Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: kedd nov. 12, 2024 20:48

Hozzászólás a témához  [ 21 hozzászólás ] 
Megint egy Maxtor By STOL --> 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Amire a legtöbb a garancia.
Nem és nem és nem lehet elég sokszor hangsulyozni.
kb.30eFT-ért ne hogy valaki azt gondolja már hogy garanciát adnak az adatokra ami a wincsin van, főleg akkor ha mi magunknak épitjük a rendszerünket.

Ezért marad a garancia és a mentés egyéb wincheszterre, kislemezre, CDre... Majd ezeknek az ujbóli mentése ujjabb wincseszterre..., és igy tovább, mivel minden tönkre megy egyszer.

üdv energo

Ha valaki tud egy olyan winchestert ami 100%osan biztos hogy örökre müködni fog akkor én is azt veszem.
Ha nem marad amit leirtam.

hétf. márc. 08, 2004 14:25
Profil Privát üzenet küldése
a fórum lelke

Hozzászólás 
seagate 120, nekem van kettő, 32 fokosak és piszkosul halkak.

hétf. márc. 08, 2004 12:11
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
vas-tag

Hozzászólás 
Vegyél Samsung-ot. Halk, megbizható, és 3 év garancia van rá.
Bár nekem a Maxtor is bejött. :)
Te döntöd el, hogy milyet akarsz, és azt is hogy melyik kereskedönél veszed meg. :))) (tudod mire gondolok)

Annak idején az én szakdogámról is volt 3-4 mentés. Cd-n is. :))

hétf. márc. 08, 2004 12:08
gyémánt tag

Hozzászólás 
Vagy Maxtort ! Aztán igyál még egy pohárral, és fogd rá az utini-re ! :-)

hétf. márc. 08, 2004 10:41
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
Hát sajnálom hogy kinyúlt a vinyód.
Hogy milyet vegyél?
Vegyél Seagate-et ha kinyúlik nem én mondtam!
Vegyél Samsung-ot ha kinyúlik nem én mondtam!
Vegyél IMB/Hitachi-t ha kinyúlik nem én mondtam!
Vegyél WD-t ha kinyúlik nem én mondtam!

Ennyi!

hétf. márc. 08, 2004 9:30
gyémánt tag

Hozzászólás 
Engem csak a Need For Speed Játékmentések bosszantanak, meg az új filmek, amiket előző este felmásoltam.

A haverral megbeszéltük, hogy ketten veszünk egy "megbízhatóbb" vinyót, cserébe nála is áthúzunk 2 szál UTP-t(2x100MBit), hogy ő is elérje a rajta levő dolgokat....
Ez nekem is jó, mert tudonk hálóban játszani+ha ő hoz valami új filmet, meg lesz nekem is.... ;o)
Csak akkor most min 120GB-osat kéne venni.

TUD VALAKI TANÁCSOT ADNI, HOGY MELYIK 120GB-OS VINYÓ "HASZNÁLHATÓBB"???

hétf. márc. 08, 2004 9:02
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
stol:
Részvétem. Hardverhiba bármikor előfordulhat bármilyen gyártó bármelyik eszközénél. Pótolhatatlan adatoknál elengedhetetlen a biztonsági másolat készítése.

hétf. márc. 08, 2004 5:03
vas-tag

Hozzászólás 
Ez van, most is bebizonyosodott a mondás: Az ember a saját hibáiból tanul...

vas. márc. 07, 2004 19:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Steven & Egoman!

Sajna nekem nincs arra anyagi keretem, hogy 40GB-ról redundáns máaolatot készítsek.
A szakdoga pedig a nővérem lelkén szárad.
Ő miért nem mentett floppy-ra?

vas. márc. 07, 2004 18:56
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nekem a legfontosabb doksijaim mind a két vinyómon megvannak, meg ritkábban, de mentem RW-re is. Nem azért, mert Maxtorok, hanem mert kissé paranoiás vagyok ezen a téren.
Mégvalami: vinyóknál én még nem hallottam olyan márkát, amit ne szidtak volna. Nekem minden Seagate-m és Maxtorom is kifogástalanul működtek, sőt, csoda volt, amit esetenként kibírtak. Innentől... nem tudok mit mondani.

