|
IRC & Vodafone < avagy az elmebeteg rootok esete.
Szerző |
Üzenet |
Dr.Brain
ezüst tag
|
http://www.ircnet.com
Web Chat menupont..
Sok szerencset!
|
szer. máj. 21, 2003 8:43 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
Zsolti: mindössze annyiról, hogy egy tökéletesen
logikátlan lépés beismerésére próbálunk rávenni valakit,
persze teljesen reménytelenül...
Kb olyan a helyzet, mintha egy igen nagy forgalú üzletnek
lenne kb 4 bejárata, amin igen szép tömeg próbál bejutni.
(mint pl Elektroworld nyitása ) Na és ezekből az
ajtókból egyet még be is zár valaki, ezáltal ugye még
kevesebben juthatnak be...
De persze ezzel megint a pórnépet szivatják csak...
|
kedd máj. 20, 2003 23:39 |
|
|
killahdog
|
zsolti4: egy csökönyös admin meggyözéséröl vna szo, mert hujeségével, elég sok embernek tett keresztbe.
CZW: "tehat meg egyszer: nem csak azert kerult a vodafone klinere mert ixc barom volt, hanem azert, mert sokan hasznaltak olyan dolgokra a vodas netet, amivel veszelyeztettek a halozatot (gyakorlaskep: spambotok es collide - itt gyakran kulfoldi ircopok ellen). "
HURRRÁ !!! Most akkor nem gprs5 röl hanem gprs1 6 rol nyomják ! WOW ez komoly eredmény. Minden vodafone al rendelkező user rajong érted meg amugyis akiket ismerek.... öööö...... szeretnek téged (sutve, jol átszurkálva, félig véressen....)
))
|
kedd máj. 20, 2003 17:20 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
Mi lenne, ha abbahagynánk egymás fikázását és megpróbálnánk értelmesen közös nevezőre jutni? Csak azt szeretném elérni, hogy bnc nélkül bármikor fel tudjak jutni ircre vodával, mert sajna nekem csak erre futja, nincs adsl-em, kabelem, dialupom stb. (Technikai okok miatt sem lehetséges más, csak valamilyen mobil netelérés)
Javaslat erre? (nem a net elérésemre)
Webröl login valahogy megoldás részemről rendben. Treforton is ezt csinálják, szerintem próbálj meg velük értekezni ez ügyben!
Na fikázás részemről befejezve, reménykedve várom a helyzet mielőbbi megoldását!
|
kedd máj. 20, 2003 9:41 |
|
|
zsolti4
|
Lövésem sincs erről a topikról, de látom hogy megy a lázadozás. Ez divat mostanában.
|
kedd máj. 20, 2003 8:01 |
|
|
CZW
|
elore bocsajtanam, hogy ez az utolso megszolalasom itt a forumban, mivel nem szandekozom itt is figyelemmel kiserni a dolgokat (csak egy flame listan felhivtak erre a topicra a figyelmemet). akinek tovabbiakban kerdese van, az irces admin maileken elerhet.
killahdog: nyilvan nekem vannak gondjaim az ertelmezessel, elnezesedet kernem. bar ahogy itt teljesitesz (csak ro mod), azert maradt bennem egy kis ketely, hogy hatha megis tokeletes vagyok.
djsms: hallottal mar az ironia nevu dologrol? azt probaltam ott fenn alkalmazni, ezek szerint nem tul sikeresen. sajnalom. de a kedvedert: hihetetlen mertekben nem erdekel, hogy ixc bncrol ircel vagy sem. a kline szovegeben pedig azert van benne ixc, mert altalaban ha szemelyre szabott a kline (takeover, spam, abuse miatt), a nick es az ident mindig benne van a reasonban, hogy az adott host rootja/adminja tudja, hogy kit kell torolni.
ahhoz kepest, hogy nem ismersz es szemely szerint nincs velem problemad, szep jellemzest adtal rolam (bar ugye a hatterinfok ebben az esetben nem nagyon erdekeltek teged sem, csak a fika a lenyeg), ideznek:
" tipikusan gondolkodni nem tudó, sajnos hatalommal megáldott emberkéről van szó ismét", illetve "egy ilyen fluszrált embernek le kell vezetni a feszültséget". szinte felek, mi lenne, ha meg ismernel is?
tehat meg egyszer: nem csak azert kerult a vodafone klinere mert ixc barom volt, hanem azert, mert sokan hasznaltak olyan dolgokra a vodas netet, amivel veszelyeztettek a halozatot (gyakorlaskep: spambotok es collide - itt gyakran kulfoldi ircopok ellen).
na jo szorakozast, jo mulatast nektek, killahdog es ixc nektek jo frocsogest, remelem megerte megnyitni a topicot
|
kedd máj. 20, 2003 7:48 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
mellesleg srácok mikor vagytok irc-en és merre? sosem találkozom össze veletek...
|
kedd máj. 20, 2003 0:29 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
CZW! továbbra sem értem mit oldott meg a gprs5 Kline!? Személy szerint senkit se tiltottál így ugye. Ez most amint látom arra volt jó, hogy jópár ember szív, mert gprs5 épp. Kellemetlen dolog gyakori reconnect ám.
