|
Számhordozhatóság 2004.05.01-től.HIF érdekességek...Ki milye
Szerző |
Üzenet |
Bournie
arany tag
|
A Vodafone ingyenesen biztosítja a számhordozást
március 16. 11:30
[Index]
A Vodafone bejelentette, hogy 2004. május elsejétől a számhordozást ingyenesen biztosítja a hozzá csatlakozó, de régi mobilszámukat megtartani kívánó új ügyfelek számára. Vitai Attila, a Vodafone Magyarország vezérigazgatója elmondta: a vállalat nem kíván élni az Egységes Hírközlési Törvény, valamint a számhordozás szabályairól szóló kormányrendelet nyújtotta lehetőséggel és a számhordozás költségeit semmilyen formában nem kívánja az ügyfelekre hárítani. A Vodafone a versenytársai felé sem szándékozik hordozásonkénti díjat felszámítani az esetlegesen Vodafone-tól elhordozott számok esetében.
|
kedd márc. 16, 2004 12:11 |
|
|
jazzkifli
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 714 Tartózkodási hely: Székesfehérvár Telefon:Nokia E50
|
Nagyon kíváncsi leszek hogy melyik tájékoztatási megoldást válasszák a szolgáltatók.Ha a zöld számosat,akkor az biztosan sokszor elérhetetlen lesz a sok hívás miatt (bár valszeg csak az első időkben).Én a hívás előtti tájékoztatást találnám a legjobb megoldásnak,azzal a javaslattal,hogy egy jellegzetes hangjelzéssel (csippanás vagy ilyesmi) tutadhatnák a delikvenssel hogy mégis hova telefonál.
Szerintem elég nagy káosz lesz ebből...
hali:dvictor
|
csüt. márc. 11, 2004 14:32 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
én a magam részérõl már régóta köteleztem volna a szolgáltatókat, hogy belföldi mobilhívást hálózaton belül/kívül alapon ne lehessen megkülönböztetni. /A megkülönböztetés ugyanis csak a legnagyobb szolgáltató malmára hajtja a vizet./
és akkor persze probléma se lenne a számcibálással.
|
csüt. márc. 11, 2004 11:47 |
|
|
Sverige
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 616 Tartózkodási hely: Budapest
|
Valószínűleg lesz átállás előbb-utóbb, de nem hinném, hogy már május 1-től. Arról azért már lehetett volna hallani mostanában...
|
csüt. márc. 11, 2004 11:12 |
|
|
Rozso
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2934 Tartózkodási hely: Kecskemét/Budapest
|
Akik már rég olvassák ezt a topicot vagy az elődeit, azok tudják, hogy nem csak a számhordozhatóságról, hanem az előhívó rendszer megváltozásáról is volt szó? (pl. 0620 -->052 ) Most erről nagyon hallgatnak? Csak később lesz? Szerintem biztos lesz átállás, mert ez az EU szabvány.
|
csüt. márc. 11, 2004 10:40 |
|
|
Grass
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 371 Tartózkodási hely: Budapest
|
Ne legyen igazam, de egyszerű a képlet. Felemelik az összeset a vodás szintre, vagy estleg hoznak egy kicsit alacsonyabb, amolyan átlagárat árat... ahogyan a percdíjakat is elkezdték hívásíránytól függetleníteni.
Gabesz
|
csüt. márc. 11, 2004 9:39 |
|
|
Bournie
arany tag
|
Kíváncsi vagyok, hogy Pannon hogyan fogja ezt megoldani,
mivel az SMS-ek esetében is eltérően számláz, így az
automatikus tájékoztatás ebben az esetben elég érdekesen
működne... elküldesz egy sms-t egy számra, aztán kapsz
vissza egyet, hogy biztosan el akarod-e küldeni mert vodás
hálózatba megy, drágábban?
Hmm, kicsit tartok tőle mit fognak össze kavarni a
dolgokon...
|
csüt. márc. 11, 2004 9:21 |
|
|
Sverige
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 616 Tartózkodási hely: Budapest
|
{b}Május elsejétől hordozhatóvá válnak a mobiltelefonszámok
2004. március 10.
