Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. dec. 29, 2024 17:59

Hozzászólás a témához  [ 7 hozzászólás ] 
ADSL tűzfal router biztonság 
Szerző Üzenet
vas-tag

Hozzászólás 
Köszi fiúk, de már összejött a dolog:) Természetesen a WAN porton át. Ahogy most már látom a dolgokat, máshogy nincs is értelme...

szomb. jan. 17, 2004 18:43
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
freelancer: szívemből beszélsz!:)

szomb. jan. 17, 2004 17:54
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
vas-tag

Hozzászólás 
Hi hardware Guruk!
Néhány kérdésem volna, a hálózatokkal kapcsolatban. Teljesen egyszerq eset. 2 gép, 1 ADSL kapcsolat. Lecseréltem a switch-emet egy SMC7004VBR routerre (17 ropi körül volt). A leírás (angol) nem tartalmaz semmiféle infót az összekötéssel kapcsolatban. 4 LAN és 1 WAN port található rajta. Csak úgy sikerült müködésre bírnom, hogy az ADSL modemet, egy link kábellel a router egyik LAN portjára dugtam (két másikra, pedig a két gépet). A helyi hálozatoknál engedélyeztem az automatikus IP címet. Ezután lefutott a router setup. Ennyi? A kérdésem az, hogy jó így a bekötés? Mire jó a WAN port?

Köszi, köszi. gregg

szomb. jan. 17, 2004 16:44
vas-tag

Hozzászólás 
Csak ennyi ?!
Senki nem használ még akinek lenne ez ügyben tapasztalata?

kedd jan. 13, 2004 12:03
ezüst tag

Hozzászólás 
Az ilyen "minden egyben" tűzfal/router -ekre mondta azt egy ismerősöm, hogy "TESCO gazdaságos". A linuxos tűzfal egy cég igényeit is kielégíti, rugalmas, de biztonságos. Egyelőre nem találtak ki jobbat. Ha van otthon egy 3 Ft -os géped, akkor töltsd le az UHU tűzfalát, tedd fel rá, aztán felejtsd el, hogy ott van. A D-Link megoldása helytakarékos, de nem olyan finoman konfigurálható, mint egy Linux, de pingvin sem ilyesztő, mert pl. az UHU full magyar, hagyja magát beállítani. A leggyengébb konfig, amin láttam futni az UHU tűzfalat, az a P100/24MB/420MB konfig volt.
Igen, állítólag a komolyabb tűzfal/router -ekben is valamelyik linux fut, előre konfigurálva, de frissíthetően.
Azt döntsd el, hogy milyen értékű adatokat akarsz megvédeni, annak függvényében dönts a beszerzésről, ha nem elég pl. egy Black Ice Defender Win alá.

szomb. jan. 03, 2004 20:48
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali!
Én éppen egy 10.400+Áfa értékű DSL routert használok (Dlink DI-604). Ez szerintem egy otthoni felhasználó igényeit kielégíti(DHCP, PPPoE támogatás, VPN támogatás...).
A Wigwam portszkennerével lepróbáltam, és nem talált semmi komolyabb gyenge pontot.
Mi kell még ennél is több? Egy otthoni felhasználó nem igazán célpont, csak ha minden port tárva-nyitva.

Természetesen ez az én véleményem és nem egy szentírás...

http://www.dlink.com/products/?pid=62

szomb. jan. 03, 2004 15:56
vas-tag

Hozzászólás 
Hali!

Azt szeretném megtudni hogy van e valakinek tapasztalata hogy egy bármilyen adsl router ami tud tűzfal funkciót is, mennyire biztonságos? Fel lehet -e törni? Jó tudom, mindent fel lehet. Van e annyira biztonságos mint egy linuxos csomagszűrés? Hogy működnek ezek az eszközök? Talán ezekben is winfos vagy unixos progik futnak? (nem mindegy) A depon találni sok félét, van 20-40 ezer forint közötti, de van 80-100 ezer forintos is. A drágább tipusok tudnak mindenféle támadásdetektálást is. Van valakinek ilyesmi tapasztalata?

szomb. jan. 03, 2004 10:38
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 7 hozzászólás ]