Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. nov. 20, 2024 17:31

Hozzászólás a témához  [ 34 hozzászólás ] 
Matáv Sky DSL 
Szerző Üzenet

Hozzászólás 
Miután mostanában kötik nálunk az ADSL-t, így feleslegessé vált egy Skystar2 DVB kártya.

aki mostanában gondolkozik ilyemi beszerzésén, az féláron hozzájuthat most.

Eddig az EOL-al és voda GPRS-el használtam, de már nem hosszabbítom meg az előfizetést.

Eladó az egész komplett cucc is, antennástól-fejestől, GPRS telefonostól, darabonként vagy egyben is.

A komplett rendszer áll a Skystar 2 kártyából, 85cm-es parabólából, forgatómotorból és univerzális fejből.

A GPRS rész Motorola Timeport T260 3 sávos telefonból, és a hozzá való apróságokból+ voda elöfiz.

Ha kell valakinek, még a routernek használt PII-es gépet is hozzátehetem.

A komplett rendszert már több mint fél éve megy.

vas. aug. 10, 2003 14:23
Profil Privát üzenet küldése

Hozzászólás 
Helló

Természetesen nem a "játék" az elsődleges terület :)

egyébként vannak tapasztalatok a Matavsky DSL-el kapcsolatban?
Újdonság: a www.olexdigital.hu -nál láttam , már van USB-s Digitális tuner is, tehát lehet NooteBookal is száguldani a müholdakon keresztül, villámgyorsan.

üdv..

csüt. júl. 24, 2003 8:23

Hozzászólás 
Helló !

Most értesültem róla hogy Notebook-osok örömére már
USB verzióban is kapható a Müholdas Internet szolgáltatásokhoz a hardver -Sky2PC-USB-
http://www.olexdigital.hu ról kaptam az új infót.

Üdv:
Skyuser

pén. júl. 04, 2003 5:41

Hozzászólás 
Sziasztok!

Van olyan műholdas szolgáltatás, ahol jelszavas ftp-ről tudok korlátlanul (vagy legalább 30-40 gigát) letölteni offline módban?

Netter! Esetleg be tudnál ide másolni egy listát egy napi download center tartalomról az eon-nál?

Köszi!

Bergen

kedd júl. 01, 2003 23:44

Hozzászólás 
játékhoz óriási késés ez a műholdas downstream...

de kétlem, hogy a voda bírná-e felfele.

szóval elvetélt ötlet játékra.

kedd júl. 01, 2003 23:37
arany tag

Hozzászólás 
Sakkozni remekül lehet vele, gyakorlatban már külön-külön is mp közeli a késleltetés.

kedd júl. 01, 2003 23:06

Hozzászólás 
Hi !
Alkalmas-e Voda GPRS-el használt műholdas net on-line net-es játékokra vagy ilyesfajta interaktivítást képtelen kiszolgálni ez a "vegyes páros" ?

kedd júl. 01, 2003 21:02

Hozzászólás 
Én nem régiben vásároltam újra éves EOL előfizetést(akcósan.), elég rég használom a megadott paramétereket bőven tudja a rendszer, de a lényeg (ha sok "általános" anyag érdekel) a letöltő "csapatokhoz" csatlakozásban ill. a letöltött file-okhoz (efa) hozzáférésben van. Igy általában a 1+1gb felhasználható kvótán kivül 5-20Gb is letölthető naponta. Most már megtehettem csak erre a célra külön gép üzemel, nagyon kedvező áron hozzá lehet jutni a komplett szetthez, én a http://www.olexdigital.hu cégtől vásároltam, ott láthattam "müködés közben" a Matáv Sky DSL-t is. Valóban az sem rossz alternativa akinek nincs lehetősége más szélesávú kapcsolatra ,elérheti a böngészés sebessége a 1.5gb is de átlag az előirt paramétereket tudja, ezt annak ajánlják aki "csak" böngészni és "kisebb" sebességgel akar online letölteni. De összeségében ( offline letöltés + böngészés) kedvezőbb ár /teljesitmény az EOL e-DSL. Javaslom aki részletesen akar érdeklődeni megkeresni őket (olexdigital.hu) emailben is és telefonon is maximálisan tájékoztatnak és segitséget nyujtanak mindenben. Egyébként Voda GPRS-el használom a müholdas netet.Az EOL melett szól még semmilyen elköteletséget nem kell vállalni (szerződés, belépési dij-nincs). És valóban a Download centerben is rengeteg jó anyag van, ezek a lehetőségek a Matav Sky DSL-nél nincs.