FigyelőNet, MTI-Eco
{i}A kormány kidolgozta azt a végrehajtási rendeletet, amely május 1-től lehetővé teszi a mobiltelefonszámok hordozhatóságát - közölte a kormányszóvivő a kabinet szerdai ülését követő sajtótájékoztatón, Budapesten.{/i}{/b}
A számhordozhatóság lényege az, hogy a szolgáltató megváltoztatásakor az ügyfél megtarthatja addigi számát. Ettől javul a piaci szereplők jogbiztonsága, fokozódik a verseny, bővülnek a szolgáltatások és több szolgáltató jelenhet meg - mondta Gál J. Zoltán.
Az előhívószámokból a jövőben nem állapítható majd meg egyértelműen a hívott fél szolgáltatója. {b}A rendelet ezzel kapcsolatban lehetőséget biztosít a szolgáltatóknak egy saját hálózatban ingyenesen hívható zöldszám, vagy egy automatikus tájékoztatás kialakítására - közölte a kormányszóvivő.{/b}
A számhordozási eljárás időtartama a szolgáltatók esetében tíz munkanap. A szolgáltatók kötelesek a számhordozás megvalósítása érdekében együttműködni - mondta Gál J. Zoltán. A vezetékes számhordozhatóság január 1-je óta már lehetséges - közölte a kormányszóvivő.
http://fn.hu/cikk.php?cid=76632&id=3
Ez alapján ha jól értem, akkor a rendelet a szolgáltatókra bízza, hogy hogyan tájékoztatják az előfizetőket, hogy melyik szám melyik szolgáltatónál van... Kíváncsi vagyok melyik cég hogyan fogja ezt megoldani!
|
csüt. márc. 11, 2004 9:12 |
|
|
Sverige
platina tag
|
{b}Mobil számhordozhatóság
Még nincs elfogadott rendelet
Az Egységes Hírközlési Törvény 2004. májusától kötelezi a magyarországi mobilszolgáltatókat, hogy lehetővé tegyék ügyfeleik számára a számhordozhatóságot. A mai napig még nem pontosított és ezáltal el sem fogadott rendelet miatt a szolgáltatók gőzerővel dolgoznak a megvalósítás előkészítésén, mi, ügyfelek pedig csak találgatunk: mi, hogyan és mennyiért lesz.{/b}
A számhordozhatóság a hírközlési rendszer azon szolgáltatása, amely minden előfizető számára biztosítja, hogy előfizetői hívószámát akkor is megtarthassa, ha szolgáltatót vált. A Magyarországon 2004. január 1-jén életbe lépett új hírközlési törvény a vezetékes piacon már az év elejétől, a mobil piacon pedig május 1-jétől kötelezi a szolgáltatókat e lehetőség biztosítására, amit az Európai Unió vonatkozó irányelve is előír. A törvény szerint a váltás költségeit az új szolgáltatónak és az előfizetőnek kell majd közösen állnia, de ahogyan más részletekről sem, a költségek arányáról sem tudni még pontos információt. Minthogy arról sem, hogy mobilpiac vezetékestől eltérő jellegéből fakadóan (magasabb percdíjak a nem honos hálózatba irányuló hívásoknál) hogy fog az ügyfél tájékoztatást kapni arról, hogy a hívott előfizető éppen melyik szolgáltatóhoz csatlakozott és hogy abban az esetben, ha a hívott előfizető szolgáltatót váltott, a hívónak milyen tarifát kell fizetnie.
{b}Kevés az idő, sok a nyitott kérdés{/b}
Eddig az Európai Unió tizenkét tagországában valósították meg a mobilszámok hordozását, országonkénteltérő népszerűségnek örvendett az új lehetőség. Míg a legtöbb országban a jogalkotó, ill. a helyi hírközlési hatóság nem egy esetben 1-2 évet is adott a szolgáltatóknak a felkészüléshez, addig itthon a törvény hatályba lépésétől öt, a rendelet elfogadásától pedig várhatóan alig több mint egy hónap áll majd a szolgáltatók rendelkezésére, hogy a technikai feltételeket biztosítsák. Ugyanis a részleteket magába foglaló rendeletet a kormány még nem fogadta el, így az várhatóan csak március második felében jelenik meg, addig pedig aligha tudni pontos részleteket az üggyel kapcsolatban (megjegyeznénk, hogy a most májusban csatlakozó országok közül Szlovákiában például az "EU-kompatibilis" új hírközlési törvényt sem fogadták még el, nemhogy májusra köteleznék az ottani szolgáltatókat a lehetőség technikai hátterének biztosítására).
