Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. jan. 09, 2025 22:01

Hozzászólás a témához  [ 456 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Következő
Mért, NE vegyél nokiát? 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
"Még a Motorola P7389 sem, mert az is csak 900/1800-as"
Gyerekek,neeeee...
Üdv.
Akoska:)

kedd okt. 02, 2001 9:05
Profil Privát üzenet küldése Honlap

Hozzászólás 
BoGar,

pont egy tribandos (900/1800/1900) telefont említesz, hogy semmi köze az amerikai piachoz (p7389) :-)))

kedd okt. 02, 2001 0:35
Profil Privát üzenet küldése ICQ

Hozzászólás 
Többször tartottam már ott, hogy a kezemben volt a MotorOlga, már majdnem indultam vele a pénztárhoz. Aztán
mégsem. (Van egy jó barátom, neki GSM üzlete van). Ez nem azt jelenti, hogy maga a telefon rossz lenne.
Egyszerűen szubjektív okokból nem jön be a készülék. Gondoljunk csak a d160-as teknő menüjére. Minimálisan
légijártassági szakszó kell hozzá.

Maga az összes kis összecsukható telefonjuk szuperaranyos. Jól is mutat a kívülről szemlélőnek, Lehet, hogy az
életkorom miatt van, hogy nem érdekel, hogyan nézek ki telefonálás közben.

Jut eszembe, ma este lemosattam az autómat. Az előtem soron lévő úriembernek (ha jól láttam) valami kék kör
díszítésű, ezüst házas összecsukható mobilja volt. Ott állt a mosósrácok mellett, mindenre a telefonjával
mutogatott. Jót mosolyogtam... :c))))

hétf. okt. 01, 2001 23:23
Profil Privát üzenet küldése
ezüst tag

Hozzászólás 
Nagy valószínűséggel Nokia lesz a következő telefonom is, a topic címével ellentétben, a következők miatt:

A 7110 -et tudását (Naptár, nagy memória, rezgő hívásjelzés, üzemmódok, stb.) nagyon jól ki tudom használni. A 7110-el is voltak nyűgjeim,de ezzel együtt is bírom.Ez persze nem jelenti azt, hogy minden Nokia maradéktalanul bejön. A 7110-hez csak a 6110 -et tudom hasonlítani, a maga idejében nagyon jó kis készülék volt, és az is sokat elmond, hogy sokan még mindig 6110-et használnak.
DE nekem pl. a 6210 nem tetszik különösebben. A 3310 is eléggé tucatkészüléknek tűnik. Örülnék egy újabb slide-s készüléknek, remélem tervez ilyet a NOKIA.

Voltak ericssonjaim is, telefonnak jók, de a plusz szolgáltatásokkal nem vagyok elégedett.A mostani motorolákról nincs infóm,szívesen kipróbálnék egyet...

Norb.

hétf. okt. 01, 2001 18:47

Hozzászólás 
Nem sértődöm meg, mivel bevallom hogy nem vagyok igazán
régóta mobiltulaj(2000 április). Egy percig sem gondolom
hogy a tapasztalataim összevethetőek lennének egy olyan
emberével, akinek még 6 jegyű volt az első mobilszáma.

"A Motorola még jobban spórol a sw képességeivel mint a
Nokia... " - az egy
> dolog hogy nem is ertem,amit irsz,de jo lenne,ha leirnad
konkretan mire
> gondolsz itt,mert sokat gondolkodtam ugyan, de nem
sikerult rajonnom...:(

A sokak által emlegetett(és általam is tapasztalt)
ébresztőóra, SMS küdő neve, hívó neve kijelzés stb.

>a Nokia sokkal értékálóbb"-nem "ertekallo",hanem csak az
>ara nem megy lejjebb az istennek sem...a ketto nem ugyanaz.

Nem megy lejjebb az ára. Akkor értékálló, nem? Nézd meg a
Siemens C35i és a Nokia3310 árát a megjelenéskor és ma!
(hozzáteszem, a C35i szvsz sokkal jobb telefon)
Off: klasszikus példa az autópiacról a VW konszern
termékei. Nem biztos hogy jobbak de tartják az árukat
használtan is...
On

Üdv: Sinter

hétf. okt. 01, 2001 18:29
arany tag

Hozzászólás 
Mondjátok, hogy sikerült idekeverni az amerikai és a japán piacot?? Nem tünt még fel nektek, hogy amerikában az itteni telefonok nem használhatóak?? (Még a Motorola P7389 sem, mert az is csak 900/1800-as, és a Pana itt forgalmazott készülékei sem mennek a tengeren túl.) Ja és Japánban egészen más rendszer működik, az itteni telefonok ott, az ottaniak itt nem mennek.

Üdv: BoGár

hétf. okt. 01, 2001 18:28

Hozzászólás 
{i}...nekik nem szúrt szemet a Motorola-k ezen hiányossága,boldogan keresgélték a tel.könyvben a számhoz
tartozó nevet.{/i}

Akkor viszont nem értem, hogy bejövő híváskor miért nem csak a számot írja ki, miért keresi ki a
telefonkönyvből a számhoz tartozó nevet. :c)))

hétf. okt. 01, 2001 18:25
arany tag

Hozzászólás 
Bocs, nem BikeMag, hanem BikeMTB

hétf. okt. 01, 2001 18:13
arany tag

Hozzászólás 
BrOnZ, mint írtam és mutattam. a Siemens-nek normális helyen vannak a letevő és felvevő gombjai. Vagy nem néztétek meg vagy nem értetek egyet velem??

BikeMag: Ha semmi gondod nem volt a Siemens M35-tel, csak hogy a nagy kezed miatt nem tudtad használni, akkor miért az utolsó helyre soroltad??

Kicsit tényleg nehéz a Siemens menűje, de gyorsan meg lehet tanulni. (A Siemens C35 elött egy Pana G450-em volt.)

hétf. okt. 01, 2001 18:09

Hozzászólás 
bwoay-nak írtam :-))

hétf. okt. 01, 2001 17:24

Hozzászólás 
Értem, amit írsz, de akkor úgy kellene a termékpalettát berendezniük, hogy kicsit visszavesznek a globális gondolkodásmódból és tudomásul veszik, hogy vannak mindenhol helyi "beidegződések", hagyományok.

