|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 11 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
Thomas
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4154 Tartózkodási hely: Baranya
|
Igen gdea, ebben az elemes problémában van valami. Állandóan elfelejtette az egyik a bios beállításokat, visszaugrott 100-as FSB-re.
Aztán raktam bele egy új elemet, most minden ok.
|
pén. márc. 26, 2004 11:55 |
|
|
Dryman
vas-tag
|
Matsonic vagy ECS
Szia Valex!
Bocs hogy tegnap ezt a problémát nem veséztem ki jobban, ezek szerint az én lapom egy 8167c ami valojában egy 8147C+ -nak lett gyártva, de a gyárto, hogy a piacon maradjon 8167c terméke, valszeg lebutította a biost, és ténylegesen a 8167c-t rakta fel rá, és így is lett felszitázva a lap.
Valszeg nekem ezért sikerült az update...
Szerintem rakd rá nyugodtan a régit, hátha a hardver,pontosabban az alaplapod kiépítettsége ütközne az újabb 8147c-s bios-szal.
Kipróbáltam 3dmark 2001-ben Inno 3d Gef4 Ti4200 8X AGP-s kártyát ugyanazon konfigurációban hajtva 4xAGP-nél 11125pont, 8xAGP-nél 11802pont... Na ha ez játékban jelent valamit akkor megeszem a kalapom..677pont különbség megítélésem szerint az általam használt alkalmazásoknál DirektX8,1 alatt szinte észrevehetetlen. Ja egy 266FSB-s
2400+ Athlon XP proci van a lapban szinkronban járatva 2db 256MB/2700-as 333Mhz-es memmel, azaz a memek is 266-on dolgoznak. Visszatérve, a lappal ugyan jól jártam, de a régi lapba meg vettem egy 1,3 Duront 6ezerért használtan, persze kipróbálás nélkül, otthon aztán ment az anyázás, mert a proci meg se nyekken, igaz kívülről semmi sérülés..a gazdája meg eltünt mint szürke szamár a ködben, a telefonja meg olyan mintha soha nem is működött volna... Ha ez megnyugtat, szívunk mindannyian mint a torkos borz.
|
pén. márc. 26, 2004 11:31 |
|
|
valex
vas-tag
|
Szia Lacas!
7-es verziójú a lap, és tényleg nincs ott az agp-nél az a 8 lábú IC. A memo-t azt lehet állítani 200-ra, de asszem az eredeti bios-szal is ment már 200-on is. Szóval nem nagy a siker. Azért így hagyjam, vagy menjen rá vissza az eredeti?
Valex
|
pén. márc. 26, 2004 10:49 |
|
|
Dryman
vas-tag
|
Matsonic vagy ECS
Sziasztok!
Elsősorban valex kollegához..
OK amit irsz, örülök hogy működik a dolog a bios cserével kapcsolatban, akkor még azt nézd meg hogy 6-os vagy 7-es verziójú a matsonic 8167C lapod..Ami Tuti az a 7-es verzió, annak már áramkör szinten is ki van építve a 200MHzx2 azaz 400MHz-es ram támogatás, valamint az AGP felé történő szorzó állítás is, ha jól emlékszem egy kis 8 lábú IC-t kell keresni közvetlenül az AGP mellett, némi kis körítéssel, ha ez nincs, illetve csak a helye díszeleg alkatrészek nélkül, akkor fizikailag nem tudja a lapod a 8-as AGP.
Ja még egy dolog ha a bios azt sem engedi hogy 400-ra állíts a mem modulok frekvenciáját, pontosabban hiába raksz bele 400-ast, mégis csak 333-an ketyeg, akkor tényleg lemaradtak alkatrészek az órajel-generátor feletti területről, természetesen ez is egy fizikai korlát..
Végső soron cserélhető a lap a 8147C+-ra manapság ez is csak 10200Ft Bruttó, és tényleg tudja a 8-as AGP-t, de ne várj nagy teljesítmény-többletet a 8-as AGP-től.
Kedves Többiek, ECS unszimpatizánsok és szimpatizánsok!
Részrehajlás nélkül szólnék:A manapság fellelhető normál, gyári ECS Bios-ok, valamint a tuning-Biosok számtalansága lehetőséget biztosít mindannyiunk számára, megtalálni azt amire éppen szükségünk van,tapasztalataim szerint ha fagyogat, akkor keresem a stabil gyári bios-t, esetleg frissítést, és semmiféleképp nem probálom ráeröltetni a lapra az amúgy is határértékeken mozgó paramétereket tartalmazó tuning-biost.Nálam csak az ECS K7S5A fagyogatott, asztán meg megdöglött a rammal együtt, de javíthatónak bizonyult és most is arról írok.
Egyéni vélemény: Inkább Matsonic, olcsó, megbízható, Kop-Kop-Kop,és a via chip-ek talán nem is olyan gyengék mint aminek egyesek beállítják.
Bocs a hosszúságért!
Lacas
|
pén. márc. 26, 2004 9:41 |
|
|
bzoli41
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 16:38 Hozzászólások: 31 Tartózkodási hely: Szeged
|
Hali!
Nekem is csak jo tapasztalatom van vele. Volt ECS-ben K7VTA3,most pedig KT600A van.A hangkartyat alapbol letiltom,a legalabb 6 eves live-t hasznalom hibatlanul.A szorzot tenyleg nem lehet allitani,de az fsb-vel nagyon jol lehet jatszadozni,es egyesevel lehet emelni.
A homersekletet nem jelzi ki jol,mert az alaplap es tap 127 fokos, a proci meg 32... Erdekes lenne!
