|
Gátlástalanul pofátlan Vodafone reklámok
Szerző |
Üzenet |
Han
vas-tag
|
Cs!
ügyesen kikerülted a lényegi részeket:
1. majdnem mindegy (egy bizonyos méret elérése után), hogy hány ügyfele van az adott szolgáltatónak
2. Azt ugye nem mondod komolyan, hogy az ügyfélszámra meg piacrészre felépített vesztel-kommunikáció nem szenved jelentős csorbát, ha hivatalosan is 50% alá megy a piacrész??? Természetesen komoly presztízsveszteség lesz.
3. ha a voda ügyfélszerzési céllal nem ment volna le árban még mindig csak néhány ezer embernek lenne bármi fogalma a fejlettebb mobilszolgáltatásokról.
"Azért nem kéne együtt említeni az aktív előfizetések arányát és a beszélt percekre vonatkozó adatokat. Utóbbi ugyanis egy nagyon fontos elemet nem tartalmaz, ez pedig a hálózaton belüli forgalom. Talán tudod, hogy a Westelnél a legmagasabb a hálózaton belüli beszélt percek aránya. "
Dehogynem kéne együtt említeni: ugyanios te magyarázatod mellett van egy másik (kézenfekvőbb) is: kommunikációs célból (ld. 2. pont!) még mindig nem kapcsolják ki azokat az előfizetőket, akik egy fia percet nem beszélnek, még csak hívásts em fogadnak, de:"hívásfogadásra képes a kártya" a la híf.
Hogy téged idézzelek: Mindennek több nézőpontja van.
|
csüt. okt. 17, 2002 9:31 |
|
|
k_chris
platina tag
|
telleg jo lenne megnezni hogy vajon a w/P lefedettsege milyen volt az indulas utanennyi idovel.. szerintem a vodanak semmi oka nincs verni a mellet hogy igy meg ugy milyen **** csavo hogy milyen gyorsan fedi le az orszagot... szerintem a nemzeti roaming igencsak elkenyelmesitette.
|
csüt. okt. 17, 2002 9:28 |
|
|
Cs
|
De szerinted nem spórolta meg évekig azt az összeget, amit a hálózatra kellett volna fordítania ahhoz, hogy országosan jó legyen a kül- és beltéri lefedettsége? Mindegy, hogy spórolásnak vagy halasztásnak nevezzük.
Félreértettél. A versenyelőny abban van, hogy a rendelkezésére álló forrásokat máshova tudta csoportosítani (pl. marketing, készüléktámogatás, alacsonyabb tarifák stb.). Még véletlenül sem mondtam, hogy a Pannon esett el ettől az összegtől.
A belföldi roamingot nem a Vodafone találta ki. Az indulás után 1-2 évig valóban indokolt is lehetett. Szerintem ma már kevésbé ésszerű.
|
csüt. okt. 17, 2002 8:13 |
|
|
.Macika.
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Itt ülök, szemben Veled!
|
{i}...kb 30 milliárdnyi beruházást spórolt meg.{/i}
Nem spórolta meg, csak átmenetileg nem kellett kifizetnie.
Most majd ki kell.
Nem találom versenyelőnynek, mert a Pannon ezzel nem esett
el attól a 30 milliárdtól, azért amit teljesített a Vodafon
számára, azért megkapta a pénzét.
Azonkívül - ha jól tudom - nem a Vodafone találta ki, hogy
belföldi roamingot biztosítsanak számára, hanem az állam
kötelezte őket.
|
csüt. okt. 17, 2002 0:29 |
|
|
Cs
|
Szia Macika!
Landsmann szerintem arra utalt, hogy a Vodafone bérleti díj fejében sokkal nagyobb beruházásokat tudott elhalasztani. Nem tűnt irreálisnak Drozdy Győző nyilatkozata, hogy a Vodafone a 4,6 milliárdos roaming díja mellett kb 30 milliárdnyi beruházást spórolt meg. Ez pedig jelentős versenyelőny még akkor is, ha közben fizet a belföldi barangolásért.
|
szer. okt. 16, 2002 22:08 |
|
|
.Macika.
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Itt ülök, szemben Veled!
|
Mekkora baki!!!!!
Nézem a Pannon reklámját. A végén kicserélik a tortán a 7-est 2-esre. Szemből látjuk, olvasható a 20-as. Aztán a csaj felemeli a tortát, odafordul vele a vevőhöz mintegy 180 fokot, és (csodák csodája) a tortán mindezek ellenére ismét olvasható irányú a 20-as szám.
Gratulálok!
Nem volt ember a Pannonnál, aki végignézze a reklámot odafigyelve???
|
szer. okt. 16, 2002 21:41 |
|
|
.Macika.
|
No, azért megéri a Voda is a pénzét. :c)))
Szerintem ebben a dologban nagyon nincs mit egymás szemére
vetniük.
Kedves Landsmann, azt hiszem, egyik cégnek sincsen szüksége
fogadatlan prókátorra.
|
szer. okt. 16, 2002 20:56 |
|
|
zsolti4
|
Inkább a Pannon verte át a Vodát, mert még sokáig kellett
volna elméletileg mennie a roamingnak, de a Pannon egyszer
csak beintett, rohant a sajtóhoz, és világgá kürtölte hogy
a Voda roamingnak annyi, mert ő felbontotta a szerződést. A
Vodánál meg csodálkoztak, hogy miért nem hozzájuk mentek,
és tárgyalták meg a dolgot, ahogy az üzletfelekhez illik.
|
szer. okt. 16, 2002 20:48 |
|
|
.Macika.
|
{i}Megveszek tőled valamit, aminek az árában megegyeztünk.
Odaadom a pénzt, Te ideadod amit megvettem, de közben a
zsebedből visszalopom a pénz egy részét. A lényeg az, hogy
egy megegyezett dolog lebonyolítása közben az egyik fél
átveri a másikat.{/i}
Már ne is haragudj meg, de nem tudom, miért van az a fixa
ideád, hogy a Vodafone átverte a Pannont.
Ha megmagyaráznád ezt a tézisedet bővebben, hálás lennék.
|
szer. okt. 16, 2002 18:20 |
|
|
Vendég
|
Macika:
"Nézd, senki nem mondta, hogy nem a legkevesebb adótoronnyal rendelkezik a Voda.
