|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 18 hozzászólás ] |
|
Öreg rókák, most mutassátok meg, hogy mit tudtok!
Szerző |
Üzenet |
pg
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 828 Tartózkodási hely: Szeged
|
Zoli, nyugi, ez azért van, mert a DR_DOS és a Novell DOS ugyanaz.
Pontosabban ez kicsit bonyolultabb, lásd itt:
http://www.theosfiles.com/os_dos/ospg_dos_drdos.htm
( http://www.theosfiles.com/general/osf_site_map.htm)
|
szer. okt. 29, 2003 19:45 |
|
|
Sz_Zolee
|
pint, nem szerettelek volna megsérteni passzívitásommal, de az a helyzet, hogy mielőtt a fórum segítségéhez fordultam volna, kipróbáltam 1-2 variánst, s ezek kevés sikerrel kecsegtettek. Lehet hogy éppen ez az oka annak, hogy számodra ugy tűnik, hogy én nem
probálom ki az általad(tok) ajánlott lehetséges megoldásokat "valamire hivatkozva", de az eloző próbálkozásaimra alapozva, többé-kevésbé feltudom mérni az ötleket működőképességét.
Visszatérve az ajánlataidra:
Novell DOS - 1) szerettem volna (szeretném) kipróbálni, de nincs ilyenem; 2) A Com portos kommunikációs támogatás hiánya miatt, Te magad vetetted el az ötlet működőképességét.
Windows - itt valóban az általad ajánlott segédpogik/beállítások-kal nem próbálkoztam, mivel fogalmam sincs, hogy a Windows miért nem hagyta normálisan futtatni a programomat (folyamatosan beleszólt a hardver kezelésébe, a rendszer nem egyszer összeomlot (se kép, se hang), a program elindítása után a rendszer annyira levolt foglalva, hogy 0,5-1 percet kellett várni egy egyszerű ablakválltásra). Sajna, ez a helyzet a Windows-al
WMware - ugy ahogy már írtam, valóban kevés az információm erről a rendszerről, de tudomásom szerint, ez egy elég nagy cucc a 486-os gép számára, és min. Windowst, Linuxot igényel, de lehet hogy rosszul tudom.
dosemu - ennek nem vetettem el a helyességét, és amint lehetőségem nyíllik rá (találok megfelelő, könnyen kezelhető, egyszerű Linuxot) ki is fogom póbálni, de erről már írtam.
Mégegyszer elnézést a kialakult helyzetért, s igérem hogy lehetőségeimhez mérten, minden megteszek az öttletek működőképességének leellenőrzésére, szükséges programok beszerzésére, hogy a benned rólam kialakúlt veleményt megcáfoljam. Sajnos a lehetőségeim korlátozottak, ugyanis internet hozzáférésem, csak a munkahelyemen van, s itt a munkaidőben mássail is kell foglalkoznom, de azért úgy néz ki hogy ma délután már szabad vagyok, s utánna nézek az ajánlataitoknak.
pg, a DR-DOS-t már próbáltam és én is éppen az fsn-ről töltöttem le a Novell NetWare-el egyideüleg, amiről azt gondoltam, hogy ez az a multitasking Novell valami. Az álatalad javasolt linket meglátogattam, itt valóban sok DOS-os rendszerről van téma, de a Novell körül nincs semilyen aktiv link
Egyenlore ennyi.
Üdv.:Sz.Zoltán.
|
szer. okt. 29, 2003 14:20 |
|
|
pg
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 828 Tartózkodási hely: Szeged
|
Ezeket találtam:
Caldera OpenDOS (aszt hiszem 7.01)
DR-DOS 7.02
DR-DOS 7.02 Lite
Meg van valahol egy FreeDOS bootcd iso (floppy már megvan, de azzal nem sokat érsz)
Holnap fel tudom ezeket tenni, addig esetleg nézd meg ezt a linket:
http://www.oldstuff.myagora.net/powerload/o_dos.htm
Az ftp://ftp.fsn.hu-n van fent 7.03-as DR_DOS is. (pub/OpenDOS könyvtár) És gyors is.
|
hétf. okt. 27, 2003 19:31 |
|
|
pint
ezüst tag
|
> Még v> dosemu-nal problémás a megfelelő Linux beszerzése, a
> dolognak egy i486-os(16Mb RAM) gépen kellen muzsikálnia, de
> azért kösz a tanácsokat.
ftp://ftp.kernel.org/ vagy http://www.kernel.org/
Naigen, ezek utan lehet az a kovetkezo gond, hogy problemas
egy browser vagy ftp kliens beszerzese. Ezekre en se tudok
megoldast, talan valami masik forumozo tud mondani linkeket.
