|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 27 hozzászólás ] |
|
Nokia 6210i -> Nokia 6310i
Szerző |
Üzenet |
.Macika.
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Itt ülök, szemben Veled!
|
{i}...míg a DLR-3p-ről csak lerobbantani lehet a készüléket{/i}
Nézd, ha Neked azt jelenti ez a mondat, hogy {b}lerobban{/b} a teló, akkor sorry...
Nem szokásom ilyet elírni.
{i}...upgrade-re szorulna � csak naponta használom és ezért mindig odázom a dolgot, mert az összes progival való újrainstallálás simán egy teljes nap.{/i}
Valami ilyesmire gondoltam, amikor írtam Neked.
Becsülöm az önbizalmadat. Csak a Nokia program lehet rossz, meg a többi tizenx gép. A laptopod tuti jó, ha ilyet leírsz, hogy {i}a progit nem lehet telepíteni{/i}, stb.
A 07 az nem június, hanem július, és annál {b}egyetlen újabb{/b} szoft van csak, tehát erősen túlzott az úriember, amikor ősréginek nevezte.
Viszonylag új vagy itt a fórumon, ne mkívánhatom, hogy fél évvel ezelőtti topicokat olvasgass. Jópáran írtak pl. a T68i szoftfrissítésének szükségességéről (az új szoftban még MINDIG NINCS magyar T9!!!), de ugyanez elmondható gyakorlatilag az ÖSSZES típusú telóról, kivételt képez a Panasonic és az LG, no meg a Trium, esetleg még az Alcatel.
A mai fej-fej melletti versenyben egyszerűen nem marad idő kifejleszteni a szoftot tisztességesen, az stabillá csak a vásárlók általi hibajelzések után, a 4.-5. verziónál válik csak. Ez manapság így van, fokozottan érvényes a Nokiákra, de ugyanúgy a Motorolákra, Ericssonokra, Siemensekre.
{i}A szalon 2 x3 méter, a pultnál három unott pofa, az egyik egy csaj.{/i}
A lényeg, hogy csöppet sem előítélettel fordultál hozzájuk. :c)))
{i}Az van ugyanis, hogy csak akkor jár ingyen, ha bizonyítható hibát észlelnek, egyébként 2,5k + ÁFA.{/i}
Ha Neked nem jelentkezett hiba, akkor mi a bánatnak akarsz szoftot frissíteni? Csak azért, hogy ne csak a haveroknak legyen legfrissebb szoftos telcsijük? Ha meg van/volt hiba, akkor azt el tudod mondani. Ők se ma találkoztak Nokiával először, tudják, mi a dörgés.
{i}O.K. mondom, kifizetem mikor lesz meg. Egy óra, de a telcsi adatai elvesznek egy szálig, azzal ők nem foglalkoznak.{/i}
Ez így nem igaz. Különösebben nem értem, amit írsz. Először azt írod, hogy járna ingyen, tehát garis a készüléked. Aztán meg azt, hogy kifizetnéd. Miért is fizetnél olyanért, ami ingyen jár???
Ha pedig nem garis a teló, akkor el kell olvasni az árlistát, ott szerepel mennyi egy nem garis szoftfrissítés, mennyi hozzá pluszban az adatmentés (ami sosem lesz teljes, az egyéni csengőhangokat és az oplogókat sosem fogják tudni visszaállítani).
Ha fizetős a dolog, akkor nem vitathatják a jogosságát, fizetsz, ők meg megcsinálják. Ha az adatmaentésért is, akkor azzal, ha azért nem, akkor anélkül.
{i}Kérdem, nincs itt egy nyomorult Suite, hogy kimentsük és aztán visszatöltsük azt a 150 nevet, számot, e-mail és egyéb címet.{/i}
Nekik nincs PC_Suite-jük, annál komolyabb cuccosuk van, hivatalból.
{i}Nem is azt vártam, hogy hivatalból elnézést kérjenek...{/i}
Miért is kellett volna "hivatalból" elnézést kérniük???
{i}...az anya-cég egy ki nem tesztelt szemetet adott el nekem - teljes árért...{/i}
Hmmm, teljes árért? Tehát mégis náluk vetted? Akkor miért nincs garanciajegyed, amire ingyen csinálják, akár a mentést is?
