Szerző |
Üzenet |
vackor
gyémánt tag
|
Na, ezt én is megerősíthetem. Ugyanilyen routerem van, legújabb firmware, a magic packet hatására lefagy. Csak a belső hálóról működik a WOL.
|
csüt. szept. 06, 2007 13:36 |
|
|
Sparow2
gyémánt tag
|
nbela írta: Próbáltam a WOL-t routeren keresztül. Az enyém Dlink DI-604, sima ügy, nem megy. A havernak SMC7004VBR már bonyolultab. Kikapcsolta az asztali gépet és laptopon bejelentkezett MSN-be. Küldöm a magic packetot a decipus lapról, erre a laptop eltünik az MSN-ből. Később írta, hogy pont akkor megszünt neki az adsl kapcsolata és csak a router ki-be kapcsolással tudta újra létrehozni a kapcsolatot. Akkor küldöm mégegyszer. Erre megint eltünik az MSN-ből, 2 perc múlva vissza. Ez már gyanús. Küldüm harmadszor, erre harmadszor is szétlövi az adsl kapcsolatát Ezek szerint a kis SMC ismeri a WOL parancsot, csak nem ébresztésre, hanem fagyasztásra?
SMC-kkel vannak gondok ...
Ha elég bátor vagy megpróbálkozhatsz firmware frissítéssel. Ha van frissebb.
De én nem szórakoznék vele, ha nem fontos a WOL, mert lehet, hogy valami nagyobb hiba van az újabb verzóban.
|
csüt. szept. 06, 2007 13:15 |
|
|
stell
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. jún. 24, 2007 10:18 Hozzászólások: 6679 Tartózkodási hely: Revuca.S.k>>Szlovákia, nem tudok jól magyarul írni, ezért ilyen amit látsz,
|
Ugy ahogy irtad a remtortennetekben,ez mar biztos hogy szelem dolog.Itt mar nemsegitt semmi csak a szentelt viz.UDV
|
szer. szept. 05, 2007 19:11 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Hali!
Nos a torrent csomagos dolog csak feltételezés volt részemről, mert a helyzet következő:
Torrenteztem a gépem, és a fórumot olvastam (semmi más nem volt), aztán mondom megyek aludni! Gép kikapcsolt. Felállok a székről és már látom, hogy villannak a ledek és a gép indult is azonnal.
Teljesen logikusnak tűnt, amit írtál az IP címmel kapcsolatban, de az én routeremben a portfordward nem IP cím alapú hanem eszköz alapú, az eszközt pedig a MAC cím azonosítja.
Az én elméletem szerint (mivel a fórumról biztosan nem jött csomag ) a torrent csomagot továbbította volna a gépemre (MAC alapján) és mivel nem volt elérhető, nyomott neki egy Magic packet-et. Persze ez csak elmélkedés, de mi más ébreszhette volna ha nem ez?
Valamint ha ez ébresztette, akkor le lehet-e tiltani (nem hiszem ), hogy csak bizonyos port-ra érkező csomag esetén ébreszthet.
Amúgy a router nem annyira ismert, bár egyre népszerűbb ugyanis a tíonlány ezt adja a tíhóm szolgáltatáshoz (Thomson SpeedTouch 780w vagy ilyesmi).
|
szer. szept. 05, 2007 8:52 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3583 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Próbáltam a WOL-t routeren keresztül. Az enyém Dlink DI-604, sima ügy, nem megy. A havernak SMC7004VBR már bonyolultab. Kikapcsolta az asztali gépet és laptopon bejelentkezett MSN-be. Küldöm a magic packetot a decipus lapról, erre a laptop eltünik az MSN-ből. Később írta, hogy pont akkor megszünt neki az adsl kapcsolata és csak a router ki-be kapcsolással tudta újra létrehozni a kapcsolatot. Akkor küldöm mégegyszer. Erre megint eltünik az MSN-ből, 2 perc múlva vissza. Ez már gyanús. Küldüm harmadszor, erre harmadszor is szétlövi az adsl kapcsolatát Ezek szerint a kis SMC ismeri a WOL parancsot, csak nem ébresztésre, hanem fagyasztásra?
