|
Sulinet Expressz - Adókedvezmény
Szerző |
Üzenet |
McLaca
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10150 Tartózkodási hely: Miskolc City
|
Igen, erről már én is tudok egy ideje, de nem igazán tartom a lépést ebben a formában logikusnak.
Miért nem lehetett úgy megcsinálni, hogy PC-kből ugyan komplett konfiguráció lenne kapható csak, de létezne egy alkatrészjegyzék, amiből össze lehetne válogatni a gépet... Az alkatrészeket külön nem lehetne megvenni, csak összeválogathatnád, ami neked kell.
Ugyanis egyik Sulinetes PC-t sem venném meg szívesen. Vagy a RAM kevés, vagy a deszka gagyi, vagy az ODD vacak, vagy a vinyó valami gagyi és kicsi. A házba sem lehet belenyúlni, aztán ha valami ratyi táp lesz bent és elszáll az egész, adhatunk a kakiknak egy nagy pofont. Nemm is beszélve a hűtési megoldásokról, gondolom, nem egy 8000 Ft-os szupercsendes hűtés lesz a prociban, hanem valami "költséghatékony" , amit ugye nem kell ecsetelni, milyen... Mehetnének ezek az összeállított gépek a minőségre is, nem csak a kedvező árra. Amit nem tudni, hogy ez monitor nélküli, vagy monitoros konfig lesz? Előbbi esetben jó, mert választhatsz magadnak monitort, de nem jó, mert a monitorra nem jár kedvezmény. Továbbá lehetett volna "árukapcsolási" koncepció is, azaz a gép mellé vehetnél nyomtatót, scannert szintén Sulinetre, de önállóan nem.
Szóval nem ártott volna ésszel csinálni
Üdv!
|
csüt. okt. 27, 2005 10:44 |
|
|
tibuu
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1512 Tartózkodási hely: Szolnok
|
Az Oktatási Minisztérium Sulinet Expressz - Egész életen át tartó tanulás - Tudásalapú társadalom elnevezésű programmal kapcsolatban – a Projekt Tanács egyetértése mellett – úgy döntött, hogy a 2005. november 1. napja helyett 2005. november 7. 24 óra 00 percig lehet a magánszemélyek részére a jelenlegi termékkör szerinti számítástechnikai eszközöket értékesíteni. Így tehát 2005. november 8-tól kizárólag asztali számítógép konfigurációkat és hordozható számítógépeket szerezhetnek meg a magánszemélyek a Sulinet Expressz III. Pályázaton nyertes Szállítóktól, illetve azok értékesítési közreműködőitől.
http://ado.sulinet.hu/aktualis.htm
|
csüt. okt. 27, 2005 4:15 |
|
|
tibuu
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1512 Tartózkodási hely: Szolnok
|
Salvatore Salvataggio írta: tibuu írta: Na akkor jovo honapban bele kell huzni... inkább azonnal, mert ugyan az a pánik hangulat lesz mint amikor a digitális fényképezőket kivonták!:)
Jovoheten csak lesz meg mit megvasarolni.
A szoftverekkel mi lesz? Azok is kikerulnek, nem tudja senki?
|
szer. szept. 28, 2005 4:18 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
tibuu írta: Na akkor jovo honapban bele kell huzni...
inkább azonnal, mert ugyan az a pánik hangulat lesz mint amikor a digitális fényképezőket kivonták!:)
|
kedd szept. 27, 2005 21:12 |
|
|
csirkecsaba
arany tag
|
Rozso írta: Volt róla szó, hogy idéntől a felsőoktatásban a diákok vmi pár száz Ft-ért bérelhetnek laptopot. Ez nem így van. Ez egy hitel és a végén meg lehet tartani a gépet. Kb. 250Ft/nap * 3év Infó: http://www.hp.hu/easynote/
Először olvasva jönak tűnt az ajánlat. Havonta 250*30=7500 Ft. Ennyiért máshol is lehet venni...
|
kedd szept. 27, 2005 17:21 |
|
|
tibuu
gyémánt tag
|
Na akkor jovo honapban bele kell huzni...
|
kedd szept. 27, 2005 14:57 |
|
|
Vendég
|
Sulinet
Tegnapi nagyker hírlevéllel jött..
"Tisztelt Partnereink!
Ez úton értesítjük Önöket a következő Sulinet Expressz Programot érintő változásokról.
Az Oktatási Minisztérium Keretszerződés 1.6; 3.1.4; 4.3 pontjai; valamint a Projekt Tanács javaslata alapján az alábbi döntést hozta meg:
"A Pénzügyminisztérium kezdeményezésére 2005. november 1. 08.00 perctől az alábbi változtatások következnek be a Sulinet Expressz Programban. A fenti időpontot követően kizárólag asztali számítógép konfigurációkat és hordozható számítógépeket szerezhetnek meg a magánszemélyek a Sulinet Expressz III. Pályázaton nyertes Szállítóktól, illetve azok értékesítési közreműködőitől."