Tudod eszembe jut a C45-ös Siemens példája. Itthoni megjelenésekor 06-os szoft volt rajta, manapság a 31-es(?) szoft dívik. A Siemens is félkész ****??? Ráadásul megjelenése óta több szoftverzió jött ki rá, mint a 6310i-re.
{i}Ja, még valami. Kell a garancia-levél, mert egyébként nem megy. Egy ez év júniusi készülékhez !!!! Megáll az ész. És ha nem M.o-on vettem, akkor mi van? Akkor nem az ő ****?{/i}
Nézd, a Nokiára nincs (Magyarországon érvényes) világgarancia. Több olyan termék van, amire nincs, mint amire van.
{i}Nem egy kereskedőhöz fordultam, hanem egy világcég hivatalos képviseletéhez. Vagy ez nem is annyira világcég ? Ha például odaállítok Svájcban egy bárhol vett, gyártástól számítva (!) 5 hónapos, kártyafüggetlen Nokiával, mert **** megy és csináljanak vele valamit, akkor azt mondják: nem ér a nevünk, az adatokkal nem foglalkozunk és különben is fizessek, hogy kitakarítsák a saját ****{/i}
Talán próbáld meg Svájcban. Mit szólnak majd a MobilAsk-os (a Nokia hivatalos magyarországi képviselőjének) hologramos matricás garanciajegyéhez!!!
Valószínűleg úgy hajtanak el vele, ahogyan megérdemled.
A Minolta pl. (Mo-on is érvényes) világgaranciával hozza forgalomba a készülékeit, a Fuji nem, a Tissot igen, a Seiko nem.
Erről nem a kinti anyacég tehet, hanem az itthoni (egyelőre még mindig képlékeny) állapotok. Legkésőbb 1,5 év múlva megoldódik ez is.
Egyébként kifogtad a legergyább MobilAsk üzletet. Ha valami bajod van a Nokiáddal (és van garijegyed is, no meg kulturáltan is tudsz viselkedni), akkor a Mammutban tuti segítő emberre találsz. Ez tapasztalat!
|
pén. dec. 13, 2002 4:07 |
|
|
.Macika.
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Itt ülök, szemben Veled!
|
{i}...míg a DLR-3p-ről csak lerobbantani lehet a készüléket{/i}
Nézd, ha Neked azt jelenti ez a mondat, hogy {b}lerobban{/b}
a teló, akkor sorry...
Nem szokásom ilyet elírni.
{i}...upgrade-re szorulna � csak naponta használom és ezért
mindig odázom a dolgot, mert az összes progival való
újrainstallálás simán egy teljes nap.{/i}
Valami ilyesmire gondoltam, amikor írtam Neked.
Becsülöm az önbizalmadat. Csak a Nokia program lehet rossz,
meg a többi tizenx gép. A laptopod tuti jó, ha ilyet leírsz,
hogy {i}a progit nem lehet telepíteni{/i}, stb.
A 07 az nem június, hanem július, és annál {b}egyetlen
újabb{/b} szoft van csak, tehát erősen túlzott az úriember,
amikor ősréginek nevezte.
Viszonylag új vagy itt a fórumon, ne mkívánhatom, hogy fél
évvel ezelőtti topicokat olvasgass. Jópáran írtak pl. a T68i
szoftfrissítésének szükségességéről (az új szoftban még
MINDIG NINCS magyar T9!!!), de ugyanez elmondható
gyakorlatilag az ÖSSZES típusú telóról, kivételt képez a
Panasonic és az LG, no meg a Trium, esetleg még az Alcatel.
A mai fej-fej melletti versenyben egyszerűen nem marad idő
kifejleszteni a szoftot tisztességesen, az stabillá csak a
vásárlók általi hibajelzések után, a 4.-5. verziónál válik
csak. Ez manapság íg yvan, fokozottan érvényes a Nokiákra,
de ugyanúgy a Motorolákra, Ericssonokra, Siemensekre.
{i}A szalon 2 x3 méter, a pultnál három unott pofa, az egyik
egy csaj.{/i}
A lényeg, hogy csöppet sem előítélettel fordultál hozzájuk.