Ha valahol már nem up-to-date egy telefon infra nélkül, akkor oda tegyenek bele, ahol nincs erre akkora igény, ott ne.
A Motorola (és más, Európán kívüli gyártó) is körülnézhetne az európai piacon, mielőtt GSM900-as és duál (tehát főleg errefelé használatos) készülékeket hoz piacra, hogy itt mik az igények.
Ha az amcsik szeretnek kutatni a telefonkönyvben, akkor hadd kutassanak, az európaiak asszem ennél már lustábbak és igenis szeretik, ha a készülék kiírja a szám mellé a nevet is. Egyébként nem értem, hogy ez miért nem alapszolgáltatás.
Legfeljebb ki lehetne valahol a menüben kapcsolni, ha valaki mindenképp percekig akar vesződni egy szám/név páros megkeresésével, mert az ahhoz szükséges plusz kód a telefon szoftverében szerintem 30 sor, nem több.
Ez a feature ugyanis felettébb hozzátartozik a telefon kényelmes használatához, szó nincs arról, hogy valami drága extra funkció (kékfog, GPRS, ilyesmik) nem akar rendesen működni...

Sajnos azonban néha túllőnek a célon és ésszerűtlenség is előfordul:
az egyik legvisszataszítóbb példa a regionális gondolkodásra a 3210-es telefon, amit Ázsiában gyárilag vibramotorral szerelnek, mifelénk meg (bár a helye megvan és a soft is ismeri) illegálisnak tekintik a vibra-menü aktiválását, és bár soha senki nem fog érte megkövezni, ha beszerelem és aktiválom, elvben mégis illegális :-((

hétf. okt. 01, 2001 17:22
ezüst tag

Hozzászólás 
Üdv mindenkinek! Rövid, de tartalmas mobilos pályafutásom alatt 9 telefont birtokoltam. Tapasztalatom szerint az Ericsson utolsó igazán jó telefonja a 868-as volt. Le a kalappal előtte, hogy az mit kibírt. A mostani csepp- és porálló telefonok tized ennyitől kapitulálnak. Ja és az akkumulátor 2,5 évesen 3 napot bír. Jelenleg T28-om
van, de a szervizben már menekülnek a szerelők, ha meglátnak.
Nokia utolsó jó telefonja szerintem a 6110 volt. Nekem utoljára, és lehet legutoljára egy 3210-em volt. Az első szériák egyike. Tökéletesen ment a garancia lejártáig, majd egyfolytában szerelték. Ja és Hévízen semmi pénzért nem volt hajlandó megtalálni a Pannont.-kilóra adtam el.
A haverok itt szenvednek az ujabbnál ujabb Nokia csodákkal. Mindegyiknek csak akkor nem működik amikor telefonálni akar. Fagy mint a kutyagumi januárban.
A Motorola és Siemens jó telefonokat gyárt, csak a soft.fejlesztők keze tört volna le mikor ezeket a menüket megalkották.
Szerintem a Panasonic is belépett a több pénzért kevesebbet táborba, mikor az 50-est leváltotta az 52-re.

hétf. okt. 01, 2001 17:09
ezüst tag

Hozzászólás 
Én csak annyit tennék hozzá a dologhoz, hogy Akoskanak igaza van, mert pl. a v3690-es se tudta még az sms-hez hozzárendelni a nevet, azt is frissíteni kellett.

Egyébként én is nokiás voltam, esküdtem a nokiára egészen a 6110-esig, ez volt az utolsó nokiám, semmi bajom nem volt vele. Azután vettem egy v3690-est, egyszerűen nagyon megtetszett, kicsi, készenlét jó, pedig azt hittem pillanatok alatt lemerül. Most meg megvettem a p7389-et mellé, hogy legyen egy infrás, wap-os telóm is.

A legjobb a motorolában a gyorsmenü, egyszer beállítod, és többet szinte nem is kell használni a hagyományos menüt.

Talán még az a baj, ha gyorsmenüben kikapcsolom a vibrát és utána vissza, akkor nem lehet a vibrál majd csenget et visszatenni.

Üdv.

hétf. okt. 01, 2001 17:02

Hozzászólás 
Bocs, hogy a csapos közbeszól.

Értem én, hogy 2 évvel ezelőtt kijött telcsiről van szó.
A Nokiák a 2110-es óta biztosan (talán már korábban is) tudták az SMS-küldő - telefonszám
összekapcsolását. Ezek pedig vastagon elmúltak 5 évesek.
Sőt, ha jól emlékszem a 337-es Ericssonom is tudta ezt, pedig 1995-ben vettem, tehát elmúlt 6 éve.

Ami viszont a Nokiák megbízhatóságát illeti, egyetértek Veled abban, hogy a 61X0 volt az utolsó - egyből -
tisztességesen megalkotott telcsi. Csak reménykedni tudok benne, hogy a 6310-essel visszaszerzi becsületét
a Nokia, és azért adja ilyen csúszással ki a készüléket, mert becsületesen meg akarja csinálni.

hétf. okt. 01, 2001 16:44
arany tag

Hozzászólás 
Engedj meg még valamit Akoska:
Asszem magamhoz képest eléggé belátó voltam,de az ami a "rosszmájúság" alatt irtál,szerintem nem igy van:)))
A telefon,mint tudjuk több mint 2 éve jött ki,frissiteni azonban úgy tudom,csak mostanában lehet,de semmiképpen olyan rég óta,hogy valóban erre gondolt volna a gyártó...ha mégis marketingszempontból elsőosztályú a dolog,sajnos a mi kárunkra.De HANGSÚLYOZOM,nem biztos hogy igazam van!
Üdv.

hétf. okt. 01, 2001 15:58

Hozzászólás 
barthi:

persze, hogy láttam a smiley-t, nem indulatból írtam!
De ha már itt tartunk: egy Nokia (de lehetne más típus is) azt hiszem már 2 éve is meg tudta keresni a telefonkönyvben, hogy ki küldött SMS-t.
Ezen a kis gikszeren lovagolok most (ha megengeded), mert ez nem bocsánatos bűn és ez a hiányosság is SZÜKSÉGESSÉ teszi a soft rátételt, hasonlóan más típusokhoz.
Ilyen értelemben teljesen helytállónak érzem az autós hasonlatot.
Ha mondjuk egy 7110-esből hiányozna ez a feature, belegondolni is rossz, mit kapott volna szitkokat a telefon is meg a Nokia is a rutinos Nokia-utálóktól, a Motorolának persze meg sem kottyan, hiszen a térítésköteles upgrade megoldja a gondot...
Nekem nagyon furcsa, hogy 2 márkának élből ennyire különböző legyen az alap-megítélése.