A fenti időpontot követően tehát kizárólag RSR, BSR, BNS termékkörbe tartozó konfigurációkat értékesíthetnek a szállítók, és közreműködők az egyéb termékkörbe (RSO, BSO, BSES, BSEH) tartozó termékeket kizárólag eddig az időpontig lehet értékesíteni"
NO COMMENT!!
|
kedd szept. 27, 2005 9:38 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Volt róla szó, hogy idéntől a felsőoktatásban a diákok vmi pár száz Ft-ért bérelhetnek laptopot. Ez nem így van. Ez egy hitel és a végén meg lehet tartani a gépet.
Kb. 250Ft/nap * 3év
Infó:
http://www.hp.hu/easynote/
|
hétf. szept. 26, 2005 20:36 |
|
|
Gabor2
platina tag
|
Salvatore Salvataggio írta: Hannibal írta: Amikor már állambácsinak kell fizetni, az nem tetszik neki..... tegyük fel, veszek 120e-ért alkatrészt. az állam bácsi kifizet, majd majd majd.... 60e-et. a 120e-nek az áfája 30e. De ha mondjuk majd csak drágább cuccokat(konfigokat) lehet majd venni 240e-nél már vissza is ment a 60e, plusz míg kifizetik a kamatok ketyeghetnek.
A 60e-t ÁFA-val együtt visszaadják, úgyhogy a befolyt ÁFA csak 15e, nem 30. A mostani kamatok mellett meg már nem sokat számít, hogy fél évvel később kapja meg az ember a pénzt.
Én sajnálom, hogy ennyire korlátozott lesz a Sulinet, mert a visszaigényléssel azért valamivel könnyebben szinten tudtam tartani a gépet. Évi 60-80e kell kb. arra, hogy a gép jónak mondható maradjon. Azért nem mindegy, hogy a felét visszakapja-e az ember.
A monitorokat is kiveszik a Sulinetes termékek közül? Nem lenne túl logikus, ha monitort is csak számítógéppel együtt lehetne venni. Erről még eddig nem hallottam, nem tudja valaki?
|
szer. szept. 21, 2005 21:53 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Nem akarok senkit felháborítani, és főleg nem belemenni a politikába!
Az tény hogy ez egy szívás számunkra, de ha belegondoltok nem az a helyes dolog, hogy az adófizetők pénzén a kis milliomos palánták legújabb 120ezres vidkártyáját támogassák (hogy menjen a legújabb letöltött game is max felbontásban), hanem az, hogy akinek nincs gépe az is "valamivel" könnyebben jusson hozzá és ismerkedhessen az informatikával!
Persze én is sajnálom, hogy megszűnik és (sajnos) én sem vagyok milliomos!
Erkölcs ide vagy oda, azért én is igyekeztem kihasználni a SE-t
|
szer. szept. 21, 2005 7:39 |
|
|
Salvatore Salvataggio
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 8673 Tartózkodási hely: Ahol fikázni könnyű alkotni nehéz!
|
Hannibal írta: Amikor már állambácsinak kell fizetni, az nem tetszik neki.....
tegyük fel, veszek 120e-ért alkatrészt. az állam bácsi kifizet, majd majd majd.... 60e-et. a 120e-nek az áfája 30e.
De ha mondjuk majd csak drágább cuccokat(konfigokat) lehet majd venni 240e-nél már vissza is ment a 60e, plusz míg kifizetik a kamatok ketyeghetnek.
|
kedd szept. 20, 2005 15:13 |
|
|
tibuu
gyémánt tag
|
cskalmi írta: Köszönöm a válaszokat. Akkor úgy néz ki még idén megveszem azt a pendrive-ot.
Elkovetkezo 1,5 honapban vedd, mert ugy nezki, ha lehet hinni, a hiradasoknak, hogy novembertol mar csak komplett konfiguraciok lesznek a sulinetben...
|
kedd szept. 20, 2005 15:12 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
Zsoca-M5 írta: Skacok ez egyre biztosabbnak látszik ez a Sulinet-es dolog (csak komplett gépre lesz)! Mondjuk örülhetünk, hogy eddig is szívhattuk kicsit az állam vérét!
na és állambácsinak kitől van pénze?
|
kedd szept. 20, 2005 15:02 |
|
|
Hannibal
Moderátor
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 6486 Tartózkodási hely: Bonyhád - BP
|
Amikor már állambácsinak kell fizetni, az nem tetszik neki.....
|
kedd szept. 20, 2005 13:45 |
|
|
cskalmi
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 198 Tartózkodási hely: Budapest
|
Köszönöm a válaszokat.