:c)))
{i}Az van ugyanis, hogy csak akkor jár ingyen, ha
bizonyítható hibát észlelnek, egyébként 2,5k + ÁFA.{/i}
Ha Neked nem jelentkezett hiba, akkor mi a bánatnak akarsz
szoftot frissíteni? Csak azért, hogy ne csak a haveroknak
legyen legfrissebb szoftos telcsijük? Ha meg van/volt hiba,
akkor azt el tudod mondani. Ők se ma találkoztak Nokiával
először, tudják, mi a dörgés.
{i}O.K. mondom, kifizetem mikor lesz meg. Egy óra, de a
telcsi adatai elvesznek egy szálig, azzal ők nem
foglalkoznak.{/i}
Ez így nem igaz. Különösebben nem értem, amit írsz. Először
azt írod, hogy járna ingyen, tehát garis a készüléked. Aztán
meg azt, hogy kifizetnéd. Miért is fizetnél olyanért, ami
ingyen jár???
Ha pedig nem garis a teló, akkor el kell olvasni az
árlistát, ott szerepel mennyi egy nem garis szoftfrissítés,
mennyi hozzá pluszban az adatmentés (ami sosem lesz teljes,
az egyéni csengőhangokat és az oplogókat sosem fogják tudni
visszaállítani).
Ha fizetős a dolog, akkor nem vitathatják a jogosságát,
fizetsz, ők meg megcsinálják. Ha az adatmaentésért is, akkor
azzal, ha azért nem, akkor anélkül.
{i}Kérdem, nincs itt egy nyomorult Suite, hogy kimentsük és
aztán visszatöltsük azt a 150 nevet, számot, e-mail és egyéb
címet.{/i}
Nekik nincs PC_Suite-jük, annál komolyabb cuccosuk van,
hivatalból.
{i}Nem is azt vártam, hogy hivatalból elnézést kérjenek...{/i}
Miért is kellett volna "hivatalból" elnézést kérniük???
{i}...az anya-cég egy ki nem tesztelt szemetet adott el
nekem - teljes árért...{/i}
Hmmm, teljes árért? Tehát mégis náluk vetted? Akkor miért
nincs garanciajegyed, amire ingyen csinálják, akár a mentést is?
Tudod eszembe jut a C45-ös Siemens példája. Itthoni
megjelenésekor 06-os szoft volt rajta, manapság a 31-es(?)
szoft dívik. A Siemens is félkész ****??? Pedig megjelenése
óta több szoftverzió jött ki rá, mint a 6310i-re.
{i}Ja, még valami. Kell a garancia-levél, mert egyébként nem
megy. Egy ez év júniusi készülékhez !!!! Megáll az ész. És
ha nem M.o �n vettem, akkor mi van? Akkor nem az ő ****?{/i}
Nézd, a Nokiára nincs (Magyarországon érvényes)
világgarancia. Több olyan termék van, amire nincs, mint
amire van.
{i}Nem egy kereskedőhöz fordultam, hanem egy világcég
hivatalos képviseletéhez. Vagy ez nem is annyira világcég ?
Ha például odaállítok Svájcban egy bárhol vett, gyártástól
számítva (!) 5 hónapos, kártyafüggetlen Nokiával, mert
**** megy és csináljanak vele valamit, akkor azt mondják:
nem ér a nevünk, az adatokkal nem foglalkozunk és különben
is fizessek, hogy kitakarítsák a saját ****{/i]
Talán próbáld meg Svájcban. Mit szólnak majd a MobilAsk-os
(a Nokia hivatalos magyarországi képviselőjének) hologramos
matricás garanciajegyéhez!!!
Valószínűleg úgy hajtanak el vele, ahogyan megérdemled.
A Minolta pl. (Mo-on is érvényes) világgaranciával hozza
forgalomba a készülékeit, a Fuji nem, a Tissot igen, a Seiko
nem.
Erről nem a kinti anyacég tehet, hanem az itthoni (egyelőre
még mindig képlékeny) állapotok. Legkésőbb 1,5 év múlva
megoldódik ez is.
