|
Szerző |
Üzenet |
molger
ezüst tag
|
Hali nekem most Abit Siluro FX5600 DT 256MB 128bit -es van ezzel
mark01-ben 8800 pötty
Az előző kártám egy geforce4 TI 4200 inno3d 128MB 128bit 12200 pötty
Szerintem itt a DirectX támogatás számít.
|
vas. dec. 28, 2003 23:12 |
|
|
izzo
ezüst tag
|
Sziasztok!
Volt egy pár hete egy topic, ahol már ezt egyszer leirtam, amit most fogok. Ritkán jártam tesztoldalakon, nem érdekel tomshardware, meg az egyéb tesztoldal.... és miért nem? Mert csak akkor hiszem ha látom. Hallottam olyan dolgokat, hogy tomshardware intel és nvidia pártját fogja. Ezt rögtön megcáfolom. Volt egy teszt, a K7S5A alaplapokra, nekem ugyan ilyen van egy 1700xp-vel. És ha hiszitek ha nem, nem stimmelnek az eredmények. A procié se nagyon egy kicsit több volt mint nálam, a memóriát meg egyenesem nem hiszem el. 2001-es sisogttal mérte a memóriákat, mind az enyém mind az övé cl2 256MB és 266 ddr volt, és legalább 200 pontot elcsalt fölfelé. KÉptelenség hogy annyit elért volna az a memória. Vegyük sorjába, nézzük az ati és az nvidia dolgot. Igazat adok scorpnak, mindenki majmol.... és bemagyarázza magának, hogy már pedig az övé a jobb. Adott a konfigom, csak vidkártyát cseréltem benne. Szóval 1700XP+ Ecs K7S5A alaplap, anno még 133Mhz sd 256 MB, a többi most nem lényeg. vegyük a 3d markot. 1. tesztem, gef3 ti200 al. default 6120 pötty. ati radeon 9200 7000 pötty körül. És nem fogjátok elhinni, pont az a két teszt viritott ki a többi közül amelyikre a legnagyobb szórzó van. Az nvidia optimizál megállapította mindenki, és azt hiszitek hogy az ATI nem????? Pontosan azzal kapott az ati több pontot, hogy a sárkányos,és a halászós öregemberes teszt több pontot kapott mint amennyit szerintem megérdemelt volna. Az összes teszt FPS-e vagy bármilyen mérőértéke megegyezett az atinak és az nvidiának kivéve ezt a kettőt, az ati messze "jobb volt" teszt közbe. Jöttek a játékok, én idáig nem mertem mondani, de nálam is szaggattak a játékok a 9200 on. A haveromé volt a kártya el kellett adnom, de most meg fogom a fejem, mikor jön hozzám a gyerek, hogy már megint szaggat valamelyik játék. Ugyhogy ati hivek visszakéne venni egy kicsit... Nem rosszból mondom én mindezt, de kicsit reálisabban fogjuk már föl a dolgokat.... Az FX-ek nincsennek igazán eltalálva az biztos, ezért aki teheti atit vesz. Én is azt vennék ha most raknék össze gépet. Ha viszont sok időm lenne akkor meg keresnék magamnak egy gef4 ti 4800-at. Mondanék még valamit... csak félek hogy kifogtok nevetni. Ugye nekem egy gf3 ti200 am van. Nem egy mai gyerek, de egyenlőre minden dx9 es játék elment rajta simán. SZóval nekem kicsit furi, hogy emléxem már váltásokra, ugyértem dx7 ről dx8ra és akkor tényleg uj hardwert kellett venni ha valamit is járszani akartál. Most meg valahogy kisebb ez a szakadék. Van egy olyan saját gyártotta elméletem, hogy az a dx9 nem is dx9, hanem csak egy apró változtatása a dx 8 nak. Oké oké, most lehet nevetni, de valahogy nem érzem a fejlődést, vagy azt a szakadékot a két csomag között. Remélem értitek mit akarok mondani.... Hát köszönöm hogy engem is elolvastok, remélem a vége nem lesz túl nevetséges... IZZÓ
|
csüt. dec. 25, 2003 20:44 |
|
|
marzy
|
Persze hogy gyengék az eredmények,ha a leggagyibb márkákat veszitek meg.
