Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 12:35

Hozzászólás a témához  [ 5 hozzászólás ] 
CPU Loading Error 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
nacorvus írta:
BySparow2
Idézet:
1-2e ft-ért esetleg egy üveg sörért/kóláért megcsinálják. Ez csak egy 5 perces dolog.
...mar az elcseszett BIOS renbeteétele vagy az edsannyaae?-en megmodom oszinten,hogy ami cegunk ilyenkor v egy masik lapot javasol,-ha van-v.10 rupi..,de az mindkettonel szamlas és garis.. a következö hasonlo serviceig :jaj:

Nem az elcseszett, hanem a működö BIOS frissítése.
Bár, most újra elolvasva valóban félreérthető is lehet.

Attól is függ, hogy hová megy az ember. Van ahol csak rád néznek, amikor belépsz, és az máris pénzbe kerül (persze, ez érthető is valamilyen szinten, hiszen mindenkinek élnie kell valamiből), de jártam olyan boltba sokáig, ahol előfordult pl. hogy nem induló gépet bevittük, táphiba miatt. Elégett táp, elégett alaplap, a többit nem néztük meg. Tulajnak mondtuk, ez van, ő ragaszkodott, hogy ugyanolyan lap kell neki, plusz táp, az minimum 30e ft, de ha más is rossz, akkor több. Mondja, OK, pénz nem számít. A boltos srác végignézte, mi a jó benne, és óriási mák, csak az alaplap volt gázos, minden más működött. Kiszedte a lapot, és berakott egy újat, mindent letesztelt, mi működik. BIOS-t beállítgatta, oprendszer egyből indult, kész volt a gép, tulajnak telefon, hogy mákja van, más nem rossz, csak amit előre mondtunk, és megúszta 30e-ből. Erre előadta a telefonban, hogy neki nem is kell, és különben is egy más fajta sokkal olcsóbb lappal, meg máshol kijön 15e-ből is. Legszívesebben bevágtam volna az útszéli árokba az ócska gépét. Erre a srác egyetlen rossz szó nélkül mindent visszapakolt a gépbe, és nem kért egy fillért se érte. Pedig ez azért több, mint egy BIOS megírása, időben és munkában is. (Persze vettünk más dolgokat is, és amúgy is szoktam hagyni egy kis borravalót, de akkor picit többet)

szomb. szept. 13, 2008 1:18
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
Átírtam a címet és kiszedtem azt a feltűnési viszketegségben szenvedő kék színt.

pén. szept. 12, 2008 21:38
Profil Privát üzenet küldése Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
BySparow2
Idézet:
1-2e ft-ért esetleg egy üveg sörért/kóláért megcsinálják. Ez csak egy 5 perces dolog.
...mar az elcseszett BIOS renbeteétele vagy az edsannyaae?-en megmodom oszinten,hogy ami cegunk ilyenkor v egy masik lapot javasol,-ha van-v.10 rupi..,de az mindkettonel szamlas és garis.. a következö hasonlo serviceig :jaj:

pén. szept. 12, 2008 20:52
Profil Privát üzenet küldése ICQ YIM Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
A CPU uCode-ját nem tudja feltölteni a BIOS.
Nézd meg, van-e frissebb BIOS a lapodhoz. Ha igen, akkor bele kéne égetni, azzal valszeg menni fog.

Kicsit konkrétabban: milyen alaplapod milyen verziójú BIOS-sal, és milyen processzorod van?

A BIOS update-tel vigyázz, mert szerencsétlen esetben tönkrevághatod a gépet annyira, hogy nem lehet elindítani!
És ez általában garanciavesztést is jelent.
Végülis utána javítható a dolog, de akkor már utána kell járni, keresni kell valakit, aki rosszul megírt BIOS-ok javításával foglalkozik. Ezért jobb, ha inkább odafigyel az ember.
Ha van ismerősöd, aki csinál ilyeneket, akkor kérd meg, hogy segítsen.
Ha nincs ismerős, akkor próbálkozz szervizben, vagy a boltban, ahol a gépet vetted, lehet 1-2e ft-ért esetleg egy üveg sörért/kóláért megcsinálják. Ez csak egy 5 perces dolog.

kedd szept. 09, 2008 5:49
vas-tag

Hozzászólás CPU Loading Error
Sziasztok van egy kis gondom. A gépem kiírja hogy intel cpu loading error.
Tud -e valaki segíteni nekem ebben?

hétf. szept. 08, 2008 22:55
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 5 hozzászólás ]