Akkor úgy néz ki még idén megveszem azt a pendrive-ot.
|
kedd szept. 20, 2005 11:22 |
|
|
Zsoca-M5
gyémánt tag
Csatlakozott: pén. márc. 26, 2004 9:12 Hozzászólások: 2711 Tartózkodási hely: Budapest, Érd
|
Skacok ez egyre biztosabbnak látszik ez a Sulinet-es dolog (csak komplett gépre lesz)!
Mondjuk örülhetünk, hogy eddig is szívhattuk kicsit az állam vérét!
|
kedd szept. 20, 2005 8:06 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
Pedig a szoftver piacon igazán beszálhatna az állam! Pár "ajándék" oprendszer esetén javulna az illegális vs legális windowsok száma!
|
hétf. szept. 19, 2005 21:23 |
|
|
tibuu
gyémánt tag
|
"
Sulinet: további szigorítás
Korábban Molnár Albert pénzügyi államtitkár kérdésünkre leszögezte: nem nyúlnak a személyi jövedelemadózásban az adókedvezményekhez. Az Index azonban úgy tudja, az adókedvezményekben több szigorítás is lesz januártól.
Az egyik legkomolyabb módosítás, hogy tovább szigorítják a Sulinet programhoz kapcsolódó adókedvezmény felhasználhatóságát. Eredetileg a számítástechnikai eszköz teljes árával - de legfeljebb évi 60 000 forinttal - lehetett csökkenteni az szjá-t, 2004. júliusától már csak a vételár felével (szintén további maximum 60 000 forinttal). Szigorítást jelentett az is, hogy tavaly februárban több terméket - köztük a szünetmentes tápegységeket és a digitális fényképezõgépeket - kivették a programból.
Jövõ januártól tovább szûkül a termékkör: úgy tudjuk, csak a komplett konfigurációk vásárlói lesznek jogosultak a változatlanul ötven százalékos, maximum évi 60 000 forintos szja-kedvezményre. Ez azt jelenti, hogy januártól nem lesz adókevdezmény sem szoftverek, sem egyes alkatrészek - memóriák, pocesszorok, alaplapok -, sem nyomtatók, optikai tárolók és egyéb perifériák, részegységek egyedi vásárlására."
http://index.hu/gazdasag/magyar/ado050918/
|
hétf. szept. 19, 2005 15:26 |
|
|
cskalmi
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 198 Tartózkodási hely: Budapest
|
Sziasztok!
Van valakinek valami infója meddig lesz Sulinet Expressz?
http://pcforum.hu/hirek/9805/Megszunik+ ... ressz.html
Ha esetleg októberben ( ebben az adózási évben) veszek valamit akkor, jövőre jóváírják (visszafizetik) még az adókedvezményt (a cucc árának 50%-át)?
Szeretnék venni egy 2Gb-s Kingston Pendrive-ot 40eFt-ért. (és persze majd jővőre visszakapni 20ezret )
(OM2-E1505: [url]http://ado.sulinet.hu/default.asp?WMFN=hs_NewItemFromApprovals&WMFT=D&WPG=hs_iskolaPublic&WTID=175&WREC=33142104&WKEY=[65534:33142104][/url])
|
szomb. szept. 17, 2005 22:33 |
|
|
oglala
|
Hello leo
A METRO, OficceDepot, ElectroWorld-ben vannak gépek, ill. elég sok partner is vitt már el tőlünk eszközöket.
Köszönettel:
oglala
|
csüt. júl. 17, 2003 8:41 |
|
|
gzozzo
vas-tag
|
frissitették a sulinet.hu/ado-t, fővállalkozónként csoportositva fenn van minden mi kapható
|
szer. júl. 16, 2003 23:39 |
|
|
leopold4
vas-tag
|
Szia OGI.
Valamit félreérthettél. Személy szerint veled nekem a világon semmi problémám nincs. Ebbõl adódóan miért fikáználak téged? Nézeteinkben, és a témához kapcsolódva lehetnek összeegyeztethetetlen véleményeink.
Számomra már ez az egész sulinet teljesen világos és nemis nagyon óhajtok tovább vitázni róla. Én már eldöntöttem, arra amire szerettem volna, hogy egy laptophoz jussak nem alkalmas, viszont egyre jó, veszek pl. egy monitort, hogy a 60.000 rugót ne haggyam az álam zsebében, hamár ilyen lehetõséghez juttatott.
Ha még jövõre is lesz az akció akkor szintén kitalálok valami alkatrészt. De mégegyszer hangsúllyozom remélem észheztérnek, és beszüntetik ezt a marhanagy pazarlást.
Azt nem értem még , hogy a miniszteri csinnadrattával átadott 1-2 db gépen kívûl miért nincs még mindig semmi a boltokban?????????
|
szer. júl. 16, 2003 20:07 |
|
|
oglala
|
Üdv leo
Minden elismerésem, távollétemben igazi úriemberként viselkedtél, és nem fikáztál.