ASUSP4S800-P42800c-HT_512MB-DR3200_ASUSv9280TD(GF4-TI4200)3dmark2001se:14002p
A következő kártyám is ASUS lesz v9900(FX5800ultra_500 mhz/1 ghzDDR2
Amikor megvettem a TI4200-t,az Abit és az ASUS közül az utóbbit választottam.Nem bántam meg azt a 7000Ft többlet kiadást.
|
szer. dec. 24, 2003 18:56 |
|
|
.Dester.
gyémánt tag
|
Azt hiszem, hogy az LG "szidás" miattam kerülhetett bele a felsorolásba, ugyanis kevés olyan standard terminalos fórumozó van szerintem, aki ne tudná, hogy mi a véleményem az LG optikai meghajtóiról. Nem a "birka" tömegbe tartozom, minden alkatrészről úgy van véleményem, hogy ha próbáltam, soha nem hallgatok másokra. Az LG nekem nem jött be, mert ugyan lehet, hogy kifogtam két rossz szériát, de az egy trágya volt. (DVD-olvasók.)
A többiről nincs konkrét véleményem. Volt régen AMD-m, nagyon imádtam. Most Intelem van, de lehet, hogy AMD követi. Még én se tudom. Valamint az FX5600 mellett döntöttem. Több okból. Egyrészt mert VTDR (VIVO + távirányító), másrészt mert 2x AGP-n is nagyszerűen megy. Nekem ez utóbbi létfontosságú volt. A sebességére nincs is panaszom, összevetettük egy 9500 Proval és meg vagyok elégedve. Néhány tesztben látszik a butítás, de a többiben majdnem ugyanott van. Főleg, ha a zajszintjét is hozzáveszem, abszolút nem is hallani a ventillátort és mégis emberi hőmérsékleten tartja. Amivel nem voltam megelégedve: az MSI SAJÁT FEJLESZTÉSŰ programjainak a minősége. A saját Media Center programjával megy csak a távirányító, az viszont nem megy, csak angol XP-vel (magyar alatt az összes felirat helyén négyzetek vannak). A többi okés. Sokan már a szájukat húzzák, ha már az FX szót meghallják és fintorognak, én nyitott voltam a kérdésre és üzenem az ÖSSZES FIKÁZÓNAK, hogy NEM BÁNTAM MEG! Az ATi mellett 2 okból nem döntöttem, egyik következik a másikból: írtam nekik e-mailt a 2x-es AGP-vel kapcsolatban és sz*rták le a fejem, sablondumát küldtek vissza, amikor kicsit konkrétabban fixen rákérdeztem, akkor meg egy fenyegető hangvételű levelet kaptam, hogy nyugodtan próbáljam meg, de nem vállalnak felelősséget és supportot hozzá! Épp ezért nem derült ki egyértelműen, hogy megy-e 2x-es AGP-vel. Ezekután csakazértse. Jól döntöttem, úgy érzem.
Más: volt Maxtor és Seagate vinyóm is sok. Minddel meg voltam/vagyok elégedve. Arra is vigyázni kell, és élettartamban meghálálja. (Szállításnál gépből kivesz, dupla nagy törülköző plusz antisztatikus zacsi, most a vinyókat két venti is hűti darabonként, talán még a rendszeres töredezettségmentesítést is ide sorolhatnám.)
Üdv mindenkinek és kellemes ünnepeket: Dester
|
szer. dec. 24, 2003 18:15 |
|
|
Alvinka
|
Nincs ezzel semmi baj eddig ez működik a legjobban
|
kedd dec. 23, 2003 21:22 |
|
|
Scorp
gyémánt tag
|
Na tessék, erről beszéltem...
Már hallom is a bégetést...
Csak így tovább...
|
kedd dec. 23, 2003 18:25 |
|
|
Alvinka
|
Hát akkor már megint eltoltam maxtort winyot vettem!
|
kedd dec. 23, 2003 15:07 |
|
|
Aranygyerek
|
Bocs de keverednek a nevek,te tényleg nem kérdeztél.