{i} A szolgáltatók gőzerővel dolgoznak, ám amíg nincs pontos információnk a rendeletbe foglalt még el nem fogadott - részletekről, addig aligha tudunk megfelelni azoknak.{/i} fogalmazott kérdésünkre Tompa Ferenc, a Westel távközléspolitikai ügyvezető igazgatója. {i}Megoldás lehetett volna, ha Magyarország a hírközlési jogszabályok harmonizálása kapcsán a számhordozhatóság bevezetésére átmeneti mentességet kér az Uniótól. Ezt a megfelelő felkészülés érdekében az idevágó tagállami gyakorlattal igazolni lehetett volna, hiszen a nyugat-európai országokban a vezetékes számhordozás bevezetését követően a tapasztalatok feldolgozása és a bonyolultabb szakmai feladatot jelentő mobil számhordozhatóság kidolgozása kellő indokul szolgálhatott volna. Annak ellenére, hogy a témában a hírközlési hatóság szervezésében már hosszabb ideje alapos szakmai előkészítő munka folyt, a számhordozhatóság szabályozásának végleges hazai megoldását és pontos részleteit a rendelet hiányában a szolgáltatók még nem ismerhetik. Nehézséget okoz, hogy az egyes belső vállalati folyamatok, ill. a szolgáltatók közötti eljárások csak a rendelet ismeretében véglegesíthetők. Nem mindegy például, hogy az áttéréshez milyen dokumentumok és milyen adatok szükségesek, az esetleges számlatartozások kezelése milyen módon egységesíthető. Problematikusnak tartjuk, hogy a jelentős kommunikációs feladatot jelentő ügyféltájékoztatás hogyan oldható meg korrekt módon ilyen rövid idő alatt, úgy, hogy az előfizetők a lehető legtájékozottabban tudjanak élni ezzel a lehetőséggel.{/i} hangsúlyozta Tompa.
{i}Célszerű lett volna a mobil iparág sajátosságainak figyelembe vételével az IHM által a hívószám továbbhordozására előirányzott 30 nap helyett legalább 60, de inkább 90 napot biztosítani, hogy ez alatt a hosszú elszámolási idejű nemzetközi roaming forgalomból keletkező számlatartozások egyértelműen rendezhetők legyenek. A Westel álláspontja szerint a rendelet akkor éri el célját, ha a felhasználók számára könnyen érthető és követhető megoldást kínál, s ennek érdekében a szolgáltatók közötti együttműködést olyan módon szabályozza, hogy minél kevesebb vitatható helyzet és ennek következtében minél kisebb többletköltség merüljön fel, hiszen ennek eredményét a fogyasztók is megérzik a tarifákban.{/i}
{b}Nemzetközi helyzet és példák{/b}
A szolgáltatás ahogyan írtuk világszerte eltérő népszerűségnek örvend. Az elsők között az Egyesült Királyság és Hong-Kong vezette be a mobilszámok hordozhatóságának lehetőségét, itt 1999 óta van lehetőség számmódosítás nélküli szolgáltató váltásra. Ezt követte 2000. március 1-jén Svájc is, majd tizenkét EU-tagország után tavaly november végétől az Egyesült Államokban is bevezették a mobiltelefonszámok hordozhatóságának lehetőségét. Az Európai Unió tagországaiban Angliában tavaly másfél millió, Spanyolországban több mint ötszázezer, Hollandiában negyedmillió szám hordozására vették igénybe eddig a szolgáltatást, Finnországban pedig egyes cégek akcióiknak köszönhetően két hét alatt 30 ezren váltottak szolgáltatót. Németországban tavaly ősz óta tudnak élni az előfizetők a lehetőséggel, ott a teljes ügyféltábor alig 1,5%-a vette eddig igénybe.
