|
Szerző |
Üzenet |
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
KaRFiol írta: Hát ez kész! Agyam eldobom! Egyszer szerződésbontásnak minősül az átírás, máskor nem? Hihetetlen!!!
PGSM
|
pén. jún. 11, 2004 5:52 |
|
|
KaRFiol
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 717 Tartózkodási hely: Hemma igen!
|
Tisztelt KaRFiol Úr !
Tájékoztatjuk, hogy az átírással új előfizetői jogviszony jött létre, azaz új előfizetés vásárlásának minősül, amire szintén vonatkozik a 30 napos számhordozási, türelmi idő. Nagyon sajnáljuk, de ettől eltérő felvilágosítással nem tudunk szolgálni. Üdvözlettel,
Pannon GSM Internet Ügyfélszolgálat
Hát ez kész! Agyam eldobom! Egyszer szerződésbontásnak minősül az átírás, máskor nem? Hihetetlen!!!
|
pén. jún. 11, 2004 0:53 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Na, megjött a válasz:
Tisztelt XY Úr!
Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy a Pannon Kártyás csomagok tulajdonjogát díjmentesen lehet átíratni.
A kártyás előfizetés az Ön nevére írható, ha együttesen birtokában van a következőknek: - SIM kártya - rendelkezik a kártyás előfizetés vásárlásához szükséges dokumentumokkal (ezek listája honlapunk http://www.pgsm.hu/ertekesites/mithozzon/ oldalán található)
- aláírja a "Nyilatkozat Kártyás előfizetés tulajdonjogának igazolásáról" nyomtatványunkat.
Amennyiben Ön az előző tulajdonostól átvállalja a készülék tulajdonjogát, úgy az átíráskor a "Nyilatkozat kedvezményes árú készülék vásárlási feltételeinek átvállalásához Igénybevételi díjat előre fizető (kártyás) szolgáltatás esetén" c. nyomtatványunk aláírása szükséges, így a készülék hátraléka (20.000,- Ft) nem kerül kiszámlázásra.
Az átírás lebonyolítására bármely Bemutatótermünk ( http://online.pannongsm.hu/EP/ ) alkalmas.
Az átírást követően (mivel egy új tulajdonossal kötünk szerződést) 30 nap elteltével lehetséges a hívószám elhordozása más szolgáltatóhoz.
Felhívjuk azonban szíves figyelmét, hogy a fenti nyilatkozat aláírásával kötelezettséget vállal arra, hogy az előfizetői szerződését 1 évig (illetve a hátralévő ideig) nem szünteti meg. Ha ez mégis megtörténik, akkor a készülék hátraléka kiszámlázásra kerül.
Reméljük, sikerült információval szolgálnunk.
Köszönjük érdeklődését.
Tisztelettel,
Pannon GSM Rt. Internet Ügyfélszolgálat
|
csüt. jún. 10, 2004 21:10 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Nokian írta: Ha jól értem a dolgot, akkor az átírás is a szerződés felmondásának számít és az átírás elött ki kell csengetnie a 20e Ft-ot az eladónak a PGSM kasszájába!
Épp ezt szeretném tisztázni: a 20 ezret neki ki kell ott csengetnie, vagy az átruházódik a nevemre? Tekintettel arra, hogy KaRFiol azt írta a "Számhordozás a gyakorlaban" topicban, hogy a PGSM az átírást új szerződésnek tekinti, ezért szerintem ki kell majd neki fizetnie, és nem ruházódik át. De majd mindjárt írok egy mailt a pgsm-nek, aztán kiderül.
|
kedd jún. 08, 2004 8:01 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2659 Tartózkodási hely: Budapest / Kecskemét
|
vizsla1 írta: 12.) Eladó egy Praktikum Perfekt kártya 3600- as kezdőegyenleggel. 2004. június 1. - én aktivált. Elég jó száma van: 550- abcc. Csak átírással vagyok hajlandó megválni tőle! ! Ezt ingyen meg tudjuk csinálni bármelyik Pannon márkaüzletben. E- mailt ne írj, sms és hívás jöhet.
-------------------------------------------------------------------------------- Hely: Budapest Feladás dátuma: 2004-06-04 Feladó: Attila Lejárat dátuma: 2004-06-11 Telefon: 0670-2486293 Ár: 3.000
Köztudott, hogy a pannon május 3-ától hűséggel árulja a készülékes prepaid csomagjait, ami azt jelenti, hogyha valaki felmondja a szerződést, annak ki kell fizetni 20 ezer Ft lelépési díjat.
Valószínű, hogy a fenti illető is egy ilyen készülékhez vásárolt SIM-et szeretne eladni. Ilyen áron vevő is lennék rá, bár láttam már olcsóbbat.
A baj ott van, hogy ha valaki átiratja a szerződést, 30 napig nem kérheti ki a számhordozási engdélyt - legalábbis a jogszabályt a Szolgáltató így értelmezi. Ezt figyelembe véve én így értelmezem: mondjuk egy szám 2 éve lett először aktiválva (a hirdetésben nem így van), majd az átírás pillanatában visszakerült a Szolgáltatóhoz, s most egy új előfizetőnek adta ki. Ezzel az előző szerződés megszűnt, és köttetett egy új, ami viszont annyiban különbözik egy frissen vásárolt SIM esetétől, hogy a kapott SIM-en a régi szolgáltatások és az egyenleg megmaradt. S azért kell újnak tekinteni, mert nem engedik a számhordozást.
Ergo ha én megveszem tőle ezt a SIM-et, és átiratom a nevemre, akkor a 20 ezer Ft-os lelépési díjat neki MEG KELL fizetnie, és nem "száll át" rám.
Jól gondolom? (igazából nem gondolom így, de próbálok a pannon hibájából valami jót kiszedni.)
Ha jól értem a dolgot, akkor az átírás is a szerződés felmondásának számít és az átírás elött ki kell csengetnie a 20e Ft-ot az eladónak a PGSM kasszájába!
|
hétf. jún. 07, 2004 21:47 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Voltam ma a kedvenc Pgsm bemutatótermemben (Duna Plaza). Itt eddig mindig, mindent sikerült teljesen korrekten, 100%-osan teljesíteni, ám ma egy olyan dolog miatt mentem, amit eddig nem próbáltam. Nevezetesen a szerviz felé vettem az irányt, és jó 30 perc várakozás után sikerült is előadnom a problémámat. Meglepődtem, hogy mennyire gyorsan sikerült mindent elintézni, bevették a telefont, kaptam cserekészüléket, mindez nem került 10 percbe. Mellette még megemlítettem, hogy a 6310i-mben nem tudom a Mobiltárca kódját kiütni semmivel. Erre a srác elviharzott, visszajött egy 6310i leírással és a megfelelő oldalon megmutatta, hogy gyárilag létezik egy kódsor, amivel lazán lehet nullázni. Na ott elsüllyedtem kicsit, amolyan rossz ügyfélnek éreztem magam, aki még a készülék leírását sem olvassa végig.
Szóval ez nem gyalázás, hanem off, ez védelem, mert a rossz mellett a jót is meg kell említeni.
|
hétf. jún. 07, 2004 21:28 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
12.) Eladó egy Praktikum Perfekt kártya 3600- as kezdőegyenleggel. 2004. június 1. - én aktivált. Elég jó száma van: 550- abcc. Csak átírással vagyok hajlandó megválni tőle! ! Ezt ingyen meg tudjuk csinálni bármelyik Pannon márkaüzletben. E- mailt ne írj, sms és hívás jöhet.