Hali
|
hétf. dec. 22, 2003 22:55 |
|
|
Scorp
gyémánt tag
|
Aranygyerek:
Ugyan nem konkrétan hozzád szóltam, de mivel te megszólítottál, reagálok az írásodra.
"Nem értem mit akarsz,mert ugyan ezen az alapon divat nem
a vonat alá ugrani,nem bele köpni a konektorba stb."
->Ezek hogy is jönnek ide?
"Tényleg csak segítség képpen írogat az ember,hogy az
adott pénzedért a lehető legjobb megoldást válaszd,ezért
lehülyézni és lebírkázni nem hiszem,hogy ildomos."
->Amikor 100 emberből 100 szidja ÚGY az adott terméket, hogy valószínűleg ki sem próbálta, akkor igenis HÜLYE BIRKA, aki követi a többi HÜLYE BIRKÁT. Nem rád értem a dolgot, bár ha te is alaptalanul nyilatkozol dolgokról akkor rád is. Akkor vedd magadra, ha úgy érzed, rád is vonatkozik.
"Amikor az a vágyad,hogy a vásárlásodat megdicsérjék(milyen ügyesokos vagy,hogy ilyen frankón döntöttél)akkor indíts
ilyentopikot és ne kérdezz."
->Miért mit is kérdeztem én?
"Ember ha valami tényleg nem jó,vagy nem tuti,akkor
muszáj előbb-utóbb elhinni."
->Ember, a MUSZÁJ-t pontos j-vel írják. Egyébként miért volna muszáj elhinnem, hogy pl. **** a Maxtor vinyók, amikor idén több tucat járt már a kezeim között és egyikkel sem volt gond? És még sorolhatnám a többi hardver márkát is, amiről ITT negatív vélemények hangzanak el, holott semmivel sem problémásabbak, mint más gyártók azonos hardverei. Divat lett szidni pl. a Maxtort. Sokan meg követik a többieket, és szidják!
"Amúgy a GF4200-as egy jó kari,de ma talán van jobb is ennyiért."
->Mondj már légyszíves egyetlen videókártyát 20000 Ft-ért, ami jobb, mint a GEF4200. Kíváncsian várom a hozzászólásodat!
|
hétf. dec. 22, 2003 21:47 |
|
|
man5on
gyémánt tag
|
Nvidia:volt Gef2 GTS király volt. FX5200 nagy kalap ****. **** tv kimenet lassú, matt kép stb...
Nforce:2hete tesztelem,nagyon király az egész,bár A7N8X
ATI : első atim 9800SE szép a képe,gyönyörű a tv-n, nem dicsőítem tényeket közlök,leteszteltem Ti4200al egyerangú(vagy talán kicsit gyorsabb)butított órajelen és sok benn a tuningtartalék.
INTEL: volt PIII 733 , eddigi kedvenc de a PIV megfizethetetlen, a Celeron pedig ****.
AMD: annyi pénzért amiért cerkát kaptam volna vettem inkább AMD-t és olyan mintha PIV em lenne(sebességre).
MAXTOR : no comment... asszem már kifejtettem eléggé.
LG: cd íróm 2,5éven át hűen szolgált, többszáz cd-t írt tökéletesen!
Via: 486dx2 66 (via volt, egész jó volt)
Asus cuv4x via , atomstabiltvolt ,rengeteg future...királyság.
Abid KD7-S:sok future,stabil, de az Nforce2 gyorsabb,más különbséget nem tudok mondani.
Nforce2nek az általam tapasztalt előnye csak a dual channel, de nemérdekel hogy 55 vagy 60 másodperc alatt tömörítek be v.mit...
|
hétf. dec. 22, 2003 20:59 |
|
|
Csabino
|
Kissé megkésve szólok hozzá a dologhoz (mármint az eredeti kérdéshez), de nem a kártya hibája lehet. Szintén egy sima FX-el (350@640) bírok 1740 MHz Athlon társaságában és stabilan 10000 fölött tud 2001SE-ben. A 44.03-as drvierrel hajtom, ezt adták a kártyához. Biztos, hogy nem akadt össze valami-valamivel? Vagy mitudomén valami tiltva van?
|
hétf. dec. 22, 2003 11:56 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
lehet azért mert már a patch-elt 3dmarkkal futattad!:)
|
hétf. dec. 22, 2003 9:24 |
|
|
mitibi
vas-tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 7 Tartózkodási hely: New Zealand
|
Hi!