|
kedd szept. 04, 2007 21:44 |
|
|
nbela
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. aug. 06, 2004 22:20 Hozzászólások: 3583 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Zsoca-M5 írta: Na már most ha a gépemen a WOL aktív, akkor a kikapcsolást követő másodpercben már érkezik is a következő torrent csomag, ami ébreszti is gépet A torrent csomag egy portra érkezik. Routerben port forward van beállítva a géped alhálózati ip címére (gondolom). Stirlic tudja, hogy olyan ip nincs hozzá csatlakoztatva, ezért ki sem küldi a csomagot. A hálókártya hiába aktív, ha nincs ip címe. De hiába is menne ki, az ébresztéshez magic packet kell broadcast címre. Azaz megy a router által érzékelt összes hálókártyára. És meg kell adni a csomagban a hálókártya MAC addresst is. Gyakorlatilag nincs esély arra, hogy egy eltévedt csomag ébressze a gépedet. Látom a router 2 éve már kitárgyalva. Végül is olyan routered van ami kezeli a WOL csomagot? És hogyan? A router http felületén ki lehet adni ilyen parancsot? Vagy a net felől küldöd és tudja továbbítani a mögöttes hálózatba? Próbáltad? Például itt:
http://www.depicus.com/wake-on-lan/woli.aspx
|
kedd szept. 04, 2007 21:31 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Huh micsoda topic-ot ástam elő!
Azóta persze már van routerem
Viszont újabb kérdés merült fel bennem:
Tételezzünk fel, hogy valaki (na vajon ki ) torrentezik, majd kikapcsolja a gépet. A IP cím a router miatt még él természetesen és érkeznek is a csomagok, csakhát a gépem le van lőve így itt (a routerben el is dobódnak).
Na már most ha a gépemen a WOL aktív, akkor a kikapcsolást követő másodpercben már érkezik is a következő torrent csomag, ami ébreszti is gépet
Ezt NEM szeretném.
Viszont a WOL jó lenne ha aktív maradna, hogy ha én kifejezetten szeretném, akkor el tudja indítani a gépet. (pl. Távoli asztal kapcsolat)
Ötlet?
|
kedd szept. 04, 2007 12:16 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
OK köszi!
Szólok ha megvan!....bár ha sokára lesz lehet elfelejtem
|
csüt. máj. 12, 2005 11:21 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
ok majd szólj, ha kell, de pesten is biztosan találsz
|
csüt. máj. 12, 2005 10:10 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
Ennyire nem sürgős a fizetést azért minimum meg kell várjam (28-a) , mert az áprilisi már a levesben van
|
szer. máj. 11, 2005 15:07 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
Zsoca-M5 írta: Esetleg egy hely ahol lehet venni? (Bp.) nagykert tudok csak.
Ha nem találsz sehol pénteken vihetek fel egyet neked. 5 év garival. Árat holnap mondok ha kell.
|
kedd máj. 10, 2005 21:14 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
Esetleg egy hely ahol lehet venni? (Bp.)
|
kedd máj. 10, 2005 8:28 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
én e-tech-et ajánlottam, mert olcsó (~br 14)
54-es wlan is van benne
a gyártó oldalán nincs fenn, hogy wol-os de az (wgrt04)
|
kedd máj. 10, 2005 7:30 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
WOL-ost szeretnék mindenképpen!
De sajna nem nagyon találok árlistákon olyan routert amihez oda van írva
Ilyen kevés router tudja, vagy ennyire jelentéktelen ez a szolgáltatás, hogy ki sem írják? Amúgy márkában milyet ajánlotok (egyiket sem ismerem ) ?
|
kedd máj. 10, 2005 7:06 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
Zsoca-M5 írta: Na! Jól el szórakoztam a dologgal, de sikerült! Az ócska gép simán ébresztette az enyémet Úgyhogy végülis átütő siker Köszi mindenkinek!
akkor most jön a router vásárlás?
wol-ost veszel vagy mégsem?
|
hétf. máj. 09, 2005 21:00 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
Na!