Mobilszolgáltató-váltáskor Svájcban az új szolgáltatóval történő előfizetés kötés után kapunk egy új SIM-kártyát ideiglenes hívószámmal. Az előfizetés megkötésével egyidőben ki kell töltenünk egy nyomtatványt a régi szám megtartásának érdekében, majd az új szolgáltató kötelessége a további technikai és adminisztratív lépések pár nap alatti végrehajtása. Időközben az új SIM kártya már kész a használatra, azonban még az ideiglenes számmal tudunk hívásokat kezdeményezni, miközben folyamatosan tájékoztatást kapunk SMS-ben a szolgáltató váltás folyamatának állásáról. A mobilszám átvitelére a kártyás előfizetőknek is van lehetőségük, azonban ebben az esetben a korábbi egyenleg átvitele nem megoldott. Mint ahogyan írtuk, az itthoni részletekről még nem tudni semmit, minthogy arról sem hogy a szolgáltató váltás kerül-e majd pénzbe nekünk, vagy sem, illetve hogyan fogjuk tudni, hogy éppen melyik hálózatba telefonálunk. Egyes elképzelések szerint a szolgáltatók majd egy központi számon adnak tájékoztatást az egyes számok hovatartozásáról, mások pedig a híváskor egy megkülönböztető jelzést tartanának helyesnek. Amíg azonban nincs elfogadott rendelet, addig csak reménykedhetünk, hogy ésszerű feltételekkel és díjakkal tud majd működni hazánkban is a mobiltelefonszámok problémamentes átvitele.
http://www.gsmport.hu/index.php?page=ar ... 355804-733
|
hétf. márc. 08, 2004 17:11 |
|
|
VonBraun
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 337 Tartózkodási hely: Észak-Magyarország
|
Az ímélesre egy példa, ügyfélközpontilag:
Egy közép-amerikai ország roaming-lehetőségeiről kérdeztem
meg mind a három szolgáltatót.
A válasz:
-Vodafone: kb. 10 percen belül jött, részletesen
elmagyarázva, plusz url-t jelölve.
-PGSM: másnap reggel jött a válasz, részletesen
elmagyarázva, plusz url-t jelölve.
-T-Westel: még nem jutott idejük a válaszra [két hete volt
kb. a dolog]
|
vas. feb. 08, 2004 18:39 |
|
|
KaRFiol
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 717 Tartózkodási hely: Hemma igen!
|
Ehh. Csak arra próbáltam utalni, hogy a Quam hálózat elég
régen megszűnt. Helyette esetleg lehet E-plus-szal
próbálkozni.
KRF
|
vas. feb. 08, 2004 11:28 |
|
|
slampy
|
KaRFiol!
Hogy a Quamnal milyen korlatozasok vannak nem tudom (en szemely szerint d1-es voltam), de ezek itthon is megvannak. Menj be akarmelyik szolgaltatohoz es vegyel egyszerrre több kartyat vagy akcios csomagot. Nem biztos, hogy menne mert nalunk is vannak kikötesek, hogy egy evben hanyat vehetsz stb.
Ez nem is arrol szol. Vagy te miert akarsz egy evben több kartyat is venni a nevedre??? Másoknak is van több kártyája de más-más szolgáltatónál. A ceges és sajat szamot egy szolgáltatonál meg megertem de ez belefer, müködik.
Ha többet is vehetnenk akkor üresek lennének a mobilboltok virágzana a feketepiac es meg több halott szam lenne akcios csomagok miatt mert ált. mindenkinek csak a teló kell.
kb. ennyi
es nem kötekedesnek irtam ez csak az en meglátásom
|
vas. feb. 08, 2004 1:24 |
|
|
KaRFiol
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 717 Tartózkodási hely: Hemma igen!
|
Természetesen a Quam-ra értettem.
KRF
|
vas. feb. 08, 2004 0:04 |
|
|
mob900
vas-tag
|
"már depressziós vagyok a vodától."
Nekem is ez lett a bajom velük, de jó is, hogy a cégnek
Pannon lett, majd a MobiTrend a Vodás kártyák helyett.
Fellépek a netre, és minden ügyes bajos dolgomat eltudom
intézni, és ha valami van, akkor a 1776-os prémium számon,
ténylegesen prémium bánásmód van.
|
szomb. feb. 07, 2004 20:33 |
|
|
mati88
arany tag
|
Sajnos a Vodafone valóban az árak tekintetében jó, azonban így 4. év után és 2. év előfizú végéhez közeledve, belefáradtam a velük való csatámba. Nem akarom védeni vagy bántani a W, de amikor ott voltam előfizető, akkor 2 év alatt semmi panaszom nem volt, mindig mindent rendben találtam. A vodánál azonban:
Tegnap én is beakartam fizetni a számlámat, sorszám, stb. Végigvártam az érdeklődőket, a Vitamax vásárlókat, stb. Mikor 45 perc után a kisasszonyhoz jutottam kérdeztem, hogy miért nincs nagyobb prioritásom a számlabefizetés menüponttal, azt mondta ilyen náluk nincs. Hát kár!