üdv

hétf. jún. 30, 2003 12:42

Hozzászólás 
Kösz.Megpróbálom.

hétf. jún. 30, 2003 5:50
platina tag

Hozzászólás 
Én is féltem attól, hogy a kapcsolódási idő megnő nagyon. Egyes fórumokban szerintem olyanok írkálnak, akik sosem használtak ilyen technikát. Sok oldalnál egyáltalán nem vettem észre kapcsolódási időnövekedést. Valószinűleg azért van ilyen, csakhogy kárpótolja az, hogy kb. pl 1 sec a várakozási idő, és kb. szintén 1-2sec alatt lent is van a megnyitni kívánt oldal. Van olyan oldal, amelynél valóban 3-5 sec időt kell várni, de szerintem ez más kapcsolattal is nagyjából hasonlóan alakulna ezen oldalak esetén.
Azt tudni kell, hogy sok szerver nem tud olyan gyorsan küldeni, tehát ezek sem fognak pl. 768kb/s-el töltödni.
Nem szeretnék ügyfélszolgálattá válni, hiszen csak egy előfizető vagyok, lehetőleg a sat.hu -n nézzétek meg az aktuális infókat. Ott vannak viszonteladók én is ott választottam ki.
Univerzális fej kell.
Nekem az astra van beállítva, de biztos jó a másik is. A netboardon biztos volt ez téma.

NickE

vas. jún. 29, 2003 20:16

Hozzászólás 
Még egy Europe Online kérdés azért belefér? Végül is akkor a síma surf-özést gyorsítja? Valami késedelem van a több lépcső miatt? Melyik antenna irányt érdemes választani? Ha Volt hagyományos analóg antenna+beltéri (Astra) és UPC, akkor azok a műholdvevők használhatók? Megrendelni hogyan is lehet?

vas. jún. 29, 2003 11:34
platina tag

Hozzászólás 
>Gergo21 | Színvonal: 1 2003-06-27 00:37:40
>
>nincs más lehetőség netre?csak eza sky net?
>szvsz nagyon drága, és lassú...

Ha egy kicsit visszaolvastok, erre a levélre kívántam reagálni. Kicsit furcsa lenne, ha csak a Matáv lenne a műholdas net piacán. Ez EU nem Mo. Itt van verseny. Nézzetek szét, csak az Eutelsaton, rengeteg szolgáltató. Persze azt nem mondtam, hogy mindegyik jobb mint a matáv, a legtöbb nagyon drága, de vannak jók is. Olvasni kell.

NickE

szomb. jún. 28, 2003 17:21
ezüst tag

Hozzászólás 
Igen pontosan jól érted! A korlátozás 18-02 ig van érvényben a mühold terhelésének függvényében. Egyéb időszakokban ... sőt csúcsidőben is ha nincs sok felhasználó a rendszer mindig törekedni fog a legnagyobb elérhető sávszélesség biztosítására.

A Dt igy oldotta meg azt, hogy mindenkinek elegendő rész jusson a tortábol az eol pedig az egy gigás határral.