Jól el szórakoztam a dologgal, de sikerült! Az ócska gép simán ébresztette az enyémet
Úgyhogy végülis átütő siker
Köszi mindenkinek!
|
hétf. máj. 09, 2005 20:23 |
|
|
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Ha jól csalódom, akkor ahhoz, hogy egy hálókártya (nem integrált) fel tudja éleszteni a gépet, kell még egy kis 3 tűs csati a hálókártyáról az alaplapra. Az alaplapokon meg van általában WOL csatlakozó. De ezt a legutóbb belinkelt oldal is írja az első sorokban.
"Requirements to use the WOL (Wake-On-LAN)
An ATX motherboard with an onboard, 3-pin "WOL" connector. "
Üdv!
|
hétf. máj. 09, 2005 18:27 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
Köszi kipróbálom amint lesz rá lehetőségem!
Ja még 1 apró kérdés!
Nálam otthon (ahová majd fogom venni a routert), az én gépem osztja a netet (2 hálókártyás) egy régi gép felé!
Kérdés ha csak simán fordítós kábelen össze vannak kötve az ócska gépről akkor is fel lehet ébreszteni az enyémet?
Mert tulajdonképpen az a fontos, hogy az otthoni gépem ébred-e!
|
hétf. máj. 09, 2005 14:37 |
|
|
kazso
arany tag
|
|
hétf. máj. 09, 2005 12:52 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
Igaz erre nem figyeltem, de a kérdésre továbbra sincs válasz:
"Mivel küldjek neki ébresztő csomagot?"
|
hétf. máj. 09, 2005 12:43 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
Zsoca-M5 írta: kazso írta: Kéne egy másik gép vagy laptop, amivel össze tudod kötni ezt a gépet hálózatban. Csak így tudod leellenőrizni, hogy működik-e a WOL. Ez nyilvánvaló! Van is egy másik gép náluk, a kérdésem inkább akkor így teszem fel: Hogyan ébresszem a gépet lokális hálón, ha a router nem tud WOL-t? Magyarul mivel küldjek neki ébresztő csomagot? (Melyik IP-t használjam? Bár gondolom akkor a lokálisan kiosztottat!)
nem az ip a lényeg, hanem a mac címe! Ugyanis ezt a magic packetet mindegyik gép megkapja, aki a tartományban van!
|
hétf. máj. 09, 2005 10:14 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
kazso írta: Kéne egy másik gép vagy laptop, amivel össze tudod kötni ezt a gépet hálózatban. Csak így tudod leellenőrizni, hogy működik-e a WOL.
Ez nyilvánvaló!
Van is egy másik gép náluk, a kérdésem inkább akkor így teszem fel: Hogyan ébresszem a gépet lokális hálón, ha a router nem tud WOL-t?
Magyarul mivel küldjek neki ébresztő csomagot? (Melyik IP-t használjam? Bár gondolom akkor a lokálisan kiosztottat!)
|
hétf. máj. 09, 2005 8:54 |
|
|
kazso
arany tag
|
Kéne egy másik gép vagy laptop, amivel össze tudod kötni ezt a gépet hálózatban. Csak így tudod leellenőrizni, hogy működik-e a WOL.
|
hétf. máj. 09, 2005 7:42 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
Ezt hogyan nézzem meg?
(A router nem tudja a WOL-t, ezért próbálkoztam a honlappal amit kazso mondott!)
|
hétf. máj. 09, 2005 7:13 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
helyi hálón belül fel tudod ébreszteni a másik gépet? Találkoztam már olyan alaplappal, amin integrált lan volt és hiába kapcsoltam be a wol-t nem foglalkozott vele...
|
vas. máj. 08, 2005 19:06 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
|
vas. máj. 08, 2005 18:43 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
Köszi!
|
csüt. máj. 05, 2005 16:52 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
no
megtaláltam ami nekem van!
http://www.hardvercomp.hu/m_akc.php
9900+ÁFA
viszont itt írnak olyat is, hogy van benne vpn szerver! Hát jól eldugták, mert én nem találtam meg
|
csüt. máj. 05, 2005 8:31 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
ami tuti jó, az pl az E-tech WGRT04 de ez 54 megás rádiós is egyben!
comp-depo-ban 11800, bar ami nekem van az ugy nez ki, mint a WGRT05! De az enyem nem 108-as!
|
csüt. máj. 05, 2005 8:11 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
Na mostmár minden világos!