Legutóbbi számlapanaszomat 50 napja vizsgálják (ASZF - 30 nap).
Múltkor a főnököm megkért, hogy kapcsoltassam be a GPRS Net-et neki (kapcsolattartó vagyok, de az enyém nem kormányzati). Hívom a kiemelt üszit, ledob, hogy menjek a normál üszire. Várok 20 percet, elmondom hogy mit akarok, hogy kormányzatis, stb, elhajtanak hogy rendeljem meg SMS-ben, mert csak úgy lehet. OK, megtettem.
1 óra múlva hívom őket más ügyben, na mondom rákérdek! Kislány csodálkozik, hogy miért SMS-ben rendeltem meg, mert ezt csak az üszin lehet. OK, SMS megrendelés lemond, üszis felvesz. 24 óra múlva még nem aktív.
Szóval, isten látja a lelkemet, már depressziós vagyok a vodától. Itt semmi nem működik (egyedűl a beszélgetés, meg mostmár a NET), de minden hónapban okoznak nekem egy rossz órát legalább! Szerintem én is megyek vissza a W-hez, mégha drágább is, de nem kapok infarktust legalább!!!
|
szomb. feb. 07, 2004 18:43 |
|
|
KaRFiol
platina tag
|
Ha egy debitel boltban jársz, légy oly kedves nekem rögtön
2 prepaid kártyát venni. Fogadunk, hogy nem menne? ))
KRF
|
szomb. feb. 07, 2004 17:58 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Al_Bundy:
a minõséget hagyjuk, ha a hálózatra érted. Az ügyfélközpontúsággal azonban valóban egyetértek. Mondok egy példát: e-mail-t küldtem mind a három szolgáltatónak az emeltdíjas SMS-el kapcsolatban. A vesztel 10 percen belül válaszolt, a pannonnak majd egy hetébe telt, a vodafone azóta se.
Szal, tökéletesen egyetértek, hogy az igazán nagy halaknak /akik sok pénzt tejelnek és sok emberre is hatással vannak, akár tudatosan, akár tudatalatt példaképek/ tényleg nem az számít, hogy néhány forinttal olcsóbb vagy drágább a percdíj, hogy hétvégén tudnak-e ingyen ugatni, stb. Ezeknek tényleg az kell, ha kérdeznek, kérnek valamit akkor arra gyors és pontos választ kapjanak és ezt pillanatnyilag csak a vesztel nyújtja.
El is felejtettem beírni a pannonfikázó topic-ba, hogy tegnap is be akartam fizetni a tszámlát, s bementem az asztóriába. Nos, ott nem is oly rég még úgy müködött, hogy volt külön pénztár, s a befizetést perceken belül megtehettem. Most azonban sorszámot húzva 24, azaz 24 embert kellett volna kivárnom. Mikor megkérdeztem a csajszit, "hogy mégis mi ez?" azt válaszolta, hogy most mindenki mindennel foglalkozik, mert így gyorsabb. Erre kiséé ingerült lettem, hogy én nem egészen így látom, majd befizettem postán a csekket. Szerintem a pannon harcol az elõfizetõi ellen.
Visszatérve: pont ezért vágja maga alatt a fát a vesztel, mert ezt a jó hírét veszélyezteti a névváltással. Ezt, hogy ja vesztel? Ott midig mindent gyorsan elintéznek, hogy minden megy mint a karikacsapás. Most lesz t-mónika, ami új, bizonytalan.
Ja, még egy dolog: természetesen lesz odavándorló is. Hisz biztos van olyan akinek az felel meg a legjobban /lásd fentebb elmondottak/, csak épp annakidején más szolgáltatót választott. Bár ez azért elhanyagolható lesz a tõle elvándorlók számához képest! )))
|
szomb. feb. 07, 2004 12:15 |
|
|
Al_Bundy+
|
T68m!
Pedig fog. Csak a környezetemből kb. 10 példát tudok mondani.
Hopp, rájöttek, hogy a Voda mégsem az a marha jó hálózat aminek hirdeti magát. Inkább FIZETNEK A MINŐSÉGÉRT!
|
szomb. feb. 07, 2004 0:25 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
mob900:
ez teljesen felesleges lépés a részérõl. Szinte kizárt, hogy valaki a vesztelhez menjen..... ))))
|
pén. feb. 06, 2004 23:42 |
|
|
mob900
vas-tag
|
Ti nem vettétek észre, hogy a háttérben nagyban dolgoznak a cégek az ügyön?
