Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: vas. nov. 17, 2024 19:00

Hozzászólás a témához  [ 4 hozzászólás ] 
macrovision help kellene 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
Ez bizony az asus tunerkártyád volt. szerencsedre

szer. nov. 23, 2005 14:15
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Helló !

Köszi a részletes választ, a probléma időközben megldódott.
Hiszed, nemhiszed, a Pinnacle Studio 9 simán leszedte a macrovision-s kazettákat. Hogy miért azt nem értem, dehiszen nem kell nekem mindent érteni, azt sem értettem, amit írtál, mert az ilyen áramos dolgokhoz tök láma vagyok. Bár ha azt mondod hogy szoftveresen nem működik a dolog, akkor vagy az ASUS TV-tunerkártyám, vagy az ASUS Geforce fx 5700-asom oldotta meg a kérdést.

Még egyszer köszi a választ.

A Tigris

kedd aug. 17, 2004 13:17
gyémánt tag

Hozzászólás Re: macrovision help kellene
tigris666 írta:
A dvd-n levő macrovision másolásvédelmet több program is ki tudja kapcsolni, de a vhs kazettán levőt úgy tűnik csak valami elektromos ketyerével lehet. Azt értem hogy a dvd-s kikapcsolás a videkártya TV-out kimenetén ügyködik, csak nehéz elképzelni, hogy a TV-tuner kártya bemenetén ne lehetne kikapcsolni a macrovision védelmet. Több órája keresgélek a neten, de eddig még halvány utalást sem találtam a probléma szoftveres megoldására. Tehát a XXI. században a DVD-t simán le lehet szedni, de a VHS kazettát nem ?. Please segítsetek, mert már az őrület határán állok.
Összefoglava: kéne progi, amelyik VHS kazettáról másoláshoz kikapcsolja a macrovision-t.

Thanks thanks thanks

Tigris666

Először is tisztázzuk az alapokat.
A macrovision kódolás az nem más mint a szinkronfokozat megbolondítása úgy, hogy egy zavarójelet ültetnek a szinkronjelre.
A DVD-n azért lehet software úton levenni mert az egy digitális anyag és az analóggá konvertálás alatt ki lehet javítani a videó szinkronjelet.
A VHS csak annyiból más, hogy az analóg. Ha a VHS-t a PC-be akarod beküldeni akkor a macrovision kikapcsolásához újra kell szinkronozni a videót (ezt csak hardware-esen lehet elvégezni azaz software úton nem mivel itt nem digitál/analóg hanem analóg/digitál átalakításról van szó). Erre a TV-tuner és VIVO-s kártyák nem képesek mert nem tartalmaznak szinkron stabilizátort ill. TBC-t (időalap korrektor). Azok a capture kártyák melyek a VHS digitalizálására lettek kifejlesztve tartalmaznak ilyen áramköröket melynek a funkciója a VHS ingadozó szinkronjelének stabilizálása azaz újraszinkronozzák a bejövő videojelet. Ennek a stabilizálásnak a mellékterméke a macrovision kiiktatása mivel az újraszinkronozás során ez a zavaró jel már nem kerül vissza a szinkronjelre.
Megoldás: Egy VHS-re alkalmas capture kártya vagy egy dekoder építése mely segítségével ki lehet iktatni a macrovision-t.
A dekóder kapcsolási rajza itt található:
http://members.tripod.com/~sgyozo/ep/vhs.htm

kedd aug. 17, 2004 7:08
ezüst tag

Hozzászólás macrovision help kellene
A dvd-n levő macrovision másolásvédelmet több program is ki tudja kapcsolni, de a vhs kazettán levőt úgy tűnik csak valami elektromos ketyerével lehet. Azt értem hogy a dvd-s kikapcsolás a videkártya TV-out kimenetén ügyködik, csak nehéz elképzelni, hogy a TV-tuner kártya bemenetén ne lehetne kikapcsolni a macrovision védelmet. Több órája keresgélek a neten, de eddig még halvány utalást sem találtam a probléma szoftveres megoldására. Tehát a XXI. században a DVD-t simán le lehet szedni, de a VHS kazettát nem ?. Please segítsetek, mert már az őrület határán állok.
Összefoglava: kéne progi, amelyik VHS kazettáról másoláshoz kikapcsolja a macrovision-t.

Thanks thanks thanks

Tigris666

pén. aug. 13, 2004 15:33
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 4 hozzászólás ]