Bocs az értetlenkedésért, de ilyennel még nem foglalkoztam!
Köszi az infókat!
Asszem hosszútávon mindenképpen ez a jobb megoldás, bár rövid távon lehet, hogy nagyobb befektetést igényel (router ára), mint a mobil-os marhaság amit kitaláltam
Köszi még1x mindenkinek!
EDT: Ha már eddig "fajult" a dolog tudnátok mondani olyan router(eke)t, ami mind a DYNDNS-t, mind a WOL-t tudja, esetleg ára(ka)t is mellé
|
csüt. máj. 05, 2005 7:44 |
|
|
kazso
arany tag
|
Amelyik router nem tudja ezt a beépített WOL funkciót, annál is megoldható a WOL routeren keresztül.
Ehhez engedélyezni kell a x.x.x.255 ip címen (helyi hálózat ip címe, 255 végződéssel, pl. 192.168.0.255) az UDP 9-es portot. D-Link-nél ez így néz ki:
Utána kell küldeni egy WOL csomagot a router ip címére, a megfelelő gép MAC címével. Dinamikus ip címek esetén jól jön a DynDNS dinamikus DNS szolgáltatása, amit minden router tud.
WOL csomag küldésére alkalmas web oldal (bármilyen WOL program is jó): http://stephan.mestrona.net/wol
A MAC címet lehet írni kötőjellel (pl. 00-E0-28-D3-71-75) vagy anélkül is (pl. 00E028D37175). Ha jó az ip cím és a MAC cím is, akkor a kijelölt gépnek néhány másodpercen belül be kell kapcsolni.
|
szer. máj. 04, 2005 15:55 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
no íme az otthoni routerem menüjéből pár screenshot
http://amti.hu/router2.jpg
http://amti.hu/router3.jpg
http://amti.hu/router4.jpg
a router E-tech WGRT04 típusú 54megás wifis router!
|
szer. máj. 04, 2005 14:28 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
Zsoca-M5 írta: Na még 1x!
1. Mi az a dyndns? dyndns= dinamic DNS? Vagyis egy valahol regisztrált dinamikus DNS-t be lehet neki állítani? Hogyan update-eli? Ahhoz kell egy updater klienst futtatni, amihez meg oprendszer kell vagy hogyan csinálja? 2. Ha a router nincs csatlakozva, hogyan lépsz fel?
1, dyndns az olyan, mint a no-ip
2, a router csatlakozik a dsl-re! A routernek lesz publikus IP címe! A router fogja "felkeresni" a dyndns szolgáltatót és megmondja mi az aktuális ip cím (mint egy számítógép)
érti?
|
szer. máj. 04, 2005 13:47 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
Na még 1x!
1. Mi az a dyndns? dyndns= dinamic DNS? Vagyis egy valahol regisztrált dinamikus DNS-t be lehet neki állítani? Hogyan update-eli? Ahhoz kell egy updater klienst futtatni, amihez meg oprendszer kell vagy hogyan csinálja?
2. Ha a router nincs csatlakozva, hogyan lépsz fel?
|
szer. máj. 04, 2005 13:43 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
Zsoca-M5 írta: :shock: Lehet félreértek valamit, de ez a routeres megoldás csak fix IP-nél jó nem? Különben hogyan lépek rá a netről, ha nem tudom az IP-jét!!! A NOIP-s megoldás, meg csak onnantél él ha már fut a gép!
nem értettél félre semmit
a router tudja kezelni a dyndns címet!!! Tehát a routert máris el tudod érni távolról! Belépsz a management felületére ahol van a wol funkció! Ebédszünetben kipróbáltam és működik!
http://amti.hu/router.jpg (ez a router mondjuk nem tud wol-t)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára .djsms. szer. máj. 04, 2005 13:44-kor.
|
szer. máj. 04, 2005 13:40 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
Lehet félreértek valamit, de ez a routeres megoldás csak fix IP-nél jó nem?
