Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: kedd jan. 07, 2025 18:51

Hozzászólás a témához  [ 15 hozzászólás ] 
LG GSA-4040B DVD-író 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Na persze azt azért tényleg, hozzá kell tenni a teljeség végett, hogy a boltoson nem kérhető számon a júzer hibái, hülyesége (+elemi csapások is mentség a gari alól)
De ha egyértelmüen átakarnak vágni és hülyeségel etetnek akkor mehet a fenti eljárás.
Ha valami igazi pókerjátékos boltossal kerülnénk össze, aki nem rezzen meg még erre se akkor említsük meg neki, hogy ha nem hiszi akkor nézen nyugodtan utánna, hogy a garanciás áru átvételének a:
- 49/2003 (VII. 30.)GKM rendelet szerint kell történie.
A garanciális javításnak pedig a:
- Ptk. 306 paragrafusának (2) bekezdése értelmében zajlik.
(+megjegyzés: a max javítási idő 15 nap vagy csere készülék)
:)

hétf. okt. 20, 2003 0:19
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás 
Elég felháborító, hogy ilyesmivel próbálkoznak a boltosok. Egy rutinosabb emberkét nem tudnak megetetni, de rossz belegondolni, hogy hány hozzá nem értő emberrel ki tudnak így szúrni (fxdx, ezt nem rád értem).
Amúgy ha ők korrekt helyről vették azt az LG-t, akkor a garanciát ők is érvényesíthetik. Ezért átgondolva, hogy nem akarták visszavenni, felvetődik a kérdés: talán a cucc fekete forrásból való? Ejnye bejnye! ;-)
Egy eszköznek szerintem meg kell őriznie az újkori állapotát, ha az ember rendesen bánik vele. Tehát ha új korában olvas írható lemezt, akkor azt később is olvasnia kell.
Ez a nem kötelessége írt CD-t olvasnia meg baromi vicces :-))). Kár hogy nem egy CD íróval kapcsolatban mondták, akkor még jobban hangzana. :-)

Ami még eszembe jutott erről a most már nem akarok több CD-t olvasni dologról:
Nem tudom fxdx, hogy nálatok mekkora a por. Ha nagy, akkor az is lehet, hogy az LG szigetelése nem olyan jó, mint a Teac-é. Másnál meg lehet azért működik jól az LG is, mert a kevés porban nem jön elő ez a szigetelés hiba.
No persze azért még elképzelhető más magyarázat is... ;-)

vas. okt. 19, 2003 23:55
platina tag

Hozzászólás 
Ezt most .txt-ben lementettem.

vas. okt. 19, 2003 21:25
arany tag

Hozzászólás 
Köszi!

Bár tudom,hogy nem erről szól a topic, de leírom okulásnak néhány információt a fogyasztói jogokkal kapcsolatban. Az tény, hogy én is csak azért tudom ezeket, mert van kereskedelmi végzetségem, de egyszerüen felháborít, hogy egyes boltok milyen pofátlanok tudnak lenni. Sok boltos bepróbálkozik és fxdx példája mutatja, hogy néha bizony sikerel megusszák a balhét.

Bár volt egypár módosítás azóta mióta tanultam, de szerintem a lényeg maradt.
Garancia időn belül, ha probléma van és rendeltetés szerüen használtad az eszközt akkor neked semilyen díjat nem számolhatnak fel. Ismétlem SEMILYEN díjat!
Ha valaki úgy gondolja, hogy valami nem stimmel akkor tegye a következőt:
- Kérdeze meg vészjóslóan, az eladót, hogy biztosan fentartja-e az állás pontját. Legyünk magabíztosak, hogy komolyan vegyenek.
- Kell a boltban lennie egy kis táblának jól látható helyen, amin kivan fügesztve a felügyeleti szervek, köztük a helyi fogyasztó védelem címe is. Írjuk le látványosan ezt a címet, ha nem találod akkor kérdezd meg tőlük, és hívd fel a figyelmüket, hogy a hatályos jogszabályok szerint köteleségük kitenni.
- Mint legtöbször általában, ha müszaki paraméterekkel kapcsolatos a hiba (mint pl írot lemezt olas-e a rom), feltétlenül kérjük el az adott termék magyarnyelvű leírását, ugyanis ezt vásárláskor kapnod kell automatikusan (és hívatalossan), csak a számítástecnika világában nem szokás. ennek a magyarnyelvű leírásnak tartalmaznia kell a termék összes müszaki paraméterét, súly, méret, kompatibilitás, milyen médiát kezel, stb). Ja! Ennek a termék dobozán is rajta kell lenni magyarul.
Mond meg neki, hogy itt mutasa meg a boltos a maga igazát.
- Ha akcióban vetted a terméket ugyan azok a jogok illetnek meg a termékkel kapcsolatban, mintha akció nélkül vetted volna. Sőt nézd meg, hogy az akció időtartama ki van-e függesztve, mert törvényileg ez is kötelező, nincs olyan hogy általános akció.
- Kérd el a panasz könyvet és írd le a problémát, majd kérj egy példányt belöle.
- Ha fenyegetni fognak, olyasmival, hogy jobb ha nem pattogsz mert felnyomnak a zsaruknál, hogy illegális anyagokat tartasz otthon akkor rezenéstelen arccal válaszold vissza:
" Ha úgy is lenne, hogy van illegális cuccom, akor most haza megyek és 10 perc alatt eltüntetem. Ennyi idő alatt nem jönnek ki ilyenért, de ha én most elmegyek az APEH-hez és ott felvetem hogy talán nincs rendben a bolt adó ügyei, azt hamarabb rendbe rakják, mint ahogy kijönnek?
- Valószinű amúgy nem jutsz el idáig, mert a bolt már akkor feladja, ha kéred a magyarnyelvű használati utasítást.