Te az íróasztalod mellett, logikus gondolkodásmenettel kisakkoztad, hogy milyen a Voda lefedettsége." Erre a mondatra később phallos megadta a választ. ezt a témát is ejthetjük.
"Itt mindkét szolgáltató jól járt. Egyik pénzt kapott, a másik szolgáltatást kapott a pénzéért.
...
Ez olyan, mint amikor a kutya azt a kezet harapja meg, amiből etetik.
Úgy érzem, ez a két mondatod kicsit ellentmondásos, ha nem tévedek. " Nincs ellentmondás, csak nem érted az analógiát, de nagyon szívesen elmagyarázom. A első mondat azt jelenti, hogy a Voda fizetett a Pannonnak, cserébe használhatta a Pannon adótornyait. A második mondat pedig azt, hogy a Voda (Ő a kutya) megharapja az etető kezet (a kéz a Pannon a roaming biztosításával), holott a gazda (Pannon) az etetésért (roaming) cserébe elvárja a kutyától (Voda) hogy őrízze a házat. (a pénz, amit a Voda fizet a Pannonnak. ez a házőrzés) De kedvenc házőrzőnk, (Voda) megharapja (piszkálódik a reklámmal) a gazdát. (Pannont) Hát ennél már érthetőbben nem tudom elmagyarázni. Ha még most is ellentmondást látsz a két mondat között akkor olvasd el mégegyszer szóról szóra és előbb-utóbb bizonyára megérted hogy nincs ellentmondás.
De leírok neked egy másik hasonlatot. Megveszek tőled valamit, aminek az árában megegyeztünk. Odaadom a pénzt, Te ideadod amit megvettem, de közben a zsebedből visszalopom a pénz egy részét. A lényeg az, hogy egy megegyezett dolog lebonyolítása közben az egyik fél átveri a másikat.
gagarin:
"Troli kontra VitaMAX reklám: hidd el nekem, hogy a Pannon reklám volt előbb. Ezen nem akarok vitatkozni, de nincs is értelme.
A piszkálós reklámokról is írtam már fentebb." Jó, lehet hogy hamarabb volt, én hamarabb láttam a Vodás reklámot a tv-ben. De mint már korábban írtam, ez a reklámcsata nem ezzel a kettővel kezdődött. Ezek csak a folytatás. A magas telefonszámlás reklámokkal kezdődött az egész. Tudod, amikor a csaj a kutyával megy és a postaládából kiveszi a számlát. Ebben a reklámban a Westel is érintett volt. Aztán 1-2 hét után módosítottak a reklámfilmen. Egyébként most megint megy egy ehhez hasonló reklám a tv-ben, de ebben már csak a Pannont szimbolizáló kutyás csaj szerepel, a fejét rázó Westeles gyerek nem. Na ezek között a reklámok között volt a trolis. Sőt korábban még a Matávot is piszkálta a telefondobálós filmmel, aminek a kísérő szövegét egy hét után szintén megváltoztatták. Ha ezek a reklámok nem etikátlanok és nem sértenek semmilyen jogszabályt, stb, akkor miért kellett a Vodának a reklámjain változtatni? Félt a perektől? Ha minden szabályos, akkor megnyerné a pert, egy fillérébe sem kerülne, nem kellene változtatni. De ezek a módosítások lassan már menetrendszerűen jönnek minden új bemutatott reklámfilm után.
|
szer. okt. 16, 2002 18:10 |
|
|
Cs
|
Han!
Azért nem kéne együtt említeni az aktív előfizetések arányát és a beszélt percekre vonatkozó adatokat. Utóbbi ugyanis egy nagyon fontos elemet nem tartalmaz, ez pedig a hálózaton belüli forgalom. Talán tudod, hogy a Westelnél a legmagasabb a hálózaton belüli beszélt percek aránya.
Szerintem az 50 százalék alatti részesedés nem igazán mítoszromboló. Önmagában nem rossz, hogy közel három évig egy háromszereplős piacon valaki 50 százalék feletti részt birtokoljon. Főleg, ha figyelembe veszem, hogy a Vodafone milyen komoly anyagi áldozatokat hozott a mostani részesedésért is (ráadásul még a mostani, veszteséges tarifái mellett sem tudta hozni a tervezett 15 százalékos részesedést).
Mindennek több nézőpontja van.
|
szer. okt. 16, 2002 17:05 |
|
|
Han
vas-tag
|
Most tegyük a szívünkre a kezünket! Nem tökmindegy hogy hány ügyfele van az adott szolgáltatónak, ha már elérte a nyereséges működéshez szükséges üzemméretet? Mindenkinek az a fontos, hogy azokat a szolgáltatásokat amiket igénybe akar venni, olcsón és jó minőségben kapja.
Csak a vesztel féle imidzsnek és a csordaszellemnek köszönhető, hogy az emberek elhiszik a féligazságot: ha a vesztelből sok van, én is biztos csak azt vagy többnyire azt fogok hívni.
Ebben az összefüggésben erősen mítoszrombolóan fog hatni, amikor kiderül: veszteléknél nemcsak a forgalmak alapján van már több hónapja 50% alatta részesedés, hanem bizony az ügyfélszám is bement a bűvös 50% alá! Lesz az még 45% alatt is.
A magam részéről szívesen lennék (lettem volna) a vesztel ügyfele is, ha nem éreztem volna rajtuk már indulás óta, hogy csak egy szűk, nagyon fizetőképes körnek szánják az új szolgáltatásokat, és a többségnek meg nyomatják a béna percdíjú dominót az olcsó, gagyi alcatellel.
Han
|
szer. okt. 16, 2002 16:11 |
|
|
zsolti4
|
Csak olyanokkal foglakozik a srác, akik tőle vesznek simet
is. De érdeklődhetsz nála: +36304611768. Havi 2500FT.
|
szer. okt. 16, 2002 15:59 |
|
|
.Macika.
|
Januárban az aktív előfizetők száma: 5.056.788
Augusztusban: 6.156.060
Tehát 1.099.272 aktív SIM kártyával volt több augusztus 31-én, mint december 31-én.