Egyébként kifogtad a legergyább MobilAsk üzletet. Ha valami
bajod van a Nokiáddal (és van garijegyed is, no meg
kulturáltan is tudsz viselkedni), akkor a Mammutban tuti
segítő emberre találsz. Ez tapasztalat!
|
pén. dec. 13, 2002 3:44 |
|
|
gps
|
MACIKÁNAK
Kössz a gyors és kimerítő reagálást
Itt azért nem értek valamit, idézem:
Itt van előttem mindkét (DLR-3, DLR-3P gyári!!)
kábel, a DLR-3 felismeri ugyan, de bizonytalan időnként
elveszíti szem elől a telcsit, míg a DLR-3p-ről csak
lerobbantani lehet a készüléket.
GYÁRILAG a DLR-3P van előírva, azzal kifogástalanul megy is.
Ha lerobban a DLR 3P től, akkor melyik a jó ??? vagy csak elírás történt ?
Az oprendszerem a laptopon sima W98 as, méghozzá eredeti Siemens OEM, 98-as gyártás. Lehet az is a baj, hogy régiecske egy kicsit, upgrade-re szorulna csak naponta használom és ezért mindig odázom a dolgot, mert az összes progival való újrainstallálás simán egy teljes nap. A többi tíz gépen már újabb verzák vannak (SE, ME, meg 2000 es)
A Microsoft-al kapcsolatos gyanúd lehet hogy nem megalapozatlan. A laptopon van egy GPS es járműkövető platform, amelyik egy pesti műhely-munka, sőt még annak is csak a test mondjuk úgy, a béta-verzája. Lehet, hogy az kavar be a dolgokba, holott természetesen azt nem futtatom miközben a telcsit macerálom.
A telefon pedigréje a következő (*#0000# -el lehívva)
V 4.80
11-07-02
NPL-1
(c) NMP
A pesti Nokia-központban (06-1-3821155) telefonon azt mondták, hogy ez ősrégi verza már, fel kell újítani (???)
Hát...mit ne mondjak, épp ideje, június óta volt elég idő arra hogy elavuljon és szemétre való legyen a príma eredeti Nokia belső szoft. Ez most vagy a gyors fejlődés, vagy a ki nem tesztelt verziók pofátlan (és teljes áron való) piacra dobásának a jele. A tapasztalatok alapján, én simán az utóbbira szavaznék. De ez nem minden:
A Nokiás fickó arra a kérdésemre, hogy hol lehetne megejteni ezt a fontos frissítést azt monda, hogy forduljak bizalommal bármelyik Nokia szaküzlethez...és jobb ötlete nem lévén a West End City Centerbe küldött, a Nyugatihoz. Közel voltam, elmentem. Élből utálom ugyan azt az embertelen kolosszust, de most már a bentlakókat is csatolom az utálnivaló csoporthoz.
A szalon 2 x3 méter, a pultnál három unott pofa, az egyik egy csaj. Ahhoz fordulok...hátha, na. Elsírom mi a bajom, de óvatosan megkérdem, hogy ez jár-e nekem, vagy fizetős. A válasz szerint járni, járna...csak nem jut, mint a székely viccben. Az van ugyanis, hogy csak akkor jár ingyen, ha bizonyítható hibát észlelnek, egyébként 2,5k + ÁFA. Kérdezem, ha nincs hiba, akkor ami nekem van, az szoft jó ? Nem jó, ki kel cserélni - jön a válasz Hát, ha nem jó, akkor hibás, nem ? NEM, az ukáz nem így szól különben se velük beszéljem ezt meg és kell-e a frissítés vagy nem, ne tartsam fel őket? O.K. mondom, kifizetem mikor lesz meg. Egy óra, de a telcsi adatai elvesznek egy szálig, azzal ők nem foglalkoznak.
Kérdem, nincs itt egy nyomorult Suite, hogy kimentsük és aztán visszatöltsük azt a 150 nevet, számot, e-mail és egyéb címet. Válasz nincs, különben sem menne a frissítő meg a Suite egy darab gépen (hogy miért, nem értem, mindegy), gépük csak egy van, de a lényeg hogy ha nem értettem volna meg eddig az az, hogy egyszerűen nem foglalkoznak a kliens tetves adatainak az istápolásával. Na kell, vagy sem ?