Ígérem gyorsan utána nézek, és válaszolok.
Azért a 1015-ös gép természetesen olcsóbb, mint a 1020, de azért utánanézek.
Kösz az infót.
oglala
|
szer. júl. 16, 2003 15:55 |
|
|
leopold4
vas-tag
|
OGI.
Üdv újra a harcmezõn:))
Itt van 2 link valamelyiken megtalálod.De, mára, épp néztem tovább zuhantak az árak kint!!! Ezek bruttó árak amiket fizetned kell kint!!
Pl:Compaq EVO N1015V XP-1,7 839,00* euró . ez ,ár azért igenszép ár.
Compaq EVO N1015v XP-2,0 899,00*euró AMD Athlon XP 2000+, 256 MB DDRAM, max. 1GB, 30 GB, DVD-ROM, 14,1" TFT-Aktivmatrix, max. 1600 x 1200, Ethernet, Fast Ethernet, Tastatur, Touchpad, Scrolltaste, Diskettenlaufwerk, Stereo-Soundkarte, ATI Grafikkarte -16MB DDR SDRAM, 56kb Modem, Microsoft Windows XP Professional, 32.8 cm x 26.8 cm x 4 cm, 3.1 kg
http://www.guenstiger.de/gt/main.asp?produkt=316652
http://www.guenstiger.de/gt/main.asp?produkt=313405
Lapptoppnál sajnos semmire nem mész a 60 rugóval. Mert ha egyszer 60 at kérsz vissza annyival nálunk is kapsz olcsóbban gépet 250 ért itthon is szuper gépeket kapsz.
Hameg lizing részlet stb akkor meg a kamatok egyébb költségek emésztik fel a 3 szor 60 rugót.
De remélem jövõre megszüntetik az egészet. Nem egy ennyire gazdag ország ez, ahol 60 rugókat szétszórjanak, hogy hova kinek ezt már ne részletezzük.
|
kedd júl. 15, 2003 23:30 |
|
|
HorvLac
|
biztos hogy megvásárolhatók, de odaírják általában, hogy "na ez megvásárolható külön is ".
|
kedd júl. 15, 2003 6:44 |
|
|
Eteleke
|
Sziasztok!
Lehet-e tudni biztosan, hogy az opcionális, ill. upgrade alkatrészek külön is megvásárolhatóak, vagy azok a termékek más néven futnak majd?
Köszi!
|
hétf. júl. 14, 2003 17:00 |
|
|
Eteleke
|
Sziasztok!
Lehet-e tudni biztosan, hogy az opcionális, ill. upgrade alkatrészek külön is megvásárolhatóak-e vagy azok a termékek más néven futnak majd?
Köszi!
|
hétf. júl. 14, 2003 16:59 |
|
|
oglala
|
Üdv leo
A Compaq eladási árait nem a CHS, ill. az egyéb pályázok
határozták meg, hanem a HP Magyarország, ennek az árába nem
igazán van beleszólásunk.
Dobj egy linket, hogy melyik cégnél van ez a penge ár, ill.
ez az ár nettó vagy bruttó?
Mert, ha a német ár is bruttó, akkor a link birtokában
szívesen felteszem a kérdést a Hp-s kollégák felé. /
Egyébként ezt nem igazán hiszem, hogy bruttó ennyibe
kerülne, de lássuk. / De ha az nettó, akkor a hazai
299.416,-os nettó ár talán nem olyan veszélyes különbség, a
278.200-as árral szemben.
A HP régió árakat alkalmaz, ezek minden régióban eltérnek,
de ekkora különbségek nem lehetnek.
Az eredetileg meghirdetet alapmodell valóban az általad is
említett, de ez már kifutott típus, várjuk a HP-tól a
követő modell pontos típusát és paramétereit, ami a kiírás
szerint nem kerülhet többe, az eredetinél.
Ill. azért azt az apró észrevételt szeretném tenni, hogy ez
az ár itt van, nem kell érte néhány kilométert utazni,
lokalizált verzió, nem pedig német. Valamint talán a
legjelentősebb különbség, hogy erre igénybe lehet venni a
jóváírást, a németre pedig nem.
Tehát melyik a drágább?
Várom a linket.
Köszönettel:
oglala
|
hétf. júl. 14, 2003 16:50 |
|
|
oglala
|
Szia Joe
Elnézést a pontatlan megfogalmazásért, ezennel akkor egy
kicsit jobban kifejteném.
Arra próbáltam célozni, hogy kishazánkban van egy olyan
réteg csoport, aki nem igazán dolgozik, ezért nem is
fizet adót. Viszont mindenféle kedvezményért, és
támogatásért jelentkezik.