Biztos vagyok benne, hogy akik mostanában (valóban igen kedvezően) ilyen készüléket vásároltak (p7389), azok nagy része úgy érezte, hogy telefonja nem éri el a mai kornak (de akár az 1-2 évvel ezelőttinek sem) a színvonalához illő szolgáltatási nívót és elvitte frissíttetni. Akiket ismerek és van ilyenjük, azok mind...
A Motorola szerviz meg, mint nevető harmadik, kaszálja be a lóvét a nagy semmiért. Engedj meg egy kis rosszmájúságot:
Még azt sem tartom kizártnak, hogy ezeket a készülékeket egy Motorola-szerviz "preparálta" a "megfelelő" szoftverrel, hogy vásárlás után a kuncsaftok behozzák és a 10 perces flashelésért leperkálják a 2500-at. Rosszmáj OFF.

Valószínű, hogy egyedi esetről van szó és későbbi modelljeiben nem engedett meg magának ilyen bosszantó hibákat a Motorola. De ha már a negatívumokról esik szó, akkor nem szabad ezt sem elfelejteni, mint hogy azt sem, hogy nem mindig volt ilyen olcsó a p7389 sem...

Peace :-))

hétf. okt. 01, 2001 13:13

Hozzászólás 
Láttam egy srácnál egy 6210-es aljára csatolt SMS archiváló kütyüt. Tudott az vagy ezer SMS-t eltárolni, visszadobni, és
rengeteg oplogót is. A kütyünek egysoros browsere volt (nemtudom, mit mutatott a logonál :-))). Sajnos a 6-os willingeren
nem sokat tudtam beszélni vele, ott nyomta az aljára. Ha jól értettem, 8ezerért vette, de nemtudta a cégnevet. Most keresem én is. Van ez más csatlakozóhoz? Mennyi a reális ára?

hétf. okt. 01, 2001 11:33
arany tag

Hozzászólás 
Akoska
Lehet hogy figyelmen kivul hagytad a mondat végi számos smileykat???
Igazad van,motorolás vagyok,menthetetlenul...de hidd el, nem véletlenül.Anno én sem ezzel kezdtem és mint irtam a "régi" nokiákkal maximálisan elégedett vagyok,a 6150-essel bezárólag.Egyébként nekem is van egy (céges) r320-asom,de mióta megvettem a Timeportot,egy dologra használom:ébresztésre kikapcsolt állapotban(ha nagyon fáradt vagyok..)És csak azért nem adom el,mert a cégem nem engedi:(
Az autós hasonlatos enyhén durva szerintem,mivel a két gyárt sw frissitésének alapvetően MÁS az oka,remélem ezt belátod...a nokiánál szükséges,a motorolánál plusz dolog.Nem mindegy ugye???És még egyszer közlö,több mint egy 2 éves telefonról beszélünk!Csoda az sw up?Szerintem legalább van...ez is valami.
Végül:
Sosem tagadtam,ha valami jó egy telefonban,vonatkozik ez a nokiákra is.Alapvetően hiszek abban hogy a mai telefonok egyike sem olyan rossz a maga nemében,én csak megpróbálok rámutatni a szerintem legmegbizhatóbb és legjobb ár/teljesitmény arányú telefonra és mivel nem vagyok egyedül a véleménymmel,továbbra is igy fogok tenni,ha megengeded...
Ennyi...

hétf. okt. 01, 2001 6:28

Hozzászólás 
barthi:

>Bocsi Akoska,de Te egy os-nokias Vagy, s igy elfogult,nem Vagy mervado a szamomra e tekintetben:)))

Ezt mindjárt cáfolnám azzal, hogy jelenleg Sony J6-ost (is) használok, de volt előtte egy R320-as is.
Mi több, ma volt nálam egy p7389-es és amit írtam róla (hogy hallatlan, hogy soft frissítéssel kell kezdeni), azt azért írtam, mert tetszik a telefon és nehezen bocsájtom meg ezt a lépést a Motorolának.
Mit szólnál hozzá, ha a 2 és fél milliós kocsidat rögvest 250.000 forintért (a vételár 10%-áért) szervizbe kellene vinned, mert különben nincs rajta fordulatszámmérő meg elektromos ablak, ami egyébként mind benne van a kocsiban csak "frissíteni" kell a tudását?????
Tény, hogy olyan szoftverrel szállítja ki a Motorola ezt a telefont (legalábbis a Vodkafon által forgalmazottat), amiben mai szemmel nézve igenis VAN elfogadhatatlan hiányosság; ilyen az SMS-telefonkönyv párosítás hiánya.
Hogy ezen frissítéssel segíteni lehet, az ennek a modellnek a nagy szerencséje, mert ezáltal elfogadható szintre emelhető a nívója.
De ha efölött szemet hunysz, mi több szívesen fizetsz az upgrade-ért, akkor milyen alapon szidod a Nokiát, amikor ott legalább gariban megy a frissítés??? Minden telefon átél egy csomó soft frissítést (emlékezzünk a Siemensek első softjaira, azokban is volt hiba dögivel, csak senki nem szidta)

Ha én Nokia-párti vagyok, akkor Te meg elvakult Motorola-hívő vagy (ezt nem minősítésképpen mondom, de tény) és ugyanannyira szubjektív minden ezirányú hozzászólásod, mint az enyémek, régóta figyellek :-)))
Mindenki azonnali piros pontban részesül, aki a Motorolákra jót mond, a Nokia-pártiak meg jó esetben egy hümmögést kaphatnak...