Akkor...., en meg nem irtam ide, viszont nekem volt fx5600-os kartyam. Voltak is vele gondjaim, elsosorban a gyari driverekkel egyszeruen hasznalhatatlan volt. Mindig kilepegetett, szetesett a kep...stb...
Viszon ha a 3dmark2001 lefutott akkor 9500-10000 pont huzas nelkul, a 3dmark 2003-mal ha jol emlekszem rugdosta a 3000-et. Az xt megjeloles szerintem egy gyengebb kartyat jelol, de ebben nem vagyok biztos. Amugy szerintem, ha a jatekok futnak rendesen es amire akarod hasznalni arra jo akkor ne rohanj el venni egy radeont csak mert 100-an mondjak, hogy jobb.
meg valami az nvidia csalasarol: nekem semmi kulonbseget nem okozott a kulonbozo driverekkel valo teszt meg akkor sem, ha az .exe filet atneveztem.
udv mitibi
|
hétf. dec. 22, 2003 7:56 |
|
|
Aranygyerek
|
Nem értem mit akarsz,mert ugyan ezen az alapon divat nem
a vonat alá ugrani,nem bele köpni a konektorba stb.Van
amikor nem a legjobbat választja az ember a pénzéért.
Tényleg csak segítség képpen írogat az ember,hogy az
adott pénzedért a lehetõ legjobb megoldást válaszd,ezért
lehülyézni és lebírkázni nem hiszem,hogy ildomos.Amikor az
a vágyad,hogy a vásárlásodat megdicsérjék(milyen ügyesokos
vagy,hogy ilyen frankón döntöttél)akkor indíts
ilyentopikot és ne kérdezz.
Amugy én intelt procit használok(jelenleg),LG íróim és
Maxtor vinyoim vannak, voltGF2GTS-em.
Ember ha valami tényleg nem jó,vagy nem tuti,akkor
muszáj elõbb-utóbb elhinni.Amúgy a GF4200-as egy jó
kari,de ma talán van jobb is ennyiért.
|
hétf. dec. 22, 2003 6:01 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
Zso ezt én is néztem de nem mondok semmit!:)
scorp: ez s régi törvény ami M.O.-n hatványoszott egy hülye százat csinál, de nem zörög a haraszt ha a szél nem fújja!:)
|
vas. dec. 21, 2003 22:00 |
|
|
zso
ezüst tag
|
Hali!
Egy kis adalék:http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=293&p=1
Üdv zso
|
vas. dec. 21, 2003 21:00 |
|
|
Scorp
gyémánt tag
|
Amikor a fentieket írtam, nem konkrét emberek véleménynyilvánításaira gondoltam, hanem úgy általában az egész Fórum-látogató közönségre. Tisztelet a kivételnek.
Divat, mert sok ember nem is használta, csak halott róla, és azt szajkózza ő is. Aki próbálta, és nem jött be neki, jogosan mond negatív véleményt. Aki nem próbálta, az meg minek beszél?
Megmondom. Azért, mert sok hülye embert még több hülye ember fog követni. És ez mindenhol így van. Erre alapozva bárki tömegeket hangolhat bárki/bármi ellen. Az egésznek az alapja az emberi ostobaság.
Továbbra is hangsúlyozom, hogy akinek nem inge, ne vegye magára. Továbbá azt is hangsúlyozom, hogy tele van a faxom úgy általában mindennel, de ez már méginkább off, mint a hozzászólásom többi része.
|
vas. dec. 21, 2003 20:32 |
|
|
fxdx
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 674 Tartózkodási hely: Salgótarján
|
Az LG optikaik szidását beválalom, mert míg a Teac íróm 3 éves, és mindent olvas a többi fél-1 évet bírt hibátlanul. (Bár ez off.) De ezért nem is írtam a megbántam-nembámtammegbe, mert nem bántam meg sem az Intel P2-t, sem az AMD-re váltást, sem a voodo3/3000-GF2-Ati9700 lépcsőket....stb. És remélem sem az Intelre, Nvidiára....stb váltást sem fogom majd megbánni.
