Szerző |
Üzenet |
Signal
|
> Manapság az emberek meghalnak, ha akár csak könyvtárat
> kell váltani és nincs egér, főleg ha még ablakos rendszer sincs.
>
> Üdv: Dester
Manapság (igaz régebben is), az emberek meghalnak, ha egy fórumon nem mondják meg nekik azt, ami benne van a Windows súgóban is. Pedig a súgó rögtön válaszol, egyszerűen csak be kell írni: konvertálás.
Ez a kérdés rendszeresen visszatérő a különböző fórumokon, és ha nem szól valaki időben, hogy convert /?, akkor az illető a Partition Magic nevű ágyúval-verébre programot fogja használni, teljesen feleslegesen.
Ugyanis, az általad felsorolt példák közül a konvertálás nagyon kilóg.
|
kedd márc. 23, 2004 22:01 |
|
|
captain_crash
vas-tag
|
PowerQuest® PartitionMagic®-el az alábbi konvertálásokat lehet elvégezni:
FAT partícióról FAT32-re
FAT partícióról NTFS-re (Windows NT/2000/XP)
FAT32 partícióról FAT-ra
FAT32 partícióról NTFS-re (Windows 2000/XP)
NTFS partícióról FAT-ra
NTFS partícióról FAT32-re
Természetesen vannak megkötések.
Csak érdekességképpen mondom el, hogy a FAT/FAT32-es fájlrendszerü partícióról NTFS-re konvertálásnál a PQM8 a Microsoft konvertáló programját használja. Véleményem szerint ezért ilyenkor igazán nem kell külön PQM8.
NTFS fájlrendszerü partícióról FAT-ra konvertálás után DOS, vagy Windows 9x/Me/NT/2000/XP oprendszerek alól láthatjuk a tartalmat. NTFS fájlrendszerü partícióról FAT32-re konvertálás után Windows 95b/98/Me/2000/XP oprendszerek alól láthatjuk a tartalmat. Viszont Windows 95a és Windows NT alól nem.
Aki azt mondja, hogy NTFS-ről FAT, vagy FAT32-re konvertálás nem veszteséges, az téved. Az NTFS fájlrendszer szolgáltatásai sokkal kiterjedebbek, mint a FAT, vagy FAT32 fájrendszereké. Ilyen szolgáltatás pl felhasználói lemezkvóták, ACL lista, indexek az ACL listához, melyek konvertálás során mind elvesznek, ahogy szinte az összes NTFS specifikus szolgáltatás és az NTFS specifikus fájl attribútumok is. És vannak olyan megkötések, melyek mellett a PQM8 se használható, ilyenek pl a tömörített vagy a titkosított fájlok. Ezekre konvertáláskor a PQM8 felhívja a figyelmet és leállítja a konvertálást is.
Az adatvesztés egy kényes pont lehet a PQM8 életében, azonban megoszlanak a vélemények, és én nem szeretnék állást foglalni egyik nézet mellett se.
De nem árt tudni, hogy az adatmentés minden olyan esetben ajánlott, amikor valamilyen 3th party programmal kényes adatokat manipulálunk.
Véleményem szerint inkább használok olyan operációs rendszert, amely képes kezelni az adott, újabb fájlrendszert, vagy töltök le op.rendszerhez kiegészítést, mint konvertálok érzékeny adatokat 3th party programokkal. Főleg, hogy sok biztonsági szolgáltatást elveszthetek adott esetben és semmi nem garantálja, hogy a sensitív adataim ne vesszenek el. FAT/FAT32r-ől NTFS-re konvertálásnál jómagam is a convert panacssori eszközt használom
|
kedd márc. 23, 2004 15:39 |
|
|
tompyka
arany tag
|
Igen! Miért mi a bajod vele? Már választ is kaptam és le is szedtem.
Sajnos nem érek rá sokat keresni, gondoltam vannak itt segítőkész emberek. Igen vannak, nekik nagyon szépen köszönöm., téged meg nem értelek.
|
kedd márc. 23, 2004 12:43 |
|
|
.Dester.
gyémánt tag
|
Ezt a kérdést komolyan gondoltad?
|
kedd márc. 23, 2004 11:21 |
|
|
tompyka
arany tag
|
Honnan tudom letölteni a Partition Manager 8 -at ingyen?
Köszi
|
kedd márc. 23, 2004 10:03 |
|
|
..gdea
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Szolnok
|
tudod, én ink kínlódok fél napig, minthogy elvesszen xx gb
adatom....
tisztelettel: gdea
|
csüt. márc. 18, 2004 8:20 |
|
|
Mikk
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 360 Tartózkodási hely: Budapest
|
Salvatore DE LEHET
Szal k.krisz PM8-al lehet visszafele is konvertálni adatvesztés nélkül.
Legalábbis nekem megcsinálta, igaz én se voltam benne biztos, így fél napot vesződtem mire lementettem mindent a vinyóról. Utánna képzelheted hogy milyen fejet vágtam mikor kiderült, hogy simán megcsinálta az a dög és semmi sem hibádzott
|
csüt. márc. 18, 2004 7:56 |
|
|
kazso
arany tag
|
PM7 és 8 is tud NTFS-ből FAT32-re alakítani. Annyi a kitétel, hogy nem lehetnek tömörített és titkosított állományok/könyvtárak.
|
szer. márc. 17, 2004 20:19 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
viszafele nem lehet konvertálni.
|
szer. márc. 17, 2004 19:30 |
|
|
k.krisz
arany tag
|
H@li!
Csak egy kérdés. Visszafelé (NTFS -> FAT32) is lehet adatvesztés nélkül konvertálni? És ha igen, mivel? PM8?
