Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. nov. 15, 2024 12:23

Hozzászólás a témához  [ 403 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Következő
Gátlástalanul pofátlan Vodafone reklámok 
Szerző Üzenet

Hozzászólás 
{i}Ha sík terepen csak ennyire gyéren jut el a jel, (1.
emeleten, Alföldön -90-100 db) akkor azt hiszed 1800-on (nem
hiszem hogy 1800-on is sugároznak onnan, kisforgalmú hely),
nagyobb lesz a térerő?{/i}

Nincs párhuzam, még akár az is lehetséges, hogy egyazon
oszlopról más-más irányba más-más frekvencia jöjjön. Tehát
akár lehet is jobb a térerőd, ha 1800-on próbálnád.
Jut eszembe: próbáld már ki légyszíves egy kétnormás
készülékkel, hogy milyen térerő van nálatok, jó?

És várnánk vissza az eredménnyel!

Előre is köszi!

vas. okt. 27, 2002 3:53
Profil Privát üzenet küldése ICQ
Hozzászólás 
Macika:
Te sem szoktad valami figyelmesen olvasni a más hozzászólásait. Korábban is többször ki kellett fejtenem ugyan azt a részedre.
Jó, oké, Westeles ismerősödtől tudod. Írtam, ha jól emlékszem. Nem emlékeztem jól, de nem is ez az a lényeg hogy honnan van az infó, csak az a vastagon lemosta kifejezés egy kicsit erős volt. A többi oké.

Mr. Bean:
Mint már írtam fentebb, 6,5 Km-re van a 900-as Voda torony. Ha sík terepen csak ennyire gyéren jut el a jel, (1. emeleten, Alföldön -90-100 db) akkor azt hiszed 1800-on (nem hiszem hogy 1800-on is sugároznak onnan, kisforgalmú hely), nagyobb lesz a térerő? Hát ezt nem hinném. Az, hogy tőlünk 20-30 km-re milyen a Voda lefedettsége, nem érdekel, mert mint ahogy más is fogalmazott, én sem vagyok mászkálós fajta. Tehát elsősorban nekem az alényeg hogy lakhelyemen milyen a lefedettség. Ha lesz nálunk is torony, jobb lesz a térerő. Az OSSKI honlapján ereplő adatok szerint az igény be van adva.

szomb. okt. 26, 2002 13:21

Hozzászólás 
{d}"Erre csak egy dolog: a VF VitaMAX 7 napos kampánya a
Pannon trolibuszos kampányára készült VÁLASZ. " Ha jól
emlékszem, a Vodás reklám volt előbb, néhány nappal később
a Pannonos trolis reklám. Csakhogy ez a reklámcsata nem
ezekkel a reklámokkal kezdődött, hanem a Westelt is
maceráló magas telefonszámlás reklámmal. Hetekkel vagy
hónapokkal korábban meg a telefondobálós Matáv piszkáló
reklámmal.{/d}

És arról elfeledkeztél, vagy nem bántotta a szemedet,
amikor a hőn szeretett szolgáltatód a Bee bevezetésekor a
westeleseket birkáknak nézte?! Azért az sokkal durvább
volt a mostani Vodás perfekt összehasonlításhoz képest!
Egyébként nekem mindkét reklám tetszett/ik.

Az is jó lenne, ha nem az 5110-essel tesztelnéd a Voda
térerejét, hanem egy kétsávos telcsivel.

szomb. okt. 26, 2002 13:05
Profil Privát üzenet küldése

Hozzászólás 
phallos írta:

Hany eve is van vodafone? Hat vegulis mindegy, de kicsit rohelyes, 4-5 km-re a balcsitol (otthon) csak kulteri lefedettseg van.
Nembaj, a lenyeg, hogy a Balcsi kellos kozepen van BELTERI lefedettseg.:)) Azert nem rossz...

Merre laksz egész pontosan? Én Balatonszabadiban (Siófok mellett), de nálunk is elég gyenge a tér... Soxor nem tudnak felhívni, pedig be van kapcsolva a telefonom... :-(( A GPRS viszont egész tűrhetően megy - 78-52000 bps között ugrál... :-///

Üdv.

Ádám

szomb. okt. 26, 2002 8:35

Hozzászólás 
Nem HIF-e, hanem Westeles ismerősre hívatkoztam (nem olvasod nagyon odafigyelve az írásaimat, de ez nem újdonság).

Szóval ő mondta azokat, amiket én is leírtam.

Itt van a hozzászólásom, amit fallosznak írtam, abban már kicsit konszolidáltabban fogalmaztam. Most kiegészítem a szeptemberi adatokkal a táblázatot.

{i}Amit írtam, azt egy Westelnél dolgozó embertől tudom, elé a legutóbbi Westel tréningek valamelyikén tárták az igazságot. Hogy ez mikor kerül ki publikussá, azt nem tudom. Ameddig ez meg nem történik, addig csak bizonygathatom, hogy ez nem az én véleményem, hanem tény, amit nem én tettem ténnyé.

Vizsgálva azonban az elmúlt pár hónap gyorsjelentéseit, ez előre jósolható volt, a Westel egyre jobban apadt, a Pannon is, bár lassabb ütemben, és a Vodafone végig, minden hónapban gyarapodott, és hát az adatokból látható, hogy a többi 2 szolgáltató kárára, tehát onnan szedett el előfizetőket. Ezek a piac törvényei.{/i}

Januártól szeptemberig így szerepeltek a szolgáltatók (%):

Westel:
50,53__50,51__50,56__50,84__50,76__50,68__50,51__50,08__49,72

Pannon:
39,38__39,20__38,96__38,54__38,53__38,51__38,52__38,78__39,03

Vodafone:
10,08__10,29__10,47__10,62__10,70__10,81__10,97__11,13__11,25

Ha most végignézzük a 10 hónap adatait, akkor világosan látszik, hogy a Westel lassan de biztosan csúszik lefelé, A Pannon pár hónapja fordította meg a folyamatos süllyedést, az egyetlen, aki folyamatosan nő, az a Voda.
Látszólag a Westeltől felszabaduló embereket köti magához a másik két szolgáltató. Természetesen az éleződni látszó árverseny az, ami ennek az okozója lehet, és ez nagyon jó így.