Ui.: Bocsi ha túl durva voltam a Netterrel.

szomb. jún. 28, 2003 12:55
vas-tag

Hozzászólás 
Rohamcsiga:
Többnyire igazad van, de azért hallgassuk már + a másikat is (Netter-t)! Bár tényleg nem egészen a műholdas net a topic neve, de azért ha 1 adott használati módra van jobb is, mint a Matáv SkyDSL-e, akkor azért azt nyugodtan + lehet említeni!

Ebből a matávos dologból 1 mondat nem egészen érthető számomra:
"Csúcsidőn kívüli használat esetében a fenti táblázatban szereplő értéknél nagyobb sávszélességet is kaphat az Előfizető, de a biztosított letöltési sebesség nem lépi túl az adott szolgáltatási csomaghoz megadott maximális sebességet."

Szal, ha éppen nem használják sokan, akkor nekem még 2 gb után is mehet akár 768kbit/s-el? És pl 2 gb után csúcsidőben csak a 192kbit/s-t próbálják garantálni?

szomb. jún. 28, 2003 10:39
ezüst tag

Hozzászólás 
hmm az este átolvastam a fórumokat, hiszek a netternek meg nem is ...

Nagyjábol az a kép alakult ki bennem, hogy aki arra akarja használni a müholdas netet, hogy 1 gigáig böngésszen illetve 1-2 gigáig filmeket töltsön le a filefetch segitségével illetve a download centerröl annak az eonline jó!
De aki netezést szeretné meggyorsítani, és korlátok nélkül normális sebességgel mondjuk gprs segítségével akkor a Matáv SKYdsl. Szeretném figyelembe ajánlani a Netter által is bemásolt fórum többi hozzászólását, ahol az átmeneti fikázás után egy kicsit jobban belegondolva és megértve a szolgáltatást nagyon használható és hasznos hozzászólások születtek.

ezért írtam az izlések és pofonokat. Egyébként a Netter által írt ár erősen nyomott.

Láttam 29000-ért 14ezerért és 20ezerért 10 és 20 órás csomagokat az eon.

Tehát elismerem, hogy a Netternek kiválló ez a szolgáltatás, de én pl beledöglenék az 1 gigás határba, hiszen mint a fórumokon (sat.hu) olvastam voltak olyan emberek akit letiltottak.

Tehát ha lehet térjünk át az egymás meggyözéséröl a MATÁV SKYDSL kérdések és válaszok taglalására, hiszen a topic neve ez és nem a NETTER jól járt az eonlineal és mindenki aki más szolgáltatást választ az egy bolond ember.

szomb. jún. 28, 2003 7:46
platina tag

Hozzászólás 
Tényleg nincs kedvem mindent átkopizni, olvassátok el az általam megadott linkeket. Főleg ezt: http://www.netboard.hu/viewforum.php?forum=47
Több ezer hozzászólás van, mindenre van válasz. Vodára fogok én is váltani, mert néhányszáz kB a forgalom 1 óra böngészés után is. Nem számoltam ki, de nagyjából igaz a 16:1 arány kb.

Pentek13: érdekes, amit írsz. Én nem léptem még át az 1GB böngészést, tehát nem tudom, de a többi eoltag szerint nem így van és a hivatalos eol levele szerint sem. Szerintem ők már csak tudják.

NickE

szomb. jún. 28, 2003 4:20
ezüst tag

Hozzászólás 
> Lécci mondj nekem vmi infót afelől, hogy mennyi adatot kell elküldened
földi kábelen! Csak mert voda nettel akarom majd használni, és ott ugye majd
az adatforgalmat nézik! Ezért engem különösebben nem fog zavarni, hogy
mennyit kell online lennem, csak ugye a küldött anyagmennyiség a nem mind1!