Hát, ezek után nem kellett ezektől meg pláne nem. Nem a 2,5 k, sem igazán az adatok mert vissza tudom én is tölteni de ilyen gané hozzáállást rég tapasztaltam még kisebb cégektől sem. Mert ez hivatalos Nokia képviselet, ugyebár.
Nem is azt vártam, hogy hivatalból elnézést kérjenek, hogy az anya-cég egy ki nem tesztelt szemetet adott el nekem - teljes árért, amit az én időmből kell kipofozni valahogy, de az csak sok, hogy arra a kérdésemre, hogy az új szoft al nem kell-e majd megint 5-6 másodpercet várni egy szál rohadt nemfogadott hívás megjelenítésére, vagy 3-4 másodpercet arra, hogy kioldja a billentyűt azt mondják, hogy biztos túl sok adat van benne.
1) Olyan, hogy túl sok nem létezik, mert csak annyi lehet benne, amennyit a gyártó megenged de annyival mennie kellene
2) 32 százalékos a memo-kihasználtság, a készülék szerint
Hát, ebben az esetben fogalmuk nincs, nem ők tervezeték a telcsit és különben is, kell-e a frissítés, vagy sem ?
Ennyit az eladás-utáni Nokia gondoskodásról
Ja, még valami. Kell a garancia-levél, mert egyébként nem megy. Egy ez év júniusi készülékhez !!!! Megáll az ész. És ha nem M.o n vettem, akkor mi van? Akkor nem az ő ****? Nem egy kereskedőhöz fordultam, hanem egy világcég hivatalos képviseletéhez. Vagy ez nem is annyira világcég ? Ha például odaállítok Svájcban egy bárhol vett, gyártástól számítva (!) 5 hónapos, kártyafüggetlen Nokiával, mert **** megy és csináljanak vele valamit, akkor azt mondják: nem ér a nevünk, az adatokkal nem foglalkozunk és különben is fizessek, hogy kitakarítsák a saját **** ?.
Norbinak, SkyNet nek.
Az említett júniusi telcsi CD-jén 6310it ír, nagy kék betűkkel. Rajta 4.81 es Suite, és sima (a) nélküli 4.5 ös Phone Editor. Látja az (i)-s telefont azokkal a megjegyzésekkel, amit már leírtam. Nézzétek meg a szoft-verziót a telefonjaitokban, de a West-Endbe ne menjetek vele még ha olyan ócska is mint az enyém.
Üdv GPS.
|
pén. dec. 13, 2002 0:23 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
"a 6310-hez a 4.5-ös a jó, a 6310i-hez a 4.5a"
Ez így nem teljesen igaz.
Ugyanis a 4.5 sw volt az első, ennek a frissítése a 4.5a.
A 6310-est a kezdeti időkben valóban a 4.5-t tartalmazó cd-vel adták, de a 6310 későbbi kiadásaihoz (mint a 6310i-hez) már a 4.5a-t adták.
Üdv.
|
csüt. dec. 12, 2002 15:14 |
|
|
Agibaby
vas-tag
|
Az ilyen esetekre szerintem optimális megoldás az infraprt használata.
7110,6210,6310i mind mennek vele.
És ha az áránál tartunk bár ez is 7500.- de nem csak telefonokhoz jó.
|
szer. dec. 11, 2002 2:22 |
|
|
.Macika.
|
{i}Kábel...hát az bizony kell, igaz nekem sima DLR 3 �asom
van P nélkül (2,5 k �ért vettem üzletben), de ezzel is megy.{/i}
Ne haragudj, de akkor az vagy nem sima DLR-3, vagy nem
működik. Itt van előttem mindkét (DLR-3, DLR-3P gyári!!)
kábel, a DLR-3 felismeri ugyan, de bizonytalan időnként
elveszíti szem elől a telcsit, míg a DLR-3p-ről csak
lerobbantani lehet a készüléket.
GYÁRILAG a DLR-3P van előírva, azzal kifogástalanul megy is.
Soha, egyetlen mobilcég sem adta olcsón a saját (tesztelt,
tartós, jó minőségű) adatkábeleit (Nokia, Siemens, Motorola,
Ericsson).