pén. okt. 25, 2002 22:33
Hozzászólás 
"Azért búcsúzóul egy dologra még felhívnám a figyelmedet:
A legfrissebb HÍF-jelentés szerint megtörtént az, ami a
fennállásuk óta soha: a Vodafone vastagon lemosta mindkét
konkurens szolgáltatót gyarapodásban, ezáltal a Westel
előfizetői tábora a fennálása során először csökkent 50%
alá. A Pannonnál is hasonló a tendencia. Az egyetlen nyertes
hónapok óta a Voda."
Ezeket a mondatokat Macika írta, ha jól emlékszem egy HIF-es ismerősére hivatkozva. Nos, a tény ezzel szemben egy kicsit más. Az igaz hogy a Vodafone folyamatosan, minden hónapban az előzőhöz képest növeli piaci részesedését. A Pannon július óta (igaz csak 3 hónap) folyamatosan növeli piaci részesedését. A Westel viszont május óta folyamatosan csökkenő piaci részesedést tudhat magáénak. Így valóban 50% alá csökkent. (49,72%) Namost ha százalékos és előfizetői szám gyarapodásban nézzük a dolgot, a Voda nem mosta le vastagon mindkét szolgáltatót. Ugyanis Az előző hónaphoz képest a Voda 0,12%-al növelte a piaci részesedését, ezzel 21731 előfizetőt szerzett szeptemberben. A Pannon 0,25%-al növelte részesedését és 65153 előfizetőt szerzett, míg a Westelnek 0,36%-al csökkent a részesedése, de ennek ellenére 41231 új előfizetőt szerzett.
Nem akarom egyik szolgáltatót sem fikázni vagy isteníteni, csupán arról van szó, hogy a fű alatt kiadott információ nem teljesen felel meg a valóságnak. A fenti infó "kiszivárogtatásával" talán célszerűbb lett volna a hivatalos adatok megjelentetését megvárni.

pén. okt. 25, 2002 18:42

Hozzászólás 
Teljesen profin csináltad, érthető volt, hogy kinek írtad.

Egyébként teljesen mindegy, hogy tényleg az-e ő, akinek írta
magát. Amit leírt, az igaz lehet.

Én úgy fogalmaznék, hogy akár igaz is lehet, hogy tényleg a
Vodánál dolgozik.

pén. okt. 25, 2002 15:15

Hozzászólás 
Bocs a benazasert, az elobbi uzenet az allitolagos vodafone marketingesnek szolt....

csüt. okt. 24, 2002 9:16

Hozzászólás 
Hello,

Ha tenyleg ott dolgozol (bar ezt erosen ketlem a
hozzaszolasod alapjan, inkabb a masik kettonel dolgozhatsz)
add meg a fonokod monogramjat:-))))

csüt. okt. 24, 2002 9:13

Hozzászólás 
Nekem ez a "már szinte sok a jóbol " szöveg tetszik. A
csontig nyalás tipikus példája.

szer. okt. 23, 2002 8:57

Hozzászólás 
Érdekes, hogy csak konkurensnek nevezi a Vodát.

Szerintem inkább nevezze meg, vagy utaljon rá félreérthetetlenül, de ne hazudjon. A Voda reklámjai nem hazudnak, tényleg annyi az annyi.

szer. okt. 23, 2002 0:59
vas-tag

Hozzászólás 
Ami a legjobban az egészben dühít:hogy elhitetik,hogy ez milyen újdonság,mintha nem is létezett volna ilyen még 2001 áprilisa előtt,aminek a neve Classic volt.
Elhitetik velem,hogy a Bee Free is egységes tarifával számláz,pedig hétvégén a más mobil nem 20,hanem 35Ft!Ez egyenlő?!
Meg a Balance mint tegnaptól kiderült,nem a legolcsóbb csomag,mert 1.-től már a Társalgó az,így kicsit időtmúlt a Szervuszra hivatkozni.
Meg fiataloknak találták ki a Balancot?Ez röhely,fiatalok nem vesznek előfizetésest,ha mégis,az szerintem az ingyendumás Voda esetleg.
Ezzel a Pannon GSM mint életem első mobilszolgáltató cége egy nagy nullára zuhant le!!!

kedd okt. 22, 2002 21:56
vas-tag

Hozzászólás 
http://www.extra.hu/karfiol/pmetro.jpg

Közeben most látom,hogy előjött egy másik Topicban is,ahol feltették a cikket.

kedd okt. 22, 2002 21:49
arany tag

Hozzászólás 
Vajon mekkorát lehet hazudni mindenféle következmények nélkül?

kedd okt. 22, 2002 21:32
vas-tag

Hozzászólás 
"A Pannon GSM rendet teremt a percdíj-káoszban"

..."Mivel az igazán nem várható el,hogy Magyarország összes lakosa nulla-hat-huszas legyen,a Pannon GSM a másik végéről közelítve oldotta meg a problémát.Egy nemzetközi viszonylatban is újdonságnak számító lépéssel három olyan új tarifacsomagot vezetett be,amelyeknél eltörölte a hívószámok közötti percdíj-külömbséget."
"A számlás Balance,valamint a kártyás Praktikum Perfekt és Bee Free előfizetésektulajdonosai számára ledőlnek a Magyarországon belüli határok:minden hazai telefonszámot egyazon percdíjjal érhetnek el,még a vezetékeseket is.Az új tarifacsomagok tízmillió magyar telefonelőfizetőt tesznek egyenrangúvá."
"A Pannon GSM elsősorban a fiatalokra gondolva álmodta meg az egységes percdíjakat."
"Az ő igényeikhez igazodva alakította ki a Pannon GSM a havidíjas Balance előfizetést.A Balance bruttó 2000 forintos havidíja húsz százalékkal alacsonyabb,mint a legnagyobb versenytárs hasonló csomagjáért fizetendő havidíj."
"A percdíj-dzsungel megtisztításából nem maradhat ki a legfiatalabb hazai mobil márka a Bee sem....."

Részlet a Blikkből,2002.10.22.

Ha ma születtem volna el is hittem volna,de ebből EGY SZÓ SEM IGAZ!!!