A januári adatokban a Westel az 5.056.788 elfizető 50,53%-ával rendelkezett, ami 2.555.195 aktív SIM kártya.
A Voda ugyanekkor az 5.056.788 SIM kártya 10,08%-át tudhatta magáénak, ami 509.724 kártyát jelent.
Augusztusban a 6.156.060 aktív SIM közül 50,08% volt a Westelé, ez 3.082.954 aktív SIM-et jelentett, míg a Voda a 11,13%-kal 685.169 aktív SIM-et jelent.
Tehát januárhoz képest a Westelnél 527.759 aktív SIM-mel van több, míg a Vodafonenál 175.445-tel. Ebből következik, hogy a Pannonnak 396.068 új előfizetője lett az említett időszakban.
Ezek a száraz tények.
A fejlődés az, amiben a Vodafone páratlan, temészetesen számszerűen nagyon soká (talán sohasem) lesz az, hogy többet fog tudni értékesíteni bármelyik nagynál.
|
szer. okt. 16, 2002 15:53 |
|
|
k_chris
platina tag
|
kartya nelkul mennyibe?
|
szer. okt. 16, 2002 15:53 |
|
|
zsolti4
|
Pénzbe kerül.
|
szer. okt. 16, 2002 15:25 |
|
|
k_chris
platina tag
|
es tudni lehet azokat a kozpontokat vagy az is benne van az
arban? mer akko leszaladok egy loopos kartyaer..
email: kchris@pannongsm.hu
|
szer. okt. 16, 2002 15:10 |
|
|
zsolti4
|
Üziközpontokkal.
|
szer. okt. 16, 2002 14:43 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
> "Azért búcsúzóul egy dologra még felhívnám a figyelmedet:
> A legfrissebb HÍF-jelentés szerint megtörtént az, ami a
> fennállásuk óta soha: a Vodafone vastagon lemosta mindkét
> konkurens szolgáltatót gyarapodásban, ezáltal a Westel
> előfizetői tábora a fennálása során először csökkent 50%
> alá. A Pannonnál is hasonló a tendencia. Az egyetlen
nyertes
> hónapok óta a Voda."
Ugye minden statisztika attól függ, hogy honnan nézzük.
A Voda májustól augusztus végéig 78 760 előfizetőt
szerzett.
A Westelnél ugyanezen időszakban: 191 965 új előfizető.
Szóval a "vastagon lemosás" és az "egyetlen nyertes hónapok
óta" megállapítások nem biztos ám, hogy a teljes igazságot
tükrözik. ))
|
szer. okt. 16, 2002 14:42 |
|
|
k_chris
platina tag
|
zsolti4 hogy is megy ez a loop unlimited SMS? siman vmi uzi kozponttal megy vagy meg van berhelve? honos halon is unlimited SMS?
|
szer. okt. 16, 2002 14:10 |
|
|
.Macika.
|
fallosz
Amit írtam, azt egy Westelnél dolgozó embertől tudom, elé a
legutóbbi Westel tréningek valamelyikén tárták az igazságot.
Hogy ez mikor kerül ki publikussá, azt nem tudom. Ameddig ez
meg nem történik, addig csak bizonygathatom, hogy ez nem az
én véleményem, hanem tény, amit nem én tettem ténnyé.
Vizsgálva azonban az elmúlt pár hónap gyorsjelentéseit, ez
előre jósolható volt, a Westel egyre jobban apadt, a Pannon
is, bár lassabb ütemben, és a Vodafone végig, minden
hónapban gyarapodott, és hát az adatokból látható, hogy a
többi 2 szolgáltató kárára, tehát onnan szedett el
előfizetőket. Ezek a piac törvényei.
Januártól augusztusig így szerepeltek a szolgáltatók (%):
Westel:
50,53__50,51__50,56__50,84__50,76__50,68__50,51__50,08
Pannon:
39,38__39,20__38,96__38,54__38,53__38,51__38,52__38,78
Vodafone:
10,08__10,29__10,47__10,62__10,70__10,81__10,97__11,13
|
szer. okt. 16, 2002 13:55 |
|
|
phallos
ezüst tag
|
gagarin
Jolmondod, hogy nincs nagyon mit vitatkozni mert...
...a teny az az, hogy a HIF jelentesben levo "elofizetoi tabor"
szazalekos megoszlasa volt a "beszed targya". Es nem a
beszedido megoszlas. Az egy masik kerdes.
|
szer. okt. 16, 2002 12:44 |
|
|
gagarin
|
""Ellenben: " Westel előfizetői tábora a fennálása során először csökkent 50% ala"
Ez pedig egy teny megallapitasa, amirol semmilyen felmutathato bizonyitekod sincs!!!""
Erről nem nagyon van mit vitatkozni, csak el kell olvasni a legutóbbi HIF gyorsjelentést ( www.hif.hu). Ott a Westel piaci részesedése az aktív előfizetések arányában még ugyan éppen, hogy 50% feletti (50,08%), ellenben ami a gyakorlatban is számít: a hálózatból kimenő beszédpercek megoszlásában 47,28%. A hálózatból kimenő és a hálózatba bejövő beszédpercek összegének megoszlása (W=47,03%).
Ezek a tények.
A Pannon szerződésfelmondásával kapcsolatban: véleményem szerint egy baromi elhibázott lépés a Pannon részéről (az új vezér első húzása), de ennek részleteibe nem mennék bele.
Azt tudjátok, hogy ki (volt) a Pannon legnagyobb ügyfele éveken át?
Hát a Vodafone. sokszáz millió forint évente...
Nyilván a mostani szerződésfelmondás háttere az, hogy tönkretegye a Voda mikulás/karácsonyi kampányait, értékesítését, bizalmatlanságot ültetve az emberekbe.
Egyébként ha neked nem sikerülne kiépíteni a hálózat hátralévő részét 3 hónap alatt, és az egyik meglévő szolgáltatóval már nem közösködhetsz, akkor mit tennél? EGY kézenfekvő megoldásod van
Troli kontra VitaMAX reklám: hidd el nekem, hogy a Pannon reklám volt előbb. Ezen nem akarok vitatkozni, de nincs is értelme.
