|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 15 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
Cov
|
Egyetértek... bár az is igaz, h NAGYON különbözők a boltokban azok a
"bizonyos" papírok, amiket aláíratnak az emberrel. Nem vagyok jogász,
így nem tudom, h miként támad6ók igazán. De a legtöbben csak úgy aláírnak,
és nem is tudják, h mit. Találkoztam ilyen "kitétellel", h saját kezű
beszerelésnél ugrik a gari. Most ezt ha aláírtad... hát nem tudom.
Én ezért vásárlok lehetőleg csak ott, ahol már cégnek vettem én korábban
vmit, vagy megnéztem, h a cég mit vett onnan magának. Persze az adott
vásárló cég garija más tészta, de ez alapján előre tudok tájékozódni,
szerencsére (ha magamnak veszek vmit). Aki ezen felül tájékozottan
megy el egy boltba, még kiállás sem kell sztem, és dűlőre jut előbb-utóbb.
Üdv, Cov.
ui: persze inkább utóbb, és sokaknak nem éri + a vesződséget, pedig...
|
kedd júl. 29, 2003 2:39 |
|
|
Zsoca_M5
|
Hát érdekesek ezek a dolgok!
Én amúgy igen nyugodt ember vagyok (túl nyugodt), de ha a saját szakértelmem ellenére egy boltban elkezdenek velem szórakozni, akkor úgy fel tudom b...ni az agyam, hogy elönt a hideglé és nem állok jót magamért. Egy példa: volt egyszer még régebben, hogy vettem egy szutyok acorp lapot és hazavittem ment minden kivéve a CD-audiót nem engedte át a lap a hangkimenetre. Visszavittem (3 hét után) szó nélkül cserélték, én nyugodtan hazavittem és meglepődésemre ugyanaz a hiba! Visszavittem azt a lapot is erre mit mondanak??? Namit?: A CD-ROM-om hibás valamiért nagy feszültséget ad az alaplapra és az ők amúgy "jó" lapjait az én CD-ROM-om tette tönkre. Na ekkor jött az a bizonyos "kijövök a sodromból"!! Szinte biztos voltam benne, hogy tudják, hogy az összes lapjuk **** ezért mondtam nekik: hogy tudják mit, szedjenek le egy zsír új lapot és egy zsír új CD-romot a polcról és próbáljuk ki mit csinál....
Mit gondoltok mi volt a reakció többszöri győzködésem ellenére???
Hát persze, hogy azt mondták adnak inkább egy másik lapot és hozzá egy külön hangkártyát )
Kapják be....
Ha gáz van nyugodjatok meg, ne hagyjátok el az üzletet gondolkodjatok és aztán ha semmi sem jön be akkor fogyasztóvédelem, de nem csak fenyegetni kell őket.
Tudom, hogy senki sem szereti a herce-hurcát, de bakker egyszer móresre kell tanítani ezeket a köcsögöket, mert tűrhetetlen ahogy bánnak velünk vásárlókkal, akikből tulajdonképpen élnek!!!
(Bocs hogy hosszú voltam....és unalmas )
Üdv,
Zsoca-M5
|
hétf. júl. 28, 2003 8:03 |
|
|
man5on
gyémánt tag
|
ez szerintem hülyeség, nekem elégett a winyó(acorp táp..) amit én szereltem be mert ugye neten rendeltem(meg egyébkéntis ki a franc viszi a gépet azért hogy beletegyenek egy winyót...)
Felküldtem az égett!cuccot pestre,15nap javítás/bevizsgálás és kicserélték.Külldtek egy zsír új gyári bontatlan csomagolású winyót...
|
hétf. júl. 28, 2003 7:04 |
|
|
stol
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1929 Tartózkodási hely: Há' miko' hol... ;o)
|
Na!
Példa:
Ha! Te például nem foglalkozol a vinyóval, és otthagyod a boltba, és veszel 1 másikat, ők a rosszat szépen sunyiban elrakják visszaküldik a nagykernek, és azok úgyis gariba kicserélik......