Más. Idézlek:
"10. soha nem raktam klinere szemelyes okokbol senkit, en kivaloan ismerem az ignore parancsot. kedves iXc, te is hiaba pedalozol, emiatt nem fogok adni (bar nalad ugye az indok adott lenne... ) "
...
"frursztral is piszkosul, hogy te tudsz bnc-rol ircelni :/ "
na most hogy is van ez a személyeskedés? ) Sőt kline szövegében is mintha ixc egy személy lenne... Mellesleg ircneten (és másutt sem) szokásom take, collide stb! (Ezt rám nem is mondtad személy szerint-->lényege, hogy elvileg normál felhasználó vagyok remélhetőleg.) Sőt az egész tiltogatásig fogalmam sem volt ezekről, csak kizárólag értelmes normális beszélgetésre használtam irc-et! (most is erre használom/használnám) Ha sikerül megtalálnod esetleg irc-en és netalántán k-line lesz valamelyik bnc-m, akkor az eléggé személyes oknak fog minősülni szerintem, pláne mivel csak kizárólag itt értekeztünk eddig. Szerencsére, mivel elég régóta irc-es vagyok van pár ismerősöm, ezért jópár bnc-t tudnék szerezni külfüldi ismerősöktől is. Ráadásul a hazaiak is elég nagy intézmények root-jaitól vannak, tehát abból megint csak anyázás lenne, ha egy olyat tennél kline-ra. (ez nem fenyegetés, csak próbálom elkerülni az anyázásokat)
De mondom, személy szerint semmi problémám veled, mivel nem is ismerlek! KIZÁRÓLAG a gprsX.vodafone.hu ügyben nem értem pár cselekedeted (hu ez de szép szó;)!
Sajna tudom jól, hogy a NATolásnak ez a hátránya, de ezen én nem igazán tudok változtatni (meg más se nagyon;)
Jó lenne, ha pl a voda oldaná meg valahogy a felhasználók megkülömböztetését, bár erre szerintem nincs sok esély (lásd mail szerver esete) Remélem minél előbb sikerül megoldani valahogy ezt a problémát! Bár szerintem valami olyan megoldást kellene találni, ami telefonszám alapján ad identet (ezt ugye csak voda csinálhatná meg...)
na mit hagytam ki?
|
kedd máj. 20, 2003 0:09 |
|
|
Bournie
arany tag
|
továbbra is vodafone.hu... bár végülis mind1.
|
hétf. máj. 19, 2003 23:26 |
|
|
killahdog
|
1versike tényleg régi
2 na nem mondod tényleg arra gondoltál ? naháááááát
3 értem, de a tagolással vannak problémáid (kb mint nekem a napi több bill megszokásával)
4 warhawk nak most ugy elmagyaráztad.... ahhh hiddel mostmár biztos érti.... )) Kapásbol vágja az identet a nat ot stb....
warhawk: az összes voda felhasználo véletlenszeruen kap egy cimet a 3-4 közül. Tehát mindegyik cimen annyira sokan vonnak, hogy nem enged be több embert arrol a cimröl a szerver. És ha ezek az emberek közül egyvalakit kitilt, akkor szépen repül a többi is. Bár itt a dili egyik foka, hogy gprs5.vodafone.net kivan tiltva. A kitiltani kivánt user legközelebbi csatlakozáskor, gprs3.vodafone.net cimmel jön be vagy gprs1 stb.... Viszont a többi aki véletlenszeruen kapja a gprs5.vodafone.net cimet, az finoman szolva szopik, mert kapja az elutasito üzenetet, + és az akkor már feltételezhetöleg ugyanugy ircezö kitiltott(/tani kivánt) emberkének szolo kis üzenetet. tehát gprs5 ixc "miatt" lett kizárva azota Ixc-t minden nap látom. no comment....