Tehát, ha ők is kaphatnának alanyi jogon ilyen, vagy
hasonló projekt kapcsán bármit, azt te, én és a hozzánk
hasonló emberek fizetnék meg. Ezzel szemben ennél a
kiírásnál csak olyan veheti igénybe ezt a kedvezményt, aki
legalább ennyit be is fizetne. Így a költségvetésből ugyan
kiesik ez az összeg, de legalább az igénybevevő saját maga
termelte meg, nem pedig mások.
Köszönettel:
oglala
|
hétf. júl. 14, 2003 15:42 |
|
|
HorvLac
|
Eteleke:
érdekes nézőpont, és teljesen helytálló, amit pistikével kapcsolatban írtál, ha eltávolodunk egy kicsit a hc userektől , akkor tényleg felvetődik a kérdés, hogy miért nincs alacsonyabb áron kevesebb tudású konfig.Most a játékokat tekintve csak, az én gépemen elmennek a 2003-as játékok is (igaz van, amelyik szaggat), pedig 800-as celeronom van mx 400-as vga-val. Szerintem egy ilyen gép vadiújan kerülne kb. 70.000 ft-ba,és mindenre használható lenne.
igazad van, nem kötelező, de azért bántja az ember szemét, ha azt látja, hogy egy ennyire agyonajnározott dolog ennyire elmarad a várakozásoktól.
|
hétf. júl. 14, 2003 10:51 |
|
|
Eteleke
|
Sziasztok!
Nyugodtan mondhatom, hogy végigolvastam az egész fórumot, minden eddigi hozzászólással...
Alapvetően a program,mint elképzelés szép és nemes célokat szolgál(na)... A megvalósítás sajnos (köszönhetően az felső vezetők rugalmatlanságának, "tájékozatlanságának" illetve sok egyébnek köszönhetően) egyenlőre nem az igazi. Vannak előnyei is de a bizonytalanság és a kellő információ hiányában keveset lehetne megemlíteni.
A konfigoknál nem igazán értem, miért csak 1.7GHz feletti gépekkel lehetett pályázni (itt jön be a hozzá nem értés és az "alkossunk nagyot"), hiszen nekem egy 1.3Ghz-es celeronom van és emiatt nem igazán érzem magam hátrányban hiszem ettől még mindenre alkalmas a gépem...
Főleg ha figyelembe vasszük,hogy kiket céloz meg elsősorban a program... A tanulókat, diákokat, akiknek lassan elengedhetetlen lesz a szgép akár már az általános iskolai képzésben is. Ezért nem értettem meg, hogy miért kínáltak 1.5 MILLIÓ (!!!) ft-os konfigot az akció keretén belül az egyik cégnél. Persze ott vannak az oktatók, illetve a felnőttoktatásban részesülők is, de kétlem,hogy abból sokat fognak eladni... Tehát inkább alacsonyabb de még használható konfigokat kellet volna kiírni minimum szintnek...K. Pistike 10.b osztályos tanuló azt hiszem, hogy akár még egy 900MHz-es celeronon egy GF2mx-el is elboldogulna a Word, Excel, akár még a Counter-strike világában is és az talán nem verné földhöz a szülőket sem...Persze tudom ezeket már szinte nem is gyártyák, de azért néhány gépnyit tuti össze tudtak volna szedni. Aki tunningolni akar annak NEM ajánlatos a SEX, hiszen nem is erre lett kitalálva...
Az opcionális illetve upgrade alkatrészekről még csak nagyon homályos infók vannak, így arról nem lehet szerintem határozott véleményt alkotni, bár már láttam árlistát és annyira nem vészes ( http://www.selectrade.hu/sulinet/pdf/opcio.pdf)főleg ha azt vesszük figyelembe, hogy aki jogosult rá és készpénzben ki tudja fizetni, az az adóbevallás után visszakapja annak teljes értékét, természetesen 60,000ft-ig, de lássuk be, azért az is sokat számít, ha az ember evsz pl. egy monitort és jövő márciusban azt visszafizeti az állam...talán nem mondok nagy hülyeséget azzal, hogy ez tulajdonképpen megéri...
A választék persze közel nem olyan széles és némely termékek csak a SEX keretén belül vásárolt konfigokhoz vehető csak meg, de erről még elég keveset tudni. Akik pedig azzal jönnek, hogy az alkatrészek (CSAK AZ ALKATRÉSZEK) olcsóbbak a SEX-en kívül pár ezer forinttal, akkor azok nyugodtan megvehetik, hogy elmondhassák, hogy ők olcsóbban megevtték, de azt nem fogja nekik senki kifizetni...Legfeljebb apuci ))
A személyeskedést meg hagyjuk ki a fórumbol, mert aki védi esetleg a programot az nem azért teszi mert abból neki közvetlen haszna van, hanem mert esetleg ez a feladata.Én csak egy sima felhasználó vagyok és konfigot tuti nem veszek, de ha alkatrészt találok amire szükségem lehet akkor biztosan megveszem, hiszen később azt kifizetik nekem még ha drágább, akkor is.