> Még valaki, valamit?
Te, szerinted van ertelme tanacsokat adni neked, ha nem
probalod ki azokat vmire hivatkozva? En probalkozom, de eleg
hamar legyintesz az otletekre.
Mivel csak te tudod, hogy mi ez a specko isa kartya, igy
csak te tudod tesztelni a megoldasokat, hogy mukodnek-e. Mas
erre nem kepes, igy csak lattatlanban tud tippelgetni.
|
hétf. okt. 27, 2003 15:18 |
|
|
pg
platina tag
|
Megnézem majd a Novell DOS-t, hogy van-e, de lehet, hogy pont az nem lesz (FreeDOS-om, van, meg OpenDOS, de a Novell DOS nem rémlik. Attól lehet.)
|
vas. okt. 26, 2003 17:55 |
|
|
pint
ezüst tag
|
> > Hu, szerintem nem.
> Ez most komoly?
Mivel a novell dos halozati operacios rendszer volt mindig
is, es 2 gep osszekotese soros porton keresztul nem
nevezheto igazan halozatnak, igy erre sose gyurtak a fiuk.
> Sajna =re nem sikerult ratalalnom erre a franya NovellDOS-
> ra, esetleg ebben az ugyen is tudsz segiteni?
Szerintem inkabb probald a bonyolultabbol az egyszerubbe
haladni. Ne dos-ra keresgess ftp servert es tarsait, hanem a
dos-os proggit lodd be vmi mai oprendszer ala! Szerintem
konnyebb feladat, mint forditva, minthogy te "okositani"
szeretned a dos-t.
|
szomb. okt. 25, 2003 10:54 |
|
|
Sz_Zolee
|
> Hu, szerintem nem.
Ez most komoly?
> Akkor vesze bele egy bontoban 100ft-ert
> isa-s halokartyat!
A hálókártyás megoldással az a gond, hogy a két gép közötti
távolság kb. 1.5km, aszem a "100ft-os isa-s hálókártyák"
nem fogják egymást látni ilyen körülmények között
Sajna =re nem sikerult ratalalnom erre a franya NovellDOS-
ra, esetleg ebben az ugyen is tudsz segiteni?
|
szomb. okt. 25, 2003 8:00 |
|
|
pint
ezüst tag
|
> A NovellDOS támogatja a Com portos kommunikálást(modem
kapcsolatot)?
Hu, szerintem nem. Akkor vesze bele egy bontoban 100ft-ert
isa-s halokartyat!
|
pén. okt. 24, 2003 12:25 |
|
|
Sz_Zolee
|
Tehát: kipóbáltam az EZ-NOS-t - jó kis rendszer (nem is gondoltam volna, hogy web, ftp, stb. server kihozható egy i486-DOS keverékéből), csak éppen nem ad megoldást az én problémámra. Ugyanis a rendszer super, csak az alapmemória igénye egy kicsit sok, s a maradék RAM már kevés az én programom számára.
A következő lépés a pint által ajánlott Novell DOS.
Esetleg meg tudja vlk. mondani, hogy hol találhatok rá egy szabadon letölthető(ismerkedési szándékkal ) verzióra?
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv.: Sz_Zolee!
|
pén. okt. 24, 2003 10:59 |
|
|
Sz_Zolee
|
A Novell DOS-t még nem próbáltam, lehet hogy ez lesz a jó megoldás!
Azért ebőbb mégis eljátszadozom egy kicsitaz EZ-NOS-al, s az eredményről majd beszámolok.
Kérdés:
A NovellDOS támogatja a Com portos kommunikálást(modem kapcsolatot)?
|
csüt. okt. 23, 2003 16:18 |
|
|
pint
ezüst tag
|
> Én szeretném, ha lenne lehetőségem arra, hogy a program
által készített
> file-t áttírhassam egy másik gépre a program leállítása
nélkül.
Ha csak ennyi kell, akkor novell dos! Abban van rezidens
fileserver proggi, es van ra kliens is termeszetesen, amit
masik gepekre pakolhatsz.