A piszkálós reklámokról is írtam már fentebb.
Ja, még egy dolog: én is Pannonnos voltam nagyon sokáig, a kártyám még mindig aktív, csak pihen a fiókban.
Semmi bajom a Pannon-nal, mint szolgáltatóval.
Ez a topic sem erről szól.
g.
|
szer. okt. 16, 2002 10:01 |
|
|
phallos
ezüst tag
|
zsolti4
Gondoltam, hogy nem olcso, remeltem is, hogy ki tudom provokalni beloled az arat...
zsolti4 Hellhammer
Latod, ez az, amirol beszeltem. Ha valaki aztmondja, hogy SMSt kuldeni az SMS7 vagy mi a rak a legjobb, akkor
mondjuk mas egybol reagal, hogy: az hulyeseg, mert a wap, meg a FREE SMS SIM a legolcsobb. Es ilyenkor
olyan erzesem van hogy a masik hulyenek van nezve, mert nem a wapot, vagy ezeket a simeket hasznalja, es
csak megy a tobbi barom utan a westelhez. De senki sem kerdi, hogy neki, aki westelt vesz, mi a jobb, csak az
alapjan iteli meg, amit sajat maga csinal a telojaval.
De felre ne ertsd, ezt abszolut nem kotozkodesnek szantam...
Csak mivel mindegyik mast nyujt, es egyiknel sincs olyan konstrukcio ami mindenkinek jo lenne, ezert
vannak ilyen vitak, hogy vazze miert azt veszed, ez meg az jobb!
egyebkent kerdes zsolti4 nek: az ilyen simet korlatlan ideig lehet SMS kuldesre hasznalni, vagy hogy muxik ez?
.Macika.
En eddig is elhittem Neked!
De azt mar nem irom le megegyszer, hogy a sajat dolgaid kezelese, illetve masokkal szembeni elvaras
volt az, ami nekem a csoromet piszkalta.
"Adotoronytema"
Szerintem ez az a tema, amihez siman hozza lehet szolni, annelkul, hogy vodas lenne valaki.
Igenis iroasztal mellol ki merem jelenteni, hogy ha A szolgaltatonak van 500 adotornya, B nek 1000, akkor
siman jobbnak kell legyen B halozata, es siman ki merem jelenteni, hogy B eseteben van kevesebb eselyem arra, hogy
ledobaljon a halorol, es B eseteben van arra a legnagyobb eselyem, hogy megveszem a kartyat Pesten, es
mucsajrocsogen is fogok tudni vele telozni.
Ennyi! Kb. ez volt Landsmann kijelentesenek a logikaja, es teljesen igaza van. Az mar csak kotozkodes,
hogy: honnan tudod Oreg, hasznalod??? Nem tenyt allit, hanem egy adat alapjan velemenyt formal...
Mert ha az otthoni haverok kozul mindenkinek **** a haloja, stb. akkor latsz arra realis eselyt,
hogy majd pont en leszek az, akinek majd pengen fog menni? Szerintem senki sem fog kockaztatni...
Tudom, tudom, vannak egy halo eseteben mas figyelendo adatok, szempontok, de ha valaki azt allitja
mondjuk a westelrol hogy jobb, biztosabb, stabilabb a haloja, akkor mindjart kapja a fejere az aldast,
hogy miert mer ilyet kijelenteni, mert bizony oneki a voda tokeletesen megy itt es itt.
De ha Landsmann olyan helyen lakik, ahol **** jo lenni a voda halo, akkor szerintem sem 1, sem 5, sem
20 embernek a pozitiv tapasztalata sem fogja ot meggyozni, hogy vegyen.
Latod ezaz, Neked nagyon jo, mert olyan helyen laksz, szuleid miatt, meg telcsizesi szokasaid, elvarasaid miatt...
Nekem, meg ha olyan helyen is laknek, ahol kivalo a terero, sem lenne jo, mert en mashogy telozok, masokat
hivok, mast varok el, ami nekem fontos...
Es akkor ott vannak azok, akik egyaltalan nem olyan helyen lakik, ahol tudna normalisan hasznalni a vodat...
hmm... Cs-nek valoban igaza van... Pannon szolgaltat (megha penzert is) a vodanak, gyakorlatilag
lehetove teszi, hogy a voda terjeszkedni (elofizetoket toborozni) tudjon, es johogy nem nezi igy
jo szemmel a Pannon, hogy ezt a voda az O karara akarja, nyiltan csinalni. )
|
szer. okt. 16, 2002 9:54 |
|
|
.Macika.
|
Fallosz!!!
Olvasod Cs első mondatát??????? :c)))))
{i}...nem nyújtanék kezet annak, aki előtte belémrúg.{/i}
Ez teljesen igaz.
Beindult egy adok-kapok, nem tudom, hová fog vezetni, ki
kerül ki nyertesen (rajtunk kívül) ebből.
|
kedd okt. 15, 2002 22:02 |
|
|
Cs
|
Macika nem tévedett, amikor a HÍF adatokról szólt. Abban már erősen eltérne a véleményünk, hogy mi miből következik és valóban teljesen védhető-e az a piaci stratégia, amit a Vodafone képvisel. Szerintem nem, de "veszekedni" nem fogok emiatt.
A reklámról eddig nem írtam. Nos, én nem hiszem, hogy összedől a világ emiatt, de ha a Vodafone ilyen hirdetésekkel hecceli a konkurenciát, akkor ne is várjon segítséget tőlük. Talán logikus, hogy nem nyújtanék kezet annak, aki előtte belémrúg.
|
kedd okt. 15, 2002 21:57 |
|
|
Hellhammer
vas-tag
|
phallos:
Kötözködni jó
Szal tényleg nem kényelmes wap-ról sms-t küldeni (de mondjuk néha viszont sokkal egyszerűb -> A1 csoportos sms), de ha valkinél annyira számít a pénz, hogy azt nézi, hogy melyiknél a "legolcsóbb" (legkisebb) a feltöltőkártya, akkor az vállalja be a kényelmetlenséget. A hozzászólásomat nem fikázás gyanánt írtam, sőt az egyik haverommal beszélgetve ugyanez a téma előkerült. Mondtam neki, hogy a Pannon-nál már van 500 Ft-ért korlátlan wap, miért nem arról küld sms-eket. Ezen elgondolkozott, és kb. 2 héttel később, amikor megint találkoztunk, nagyon megköszönte, hogy "felnyitottam a szemét".