EZEK UTÁN HAJRÁ VODA!!!!
A PANNONNAK MEG BE-BE-BEE!!!

kedd okt. 22, 2002 21:15
ezüst tag

Hozzászólás 
Bill_Blake

Valoban nem ugyanaz a megfogalmazas! Igazad van.

Csak ket dolgot felejtettel el:
1. a teveben ezeket a reklamokat naponta millios nagysagrendu ember nezi (mig a forumot, es koztul a topic cimet...?)
2. ebbol kovetkezik a voda a reklamjaval eleg komoly kart tud okozni a tobbinek... (mig Landsmann a topicjaval a vodanak..?)

Javaslom meg elolvasni csak az elso oldalt. Ha valamilyen szinten kulturaltnak nevezzuk Landsmann tiopicinditojat, akkor
hasonlitsd csak ossze a reakciokkal. Kicsit erdekes, hogy egybol mindenki milyen fontosnak erezte hon szeretett
szolgaltatoja reklampolitikajanak megvedeset, es a cel erdekeben korantsem kulturaltnak nevezheto hozzaszolasokkal
bombaztak Landsmann-t.

kedd okt. 22, 2002 14:54

Hozzászólás 
Na végre valaki.

hétf. okt. 21, 2002 22:02

Hozzászólás 
phallos & landsman!
azt hiszem azért a topic címének megfogalmazása is adott némi okot az indulatok ilyen módon való megnyilvánulására mindkét oldalról. Mert ugye a "Gátlástalanul pofátlan Vodafone reklámok" NEM ugyanaz a stilus, mint pl. egy "Etikusak a Vodafone reklámok?" típusú megjegyzés. Egy "gátlástalanul pofátlan" minősítés után ne csodálkozzatok, ha komolyabb megjegyzéseik lesznek azoknak is, akik nem osztják az ilyen szélsőséges megnyilvánulásokat (szolgáltatótól függetlenül). A kultúrált viták kultúrált kérdésekkel indulnak. Rossz kezdés után jellemzően erős hanyatlás következik ;-)
b.b.

hétf. okt. 21, 2002 19:04

Hozzászólás 
Tudom, a térerő is gagyi arrafele. Csak ezt később írtad le.

hétf. okt. 21, 2002 18:14
Hozzászólás 
Nem csak a reklámtéma miatt nem vennék Vodát, de ezt már fentebb kifejtettem. Csak a pontosítás miatt írtam most.

hétf. okt. 21, 2002 18:09

Hozzászólás 
:))
Jól elvagy! Van valami építő jellegű hsz-ed is? A
Témaindító azért nem venne Vodát, mert a reklámja reá nézve
(meg a pgsm-re) sértő. Ezenkívűl valami? Ha lehet valami jó
hosszút írjál.
Ha nem, akkor zárjuk már le ezt!

hétf. okt. 21, 2002 18:01

Hozzászólás 
Úgy látszik a Voda mégiscsak elérte célját: nagyon-nagyon-nagyon sokan róla beszélnek-vitatkoznak-számolgatnak... :-))) Persze ki kultúráltabban, ki pedig nem. :-(

hétf. okt. 21, 2002 17:03

Hozzászólás 
Én én nem is tudtam hogy az a logója. Nem vagyok egyedül szerintem.

hétf. okt. 21, 2002 15:57

Hozzászólás 
Most vettem csak észre hogy a rok end rol :) csomag reklámjában, mikor a csinibaba elájul a mobilszámlától, a boritékon a Pannon gsm logója van szinesben, csak nincs benne felirat. elég szemétség a vodatól

hétf. okt. 21, 2002 15:52

Hozzászólás 
Fallosz

Csak a végére reagálnék.

Az zavar engem, ha valaki úgy alkot véleményt (és az pl. egy
topicnyitással hangoztatja is), hogy nincs saját bőrén
szerzett tapasztalata, de annak megszerzését ab ovo el is
utasítja ("...ha a negyedébe kerülne, akkor se...").

Az egyáltalán nem zavar, hogy ki milyen reklámot csinál, ha
elolvastad és megértetted, a 20-30-70-es Pannon reklámban
azt kifogásoltam, hogy gagyin van megcsinálva, mert nem
figyeltek arra, hogy ha a torta fordul 180 fokot, akkor a
rajta lévő tortadísznek is kellene, és ez nem történt meg.

Más egyéb bajom nincs azzal, hogy a Domino és a City helyett
önmagát tünteti fel, mint legkedvezményesebb díjú pre-paidot.
Aki elhiszi, vagy nincs Voda térereje, esetleg egyéb
aberrációi vannak a Vodafone ellenében, azoknak úgyis ez az
ideális megoldás. Ha pedig más valakinek - aki új számot
vesz - a Pannon tűnik legmegfelelőbbnek, hát legyen neki.

Pontosítanám a mondatodat:

{i}... nagyon nem tetszik Neked, ha negativ velemenyt
mondanak a vodarol {b}úgy, hogy CSAK a reklámból indulnak
ki{/b}{/i}.

hétf. okt. 21, 2002 14:11

Hozzászólás 
Na akkor a 189-edik hsz-ban zárjuk már le ezt: van akinek bejön a Voda reklám, van akinek nem, van akinek bejön a Pgsm reklám, van akinek nem, van akinek bejön a Vodafone úgy ahogy van, van akinek nem, van akinek bejön a Pgsm úgy ahogy van, van akinek nem.
Minek erről ennyire vitázni?

szomb. okt. 19, 2002 9:50
Hozzászólás 
Macika:
"...a csajnál a borítékon nem nagyon látszott a piros-zöld szín a feladó helyén.