De azt hiszem én nem is vagyok semmilyen hívő, csak kedvelem a Nokiámat (a J6-osomat is), soha nem volt vele bajom (lehetetlen, hogy csak én legyek ennyire mázlista!!!), ezért igyexem tompítani az éles előítéleteket vele szemben.

Ennyi...

vas. szept. 30, 2001 23:25
arany tag

Hozzászólás 
Előző hozzászólásomat azzal egészíteném ki, hogy:

1.Az alcatel egy nagy rakás ****. Nincs mese, ez van.Sajnos el kellet egy példányt tűrnöm 2 hétig cseretelefonként, de borzalmas volt.

2.A Nokiák összeszerelési minősége tényleg romlott a 6150 óta. Pl barátnőmnek vettem egy piros GYÁRI előlapot a 3310-eséhez és ha kezembe veszem igencsak recseg.

3.A Siemens egyre fejlődik. Az új C/M 45 már nagyon királyul néz ki!!!

vas. szept. 30, 2001 21:24

Hozzászólás 
Eloszor is sziasztok.
Régota olvasgatlak benneteket, de csak most jutottam el odáig,hogy regisztráltassam magam.
nekem mindig is nokiám volt, a 1611-gyel kezdtem.
most 6210-es van. a 7110-essel kapcs. volt "egy kis probléma" , ha finoman akarok fogalmazni.
amit kérdezni szeretnék, hogy ki mennyire ismeri a motorola V50-t?
nagyvaloszinuséggel lecserélem a 6210-t, ő reá.

vas. szept. 30, 2001 21:18

Hozzászólás 
Meg kell mondjam őszintén, hogy itthon egy Siemens Gigaset 3010-esem van az ISDN vonalon. Azon fordítva van,
más Siemensem meg még nem volt, bár kézben sokat fogtam már.

Bocs a tévedésért.

vas. szept. 30, 2001 21:01
Hozzászólás 
küldem emilt. No problémo!!

Adept

vas. szept. 30, 2001 20:49

Hozzászólás 
Bocs, igazad van, nem tudok semmit rólad, csak gondoltam valamit, de ezek szerint rosszul...

vas. szept. 30, 2001 20:27
Hozzászólás 
BikeMTB

Nem akarom ujra leirni amit Macikának irtam, kérlek olvasd
el.

Azért merem igy csinálni, mert tudom, hogy nem csak ennyi a
különbség köztem és mások között.

Teljesen igazad van, télleg defektes felfogás. Ennyit
megengedek magamnak.

Adept

Ui: Olvasd el a válaszomat.

vas. szept. 30, 2001 20:13

Hozzászólás 
Macika wrote:

"...az összes készülék közül ez az egyetlen, ahol fordítva
vannak a letevő-felvevő gombok..."

Van még egy! Az ALCATEL is hasonló cipőben jár :o)))

vas. szept. 30, 2001 19:59
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap

Hozzászólás 
Én erre csak azt mondanám, hogyha Te és mások között csak annyi különbség
van, amennyit egy teló testesít meg, akkor nagyon **** lehet neked!!!

Elnézést a személyeskedésért, de ez nagyon defektes felfogás (szerintem)!

BikeMTB

----- Original Message -----
From: "Csehi István" <adept@1976.hu>
... Lehet hogy gizda vagyok, de nekem nagyon fontos hogy az aktuális
szerelmemet ne lássam mindenki kezében. Egyéniség rulez!!! Lehet hogy ezért
nem szeretem a Nokiát...

Adept

vas. szept. 30, 2001 19:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
a Siemens menuje kinezete borzalmas! a motorola menuje sokkal konnyebb, bar nekem siemens kivetelevel minden menu konnyen tanulhato volt, de a siemense... 3 nap utan se talaltam benne semmit meg...

vas. szept. 30, 2001 19:28

Hozzászólás 
Érdekes, amit leírtál! Megragadta a fantáziámat. Na meg felkeltette az "írj
saját véleményt" szunnyadó szubrutinomat is! :-)))