-------------------------------------------------------------------------------- Hely: Budapest Feladás dátuma: 2004-06-04 Feladó: Attila Lejárat dátuma: 2004-06-11 Telefon: 0670-2486293 Ár: 3.000
Köztudott, hogy a pannon május 3-ától hűséggel árulja a készülékes prepaid csomagjait, ami azt jelenti, hogyha valaki felmondja a szerződést, annak ki kell fizetni 20 ezer Ft lelépési díjat.
Valószínű, hogy a fenti illető is egy ilyen készülékhez vásárolt SIM-et szeretne eladni. Ilyen áron vevő is lennék rá, bár láttam már olcsóbbat.
A baj ott van, hogy ha valaki átiratja a szerződést, 30 napig nem kérheti ki a számhordozási engdélyt - legalábbis a jogszabályt a Szolgáltató így értelmezi. Ezt figyelembe véve én így értelmezem: mondjuk egy szám 2 éve lett először aktiválva (a hirdetésben nem így van), majd az átírás pillanatában visszakerült a Szolgáltatóhoz, s most egy új előfizetőnek adta ki. Ezzel az előző szerződés megszűnt, és köttetett egy új, ami viszont annyiban különbözik egy frissen vásárolt SIM esetétől, hogy a kapott SIM-en a régi szolgáltatások és az egyenleg megmaradt. S azért kell újnak tekinteni, mert nem engedik a számhordozást.
Ergo ha én megveszem tőle ezt a SIM-et, és átiratom a nevemre, akkor a 20 ezer Ft-os lelépési díjat neki MEG KELL fizetnie, és nem "száll át" rám.
Jól gondolom? (igazából nem gondolom így, de próbálok a pannon hibájából valami jót kiszedni.)
|
hétf. jún. 07, 2004 21:18 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
|
Ezt feltétlen meg kell osztanom veletek, mert amikor meghallottam, az agyam azonnal lelökte a szíjat...
Szombaton volt az osztálytalálkozónk (elektronikai középiskola, Bp.). Volt egy osztálytársunk, aki 3x ismételt osztályt a 4 év alatt, és így került hozzánk 3-ban. Tiszta idióta a srác. Olyan sötét, mint a gumicsizma szára éjszaka az ágy alatt... A suli szégyene volt... Egy pancser... Két balkezes... A szóbeli érettségiről páros lábbal rúgták ki!
Ma mit mesélt ez a barom?
Felvették a Pannon GMS-hez, mint szoftver-előadó! Csak cirka fél évet dolgozott ott, és ezt csak "részben" köszönheti az egyik ismerősének, aki segített neki bejutni. Ebből a "részben"-ről arra következtetek, hogy a másik ok: a saját képességei és tudása!! Na, ezek azok, amik neki sajnos nincsenek (és nem is igen lesz neki)!! És ezt nem csak én mondom, hanem még jó pár ex-osztálytársam!
...azt hiszem, most már mindent értek. Miért tart ott és halad abba az irányba a PGSM, ahol éppen tart és amerre éppen megy!!
ui.: én is felvételiztem a Pannonhoz, úgy kb. 3 éve értékesítői posztra. Most már nem bánom, hogy nem vettek fel!
|
szomb. jún. 05, 2004 23:27 |
|
|
Czumy
gyémánt tag
|
vizsla1 írta: Elegem van a pannon honlapjából!
Akárhányszor le akarok tölteni egy PDF fájlt, legyen az pl. 400 KB, vagy 40, vagy 170, vagy 80 KB-nál kiírja, hogy a letöltés befejeződött. Holott nem! És akkor indítsam újra, s reménykedjek abban, hogy sikerül. De nem. Most valahol máshol írja ki, hogy a letöltés befejeződött. És ezt csak is kizárólag a pannon honlapján tapasztalom. Flashget sem segít.
Azt a fránya Üzletszabályzatot (amit nagy nehezen találtam csak meg)szerettem volna letölteni, hogy kiszedjem belőle, hogyan kaphatom meg a számhordozási engedélyt, mert itt nem kaptam infot erről a Számhordozás a gyakorlatban topciban. Nem hiszem el, hogy csak postán tudják eljuttatni. És azt sem közölte a csaj, hogy ez mennyi idő.
A Pannon honlapját 3 éve intenzíven látogatom: bármilyen PDF file-t le tudtam/le tudok tölteni, akár "Save target as..." akár FlashGet-tel próbálom... De, ha simán rákattintok, akkor indul az Adobe Reader, és megnyitja gond nélkül.
|
szomb. jún. 05, 2004 23:16 |
|
|
Vendég
|
vizsla1 írta: Elegem van a pannon honlapjából!
Akárhányszor le akarok tölteni egy PDF fájlt, legyen az pl. 400 KB, vagy 40, vagy 170, vagy 80 KB-nál kiírja, hogy a letöltés befejeződött. Holott nem! És akkor indítsam újra, s reménykedjek abban, hogy sikerül. De nem. Most valahol máshol írja ki, hogy a letöltés befejeződött. És ezt csak is kizárólag a pannon honlapján tapasztalom. Flashget sem segít.
Azt a fránya Üzletszabályzatot (amit nagy nehezen találtam csak meg)szerettem volna letölteni, hogy kiszedjem belőle, hogyan kaphatom meg a számhordozási engedélyt, mert itt nem kaptam infot erről a Számhordozás a gyakorlatban topciban. Nem hiszem el, hogy csak postán tudják eljuttatni. És azt sem közölte a csaj, hogy ez mennyi idő.
Én simán le tudom tölteni Getrightal, semmi hiba. Sőt, meg is tudom jeleníteni, ha csak simán rányomok, akkor automatikusan megnyitja az Acrobat Readert. Innen is le tudom menteni.
|
pén. jún. 04, 2004 22:03 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Elegem van a pannon honlapjából!
|
pén. jún. 04, 2004 21:56 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
vizsla1 írta: integral írta: Mi ez a prepaid hűség??? " 2004. május 3-ától, ha előfizetéssel kedvezményes készüléket vásárolsz, az Előfizetői szerződés aláírásával vállalod, hogy 12 hónapig Előfizetői szerződésed nem mondod fel. Ellenkező esetben a kedvezmény értékét, mely minden esetben 20 000 Ft egyösszegben megtérítendő kötbért jelent, kiszámlázzuk." => számhordozás megnehezítése. ( info)
Köszi!
Elég durva!
|
hétf. máj. 31, 2004 16:10 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
integral írta: Mi ez a prepaid hűség???
" 2004. május 3-ától, ha előfizetéssel kedvezményes készüléket vásárolsz, az Előfizetői szerződés aláírásával vállalod, hogy 12 hónapig Előfizetői szerződésed nem mondod fel. Ellenkező esetben a kedvezmény értékét, mely minden esetben 20 000 Ft egyösszegben megtérítendő kötbért jelent, kiszámlázzuk." => számhordozás megnehezítése. ( info)
|
hétf. máj. 31, 2004 9:09 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Mi ez a prepaid hűség???
|
hétf. máj. 31, 2004 8:51 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Kérdések, "gyalázás" nélkül :)
Volna bronzinak egy-két kérdése. Bár ez gyalázó topic, de most nem akarok gyalázni ha nem baj.
