|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 26 hozzászólás ] |
|
a Windows XP SATA HDD gond!
Szerző |
Üzenet |
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
beretan ne ovizzunk!
Mind1 ki kezdte eddig ment ennyi. Ha van még valami mondanivalótok egymásnak akkor priv.
Előre szólok, hogy minden személyes hozzászólást törlök ezután, úgyhogy kár koptatni a festéket a billentyűzetről!
|
pén. máj. 26, 2006 12:44 |
|
|
beretan
|
nacorvus, kezdte nyilt szinen ...en meg folytattam
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára beretan vas. máj. 28, 2006 20:07-kor.
|
pén. máj. 26, 2006 8:49 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Ezzel mélységesen 1-et értek!
|
pén. máj. 26, 2006 8:22 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Lehetne ezt privátban folytatni?
|
pén. máj. 26, 2006 7:34 |
|
|
beretan
|
beretan írta: kedves narcovus, legy olyan szives mond el, nekem is kit sertettem meg azzal hogy elmondtam a velemenyemet?, azert mert meg csak 200 hozzaszolasom van a forumon az meg nem jelenti azt hogy tok vagyok, vagy igen? ha valakit megsertettem ( amit nem gondolok ), elnezest kerek. kossz
ui: kedves narcovus kollega, "a kalapacsos okoskodo"-ra kire es mire tippeltel?, honnan veszel ilyen dolgokat? Konyen lehet sertesnek is venni, en nem ismerlek, te nem ismersz.....nem ertem kifakadasoidat....szerintem kicsit vissza kene fognod magad, kulonben kezdhetunk neki sertegetni egymast ( aztan meg lehet hogy en mar akkor szamitogepeket raktam ossze, amikor te meg egy windows-t sem tudtal folrakni) tisztelettel Gabi Beretan- mernok I.T-szerviz tulajdonos
hogy en 2 evvel kesobb, kezdtam el forumozni, az egeszen mas dolog
|
csüt. máj. 25, 2006 18:39 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
stol írta: Hi!
Viszont... OFF: P-ata--S-ATA átalakítót nem tud valaki? Optikai meghajtókat kötmén fel S-ATA-ra.
Ez engem is érdekelne... Kéne még egy jó DVD-író, de csak Plextorból láttam eddig SATA felületűt, az viszont most még nekem is drága...
|
csüt. máj. 25, 2006 13:09 |
|
|
beretan
|
kedves nacorvus, legy olyan szives mond el, nekem is kit sertettem meg azzal hogy elmondtam a velemenyemet?, azert mert meg csak 200 hozzaszolasom van a forumon az meg nem jelenti azt hogy tok vagyok, vagy igen?
ha valakit megsertettem ( amit nem gondolok ), elnezest kerek.
kossz
ui: kedves nacorvus kollega, "a kalapacsos okoskodo"-ra kire es mire tippeltel?, honnan veszel ilyen dolgokat? Konyen lehet sertesnek is venni, en nem ismerlek, te nem ismersz.....nem ertem kifakadasoidat....szerintem kicsit vissza kene fognod magad, kulonben kezdhetunk neki sertegetni egymast ( aztan meg lehet hogy en mar akkor szamitogepeket raktam ossze, amikor te meg egy windows-t sem tudtal folrakni)
tisztelettel
Gabi Beretan- mernok
I.T-szerviz tulajdonos
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára beretan vas. máj. 28, 2006 20:05-kor.
|
csüt. máj. 25, 2006 8:07 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
Most én is sokat gondolkodtam, hogy miről van szó
Amit leginkább nem értek az a suszti ő ki miért beszélünk róla, ha nem is szólt hozzá a témához?
Sutszi nevü kedves fórumtársunkról tudok, de ő sem szólt hozzá, úgyhogy tényleg nem értem
|
csüt. máj. 25, 2006 7:33 |
|
|
stol
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1929 Tartózkodási hely: Há' miko' hol... ;o)
|
OFF: Én is kiborulok néha, de ezt a hsz-t én sem értem
|
szer. máj. 24, 2006 19:05 |
|
|
nacorvus
a fórum lelke
Csatlakozott: vas. szept. 12, 2004 18:08 Hozzászólások: 6037 Tartózkodási hely: Usa
|
Kicsit OFF,de mégsegem
- kérem a témát zárolni
Van ilyen topic:HDD,merevlemezek,Raid stb.Amit sem a topicnyitó -de neki elnézhető mert nem rég publikál és neem egy nagytudású fórumtag mint
@ beretan:roll: -kb 200 YÓ! hozzászólással!