Üdv: Dester

vas. márc. 07, 2004 16:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Másik szemszgböl:
hm ezekszerint ha vinyód van készíts még biztonsági másolatot?
-Igen ha fontos az adat, nem véletlenül van kitalálva a Raid, tükrözés opciója-

nemtom miért észrevehetnétek hogy egyszerűen nevetséges amit beszéltek.
-igen valóban a külső szemlélőnek nevetséges, de akinek az adatai mentek füstbe annak nem az-

ezután már mindjár az jön hogy azért ment tönkre mert használta?????
-ez egy örök igazság, sajna ez a vincsszter téma mechanikus, és ezért könnyebben elromolhat mint más eszközökk-

Nekem miért nem romlott el az mp3 lejátszómban a maxtor vincsim? Pedig legalább 1 évig Trabantban volt használva (rugózási komfort "0").

Minden gyártónak vannak rossz szériái, annó a Seagate nagyon de nagyon xarul hangzó név volt (4db is volt belőle ebböl 3 nálam adta meg magát 1 meg miután eladtam 1 héttel), IBM is bexart már 1, Qvantum is 1db de a tök sem tudja, hogy konkrétan miért is lehet táp ingadozás megrugták egy kicsit a gépet bármi...

üdv arnd

u.i.: ha nem szimpatikus nem kell olyat venni ha már van el kell adni és akkor csak a saját akaratodat/választásodat lehet szidni nem az éppen aktuális gyártót

vas. márc. 07, 2004 14:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Üdv! Nem védem a Maxtort, nem azért írom, de nálam 2 Maxtor műx hosszú ideje.

Volt egy idő, amikor Seagate-t nem vettem volna soha, aki meg vett, annak 1 év után elkezdett bad sectorosodni. Aztán vett egy másikat, az is 1 év után...

Én sajnálom stol, hogy ez történt veled. De nyugodjanak meg azok is, akik a backup-ot hangoztatják. A hardwarehibát előre nem lehet megjósolni, hogy mikor fog bekövetkezni. Nézzen mindenki méllyen magába és mondja meg őszintén: Nekem rendszeresen el vannak mentve a fontos adataim több helyre?

Nos, otthoni gép esetében a legtöbbünk válasza az lesz, hogy: Nem.

Megjegyezném még, hogy a Winchester élettartamát legjobban a kikapcsolások száma rövidítheti meg.

vas. márc. 07, 2004 13:49
a fórum lelke

Hozzászólás 
szerintem is, egy merevlemeznél az elsődlegesnek a megbízhatóságnak kell lennie és csak utána jön a sebesség a hang és egyebek....
korábban ha egy maxtor meghallt, a maxtorosok azt mondták hogy a húzás meg a **** táp a hűtés hiánya miatt hallt meg, most hogy mindez megvan azzal pedáloztok hogy "hihi" miért nem mentett...... ennyi erőből azt is lehet mondani "hihi" miért vettél maxtort...

vas. márc. 07, 2004 13:33
gyémánt tag

Hozzászólás 
hm ezekszerint ha maxtor vinyód van készíts még pár biztonsági másolatot?
nemtom miért észrevehetnétek hogy egyszerűen nevetséges amit beszéltek.
ezután már mindjár az jön hogy azért ment tönkre mert használta?????

vas. márc. 07, 2004 12:55
ezüst tag

Hozzászólás 
stol: te vagy ebben a hónapban a 3. ember, akinek szakdoga volt a vinyóján.. minden szakdogaíró iyen láma, hogy nem csinál róla egy copyt?

vas. márc. 07, 2004 12:29
vas-tag

Hozzászólás 
Pehhed volt, de azért még nem kell anyázni... És tudod, aki fájl szervert üzemeltet, az tudja hol tárolja a fontos dolgokat (redundáns adattárolás). Ezt mondom azért, mert én is azt teszem, napi 24 órát megy a gépem, FTP, HTTP, SMT, POP3, stb megy rajta. A tárterület nálam 480 GB. 120GB SATA maxtor 3 2*160GB Maxtor RAID0-ban. Ez így nagyon bírja, még egyszer sem mondhattam rá ,hogy lassú, meg túl hangos, meg stb...
Csak felelőtlen voltál. ENNYI................

vas. márc. 07, 2004 12:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
A napi-használatos nem file-server gépben van egy 9GB-os IBM SCSI és egy 20,4GB-os Quantum. Az oprendszer sebessége miatt a SCSI-n van az oprendszer, és már a fontos dolgok is.