Tehát akkor az én tapasztalatom:
1.
Anno Domini egy Motorola Star Tac 7200-assal kezdtem. Akkor még nem volt
annyira "létfontosságú" az SMS. Nem is ismerte ez a ketyere. Akkuja az
akkori legpocsékabb volt. Voltak olyan esetek, amikor 1/2 nap alatt
kimerültek a telepek. Miért beszélek többes számban? Mert a folyamatos
használathoz (nem telefonáláshoz, csak készenléthez) mindig magammal kellett
hordanom még további két akkut. Maga a készülék strapabíró, egyszerű, de
megbízható volt. Sok-sok leesést, csúszást, ütődést bírt ki. Megdöbbentő,
hogy 1994-ben milyen stabil készüléket használhattam. Hja és "aktív
flip"-es volt, ami nem ment tönkre!
2.
Miután egyszer használhattam egy kölcsön 8200-as készüléket, nagyon
megkívántam azt. Cseréltem is. Nem bántam meg. Ez már sokkal jobb volt.
Kevesebbszer merült le, és ráadásul sokkal többet tudott. Most nem emléxem,
hogy tudott-e SMS-t. Viszont minden megvásárolt kiegészítőm, na meg a SIM
kártyám teljesen jó volt bele.
3.
Ezek mind magán készülékek voltak. Majd eljött a céges mobil korszaka.
Nagyon nagy változás volt az életemben. Addig nem is álmodhattam egy
színvonalas, sokat tudó készülékről. Nem telt rá. A cég viszont nem volt
szűkmarkú. Rögtön egy Nokia 2110-es berendezést adott nekem. Ez a készülék
akkor vadi új volt. Friss, ropogós és imádnivalóan nagy képernyős! SMS-t is
lehetett róla küldeni. Csodás ketyere, még ma is... (szerintem).
4.
Elég sokáig használtuk a Nokia - akkoriban - csúcskészülékét, amikor is
kijött a 2110i jelzésű. Sokkal jobb, de ugyanolyan külsővel. A két készülék
között mindössze annyi eltérés volt (külsőleg), hogy a kihúzható antenna a
2110 esetében egy nagy bunkóban végződött, míg a 2110i esetében egy kis
"lapos pogácsa" volt.
5.
Közben a magán készülékem enyhén elfáradt. Természetesen csere. Mire is?
Akkor az MX3000-es berendezést ajánlották. Beugratás, sőt inkább átverés
volt. Az volt a kezeim között a legpocsékabb készülék. Műanyag háza miatt
több burkolatcserét is megértem. Nem volt rendesen burkolva, ezért kb. fél
napos viselés után (övtartóm volt, már akkor is) fájt az oldalam tőle, és
melegedett is. Akkor egy nagyon kedvezményes ajánlatból választottam ki, és
mikor mondtam, hogy mi a problémám, a Pannon-nál kerek perec meghazudtoltak!
Egyszerűen letagadták a dolgot, és amikor megemlítettem, hogy tudok másokról
is, akkor - csak szóban - de megfenyegettek, hogy hitelrontásért beperelnek.
Nyuszi voltam. Ezek után 15000 Ft-os mínusz ellenére is, de otthagytam a
Pannon-t. Ez annyira pofátlan volt, hogy nem tűrhettem. Aztán egyre több
emberrel találkoztam, akinek hasonló problémája volt ezzel a készülékkel. Ők
megtartották. Én nem. Jött egy pár év, amikor is egyáltalán nem volt magán
készülékem. A céges 2110i-t használtam mindenre. Csodás korszak volt.
6.
Közben a mobil használat annyira elterjedt, hogy majdnem mindenkit azon is
el tudtam érni. Micsoda más világ. Már a WC-n is csöngött a mobilom.... Néha
kimondottan zavart. Na de fejlődtek a berendezések is. Egyre szebb, kisebb
kütyüket láttam. Mivel sok külföldi emberrel találkoztam, dolgoztam együtt,
ezért nagyon hamar létszükségletté vált ez a maroktelefon. Mi el is neveztük
BunkoFon-nak. Ugyanis voltak olyan újgazdagok, akik ezekkel tudtak csak
villogni, és tették is, minél nagyobb feltűnést keltve.
7.
Aztán megint alapvetővé vált az, hogy legyen saját készülékem is! Nagyon sok
vacillálás után - figyelembe véve, hogy a Pannon-nal volt már tapasztalatom,
és akkor Westel-es volt a céges készülékem, mindkét szolgáltatóval volt
kapcsolatom. Sok hezitálás után mégis a Pannon-nál lettem ügyfél. Na nem
azért, mert olyan kedvesek voltak, hanem mert a baráti köröm, és új
munkahelyemen a munkatársaim is ezen szolgáltatónál voltak.
8.
Eleinte az új cégem nem adott telefont nekem. Tehát sajáttal dolgoztam. Első
készülékem a 3210-es volt. Akkor jelent meg a piacon, és tényleg csodálatos
volt. Új menüje, Navi gombja valóban kellemes és kényelmes volt. Aztán
kaptam cégest is. Csodák csodájára ez is 3210-es volt. Na de ekkor kezdődött
a rohamos fejlődés is. Egyre másra jelentek meg a jobbnál jobb készülékek,
és én is egyre sűrűbben váltogattam a sajátom. Volt nekem 3310, 5110, 6110 a
Nokiától, használtam az Ericsson 198, 328?, 368?, 388, 688, stb.
készülékeket. Remélem nem tévedtem a számok leírásakor, a kérdőjelesekben
nem vagyok biztos. Kérem ne vessetek rám követ, ha valamelyiket elírtam. A
többség nem volt nálam csak 1-2 hónapot. Egymás után szórtam ki a
ketyeréket, mivel mindegyikben volt valami olyan hiba, ami miatt a tényleges
használat során megbukott!

Elmondhatom, hogy használtam - a fent említetteken kívül - Sagem MC930,
Nokia 8850, 9110, 9110i?, Panasonic G450, GD50, GD52, Philips Fizz és
Ericsson R310s készülékeket. Rövid ideig volt még Siemens M35i (por,csepp és
ütésálló) készülékem is. Ez utóbbit "mindössze" azért kellett lecserélnem,
mert olyan kicsi volt, hogy a nagy, bumszli kezemmel illetve az ujjaimmal
nem tudtam úgy kezelni, hogy például az SMS írásakor ne csináltam volna
tömegével hibákat, elírásokat.

Térjünk csak vissza az Ericsson R310s berendezésére. Amikor megjelent,
mentem volna venni egyet. Sajnos nem sikerült. Ekkor vettem a Siemens-et.
Mint a NIC-emből is látszik kerékpározom. Egy-egy kiránduláskor nincs idő
behúzódni (már persze ha van a közelben) fedett helyre. Több társamnak is
eláztak a telefonjai, órákra elnémulva. Ekkor jelent meg a piacon az
Ericsson készülék, majd a Siemens is. Már kezdettől fogva az Ericsson
tetszett, de egyrészt nem lehetett kapni, másrészt meg borsos ára miatt nem
tudtam megvenni. Vettem a Siemens-et. Nem vált be. Rövid idő alatt
megszabadultam tőle, és elmentem egy R310s-ért. Siker koronázta - sokadik -
erőlködésemet. Sajnos! Ugyanis a készülék tömegesen produkálta a
hibajelenségeket. Nagyon sok vita, és ügyvéd bevonása után végül is sikerült
egy Nokia 6210-re cserélni. A céges Nokia 3210 helyett viszont -
megtapasztalva az Ericsson R310s csodálatos (és itt tényleg pozitív érzésem
mondom) menürendszerét - a logikus csoportosításokat, és egy-két kimondottan
jó szolgáltatást vettem egy R320s készüléket. Annak a kártyáját azóta is
altatom, viszont a céges kártyámmal - a software frissítés után -
folyamatosan (azaz éjjel-nappal) bekapcsolva tartom. Nincs semmi bajom vele.
Néha - ha céges kocsival megyek - egy másik Nokia 7110-es készüléket
használok, mivel ilyen autós set van beszerelve. Persze most éppen meghalt
az utolsó kettő 7110-es ketyere is. Nem tudom, hogy javítás után vissza
fogjuk-e kapni, vagy becserélik inkább egy-egy Nokia 6210-re (mint eddig
több ilyen esetben).