Első jele, hogy a Panonra küldött eddigi csak 7 jgyű(9-es kezdésű) SMS-ek(banki...stb), pár hete átváltot +3620-kezdésre, és nem is kapok már csak ilyeneket.
Tegnap meg a Westel online ügyfélszolgálatán a 06 után a 30-as egy legördülő menüben jelenik meg, persze még csak a 30-ast lehet választani, de gondolom már készűlnek a 20-70-es Westelesekre is.
|
pén. feb. 06, 2004 20:26 |
|
|
blueye
gyémánt tag
|
Szerintem (mivel a konstrukciók nem egyformák), ha a főkártya vált:
1. megszűnik a társkártya előfizetése
2. normál előfizetés lesz belőle (ez a valószínűbb).
Lesznek itt még cifra dolgok! )
|
szer. jan. 21, 2004 11:52 |
|
|
pampika
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4644 Tartózkodási hely: Szolnok/Szeged
|
Bennem az merült fel,hogy mi a helyzet a számhordozás terén olyan kártyáknál,ahol egy előfizuhoz több kártya csatlakozik?PL. társkártya.Az "al" kártya válthat szolgáltatót,ha a főkártyához nincs kikötve a minimum alkártyák száma.De mi van,ha ki van kötve?És mi van olyankor,ha a fő kártya akar váltani?Akkor az alkártya is megy/mehet vele,vagy az átkerül egy sima,önálló előfizu kategóriába?
|
szer. jan. 21, 2004 11:33 |
|
|
pgsm_new
|
{b}Biztosan megvannak ennek a feltételei nálunk?{/b}
-természetesen, az egyetlen akadály a szolgáltatók üzletpolitikája/magyarul minek fizessen azért amire még rá is fizet/
Egyébként augusztus végétől már üzemel a németek által létrehozott; a telefonszámok hordozhatóságának megvalósításához szükséges központi referencia-adatbázis (kra)-bár igaz, hogy vezetékesre vonatkozik, de alkalmas referencia lehet a későbbiekben a mobil számhordozhatóság kivitelezésére.
|
szomb. dec. 06, 2003 14:27 |
|
|
.BrOnZ.
|
pgsm_new: köszönöm!
Vessetek meg érte, de nekem ez még rettenetesen zavarosnak
tűnik. Biztosan megvannak ennek a feltételei nálunk?
--------------------------------------------------[BrOnZ]-----
|
szomb. dec. 06, 2003 11:44 |
|
|
dero
arany tag
|
szerintem meg csak akkor kene kozolni, ha masik szolgaltatonal van... ez kb 5-7% erintene a szamoknak.
|
szomb. dec. 06, 2003 11:02 |
|
|
pgsm_new
|
bronz!
{b}-megszűnik majd a rövidszámos hívás lehetősége hálózaton belül,így csak körzetszámmal fog menni{/b}
{b}-Ha pedig körzetszámmal együtt viszem át (20-123-4567) akkor honnan lehet tudni, hogy valakit "hálón belülről" hívnak?{/b}
Ha arra gondolsz hogy honnan fogod tudni ki melyik szolgáltatóhoz tartozik akkor két lehetséges változat van:
-vagy hívásnál bemondja a központ
-vagy egy "zöld szám" tárcsázásával lesznek elérhetők ezek az adatok
Az IHM-nél az utóbbit támogatják, mondván "ha mindig közölnék hívás előtt az operátort nagyon unalmas és idegesítő lenne"
{b}-Esetleg egyforma tarifák lesznek hálón belül és kívül?{/b}
Nem feltétlenül kell lennie minden csomagnál egységes díjakat alkalmazni hálón belülre és kívülre, de a lehetőséget meg kell teremteni./lsd.:perfekt,uno/
|
szomb. dec. 06, 2003 10:40 |
|
|
.BrOnZ.
|
Lehet, hogy igen ostoba vagyok, de világosítson már fel egy okosabb ember...