Itt a bi-bi!!!!
A NAGYKER mindenre vállal garit!!!
Kivéve, ha az üzlet úgy szerzi be a dolgokat, hogy: hop most esett éppéen le a KAMIJONRÚL 10db 40Gb-os xy márkáju vincsi....
Hé főnök! Hogy adjuk rá a garit??
Háát...ha mi rakjuk be!!!!!
Ha beszarik, adunk neki 1 másik lopottat, mert így is megéri.....
Na ezért olcsóbbak azok a bizonyos boltok!!
Lehet, ha bevizsgáltatod a vinyót, ők megállapítják, hogy hivatalosan az adott darab forgalomban sincs.....
|
hétf. júl. 28, 2003 5:35 |
|
|
Blade22
|
Hogy ezek a Számtech Boltok mekköra egy k*cs*g*k lettek. Nekem kb. 2éve Xart be a 10gb Quantum vinyóm 3hónapos működés után és 1hetes bevizsgálás követően szó nélkül kicserélték, most meg miket hallok?!!??! Azt viszont nem értem, ha ugyan te szerelted be, de 8 hónapig, ami kb 240nap, átlagosan napi 4órai használattal is 960 órát tökéletesen üzemelt és tönkrement, akkor nemtom mi köze lehetett a nem szerviz által való beszerelésnek.
Viszont a Rack-es verzió jónak tünik, szóval szerintem vidd vissza és ugasd le a FEJÜKET!!!!
|
vas. júl. 27, 2003 22:59 |
|
|
Dobiapo
|
Sajna egy bekapcsolás után nempörgött fell többet rendesen,
felpörög,leáll,felpörörög és így szórakozik,és a BIOSZ
sem ismeri fel, na persze még kattog is közben.
Próbáltam masternek,slévnek,kábel selecten, sőt még egy másik tápon is, de az eredmény ugyan az.
Nem igazán hiszem .hogy ezen valami szoftvercsoda segítene,de örömmel fogadok minden ötletet és segytséget.
Tisztelettel dobiapo
dobiapo@freemail.hu
|
csüt. júl. 17, 2003 5:01 |
|
|
ElektroHead
|
Szepjonapot! Nem ismerem a fostralekat, viszont en iden azt tanultam jogbol hogy amelyik szerzodesben akar egy betu is torvenytelen taartalmu, az a szerzodes ervenytelen. Szoval ha nem szabhatja meg hogy ki szereli be, es emgis megszabja akkor lehet nevetni, mert elvileg ala sincs irva a dokumentum. Azert aki jogasz es itt sasol javitson ki ha tevedek. Gergely mailto:greg@mail.datatrans.hu - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Távvezérelhető számítógép? Nem lehetetlen! http://dge.fw.hu
|
hétf. júl. 14, 2003 20:17 |
|
|
utini
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2462 Tartózkodási hely: gyökér könyvtár
|
Zsoca-M5 !
Itt pont az a bibi, hogy lehetsz Te akár Bill Gates, Linus Torvalds, vagy Steve Jobs, ha ebben a k*va országban nincs működési engedélyed, és ilyen-olyan szerződésed a multikkal, akkor max. otthon a garázsban kísérletezhetsz, de velük nem. Tehát ha Neked valami gubanc lenne az új géppel, mégha nem is a szakszerűtlen összeszerelésből eredne a hiba, szóba sem állnának veled. Viszont ha egy kőműves segédmunkás bevinné a vinyóját és lobogtatná a papírt, hogy a cégnek, ahol alkalmazzák, szerződése van a müsztrallal, egyenes az útja ! Természetesen a kőműves segédmunkásokat nem pejoratív módon értettem, csak egy teljesen számítástechnikától idegen foglalkozást kerestem.
|
hétf. júl. 14, 2003 15:36 |
|
|
karlos
ezüst tag
|
Szerintem, a legegyszerübb az, ha azt mondod hogy mobil rack-ben használtad a vinyót.Ebbe csak nem kötnek bele.Próbáltad már cserélni?
|
hétf. júl. 14, 2003 9:22 |
|
|
Zsoca_M5
|
Sziasztok!