Ja és még két dolog:
1. NEM KÖTELEZŐ
2. Ez sajnos nem Németország, hanem a jó öreg Magyarország
Üdv Mindenkinek!!!
|
pén. júl. 11, 2003 11:49 |
|
|
-gamer-
|
Köszi a címeket!!!
|
pén. júl. 11, 2003 9:57 |
|
|
HorvLac
|
selectrade.hu, ansys.hu, compland.hu. Egyébként az eboltot
csak a ati videokártya ára miatt szivatom, egyébiránt nagy
választéka van monitorokból nem annyira drágán.
de azzal te is egyetértesz, hogy a ati 9500-as 60.-ért
csöppet drága.
|
csüt. júl. 10, 2003 9:17 |
|
|
-gamer-
|
" HorvLac | Válasz erre | Színvonal: 1 2003-07-07 17:05:22
gamer:egyelőre még csak egy pár helyen (például ebolt, comp-land, ansys, selectrade stb) lehet kapni upgrade-t "
A honlap címeket betudnád írni? Sajna csak az ebolt-ot találtam meg a neten. Amit észleltem: azért nem olyan eszement nagy árak vannak! pl eboltban volt egy házimozi hangfalrendszer, aszem jazz 9xxx volt ami, ezek után felugrottam a depo árlistára, és mit láttok??? az ebolt olcsobban kinálja a cuccost mint a depo-n megtalálható üzletek!
...az más kérdés, hogy miért kell 50-60 e Ft-s hangszorók, meg kinek van annyi léje rá, egyszóval én inkább mást veszek a gépembe mint egy ilyen cuccot, bár elgondolkoztam rajta ) ....
|
szer. júl. 09, 2003 9:34 |
|
|
drom
ezüst tag
|
Én is így gondoltam.
|
szer. júl. 09, 2003 8:11 |
|
|
HorvLac
|
szerintem nem vágod a témát drom.
sulineten belül 100 rongy, abból kivontam az adókedvezményt, úgy lett 40.000....
|
szer. júl. 09, 2003 8:07 |
|
|
HorvLac
|
szerintem nem vágod a témát drom.
sulineten belül 100.000 rongy, abból kivontam az adókedvezményt, úgy lett 40.000....
|
szer. júl. 09, 2003 8:06 |
|
|
drom
ezüst tag
|
Azért dobnék egy hátast a meglepetéstõl ha vennél egy 100 ezres tft monitort sulinet keretében 40 rongyért, de ha mûködik mindenképpen írjál.
|
kedd júl. 08, 2003 20:04 |
|
|
HorvLac
|
citizen: a poén az, hogy a csóró fősulis valszeg azért csóró, mert nem dolgozik a suli mellett, így viszont nem is jogosult a kedvezményre, max. szülők.
Ha egyenkonfig lenne, akkor nem lenne verseny a forgalmazók között, az meg ugyebár nem jó.
Mondjuk a "high-end konfig"-oknak tényleg nincs sok értelme: ki az aki venne mondjuk 600 rongyért gépet? kb. 100-al többe kerül, mintha sexen kívül vennéd, így odavész a kedvezmény egyből(plusz a gari is, ha felbontod)
De azért szerintem jó hogy vannak jobb cuccok is, legalább lehet upgrade-lni a már meglevő gépet. Pont haverom monitort akar venni, arra pont jó a dolog. Vesz egy tft-t 100.000 körül, így csak negyvenbe kerül neki.
Ja, egyébként az eboltot nézzétek meg, elég sokféle dolgot árul upgrade-ben, bár nincs tisztázva hogy külön is vehető vagy csak konfival.
|
kedd júl. 08, 2003 15:36 |
|
|
HorvLac
|
gamer:egyelőre még csak egy pár helyen (például ebolt, comp-land, ansys, selectrade stb) lehet kapni upgrade-t. Sajnos a szállítók közül nem mindegyik tudja, hogy hogy is van ez az upgrade ill. opciós elem dolog. A keretszerződés értelmében az upgrade megvásárolható külön is, az opciós elem viszont csak a konfiggal együtt, ill. annak bizonyos hardver részeit kicserélvén. Ha ellátogatsz vmelyik cég honlapjára, aki már árul opciós és upgrade elemeket is, ott láthatod, hogy elég sokféleképpen választják el a külön ill. a csak a konfighoz kapható hardvereket. VAlahol úgy jelenik meg a különbség, hogy rugalmas ill. kötött jelzőt raknak a lista elejére, azaz valamelyik hardvert csak kötötten a konfighoz lehet kapni, valamelyiket meg rugalmasan külön is.