Ha a feltöltésre gondolsz és csak viszonyszám kell, mostani adatforgalmam
alapján le:feltöltési arány 16:1.

szomb. jún. 28, 2003 2:27
ezüst tag

Hozzászólás 
Speederer 1 GB utan annyira hogy vege a havi limitnek es ha egy nap alatt toltod le az 1GBot akkor varhatsz 29 napot a kovetkezo honapig szatelit net nelkul:)

szomb. jún. 28, 2003 0:16
ezüst tag

Hozzászólás 
Lemondom az ADSLem és átváltok az Eonline-ra :-D

Komolyra fordítva a szót az összes müholdas szolgáltatás "csúcssebessége" a földi és a müholdas sebesség összeadásával jön ki ez nagyon durván azt jelenti, hogy ha a földi ág "betelik" eléri a maximumot akkor "csorog" át a müholdas irányra.
Gprs esetén lehetőség van arra, hogy csak a legszükségesebb adatcsomagokat küldje a földi ágon.

pén. jún. 27, 2003 20:29
vas-tag

Hozzászólás 
Netter:

Lécci mondj nekem vmi infót afelől, hogy mennyi adatot kell elküldened földi kábelen! Csak mert voda nettel akarom majd használni, és ott ugye majd az adatforgalmat nézik! Ezért engem különösebben nem fog zavarni, hogy mennyit kell online lennem, csak ugye a küldött anyagmennyiség a nem mind1!

Még azért nézek más lehetőséget is, de mindenképpen korlátlan kell! Akkor már annyira nem érdekell 1-2 ezres, de akkor aztán annyit töltögethessek amennyit akarok!

Ja és télleg, mi van ha túlléped az 1gb-ot?

pén. jún. 27, 2003 19:56
platina tag

Hozzászólás 
Akkor egy kis másol/beilleszt a netboard fórumról:

4. postatib | Válasz erre 2003-06-01 20:25:24 [35.]
A szolgáltatás által biztosított maximális sávszélesség letöltési irányban (a földi és a műholdas kapcsolat együttes sebessége): 768 kbps. Az előfizető számára ténylegesen biztosított letöltési sebesség függ a szolgáltató műholdas hálózatának aktuális terheltségétől, a minimálisan biztosított sávszélességre a szolgáltató nem vállal garanciát.
<p>

A szolgáltató az előfizető telephelye és a szolgáltató műholdas központja között minőségi garanciák nélkül (best effort) biztosítja a sávszélességet az előfizetők számára.
<p>

A szolgáltató az Interneten található tartalom szerverek elérési sebességére vonatkozóan semmiféle garanciát nem vállal.
<p>
A Matáv Sky DSL szolgáltatás elérhető maximális sávszélességét az Előfizető által a műholdas kapcsolaton keresztül egy hónapon belüli letöltött adatmennyiség függvényében a Szolgáltató az alábbi táblázat szerint csökkenti:<p>
letoltott Mbyteok..............sebesseg
<512....................................768 kbps(max)
512-1024.............................512 kbps
1024-2048...........................384 kbps
>1048..................................192 kbps

<p>
Az Előfizető által letöltött, a fenti táblázatban megadott adatmennyiségbe csak a műholdas kapcsolaton keresztül átvitt adatmennyiség számít bele. Azokat az adatokat, amelyeket a földi kapcsolat révén vittek át az Előfizetőhöz a szolgáltató nem veszi számításba.

<p>

Csúcsidejű használat esetén az Előfizető kisebb sávszélességet kaphat, mint amelyet a fenti szolgáltatás minőségi táblázat mutat. A ténylegesen elérhető maximális letöltési sebesség meghatározása a műholdas csatorna aktuális torlódási tényezőjének figyelembevételével történik. A torlódási tényező egy 1/5 és 5 közötti numerikus érték, amely az aktuális hálózati kihasználtságot jellemzi.

<p>

Csúcsidőn kívüli használat esetében a fenti táblázatban szereplő értéknél nagyobb sávszélességet is kaphat az Előfizető, de a biztosított letöltési sebesség nem lépi túl az adott szolgáltatási csomaghoz megadott maximális sebességet.

üdv: Posta Tibor
http://www.sat.hu
---------------------------------------------------
És itt az EOL válasza arra, hogy mi van akkor, ha elértük az 1 GB-t.