Nem lenne egyszerübb normálisra megcsinálni egyszer ? Az egyetlen dolog ami ircnet re fog, hogy ott a sok haver. (tiszta msn.... aztis utálom mégis azt használom). nasa.hu elég jo stb.... Erre most ne azt ird, hogy akkor menyjek oda, mert már leirtam mi az akadája.
|
hétf. máj. 19, 2003 23:06 |
|
|
CZW
|
ircfuggo:
igen, valami hasonlot tervezunk. az elv nagyjabol a kovetkezo: regisztralsz egy identet, lehetoleg valos email cimrol, ami el es mukodik (ennel is vannak hianyossagok, de nem az az alap, hogy mindent tiltsunk). ezek utan kapsz egy jelszot, valamint egy 1.1 vagy 1.2 global classba tartozo ilinet. sajna az ircd buta, illetve erre nem gondoltak a fejlesztok, emiatt maceras.
killahdog:
1. ha elolvastad volna, amit irtam, es egy picirit ertenel az irchez, akkor te is rajonnel, hogy mekkora okorseg az unlimited conn class. ugyanis volt kvazi unlimited (mint emlitettem volt fennebb sote/elte 30, hub 50 voda user), de pont ezt hasznaltak ki collide-ra, illetve klonozasra. ha meg mindig nem erted, hogy miert nincs unlimited ircneten, csak szolj, megprobalom meg erthetobben elmagyarazni, de felek, hogy ha az elozo beirasomban nem volt vilagos, akkor nehez dolgom lesz.
2. az onelemzes egy l. masreszt ha megint ro/rw lennel, akkor feltunt volna, hogy csak az altalatok leirt jellemzoket szedtem ossze egy csoportba.
3. termeszetesen felfogtam meg akkor, bar ez valoszinuleg nem tudatosult benned. pedig ha nem fogtam volna fel, akkor te nem irceltel volna tovabb (illetve ott fejezted volna be, es rohangaltal volna ujabb bnc-ert).
4. a kis versike regi, kerdezd orkot, hogy mikor irta (at).
ixc:
ha hiszed, ha nem, megoldhato. altalaban ilyenkor nem egy v6-os host meg klinere, hanem a teljes tartomany. akkor minimum egy ujabb regisztracio kell a dologhoz, de hidd el, hogy ha egyszer az operek abusive-nak kialtanak ki, akkor te hamarosan nem talalsz v6-os szolgaltatot, akitol ip-t kapnal.
warhawk: vodanal pont ez a problema, hogy mivel natolt ipt ad (minden usernek egy - elmeletileg 16 db-os ip tartomanybol, gyakorlatilag 3-4 ipbol valasztva - ip-t ad), igy csak es kizarolag ident alapjan ( user@gprsX.vodafone.hu) lehetne klinet adni. ennek jelenleg a mai mIRC-es idokben nem sok ertelme van, mert kilep, atirja a sajat identjet, es kesz, johet vissza. emiatt hasznalunk gyakorlatilag a teljes ircneten *@host formaju klinet.
|
hétf. máj. 19, 2003 21:57 |
|
|
ixc
|
bazz igyse lehet senkit kitiltani ugymeg meg anyirase PP
a jelszavas ize sztem 1-2ev es kesz ha nemirja meg vki hozza gyorsan
|
hétf. máj. 19, 2003 20:14 |
|
|
Warhawk
vas-tag
|
Mivel csak egy szimpla júzer vagyok, aki néhány ismerősével akar társalogni IRC-n, és a fent leírt szakszavak felét sem érti, csak az ég ebbe a nettelen országba kárhoztatta, kijelenthetek két dolgot:
1. Remélem minél előbb elkészül a fent leírt jelszavas módszer, akármi is legyen az.
2. Ha lehet szimplán egyes személyeket kitiltani, vagy mit, mintahogy azt CZW írta - és jóhiszeműen azt gondolom nem fenyegetőzött csak a levegőbe - akkor nem lett volna ésszerűbb (könyebb valószínűleg nem), csak azt a néhány fennakadást okozó egyént likvidálni, mint az összes többivel kitolni?
|
hétf. máj. 19, 2003 18:57 |
|
|
ixc
|
ja amugy nalam indok adott
bar irc.hun leirt szabajok megszegese nelkul
amugy indok az van mindenkinel altalaba ahogy elneztem max hulyeseg ))
megkerhetlek irdat klinen szoveget vmi durvabbra?
meg van olyan ember orszagba aki velemert egyet es had utaljon azis
vagy leis veheted )
|
hétf. máj. 19, 2003 18:18 |
|
|
ixc
|
uhhh osszes bnct klinezni? )))
tecik mivel mostmar csak v6al vagyok eleve megkersz mas ircopokat es ha klinera megy keszul masik v6os ip
aszem hujenek neznenek kulfoldi ircopok PP
amugy nincs harag bar velemenyem nem valtozot
remelem hozzaszolasert nemakarod megmutatni amit mondtal ;>
mindegy mar reg nemerdekelsz
|
hétf. máj. 19, 2003 18:15 |
|
|
killahdog
|
Öhhhh találtam egy aranyos veriskét. nem én irtam.