Én mondjuk kb. minden 5. sms-em küldöm wapról, azt is csak akkor, amikor ráérek (és van türelmem) **** a Voda GPRS minden kínjával.
|
kedd okt. 15, 2002 21:25 |
|
|
.Macika.
|
{i}De! Ne egy szolgáltató döntse már el, hogy nekem vagy gipsz Jakabnak mi a jobb, amikor egyáltalán nem ismeri a telefonálási szokásaimat. {/i}
Pedig az összes reklám arról szól, hogy elcsábítson a hagyományos, megszokott dolgaidtól, és az ő termékük használatával nekik hozz hasznot.
Legyen az mosópor, whisky, fogkrém vagy intimbetét.
Mindenki azt mondja (gondolj a mosóporreklámokra!!!), hogy az ő termékük jobb, mint a többieké, mert (és szépen egymás mellett mutatják) fehérebbre mos a jobb oldali, mint a bal oldali. Vagy lásd a Tomi reklámot, amiben a róka arra apellál, hogy olcsóbb a dolog: "többet ésszel, mint pénzzel" (az ilyen kitekert közmondásoktól amúgy is sikítófrászt kapok...)
{i}Márpedig ha így van, akkor törvényszerű hogy gyakrabban veszítse el a hálózatot, mint a Pannon, Westel ügyfelei. Erre már akkor is rájöhet mindenki, ha összehasonlítja mindhárom szolgáltató lefedettségi térképét.{/i}
Nézd, senki nem mondta, hogy nem a legkevesebb adótoronnyal rendelkezik a Voda.
Te az íróasztalod mellett, logikus gondolkodásmenettel kisakkoztad, hogy milyen a Voda lefedettsége.
Én vettem 1-2 (szüleimmel együtt összesen 5) kártyát, és kipróbáltam. 100% igazad lehet abban, hogy sok olyan terület van, ahol a Vodának nincs lefedettsége (elméleti alapokon) a többiekhez képest. Én viszont azt állítom (és ezt nem tudod megcáfolni), hogy ott, ahol használni szoktam a mobiltelefonjaimat, ott mindig kielégítő Vodafone térerővel találkoztam.
{i}Itt mindkét szolgáltató jól járt. Egyik pénzt kapott, a másik szolgáltatást kapott a pénzéért.
...
Ez olyan, mint amikor a kutya azt a kezet harapja meg, amiből etetik.{/i}
Úgy érzem, ez a két mondatod kicsit ellentmondásos, ha nem tévedek.
|
kedd okt. 15, 2002 21:24 |
|
|
zsolti4
|
Bocsi, de 10ezer Ft egy unlimited free sms sim. Only for hard users!
|
kedd okt. 15, 2002 19:19 |
|
|
phallos
ezüst tag
|
Ja, es zsolti4, 1000ert dobhatnal egy ilyen kartyat...
Anyiert meg nekem is megeri!
|
kedd okt. 15, 2002 18:01 |
|
|
phallos
ezüst tag
|
.Macika.
Megkovetlek. Valoban nem velemenyezted a Westelt! Elnezest. Most szorom a hamut a fejemre!
Ellenben: " Westel előfizetői tábora a fennálása során először csökkent 50% ala"
Ez pedig egy teny megallapitasa, amirol semmilyen felmutathato bizonyitekod sincs!!!
Megismetlem, en elhiszem Neked, de amint irtam, mas, ilyen jellegu kijelentesert Toled
lecseszest kap, csak mert nem O tapasztalta meg. Es attol meg egy velemeny!!
Jellemzo itt a forumon, hogy valakire raszallnak, akkor mindenki ugyanazt szajkozza
rola, de ez nem a forum, hanem az emberek hibaja, butasaga.
Megnezi A, hogy B mit irt C-rol, es mivel A szimpatizal B vel, o mar nem veszi a faradtsagot
C hosszaszolasainak alapos elolvasasara, inkabb ugyanazt ismetli mint amit B mond C rol!
Na ez az, amikor masik velemenyet atveszi valaki anelkul, hogy o utananezett volna a dolgoknak!
Rohelyes.... zsolti4, legalabb ne ugyanazokat a szavakat hasznald, mint Hellhammer! )
Ellenben az olyan embert meg nem is minositenem, aki elitel mast azert mert maskepp
gondol valamit, mert neki mas a jobb, osszesegeben veve mas a preferenciarencere...
Varom a tovabbi IpariKotozkodo tartalmu hozzaszolasokat... Kerlek allj be Te is a sorba! ))
|
kedd okt. 15, 2002 17:57 |
|
|
zsolti4
|
Az tény hogy Phaszikám nagyipari szinten űzi a kötözködést (nem is tudom mikor értettünk mi egyet), de az is tény, ha valaki csak sms-ezni akar , annak egy LOOP,BTCellnet( O2 ), Movistar,Smart, kiakasztott szlovák Orange, vagy nem kódolt Vitamax a legjobb. Ezekről mind lehet ingyé korlátlanul sms-ezni.
|
kedd okt. 15, 2002 17:41 |
|
|
.Macika.
|
Egyébiránt a környezetemben a felületesen reklámnézők számára nem jött ám le a Voda stoppert nyomkodó köpcös figurájáról, hogy a 3 mp-ezőket figyurázza ki. Sőt, megmondom őszintén nálam sem egyből esett le, a 2-3 megnézésnél visítottam fel. :c))
Azt hiszem, az ilyen ötletes reklámok inkább színesítik az életünket, mint boszantanának.
|
kedd okt. 15, 2002 17:32 |
|
|
gagarin
|
"Szóval a birka népet csak a reklámokkal terelgetik, aki lusta lesz tájékozódni a piacon, és aziránt is, hogy vajon van-e számára jól használható szolgáltatás amiről esetleg nem írnak hatalmas betűkkel."