Ez tévedés, ma este a ValóVilág kiszavazóshow egyik reklámblokkjában ment a vitatott reklámot a spancis csajjal, most láttam először elejétől végéig, és tökéletesen lehet látni a mobilszámla borítékján a feladó helyén a piros-zöld vízszintes csíkot, köztük a felirat: mobilszámla." Macika! Lassan már annyira kell elmagyaráznom a dolgokat, hogy egy három éves gyerek is megértse. Nem tudok másra gondolni, csak arra, hogy ezt szándékosan, bosszantás céljából csinálod. Talán azért, hogy elmenjek az anyázós stílusig és legyen okod kizárni a fórumból. Ünnepélyesen megígérem hogy ezzel nem fogok neked örömöt szerezni. Ha egy ici-picit figyelmesebben elolvastad volna amit legutóbb írtam, rájöhetnél hogy nem a mostani kutyás csajos reklámról van szó, hanem arról, amiben benne volt a fejét rázó csávó is. Na ezt változtatták meg úgy, hogy a gyerek nem rázta a fejét és ""...a csajnál a borítékon nem nagyon látszott a piros-zöld szín a feladó helyén. " Tehát nem a most futó reklámnál. Bár az is megérne egy misét. De azt hiszem ezt is kitárgyaltuk már vagy 150 hozzászólással ezelőtt. Ja, már nem emlékszel? Az más! Hogy a Hungarotel hogy jön hozzá? Az is csak egy példa volt hogy milyen szempontok alapján is döntök egy szolgáltatás vagy szolgáltató mellett, nem csak a pénz alapján lehet megítélni valamit. Most megint egy példa következik hogy megértsd: Beméssz a boltba, venni akarsz valamit. Mondjuk 500 Ft az ára, ennyi van ráírva. Mikor a pénztárnál fizetsz, közlik veled, hogy nem 500 Ft, hanem 900 Ft. És merő véletlenségből ugyan ebben a boltban, más árucikkel ugyanígy jártál korábban. Azt hiszem nem nehéz megjósolni, abba a boltba többet nem fogsz bemenni, hacsak a veszett kutyák be nem kergetnek.

Vodafone marketinges:
Na, még egy ember, aki nem olvasta el az egészet.
"Maga atopicindító sem tudja megmagyarázni miért is állítja azt, hogy ez egy gusztustalan reklám..." Akkor neked is elmagyarázom, hogy ne kelljen elolvasnod az egészet, bár önszorgalomból megtehetnéd és ha meg is tetted volna, akkor ezt a mondatot nem írod le. Naszóval. Mint már fentebb többször is, talán 3-szor leírtam, a reklámokkal kapcsolataos problámáim nem állítások, hanem vélemény. Etikátlannak tartom, én magam. Most sem azt állítom hogy az, ez is csak az én véleményem! (Nehogy megint félreértsetek valamit) És valószínűleg emiatt (mert etikátlan) volt kénytelen módosítani a reklámjait. (csak megjegyzem Macikának, kb 1-1,5 évvel ezelőtti reklámokról van szó és nem a rövidített változatokról)

szomb. okt. 19, 2002 8:07
vas-tag

Hozzászólás 
Csokító - randa és finom... :DDD

szomb. okt. 19, 2002 0:53

Hozzászólás 
Üdvözlök mindenkit!

Nem kell elhinnetek, hogy igaz-e a nickem, de azért halgassatok meg, utána döntsetek.

Gondoljatok bele, hogy kaptok egy olyan feladatot, amiben azt kell megoldanotok, hogy egy új gumicukrot kell eladnotok. A gumicukorral csak egy baj van: Úgy néz ki mint egy darab ****. Amúgy nem is olyan rosszizű, van akinek kifejezetten ízlik. Az előnye, hogy nem kerül annyiba, mint mongyuk a Haribo. Ti mit választanátok?

Nos valahogy mi is ebben a helyzetben vagyunk. A vodafone szolgátatásilag, és ügyfélszolgálatilag bizony hagy helyenként kivánnivalót... De fejlődőképes cég. Ezt már máshol bizonyította. A reklámstratégiánk agresszív, ez igaz. De Kottler szerint az a reklám, ami megbotránkoztat embereket, az csak pozitívan sülhet el. És ez a reklám abszolút nem az a kategórija amiről Ő beszél...

Ti itt túlreagáljátok ennek a reklámnak a jelentőségét. Maga atopicindító sem tudja megmagyarázni miért is állítja azt, hogy ez egy gusztustalan reklám... Mindenesetre, amit akartam elértem... Beszélnek róla az emberek.

pén. okt. 18, 2002 23:58

Hozzászólás 
Tapsihapsi:

{i}Ne dőlj be a perfektnek látszó ajánlatoknak.{/i}

Ez így hangzik el a reklámban!

A gyengébbek kedvéért: {b}perfekt = tökéletes{/b}. Ebben a szövegösszefüggésben jelzőként került használatra a szó. Nem tudok róla, hogy akár a perfekt szó, akár a 105 Ft kifejezés használatát levédte volna valahol is bármelyik mobilszolgáltató.

Fallosz:

{i}Es ha ezt ilyen jol tudod, mond mar el, kitol tudhatom en azt meg, hogy a 9999 iranyitoszamu telepulesen milyen a Voda elerhetosege, lefedetsege a gyakorlatban? Nem papiron, hanem hasznalva a telot!{/i}

Neked sincs Vodád? A szerződésben benne van, hogy ha (hazatérve) nincs megfelelő térerő, akkor visszaviheted, és találnak más megoldást a számodra (ez eddig a Pannon-roamingot jelentett, nem tudom, ezután mi fog történni).

Ez az egyik, a másik pedig, hogy anno, amikor tavaly év elején úgy döntöttem, hogy a szüleimnek is City-kártyát veszek (mint a telefonálási szokásaiknak legjobban megfelelő ár-teljesítményt nyújtó megoldást). A bökkenő csak az volt, hogy ők az év melegebb részét (ápr-okt) Hévíz mellett egy kis falu mellett (teljes külterület, dombok között!!!) töltik, tehát a döntésemet nagyban befolyásolta ez. Nem tudtam mást kitalálni, felhívtam a 1270-et, és megkérdeztem, milyen lefedettség várható arra. Az ügyfélszolga készségesen mondta, hogy hol található torony arrafelé (tehát nem a lefedettségi térképről mazsolázta ki nekem), és hogy várhatóan 60%-os (a fullhoz mérten) kültéri, ill. 20%-os beltéri lefedettség várható. Megvettem a kártyákat, és március végén igen kellemeset csalódtam, közel teljes térerőt jelzett mindannyiunk telefonja kültéren, és a kis házikón belül is használható volt (a váltásra egyébként azért volt szükség, mert korábban Pannonnal rendelkeztek, ám nagyon sokszor nem volt elérhető a szobaasztalra kitett 3210-es, 1-es térerővel).