(Ha jol emlekszem novell dos nelkul is mukodnek ezek a
cucclik, meg lehetseges onalloan is rajuk talalni.)
|
csüt. okt. 23, 2003 14:10 |
|
|
Sz_Zolee
|
pg kösz a hozzászólást és a linket. Az "EZ-NOS"-al már egyszer próbálkoztam, de elég kevés sikerrel jártam. Igaz, akkor még csak minimális ifóval(tudással) rendelkeztem erről a rendszerről, de most hála neked részletes leíráshoz jutottam az MS-DOS-os hálózatról. Remélem most már több sikerrel fogom tundni használni, és egyben a tudásomat is bővítem, ami előbb-utóbb a probléma megoldásához kell hogy vezessen!
A DOS-hoz való ragaszkodásomnak az az oka, hogy ezen a gépen folyamatosan futt egy DOS program, amely Windows alatt nem korrektül működik.
Én szeretném, ha lenne lehetőségem arra, hogy a program által készített file-t áttírhassam egy másik gépre a program leállítása nélkül.
A megszólítással kapcsolatban (első sor):
Hacker - olyan technofil ember, aki a szoftverek és a hardver eszközök működésének minél alaposabb megismerését, teljesítményük maximális kihasználását, a számítógépes és telekommunikációs rendszerek gyenge pontjainak felderítését, és nehéz programozási feladatok megoldását élvezi; tevékenysége célja nem a (szándékos) károkozás, szemben a CRECKERrel(törni).
|
csüt. okt. 23, 2003 13:34 |
|
|
pg
platina tag
|
|
kedd okt. 21, 2003 18:04 |
|
|
pg
platina tag
|
Ja. Ha nem sértelek meg szerény javaslatommal, tedd át a topicot az internet fórumba. (Átcopyzhatod a hozzászólásomat is.)
|
kedd okt. 21, 2003 17:32 |
|
|
pg
platina tag
|
Bocs a dupláért.
|
kedd okt. 21, 2003 15:11 |
|
|
pg
platina tag
|
(Nem vagyok a 90-es évek hackere, nem is tudom ennek mi köze van a hackerséghez.)
Hm, érdekes probléma. Webszervert tudok DOS alá, próbáltam is, de amiket te kérsz, olyanra nem akadtam. Ami persze nem jelenti, hogy nincs.
De miért akarsz mindenáron DOS alatt ilyeneket futtatni? Az FTP azért lesz problémás (hacsak nem TFTP), mert DOS alatt hogy csinálsz jogosultságokat? Hasonlóképp a telnet/ssh esetében.
Ja, Windows 3.x-re tudok telnet szervert (WinTD). Használom is, de az utóbbi időben meghülyült. Ott a rahs attribútumokkal helyettesíted a unixos jogokat.
Esetleg, ha részletezed, mit szeretnél, többet tudok.
|
kedd okt. 21, 2003 15:07 |
|
|
pg
platina tag
|
(Nem vagyok a 90-es évek hackere, nem is tudom ennek mi köze van a hackerséghez.)
Hm, érdekes probléma. Webszervert tudok DOS alá, próbáltam is, de amiket te kérsz, olyanra nem akadtam. Ami persze nem jelenti, hogy nincs.
De miért akarsz mindenáron DOS alatt ilyeneket futtatni? Az FTP azért lesz problémás (hacsak nem TFTP), mert DOS alatt hogy csinálsz jogosultságokat? Hasonlóképp a telnet/ssh esetében.
Ja, Windows 3.x-re tudok telnet szervert (WinTD). Használom is, de az utóbbi időben meghülyült. Ott a rahs attribútumokkal helyettesíted a unixos jogokat.
Esetleg, ha részletezed, mit szeretnél, többet tudok.
|
kedd okt. 21, 2003 15:06 |
|
|
Sz_Zolee
|
A 90-es évek hackereihez szól a kérdésem!
Tehát:
A rendszer három gépből tevődik össze: 1,2 – i486, 3 – PII-450Mhz.
Az 1. és 2. gépen MS-DOS op.rendszer alatt folyamatosan működő alakalmazás fut, a 3.-on MS-Win98’.
A feladat a következő:
Megoldani a DOS-os gepekhez való távoli hozzáférést modemen keresztül.
Azaz tud-e valaki DOS alatt rezidensen futó ftp, telnet , ssh demon létezéséről, hogy a DOS hasonlóan működjön, mint például egy unix-os szerver?!
Javaslataitokat érdeklődéssel várom!
Üdv.: sz_zolee!
|
kedd okt. 21, 2003 7:54 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 18 hozzászólás ] |
|