164. ajo | Válasz erre 2003-06-19 12:15:42 [16.]
Itt az EOL válasza:
At present you can continue surfing the internet but only at low
speed.
In the near future we will offer the customers the possibility to obtain
5
GB packages to continue surfing th einternet at DSL speed
[válaszok erre: #169] [előzmény: (160) hunam, 2003-06-19 00:58:52]

Van aki már a 5-10 GB közötti intervallumban jár és mivel ez egy "pre-paid" szolgáltatás, számlát nem küldenek. Nincs BÜNTETÉS. 1 GB nagysebességű net jár és utána ők is csökkentik a tempót, azaz lehet folytatni, ahogy a levélben is meg van írva. A többiek szerint nem veszélyesen.
Nem akarom leírni, átkopizni mindet a másik fórumból, a lényeg az, hogy a kétszemére vak szürkehályogos ember is kristály tisztán látja, melyik a jobb. :-)

NickE

Velem lehet vitatkozni.
>>"Van amelyik net erre van amelyik arra való, 1 dolog biztos mielött akárki kiválasztaná az egyiket nézzel jól utána a lehetőségeknek. "

Ebben tökéletesen egyet értünk. :-)

pén. jún. 27, 2003 19:51
ezüst tag

Hozzászólás 
Netter Koma!

Lassan akkor elkezdi neked termelni a Müholdas net kapcsolatod a pénzt :-D
Kérdés ha 5 GB -ot akarsz letölteni mennyire jön ki? légyszi légyszi ezt is számold ki neküüünk! Vagy túl MOHÓ vagyok 5 Gigával legyen csak 2,5? :-D
És mi a BÜNTETÉS ha túlléped a kereted?
Van amelyik net erre van amelyik arra való, 1 dolog biztos mielött akárki kiválasztaná az egyiket nézzel jól utána a lehetőségeknek.

pén. jún. 27, 2003 19:09
platina tag

Hozzászólás 
Nem tudom, miért olyan nevetséges, amit írtam. Először is nyilánvalóan azok választják a műholdas internetezést, akiknek nincs más szélessávú internet elérésre lehetőség. Ha a böngészésre adott 1GB-t valóban böngészésre és kisseb (néhány megás)fájlok letöltésére szánjuk, az nem kevés. Nem tudom, hogy egy kistelepülésen, ahol a matávos "dial-up" -on kívül semmilyen internetezési lehetőség nincs, hogyan szednél le pl. 6.7 MB-t 58sec alatt, vagy 25MB-t 4.5 perc alatt. 17 MB a max. éjjel 3 órakkor, amit le tudok szedni egy gyors szerverről 1 óra alatt a matavos nettel.
>"Szerintem ha csak annyit akarsz töltögetni, akkor még az >analóg telefonos net is olcsóbb! "
Számold már ki, hogy 6.1 ft/perc -el mennyire jön ez ki, ha az ember nem akar éjfél után is fennmaradni, ha nem akarok másnap alvajáróként közlekedni. De a 3.25ft/perc sem kevés a kedvezményes időszakban. 7-8000 -et fizetek most csak a matávnak a net után.
+ jár 1GB letöltés, amit összeszednek nekem, annyi dolgom van, hogy csak megadom hogy mi legyen az és utána már offline jön. Tegnap 1 nagyon lassú orosz szerverről egy 5 megás fájl 1.5 órás letöltést írt ki. Nem mindegy, hogy csak megkérem(1 klikk) és később fix 2MB/s -el offline leszedem, vagy ketyeg az óra és gyönyörködhetek a néhányszáz bájt/sec letöltési sebességben.
- 2060 szoftver van most is a download centerben, melyek szintén offline leszedhetők és nem számítanak bele a forgalomba. Állítólag napi 30GB-t lehet így leszedni. Pl: több CD-s linuxot már szedtem le így 40 perc 1 cd és offline.
>"Drága":
Sokféleképpen lehet számolni: lehet úgy is, hogy valószinűleg műholdas TV-zésre vettem volna amúgy is 1 kártyát. 30000ft. Ha így nézzük, akkor már csak 20000ft/év = 20000/12=1667ft/hó. De 50000/12 is 4167ft/hó (kártyával), de jövőre már nem kell kártyát vennem.
- A böngészés is összehasonlíthatatlanul jobb lett. Sok képet tartalmazó oldalnál nem kell 2-3 percet várni, amíg szép sorba lejönnek.