A birka népet mindig is lehetett és a jövőben is lehet befolyásolni, hülyeségekkel etetni, méghozzá marha egyszerűen.
A reklámoknak (úgy értem a jobbaknak) nem ez a feladatuk. Sok reklám viszont valóban a birkaságra épít.
Tanulság: nem kell birkának (ne adj ég: birka NÉPnek) lenni.
Az értelmes ember azért csak körüljárja a piacot, mielőtt egy döntést meghoz.
g.
|
kedd okt. 15, 2002 17:28 |
|
|
Hellhammer
vas-tag
|
Phallos:
Te is ipari szinten tudod űzni a kötözködést. Én egy szóval sem írtam, hogy legyen Vodás, és ne Nokiát vegyen (mondjuk ez utóbbit igen ). A 3410-esről már nem egy embertől hallottam, hogy nem telefon (mielőtt anyázni kezdetek: használtam is!).
Amit leírtam, az az hogy mennyire be van szűkítve az emberek látóköre. Mert ugye nem csak a Vodánál van már átalány wap (szerencsére), és Nokiában is van wap-os fajta.
De szerencsétlen halandó mit lát éjjel nappal: itt van a **** wap, itt és most sms-ezz, mert alig kerül valamibe, meg a legújabb ajánlatunk: XY teló szinte ingyen, örülj hogy lehet még kapni.
Szóval a birka népet csak a reklámokkal terelgetik, aki lusta lesz tájékozódni a piacon, és aziránt is, hogy vajon van-e számára jól használható szolgáltatás amiről esetleg nem írnak hatalmas betűkkel. Csak sajnálni tudom a hétköznapi embert, mert már mindenhol vakítják. Ennyi.
Én részemről ezt a témát le is zártam.
|
kedd okt. 15, 2002 17:23 |
|
|
.Macika.
|
Na igen, kicsit kiszaladt a billentyűzet a kezem alól... :c))
{i}Te mas velemenyet megkerdojelezed, ha nem o tapasztalta
meg. Sot nem fogadod el... de itt csak leirod, a
velemenyedet, alatamasztas nelkul. Velemenyt alkotsz a
westelrol, azalapjan, hogy 50% ala csuszott. Pedig errol meg
csak hallottal.{/i}
Akkor idemásolom, mit írtam pontosan a topic eleje felé.
Légyszíves mutass rá, hol alkottam véleményt a Westelről.
Előre is köszi.
"Azért búcsúzóul egy dologra még felhívnám a figyelmedet:
A legfrissebb HÍF-jelentés szerint megtörtént az, ami a
fennállásuk óta soha: a Vodafone vastagon lemosta mindkét
konkurens szolgáltatót gyarapodásban, ezáltal a Westel
előfizetői tábora a fennálása során először csökkent 50%
alá. A Pannonnál is hasonló a tendencia. Az egyetlen nyertes
hónapok óta a Voda."
|
kedd okt. 15, 2002 17:19 |
|
|
phallos
ezüst tag
|
.Macika. (ugy latom kicsit kehes a tag-ek kezelese a rendszerben ) )
"Na az egy igen nagy mucsajöcsögi tapló paraszt volt, aki ezt kitalálta, talán tőle az volt nagyobb barom,
aki ennek hatására vett DOMINO csomagot... "
Ha ez a reklam hulyenek nezi az embereket, akot minden olyan reklamot szidhatnank, amiben
idiota barom viselkedesu emberek reklamoznak. Es ilyen reklam nem egy van...
Szerintem itt egyertelmu, mire gondolt JeffConery. Nekem meg az a velemenyem, hogy ha valaki
jobbara SMSezni akar, akkor nyilvan ez a legolcsobb lehetoseg Neki. Igy nemertem, hogy miert barom
az aki ezt veszi, ahogy JeffConery irja, megha a reklam hatasara is. Nagyon megy igy a barmozas,
hulyezes, hacsak nem Voda kartyat vesz valaki, de azt kene felfogni, hogy VALAKINEK AZ NEM, HANEM
MAS FELEL MEG TOKELETESEN!!!
"HÍF ügyben elmondtam, amennyit tudok, majd meglátjuk. "
Tudom, ok, rendben. Csak a kifogasolasom az arra vonatkozott, hogy Te mas velemenyet
megkerdojelezed, ha nem o tapasztalta meg. Sot nem fogadod el... de itt csak leirod,
a velemenyedet, alatamasztas nelkul.
Velemenyt alkotsz a westelrol, azalapjan, hogy 50% ala csuszott. Pedig errol meg csak hallottal.
Nekem ez nem igazan tetszik, hogy megszolsz mast azert amit Te is csinalsz!!!
Egyebkent en kornyezetemben ha az osszes ember fosik mint a muranyi kutya a Knorr
instant, zacskos Gordon Bleu-tol, mar ne is haragudj, de en nem fogom kiprobalni, es
azt is fogom mondani ra, hogy **** es biztatni fogok mast is, hogy ne vegye, mert az
osszes ismerosom osszefosta magat... Ja es inkabb nem probalom ki, nehogy en is ugy jarjak...
Ennek analogiajara gondold vegig "voda esetet phallos-szal"...
Egyebkent pedig en elhiszem Neked, hogy volt olyan aki sajatjakent adott el dolgokat, de en
sem azt mondtam, hogy nincs ilyen, csak itt nem az a jellemzo! Es nem kell egybol mindenkire
rahuzni, hogy o egy furkalodo valaki, csak mert rosszar mert szolni valamire...
zsolti4 mondta egyszer regebben, hogy o is allast foglal olyan westeles temaban, amihez
nyilvan annyi ismeret is boven eleg, amit siman meg tud anelkul is szerezni, hogy westeles lenne.
Ezt en igy korrektnek tartom. (sot en ennel sokkal tobbet is korrektnek tartok, de ez most mind1)
Igy Landsmann miert nem velemenyezhet egy reklamot akar, ahhoz nem kell vodasnak lenni?
Hellhammer
Kicsit Neked sem artana elgondolkoznod! Ertsd mar meg vegre, hogy nem mindenkinek minden csak a penz,
mert pl. nem mindenki akar **** a wapos SMSkuldokkel. Valakinek az is fontos, hogy
milyen kenyelemmel szeretne hasznalni a telojat. Es megfizeti.