"
Mi(CZW)macko
egy napon mikor czwnek
semmi dolga nem akadt
eszebe jutott hogy tenni kene
valami nagyon haxorat
elment tehat micmackohoz
hogy kerjen egy debiant
de micmackonal eppen akkor
egy nagy orgiat talalt
igy hat elindult extra fele
mikozben surun anyazott
arra gondolt erre itt most
valaki nagyon rafazott
hogy lenyugodjek csavart egyet
jo nagyokat szippantott
s a holland futol tok bezsongva
jo nagyokat kurjantott
minel jobban beszivok
annak degecebb vagyok
minel degecebb vagyok
annal tobb klinet rakok
felrakom mert jo az
seggetekbe lof*sz
felrakom mert jo az
seggetekbe lof*sz
ismert irces korokben
az az altalanos nezet
hogy czwt a az ircopokat
szereti minden irces
es ez nem csak affele
szereny velemeny
hatarozottan allitom
ez teny teny teny
Ezert mikor netsplit van
es surun szakad a halo
kell hogy legyen ircdn
egy vadiuj takegatlo
igy aztan ha 20 perc utan
letelik a nick delay
jol **** mert a klonod
magyar ircen **** se er
minel inkabb klonozol
annal inkabb ****
minel inkabb ****
annal haxorabb vagyol
hull a klon el killel
ha ircd linkel
hull a klon el killel
ha ircd linkel
CZW a baratom!!!
es gyakran elbeszelgetunk
azokrol a klinekrol
amit ketten felteszunk
most tanultunk meg par dolgot
amit mar kivulrol tudunk
ha beugatnak operkill
es jo nagyot kacagunk
Minel inkabb beugatsz
annal inkabb felrakom
es ha egyszer felrakom
utana mar leszarom
irhatsz mailt rogton
de devnullba megy kozlom
irhatsz mailt rogton
de devnullba megy kozlom
/ Ugye azert nincs harag ? /
"
|
hétf. máj. 19, 2003 17:18 |
|
|
killahdog
|
"kedves killahdog: soha nem volt unlimited egyetlen kapcsolat sem a magyar ircneten, legyen az barmilyen ip. tehat a masodik beirasod ugy hujeseg, ahogy van, de ezen most ne akadjunk fenn"
arra gondoltam hogy pont ezen kéne változtatni.
Joh most Te leirtad a passwdös rendszert, de mikor lesz ? Ha meg lesz akkor nem az ixc fan uzeneted jöjjön elö hanem hogy x.y helyen regisztrálj.
amugy tetszettek az önellemzéseid sikerult azota felfogni, hogy #tilos.hu-t nem én takeltem el ? vagy ez még mindig nehéz ?
|
hétf. máj. 19, 2003 16:56 |
|
|
ircfuggo
|
Ez a "password"ös rendszer mit takar CZW?
Meg lehet azt oldani hogy ha kérek jelszót, ident alapján azonosit a szerver és beenged(mint egy bncben).. tom hiába reménykedek..
|
hétf. máj. 19, 2003 16:46 |
|
|
CZW
|
csak a korrektseg kedveert >:)
1. valoban irto nagy **** vagyok (c) ircfuggo.
2. valoban elmebeteg root vagyok (c) killahdog
ez e ket dolog stimmel az egeszbol, a tobbi nem. csak hogy killahdog is tajekozott legyen az elozmenyekbol, mielott fikatopikot nyit:
1. anno nekem is volt voda elofizetesem, valoban probaltam hasznalni. csak a tajekoztatas kedveert: akkor mar tobb, mint egy eve hasznaltam adsl-t, tehat nem azert lett kline a vodagprs, mert nekem mar nem kell.
2. en nagyon toleransan alltam a vodahoz, az elso idoben a sote es elte szervereken 30 fos volt a limit, a hubon pedig 50. (kedves killahdog: soha nem volt unlimited egyetlen kapcsolat sem a magyar ircneten, legyen az barmilyen ip. tehat a masodik beirasod ugy hujeseg, ahogy van, de ezen most ne akadjunk fenn).
