Placa
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 578 Tartózkodási hely: Budapest
|
Ami a legfontosabb, hogy nyugodtan és alaposan ki tudd próbálni. Aki vonakodik ettől, azt hagyd ott, nem érdemes vele foglalkozni. A Nézd meg a fényerejét, a kontrasztot, a szineket és nagyon fontos, hogy nagy felbontásoknál is tűéles képe legyen. Nyiss meg egy ilyan programot amiben a képgeometriát is le tudod ellenőrizni. Nem kell feltétlen teszt progi, hanem egy excel táblázat is megfelel. Ott meg tudod nézni az élességet, a sorok és oszlopok párhuzamosságát, a cellák a kép közepén és a szélén is méretre és fényerőre egyformák legyenek, próbáld ki az OSD menüt és próbáld elállítani a képet, majd vissza. Ez sokat elárul a monitor állapotáról, ha minden módban és irányban kellően elállítható (majd vissza) a kép, akkor nincs nagy baj vele. Nézd meg a különböző felbontásokban a maximális képfrissítési frekvenciákat, a képcsövön ne legyenek karcok, matt foltok, egyes monitorok képcsövén van egy bevonat (kikapcsolt állapotban oldalról nézve kissé kékes színű), ez lehetőleg sértetlen legyen, végül a fizikai megjelenés, ha olyan helyre veszed a monitort, ahol nem dohányzól, lehetőleg ne vegyél dohányostól monitort, mert elég zavaró lehet a szaga, valamint ne zúgjon túl hangosan a tápja, vagy a sorkimenő trafója, mert ez is zavaró lehet és egy késöbbi lerobbanást esélyét is magában hordja. Vettem már néhány monitort, volt amelyikkel befürödtem, mert már gyenge volt a képcsöve és volt amelyik teljesen korrekt volt az árához képest. Ja még egy, ha mozizol rajta, próbáld ki filmmel is, ne legyen gyenge és erőtlen a képe.
Márkában Samsungot és Siemenset vettem használtan, mindkettőnek szép éles, kontrasztos képe van.
Nos, hirtelen ennyi jutott eszembe, remélem segítettem.
Üdv: Placa
|
Dvorek
|
Leginkább arra,feltéve,ha van lehetőség arra,hogy kipróbáld,hogy a fekete ne szürkés,barnás legyen,hanem fekete,nagyon sok monitor sajnos még manapság sem tudja szépen "leadni" a feketét.Amúgy márka témában:EIZO,SONY,ILYAMA.
|
The_Outsider
ezüst tag
|
A kerdesem gondolom egyertelmu,nem? Esetleg valami tesztprogi ami segit megtalani a hibakat. Ja es ha mar itt vagyunk milyen monitort ajanlotok? (Nokia, Compaq, Dell, Hp...stb.)
|