1. Ha valaki elvárja, hogy tökéletesen működjön, mert neki
az üzletéhez (tehát a pénzének megszerzéséhez szükséges),
akkor ne sajnálja már rá azt a nyamvadt 7.500 Ft-ot.
2. A DataSuite intllációjának leírásában benne van, hogy EL
KELL távolítani a régit az új felrakása előtt.
3. Nem írtad milyen oprendszer van a laptopodon (gyanítom
hogy XP, és akkor meg szintén gyanítom, hogy nem
foglalkoztál vele, mely verziók mennek XP alatt is a
PC_Suite-ből)
4. Valószínűleg azért is ment fel az említett 10 hálózatos
gépre, mert azon nem XP van (tehát 95, 98 v. ME, amikre
íródott).
5. A hiba lehet, hogy a Te készülékedben van. Nevezetesen a
laptopban. Bizonyos mennyiségű felrakott program (hála Bill
Gatesnek) úgy tudja megváltoztatni a Windows működését, hogy
bizonyos dolgok összeakadnak más dolgokkal. Én most pl. nem
tudok felismertetni az ME-s gépemmel új harvert, mert
feketére fagy a gép. Ezt nem az éppen felrakni kívánt
hardver számlájára írom, hanem a Microfoséra. De márciusig
nicns idő 3-4 napig újrainstallal játszadozni...
6. Régi topicokban sokan írták, hogy működik a szinronizáció
nekik. Sajnos erről én nem tudok írni, én még eddig sophasem
szinkronizáltam. Próbálj meg rákeresni, mondjuk a szinkron
szóra.
|
szer. dec. 11, 2002 0:46 |
|
|
gps
|
Tisztelt Kollegák !
Ahogy a topic-nyitó járt a múlt héten némi ráfizetéssel - én is kicseréltem a sima 6210 esemet, 6310i re.
Hát, sok minden visszaköszön a topic-ban olvasottakból, beleértve a bizonyára szakkerekedő kollegát, akinek volt már dolga kevéssé hozzáértő, de annál ingerültebb és kekecebb ügyféllel.
Mert a 6310i szoftot fel sem lehet installálni, ameddig a gépen van a 6210-es szoft, olyannyira, hogy az új szoft felajánlja nekünk a régi eltávolítását...hogy ne fáradozzunk az Add-Remove Programs-al a Control Panel, System szekciójában.
Kábel...hát az bizony kell, igaz nekem sima DLR 3 asom van P nélkül (2,5 k ért vettem üzletben), de ezzel is megy. Állítólag ezzel alma a WAP meg a Java, de ez érdekel legutoljára. A többi viszont OK. (Phone Editor, Cont.Copier, meg a többi).
A laptop infrájával nem megy (hazavágja a rendszert, lefagy mint a Mirellit, boot-olni és káromkodni kell) de kábelről egy szúrásból beindult. Egy darabig. Az utóbbi időben (figyelem: a laptopon, ahol nekem igen fontos lenne) a következőket produkálja:
1) Az egyébként bármilyen progival tökéletesen működő Siemens laptop 128 RAM-al amennyiben akár egy percre is be volt indítva a Suite - kikapcsoláskor perceket tétovázik a félfényerős képernyővel, aztán bevágja a Wait-EndTask-ShutDown ablakot, mintha egy lefagyott valami lenne a csövön, holott kikapcs előtt gondosan lezártam minden futó programot, beleértve a Suite-ot. Rendkívül kellemetlen, messziről látszik, hogy valami piszokul nem stimmel.
2) A PhoneEditor Message szekcióját beindítva, új SMS vagy válasz erre menü-ikont behívva, megengedi ugyan a beírást, de az elküldés pillanatában megjelenik a Warning ablak, mármint az hogy Visual C++ Abnormal Prog. Termination de ezt leokézva azonnal bezárja az egész Suite boltot. Röhej, de az SMS elmegy ugyan, de sem a Sent Items-ben sem máshol nem jelenik meg az elküldés ténye.
Szidtam, átkoztam azokat a jó finn szüleit ám most jön a poén. Egy este, elkeseredésemben, felraktam a Suite-ot a hálózaton lévő 10 gép egyikére. Talán a leggyengébbre (P II/300/64), ( a laptop is ezen a hálózaton van, ha az irodában vagyok) beszúrtam a kábelt és fogózzanak meg: tökéletesen működik, semmi a fenti hibákból nem jelentkezik. Akkor mi az igazság ? Kinek a készülékében van a hiba ?