1. Adva vagyon ez a bizonyos számhordozás. Ugye manapság, már mindenki "körzetszámostul" viheti át mobilos identifikációját(sic!) egy másik szolgáltatóhoz, aminek az a következménye, hogy a 06-20-123456 nem biztos, hogy pannonos szám.
2. Ugyancsak adva vagyon a pannonnak ez a "régiós" szolgáltatása, hogy ha te a megadott régióban tartózkodsz, akkor ha egy másik pannonost hívsz, akkor a hívás után, a kapcsolás előtt hallasz egy hangot, ha akit hívtál szintén pannonos, ezért jár neked a 25%-os díjkedvezmény. Ha malacod van akkor a hívott is "régiós" és ő is jó helyen van, akkor egy másik fajta hang jelzi, hogy a kedvezmény már 50%.
A. kérdés: A megrendelt és működő régiós szolgáltatással ezek szerint ha a hívó a saját régiójában van simán eldöntheti, hogy a hívott az pannonos, még ha a 06-70-123456 számot is hívta?
B. kérdés: Ha én 1 régióban vagyok és oda szerződtem, akit hívok az 2 régiós és ő viszont szintén otthon van, akkor is "dupla" 50% a kedvezmény?
|
hétf. máj. 31, 2004 7:26 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
Lauter írta: számomra a Pannon kiszámíthatatlanná és megbízhatatlanná vált.
Igen, ez a legjobb kifejezés a pannonra. És ez onnantól vonatkozik rá, hogy a KPN a Telenor-é lett. Meg is döbbentem egy ilyen jó ajánlaton, mint a djuice - abban miért nincs átcseszés? Na jó, azért van: főleg a számlásnál.
|
vas. máj. 30, 2004 13:14 |
|
|
Lauter
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 105 Tartózkodási hely: Kecskemét
|
1996 óta vagyok hûséges és lojális PannonGsm elõfizetõ.
Jelenleg külön elõfiztem a Pannon Mobil postát és egy Internet Mail címet.
Ha ezt a kettõt összevonják úgy, hogy az Internet Mail címem csak akkor tarthatom meg, ha a Pannon Mobil Posta szolgáltatásra ia igényt tartok, illetve az SMS értesítési lehetõséget kötlezõvé teszik, akkor ez elsõ kõrben ÁRUKAPCSOLÁS.
Nyilván nem fogom Mobil Posta szolgáltatást elõfizetni, az eddig stabilnak hitt Pannonnos E-mail címem egyszerûen megszüntetem, június 28-ig minden ismerõsöm át tudom szoktatni másik e-mail címre.
Ezt követõen nagy valószínüséggel az elõfizetésem is felmondom, számomra a Pannon kiszámíthatatlanná és megbízhatatlanná vált.
Korábban ugyanis minden új tarifacsomag és változtatás bevezetésekor meghagyták a lehetõséget a választásra, vagy maradok a réginél, vagy váltok. Ez a csomag összevonás egyszerûen ultimátum.
A Közlemény utolsó mondatában a fentiek ismeretében, kellõen cinikusan Tisztelt Elõfizetõnek nevezett ügyfeleket pedig felszólítják, hogy akinek enm tetszik, az...
Nem tetszik!
Persze, ha a Közleményt félreértettem és a feltételes mód válsztási lehetõséget kínál, akkor a Pannonnak hatalmas lehetõségei vannak még az ügyfelek tájékoztatásával kapcsolatos kiadványok egyértelmû megfogalmazásának területén.
_Lauter_
|
vas. máj. 30, 2004 10:18 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Bronz: én nem vagyok pannonos. De ettől még pofátlanságnak tartom az ilyen feltételeket, még ha engem nem is érintenek. Ezt csak a tisztánlátás kedvéért írtam le
|
vas. máj. 30, 2004 8:32 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 3846 Tartózkodási hely: warezlinks.eu -> McDuma fórum -> OFF topic
|
Macika írta: Azért kicsit vitatkozom Veled. Igenis nem tetszhet olyan dolog, amit nem veszek igénybe. És úgy érzem, hogy fel is emelhetem a szavamat ellene. Legfeljebb nem süthetik rám, hogy eszetlen vagyok, mert a szerződés UTÁN jár az eszem és szám. Nekem helyette...
Nem kell vitatkozni, mert pontosan ugyanezt mondom Lehet nem jól fogalmaztam meg, de pontosan erről beszéltem
|
vas. máj. 30, 2004 5:44 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
még valami:
ha figyelmesen elolvassátok a szerzõdés ominózus pontjait, akkor 2x365, azaz 730 napból nem 30 nap az, amikor ténylegesen fel lehet mondani, hanem épp ellenkezõleg: a határidõt lejártát megelõzendõ 30 nappal kell jelezni a megszüntetési igényt, egyébként automatikusan hosszabodik! Tehát 700 napon keresztül lehet agyalogni, papirt beadni, csak épp abban a néhány napban, amikor épp mindjárt lejár a két év, már késõ gondolkodni!
A másik, hogy hiába az oly ravaszul megfogalmazott szöveg, azonban egy hibát mégis vétett a jogászuk: nem végtelenségig hosszabodik meg a szerzõdés, hanem csak egyszer - természetesen két évvel. Csupán csak egy kicsit kellett volna másképp fogalmazni, pl.: "a jelen Nyilatkozat változatlan feltételekkel és tartalommal kétévente automatikusan meghosszabodik.....", de ez már túl bonyolult lett volna nekik!
/mint ahogy az is túl bonyolult, hogy két pannon kártyám egymásra van irányítva nem elérhetõség és nem válaszol esetére, azonban ha mind a kettõ ki van kapcsolva, akkor elég nagy hülyeségeket szokott csinálni a rendszerük/
|
vas. máj. 30, 2004 0:10 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
igen, én voltam az, még ha a nemEzüst topictársunk nem is akart néven nevezni.
És? Talán tényleg szabad piac van, mint azt már többször kérdeztem? Tényleg lehetséges, hogy megtalálom a sokszázból a nekem tetszõ szolgáltatót? vagy pedig választhatok pofátlanul drága, lehúzós átvágó és a gagyifon között?
Tulkép a topictársunk logikáját követve tök felesleges a három szolgáltató, ugyanis ha egy lenne, akkor se kötelezne senki se 9mm-essel, hogy kössek nála szerzõdést. (Legfeljebb nem telefonálok...)
csökkenõ ügyféllétszám mellett a pannon minden etikus és kevésbé etikus lépést megragad, hogy ezt a folyamatot megállítsa - kivéve persze a fogyasztóbarát megoldásokat. A jog minden eszközét igyekszik bevetni a harcban, 75rúgós, automatikusan hosszabodó szerzõdés, prepaid hûség, stb.
már csak azt kérdem, hogy
ha a vodafon-e és a t-mobil-e, akkor vajon a pannon mikor orang-e?
|
szomb. máj. 29, 2004 23:55 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1538 Tartózkodási hely: A jelenben...
|
Trabi TM írta: Lehet, hogy velem van probléma, de én szinte akármerre járok mindenhol van térerőm (kivéve, ahová horgászni szoktam járni, de ott pannon sincs, csak westel, és az is csak éppenhogy). Az összevissza számlázásból a vodánál eltöltött kb. 4 évem alatt semmit nem tapasztaltam, az ügyfélszolgálattól pedig eddig minden alkalommal megtudtam amit akartam, bár nem sűrűn hivogatom őket...