Tudnám még sorolni az érveket, de már így is sokat írtam. Abban persze egyet értek, hogy aki saját maga által kiválasztott full cd-ket akar leszedni a netről, annak ez nem jó, de felteszem a kérdést, hogy akkor mi jó? Más nincs.
Mindenképp jól döntöttem, hogy megvettem ez a netet.

NickE

pén. jún. 27, 2003 17:57
ezüst tag

Hozzászólás 
Ja és a Matáv ÁSZF-je, itt megvan minden adat hivatalosan:

http://www.matav.hu/matavcsoport/aszf/p ... ggelek.pdf

pén. jún. 27, 2003 16:52
ezüst tag

Hozzászólás 
a Dt Skydsl nem hivatalos honlapján vannak ezek az adatok, a Matávnak ő nyújtja ezt a szolgáltatást nagykereskedőként. Kezdetben csak a korlátlan csomagot árulja a matáv de megjelenik majd idővel a korlátos, olcsóbb csomag.
ezért nevettem a Netteren mert ha csak a pénzt nézzük valóban vannak olcsóbb csomagok van olyan szolgáltató amely "csak" 7500 forint de ha tényleg kihasználjuk a nagydebességü internet előnyeit ez a 7500 huf x szer annyi lesz, mert ezért pl 200 megát adnak.
Kinek való ez a csomag:
Amit a Matáv is hirdet: aki meg akarja gyosítani a letöltési sebességét de nincs ADSL vagy Kábelnet
a 192-es korlát amiatt van, hogy a sávszélességet megosztod a többi SKYdsles ügyféllel akik Franciában, Németben, Angliában, Csehben leledznek.

Ja és a cim: (németesek előnyben): http://ipviasky.com/index.html

pén. jún. 27, 2003 16:49
vas-tag

Hozzászólás 
Netter:
Nem tudom, te hogy vagy vele, de én havi 1 (netán 1+1) gb-ért biztos nem fogok annyit fizetni! Sőt, annyi adatforgalomhoz nem is kell múholdas net! Szerintem ha csak annyit akarsz töltögetni, akkor még az analóg telefonos net is olcsóbb!

Rohamcsiga:
Azt hol olvastad, hogy korlátozzák a sokat töltögetők sebességét?
Amúgy ha "csak" 192kbit/sec-el jön, akkor sem rossz! Bár ez nem fer! Ha 1szer a hálózat bírja, akkor had használjam már! Ha + fizetek érte, akkor + bírja már a hálózat! :)

Figyelgettem, hogy a vodanetnél mennyi a feltöltött adatmennyiség (mert ugye az ezután sem műholdon menne, sajnos! :) ) és hát nem kevés! Ha nem töltögetek fölfele semmit sem, akkoris 200 mb letöltött adathoz 10 mb a feltöltött!! Remélem ez nem fog arányosan növekedni!

Még annyit erről a SkyDSL-ről, hogy ez végülis olyan mint a "rendes" net, szóval folyamatosan jön az adat, vagy a nap 1 adott időszakában gyors lenyomják?! Mert azért nem mind1! Legalábbis nekem nem! :)

pén. jún. 27, 2003 11:59
ezüst tag

Hozzászólás 
1 GB :-D izlések és pofonok

pén. jún. 27, 2003 6:54
platina tag

Hozzászólás 
Ja, hogy miért mondtam, hogy sokkal jobb árakon sokkal jobb feltételekkel.
Matáv:
15000*12+30000=210000
És kevesebbet is adnak érte.

pén. jún. 27, 2003 5:38
platina tag

Hozzászólás 
Természetesen a matav csak most lépett be a műholdas internetszolgáltatás piacára. Valójában rengeteg más szolgálató van sokkal jobb árakon és jobb feltételekkel.