Hogy van/lesz ez a számhordozhatóság? Van egy pannonos számom, pl.: 20-123-4567. Ha átviszem westelhez, akkor csak a "számot" viszem körzetszám nélkül? (123-4567) De akkor mi van, ha már van ilyen westeles előfizető? Elveszik az Ő számát? ) Ha pedig körzetszámmal együtt viszem át (20-123-4567) akkor honnan lehet tudni, hogy valakit "hálón belülről" hívnak? Esetleg egyforma tarifák lesznek hálón belül és kívül? )
Szóval hogyan is van ez?
|
szomb. dec. 06, 2003 4:09 |
|
|
mob900
vas-tag
|
Hát igen, nem akarok egy csúnya közmondást mondani, de olcsó telefon és még függetlenűl is, hogy lelépjek más szolgáltatóhoz:)))
Szerencsére ez nekem nem probléma, mert csak telefonokat veszek(pld.:MM-ben), függetlenűl, szolgáltatónál meg csak kártyákat, ismerve magam szolgáltató vándorlásait.
Így a Pannonos számom 05.01.-e után csatlakozik a Westelhez a másik kártyámhoz, utána a két sim egybeépítése, és két sim azonos számmal(kivéve továbbra is a 20/30 eltérés,amit a készülékek nem tudnak megkülönböztetni hívás fogadáskor), egy szolgáltató, két különböző kedvező díjcsomag, ingyen átirányítás, ez már igazi kánaán számomra...
|
pén. dec. 05, 2003 20:30 |
|
|
.BrOnZ.
|
A függetlenség napja ))
http://axel.hu/cikk/axel.hu/31821
|
pén. dec. 05, 2003 16:01 |
|
|
392MHz
platina tag
|
van egy cimborám Angliában. ott régóta van számhordozhatóság.
1. az eddigi O2-s elõfizetéses telefonjai MIND függetlenek. (minek legyen függõ,ha úgyis aláirja az egy évet?)
2. szinte minden dijcsomagban van HÁLÓZATON BELÜLI ingyenes beszélgetés, az övében konkrétan 600 perc, igaz, a havi fix dija is kb 8e vagy 10e FT. És lövése sincs, hogy akit hiv, azzal ingyen beszél, vagy pénzért.... mert ha felhiv egy számot, meg lehet tudni ugyan, de kinek van arra energiája minden hivás elõtt.
na ennyi értelme van a számhordozásnak. szerintem rosszabb lesz, mint elõtte.
senki sem cserélgeti hetente a számát.
aki meg lecseréli, irjon egy kör sms-t a nagyon fontosaknak, hogy megváltozott.
|
csüt. dec. 04, 2003 20:59 |
|
|
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
Ha eddig át akartál menni egy másik szolgáltatóhoz, akkor is kellett új telefont venni. Most azért azt már ne várjuk el, hogy még az NCK-t is kapjuk meg, ha lelécelünk...
Guni
|
csüt. dec. 04, 2003 19:31 |
|
|
zsolti4
|
Naja. Szolgáltatót akarsz váltani? Vagy veszel függetlent, vagy függetlenítesz, vagy veszel a másiknál is telót.
|
csüt. dec. 04, 2003 17:43 |
|
|
grafikus
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 649 Tartózkodási hely: Veszprém
|
Egy kis érdekesség amire még én sem gondoltam.Már mint "sim lock"-al kapcsolatban.
http://hwsw.hu/hir.php3?id=23839
|
csüt. dec. 04, 2003 13:34 |
|
|
partycsoka
gyémánt tag
|
Westike!
Köszönjük, hogy megosztottad velünk titkosszolgálati információidat, melyről még a Népszabadság és az Index sem tudott! )))
Nincs kedvem megint vitába bonyolódni veled, mert valóban nem vagy vitapartner, de...
1. Próbáld már meg a hozzászólásaidat helyesen megfogalmazni és CSAK azt követően nyomd meg a k***a entert, ha kész van, ne pedig akkor, ha begépeltél egy újabb sort!!!!!!!!
2. Jó lenne, ha végre nem hülyeségeket írkálnál, mert ennek az lenne a következménye (az eddigiek alapján), hogy rendszeresen megcáfolják az állításaid és nem szeretném, ha már ez a topic is rólad szólna.
De ha szeretnéd, hogy veled foglalkozzanak az emberek, akkor javaslom, nyiss magadnak egy "westike" című topicot, ott kiélheted magad.
|
szer. nov. 19, 2003 18:01 |
|
|
Bournie
arany tag
|
westike!