Leginkább beltéri lefedettségre gondoltam.
Amúgy meg hasonlóan vagyok én is a Pgsm-el, ahogy te a Vodával.
Szerintem ez pont így jó.
|
szomb. máj. 29, 2004 21:45 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
BrOnZ írta: simico írta: De ha Bronznak ez ennyire tetszik, akkor remélem olyan bank ügyfele, amelyik a betét vagy számla megszüntetésekor lehúz róla 75eFt-ot Hiszen nincsen ezzel semmi gond, nem igaz? Gyerekek. Egyszerűen nem értem, hogy miért nem vagytok képesek a saját sorsotokról, szerződéseitekről dönteni, és azt figyelemmel kísérni... Nem arról van szó már régen, hogy mi tetszik és mi nem, hanem arról, hogy ha nem tetszik akkor hagyd ott a fenébe és ne foglalkozz vele. Ha meg tetszik, és használod, akkor ne fikázd, hogy milyen s.z.a.r... Azt nem vagytok képesek felfogni, hogy van egy szolgáltatás, ilyen-olyan feltételekkel. Ha megkötöd, elfogadtad a feltételeket és ne reklamálj. Ha meg nem tetszik, akkor nem kell megkötni és nem kell vele foglalkozni. Én figyelemmel szoktam kísérni a dolgaimat. Ha határidőre fizetni kell, fizetek. Fizetek, mert aláírtam elfogadtam, használom. Tudomásul vettem, hogy pl. lelépésnél ennyi meg annyi a díj. De előtte kikalkuláltam, hogy ez a szerződés nekem _akkor_is_fog_tetszeni_ ha már nem lengi az új telefonkészülék ködös varázsa körül az agyamat, és neaggyisten fel kell bontani a szerződést. Ennyire nem sikerül ezt megértetnem veletek, vagy nem is akarjátok megérteni? A banki hasonlat meg _azért_jó_ mert persze, hogy én kötöttem úgy le a pénzemet! De ha jól tudom a pannonos szerződésnél meg az köti a szerződést akinek szintén tudomása van erről a kitételről, tehát dönthet úgy is, hogy nem kell neki. Akkor meg mi a probléma? Van, vagy lenne egyáltalán olyan dolog ami nektek maradéktalanul megfelelne, tetszene? ...persze tudom: ingyen minden tegnapra...
Azért kicsit vitatkozom Veled.
Igenis nem tetszhet olyan dolog, amit nem veszek igénybe. És úgy érzem, hogy fel is emelhetem a szavamat ellene. Legfeljebb nem süthetik rám, hogy eszetlen vagyok, mert a szerződés UTÁN jár az eszem és szám.
Nekem helyette...
|
szomb. máj. 29, 2004 19:08 |
|
|
alorinc
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 411 Tartózkodási hely: Budapest
|
tommee_ka írta: alorinc írta: 1. Ha vkinek nem tetszik menyjen a felügyelethez... Bocs de ezt nem tudtam szó nélkül hagyni! Még1szer BOCS!! Üdv all
semmi baj most államvizsgázom ,
|
szomb. máj. 29, 2004 17:29 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
BrOnZ írta: Mindössze azért kezdtem el regálni ezekre a "levelekre" mert valaki, -bocs, már nem tudom ki volt,- írta, hogy megkötötte a szerződést, és utána taglalta, hogy milyen "pofátlanság" ez. Én ezt éreztem furcsának, mert gyanítom, hogy senki nem állt mögötte egy 9 mm-est szorítva a halántékához, hogy most pedig szerződést kötünk.
Az nem én voltam hála istennek több mint 2 éven semmilyen szerződéses viszonyban nem állok a pannonnal . Amikor is nem engedték, hogy az előfizum lejártával kártyásan megtartsam a számom... Nem tartottam meg ők akarták.
Most is van ugyan egy praktikum kártyám, de az már nem az én nevemen, és kizárólag készüléktesztelési célból...
|
szomb. máj. 29, 2004 17:13 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Trabi TM írta: Nekem akkor is az a gondom, hogy a 75e kártyánként (főleg ha telót sem veszel) marha nagy pofátlanság. Ugyanúgy ahogyan a pre csomagnál, az, hogy első évben 20 rugót kell leszurkolj, ha esetleg átmennél másik szolgáltatóhoz.
Ezzel nem is vitatkozom, bár engem ez nem érint, így "nem érzem" a pofátlanság súlyát. Viszont azt elfogadom, hogy Neked, ill. másnak ez nem tetszik. Tökéletesen igazatok van. Ezért gondolom, hogy nem is álltatok szóba a pannonnal és meg sem köttetett az üzlet. Tiszta sor.
Mindössze azért kezdtem el regálni ezekre a "levelekre" mert valaki, -bocs, már nem tudom ki volt,- írta, hogy megkötötte a szerződést, és utána taglalta, hogy milyen "pofátlanság" ez. Én ezt éreztem furcsának, mert gyanítom, hogy senki nem állt mögötte egy 9 mm-est szorítva a halántékához, hogy most pedig szerződést kötünk.
Tehát mégegyszer: nem vitatom, pl. ennek a feltételnek a "szemétségét" bár gyanítom, hogy mindegyik szolgáltatónál van olyan ami felháborodást kelt. Kinek a pap, kinek a papné
|
szomb. máj. 29, 2004 17:07 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
Csatlakozott: szomb. márc. 27, 2004 13:41 Hozzászólások: 5647 Tartózkodási hely: A gép előtt.
|
Dannyboy írta: Azt hiszem elég a Vodafonegyalázó topikba belenézni: össze-vissza számláznak, bénáznak, üfsz=0. Régóta pannonos vagyok, mindig is az voltam, ez nem titok. Soha nem imádtam, vagy rajongtam érte, és nem ajánlgattam mindenkinek, hogy legyen Pannonos, mert az milyen olcsó és jó. Viszont problémám sem volt vele soha. Térerő mindig akadt, ahol nem volt, ott a másik kettő sem volt. Viszont próbából egyszer vettem egy Voda sim-et és egy 3210-el használtam...volna. Ugyanis többször nem volt, mint volt térerő. Így aztán persze, az a pár forintos percdíj nagyon csábító, főleg, hogy nem is tudod eltelefonálni. Most nem mernék váltani Vodára, mert ahol lakom és dolgozom, ott nagyon sok helyen továbbra sincs megfelelő lefedettség. Ez nem légből kapott, nem egy "haverom" mesélte, hanem bizony tapasztalat. Ha meg egy szolgáltató nem tudja nekem azt biztosítani, hogy állandóan tudjak telefonálni/elérhető lenni, akkor nem ott fogom megkötni a szerződést. Bocs, ha hosszú volt.
Lehet, hogy velem van probléma, de én szinte akármerre járok mindenhol van térerőm (kivéve, ahová horgászni szoktam járni, de ott pannon sincs, csak westel, és az is csak éppenhogy).
Az összevissza számlázásból a vodánál eltöltött kb. 4 évem alatt semmit nem tapasztaltam, az ügyfélszolgálattól pedig eddig minden alkalommal megtudtam amit akartam, bár nem sűrűn hivogatom őket...
|
szomb. máj. 29, 2004 17:00 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
BrOnZ írta: Van, vagy lenne egyáltalán olyan dolog ami nektek maradéktalanul megfelelne, tetszene? ...persze tudom: ingyen minden tegnapra...