Elnézést, hogy hosszan írtam, de "nagyon meghajtott" az alant idézett levél!

Nálam a sorrend (zárójelben azokat írom ide, melyeket a minimumnak tartok):
1. Ericsson (R310s, R320s, R520m)
2. Nokia (6210, 6250)
3. Motorola (V2288)
4. Siemens (M35i)

Üdv.
BikeMTB

----- Original Message -----
From: "Pintér Miklós" <ppite@freemail.hu>
To: <list@mobil.lx.hu>
Sent: Sunday, September 30, 2001 3:50 PM
Subject: Re: [mobil] Mért, NE vegyél nokiát?

Nem vagyok mobil-guru, de leírom a véleményemet arról a néhány készülékről
amit már kezeltem.

Nos:
Nokia 5110 - első saját telefonom, nonplusultra mindmáig a szememben
minőségileg. (már nem a kijelzőhibás széria volt...)....A Motorola még
jobban spórol a sw képességeivel mint a Nokia... Ericsonokat nem szerettem
eddig, de az R310/320 már elég szimpatikus. Ma volt a kezemben egy A2618. Ha
választanom kellene N3310 és közte, az Ericsont választanám... Mindezek
mellett a Nokia sokkal értékálóbb.

Röviden:
Ár/szolgáltatás arány szempontjából szerintem jelenleg
1 Ericson
2 Siemens
3 Nokia
4 Motorola.

Összeszerelés minősége szerint:
1 Motorola/Siemens
2 Ericson/Nokia

vas. szept. 30, 2001 19:14
arany tag

Hozzászólás 
Adept rulez...en sem szeretem a tomegtelefont.Persze,mindegyik az de aki akarja,tudja,hogy ertem.

Macika:alapvetoen igazad van de nem kene ennyire elragadtatni magunkat,illetve tulzasokba esni.
Persze joggal mondod mirol beszelek a 21 evemmel...de talan megis tudok errol valamit...talan:(((
Udv.

vas. szept. 30, 2001 18:50
Hozzászólás 
Macika

Kérlek ne bánts engem, mert nem ismersz.
Egyszerűen arról van szó, hogy a telefon a dilim. Nincsenek
drága hobbyaim, divatos ruháim, nem szeretem a flancolást
másban. Ez az egyetlen. Lehet hogy nem használom ki a
telefonjaimat, de azt akarom, hogy ha a kezembe veszem,
akkor örömet adjon. Ennyi.

Nem az intelligenciát vagy olvasottság hiányát kompenzálom
egy drága és ritka telefonnal a zsebemben. Ezekről
bizonyságot teszek máshol, másban.

Adept

vas. szept. 30, 2001 18:43
arany tag

Hozzászólás 
http://mobilforum.hu/data/image/phone/6210_2.gif
http://www.extra.hu/n7110/jump.gif
Udv.

vas. szept. 30, 2001 18:42
arany tag

Hozzászólás 
Bocs, a Philips-en nem látszik most, de hiváskor a baloldali szürke a letesz és a jobboldali a felvesz.

vas. szept. 30, 2001 18:41
arany tag

Hozzászólás 
Macika_: Szerintem kevered valamivel a Siemens-t. Mondjuk a
Philips-szel. Mert a Siemens-nek bal oldalt (ill középen)
van a felvevő gomb, jobb oldalt pedig a letevő. Valamint az
új Alcatel-eknek egy gombja van a fleveszre és a leteszre.
http://www.tar.hu/borby/siemensc35i.gif
http://www.tar.hu/borby/philipsgenie.gif

Üdv: Bogár

vas. szept. 30, 2001 18:39
arany tag

Hozzászólás 
Akoska

"meg óra legyen benne :-((((
Erre azt hiszem nincs mentség, ilyet nem enged meg magának
egy másik cég sem, azt a soft hibamentessége sem egyenlíti ki... "

Szerintem IGENIS kiegyenliti...nekem meger 2500-at hogy stabil tellam legyen,foleg akkor ha nem 80000-et adok (6210)erte,hanem csak 25-ot...nem mindegy!!!
Az ora hianya alatt gondolom az ebresztoorat erted,igazad is van,de a velemenyem fentebb olvashato ismetelten.

"sokat vitatott menürendszer... "-ugy vettem eszre,hogy csak annak vitatott meg mindig a menuje,aki nem sokat hasznalta,vagy nem ugy,hogy kihasznalta a gyorsmenu adta lehetosegeket.Mint mar korabban is irtam: egy os-nokiasnak minden mas menu kusza es logikatlan.
Bocsi Akoska,de Te egy os-nokias Vagy, s igy elfogult,nem Vagy mervado a szamomra e tekintetben:)))

Udv.

vas. szept. 30, 2001 18:25
arany tag

Hozzászólás 
No, tollat ragadok:)
1.,cml
Igazad van!!!
2.,BoGar
Igazad van!!!
3.,Sinter,Te viszont irtal 1-2 hulyeseget szerintem...ne sertodj meg,megprobalom kifejteni:
"A Motorola még jobban spórol a sw képességeivel mint a Nokia... " - az egy dolog hogy nem is ertem,amit irsz,de jo lenne,ha leirnad konkretan mire gondolsz itt,mert sokat gondolkodtam ugyan, de nem sikerult rajonnom...:(
Kepesseg alatt a tudast, a mukodokepesseget,esetleg a megbizhatosagot erted???
"a Nokia sokkal értékálóbb"-nem "ertekallo",hanem csak az ara nem megy lejjebb az istennek sem...a ketto nem ugyanaz.
Vegul:a sorrended ben rossz,de hidd el,hogy ar/tudas aranyaban nem talalsz jobbat a Motorolanal,ez tuti.Persze elobb tanuld meg a Timeportok nevet:)))
Udv.

vas. szept. 30, 2001 17:55

Hozzászólás 
Érdekes trend, hogy mindenki sorban ábrándul ki a Nokiákból.
Az áráról persze nem jó a véleményem, de mondjuk abban sokan
egyetértenek, hogy a 7110-es jó telefon lett, ha sokára is.
A 6210-es is jó kezd lenni, legalábbis nekem 7 hónap alatt 1,
azaz egy db fagyásom volt, ennyit még egy Ericsson, Sony vagy
Siemens is megenged(het) magának.

