Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. jan. 08, 2025 5:36

Hozzászólás a témához  [ 15 hozzászólás ] 
Kábal 512 VS ADSL 512 
Szerző Üzenet

Hozzászólás 
sy: az internet csak egy elvont fogalom az alatta lévő vas nélkül.

Nincs internet hardver nélkül, tehát ez hardver és kész.

szer. nov. 19, 2003 8:31
Profil Privát üzenet küldése
Site Admin

Hozzászólás 
Nahát, mintha nem lenne Internet fórum a Terminalon. Vagy ez hardver téma lenne??

Sy

kedd nov. 18, 2003 22:05
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

A "kis városunkban" megfogalmazás csak olyan vicces akart lenni. Gödöllőről vasn szó (pest megye, 30-35E lakó)... az internetet az Invitel-nél (ADSL) vagy a Fibernetnél (kábel) kötném meg, egyikre sincsen SEMMILYEN korlátozás, annyit lehet letölteni amennyit akarok, a szerződés is megnéztem...

eddig nekem ADSL 384-em volt, és nekem ugyan csak 45-tel jön, de bőven elégedett vagyok vele, pont múlt héten volt egy leállás, kb 30-40percre, akkor egyáltalán nem is lehetett kapcsolódni, hívtam a help-desket, mondták várjak, dolgoznak rajta, és meg is csinálták. Tehát ezzel kapcsolatban csak jó véleményem van...

viszont a Kábel miatt azért félek, mert énis úgy tudom, hogy a kábel sebessége függ a terheltségtől. Azt meg nem akarom hogy amikor letöltök, akkor esetleg csak 5-6K-val jöjjön...

Koppány

kedd nov. 18, 2003 18:37

Hozzászólás 
Pesten csak axelero van?

Meg: Datanet, meg Enternet, meg Externet, meg Freestart, meg Interware meg stb.

Ennyi elég? :O)

kedd nov. 18, 2003 16:55

Hozzászólás 
Na jó de Koppány azt írta,hogy kis városban lakik(gondolom nem Pest)és ugye Pesten ha jól tudom akkor axelero van.Máshol pedig nem igen.(mármint kábelnet)Szóval én is csak elmondtam a véleményem,és elismerem,hogy van ahol jobb az ADSl,mint a kábel.De az biztos,hogy Győrben a Vidanetes Kábel jobb mint az axelero-s ADSL,és minden igaz amit leírtam,legalábbis itt mindenkinek ez a véleménye.

kedd nov. 18, 2003 16:47

Hozzászólás 
hgyuka: hát figyeltem. Itt Pesten a chello simán ****, ha átléped a korlátot. Szó nélkül, aztán töltesz le 4-5kval.

Te tanácsot kértél, én segíteni próbáltam. Nekem ez a véleményem. Az adslen eddig eccer volt az, hogy kurvára belassult, kb 5-6kra. Felhívtam a supportot, mit tegyek, mondta a ****, hogy kapcsoljam ki egy percre a kábelmodemet. Megtettem. Bekapcs és utána hasított egyből 60-al.

kedd nov. 18, 2003 16:37

Hozzászólás 
De egyébként,ha felmész a Dc-re akkor látod,hogy kb. ugyanannyi a kábeles,mint az ADSL-es.Pedig az ugye nem kérdés,hogy az ADSL sokkal több helyen elérhető...(Pl. matrix network)

kedd nov. 18, 2003 16:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
én datanet ADSL-ről vagyok, de szerintem ez a 384 csak átlag mert néha gyorsabb bőven mint 384 néha meg megáll mintha gondolkodna...

kedd nov. 18, 2003 16:16
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap

Hozzászólás 
Hát figyelj Maiden.Én amit írtam(Vidanet a szolgáltatóm(Győr))azt saját tapasztalatból írtam.Amit az ADSL-ről írtam azt pedig a haverom elmondása alapján írtam.(Nincs szóismétlés)Amúgy van limit de ez egy nagy baromság mer megküldik az üzenetet,de **** se csinálnak,a 30.Gb-ot is ugyanolyan gyorsan töltöm mint az 1.-t!Ezen felül nekem 384-es kapcsolatom van amit ha visszaosztasz akkor 48kb/sec jön ki,viszont nem ritka,hogy 50-55fölött töltök.Abban igazad van,hogy a másik szerver is meghatározza,de gondolkozz!egy analóg,vagy egy ISDN hozza be gyorsabban?Na ugye...általában az ISDN,de vannak kivételek.Magyarul ezzel azt akartam csak mondani,hogy lassabb néha mint kéne.

kedd nov. 18, 2003 16:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
ADSL !

kedd nov. 18, 2003 16:06
Profil Privát üzenet küldése ICQ

Hozzászólás 
hgyuka: bocs, de ez hülyeség, a másik oldali szerver sebessége határozza meg elsősorban a letöltést..

Én meg azt mondom: ADSL. Nincs forgalmi korlát, ha 50 gigát húzol le, akkor 50-et, nem úgy mint kábelnél, hogy 15 a limit. Másrészt én az ADSL-el 62-65k-val töltök le, míg ez chello esetében ha nagyon jó, akkor is max olyan 56-58k.

eddig 0 leállásom volt, szerintem ADSL. A kábeles haverjaim inkább panaszkodnak...

kedd nov. 18, 2003 15:48

Hozzászólás 
Hali!

Én csak halottam ezt:
De pont fordítva mint feljebb írta hgyuka.
Vagyis én azt halottam, hogy a kábel függ a terhelhetőségtől és az ADSL pedig dedikáltam mindig annyi amennyi (384 vagy 512)!

Amúgy ha a kábel júpíszís akkor semiképpen (csak rosszat halottam), ha matávos akkor jöhet.

Amúgy tudtommal az ADSL is le van butítva, vagy ilyesmi, mert a 384-ről ha át akarsz állni 512-re akkor csak állítanak valamit és megy. Valamint van 1024-es is gondolom akkor itt is csak butításról van szó.

Üdv,
Zsoca-M5

kedd nov. 18, 2003 15:46

Hozzászólás 
Hát arról nem tudok véleményt mondani,de nekem 384-es kábelem,a haveromnak meg ugyanilyen sebességű adsl-je van,és én csak jókat tudok mondani(megbízható,nincsenek szüneteltetések stb.)a haverom viszont egyfolytában szutykozza az adsl-t(pl. sokszor lelassul(mert függ a hálózat terheltségétől is),néha gyors néha lassú,vannak olyan oldalak ahonnan csak lassan tölt stb.).

kedd nov. 18, 2003 15:40
a fórum lelke

Hozzászólás 
én kábelre fizetnék elő, mert a kábel szándákosan van lebutítva mert gyorsabb lenne, theát elvileg mindig tudni fogja az 512-t.

kedd nov. 18, 2003 13:13
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Kis városunkban lehetőségem van a kettő valamelyikére előfizetnem, az ár csak egy-két 100ft külömbségű, és a sebesség is azono. Szerintetek melyikre fizessek elő?

Melyiket lehet tovább fejleszteni, melyikre érdemesebb pénzt befektetni?

Minek vannak hibái, előnyei. És persze mik azok?

Holnap szeretném megkötni valamelyiket, mert ha holnap nem, akkor egy jódarabig nem érek majd rá! Légyszi gyorsan válaszoljatok, mindenki a saját, másoktól hallott tapasztalatát is írja le!

Köszi szépen!

Koppány

kedd nov. 18, 2003 12:18
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 15 hozzászólás ]