Urak, ha valaki megpróbálta szinkronizálni az Outlook-al az adatbázist, az ossza meg velem a tapasztalatait. Nekem ez rendkívül hasznos dolog (az egy név alatt öt szám, postai és e-mail cím stb. nagyon király, utazáskor helyettesít egy titkárnőt vagy egy laptopot). Ebben a témában talán én is tudok adni egy két jótanácsot...ha ez az Outlook/Nokia téma érint valakit.
Tisztelettel GPS.
|
kedd dec. 10, 2002 22:34 |
|
|
.Macika.
|
Ja, a témához.
A PC_suite programmal raktam át a 7110-eseimből a (néhai) 6210-esembe az adatokat, aztán a 6310-esembe is, és végül a 6310i-be is. Most is, bármelyik pillanatban megy keresztül-kasul az adatmásolás. Akár a 6310i-ből vissza a 7110-be.
Az egyetlen szükséges dolgo egy eredeti Noki DLR-3P kábel. Meg a PC_Suite.
|
kedd dec. 10, 2002 19:27 |
|
|
.Macika.
|
Sok szakember írt már ide, ebbe a topicba. Nekik szeretnék 1-2 mondatot írni.
Azért, mert nálatok nem megy valami, az a legritkább esetben jelenti azt, hogy az a rossz, ami nem megy.
Kívánom Nektek, hogy kerüljetek naponta szembe olyan kuncsaftokkal, akik bejönnek hozzátok/felhívnak habzó szájjal, hogy az, amit eladtatok nekik, úgy ****, ahogyan van. Aztán elkezditek kipuhatolni, hogy mégis hogyan használja, hogyan szerelte be, hogyan installálta, stb. Pár perc után kiderül, hogy az illetőnek FOGALMA SINCS róla, hogyan, mivel kéne használni az eszközt. Elmagyarázod neki, mire kisvártatva nagy morcosan megjegyzi, hogy jé, működik.
De már késő, többtucat embernek elmondta/leírta, hogy az a termék úgy **** ahogy van, senki ne vegyen olyat, stb.
Remélem egyszer legalább az életben lesz ilyen tapasztalatotok.
Köszönöm, hogy végigolvastatok.
|
kedd dec. 10, 2002 19:16 |
|
|
pulaizsolt
|
Sziasztok!
A fenti tanácsokat követve leszedtem a 6210-es szoftverét, és a 6310i szoftverével sikerült lementem az adatokat és átteni a 6310i-re. Működik!
Köszönöm a tanácsokat!
Üdv:
Zsolti
|
kedd dec. 10, 2002 14:17 |
|
|
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
pulaizsolt:
Nézd meg a nokia.com -on a szoftvereket, mert a 4.5 az első volt, és azóta már kiadtak jobbakat, pl. 4.5a, de már ennél is van frissebb (ingyen le lehet tölteni).
|
kedd dec. 10, 2002 13:31 |
|
|
g.s.m
|
Kicsit off, de ezért nem szeretnék új topicot nyitni!
6510 és 4.81-es Pc Suite-tal szívok, segítség!!
Az infra látja, a connection manager is megtalálja, de kiválasztani nem tudom mert állandóan 80010105 hibakódot ad és annyi!
Mit csináljak? Már mindent próbáltam de semmi!
Üdv.
|
kedd dec. 10, 2002 8:53 |
|
|
hbbst
vas-tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 7 Tartózkodási hely: Salgótarján
|
Nem tudom, miert **** a PC Suite-tal. A Nokia eddig mindig **** programot adott ki, mindegyik bugos volt. Vagy telepites utan az infra portomat nem tudtam hasznalni semmire, mert feltelepul valami allandoan figyelo ****, ami miatt a pcRemote meg hasonlo progik nem latjak az infra portot. Ha valami ingyen van a Nokiatol, az altalaban bugos. Most mar nem okozhat gondot az Oxygen II megszerzese, az kompatibilis egy zsak telcsivel, hasznald azt. Nekem amikor valtottam 6210-rol 6310i-re megcsinalta ugyan a Content Copier, a 4.50-es, annyi kikotes volt benne, hogy 6210-re irni nem tud, csak olvasni. Ez a Nokia honlapjan szepen rajtavan.