Ezek a modellek tehát lassan kiforrottnak mondhatók, akkor
miért szerepelnek a személyes listákban ennyire hátul?
A Motorola bizonyára érettebb softtal hozza ki a telefonjait,
cserébe ott a sokat vitatott menürendszer...

De a Nokia is érik közben (mialatt hajlamosak vagyunk elfelejteni,
hogy egy-egy Ericssonhoz, Siemenshez (és biztos más telefonokhoz is)
milyen tömérdek soft verzió íródik). Nem kifejezetten szalonképes
megoldás pl. a Motorolától, hogy nem frissítenek gariban
softot, hanem a p7389-et kapásból 2500 forintos frissítésre kell
vinni, hogy egy érkező SMS gazdáját megkeresse a telefonkönyvben, meg óra legyen benne :-((((
Erre azt hiszem nincs mentség, ilyet nem enged meg magának
egy másik cég sem, azt a soft hibamentessége sem egyenlíti ki...

Csak ennyit, hogy ne tolódjunk el divatból egyik irányzat felé sem...

vas. szept. 30, 2001 17:39

Hozzászólás 
Nos örülök, hogy nincs túl sok fikázás, meg beanyádból-kianyádba e-helyne :) Továbbra is kíváncsian várom a véleményeket!

Üdv Barthi! Bocsi de tegnap fél5kor jutottam a géphez, ráadásul azóta volt egy "format c: /u" is :))) No mind1. Ma nem leszek, mert kedvesnél alszom, de holnap majd jövök és akkor, ha tudunk akkor dumálunk. Persze, csak, ha haza tudod szakítani a kicsikét :)))

Hali

vas. szept. 30, 2001 17:33

Hozzászólás 
{i}nekem nagyon fontos hogy az aktuális szerelmemet ne lássam mindenki kezében. Egyéniség rulez!!!{/i}

Fene tudja, amikor én fiatal voltam, még a saját egyediségünkkel (olvasottság, viselkedés, kedvesség,
intelligencia) akartunk kitűnni a többiek közül, nem az anyagiakkal megszerezhető javakkal.

Megöregedtem, ez van. :c((((

vas. szept. 30, 2001 17:14
Hozzászólás 
Én is hozzászolnék...

Első telefonom Alcatel volt, a második egy Erickson 1014(?), utána s25, most egy s35.

Alapvetően minden telefonomat szerettem, de Siemenst nagyon jónak tartom. Nem véletlenül jöttek fel a piacon.
A nokiákat furcsa jelenségnek tartom. Van egy-két telitalálat, de alapvetően néptelefon. Sokat használtam nokiát(barátomé, igy azt nem vennék.
Nekem kimondottan tetszik amikor meg kell szokni egy uj telefont. Más menü, más külalak, más feeling. Ezért sem szeretem a nokiát, mert mind ugyanugy néz ki.

Hibának tartom beleesni egy fajta telefonba, mert nem a márka számit, hanem az adott teló. Minden szériából kerülhet hozzánk egy-egy **** darab, kár ez alapján elitélni az egész márkát. Éljen a sokszínűség!!

Az én saját listám (nem márka, hanem készülék):
1. Sl45
2. erickson 520
3. r320
4. s35
5. nokia6210

persze a lista teljesen szubjektiv és nem a tényleges tudást képviseli.

Lehet hogy gizda vagyok, de nekem nagyon fontos hogy az aktuális szerelmemet ne lássam mindenki kezében. Egyéniség rulez!!! Lehet hogy ezért nem szeretem a Nokiát...

Adept

vas. szept. 30, 2001 17:09

Hozzászólás 
Fene tudja, azt hiszem, szokásommal ellentétben Zoleenak adok igazat a Siemens terén.

Megértem, hogy minden telefongyártó egyedi készüléket akar gyártani, de azért hogy az összes készülék közül
ez az egyetlen, ahol fordítva vannak a letevő-felvevő gombok.....

Ha valaki használt előtte más (normális) telefont, akkor nagyon zavaró ez. A menüje számomra legalább annyira
furcsa felépítésűnek tűnik, mint a MotorOlgájé.

Ha valaki viszont a Siemenst szokja meg elsőnek, akkor akár még jó telefon is lehet.

vas. szept. 30, 2001 16:29

Hozzászólás 
Nem vagyok mobil-guru, de leírom a véleményemet arról a néhány készülékről amit már kezeltem.

Nos:
Nokia 5110 - első saját telefonom, nonplusultra mindmáig a szememben minőségileg. (már nem a kijelzőhibás széria volt...)
Siemens C35i - Nagyon jó telefon. A menü nehezen tanulható, néhol szvsz következetlen. Ha már megszoktad, könnyen használható. A kijelző kis méretű de jó a felbontása. Az ékezetek nem valami jól kezeli szvsz. Az akkukezelés csapnivaló, ez volt az egyedüli indok amiatt eladtam. (nem állapot hogy reggel nem merek elindulni a telefonnal a munkahejemre, mert csak féligvan a töltésjelző és tudom hogy az első hívás után KI FOG kapcsolni)
Nokia 7110 - Jelenlegi telefonom. Tetszik, jó készülék. Végre egy könnyen kezelhető határidőnapló - a Siemens kissé körülményes volt.

