni a következő problémához:
Adva van a fent említett monitor. Már harmadszor fordul elő, hogy visszahozza az ügyfél azzal a felkiáltással, hogy nem jó, kiírja neki szépen ánglisul, meg dajcsul, hogy: NO SIGNAL, KEIN SIGNAL.
Felrakom az üzleti gépünkre, pengeéles kép, szép színekkel. Pislog, pislog, hozza be a kedves ügyfél a masinériát, azzal lesz a gond. Gép be, másik monitorral semmi baja. Fujitsu rádug, semmi baja, reboot --> KEIN SIGNAL. Hova lett a jel?
Tudni kell a monitorról, hogy a hátulján 2 fajta csatlakozási lehetőség van: a szabvány VGA, plusz a jól bevált BNC-s R-G-B-H-V csatik.
Ma rájöttem, hogy BNC-s csatlakoztatás esetén nincs semmi gond, megy szépen minden. Igenám, de a béencés vga kábel nem kifejezetten olcsó.
Sima vag kábellel a win azt mondja a monitorra, hogy egy analóg távolkeleti csodát csatlakoztattam a géphez.
Találkozott már valaki a problémával? Esetleg megoldás? A BNC-s csatin kívül.
|
csüt. nov. 24, 2005 11:49 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 8 hozzászólás ] |
|