Sokat gondolkoztam azon hogy PÜ-ben írjam-e,de mégis inkább a nyílt színen:
Én elhiszem hogy ti vagytok susztival együtt a jövő nemzedék,de ő legalább olvasni tud és nem baromságokkal jelenik meg a nyílt színen
Idézet: szerintem nem olyan bolcs dolog s-ata hdd-okat vasarolni, nem stabilak, csak a baj van meg veluk, meg persze a via-s lapok nem nagyon szeretik ( magan velemenyem ), es semmivel sem gyorsabbak mint a p-ata, kivancsisagbol leteszteltem ket hdd-ot , az egyik wd800jb a masik wd800jd, tok egyforma, tehat sebesseg novekedes nem volt, a s-atan levo hdd picit huvosebb volt ( ata 40 fok, s-ata 35 ).
Halkan jegyzem meg rajtunk kívül(mármint fórumtagokon) minimum 100.000 ember
olvassa a fórumot
-
Susztiból leszen egy "Yó" programozó,de tőled mint "kalapácsos-okoskodó" embertől az isten mentsen,-addigra remélem nyugídjas leszek én is - vagy"guberálom a kukákat,ha lesz még akkor egyáltalán"
On: újfent csak kipöfögtem :
|
szer. máj. 24, 2006 18:51 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
stol írta: De, gondolom DV-aviba, ami ~6,5MB/s átlagosan. Próbálj meg 768*576 RAW aviba digizni, azt meglátod
Természetesen, hiszen a kamerán is DV-AVI-ban van.
Amit te írsz azt valszeg sosem fogom művelni , de így látatlanban megkockáztatom, hogy menne
Ugyanis két winyó között, nem ritka az 50MB/sec másolási sebesség, de 25-30 alá sosem megy!
Persze ha ennél több kell a RAW avinak....akkor nem szóltam!
Igaz akkor a PATA-sok is buknak
PATA - C-SATA
Na jó ez **** volt
|
szer. máj. 24, 2006 12:28 |
|
|
stol
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1929 Tartózkodási hely: Há' miko' hol... ;o)
|
Hi!
Viszont...
OFF: P-ata--S-ATA átalakítót nem tud valaki?
Optikai meghajtókat kötmén fel S-ATA-ra.
|
szer. máj. 24, 2006 11:53 |
|
|
Charlie61
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 834 Tartózkodási hely: "Acélváros"
|
Még egy érv a SATA mellett.
A mai alaplapokon már nem ritka a nyolc SATA csatlakozó.
Ha nekem 4-8 HDD duruzsol a gépben, miért vennék bele IDE vezérlő kártyát (-kat)?
Eddig én még nem tapasztaltam, hogy bármiben rosszabbak lennének mint az IDE-s társaik.
(Illetve egy van, de az nem a HDD, hanem a vezérlőm hibája. Az egyik otthoni gépemben, ha a SATA-s Samsung dolgozik, az éppen hallható zenében, vagy bármi egyéb hangban pattogás, sercegés hallható. Ha jól emlékszem, ez már másnál is előjött. Talán Victorius cserélte emiatt Hitachira?)
|
szer. máj. 24, 2006 10:49 |
|
|
Victorius
gyémánt tag
Csatlakozott: csüt. szept. 23, 2004 15:47 Hozzászólások: 1955 Tartózkodási hely: Somewhere in time
|
Nekem sincs gondom vele.
Volt ugyanez a samsung vinyóm, eladtam két nap után, úgy búgott, mint a barom!
HD-Tach-hal én is lemértem, és nálam van különbség szatapata között..
Én is digitalizáltam, szerkesztek videot időnként, és sosem volt gondom vele..
|
szer. máj. 24, 2006 10:21 |
|
|
stol
gyémánt tag
|
Zsoca-M5 írta: Sztem különösebben nincs velük gond (nem rosszabbak mint a PATA-sak). Annyi előnyük viszont van, hogy vékonyabb akábel (jobb a szellőzés a házban és a csatlakoztatás is egyszerűbb), valamint ha nem rendszerwinyó akkor menet közben ki lehet húzni mint egy USB-t! (Persze előtte nem árt szólni a Windows-nak hogy a cache-t ürítse ) Veszek cső-IDE-kábelt Zsoca-M5 írta: Ja és még valami: Valaki mondta hogy videó szerkesztésre abszolút alkalmatlanok, én már 6 házi videót (DVD-t) készítettem miniDV felvételről és az átjátszás közben !0! dropped frame volt, ráadásul ugyanaz a winyó a rendszerwinyóm is, úgyhogy ezt is cáfolnom kell!