Használtam még Nokia 3210,3310,8210,6110; Siemens A35(Brrr...), Ericson T10,T18,A1018,A2018 és Motorola V3388, valamilyen Timeport :-) készülékeket(ha kezembe kerül egy készülék, általában addig nyaggatom amíg a tulaj sírva követeli vissza... :-)). A Nokiákból hiányoznak pl. a Siemens-nél is megszokott apró hasznos funkciók, ezen igazán nem kellene spórolni. pl időzített kikapcsolás, világítás ki/be, automata bill.zár stb.
Nokiánál az összeszerelés minősége az 5110/6110/7110 óta elképesztően rossz szerintem, már elnézést de egy 3310 anyag- és gyártásminősége egyszerűen okádék az új Siemens/Motorola-hoz képest.
A Motorola még jobban spórol a sw képességeivel mint a Nokia...
Ericsonokat nem szerettem eddig, de az R310/320 már elég szimpatikus. Ma volt a kezemben egy A2618. Ha választanom kellene N3310 és közte, az Ericsont választanám...
Mindezek mellett a Nokia sokkal értékálóbb.

Röviden:
Ár/szolgáltatás arány szempontjából szerintem jelenleg
1 Ericson
2 Siemens
3 Nokia
4 Motorola.

Összeszerelés minősége szerint:
1 Motorola/Siemens
2 Ericson/Nokia

vas. szept. 30, 2001 14:50
arany tag

Hozzászólás 
Én egyetértek a cml-lel. A 7110-es telefon csak két évvel a kiadás után lett kész szoftveresen, és azóta így van ez minden kiadott telcsijükkel. Mi vagyunk jelenleg a Nokia bétateszterei. Sajnos kénytelenek gyorsan kiadni a telefonjaikat, mert a konkurencia máris lekörözte őket.

Nem értem Zolee-t miért maradjon a Siemens mosogépgyártó a Pana, meg híradástechnikánál. (Ilyen alapon a Nokia maradhatna a favágás mellett.) A Siemens nagyon jó mobilokat gyárt. Mi bajod van vele Zolee?? Én nagyon jól ismerem a Siemens-t és a baráti körömben nagyon sokan azt használnak és nincs gondjuk vele.

A témára visszatérve, én nem szeretem a Nokiát. A 3210-essel rengeteg gond volt, kicsi térerő, szoftveres, hardveres hibák, a 6110-esnek nem ment az infrája a notebookokkal, 7110 fagyott wapolás közben.

vas. szept. 30, 2001 14:46

Hozzászólás 
Én ezt lekorlátoznám a 6110-re...5110 nagy f*s tud lenni...

vas. szept. 30, 2001 14:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát, engem most sokan meg fogtok ezért kövezni: sajnos szerintem az 5110-6110 sorozatú Nokiák voltak az utolsó jó Nokiák :-(

vas. szept. 30, 2001 13:32
arany tag

Hozzászólás 
A 6150-et termeszetesen veletlenul hagytam ki,az is tuti...nalam ezzel zarult be a "jo kis" nokiak ideje,sajnos.
Udv.

vas. szept. 30, 2001 12:47
arany tag

Hozzászólás 
Nos,az igazsaghoz az is hozzatartozik,hogy nekem is van egy par "regebbi" nokia,ami meg tetszett..pl.:2110,3110,6110,esetleg valoban a 7110,de ez mar nem egyertelmuen,sajna.
Egyebkent tudnotok kell,valoban en lennek a legnagyobb nokias a vilagon,ha megbizhatosagban kicsit jobbak lennenek es elfogadhato aruk lenne a legtobb ember szamara is...dehat amig ugye van aki megveszi,addig minek legyenek olcsobbak,nemigaz?:(((
Udv.

vas. szept. 30, 2001 11:58
gyémánt tag

Hozzászólás 
hasznaljatok ebben a sorrendben telefonokat T28s(allandoan lefagyott, lassu SW), Nokia 7110(angolul SW5.00 tokeletes volt), Nokia 8850(vilagon semmi baja nem volt nalam csak a flippnel valo kopas es a gyenge terero), Nokia 8210(semmi baja nem volt csak az elolapok gyenge minosege), Ericsson T29s(SW hiba, lefagyas, vegfokhiba), Motorola V3690(semmi baja nem volt minden tokeletes volt rajta), Motorola V8088(minden tokeletes jo semmi baja nem volt csak nem volt infra), Ericsson T39m (SW. hibak fagyasok,akku keszenlet nem viszi amit mondanak). Nalam barhonnan nezem a 7110es volt az egyetlen ami maradektalanul tetszett-) es most veszek hamarosan egyet masodtelefonnak. Siemens SL45 volt nalam par napot nem irnam le inkabb a velemenyem a menujerol, fagyasairol stb... mert utana nem lenne irasjogom jo ideig:-).Nokia 9210est is megneztem hat nem is tudom nekem nem tetszett...

vas. szept. 30, 2001 11:53
arany tag

Hozzászólás 
Ja,Jeff baratom:
"Most Motorolát használok, és nagyon meg vagyok elégedve vele.Asszem találtam egy márkát, ami tényleg KIRÁLY telcsiket gyárt"
:)))))))))))))))).
Udv.

vas. szept. 30, 2001 11:43
arany tag

Hozzászólás 
Nos, asszem megnyilt a kedvenc topicom,elnezest a kesesert:))))
1.,K.Zolee!
Gratulalok,egyreszt a pozitiv iranyu valtozasert,ami vegbement Veled kapcsolatban,bar nekem eddig se volt konkretan bajom Veled...maradj ilyen,mindannyian jobban jarunk es tenyleg latom,nem vagy tul hulye a dologhoz:)
Egy-ket dologan nem ertek egyet Veled,de ez ugye nem feltetlenul hiba...
Lassuk:
1.,"tudas/ar/ertek arany altalaban jo,"-ezt igy egeszitenem ki: tudas/ar/ertek arany altalaban NEM jo,...ez a privat velemenyem.
2.,"neha kicsit SW hibasak"-kicsit?:)))no comment.
A T250-es egy "kicsit" tenyleg az...
3.,Amit a motorolakrol irtal az tokeletes,en azonban nem vetem meg teljesen a siemenset,nomeg a panat sem...nem igazan vannak ma mar lemaradva es meg mindig olcsobbak,mint "kedvenc" gyartom telefonjai.
Vegul az en sorrendem:
1.Motorola:) 2.,Siemens 3.Ericsson 4.Pana,Sony 5.(?)Nokia:)))
Varom a tovabbi velemenyeket en is,
Udv.

vas. szept. 30, 2001 11:41
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 456 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10  Következő