Szerintem 1általán nem divat, csak ár/teljesítmény-ár/megbízhatóság-ár/időtállóság-ár/buxa kérdése.
üdv.
|
vas. dec. 21, 2003 19:35 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
ha már írtam az ár/teljesítményt. csak akkor nem eszerint döntök ha pl egy programot amelyet feltétlen(pl munkához) használok egy bizonyos hardware-hoz optimalizálnak.
Sok olyan tervező program van amelyet csak intelen érdemes futtatni, habár AMD-n is megy. ugyan ez a VGA-kra is igaz. pl aki MAYA-t használ annak egyértelmű a választás.
|
vas. dec. 21, 2003 18:17 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
a felsoroltak közül csak LG-m nem volt.
szerintem senki nem szidja sem az intelt sem az nvidia-t. már csak azért sem mert az nforce2 is nvidia termék és a Geforce 4 az egyik legjobb valaha gyártott széria. AMD-Intel ATI-NVIDIA, EGYIKNEK SINCS **** terméke csak lassabb vagy lebutított. itt szerintem a lényeg az ár/teljesítmény.
az új maxtoroknál már más a szitu, én is szívtam vele .de ehhez hasonlót már sok topikban sokan leírták.
VIA-val nagyon sokat szívtam, vannak elég bugos termékei, igaz vannak nagyon jók is mint pl a kt333.
Én LG-t nem szidom, már csak azért sem mert nem is volt soha. De mivel a TEAC nagyon bejött miért váltanék másra és árban sincs köztük nagy rés.
A codegent kihagytad.
|
vas. dec. 21, 2003 18:01 |
|
|
Scorp
gyémánt tag
|
Sajnos az a szomorú helyzet, hogy nagyon sok ember itt a Fórumon egy DIVATMAJOM lett, mert:
- divat lett az NVIDIA kártyákat szidni
- divat lett az ATI kártyákat dicsőíteni
- divat lett az INTEL processzorokat szidni
- divat lett az AMD processzorokat dicsőíteni
- divat lett a MAXTOR winchestereket szidni
- divat lett a VIA chipsetet szidni
- divat lett az LG optikai meghajtóit szidni
- stb. stb.
Most hirtelen ennyi jutott eszembe. És nagyon sokan SZEMÉLYES TAPASZTALAT NÉLKÜL hirdetik az ún. "igét", holott könnyen lehet, hogy nem is próbálták az adott alkatrészt, csak birkaként követik a többieket. Könnyen lehet, hogy nem éppen ebbe a topicba kellett volna írnom, de most nekem ez jutott eszembe, ahogy végigolvastam az egészet.
Akinek nem inge, ne vegye magára.
|
vas. dec. 21, 2003 17:36 |
|
|
Aranygyerek
|
Gondolom nem fogod elhinni,hogy elcseszted ezt a váltást,pedig így van.Ha szaggatott valami az ATI alatt akkor meg kellett volna keresni az okát.Na mindegy a te pénzed bánja.
|
vas. dec. 21, 2003 15:23 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
mark1: Bocs de a 3dmark03 méréseid nem tükrözik a valóságot. Ugyanis minden ami DX9-es tesz a 3dmark03-ban az alapból 0 a 4200-asnál habár szoftveresen bírná számolni és mivel gyors jól megtervezett GPU van rajta nem lenne rossz. Soken emiatt sem mérnek már 2003-mal. Aquamark3 vagy más olyan tesztprogi ami engedi a kártyának hogy szoftveresen is zsámoljon valósabb képet mutat.
Szabolcs76: én meg téged nem értlek meg..... hogy lehet így álatánosítani???? ati alatt szaggat nvidia alatt nem...
És a pontszámok nem számítanak??? Akkor javaslok egy NVIDA tnt2-t. nagyon olcsó és nvidia.