Nem fogok veled újra belemenni egy vitába, mert nem vagy partner.
Csupán a tájékoztatásod kedvéért.
Be lett linkelve két cikk, az egyikben konkrétan le van írva, hogy a hordozhatóságra a zöldszámos verziót tervezik bevezetni.
{b}Ez után{/b} te beírtad, hogy egy hang fog figyelmeztetni.
{b}Ez után{/b} én beírtam, hogy most éppen a Népszabadságnál akarod jobban tudni a dolgokat.
{b}Ez után{/b} azt írtad, hogy csak nézzem meg, hogy neked lesz igazad májusban.
{b}Ez után{/b} beírtad a már régen a cikkben lévő új módszert.
{b} Mindezek után még én vagyok lemaradva? ))))) {/b}
|
kedd nov. 18, 2003 18:31 |
|
|
integral
gyémánt tag
|
Jó kis központnak kell majd lenni, ami elbírja az érdeklődők hívásait.
Előre látom, hogy az állam támogatni fogja azokat a csomagokat, ahol nincs árbeli különbség a hálón belüli és hálón kívüli percdíjak között.
|
kedd nov. 18, 2003 18:23 |
|
|
westike
|
ennél már van ujabb variácio (zöld szám), csak kicsit lemaradtál!
beteg az aki ilyet ir: NEM KELL HANGJELZÁS, MERT UGYIS MINDEN IRÁNYBA ,MINDIG UGYANANNYI LESZ A TARIFA!
és akkor minek számhordozhatoság?!
Hogy westel helyett pannon álljon a kijelzön
mi az a számhordozhatűság?! (topic cime)
|
kedd nov. 18, 2003 18:22 |
|
|
westike
|
beteg az aki ilyet ir: NEM KELL HANGJELZÁS, MERT UGYIS MINDEN IRÁNYBA ,MINDIG UGYANANNYI LESZ A TARIFA!
|
|
|
westike
|
|
|
|
westike
|
mi az a számhordozhatűság?!
|
|
|
westike
|
|
kedd nov. 18, 2003 18:21 |
|
|
zsolti4
|
Remélem májusra meggyógyulsz.
|
kedd nov. 18, 2003 17:52 |
|
|
Bournie
arany tag
|
S lőn, westike rájött, hogy már megint baromságot írogatott, ezért újat szólt.
Igaz ez már az általunk belinkelt cikkekben pontosan bennevolt az előtt is, hogy kijelentette:
{i}"És 1 hang fog figyelmeztetni, h akit hivsz az valojában melyik szolgáltatohoz tartozik!"{/i}
)))))
|
kedd nov. 18, 2003 17:40 |
|
|
westike
|
állitolag 1 zöld számot lehet majd felhivni és onnan lehet megtudni majd, hogy hova tartozik a szám!
|
kedd nov. 18, 2003 17:32 |
|
|
westike
|
legkésöbb májusban meglátod, hogy igazam volt!
|
kedd nov. 18, 2003 17:10 |
|
|
thiby
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 418 Tartózkodási hely: Budapest
|
))))))))))
|
kedd nov. 18, 2003 9:52 |
|
|
Bournie
arany tag
|
westike ismét osztja az észt, ezúttal az Index-nél és a Népszabadságnál tudja jobban a dolgokat... )))
|
kedd nov. 18, 2003 8:56 |
|
|
westike
|
már szinte igy is minden csomagnak megvannak a megfelelöi a másik szolgáltatoknál, szerintem a tarifák szinte teljesen azonosak lesznek és igy majd nem éri meg váltani!
|
kedd nov. 18, 2003 2:03 |
|
|
westike
|
szerintem májustol csak a postpaidesek válthatnak szolgáltatot, közülük is csak az akinek már lejárt a szerzödése!és az természetes, h az elöhivoszámot is átviheted, a szolgáltatásokat természetesen NEM!És 1 hang fog figyelmeztetni, h akit hivsz az valojában melyik szolgáltatohoz tartozik!
de szerintem nem lesz nagy mozgás, csak problémák!
|
kedd nov. 18, 2003 1:56 |
|
|
mob900
vas-tag
|
A mai népszabiban a témában megjelent egy cikk, nem részletezem, itt elolvasható:http://www.nol.hu/Default.asp?DocCollID=143837&DocID=125332#125332
|
hétf. nov. 17, 2003 20:29 |
|
|