Attol meg nem hulye!
Nekem sem hianyzik az, hogy Ilyenolyan connection error, meg gatewayFUCK, stb. Nyilvan, hogyha
nalam olyan szinten kene hasznalnom, valoszinu nyomulnek kicsit komolyabban rajta, de igy
inkabb hagyjuk az egeszet.
Kb. ezis ugy van eloadva, hogy adott egy k***a dolog, havi haromszazert, gyakorlatilag
korlatlan kuldesi lehetoseggel, de a hulye juzer inkabb fizet 6000-9000 forintot... fuj de huuuulye!!!
Csak azt senki nem mondja az ilyen okoskodasnal (Te sem), hogy van az olcsosagnak hatranya is am!
Szoval mindenki vegyen ne nokiat, meg csak vodasan ha lehet es akkor O lesz a kiraly, okos ember,
mert egyszeruen maskepp buta, meg szorja a penzt.
Van elet a VODAn kivul is, es ha a NOKIA tetszik, akkor azt veszem es nem mast.
Ha normalisan akarok SMSt kuldeni, akkor kifizetem erte a penzt, ha ugy dontok hogy olcson
akarok, akkor megyek a wapra, aztan szivassal ugyan, de megoldom.
Nem ide tartozik, de:
... a minosegrol meg annyit, hogy az OTPDirekt WAPos szolgaltatasa kesik.
Errol erdekes mod az OTP szemelyesen a telefonomon, nem robothangal, hanem elo ember
altal elmondva ertesitett. Ja, meg elnezest kert a kellemetlensegert, hogy nem tudom hasznalni
a beigert OTPDirektWAP-ot akkor mikor mar kene mennie...
Na en ezt nevezem minosegnek, amikor egy szamukra plusz bevetelt nem hozo szolgaltatas
par napos kesese esten penzt nem kimelve ertesitik, es elnezest kernek az embertol, pedig
nem legalabb "havi 3125 forintokrol 2evig" rol van szo.
De a lenyeg az egeszben az hogy korrektek!!! Megigernek valamit, es ha nem megy, akkor
ok megkeresnek engem a penzukon, es elnezest kernek, es tajekoztatnak!!!
Es mindezt egy olyan szolgaltatasert, amiert 100Ftot kernek! Erdekes nem? Van ilyen is...
Nem akarok olyan vitat, hogy melyik a jobb a VODA vagy az OTP ), de azert ezen el kene
azoknak az embereknek gondolkozni, akik azt valljak, hogy meg mindig abban a vilagban elunk
ahol orulni kell az ingyennek es nem reklamalni, csak mert ingyen van, hiaba nem mukodik jol!
Ennyire nem lehetnek az nemelyek begyoposodve; ehhez es nem mashoz kene felnoni az embereknek!
|
kedd okt. 15, 2002 16:52 |
|
|
Karat
vas-tag
|
nagyon jó reklám. bocs amásik topicér
|
kedd okt. 15, 2002 16:50 |
|
|
Hellhammer
vas-tag
|
Ja!
Akkor először telefont kellene vennie videójáték helyett. De hát a "mindenki Nokiát vesz, akkor én is" mentalitás is már erősen beépült a köztudatba
|
kedd okt. 15, 2002 16:44 |
|
|
Andee
arany tag
|
Hellhammer!
3410-esen nincs wap:) Így marad a hagyományos smsírás számára.
|
kedd okt. 15, 2002 16:06 |
|
|
hero
|
ha ennyire vágjátok a reklámokat, akkor segítsetek már lécci nekem is. "Off: reklámok" topic. THX
|
kedd okt. 15, 2002 14:06 |
|
|
gagarin
|
Landsmann:
"Hiába akartok rávenni hogy vegyek Vodát, ha jelenleg, illetve december 5-től technikai akadája lenne a használatának és ki tudja, meddig."
1. - akar a rosseb rávenni (már bocs). Nekem attól ugyan nem lesz jobb. Csak próbáltam rávilágítani a topicindításban kifejtett szervuszságaidra (pl. Én akkor is a jelenlegi szolgáltatómnál maradnék ha a Vodánál negyed annyi lenne a percdíj.")
2. - honnan veszed, hogy BÁRMILYEN technikai akadálya lenne a Vodafone használatának december 5-től??? Talán jó ismerősöd van a Vodafone fejlesztési osztályán? Az, hogy a Pannon kilépett, csak egy probléma, amit meg kell oldani, semmi több. Ez ne haragudj, nagy baromság.
- "Azt se felejtsük el, a reklámjaiban melyik szolgáltató is kezdte el piszkálni a másikat? Valamikor hónapokkal vagy talán egy évvel ezelőtt."
Erre csak egy dolog: a VF VitaMAX 7 napos kampánya a Pannon trolibuszos kampányára készült VÁLASZ.
Mellesleg a Vodafone "fikázós" reklámjai mögött indig volt valami termék/szolgáltatás, így a film a versenytársakénál lényegesen előnyösebb ajánlatra világított rá.
A Pannon trolibuszos filmje pedig szimplán fikázós, SEMMI tartalom nincs mögötte, hacsak a dupla percdíjakat nem vesszük annak.
De asszem lassan feladom, hogy ezeket megértessem veled...
g.
|
kedd okt. 15, 2002 14:03 |
|
|
Hellhammer
vas-tag
|
PGSM-el 500, Vodával 375 Ft a wap. A wapos sms küldőkkel, a 300 sms pontosan ennyibe került volna.
Nem 9000 Ft-ba (Voda) és nem 6000-7500 Ft-ba (PGSM). Lehet, hogy az illetőnek nem ártana elgondolkoznia, mielőtt ész nélkül nyomatja.
|
kedd okt. 15, 2002 14:03 |
|
|
Andee
arany tag
|
Landsmann! Örülj neki, hogy ilyen olcsó a voda, és hogy magyaroknak a percdíj számít. Így legalább egyre kevesebben lesznek a másik 2 szolgáltatónál. Nem lesz terhelt a rendszer, normálisan fog működni a gprs wap.