Egyébként első ránézésre nincs mindenhol egyértelműen feltüntetve, hogy amit az "opciós és upgrade elemek" címszó alatt találsz, az most külön vagy csak konfiggal kapható. Bővebben a cég ad felvilágosítást. Persze arra számíts hogy sokkal drágábban sokkal kisebb sortiment-tel találsz külön is kapható termékeket.
drom: igazad van, az hc usereknek nem is ajánlatos a dolog. Bár a tartós bérleti szerződés nem rossz dolog, ha külön vehető upgradre kötöd, ami mondjuk meglehetősen drága. Mondjuk 19-es tft.Bár utánanéztem, és nem annyira kedvező sajnos ez sem, mivel mondjuk 160.000-ért veszel egy tft-t, ennek a tartós bérleti szerződésben kb. 26%-os évi thm-je van, nahát ha ezt elkezded kiszámolgatni, hogy mennyit fizetsz ki három év alatt.....
|
hétf. júl. 07, 2003 16:05 |
|
|
drom
ezüst tag
|
Sziasztok.
Tudjátok, van egy haverom, akinek van egy számtech. boltja, benne van ebben a sulinet ökörségben is, azt mondta nekem hogy akivel jó viszonyban van, annak nem ajánl sulinetes gépet, miért cseszne ki vele. Jó drágán vegyél egy gépet amibe bele sem nyúlhatsz, három évig nem szabadulhatsz tõle, ja és ha három évre veszed, akkor fizesd ki a banknak a tartós bérlet diját három évre. Szóval sok sikert mindenkinek.
|
hétf. júl. 07, 2003 15:08 |
|
|
-gamer-
|
Bakker. Tényl. én még csak komplett gépekete láttam, h árulnak, alkatrészeket mikor, és hol fognak árulni?
|
hétf. júl. 07, 2003 14:30 |
|
|
HorvLac
|
cskalmi
ez lett meghatározva központilag. EGyébként lehet hogy nincs 50.000.
Egyébként arra leszek kíváncsi, hogy milyen upgrade-k lesznek megvásárolhatók. Azért az egy fokkal jobb, hogy külön is meg lehet venni a cumókat. Igaz hogy jóval drágább de hát visszakapod. Például tudsz venni egy tft monitort mondjuk 90.000-ért amiből visszakapsz 60-at. Így azért mindenféleképpen jól járunk. Nem?
szerintem érdemes megvitatni ezt a sulinetes dolgot, hátha ki tudunk sütni valamit, amivel "előrébb juthatunk".
üdv
|
hétf. júl. 07, 2003 14:06 |
|
|
cskalmi
arany tag
|
_JOE_:
-Nos az én válaszom: adót csak az fizet adót aki dolgozik.
De én is örülnék ha olyan világban élnénk
HorvLac:
"a szoftvert is meg kell fizetni, saccperkábé 50 mókus plusz"
-Miért nem raknak rá Uhu-linuxot? (boltban max 1500Ft)
|
pén. júl. 04, 2003 11:32 |
|
|
HorvLac
|
hi
Megnéztem chs-t szerintem nem annyira rossz árai vannak, a legtöbben drágábbak.
Jaja, beindult, már cikkeznek is róla az újságok, hogy min. 20%-al drágább minden. Én még többnek is mondanám. Lásd feljebb a 40 rongyos kártyát 60-ért. hihi...
HOREX! Magyarországon mindenki csempészárut vesz, így orgazdának minősülünk . Nem értem, ha a cégek feketén szereznek be mindent, akkor hogy tudnak elszámolni az apeh felé? ja, és a sex-ben szereplő cégek egyébként alacsonyabb árait is azzal magyarázzák, hogy feketén szerezték be eddig, de most sex-en belül nem fognak bűnözni? vagy hogy van ez?
Na mindegy.
Egyébként megnéztem egy-két céget, szerintem a rufusz, a center computer, az ansys és a digitál szerviz nem annyira rossz.
Azzal kapcsolatban, hogy olcsóbban adja és kizárják, én úgy értelmeztem, hogy a szerződés mellékletében a forgalmazó meghat-a hogy mit kíván majd a sex keretében értékesíteni és mennyiért, és ettől max 10 %-ban térhet csak el.
Tehát ott történt meg a gixer, hogy elfogadták azokat az árakat a minisztériumban.
ja, és a szoftverek is plusz pénzbe kerülnek, ezt se felejtsétek el.
De azért lehet jól járni is ennek ellenére a dologgal.
Üdv
|
csüt. júl. 03, 2003 9:19 |
|
|
horex
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 710 Tartózkodási hely: Bp
|
Hi
De azt is mondta, hogy azért drágábbak a gépek mert minden adót és vamot becsuletesen +fizetnek a kereskedok, tehat nem csempészárubol rakják ossze.