Különben hogyan lépek rá a netről, ha nem tudom az IP-jét!!! A NOIP-s megoldás, meg csak onnantél él ha már fut a gép!
|
szer. máj. 04, 2005 12:43 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
Ezesetben a dsl routeres megoldás a legegyszerűbb! Routerbe belépsz neten keresztül és nyomsz egy wol-t a gépednek
Ilyen routert lehet találni azért és ~10k alatt megúsznád!
|
szer. máj. 04, 2005 10:44 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
Aha a modemes megoldás nem rossz, bár tulajdonképpen így be kell szerezni egy modemet, valamint a számküldés felismerésére alkalmas modemet gondolom nem olyan 1xű találni!
Viszont ha olyat nem találok, akkor meg nem túl jó, hogy akárki felhív amikor nem vagyok otthon és elindul a gépem
Tudom, hogy sok távvezérlő software van az egyáltalán nem érdekel a windows saját remote desktop-ját használom évek óta és semmi gond vele! Úgyhogy maradjunk tisztán a hardware szintjén
|
szer. máj. 04, 2005 10:29 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
Re: :)
gdea írta: hitetlen? pedig én sem vagyok török.. mercury
én viszont hű vagyok a nevemhez
|
szer. máj. 04, 2005 9:50 |
|
|
Vendég
|
djsms írta: gdea írta: analoggal valoban nem, de ha elore beállitod a managert,, akkor megy,. srácok, megy ilyen megoldással kézi riaszto, szal mukodik tudom, hogy hitetlen vagyok, de miféle modemed van? Végülis analóg vonalon is van számkijelzés, tehát elméletileg működhet a dolog, ha a modem procija fel tudja dolgozni a hívószámot!
hitetlen? pedig én sem vagyok török..
mercury
|
szer. máj. 04, 2005 9:07 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
gdea írta: analoggal valoban nem, de ha elore beállitod a managert,, akkor megy,. srácok, megy ilyen megoldással kézi riaszto, szal mukodik
tudom, hogy hitetlen vagyok, de miféle modemed van? Végülis analóg vonalon is van számkijelzés, tehát elméletileg működhet a dolog, ha a modem procija fel tudja dolgozni a hívószámot!
|
szer. máj. 04, 2005 8:52 |
|
|
Vendég
|
djsms írta: gdea írta: kazso írta: Van egy harmadik megoldás is (vagy inkább csak 2/b ). Kell egy vezetékes telefonvonal (ADSL-nél adott) és egy belső modem, a gép biosában pedig a Wake On Ring-et kell bekapcsolni. Ha felhívod a számot, akkor a modem fogja bekapcsolni a gépet. pont igy. be lehet állitani a wake on managert a progiba, hogy csak egy adott számrol jövö hivásoknál kapcsoljon be.. analóg modemnél tudtommal nem működik a számkijelzés! (tényleg nem kötözködni akarok veled )
analoggal valoban nem, de ha elore beállitod a managert,, akkor megy,.
srácok, megy ilyen megoldással kézi riaszto, szal mukodik
|
szer. máj. 04, 2005 8:42 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
kazso írta: gdea írta: pont igy. be lehet állitani a wake on managert a progiba, hogy csak egy adott számrol jövö hivásoknál kapcsoljon be.. De könyörgöm. Ha a gép ki van kapcsolva, akkor hogy a fenébe képes egy program bármit is csinálni? Ha a modem kap egy hívást, akkor bekapcsolja a gépet és a program esetleg csak ez után képes elindulni. Mikor elindul, akkor megnézi, milyen számról jött a hívás és ha nem egyezik, akkor kilövi a gépet, vagy mi?
ISDN modemnél működhet a dolog, bár ez csak tipp.
Elektrósoktól lehetne kérni hívószámkijelős cuccot, de ez már a 2. pont megvalósításának variációja lenne
|
szer. máj. 04, 2005 8:39 |
|
|
kazso
arany tag
|
gdea írta: pont igy. be lehet állitani a wake on managert a progiba, hogy csak egy adott számrol jövö hivásoknál kapcsoljon be..
De könyörgöm. Ha a gép ki van kapcsolva, akkor hogy a fenébe képes egy program bármit is csinálni?