De, gondolom DV-aviba, ami ~6,5MB/s átlagosan.
Próbálj meg 768*576 RAW aviba digizni, azt meglátod
|
szer. máj. 24, 2006 10:08 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
|
Sztem különösebben nincs velük gond (nem rosszabbak mint a PATA-sak).
Annyi előnyük viszont van, hogy vékonyabb akábel (jobb a szellőzés a házban és a csatlakoztatás is egyszerűbb), valamint ha nem rendszerwinyó akkor menet közben ki lehet húzni mint egy USB-t! (Persze előtte nem árt szólni a Windows-nak hogy a cache-t ürítse )
Ja és még valami: Valaki mondta hogy videó szerkesztésre abszolút alkalmatlanok, én már 6 házi videót (DVD-t) készítettem miniDV felvételről és az átjátszás közben !0! dropped frame volt, ráadásul ugyanaz a winyó a rendszerwinyóm is, úgyhogy ezt is cáfolnom kell!
|
szer. máj. 24, 2006 9:06 |
|
|
beretan
|
szerintem nem olyan bolcs dolog s-ata hdd-okat vasarolni, nem stabilak, csak a baj van meg veluk, meg persze a via-s lapok nem nagyon szeretik ( magan velemenyem ), es semmivel sem gyorsabbak mint a p-ata, kivancsisagbol leteszteltem ket hdd-ot , az egyik wd800jb a masik wd800jd, tok egyforma, tehat sebesseg novekedes nem volt, a s-atan levo hdd picit huvosebb volt ( ata 40 fok, s-ata 35 ).
|
szer. máj. 24, 2006 7:48 |
|
|
aky06
ezüst tag
Csatlakozott: vas. máj. 14, 2006 9:41 Hozzászólások: 62 Tartózkodási hely: Gödöllő
|
Szerintetek én is ilyen sorsra jutok egy ASUS a8n5x alaplappal és egy seagate 160gb sata 150-essel??? Vagy en ijedezzek?
|
kedd máj. 23, 2006 16:53 |
|
|
roli19
ezüst tag
|
És ha nincs Jumperem? a Gigabyte alaplapoknál pedig nem tudom hol van ez a funkció
|
kedd máj. 23, 2006 12:28 |
|
|
beretan
|
a jumpert en is alkalmaztam, nekem is az asus k8n-es alaplapom mindket hdd-omat ata 133 - nak latja, az egyik egy wd1600js ( vagyis s-ataII ) a masik meg egy wd800jd ( s-ata I ), es majdnem minden program ata133-nak latja, mar beletorodtem , csak a fura az hogy en meg nem talalkoztam western digitalal, ami ata 133-man menyen, ugy tudom hogy az ata-s wd-ek max ultra ata100-on mennek.
|
vas. máj. 21, 2006 22:58 |
|
|
man5on
gyémánt tag
|
énis szívtam így, a probléma az alaplapgyártók nemtörődömsége és a softwaregyártók mégnagyobb nemtörődömsége
biosban állítsd át a sata -t IDE módba, és állítsd azon kívül is STRONG állapota vagy azzal ekvivalensre
|
vas. máj. 21, 2006 22:35 |
|
|
vackor
gyémánt tag
|
Vannak alaplapok amik ATA emulációval kezelik a S-ATA meghajtókat.
Van ahol meg állítható (bios setup-ban) hogy hogyan kezelje. Általában S-ATA és compatible (emulált) módok között lehet választani.
|
vas. máj. 21, 2006 21:23 |
|
|
roli19
ezüst tag
|
Nekem nem volt rajta jumper vagy csak én nem vettem észre!
|
vas. máj. 21, 2006 20:03 |
|
|
Dester
Moderátor
Csatlakozott: kedd nov. 02, 2004 17:38 Hozzászólások: 5120 Tartózkodási hely: Budapest/Szeged
|
A SATA2 HDD-ken általában szokott lenni egy jumper, amivel SATA1 módra bírható. Legalábbis az én Maxtoromon van és kénytelen is voltam alkalmazni.
|
vas. máj. 21, 2006 19:46 |
|
|
roli19
ezüst tag
|
a Windows XP SATA HDD gond!
Sziasztok! Nemrég vettem egy samsung 160 gb (Samsung HD160jj)os sata2 es HDD-t, az alaplapomon viszont csak sata1 es interfész van, de elfogadta a hdd-m viszont a windows csak ATA hdd-nek látja. mi lehet a gond??Egyszerűen érthetetlenül állok a probléma előtt! Mit gondoltok?
|
vas. máj. 21, 2006 19:29 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 26 hozzászólás ] |
|