Már csak egyet nem értek. Ha olyanok mennek a vodához akinek az ár számít, miért nem vesznek siemens a40-et, hiszen az a legolcsóbb készülék, és az ár elsődleges:))) vagy amit megspórolnak azon veszik a drága készüléket? ) jó ezzel nem akartam piszkálni senkit:)
Egyébként az a tapasztalatom, hogy olyanok használnak city-t akiknek tényleg nem éri meg. ismerek olyan aki bee-ről váltott city-re, s közben telefonál havonta 10 percet, azt is 2 óra után. meg elküld havonta 300 smst. Csak azért váltott cityre, mert arra 2500ft-os a legolcsóbb feltöltő:))) más vodást nem ismerek úgyhogy nem tudok róluk nyilatkozni, hogy mennyire éri meg nekik.
Reklámok meg nem érdekelnek, én tudom , hogy nekem a minimum éri meg (havi 3-4 óra kimenő 4-8 óra között). Meg most tervezek mellé egy domino sms vagy bee csomagot, mert 31,25 ftos sms kicsit drága.
Azon meg hogy ki milyen szolgáltatónál van, tök hülyeség vitázni.
|
kedd okt. 15, 2002 13:17 |
|
|
.Macika.
|
Fallosz
HÍF ügyben elmondtam, amennyit tudok, majd meglátjuk.
{i}...akkor mindenki hamut szor a fejere,[/i}
Hamut valaki a {b}saját fejére{/b} szokott szórni, ha
belátja tévedését. Mások maximum a hamu beszerzésében
szoktak segíteni neki.
Természetesen mindenki elmondhatja a mások tapasztalatát,
mint tapasztalatot. De hogy valaki azt mondja, hogy a Khorr
cég {b}azért ****{/b}, mert a szomszéd gyerekének hasmenése
lett az árpagyöngypüréjüktől, azt nem fogadom el.
Van az indexen egy reklámokkal foglalkozó kedvenc topicom,
ajánlom figyelmedbe (hülye reklámok / másik mosópor).
{i}...akik mas tapasztalatat sajatjakent tuntetik fel!!!{/i}
Ez sajnos nem így van, Te is tudod, volt itt olyan emberke,
akinek azért volt negativ (saját) véleménye valamiről, mert
2-3 ismerősének az volt arról a dologról (ismeretlen ok miatt).
{i}...milyen csomagot vegyen az a pl. "buta liba" aki k***a
sok SMSt ir, de szinte alig telozik???{/i}
Nem értetted meg, mire gondol Jeff.
Ő arra gondolt, hogy fiatalosnak látszó, IQminusz szlenggel
próbálja eladni ezt a szolgáltatását a Westel. Magyarul
ilyen értelmi szinten állóknak tekinti a célközönséget.
Félreértés ne essék, a "Bi-bi-bii" sem jobb, de még a
"Hogyvagyénjól" sem sokkal.
Hirtelen ennyi, el kell mennem most.
Este folytatom (és ezt veheted fenyegetésnek is :c))) ).
|
kedd okt. 15, 2002 12:50 |
|
|
Han
vas-tag
|
Szerintem nem jó ilyen "sejtetni engedő" hzangnemet használni. Ha kijön hivatalosan is a híf szám, majd meglátjuk, hogy Macikának igaza volt-e és a vesztel tényleg bement 50 százalék alá.
meg tudomásom szerint még mindig Macika a leginkább hiteles szolgáltató-összahosonlítási kérdésekben, azon egyszerű oknál fogva, hogy mindháromnál ügyfél.
ami szerintem a vodás szimpátiát általában kiváltja az nem az hogy valakinek ottvan előfizetése és ezért körömszakadtáig védeni akarja, hanme: ügyfelet szerezni csak versennyel lehet, tehát ő a fő árcsökkentő is, ami nekünk a legjobb. egy másik topicban már összeszedtük, hogy mi minden nem lenne kis hazánkban a voda nélkül. ha nem lenne átalánydíjas gprs, nem lenne egy csomó topic sem, ami ilyen-olyan hardveres-szoftzveres témában mobilinternettel (nem csak wap!!!!) kapcsolatban született vagy születik, mivel az emberek többsége számára egyszerűen megfizethetettlen a pannon és avesztel-féle gprs ( a pannonwapgprs-átalány előtti időkre gondolok).
szóval az egész helyzet nekünk jó. olyan szolgáltatásokról beszélgethetünk vitakozhatunk, amik egyébként a voda nélkül sokkal drágábbak maradtak volna és egy szűk fizetőképes techno-fan kör elmélkedne itt. hát én örülök, hogy most nem ez helyzet.
|
kedd okt. 15, 2002 12:28 |
|
|
thiby
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 418 Tartózkodási hely: Budapest
|
Nem akarok párhuzamot vonni Landesmann, ill. a kisnyugdíjasok közé, akik csak azért járnak a háziorvoshoz, hogy ne unatkozzanak. Na meg személyiskedni sem akarok; hülyézni sem, mert ez méginkább "gátlástalanul pofátlan" dolog lenne tőlem..
Így inkább nem is mondok semmit
|
kedd okt. 15, 2002 12:06 |
|
|
phallos
ezüst tag
|
zsolti4
WAProl? Huuu vazze! ) Pedig en nem akartam kicseszni Veled...
Ja, ujsagiro, Nepszabinak jobboldali, Magyar(nak) Nemzet(t)-nek pedig balodlai cikkeket...
Nem tudom miert, de le sem ****... )
|
kedd okt. 15, 2002 11:59 |
|
|
zsolti4
|
Na, wapról érdekes volt ezt végigpörgetni. Újságíró vagy? Ők csinálnak olyat hogy kiragadnak valamit, pedig az én hsz-om elég rövid volt.
|
kedd okt. 15, 2002 11:55 |
|
|
zsolti4
|
Azt hiszem mindig az a fő probléma,amikor valaki valamiben akkor is rohadtul okos, ha köze sincs hozzá. Ha mondjuk egy unlockos topikban osztanám az észt,és azt körömszakadtomig védeném, tuti kapnák bele az arcomba.
|
kedd okt. 15, 2002 9:36 |
|
|