Tudom most sok boltos anyázik ha ezt olvassa, de gyszerüen utálom az arcátlan boltosokat akik azt hiszik, hogy mindent lehet.
Hála isten én nagy városban lakom, ahol nagy a konkurencia harc ezért nem jellemző az ilyen, de persze próbálkoznak.

vas. okt. 19, 2003 21:15
platina tag

Hozzászólás 
(ja, nem most volt, eladtam egy 486-osba.)
A Neró Cd-speed megcsinálja neked. (DAE-t csak audionál)
üdv.

vas. okt. 19, 2003 20:37
arany tag

Hozzászólás 
Ez most off egy kicsit, de nyugodtan vidd vissza a szervizbe és mond meg nekik hogy javítasák meg vagy mész a fogyasztó védelemhez. Hidd el félnek tőle mint a tűztől.
Egyszerűen hülyeség ez és csak átakarnak verni. Ha tényleg panasz van akkor nem szálázhatják ki a bevizsgálási díjat. Amúgy kutya kötelesége írt cd-t olvasni.
Ne félj elmenni a fogyvédelmisekhez, mert saját cd-ről tudtommal csinálhatsz másolatott magadnak. :)

Amúgy most már kiváncsi lettem mit mutatna az én LG-nél egy tesz. Hogy tudom letesztelni?

vas. okt. 19, 2003 20:02
platina tag

Hozzászólás 
Az LG-ben nem is aza a baj, hogy rossz, hanem az, hogy hamar leromlik. Én olvasóval szívtam meg: 3 hónapig szuper volt, aztán képtelenség volt audiót másolni vele. Napról-napra romlott. A DAE quality tesztet lenullázta: 684315 hiba audiónál. (nem vicc, ekkora számokat írt.) Aztán már a gyári adatlemezeket sem vitte.

A gariról meg annyit, hogy elhajtottak a boltból, hogy AZ OLVASÓNAK NEM KÖTELESSÉGE ÍRT CD-T OLVASNI, MEG, HA KIDERÜL, HOGY AUDIÓT AKAROK MÁSOLNI, MÉG BAJOM IS LEHET, DE ŐK SZIVESEN ELVISZIK A szervizbe, CSAK FIZESSEM KI A BEVIZSGÁLÁSI DÍJAT, 2-3000HUF, DE VAL. ÚGY SEM TALÁLNAK SEMMIT.
(Salgótarjániaknak megírom melyik bolt, még ma is dühös vagyok.)

Érdekes módon a TEAC íróm azóta is azt tudja, amit újkorában.

Én nem vennék LG optikait. Mást lehet.
üdv.

vas. okt. 19, 2003 19:54
arany tag

Hozzászólás 
Az említett LG dvd íróhoz elméletileg jár egy ingyen
DVDram. :)

vas. okt. 19, 2003 19:23
a fórum lelke

Hozzászólás 
nem a hibára gondoltam hanem arra hogy amit írnak "már megint egy LG"
Ja a TEAC-ra visszatérve. ez IS ír +/- szabványt ramot vettél már valahol? nem igazán olcsó! és csak panasonic és LG olvassa semmi más! csak azért ne vedd meg! ja a TEAC 2-3 ezerrel több.

szomb. okt. 18, 2003 10:15
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Ja és 41e bruttó pénzért van 2év gari +1 ajándék dvd-ram.
Szerintem biztató.

Amúgy a "LG GSA-4040B :: valami nem jó" topicban nem az író volt a rossz hanem a kábel. Szóval nem biztos, hogy olyan rossz ötlet.

pén. okt. 17, 2003 23:34
ezüst tag

Hozzászólás 
Én főleg azon csodálkoztam, hogy DVD-RAM-ot is ír ennyiért.

pén. okt. 17, 2003 23:01
arany tag

Hozzászólás 
LG GSA-4040B is tud írni +/- !!!!

pén. okt. 17, 2003 22:16
a fórum lelke

Hozzászólás 
olvasd el lejjeb kb 10 topical lejebb:
"LG GSA-4040B :: valami nem jó"

érdemes!

Ja és nemsokkal többért kapsz TEAC-ot ami +/- ír!

pén. okt. 17, 2003 19:56
a fórum lelke

Hozzászólás 
olvasd el lejjeb kb 10 topical lejebb:
"LG GSA-4040B :: valami nem jó"

érdemes!

pén. okt. 17, 2003 19:53
ezüst tag

Hozzászólás 
Mit szóltok hozzá?