Landsmann:

{i}...a csajnál a borítékon nem nagyon látszott a piros-zöld szín a feladó helyén.{/i}

Ez tévedés, ma este a ValóVilág kiszavazóshow egyik reklámblokkjában ment a vitatott reklámot a spancis csajjal, most láttam először elejétől végéig, és tökéletesen lehet látni a mobilszámla borítékján a feladó helyén a piros-zöld vízszintes csíkot, köztük a felirat: mobilszámla.

{i}...valamint a Walkmanes fejét rázó gyerekkel, amit a Westel reklámból vettek.{/i}

És akkor az új Ford Fiesta reklámban miért rázzák a fejüket a fiatalok? Te jó ég, ők is??? :c)))

Szóval összefoglalva: NEM módosítottak a reklámokon, maximum rövidítették, mint azt már egyszer leírtam, mi okból.

Persze nincs igazán mit beszélnünk erről. Te meg vagy győződve arról, hogy a Vodafone "nyíltan gyalázza" (a Te szóhasználatod!) a másik két mobilszolgáltatót. Hogy ehhez a Vodafone-os témához hogyan jön a másik nagy sérelmed a Hungarotellel, azt nem tudni.

Ja, már tudom.

Nehéz a felfogásom. :c))))
Már egy másik topicban is kértem, hogy úgy magyarázzátok el nekem a dolgokat, hogy 8 általánossal is meg lehessen érteni.

pén. okt. 18, 2002 23:16
Hozzászólás 
Macika:
Nem igaz hogy ennyire nehéz a felfogásod! "A lényeg az, hogy egy megegyezett dolog lebonyolítása közben
az egyik fél átveri a másikat." Ez is csak egy magyarázat, hasonlat volt a gy. k. hogy jobban megérthessék a kutyaharapásos sztorit. De itt már nem tudok mit tenni ha a magyarázat magyarázatának magyarázatát sem érted. Részemről ezt is lezártam. Olvasd el újra, meg újra. Hadd ne magyarázzak már mindent szájbarágósan!

B Barcza:
"Neked fix mániád hogy a Vodafone köcsög..
Vesszőparipád a Vodafone gyenge országos szintű lefedettségére." Sohasem írtam hogy a Vodafone Köcsög! Sőt, azt sem említettem egyetlen szóval sem, hogy gyenge az országos lefedettsége. Azt írtam, hogy nálunk (ahol lakom) szinte 0 a lefedettsége. Amit Te annak képzelsz hogy azt írtam országosan rossz a lefedettség, az az volt, hogy talán 1-2 kivételtől eltekintve mindegyikőtök azt írta hogy majdnem olyan jó, mint a másik kettőnek. Én erre azt válaszoltam, hogy szerintem kizárt dolog, mivel kevesebb bázisantennával a többihez képest és arányaiban nagyobb 1800-as tornyokkal fizikai lehetetlenség majdnem azt a lefedettséget elérni, mint a másik kettő. Természetesen a Pannon roaming használata nélkül. Úgy gondolom a majdnem egyforma lefedettségbe a 10-20 % különbség belefér.
"2. A valóság az, hogy aki Vodafone kártyát vesz (legyen az előfizu, vagy Vitamax), tisztában van vele, hogy Kukutyimban zabhegyezés közben nem lesz elérhető, mert a Vodafone lefededettsége, még nem teljes. " Többek között éppen ezért sem vettem Vodát, mert tudom hogy nálunk nincs igazán térerő. De sajnos erre is azért kellett kitérnem, mert többet firtatták hogy miért tiltakozok a Vodafone használata ellen. Ez az egyik ok, a másik a telefonhasználati szokásom, de más okok is vannak. De ezeket korábban már részletesen kifejtettem.
"A Vodafone reklámok pedig sohasem lettek módosítva !!!!!" De igenis lettek módosítva! Először a telefondobálós reklám. Itt a szöveg változott: Szabaduljon meg fölösleges dolgaitól... szöveget a Szabaduljon meg fölösleges kiadásaitól... szövegre. A két szöveg sugallata között óriási a különbség. Az első esetben arról van szó, hogy a vezetéke telefonoktól, mint dolgoktól szabaduljon meg. Márpedig ez nyíltan a Matáv ellen szól.
A másik módosított reklám a magas telefonszámlás volt, ahol egyértelműen be lehetett azonosítani a kutyás csajt (Bee) a Pannon logójában látható piros-zöld színekkel díszített telefonszámla borítékkal, valamint a Walkmanes fejét rázó gyerekkel, amit a Westel reklámból vettek. Ez esetben viszont a képsorokat változtatták meg. A gyerek nem rázta a fejét a zene ütemére, a csajnál a borítékon nem nagyon látszott a piros-zöld szín a feladó helyén. Az lehet hogy te nem láttad, vagy nem akartad látni a módosított reklámokat, de legalább magadat ne csapd be ezzel. Ha jól emlékszem akkoriban volt is 1-2 topic ezzel kapcsolatban, de most hadd ne keresgessek. Ha nem hiszed el, keress utána.
"A valóság az, hogy lövésed sincs semmiről abból, amiért nekikezdtél ennek a topicnak, és ez biza rohadt nagy égés." Nekem meg az a meglátásom, hogy te nem tudod miről van szó! Az az érzésem, nem is olvastad el az egész topicot, csak bele-bele olvasgattál. Ha viszont végigolvastad, akkor olvasd el még egyszer,mert ott le van írva minden. Az hogy a reklámokon kívül több mást témát is érintettünk a Vodával kapcsolatban, nem az én bűnöm, nem én hoztam föl.
Légyszíves kifejteni hogy milyen teóriákról akartam meggyőzni másokat, mert én ilyenre nem emlékszem. Mint korábban már kénytelen voltam többször leírni, most megint megteszem, mert nem olvastál el minden hozzászólást, én mindig a saját véleményemet és tapasztalataimat írtam le. Amit nem én tapasztaltam, arra sohasem írtam hogy az az én tapasztalatom.

pén. okt. 18, 2002 18:11

Hozzászólás 
Mert amíg ment sem volt nyilvános. Most meg pláne nem az!!

pén. okt. 18, 2002 17:12
vas-tag

Hozzászólás 
zsolti4:
Miért nem írod le?

pén. okt. 18, 2002 17:01

Hozzászólás 
Mivel wapról nem tudok új topikot nyitni: a Vodafone ma délután egy új korlátozást vezetett be. Ez egyszerű "rendes" felhasználókat nem érint. Így csak kevesen vették észre. Hogy ez mit is takar,azt nem írom le.

pén. okt. 18, 2002 16:54
ezüst tag

Hozzászólás 
Naja, valoban:

"Kerjel Bee faxomtudja milyen telefonnal ballagasra!"