Nekem akkor is az a gondom, hogy a 75e kártyánként (főleg ha telót sem veszel) marha nagy pofátlanság. Ugyanúgy ahogyan a pre csomagnál, az, hogy első évben 20 rugót kell leszurkolj, ha esetleg átmennél másik szolgáltatóhoz.
|
szomb. máj. 29, 2004 16:53 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
simico írta: De ha Bronznak ez ennyire tetszik, akkor remélem olyan bank ügyfele, amelyik a betét vagy számla megszüntetésekor lehúz róla 75eFt-ot Hiszen nincsen ezzel semmi gond, nem igaz?
Gyerekek. Egyszerűen nem értem, hogy miért nem vagytok képesek a saját sorsotokról, szerződéseitekről dönteni, és azt figyelemmel kísérni... Nem arról van szó már régen, hogy mi tetszik és mi nem, hanem arról, hogy ha nem tetszik akkor hagyd ott a fenébe és ne foglalkozz vele. Ha meg tetszik, és használod, akkor ne fikázd, hogy milyen s.z.a.r...
Azt nem vagytok képesek felfogni, hogy van egy szolgáltatás, ilyen-olyan feltételekkel. Ha megkötöd, elfogadtad a feltételeket és ne reklamálj. Ha meg nem tetszik, akkor nem kell megkötni és nem kell vele foglalkozni.
Én figyelemmel szoktam kísérni a dolgaimat. Ha határidőre fizetni kell, fizetek. Fizetek, mert aláírtam elfogadtam, használom. Tudomásul vettem, hogy pl. lelépésnél ennyi meg annyi a díj. De előtte kikalkuláltam, hogy ez a szerződés nekem _akkor_is_fog_tetszeni_ ha már nem lengi az új telefonkészülék ködös varázsa körül az agyamat, és neaggyisten fel kell bontani a szerződést.
Ennyire nem sikerül ezt megértetnem veletek, vagy nem is akarjátok megérteni?
A banki hasonlat meg _azért_jó_ mert persze, hogy én kötöttem úgy le a pénzemet! De ha jól tudom a pannonos szerződésnél meg az köti a szerződést akinek szintén tudomása van erről a kitételről, tehát dönthet úgy is, hogy nem kell neki. Akkor meg mi a probléma?
Van, vagy lenne egyáltalán olyan dolog ami nektek maradéktalanul megfelelne, tetszene? ...persze tudom: ingyen minden tegnapra...
|
szomb. máj. 29, 2004 16:30 |
|
|
tommee_ka
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 14 Tartózkodási hely: Szombathely
|
[quote="alorinc"]1. Ha vkinek nem tetszik menyjen a felügyelethez...
Bocs de ezt nem tudtam szó nélkül hagyni!
Még1szer BOCS!!
Üdv all
|
szomb. máj. 29, 2004 16:02 |
|
|
Macika
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 20:30 Hozzászólások: 14954 Tartózkodási hely: Itt ülök, Veled szemben.
|
Dannyboy írta: Azt hiszem elég a Vodafonegyalázó topikba belenézni: össze-vissza számláznak, bénáznak, üfsz=0. Régóta pannonos vagyok, mindig is az voltam, ez nem titok. Soha nem imádtam, vagy rajongtam érte, és nem ajánlgattam mindenkinek, hogy legyen Pannonos, mert az milyen olcsó és jó. Viszont problémám sem volt vele soha. Térerő mindig akadt, ahol nem volt, ott a másik kettő sem volt. Viszont próbából egyszer vettem egy Voda sim-et és egy 3210-el használtam...volna. Ugyanis többször nem volt, mint volt térerő. Így aztán persze, az a pár forintos percdíj nagyon csábító, főleg, hogy nem is tudod eltelefonálni. Most nem mernék váltani Vodára, mert ahol lakom és dolgozom, ott nagyon sok helyen továbbra sincs megfelelő lefedettség. Ez nem légből kapott, nem egy "haverom" mesélte, hanem bizony tapasztalat. Ha meg egy szolgáltató nem tudja nekem azt biztosítani, hogy állandóan tudjak telefonálni/elérhető lenni, akkor nem ott fogom megkötni a szerződést. Bocs, ha hosszú volt.
Mondjuk ez a lefedettség-dolog igaz lehet, jó példa erre, amikor beállok a pincegarázsomba (-2 emelet az utca szintje alatt). Egyszerűen használhatatlan lent a Voda.
A másik kettőt legalább meghallom, ha kicsöng, igaz beszélni azokon sem nagyon lehet már, esetleg égnek emelt telóval, fülessel.
Komolyra fordítva. Ilyenkor jön be a fórum rossz oldala. Úgy infót adni a másiknak, hogy annak a másiknak úgy legyen meg a véleménye, hogy nem próbálta.
Így van ez a Voda lefedettségével is. Sajnos.
Talán nem véletlen, hogy (egy másik fórumon) valaki „szakértő” már odáig jutott, hogy nemcsak belföldön nem megfelelő a Vodafone lefedettsége, hanem külföldön is, ahol egyenesen csapnivaló.
Hiába, a gondolkodás fegyverzetének használata helyett még mindig sokan vannak, akik teljes lefegyverkezés hívei.
Jómagam valami hihetetlen szerencsével járhatok-kelhetek Magyarország területén, mivel eddig(!) mindenütt kiváló Voda lefedettséget tapasztaltam.
A Voda ügyfélszolgálata valóban kriminális, de lassan kezd feljönni a 2. helyre. No nem azért, mert belehúztak, áááá nem. Hanem mert van aki alulmúlja őket.
Egy biztos, a mobilszolgáltatók között évek óta csak csalódást nyújt a Pannon számomra. Ellentétben a másik kettővel.
|
szomb. máj. 29, 2004 15:24 |
|
|
Dannyboy
gyémánt tag
|
Trabi TM írta: Az előttem szóló 3 topictársam már kifejtette a véleményem nagyrészét, ezért nem írom le mégegyszer . Azt viszont leírnám, hogy szerinted ha a voda mindezt 2 év nelkül is nyújtja, hasonló percdíjakkal, és előfizetési díjjal, akkor kinek éri meg ilyet aláírni ?? Arról nem is beszélve, ha a vodánál mégis aláírsz 2 évet, akkor is csak 37e/25e a felmondás. És mivel ez céges csomag, nem tudhatod, hogy fel kell-e mondjad menet közben (pl tönkremegy a cég), így egy kicsit írreális a 75e, az autómata szerződéshasszabbításról nem is beszélve...
Azt hiszem elég a Vodafonegyalázó topikba belenézni: össze-vissza számláznak, bénáznak, üfsz=0.
Régóta pannonos vagyok, mindig is az voltam, ez nem titok. Soha nem imádtam, vagy rajongtam érte, és nem ajánlgattam mindenkinek, hogy legyen Pannonos, mert az milyen olcsó és jó. Viszont problémám sem volt vele soha. Térerő mindig akadt, ahol nem volt, ott a másik kettő sem volt.
Viszont próbából egyszer vettem egy Voda sim-et és egy 3210-el használtam...volna. Ugyanis többször nem volt, mint volt térerő. Így aztán persze, az a pár forintos percdíj nagyon csábító, főleg, hogy nem is tudod eltelefonálni.