Azért volt a File-sreveren a dolga, mert a nővérem azon a gépen szerkesztette. A saját dolgaimat mindig az SCSI-n tartottam.

A vinyó 2hónapot ment hűtés nélkül, de úgy sem volt 40foknál melegebb.

Azért csináltam otthonra file-servert, mert 3 gépem van, és csak 2-ben van nagyobb vinyó, és mind a 3 gépen lehet filmet nézni, netezni, hálóban CD-t írni, zenét hallgatni, stb.

vas. márc. 07, 2004 11:28
ezüst tag

Hozzászólás 
NEkem 3 maxtorom van, egy 80-as, és két 40-es, 2, másfél, ill fél évesek, folyamatosan megy a gépem és semmi bajom velük... ja, hogy nincsenek rackben és nincs húzva a gépem? lehet, hogy ezért nem döglenek meg? lehet.... :-)))

vas. márc. 07, 2004 11:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
stol, pont Neked kell mondanom a régi szabályt, hogy BACKUP? Ez akkor sem a Maxtor hibája volt, már ne haragudj... mondj nekem 1 olyan márkát, aminél nem volt olyan, hogy tönkrement volna másfél év után!
Másrészt fileserver funkciót, akár 200 MBittel, akár GigaBittel jönnek az adatok, SCSI vinyóra bíznék.

Kérdés: mennyi időt ment a vinyó hűtés NÉLKÜL?

Épkézláb érv Maxtor mellett: nekem még 1 sem ment tönkre, pedig én azért jóval többet mozgattam őket. Most is 2 Maxtor vinyóm van. Mindkettőn egyenként két ventillátoros hűtéssel. Valamint az összes eddigit is működőképesként, Bad Sectorok nélkül adtam el (nem havonta cserélem őket, tisztességes időt futott mind). Még valami: az én gépem általában napi 24 órát megy.

Üdv: Dester

vas. márc. 07, 2004 10:49

Hozzászólás 
na egy érv: ha igazán szerencsés kézzel veszel maxtort, akkor lesz egy nagyon gyors és halk vinyód:))) de ha nem vagy egy lottónyertes tipus akkor Hitachi vagy Samsung. de én inkább valami SCSI cuccra szavaznék csak az drága

vas. márc. 07, 2004 10:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
Azt mondjátok, hogy ne szidjam a Maxtor, mert jó, meg csendes stb.
De ne**ssza már meg az I**en, amikor már a második döglik meg, 3 hónapon belül, akkor már kezdek ideges lenni.

A vinyó egy 40GB-os "vastag" Maxtor volt, egy AMD K6-2 550MHz-es gépben töltött be fileszerver funkciót, onnan 2x100MBit/sec-el jöttek mentek az adatok.
Közel 20 órát ment naponta.
Táphiba kizárt!
A vinyó hűtéssel volt ellátva!

Ma reggel bekapcsolom: Power ON..sssssSSSSSSSÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ..Power KI..ÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍííííííííííííííííííííííííííííííSSSSSSSSSSSSSssssssssssssssssssssssssssss.........Homlok ízzadás......

Az a k**va nagy problémám, hogy 30GB film,zene, a nővérem szakdogája is rajta volt!

A vinyó 2x volt eltávolítva a helyéről!
1. amikor a gépet másik házba raktam.
2. amikor a vinyóra hűtést tettem.

A vinyó élt 1 évet és 5 hónapot.......

NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR! NEVER MAXTOR!

Mondjon még valaki egy épkézláb érvet a Mxtor mellett!

Majd a vinyó hangjáról linkelek be mp3-at is.

A büdös ge*i ku**a anyját a Maxtornak!

vas. márc. 07, 2004 9:16
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 21 hozzászólás ]