Köszi szépen.
Üdv
Krisz
|
szer. márc. 17, 2004 18:57 |
|
|
.Dester.
gyémánt tag
|
Csaba_20: na jah, a PQM se játék, ahhoz is érteni kell valamilyen szinten.
Üdv: Dester
|
szer. márc. 10, 2004 15:09 |
|
|
MaXimiliam
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 753 Tartózkodási hely: Budapest
|
Hi!
A Winternals nagyon profi NTFS kezelőt írt, a mai napig is használom, ír és olvas, csak az a ciki, hogy azzal sem tudsz mit kezdeni a 4Gb-nál nagyobb fileokkal. De ez a Win98 problémája...
Minden jót!
|
szer. márc. 10, 2004 8:30 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4154 Tartózkodási hely: Baranya
|
szta, Salvatore:
NTFS for win98 a progi neve. A demoja csak olvasni enged, de a teljes már azt hiszem írni is tud.
|
szer. márc. 10, 2004 1:28 |
|
|
Csaba_20
gyémánt tag
|
Dester: A felhozott példáiddal egyet értek, de te nem hallod folyamatosan azt, hogy "PQ Magic-kel csináltam ezt meg azt és most nem megy, mit csináljak?" Ha ahelyett, hogy kattintgatni tanulna meg, fogná és megismerné a rendszer által adott lehetőségeket, akkor ismerné a megoldást is.
szta, Salvatore: A www.winternals.com elvileg nyújt Win98 számára NTFS-re megoldást, de még nem próbáltam, hogy milyen mértékűt. Aztán még ott van a http://www.paragon-gmbh.com/f_ntfs.htm NTFS for Win98 terméke is. Ez elvileg full read/write megoldást jelent.
|
szer. márc. 10, 2004 0:22 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
engem is érdekelne...
|
kedd márc. 09, 2004 23:10 |
|
|
szta
arany tag
|
ha már ntfsnél tartunk, tudom volt valahol szó róla, mejik progival lehet elérni, hogy a winME, és a win98 is lássa az ntfs-t?
köszi
bááj
|
kedd márc. 09, 2004 23:03 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
ha már az mplayernel tartunk, megvan a magyart mplayer( www.mplayerhq.hu talán a legjobb) nem hivatalos windowos fordítása és haverom csinált hozzá guit. ha érdekel: http://bvic.web.elte.hu/MplayerGUI_1.4.exe
|
kedd márc. 09, 2004 22:59 |
|
|
.Dester.
gyémánt tag
|
Miért használok BAT-et, ha van Outlook (Express) is?
Miért használok Operát, ha van Internet Explorer?
Miért használok Media Player Classicot, ha van Windows Media Player?
Miért használok Winampot, ha van beépített CD lejátszó és Windows Media Player?
Miért használok Outpost Firewallt, ha van az XP-nek beépített tűzfala?
Miért használok FAR-t és Total Commandert, ha van Windows Intéző (vagy mi most a neve)?
Sok esetben jók a beépített cuccok, de azért nem mindig... Speciel a convertet nem használtam még, de nem is tervezem. A PQM8 pikk-pakk megcsinálja viszonylag gyorsan. Nameg miért terjedt el inkább a Windows, amikor még a DOS is ott volt? Az egyik fő ok, hogy nem kellett a parancssorral vesződni, és az emberek nagy részénél ez sokat jelent (én azért még nagyon sokáig használtam ARJ-t a maga kétmillió kapcsolójával és a mai napig néha gyorsabban csinálok meg dolgokat parancssorból, mint az egeret használva, de én a kisebbség vagyok ezen a téren).
Szóval ne érts félre, támogatom az operációs rendszer minél mélyebb megismerését ))) Manapság az emberek meghalnak, ha akár csak könyvtárat kell váltani és nincs egér, főleg ha még ablakos rendszer sincs.
Üdv: Dester
|
kedd márc. 09, 2004 22:26 |
|
|
Csaba_20
gyémánt tag
|
Start menü->Futtatás: cmd.exe
Ezzel nyitottál egy parancssort, ezek után a convert.exe-t használd.
Converts FAT volumes to NTFS.
CONVERT volume /FS:NTFS [/V] [/CvtArea:filename] [/NoSecurity] [/X]
volume Specifies the drive letter (followed by a colon),
mount point, or volume name.
/FS:NTFS Specifies that the volume is to be converted to NTFS.
/V Specifies that Convert should be run in verbose mode.
/CvtArea:filename
Specifies a contiguous file in the root directory to be
the place holder for NTFS system files.
/NoSecurity Specifies the converted files and directories security
settings to be accessible by everyone.
/X Forces the volume to dismount first if necessary.
All opened handles to the volume would then be invalid.
Minek 3rd party szoftver, ha van beépített is? Talán jobb lenne ismerni az operációs rendszert, amit ismerünk.
|
kedd márc. 09, 2004 20:44 |
|
|
rasc
arany tag
|
köszi, PM8-al sikerült
|
kedd márc. 09, 2004 20:04 |
|
|
Mr.T
ezüst tag
|
Partition Magic 8
|
kedd márc. 09, 2004 19:06 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
|
partition magic8, de szerintem az XP-n bellül a kellékeknél is van ilyen!
|
kedd márc. 09, 2004 19:04 |
|
|
rasc
arany tag
|
Hali!
Sürgős lenne a dolog, mert már nincs helyem.
Mivel lehet átkonvertálni FAT32-t NTFS-re úgy, hogy az adatok megmaradjanak, tehát format, konvertálás kizárva,mert nem tom hova átmenteni.
|
kedd márc. 09, 2004 18:51 |
|
|