Aztan othon csodalkozik az apuka, hogy mi a pinaert
ragja a gyerek a fulet egy nyomoronc telcsiert...

pén. okt. 18, 2002 14:25
vas-tag

Hozzászólás 
Ja, ha már az etikus reklámnál tartunk: pannonék is észrevtték kb egy éve, hogy már elég sok mindenkinek van mobilja, hát kihozta a bít, ami ugye most kapott meg mindenféle aranypálma meg oszkár-díjat mint sikeres márka-bevezetés. csak az a bökkenő, hogy a mobilsugárzásról még mindig nem sikerült kideríteni, hogy valójában káros-e és ha igen akoor mennyire. de egy biztos: ha káros, akkor a fejlődő szervezetre tuti még károsabb. ez aztán az etikus magatartás!
a bíhez képest a mostani reklámhadjárat etikai kérdései meg annak vitája porszemnyi probléma.

pén. okt. 18, 2002 13:51

Hozzászólás 
"...a Pannon egyszer csak beintett, rohant a sajtóhoz, és világgá kürtölte hogy a Voda roamingnak annyi, mert ő felbontotta a szerződést. A Vodánál meg csodálkoztak, hogy miért nem hozzájuk mentek, és tárgyalták meg a dolgot, ahogy az üzletfelekhez illik." - pontosan erről van (volt) szó.

"nem etikus masnak a termeket vagy szolgaltatasat a sajat reklamunkban lajaratni." - lásd Pannon a trolival és a tortával :)

"A TV-ben a mosopor reklamokban epp ez miatt lett csak egy nagy feher doboz a konkurencia mosopora, nev, es AR nalkul." - ez nem egészen így volt, de a lényeg természetesen az, hogy nem mutathatsz konkurrens terméket, sőt, "hagyomámyos" mosóport sem.

g.

pén. okt. 18, 2002 12:29
platina tag

Hozzászólás 
Barcza egy kicsit santit amit irsz, mert a voda is dual halot epit, videken szinte csak 900as cellakkal operal, amibol ugyanannyi kell mint a W/Pnek. Valamint ezek a szazalekos szamok lakossagot lefedo %ok ami nagyon nem egyenlo a teruleti fedettseggel, amugy meg a roaming miatt nagyon ellaposodott a voda halofejlesztese, a "mag"ot gyorsan lefedtek hogy a dumak donto tobbsege ne roamingon keresztul bonyolodjon de azt a lefedettseget amit a W/P 2-3 eves korara megcsinalt mert _nem volt mas_ de igazabol forgalmat nem hoz (de jelentos beruhazas) -mert annyi ha az ember elmegy kirnadulni /stb akkor is legyen terero az nem egy belvarosi cella forgalmu- tehat csak all benne a penz, azt bizony a voda igenigen halogatja mert olcsobb a roaminger fizetnie, mint draga penzer egy olyan beruhazast veghezvinnie amiben csak all a penz esetleg a fenntartas is kozeliti azt azerteket ami a pannon roamingdij..

pén. okt. 18, 2002 11:35

Hozzászólás 
Barcza: Mondhatsz barmit, rovidet vagy hosszut, nem etikus masnak a termeket vagy szolgaltatasat a sajat reklamunkban lajaratni. Ha csak 14-15 eves vagy, akkor bizonyara nem emlekszel erre, de idosebb, akkor igen: A TV-ben a mosopor reklamokban epp ez miatt lett csak egy nagy feher doboz a konkurencia mosopora, nev, es AR nalkul.
Marpedig a "..ne dolj be a PERFEKT ajanlatoknak..." es a 105 Ft elegge KONKRET dolgok, lehetett volna ennyi: "...ne dolj be mas szolgaltatok ajanlatainka, valasz a Vodafont, vagy hasonlo". A 105 Ft helyett is lehetett volna "tobb mint szaz forint helyett mindossze 54 Ft-ert beszelhet csucsidoben".

pén. okt. 18, 2002 11:34
vas-tag

Hozzászólás 
Szerintem az is gátlástalanul pofátlan dolog, amit a PGSM művelt a wap elérhetőséggel és az MMS-el. (Feltéve ha igazak a más topic-okban íródottak, mert nekem szerencsére nincs ezen a téren tapasztalatom, mert "Trabantos" vagyok.)

pén. okt. 18, 2002 10:46
ezüst tag

Hozzászólás 
bocs....kiegészítés .... 3x annyi torony kell

pén. okt. 18, 2002 10:38
ezüst tag

Hozzászólás 
No comment....ha moderátor lennék a fórumon, törölném ezt a topicot.

Kedves Landsmann !!!!!!!!!
Neked fix mániád hogy a Vodafone köcsög..
Vesszõparipád a Vodafone gyenge országos szintû lefedettségére.

Akkor most elmondom neked, hogy mi a valóság.

1. Térerõ ? Lefedettség ?
-Mióta van Pannon Gsm, meg Westel900 ? Minimum 1996 óta, Westel900 meg még régebben. Az minimum 6 év, de lehet hogy több, igaz ?
-Mióta van Vodafone ? 1999 december 4-e óta (most erre nem emléxem, mert lehet hogy 2000, de vagy 99, vagy 2000 óta)? Mennyi az ? 2-3 éve ?

-Mekkora a Pannon ill. Westel900 lefedettsége? 96-98%?
-Mekkora a Vodafone lefedettség? 8x % ?

Ezek alapján a nemlétezõ 4-es metró aljába, a seggembe dugott telefonnal is kellene lennie Pannon és Westel térerõnek. Pedig csak a környezetmben ismerek vagy 4-5 többkilométeres helyet, ahol se híre se hamva (Pannonból is Westelbõl is 4-5 hely) !!!!!