-Europeonline www.europeonline.net (én ezt használom:
50000ft/év. Tartalmazza az ár a DVB kártyát(30000ft), és nem böngészni jó. 1GB fastsurf(böngészés), 1GB filefetch(csak kiválasztod a fájlokat, amiket le szeretnél tölteni és utána már bonthatod is a vonalat. Összeszedik és offline lehúzható az anyag (ez lassu szervereknél érdekes, nem kell rájuk várni amig ketyeg a matávos vonalon az óra), download centre(korlátlan letöltés mások általl kért cuccok) és még egyéb szolgáltatások, de a többi szerintem nem érdekes.
-Netsystem www.netsystem.com angolul: http://www.netsystem.com/eng/
Állítólag jó, nem ismerem annyira. Nekik is sok szolgáltatásuk van. El kell olvasni.
-Opensky http://www.opensky.com/
Drága, de a legjobb minőség.

www.lyngsat.com Itt még rengeteg van, csak győzétek olvasni.
És ha még mindig kevés az infó, akkor: http://www.netboard.hu/viewforum.php?forum=47
Az utóbbi linken elvoltam van 2-3 hétig, már a monitorig sem látok a sok olvasástól. :-)

NickE

pén. jún. 27, 2003 5:34
ezüst tag

Hozzászólás 
nincs más lehetőség netre?csak eza sky net?
szvsz nagyon drága, és lassú...

csüt. jún. 26, 2003 23:37
vas-tag

Hozzászólás 
Engem is erdekelne ez a dolog. Estetleg nem tudtok masik szolgaltatot is aki ilyesmit kinalna ?

Dreamer

csüt. jún. 26, 2003 19:52
ezüst tag

Hozzászólás 
Csaba!

A szolgáltatás un. best effort jellegű, nincs garantált minimum sávszélesség, ezért extrém esetben (csúcsidőben) akár kihasználhatatlanná válhat a műholdas irány.

A sokat letöltők szélességét bizonyos letöltött adatmennyiségek után lépcsőzetesen csökkent(het)ik. Ezen korlát csak csúcsidőben él. Azon kívül továbbra is korlátlan. A lépcsök:
500 MB/hó elérése után a szolgáltató az ügyfél maximális letöltési sebességét (512 kbps). 2 GB feletti max. sebesség már csak 192 kbit/s.

Az árak a weboldalon megtalálhatók és az információs vonal száma is.

A kapcsolódó költségek miatt (DIALUP+ISP előfizetés és forgalmi díj) drágának tünik, de a konkurensek (más müholdas net szolgáltatások) díjához képest ez elég jó ajánlat.

csüt. jún. 26, 2003 17:37

Hozzászólás 
Hi,

Nem rossz, de ha az sebess=E9get garant=E1lj=E1k akkor egyenesen szuper.
K=E9rd=E9s, hogy a parabol=E1t mennyi=E9rt lehet beszerezni =E9s mennyi a=
z eg=E9sz
=E1tfut=E1si ideje megrendel=E9st=F5l az els=F5 haszn=E1latig?

=DCdv: Patky

csüt. jún. 26, 2003 14:23
vas-tag

Hozzászólás 
Ha vki esetleg még nem olvasta volna a cikket:

http://www.matav.hu/lakossagiszolgaltat ... kydsl.html

Ha bárkinek bármi tapasztalata, infója van a témával kapcsolatban, akkor ne fogja vissza magát! :)

csüt. jún. 26, 2003 13:29
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 34 hozzászólás ]