Ha a modem kap egy hívást, akkor bekapcsolja a gépet és a program esetleg csak ez után képes elindulni. Mikor elindul, akkor megnézi, milyen számról jött a hívás és ha nem egyezik, akkor kilövi a gépet, vagy mi?
|
szer. máj. 04, 2005 8:33 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
gdea írta: kazso írta: Van egy harmadik megoldás is (vagy inkább csak 2/b ). Kell egy vezetékes telefonvonal (ADSL-nél adott) és egy belső modem, a gép biosában pedig a Wake On Ring-et kell bekapcsolni. Ha felhívod a számot, akkor a modem fogja bekapcsolni a gépet. pont igy. be lehet állitani a wake on managert a progiba, hogy csak egy adott számrol jövö hivásoknál kapcsoljon be..
analóg modemnél tudtommal nem működik a számkijelzés!
(tényleg nem kötözködni akarok veled )
|
szer. máj. 04, 2005 8:28 |
|
|
Vendég
|
:)
kazso írta: Van egy harmadik megoldás is (vagy inkább csak 2/b ). Kell egy vezetékes telefonvonal (ADSL-nél adott) és egy belső modem, a gép biosában pedig a Wake On Ring-et kell bekapcsolni. Ha felhívod a számot, akkor a modem fogja bekapcsolni a gépet.
pont igy. be lehet állitani a wake on managert a progiba, hogy csak egy adott számrol jövö hivásoknál kapcsoljon be..
|
szer. máj. 04, 2005 8:12 |
|
|
kazso
arany tag
|
Van egy harmadik megoldás is (vagy inkább csak 2/b ). Kell egy vezetékes telefonvonal (ADSL-nél adott) és egy belső modem, a gép biosában pedig a Wake On Ring-et kell bekapcsolni. Ha felhívod a számot, akkor a modem fogja bekapcsolni a gépet.
|
szer. máj. 04, 2005 8:10 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
Re: Gép elindítása távolról
gdea írta: This software lets you access and control any PC remotely using the mouse and keyboard attached to your local PC and see the display of the remote computer in a window on your local PC. This software works over LAN, Internet, and phone lines. shut up...
és ezzel hogy kapcsolja be ?
amúgy ilyen távmenedzselős program pl a realvnc ( www.realvnc.com)
ip alapon működik és nagyon tuti! Ráadásul van ingyenes változata is!
|
szer. máj. 04, 2005 7:53 |
|
|
Vendég
|
Re: Gép elindítása távolról
Zsoca-M5 írta: Hali!
Sorry, de gőzöm se volt melyik csoport-ba rakjam, mert igazából egyikbe sem való!
Szóval az otthoni gépemet szeretném távolról elindítani! A kérdés az, hogy valaki megoldotta-e már ezt, vagy eddig még senki nem foglalkozott ilyesmivel?
Régebben a Wake-On-Lan -ra gondoltam, de állítólag az csak lokális hálózaton belül működik, valami routerek miatt!
Szóval, amit én kitaláltam: Szerzek egy ócska mobilt, elektroműszerész rokonnal megbütyköltetem úgy, hogy amikor csörög, akkor a számítógép alaplapját és a power gombot összekötő kábelt rövidre zárja és ennyi! Ekkor elindul a gép az IP cím már nem probléma, mert arra ott a NOIP-s megoldás!
Ennél egyszerűbben is meg lehet oldani, vagy maradjak ennél a megoldásnál?
This software lets you access and control any PC remotely using the mouse and keyboard attached to your local PC and see the display of the remote computer in a window on your local PC. This software works over LAN, Internet, and phone lines. shut up...
|
szer. máj. 04, 2005 7:51 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
2 megoldást tudok
1, veszel olyan dsl routert, ami tud dyndns-t és WoL-t!
2, telefonos bekapcsolós (ahogy írtad)
1, -re pl http://www.e-tech.nu/Product_Detail.php ... Wireless54
itt ugyan nem írják, hogy tud wol-t, de tud Ha gondolod a nem wifis routerek menüjét is megnézhetem
2, én sms-el csinálnám. Siemens teló + pic. Bár csinálhatod úgy is, hogy (szintén mobil) csipogóját egy monostabil bemenetére kötöd és egyszerűen felhívod a telcsit. Olyan csipogást kell választani, ami nagyon rövid. Nokijának van olyan, ami csak egyet csippant!
|
szer. máj. 04, 2005 7:51 |
|
|