És ehhez hozzá sem tettem, hogy a Vodafone 1800 Mhz-es hálózatot épít, aminél mint tudjuk adott kiterjedésû területre 3x annyi kell, mint GSM900 rendszerben.

Összegezzük: A Vodafone fele annyi idõ alatt majdnem beérte a Pannont meg a Westel-t hároszoros toronysûrûség mellett !!!!!!!!!!!

Ezért aztán csak fikázni lehet a lefedettséget. Nemde ??

2. A valóság az, hogy aki Vodafone kártyát vesz (legyen az elõfizu, vagy Vitamax), tisztában van vele, hogy Kukutyimban zabhegyezés közben nem lesz elérhetõ, mert a Vodafone lefededettsége, még nem teljes.

Adott egy ember, aki az életében nem jár teszemazt a 6-os út mentén, vagy olyan helyen, ahol nincs Voda térerõ. Ezt az embert miért kéne hogy érdekelje a vesszõparipád, a lefedettségi térkép ?

3. 45 Ft tényleg nem egyenlõ 105 Ft-tal. Márpedig ha jók az árak, az miért ne reklámozza, vagy miért ne hasonlítsa össze máséval, adott esetben a konkurenciával ? Te nem ezt teszed, amikor új elõfizetést akartsz kötni ? Ja bocs, te nem.....te "akkor sem térnél át"...

Mert az embereknek nem jó ugyebár, ha olcsóbban tudnak beszélgetni egymással, és olcsóbban juthatnak hozzá egy mobilkészülékhez.

Hamár itt tartunk, ennyi erõvel minek költ reklámra a Vodafone ?

4. A Gazdasági Versenyhivatal az soha az életben nem marasztalta el a Vodafone-t semmilyen reklámjából kifolyólag, sõt.....képzeld csak....nem is korlátozza az versenytársak között a szolgáltatások díjainak összehasonlítását, amennyiben nem említik meg a cég nevét.

A Gazdasági Versenyhivatal egyetlen tevékenysége eddig ebben az ügyben, hogy eljárást indított, melynek célja vizsgálat. ELMARASZTALÁS NEM TÖRTÉNT !!!! A Vodafone reklámok pedig sohasem lettek módosítva !!!!! Pláne nem egy ilyen állítólagos elmarasztalás, vagy bírság miatt.
Link: http://www.gvh.hu/index.php?id=1845&l=h

A valóság az, hogy lövésed sincs semmirõl abból, amiért nekikezdtél ennek a topicnak, és ez biza rohadt nagy égés.

Az meg még nagyobb égés, hogy késõbb még neki is álltál meggyõzni az embereket a teóriádról, egy olyan teóriáról, amelynek alapjairól gõzöd sincs.

És tudod ez a dolog a felháborító kedves Landsmann, nem a Vodafone reklámlai.

Üdv. Barcza

pén. okt. 18, 2002 10:36

Hozzászólás 
Fuckyou: kimondjak a Perfekt szot!! "Ne dolj be a perfektnek latszo ajanlatoknak..."

Es a 105 Ft is gaz, mert az is EGYERTELMUEN a Perfekre utal. Ez sem szep huzas a Vodatol.

pén. okt. 18, 2002 8:02

Hozzászólás 
Hali!

Hát szóval az új voda reklám szerintem elég gázos. Magyarországon ugyanis tilos az olyan összehasonlító reklám amelyben megemlítik a versenytárs nevét, márkáit, vagy félreérthetetlenül utalnak ezekre. Az nem baj hogy lefikázza hogy 105 ft a percdíj, az viszont szerintem törvénybe ütközik, hogy "ne dőlj be a tökéletesnek látszó ajánlatoknak" mert ez félreérthetetlen utalás Praktiku Perfektre. Sőt, lehet hogy ki is mondják azt a szót hogy perfekt... ez gáz.

Egyébként usa-ban tök szabad az összehasonlító reklám, akár úgy is, hogy a versenytárs termékét is leplezetlenül bemutaják, márkanévvel együtt.

pén. okt. 18, 2002 7:50

Hozzászólás 
{i}Egy szóval sem írtam hogy a Voda átverte a Pannont.
...
A lényeg az, hogy egy megegyezett dolog lebonyolítása közben
az egyik fél átveri a másikat.{/i}

Hanem???

Ezek szerint a Pannon veri át a Vodafonet? :c)))))))

csüt. okt. 17, 2002 18:37
Hozzászólás 
Macika:
"Már ne is haragudj meg, de nem tudom, miért van az a fixa
ideád, hogy a Vodafone átverte a Pannont." Nem hiszem hogy ennyire nehezen érted meg a dolgokat. Vagy direkt csinálod? Akkor utóljára még egyszer elmagyarázom. Egy szóval sem írtam hogy a Voda átverte a Pannont. Mint minden hasonlat, analógia sántít egy kicsit. Ez sem kivétel. Ezeket a hasonlatokat csak a jobban érthetőség érdekében írtam le. Szóval amit te átverésnek tartasz, vagy értelmezel, az nem más mint a Voda reklámaiban tapasztalható piszkálódás.
Röviden: A Voda fizet egy szolgáltatásért a Pannonnak, de közben szurkálódik a reklámaival az ellen, aki egy szolgáltatást nyújt, igaz nem ingyen. Nyílván ezt nem fogja lenyelni az áldozat (Pannon), valamit lépni fog. Hogy emiatt vagy más ok miatt mondta fel a roaming szerződést, nem tudom, de szerintem hivatalosan sosem fogjuk megtudni. De ez is lehet egy lehetőség.

Macika:
Szerintem sincs. de a vélemény szabad mint tudjuk.

Mindenkinek:
"Félreértettél. A versenyelőny abban van, hogy a rendelkezésére álló forrásokat máshova tudta csoportosítani (pl. marketing, készüléktámogatás, alacsonyabb tarifák stb.). Még véletlenül sem mondtam, hogy a Pannon esett el ettől az összegtől." Hát ez az! Ezért ilyen alacsony a Voda percdíja. Vajon meddig? Mert ugye mostmár kénytelen többet költeni a hálózatfejlesztésre. Szerintem mostmár a Vodások is felkészülhetnek lassan a díjemelésekre.

csüt. okt. 17, 2002 17:55

Hozzászólás 
Han!