Udv:BZoli
|
pén. márc. 26, 2004 8:47 |
|
|
..gdea
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Szolnok
|
Thomas írta: Én is raktam össze pár gépet K7S5A-val, még itt a fórumon javasoltátok régebben, és egyiknek sincs semmi gondja. Nem fagy sem 3D-ben, sem egyébként. Stabil, megbízható és aránylag gyors lapokként ismertem meg őket.
Sajnos az idő megmutatta a k7s5a lapok gyengeségét. Kajálják a bios elemet, nagyon sokféle memóriát nem szeretnek , néha csak úgy nem indulnak..és ezeket nem 1-2, hanem kb 400 lap tapasztalata alapján mondom...
tisztelettel: gdea
|
pén. márc. 26, 2004 6:32 |
|
|
valex
vas-tag
|
Hy!
Tulajdonképpen én indítottam el ezt a témát az lx-en, és úgy került ide.
Szóval megjátszottam a dolgot, felraktam az ms8167c lapra az ms8147c bios-át. Megy, nincs semmi gond vele, de nem jött elő a setup-ban az agp beállításainál a 8x funkció. Ha nem 8x-os kártya van benne, gondolom akkor is lehetne állítani a biosban, vagy nem? Akkor rejtve marad? Van valakinek egy eredeti 8147c lapja? Nézze már meg nekem lécci...
Egyébként kellemesen csalódtam a lapban /abit kr7a-t pótoltam vele/. Elég gyors, és nagyon olcsó. Kis hiba: az érzékelőt sehogy nem tudom belőni /CPU a biosban is 103 C/.
Üdv: Valex
|
pén. márc. 26, 2004 3:07 |
|
|
Thomas
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4154 Tartózkodási hely: Baranya
|
Én is raktam össze pár gépet K7S5A-val, még itt a fórumon javasoltátok régebben, és egyiknek sincs semmi gondja. Nem fagy sem 3D-ben, sem egyébként. Stabil, megbízható és aránylag gyors lapokként ismertem meg őket.
|
pén. márc. 26, 2004 1:05 |
|
|
Scorp
gyémánt tag
|
Anonymous írta: :twisted: Az ECS egy nagy rakás sz@ar aki enm akar szívni az nem vesz ECS alaplapot egy pár évig, én kb. 30 után megtanultam (ECS K7S5A, K7S5A Pro, K7S6, L7VMM, L7S7, 3D-ben fagynak nagy az inkompatibilitás a többi hardver cuccal és emiatt már a nagykerben se veszik vissza, ram foglalatok ****, hangkártya zajos, proci feszültségét nem lehet álítani, roszul ismerik fel a procit.
Én P4-ekhez használtam/adtam el ECS alaplapokat, nem volt velük semmi gond, pedig jópár db átment a kezeim között. Nem fagytak 3D-ben, nem voltak kompatibilitási gondjaik, a hangkártya sem volt zajosabb, mint bármely más alaplapon lévő AC97-es hangkártya, procifelismerési gondjaik sem voltak.
|
csüt. márc. 25, 2004 23:54 |
|
|
Vendég
|
Az ECS egy nagy rakás sz@ar aki enm akar szívni az nem vesz
ECS alaplapot egy pár évig, én kb. 30 után megtanultam (ECS K7S5A, K7S5A Pro, K7S6, L7VMM, L7S7, 3D-ben fagynak nagy az inkompatibilitás
a többi hardver cuccal és emiatt már a nagykerben se veszik vissza, ram foglalatok ****, hangkártya zajos, proci feszültségét nem lehet álítani, roszul ismerik fel a procit.
|
csüt. márc. 25, 2004 12:55 |
|
|
Dryman
vas-tag
|
Matsonic vagy ECS
Sajna az új forumon még nem jelent meg ez e kérdéses probléma, ami a néha bejövő régin még ott diszeleg...
Gondolom fontos a kérdés, ezért dobjuk fel ide is..
Mi a különbség Az ECS L7vta ver. 1,1 és a Matsonic 8167C alaplapja között? Megválaszolnám, mert ez valojában nem is az én kérdésem volt..
Szóval külsőre tuti hogy semmi, mindkettő alappanelját ugyanaz a ferde szemű vállalat készíti. De a lényeg amíg az ecs lapon valóban KT400A -s az északi híd, addig a matsonicon ez eredetileg Kt333cf. Pusztán csak a most kapható 6-os, és 7-es verziószámú matsonic 8167C alplapon már nem 333-as, hanem 400A-s. Ez azért van, mert a via már nem készíti a 333-as chipeket.Gondolom a matsonic meg bevásárolt az alaplapokból rendesen. A két via chip közti eltérés AGP4X, AGP8X, valamint a memo kezelés 2x166MHz, ill 2x200Mhz. Szóval ha vállalkozó kedvedben vagy és tényleg azt akarod hogy a 8167c-s lapod tudja a 8-as AGP-t akkor szedd le a 8147C+alaplap bios-at ás tüzetesebb hasonlítgatás után már töltheted is fel a 8167C-re. Megjegyzem azért figyelni kell arra az átkos via-s raid vezérlőre, hogy van e vagy sincs az alaplapodon. én elkeféltem, mert a 8147C-s is két variációban készült, utána meg keríthettem a boltból egy másik 8167C-t hogy visszaállíthasam az eredetit.
Jó bütykölést, de ésszel csináld!!!
|
csüt. márc. 25, 2004 11:07 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 11 hozzászólás ] |
|