Ezek szerint a tobbi bolt, es idaig minden vevő csempészárut vett ?????
Meg most majd jobban elterjed az internet hasznalat
Baromság !!
by horex
|
csüt. júl. 03, 2003 0:15 |
|
|
Cocoka
vas-tag
|
Hi
Csak annyit, hogy állítólag beindult az egész. Ma olvastam, hogy átadták az első ilyen gépet. Láttam egy riportot is Magyar Bálinttal és azt mondta, hogy amennyiben az akcióban szereplő terméket az akción kívül olcsóbban adja a cég, őgy azt kizárják a programból. Na adtak még egy pofont a sz*rnak. Csácsumi!
|
szer. júl. 02, 2003 22:57 |
|
|
HorvLac
|
Hello
Ne bántsátok OGi-t. Mint az egyik nagy konzorcium fő szószólója, én is védeném kézzel-lábbal a rendszert.
Tény és való, hogy amikor év elején be lett harangozva a sulinet expressz, nem egészen erre számítottunk.
A bluefish hátrány - előny leírását én is valósnak találtam, főleg mivel az összes cég árait megnéztem, többel felvettem a kapcsolatot, összehasonlítgattunk, beszéltem hozzáértőbb emberekkel is stb.
Ha példa kell - és most előre bocsánatot kérek a cégtől - menjetek el az e-bolt.hu-ra és nézzétek meg, hogy mi kapható upgrade-ben és mennyiért. Ugye ezek azok a termékek, amelyeket külön is megvásárolhatunk konfi nélkül.
pl: 9500-as sapphire ati 128Mb 60.000 ft. Segítsetek, nem tudom eldönteni, ez drága vagy olcsó? :):):):)
Ogi jól írta, a szoftvert is meg kell fizetni, saccperkábé 50 mókus plusz.
Fejet hajtok Ogi tudása előtt, hozzá képest mi tényleg kis emberek vagyunk, de azért ha nem az OGI konzorciumban árult!! (tehát nem őt támadom) 600.000 ft-os gép 90.000-el olcsóbban jön ki, nem is a legolcsóbb kisker.-t számolva, azért mégis elbizonytalanodik az ember.
|
szer. júl. 02, 2003 7:37 |
|
|
leopold4
vas-tag
|
Compaq EVO N1020V P4-2,4 1.069,90*euro. Nálatok ez a tudású gép mibe kerül?? EZ 278200 FT átszámítva Németországba!!
Megtaláltam kedves ogi. Van pont ez a gép a ti kínálatotokba is.374270Ft ér. A jóval **** gazdasági helyzetben lévõ Magyarországon pont 100.000 Ft azaz egyszázezer Ft al adjátok többér ugyanazt a gépet. SULINET keretében a szegény rétegeknek!!!
Bár felfedeztem azt is , hogy a ti gépetek rendesen levan pusztítva a Német géphez képest. Néhány példa:nem 2.4 es proci van a tietekbe csak 2 es. Nem cd írós dvd combo van a tietekbe csak egy fonnyadt dvd stb... Szóval továbbra se lehet tudni ugyanaz a gép nálatok mennyi lenne. Valószínû még vagy 100 ezerrel több tehát kb 200000 ezerrel adnátok többér. Mindez csak arra akar rávilágítani hogy nem csak a "rügyvágó " magyar boltoknál vagytok sokszor drágábbak de a Németeknél is. Persze, gondolom szerinted ott is csalnak, lopnak, hazudnak, csak ti vagytok becsületesek az egész világon.
Kössz OGI !!! Csak így tovább .
|
vas. jún. 29, 2003 12:16 |
|
|
alorinc
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 411 Tartózkodási hely: Budapest
|
A notebookok szerintem is röhejes áron vannak forgalmazva, csak sajnos, röhejesen magas áron, ajánlom mindenkinek aki bruttó 248e Ft-ért akar Intel® P4-Celeron™ 2000 MHz, 14.1" XGA(1024X768) TFT kijelzõ,256 MB DDR-RAM PC266,20 GB merevlemez,24xCD-író + 10xCD-újraíró + 8x DVD (TEAC),
56kbit modem+10/100 Mbit Ethernetes notebookot az nézze meg a www.notebook.hu weboldalt, szerintem EZ a reális ár.
És itt még arra sem lehet hivatkozni, hogy külföldön olcsóbb a mobil, amit biztosan megjegyezne a kötekedő, leopold4 által szintén REÁLIS árként megjelölt gépeire.
Ui: ha diák akció akkor milrt nem PII 233MHz gépeket forgalmaztok, amit tényleg munkára lehet használni és elérhető lenne?
|
vas. jún. 29, 2003 0:35 |
|
|