Tudtommal ilyesmi törvényellenes, de szóljatok, ha tévedek!!!
Mármint arra gondolok, hogy megszabják, hogy melyik szervízban lehet beszerelni az alkatrészt (és melyikben nem)!
Mindjárt itt egy másik kérdésem is. Nekem a végzettségem informatikus mérnök. Ha én beszerelem saját magamnak akkor is azt mondják, hogy rosszul raktam be és hogy nem vagyok szakember, vagy akkor más a helyzet. Én sokat vásároltam(ok) a MSTRL-ban, de eddig szerencsére nem volt problémám. Egy winyóm ugyan döglődik, de már nem garis. Ennek ellenére érdekel mire lehet számítani, ha mondjuk én szakember vagyok.
Mert szerintem könnyen lehet, hogy többet értek a géphez, mint az ő szervizes kollegájuk (nagyképűség nélkül)
Üdv,
Zsoca-M5
|
hétf. júl. 14, 2003 7:22 |
|
|
Cov
|
Oké, h ijedtség ide/oda, de tényleg nem árt -ilyenkor már késő- elolvasni,
h pontosan mire vállalnak garanciát! Mert ugye Te ott aláírod, és
esetleg számodra fontosnak/egyértelműnek/7köznapinak tartott dolgokról
mondasz le. Ezek csak általánosságok persze (a múlt 7en is vásároltam
arrafelé, komplett lap+cpu+hűtő volt). De résen kell lenni...
A vincsóról írj kicsit többet, mi van vele, mitől döglött meg.
Szóval ha Te barmoltad el (mert az állítás az, h Te szerelted be rosszul),
akkor ezt kell támadni, és semmi mást. Aztán símán csak fogyvéd.
Üdv, Cov.
|
vas. júl. 13, 2003 23:34 |
|
|
utini
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2462 Tartózkodási hely: gyökér könyvtár
|
Ja, meg úgyemléxem, hogy a nevezett üzemegység csak a vele szerződésben álló cégek által beszerelt alkatrészekre és konfigokra vállal garit, tehát nem mind1, kitől viszel számlát !
Ezért először próbáljuk meg újraéleszteni a cuccost !
|
vas. júl. 13, 2003 19:06 |
|
|
utini
gyémánt tag
|
Az mit jelent, hogy kimúlt ? El sem indul ? Nem ismeri fel a BIOS ? Bad sectoros ?
|
vas. júl. 13, 2003 19:02 |
|
|
akki
gyémánt tag
|
Szerintem ne törödj vele, és fordulj bátran a fogyvédhez ha nem javítanák, vagy cserélnék ki. Kérhetsz kermi vizsgálatot, amit nekik kell állniuk, és csak rád nézve negatív kermi szakvélemény birtokában tagadhatják meg a garanciás teljesítést, amennyiben a szakszerütlen beszerelés bizonyitottá válik. Mindenki megijed a fostral feltételeitől, de szerencsére vannak törvényhozók, akik kellően szabályozták a kérdéskört.
A tanulságot egyébbként le kell vonni, egyszerübb máshol vásárolni.(legközelebb)
Amugy milyen tünetek vannak? Hátha feltámasztható.
|
vas. júl. 13, 2003 18:35 |
|
|
Dobiapo
|
Alig 8 hónapnyi laza hajtás után kinyúlt egy M S T R L-ban vásárolt Western Digitál 40 GB-OS wincsi.Sajnos én az ők garancia igényeit nem tartottam be ,a wincsit én szereltem be, így a garancia elúszott.Mivel a M S T R L-al
állok szemben esetleg nem tudna valaki egy céget,személyt aki kiállítana egy számlát a melóról utólag.
Todom a dolog nem túl tisztességes, de most nem ez a lényeg.
Tisztelettel dobiapo
dobiapo@freemail.hu
|
vas. júl. 13, 2003 16:34 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 15 hozzászólás ] |
|