Most nem mernék váltani Vodára, mert ahol lakom és dolgozom, ott nagyon sok helyen továbbra sincs megfelelő lefedettség. Ez nem légből kapott, nem egy "haverom" mesélte, hanem bizony tapasztalat. Ha meg egy szolgáltató nem tudja nekem azt biztosítani, hogy állandóan tudjak telefonálni/elérhető lenni, akkor nem ott fogom megkötni a szerződést.
Bocs, ha hosszú volt.
|
szomb. máj. 29, 2004 14:38 |
|
|
alorinc
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 411 Tartózkodási hely: Budapest
|
1. Ha vkinek nem tetszik menjen a felügyelethez, hogy asszinallagmatikus a szerződés, vagy esetleg "tissztességtelen kikötést tartalmaz"
2. Nekem pl. +éri a Pannon 1előre.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára alorinc szomb. máj. 29, 2004 17:17-kor.
|
szomb. máj. 29, 2004 14:21 |
|
|
Vizsla
a fórum lelke
|
simico írta: BrOnZ írta: Bezzeg, ha lekötöd a pénzedet jó kis kamatra, mondjuk két hónapra, akkor ha a két hónap leteltével a bank nem hosszabbítaná meg automatikusan a pénzed "gyarapodását" akkor vérig lennél sértve... Ez a hasonlatod nagyon rossz. A bank csak akkor "hosszabbítja meg" a szavaiddal élve, ha te direkt folyamatos (ne adj' isten kamatokkal növelt) lekötést kérsz. A bank ugyanis nem dönt(het)i el helyetted, hogy hogyan is szeretnéd felhasználni a pénzed. Ez az automatikusan megújuló hűség szerintem is gusztustalan. De az igazi pofátlanság, hogy mindenképpen ki kell fizetned valamikor (előfizetésenként) 75eFt-ot. De ha Bronznak ez ennyire tetszik, akkor remélem olyan bank ügyfele, amelyik a betét vagy számla megszüntetésekor lehúz róla 75eFt-ot Hiszen nincsen ezzel semmi gond, nem igaz?
A Matávnál is van hasonló típusú szerződés Sokatmondónál (hűségszerződés + évente megújulŰ, hogy bármikor díjmentesen átválthatsz pl. Felezőre, vagy Csevegőre, és akkor határozatlan idejűvé válik.
|
pén. máj. 28, 2004 9:30 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
BrOnZ írta: Bezzeg, ha lekötöd a pénzedet jó kis kamatra, mondjuk két hónapra, akkor ha a két hónap leteltével a bank nem hosszabbítaná meg automatikusan a pénzed "gyarapodását" akkor vérig lennél sértve... Jól sejtem? Egyszer természetes, egyszer meg undorító? Hiába, mindenkinek a saját érdeke... Középút nincs. Megint csak nem értem... Ha egyszer megkötöd, akkor van 30 egész napod a lejárat előtt, hogy dönts és intézkedj. Most az a cél, hogy bármelyik szolgáltatót és bármelyik szolgáltatást szidjuk ha kell ha nem, vagy néha megpróbálunk tárgyilagosak is lenni?
Hi.
Az előttem szóló 3 topictársam már kifejtette a véleményem nagyrészét, ezért nem írom le mégegyszer .
Azt viszont leírnám, hogy szerinted ha a voda mindezt 2 év nelkül is nyújtja, hasonló percdíjakkal, és előfizetési díjjal, akkor kinek éri meg ilyet aláírni ??
Arról nem is beszélve, ha a vodánál mégis aláírsz 2 évet, akkor is csak 37e/25e a felmondás.
És mivel ez céges csomag, nem tudhatod, hogy fel kell-e mondjad menet közben (pl tönkremegy a cég), így egy kicsit írreális a 75e, az autómata szerződéshasszabbításról nem is beszélve...
|
pén. máj. 28, 2004 9:29 |
|
|
Sverige
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 616 Tartózkodási hely: Budapest
|
simico írta: Ez az automatikusan megújuló hűség szerintem is gusztustalan. De az igazi pofátlanság, hogy mindenképpen ki kell fizetned valamikor (előfizetésenként) 75eFt-ot. De ha Bronznak ez ennyire tetszik, akkor remélem olyan bank ügyfele, amelyik a betét vagy számla megszüntetésekor lehúz róla 75eFt-ot Hiszen nincsen ezzel semmi gond, nem igaz?
Azért nem mindenképpen...
Minden 730 (2x365) napban van 30 nap, amikor "büntetlenül" fel lehet mondani a szerződést! Hogy mennyire rendes ez a Pannon...!
|
pén. máj. 28, 2004 9:05 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
BrOnZ írta: Bezzeg, ha lekötöd a pénzedet jó kis kamatra, mondjuk két hónapra, akkor ha a két hónap leteltével a bank nem hosszabbítaná meg automatikusan a pénzed "gyarapodását" akkor vérig lennél sértve...
Ez a hasonlatod nagyon rossz. A bank csak akkor "hosszabbítja meg" a szavaiddal élve, ha te direkt folyamatos (ne adj' isten kamatokkal növelt) lekötést kérsz. A bank ugyanis nem dönt(het)i el helyetted, hogy hogyan is szeretnéd felhasználni a pénzed.
Ez az automatikusan megújuló hűség szerintem is gusztustalan. De az igazi pofátlanság, hogy mindenképpen ki kell fizetned valamikor (előfizetésenként) 75eFt-ot. De ha Bronznak ez ennyire tetszik, akkor remélem olyan bank ügyfele, amelyik a betét vagy számla megszüntetésekor lehúz róla 75eFt-ot Hiszen nincsen ezzel semmi gond, nem igaz?
|
pén. máj. 28, 2004 8:56 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
BrOnZ írta: Bezzeg, ha lekötöd a pénzedet jó kis kamatra, mondjuk két hónapra, akkor ha a két hónap leteltével a bank nem hosszabbítaná meg automatikusan a pénzed "gyarapodását" akkor vérig lennél sértve... Jól sejtem? Egyszer természetes, egyszer meg undorító? Hiába, mindenkinek a saját érdeke... Középút nincs. Megint csak nem értem... Ha egyszer megkötöd, akkor van 30 egész napod a lejárat előtt, hogy dönts és intézkedj. Most az a cél, hogy bármelyik szolgáltatót és bármelyik szolgáltatást szidjuk ha kell ha nem, vagy néha megpróbálunk tárgyilagosak is lenni?
Banknál nem kell 75 ezret fizetni lekötésenként, ha feltöri az ember, ezért sántít a hasonlat. Másrészt pedig ez a 30 nap csak kétévente adatik meg. Ha úgy adódik, hogy az ember le akarja mondani az előfizetést, akkor azok az okok meg általában nem pont akkor szoktak felmerülni.
|
pén. máj. 28, 2004 8:23 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Trabi TM írta: T68m írta: "7. Tudomásul veszem, hogy jelen Nyilatkozat az aktiválástól számított 24 hónapig érvényes. Amennyiben a határozott idő lejárta előtt 30 nappal Előfizető írásban nem jelzi hogy lemondja a szolgáltatást, a Pannon GSM a 24. hónap lejártakor a szolgáltatást, illetve változatlan tartalommal és feltételekkel a jelen Nyilatkozat érvényességét újabb 24 hónapra automatikusan meghosszabítja."