és tényleg nem a pontokat kell nézni , mert az csak utmutató jellegű, hanem azokat a game-ket amivel játszani akarsz. ott hasonlítsd össze melyik mit tud.
|
vas. dec. 21, 2003 14:26 |
|
|
Szabolcs76
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 248 Tartózkodási hely: Budapest
|
Fxdx nem egészen értelek. Mit mondasz??? Tlleg nem értem.
|
szomb. dec. 20, 2003 22:59 |
|
|
fxdx
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 674 Tartózkodási hely: Salgótarján
|
A 4200 gyors, de az ATInál valamit ..... ha szaggatott.
Még 9200 64bitnél sem biztos, hogy szaggat, ha lejjebb adod.
|
szomb. dec. 20, 2003 20:30 |
|
|
Szabolcs76
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 248 Tartózkodási hely: Budapest
|
Első és utolsó alkalom volt, hogy Ati-t vettem, nem is igazán érdekelnek a pontszámok, a fontos, hogy a játékok nem szaggatnak az nVidia-val, az Ati-val pedig igen!:(((
Ja és 8776 pont a kártya:))
|
szomb. dec. 20, 2003 20:04 |
|
|
Szabolcs76
arany tag
|
Első és utolsó alkalom volt, hogy Ati-t vettem, nem is igazán érdekelnek a pontszámok, a fontos, hogy a játékok nem szaggatnak az nVidia-val, az Ati-val pedig igen!:(((
Ja és 8776 pont a kártya:))
|
szomb. dec. 20, 2003 20:04 |
|
|
Szabolcs76
arany tag
|
|
szomb. dec. 20, 2003 20:03 |
|
|
man5on
gyémánt tag
|
Fauzi:az optimalizációk az FX ekkel kapcsolatosak.
egy pl egy gef2 sem fog 1000pontal többet elérni!
|
szomb. dec. 20, 2003 19:47 |
|
|
Dvorek
|
ATI rulez!!!
|
szomb. dec. 20, 2003 17:03 |
|
|
Fauzi
|
A válasz tök egszerű
A Gef4Ti Microsoft DX8-as kari, míg a 9600-as DX9-es.
Teljesítményben kb egy kutya. A 9600-ast kár volt eladnod,
rossz bolt volt, ugyanis az elkövetkező játékok mind DX9-
esek lesznek, azokkal meg szívni fog a Ti4200.
Ja, és javaslom a legújabb detonator használatát a
méréshez, mert abban, amit te használsz még benne vannak
az alkalmazásspecifikus optimalizációk, magyarul az Nvidia
csalt a 3dmark-ban. nem is keveset. A 3dmark03-hoz is tedd
fel a legújabb patchet. Meg fogsz lepődni mennyire **** az
Nvidia. Mindenki vegyen ATI-t!!!
|
szomb. dec. 20, 2003 16:31 |
|
|
Dvorek
|
Vegyetek ATI-t,és meg lesz oldva minden gond.9600PRO,vagy XT.plusz egy jó proc,meg ram,és megy minden game 1024*768-ban fullon,jól...
|
szomb. dec. 20, 2003 16:19 |
|
|
Szabolcs76
arany tag
|
Mark1-nek igaza van, 43.45-ös detonator-ral 8200 pont lett.
|
szomb. dec. 20, 2003 15:14 |
|
|
Szabolcs76
arany tag
|
Nem értem, hogy mi nem volt jó döntés???
Elárulná valaki, hogy miért nem megy 7600 pont fölé az értékem???
|
szomb. dec. 20, 2003 14:41 |
|
|
Aranygyerek
|
Nem volt valami jó döntés.Ezen fórumok olvasása megmenthet
ilyen vételektõl.A lényeg az,hogy a gf4200 dx8-as a 9600
dx9-es kártya,a 3dmark 03 meg dx9 komp. teszt.
|
szomb. dec. 20, 2003 14:04 |
|
|
Szabolcs76
arany tag
|
Tegnap vettem egy Abit Ti 4200 128Mb OTES-hűtésű kártyát.
A platform gigabite 2004-es alaplap, 2x128Mb Ram, cel 2200, 53.03-as driver.
3dmark 2001 se-ben 7515 pont
3dmark 03-ban 1470 pont. Lassúnak találom az eredményeket. Mi a tapasztalatotok?