Amiert a PCSuite-ot fel kell telepitenem, az a Application Installer. Abba meg az a nagy szivas, hogy menteni nem tud a telefonrol. Mert ugye ez is ingyen van, nehogy mar meg a mentessel is gorcsoljenek a programozok! Nem tetszik ez a hozzaallas!
|
kedd dec. 10, 2002 6:42 |
|
|
handras
arany tag
|
pulaizsolt: Nálam ez simán ment a 6310i-hez kapott content
copier-el.
Csak tipp, de próbáld meg elöbb uninstallálni a régi 6210-
es programokat, és utána indítsd el a content copier-t.
|
hétf. dec. 09, 2002 21:26 |
|
|
.:Jeff:.
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 364 Tartózkodási hely: Audi A4 TDI...majd egyszer :-)
|
Egyik sem jó, töltsd le a honpapról az 5-9s Suitot.
|
hétf. dec. 09, 2002 20:10 |
|
|
joy01
|
najó ez **** poén volt, bocs ;DD
|
hétf. dec. 09, 2002 20:03 |
|
|
joy01
|
: .CNN fájlba? próbáld meg átkonvertálni .BBC fájlba
|
hétf. dec. 09, 2002 20:03 |
|
|
pulaizsolt
|
Lehet, hogy elírtam és csak simán 6210 a telcsi De a
6310 az biztos hogy iii.
szóval:
a 6310i-hez kapott CD-n lévő szoftver nem látja a 6210-et,
és a 6210-hez kapott CD-n lévő progi sem látja a 6310i-t.
Létezik ez? A saját progijuk mindegyiket látja jól.
A 6210-hez asszem PCSuite 4.1 van, a másikhoz meg 4.5 ha
jól láttam. A frisebb verziónak nem kellene látni a 6210-et
is?
A 6210-es progija .CSV fájlba ment, a 6310-esé pedig .CNN
fájlba.
Üdv:
Zsolti
|
hétf. dec. 09, 2002 19:35 |
|
|
joy01
|
biztos 6250 szoftos
|
hétf. dec. 09, 2002 15:41 |
|
|
Akoska1
|
Gyári DLR-3P kábelt használva a Content Copier vinni fogja, mindkét telót
látja. Utángyártottal sajnos csak a 6210-est.
Mitől is "i" az a 6210???
Háromsávos (KH/RH/URH)? )
|
hétf. dec. 09, 2002 15:35 |
|
|
guni.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4173 Tartózkodási hely: Budapest-Győr Telefon: Motorola Milestone
|
Milyen az a 6210i?
Guni
|
hétf. dec. 09, 2002 14:20 |
|
|
Szabolcs
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 347 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Szerintem a Nokia hivatalos programjával kellene próbálkoznod. Az lementi majd feltölti, de nem vagyok benne biztos.
A neve talan Pc Suite
|
hétf. dec. 09, 2002 14:13 |
|
|
pulaizsolt
|
sajna egyesével nem a legjobb a rengeteg cuccost áttenni.
máshogy nem lehetne?
|
hétf. dec. 09, 2002 12:01 |
|
|
SGKing
|
Egyesével infra tuti jó! :O
Kicsit lassúbb, de előbb-utóbb végzel vele.
|
hétf. dec. 09, 2002 11:58 |
|
|
pulaizsolt
|
Sziasztok!
A régi készülékem egy N6210i volt, most vettem egy N6310i-t. A régi telcsim tele van bejegyzésekkel, nevekkel, naptárjegyzetekkel, stb. Ezt szeretném áttölteni az újra. A gépemen van infra, látja is a telefonokat. Viszont ha lementem fájlba a 6210-es neveimet, akkor az a fájltípus nem jó a 6310-es programjának. Mi a teendőm? Van valami konvertálóprogi vagy máshogy csináljam?
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv:
pulaizs
|
hétf. dec. 09, 2002 11:17 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 27 hozzászólás ] |
|