így, betű szerint, hibákkal együtt. Azért nem semmi. Ilyen feltételekkel még akkor sem írnám alá, ha havi 5 ezerért bárkit ingyen hívhatok bármikor
Bezzeg, ha lekötöd a pénzedet jó kis kamatra, mondjuk két hónapra, akkor ha a két hónap leteltével a bank nem hosszabbítaná meg automatikusan a pénzed "gyarapodását" akkor vérig lennél sértve... Jól sejtem? Egyszer természetes, egyszer meg undorító? Hiába, mindenkinek a saját érdeke... Középút nincs.
Megint csak nem értem... Ha egyszer megkötöd, akkor van 30 egész napod a lejárat előtt, hogy dönts és intézkedj. Most az a cél, hogy bármelyik szolgáltatót és bármelyik szolgáltatást szidjuk ha kell ha nem, vagy néha megpróbálunk tárgyilagosak is lenni?
|
csüt. máj. 27, 2004 21:55 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
T68m írta: "7. Tudomásul veszem, hogy jelen Nyilatkozat az aktiválástól számított 24 hónapig érvényes. Amennyiben a határozott idő lejárta előtt 30 nappal Előfizető írásban nem jelzi hogy lemondja a szolgáltatást, a Pannon GSM a 24. hónap lejártakor a szolgáltatást, illetve változatlan tartalommal és feltételekkel a jelen Nyilatkozat érvényességét újabb 24 hónapra automatikusan meghosszabítja."
így, betű szerint, hibákkal együtt.
Azért nem semmi. Ilyen feltételekkel még akkor sem írnám alá, ha havi 5 ezerért bárkit ingyen hívhatok bármikor
|
csüt. máj. 27, 2004 19:06 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
"7. Tudomásul veszem, hogy jelen Nyilatkozat az aktiválástól számított 24 hónapig érvényes. Amennyiben a határozott idõ lejárta elõtt 30 nappal Elõfizetõ írásban nem jelzi hogy lemondja a szolgáltatást, a Pannon GSM a 24. hónap lejártakor a szolgáltatást, illetve változatlan tartalommal és feltételekkel a jelen Nyilatkozat érvényességét újabb 24 hónapra automatikusan meghosszabítja."
így, betû szerint, hibákkal együtt.
|
csüt. máj. 27, 2004 15:11 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Na, akkor a gyengébbek kedvéért:
ez a p/w-s két év/75 rúgós dolog, olyan mintha valaki bejönne hozzám a közértbe, s kérne egy kiló kenyeret. Erre én meg azt mondom, jól van barátom, kaphatsz, de itt egy papir írd alá gyorsan, hogy ezentúl két évig minimum havi sokezer forintot elköltesz nálam - még akkor is ha a szomszédban ingyen adnak mindent -, ha ezt felrúgod akkor meg fizetsz 75*x ropit.
Ez korrekt, ahogy a már nemlétezõ vesztel mondaná.... ))))
Egyébként meg elég röhejes hangzik, nem? Pedig csak annyi a különbség, hogy a közértek terén SZABADPIAC van, itt meg három köcsög szolgáltató szívja a vérünket.
/És ezt azért tehetik, mert MINDIG vannak olyanok, akik ezzel egyetértenek! - akinek nem inge, ne vegye magára/
|
csüt. máj. 27, 2004 15:03 |
|
|
VGyuri
arany tag
|
heimzoli írta: ...Másrészt meg ha fikázunk, legalább ne elbeszéljünk a másik füle mellett, hanem nyissunk egy PANNON,WESTEL,VODAFONE FIKÁZÓ rovatot, és érveljünk... KI-ki a sajátja mellett. Vagy ez nehéz???
Külön-külön már van mindháromnak.
Pannongyalázó - http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=11209
Westelgyalázó - http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=11210
Vodagyalázó - http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=11211
Voda dícsérő (ilyen is van) - http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=12118
Hozzászólások számában a Vodagyalázó toronymagasan vezet.
|
szer. máj. 26, 2004 17:10 |
|
|
heimzoli
ezüst tag
|
Nem tudom, ezzel ki hogy van, de szerintem ez az állandó fikázás annyira fölösleges, egyszerűen primitív.
Mindenki választ(ott) magának egy szolgáltatót, és azt szereti. Ha nem szereti, úgyis átmegy (manapság már elég egyszerűen) máshova. Ha elolvassa ezt a fórumot, azzal úgyse változik a véleménye, mert mindenki elsősorban tapasztalatra épít.
Pl.: Én használok egy Pannon Üzleti csomagot. Mindenkit ingyen hívok a családban, 3000 Ft havidíjjal, és nagyon nem szakadunk bele,most fizetünk annyit az 5 előfizetésért mindennel együtt, mint régen kettőért (amelyeken a legtöbbet beszéltünk.) 60ból mindig megvan az egész havi cucc mindenkinek.
Azt a problémát, hogy recseg az ügyfélszolgálat, észre sem vettem. Sok hülyeség van a Pannon tájékoztatóiba írva?? A T-mobile (neadjIsten Westel) tájékoztatóiban eddig egytől egyig mindegyikben találtam helyesírási hibát. Ez az egész olyan, hogy ki-ki a más szemében meglátja a szálkát is, de sajátjában a gerendát se. ennyi
Másrészt meg ha fikázunk, legalább ne elbeszéljünk a másik füle mellett, hanem nyissunk egy PANNON,WESTEL,VODAFONE FIKÁZÓ rovatot, és érveljünk... KI-ki a sajátja mellett. Vagy ez nehéz???
|
szer. máj. 26, 2004 16:35 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Macika írta: Azért mielőtt felhelyeznénk a Pannon negyedik lábát is a Piedesztára Na azért erről szó sincs! Nemhogy a pannonét, de egyikét sem. Teljesen lényegtelen, hogy én a pannont favorizálom, -megvan rá a 7 éve fennálló jó okom,- de hozzászólásom nem is szolgáltatók megítéléséről szólt, hanem egy szolgáltatást igénybevevők által képviselt jelenségről. Macika írta: A Westelnél ugyanez a helyzet. Sehol egyetlen szó nincs az egészről, csak ha már ott vagy, és épp írnád alá a szerződést.
Ezért amikor én bementem, hogy tarifacsomagot váltsak, mert tetszett ez az ingyenduma is, előbb kérdeztem. Miután mindent elmondtak, döntöttem.
Ne értsetek félre. Az információt nem rejtették el, napjainkban nyilván senki nem dobálja ki a pénzét az ablakon. Kérdez, és a kapott információk függvényében dönt. De miután döntöttem, hogy jó lesz nekem az üzleti plusz díjcsomag, minden járulékos "sallangjával" együtt, és megkötöttem, nem kezdtem szidni a pannont, hogy ejnye bejnye milyenek... Ha nem tetszett volna nem váltok. Azt hiszem még mindig nem értitek mi volt a bajom. Illetve nincs bajom, csak véleményt mondtam.
|
szer. máj. 26, 2004 15:13 |
|
|
Macika
Moderátor
|
BrOnZ írta: Továbbra sem értem, hogy mi a gond? El kell menni a vodához, és ott kell ilyet kötni. Ennyire egyszerű. Később jön majd, hogy csak Bp-en van térerejük, meg egyéb nyűgök Ha a voda jobb, olcsóbb, szebb, akkor gondolkodni sem kell a pannonon. Van kínálat bőven. Nincsenek apróbetűk, mindenki tudhat mindent és választhat szíve szerint. Én erről beszéltem. T68m az előbb igazi "gyalázásról" beszélt, de úgy vettem észre, hogy mégis megkötötte a pannonnál a kérdéses csomagot. Akkor vajon miért ott és miért nem a vodánál?