Előtte egy Ati Radeon 9600 (nem Pro) volt, ami 3D Mark 03-ban olyan 2500 pont körül hozott, viszont szaggattak vele a játékok (Starwars Jedi academy pl.) ezért eladtam.
|
szomb. dec. 20, 2003 11:59 |
|
|
Mark1
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 351 Tartózkodási hely: Budapest
|
Csak hogy mindenki tisztán lásson ugyan azon a gépen egymás után lefuttatott teszteredmények:
(gép NF7 dual,2500+barton 2x256MB 400MH hynix ram)
Abit Siluró FX5600 DT 128MB 3dmark2001SE:9015 p. 3dm03:2358 p.
Abit Siluró FX5600 DT 256MB 3dmark2001SE:8951 p.3dm03: 2291 p.
Abit siluró GF4 TI 4200 64MB 3dmark2001SE:10400 p.3dm03: 1379 p.
A legújabb driverekkel ennyi a 2 FX-nél, de a TI-nél muszáj volt vissza tenni a 43.45-ös detonátort, mert az ujabakkal alig kapott többet 3dm 2001-ben mint 8000 pont (a 2003-ban csak jelentéktelen mértékben emelkedett).
Ez a GF TI 4200 64MB-os tavaly verte a 128MB-ost 3dmark2001 teszten ezért választottam.(magasabb az órajele)
De tisztán látszik hogy a TI. az újabb DX9-et használó játékokban főleg a legjobb megjelenítésnél határozottan elmarad. És a Toms hardware is kimutatta hogy az FX 5600 képminősége nagyságrendekkel szebb.
Márpedig a jövő erről szól!
Az fx 5600 húzás nélkül eddig minden játékban helytállt, és semmilyen probléma nem volt vele, és atomstabil.
A 256 MB-os ? Nem tudom mire jó. (Nics hová dobniuk a felesleges ramot??:-)))
Szerintem aki olcsón 30 ezer alatt akar egy új középkategóriás videókártyát
az nem jár rosszul az FX 5600 128MB ossal persze nem az XT-vel hanem a DT-vel
|
pén. dec. 19, 2003 23:05 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
XRV: körül néztem!:)
www.tar.hu/eletkepek
|
pén. dec. 19, 2003 14:21 |
|
|
Alvinka
|
A legújabb monitorvezérlővel 6647 pontot ért el a 3dmark 2001-ben default módon geforce3ti200. A Gygabite Ati radeon 9600 hogy teljesít?
|
csüt. dec. 18, 2003 21:59 |
|
|
man5on
gyémánt tag
|
hogyérted?
amúgy mostmár jobbanvagyok(influlenza)úgyhogy holnap már tényleg tesztelek 666ezerrel és boldog lehet mindenki!
|
csüt. dec. 18, 2003 20:10 |
|
|
Balage2003
|
Szerintem először mindenki tanuljon meg tesztelni !!!
|
csüt. dec. 18, 2003 19:49 |
|
|
XRV
vas-tag
|
Sziasztok!
Salvatore az árak honnan vannak?
|
csüt. dec. 18, 2003 17:05 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4154 Tartózkodási hely: Baranya
|
Úgylátom már nem kell írnom árakat!
Hát ez a Powercolor 9600Pro elég jó árban van.Ha lehet kapni, akkor tuti nyerő. Bár 256 ram, és lehet, hogy gyengus ramok vannak rajta, amiket nem lehet húzni. Akkor meg inkább a Sapphire.
|
szer. dec. 17, 2003 1:32 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
Asus A9600XT/TVD 128MB TV 44426Ft+sarc
Sapphire Radeon 9600 XT 128 Mb TV 41.092+sarc
Sapphire Atlantis Radeon 9600Pro 31.750+sarc
Connect3D Ati Radeon 9600 Pro 35.800+sarc
PowerColor ATI Radeon 9600Pro 256MB DDR TV-OUT + DVI 31800+sarc
ATI Radeon 9800SE 128MB DDR TV-OUT + DVI 36960+sarc
|
kedd dec. 16, 2003 20:43 |
|
|
dannynet
vas-tag
|
ABIT FX-5600 DT 128 MB DVI/TV: 23.600,+áfa
ABIT FX-5600 DT 256 MB TV-OUT/DVI: 26.900,+áfa
ATi Radeon 9600 Pro 128Mb Connect3D: 40.550 Ft + Áfa
ATi Radeon 9600 Pro 128Mb Shapphire: 43.481 Ft + Áfa
HIS Excalibur Radeon 9600Pro: 36.480 Ft+Áfa
ASUS Radeon 9600 XT/TVD: 48.800 Ft+Áfa
Olvasd el az alábbi vga kártya tesztet: http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=20&id=253
Úgy gondolom hogy a mérleg nyelve egyértelműen az ATI Radeon 9600 Pro felé billen,legközelebb én is ilyen kártyát veszek.(Most lebeszéltek róla,mert jövő év elején új modellek jöhetnek ki,amik kb. 35000 Ft-ra szorítják az árát és nem szeretnék sokat bukni).