1. majdnem mindegy (egy bizonyos méret elérése után), hogy hány ügyfele van az adott szolgáltatónak

Nem teljesen mindegy. :-) Az árbevétel szempontjából szerinted mindegy? Én nem lennék olyan rossz üzletember, hogy amikor elértem a gazdaságossághoz szükséges ügyfélszámot, akkor elégedetten legyintek, hogy ugyan már, kinek kell még sok hülye előfizető.

2. Azt ugye nem mondod komolyan, hogy az ügyfélszámra meg piacrészre felépített vesztel-kommunikáció nem szenved jelentős csorbát, ha hivatalosan is 50% alá megy a piacrész??? Természetesen komoly presztízsveszteség lesz.

De, komolyan mondom. Az én meglátásom szerint a Westel kommunikáció fő érve, hogy a társaság piacvezető. Márpedig ez nem változott. Nem mondom, hogy nem jobb 50 százalék felett egy cégnek, de az sem feltétlen igaz, hogy minden áron meg kell tartania. Az ügyfélszámra vonatkozó érvelés szintén nem szenved csorbát, mivel a legtöbb ügyfele továbbra is a Westelnek van és jelentősen megelőzi a Pannont. Azt nem túl sokszor hallottam a Westeltől, hogy 50 százalék felett vagyunk. Elég, ha visszaolvasod a közleményeiket.

3. ha a voda ügyfélszerzési céllal nem ment volna le árban még mindig csak néhány ezer embernek lenne bármi fogalma a fejlettebb mobilszolgáltatásokról.

Én ezt nem a Vodafone-nak tulajdonítom, hanem a versenynek. Teljesen független, hogyan hívják a harmadik céget, logikus volt az árverseny. A kérdés csak annak mértéke és célja. Sosem vonnám kétségbe, hogy a harmadik cégnek olcsóbbnak kellett lennie, mint a másik kettőnek, hiszen semmilyen más fegyver nem volt a kezében. De amit a Vodafone ma csinál, az szerintem túlmutat a szimpla árversenyen.

"Dehogynem kéne együtt említeni: ugyanios te magyarázatod mellett van egy másik (kézenfekvőbb) is: kommunikációs célból (ld. 2. pont!) még mindig nem kapcsolják ki azokat az előfizetőket, akik egy fia percet nem beszélnek, még csak hívásts em fogadnak, de:"hívásfogadásra képes a kártya" a la híf."

Miért kapcsolná ki a hívásfogadásra képes SIM kártyákat, ha definíció szerint az aktívnak számít? Szerinted a Pannon vagy a Vodafone kikapcsolja? Elárulom: nem.
Talán láttad a másik adatot, ami az aktív és az utolsó 3 hónapban forgalmazó SIM kártyákat tartalmazza? Én úgy láttam, ott magasabb a Westel részesedése, mint a másiknál. Ha tévednék, nyugodtan szólj.
Talán elfogadod, hogy amikor a hálózaton belüli beszélgetésekről szóltam, akkor nem hasraütés alapján mondtam valamit.
Az adatok érthetőek is, hiszen a Westel mindig erősen preferálta a hálón belüli beszélgetést. A Vodafone magasabb részaránya szintén logikus, hiszen a legkisebb előfizetői táborral bír és ezért ügyfelei gyakrabban hívnak más hálózatot, mint sajátot (ez nem egyes emberekre vonatkoztatva igaz, hanem átlagosan). A Vodafone ráadásul a City-vel ösztönzi a más mobilhálózatok felé irányuló hívásokat, mivel nem tesz különbséget a percdíjakban. Természetesen ez kihatással van a más hálózatba irányuló beszélt percekre is.

Remélem nem haragszol azért, amit írtam.

Üdv.

csüt. okt. 17, 2002 10:54
ezüst tag

Hozzászólás 
Mégis troli:) Ziu-9-es. Igaz hogy 70töl a számozzák a trolikatm se 20-tol se 30-tol, de egy reklámba belefér a "valotlan" valoság:)

csüt. okt. 17, 2002 10:14
vas-tag

Hozzászólás 
Cs!

ügyesen kikerülted a lényegi részeket:

1. majdnem mindegy (egy bizonyos méret elérése után), hogy hány ügyfele van az adott szolgáltatónak

2. Azt ugye nem mondod komolyan, hogy az ügyfélszámra meg piacrészre felépített vesztel-kommunikáció nem szenved jelentős csorbát, ha hivatalosan is 50% alá megy a piacrész??? Természetesen komoly presztízsveszteség lesz.

3. ha a voda ügyfélszerzési céllal nem ment volna le árban még mindig csak néhány ezer embernek lenne bármi fogalma a fejlettebb mobilszolgáltatásokról.

"Azért nem kéne együtt említeni az aktív előfizetések arányát és a beszélt percekre vonatkozó adatokat. Utóbbi ugyanis egy nagyon fontos elemet nem tartalmaz, ez pedig a hálózaton belüli forgalom. Talán tudod, hogy a Westelnél a legmagasabb a hálózaton belüli beszélt percek aránya. "

Dehogynem kéne együtt említeni: ugyanios te magyarázatod mellett van egy másik (kézenfekvőbb) is: kommunikációs célból (ld. 2. pont!) még mindig nem kapcsolják ki azokat az előfizetőket, akik egy fia percet nem beszélnek, még csak hívásts em fogadnak, de:"hívásfogadásra képes a kártya" a la híf.

Hogy téged idézzelek: Mindennek több nézőpontja van.

csüt. okt. 17, 2002 9:31
platina tag

Hozzászólás 
telleg jo lenne megnezni hogy vajon a w/P lefedettsege milyen volt az indulas utanennyi idovel.. szerintem a vodanak semmi oka nincs verni a mellet hogy igy meg ugy milyen **** csavo hogy milyen gyorsan fedi le az orszagot... szerintem a nemzeti roaming igencsak elkenyelmesitette.

csüt. okt. 17, 2002 9:28
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 403 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Következő