Azért mielőtt felhelyeznénk a Pannon negyedik lábát is a Piedesztára, azelőtt azért mondjuk már el ugyan azt is, hogy az előfizetés megkötésének pillanata előtt honnan lehet erről a 75e Ft-os lelépésí díjról értesülni???
Merthogy undorító módon még a honlapjukon sem lehet ehhez hozzáférni!
http://www.pgsm.hu/tarifacsomagok/cegek ... 3963bb2c8a
Od avan írva: A megrendeléshez 2 éves nyilatkozat aláírása szükséges. A további feltételekről, illetve részletekről a PannonGSM hálózatából hívható 173-as telefonszámon, illetve személyesen bemutatótermeinkben érdeklődhet.
A Westelnél ugyanez a helyzet. Sehol egyetlen szó nincs az egészről, csak ha már ott vagy, és épp írnád alá a szerződést.
Nem mintha érintene engem ez a dolog, jó nekem a Voda régi ingyendumája, de akkor is ez úgy érzem, kicsit igazságtalan ez így.
|
szer. máj. 26, 2004 14:40 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
Továbbra sem értem, hogy mi a gond? El kell menni a vodához, és ott kell ilyet kötni. Ennyire egyszerű. Később jön majd, hogy csak Bp-en van térerejük, meg egyéb nyűgök Ha a voda jobb, olcsóbb, szebb, akkor gondolkodni sem kell a pannonon. Van kínálat bőven. Nincsenek apróbetűk, mindenki tudhat mindent és választhat szíve szerint. Én erről beszéltem.
T68m az előbb igazi "gyalázásról" beszélt, de úgy vettem észre, hogy mégis megkötötte a pannonnál a kérdéses csomagot. Akkor vajon miért ott és miért nem a vodánál?
|
szer. máj. 26, 2004 12:57 |
|
|
Trabi TM
a fórum lelke
|
BrOnZ írta: Nem értem sokatok fikázós hozzáállását. De biztosan én vagyok az ostoba...
Akkor elmagyarázom .
A vodánál ugyanez a díjcsomag van, azzal a kivétellel, hogy NEM kell aláírni 1 perc hűséget sem (nemhogy 2 évet), ha viszont úgy döntesz, hogy mégis veszel készüléket kedvezménnyel, és ezért írod alá akkor is a szerződés lemondása 1. évben 37500.- 2. évben 25000.- Huf !!!
De azért javaslom a pannont mindenkinek
|
szer. máj. 26, 2004 12:20 |
|
|
BrOnZ
gyémánt tag
|
T68m írta: :!: na egy valódi gyalázás:
bent voltam ma a pannonnál az ingyendumát megkötni.
1. két év rabság
2. szabadulási pénz 75.000Ft, azaz HETVENÖTEZER forint KÁRYTÁNKÉNT!!!! azaz, ugye minimum 150 lepedő, illetve nálunk ennél egy kicsit több!
3. a szerződésnek van egy olyan pontja, ha a két év letelt és nem lett felmondva, akkor automatikusan újabb két évre hosszabbodik változatlan /értsd, kártyánkénti 75rúgó lelépési pénz/ feltételekkel!!!!!!!
Hmmm... Egy picit álljunk már meg! Mi az, hogy "gyalázás"? Ha jól értem, kijön a szolgáltató egy lehetőséggel, szolgáltatással stb. ami Neked tetszene. Ennek ára van. Egyfelől forintban kifejezhető, másfelől feltételek formájában. Neked szükséged van a szolgáltatásra, mert ingyen akarsz dumálni, de az ennyi meg annyi Ft-ba, illetve idő-elkötelezettségbe kerül.
Nyilván kalkulálsz, és kiszámolod, hogy a munkatársaiddal havi több mint két órát dumálsz, ezért megéri ez a szolgáltatás, tehát megrendeled/megrendelted.
Ha jól tudom, a pannon senkit sem kötelez arra, hogy ingyendumás szerződést vagy akármilyen szerződést kössenek vele. Van egy ajánlata, amit lehet mérlegelni, és ha tetszik használom és fizetek, ha meg nem, akkor odébbállok.
Nem értem sokatok fikázós hozzáállását. De biztosan én vagyok az ostoba...
Kefélni is, szűznek maradni, és még a lepedőt is hazavinni -ráadásul tisztán(!)- egyszerre egyidejűleg nem lehet! Semmi sincs ingyen. Ha van egy tárgy amit meg akarsz venni, mert nagyon tetszik és az 100 HUF-ba kerül, akkor ha Neked megfelel az ár és persze van rá pénzed: megveszed. Ha nincs, de nagyon kellene, akkor hitelre veszed meg, vagy kölcsönkérsz. De ne kezdj el anyázni, ha a részletre másfélszer annyit fizetsz ki az eszközért, vagy cserébe a hitelért kötelezettséget kell vállalnod. Gondold magad abba a szituációba, amikor a hőn áhított tárgy, szolgáltatás stb. birtoklása elnyomja a fejedben a reális gondolkodást és később amikor már rajtad a sor és teljesíteni kell az önként vállalt kötelezettségeket, már nem olyan rózsaszínű a dolog...
IMHO nem igazán tisztességes lefikázni a szolgáltatót azért, mert valamiért árat kér. Nem titkolták el, úgymond nyíltan eléd tették a feltételeket. Dönthetsz úgy is, hogy ez nem felel meg. Ennyi. De kellene is, meg nem akaródzik teljesíteni a feltételeket... Ez így nem korrekt a szolgáltatóval szemben. Gondoljon mindenki arra, hogy ő ad el, vagy szolgáltat valamit. Mit szólna hozzá, ha valaki nekiállna fikázni, hogy Ezt? Ennyiért? Na neeeee... Mit lépnél rá? Azt hogy kösz, akkor el lehet fáradni máshova. Ráadásul igazad is lenne.
|
szer. máj. 26, 2004 8:45 |
|
|
tarby
arany tag
|
T68m írta: :!: na egy valódi gyalázás:
bent voltam ma a pannonnál az ingyendumát megkötni.
1. két év rabság
2. szabadulási pénz 75.000Ft, azaz HETVENÖTEZER forint KÁRYTÁNKÉNT!!!! azaz, ugye minimum 150 lepedő, illetve nálunk ennél egy kicsit több!
3. a szerződésnek van egy olyan pontja, ha a két év letelt és nem lett felmondva, akkor automatikusan újabb két évre hosszabbodik változatlan /értsd, kártyánkénti 75rúgó lelépési pénz/ feltételekkel!!!!!!!
A Vesztelnél is 75k a két év rabság. Mi olyan különleges ebben? Egyedül az automatikusan hosszabbodó hűségszerződés az érdekes, de ezt nehezen tudom elhinni. Le tudnád írni a szerződés erre vonatkozó pontját szó szerint? Köszi.
|
szer. máj. 26, 2004 8:17 |
|
|