|
kedd dec. 16, 2003 15:59 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
|
kedd dec. 16, 2003 15:37 |
|
|
Alvinka
|
Kösz az ajánlatokat, árakkal kitudnád egészíteni őket? Kösz
|
kedd dec. 16, 2003 14:24 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4154 Tartózkodási hely: Baranya
|
Hát ,ha 50e van rá, akkor a következő kártyák kellenek neked:
Radeon 9600 PRO
Radeon 9600 XT
Radeon 9800 SE
Mindegyikkel jól jársz, sokkal gyorsabbak bármelyik FX5600-nál.Még megkoztáztatom, hogy az FX5600 Ultranál is. A 9600 XT biztos.
De érdekesek az áraid.GF3 5eHuf-ért túl kevés, FX5600 pedig 44-ért rettentően sok.Az Inno3d 128 megás fx kb. 27eHuf bruttó.
|
kedd dec. 16, 2003 1:06 |
|
|
Alvinka
|
Kösz a hozzászólásokat, az egyértelmű, hogy ez a kártya nem marad mivel GF3 5000FT, GFFX5600 44000FT és a GF3 a jobb sokkal. Viszont a akkor mi legyen helyette? (50000 FT körülire gondolok) Erre kérnék javaslatokat.
|
hétf. dec. 15, 2003 22:29 |
|
|
dannynet
vas-tag
|
Az eddig nálam járt videókártyák:
-NVidia MX 440 64 MB 3dMark 2001 SE:3000 pont(no comment)
-ATi Radeon 9200 SE 3dMark 2001 SE:3000 pont(herélt mivoltából adódóan e kártya játékra alkalmatlan)
-Inno3d FX 5600 (128MB DDR 64 bit...) 3dMark 2001 SE:5600 pont
-jelenleg: Abit Siluro FX 5600 (128MB 128 bit) 3dMark 2001 SE:8000 pont
(Eredetileg NVidia Ti4 4200-est szerettem volna venni, de a helyi PC üzletben nem tudták beszerezni, így kezdtem érdeklődni a gyengébb teljesítményt nyújtó FX 5600 iránt.)
Az első tesztalanyom az Inno3d gyártmányú FX kari lett,a vásárláskor nem tűnt fel a kis narancsszínű matricán az XT felirat.Csak az volt furcsa, hogy a játékokban és a 3DMarkban is gyengén teljesített.A következő meglepetést az órajelfrekvenciák okozták; Mag:275 Mhz, memória 400 Mhz, holott egy "normális" FX 5600 adatai:350/550 Mhz.
Extrém próbahúzással (400/500 Mhz) végül 7200 pontot hozott 3DMarkban, de ekkor már kék hó esett egyes tesztekben:)
Visszavittem a boltba, ahol szerencsére rugalmasan álltak a problémához, és meghozták a jelenlegi Abit kártyámat, ami 300/400 Mhz-es gyári frekvencián is 8000 pontot teljesít, és 2000Ft-tal került többe a gyengécske XT-nél.(Ezt az Abit kártyát már nem gyártják, csak az XT és a 256 MB rammal szerelt /nem ajánlott/ verzióit).
Nem tudom hol vetted a karit, de mindenképpen ajánlott a csere,mert nálam 8x-os anizotrópikus szűréssel és 2x-es antialiasing-al is 6300 a 3DMark teszteredmény.
|
hétf. dec. 15, 2003 21:47 |
|
|