3. ezek utan nehanyan elkezdtek jatszadozni, konkretan masscollideoltak vodafone-rol. ehhez ugye nem kell savszelesseg (amit a legtobben a vodafone kline ellen hoznak fel: azzal nem lehet takelni, meg floodolni - valoban, csak collideolni). ekkoriban tobben floodoltak a sotet csak emiatt.
4. ekkor irtam az abuse@voda cimre, ahonnan termeszetesen nem jott valasz.
5. collide akcio folytatodott, es tobben szoltak a kulfoldi ircopoktol, hogy ez igy nem lesz jo: vagy delinkelik a magyar ircnetet (nyilvan ez eltulzott fenyegetes votl), vagy megoldjuk a .hu-bol jovo collide-okat.
6. ezek utan korlatozva lett a sote/hub/elte vonal is, majd miutan jottek a spambotok, akkor kerult vegleg klinere/passwordosre a fenti szerver. (extra kizarolag azon ok miatt, hogy azert nehanyan tudjak hasznalni)
7. jelen pillanatban fejlesztes alatt all egy egyszeru webes alkalmazas, amely adott identre temporary jelszot ad, 1.1-es classal.
8. ha iXc-t vegleg ki akartam volna tiltani, akkor megcsinalom, akarhany bnc-t hasznal, hidd el.
9. djsms valoban egy hatalommanias allat vagyok, aki nem tud gondolkodni, emiatt kline-oltam a vodat. frursztral is piszkosul, hogy te tudsz bnc-rol ircelni :/ igyekszem megoldani azt a problemat is, elore az usermentes szerverekert! (aki komolyan venne: ezt csak viccnek szantam)
10. soha nem raktam klinere szemelyes okokbol senkit, en kivaloan ismerem az ignore parancsot. kedves iXc, te is hiaba pedalozol, emiatt nem fogok adni (bar nalad ugye az indok adott lenne... )
amennyiben egyeb kerdesetek van draga elegedetlen userek, ugy szivesen allok rendelkezesetekre a tovabbiakban is:
CZW, a balfaszfejhatalommaniasallatircop
|
hétf. máj. 19, 2003 11:09 |
|
|
killahdog
|
#magyar már a bunkok társasága -hellnet ))
abattoir ott felül már árulkodik a szinvonalrol..... :/ szoval azt a csatit nem kell figyelembe venni
|
vas. máj. 18, 2003 17:41 |
|
|
killahdog
|
én nem takeltem haver volt és nem IXC amugy csa IXC
IXC is bnc-röl nyomja amugy szoval mégcsak hatása se volt a k-line nak. De miért tesz olyat k-line ra akiröl tudja hogy holnap már bazdmeg.czw.csaladikort.net hostja lesz ? DD
|
vas. máj. 18, 2003 15:01 |
|
|
ircfuggo
|
CZWnek soha nem nyalok!
CZW egy irtó nagy ****, én is rengetegszer szivtam miatta, de rá kellene jönni arra is h az irc nem takeoverre és floodra való.
Ő az egyetlen aktiv magyar ircnetes ircop, töbiekkel mikor találkoztál már mikor beszéltél? Láttad őket valahol máshol az oplistán kivül?
Magyar ircnet irányitása ugy **** ahogy van, csak sajnos magyarok 99%a az irc alatt az IRCNetet érti:o(
|
vas. máj. 18, 2003 13:01 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
aki vodát K-Line-ra tette saját magát minősítette... tipikusan gondolkodni nem tudó, sajnos hatalommal megáldott emberkéről van szó ismét. Néhány ember kihasználta a voda által nyújtott inkognitót. Előfordul, nem volt szép tőlük! Most K-Line. Megoldódott a helyzet? NEM! Én személy szerint kaptam BNC-t, de pl hétvégére leáll és nem fix IP szal körülményes a használata. Használjak webes irc klienseket. Rendicsek, létezik ilyen, de! Eleve lagos az egész cucc, most weben még reménytelenebb az egész. Sajnos, mint erre más esetekben már volt példa, megint néhány ember miatt szív egy jóval nagyobb közösség. Komolyan várom már, hogy *.voda... K-Line legyen, mert akkor hurrá, megoldódott a probléma... (az ircop szerint) Mondjuk valahol megértem, hogy egy ilyen fluszrált embernek le kell vezetni a feszültséget... csak miért mindig mi szívunk az ilyenek miatt??...
|
vas. máj. 18, 2003 12:12 |
|
|
ixc
|
ja remelem nincs harag aty ;>
|
szomb. máj. 17, 2003 22:54 |
|
|
ixc
|
ohh CZW ofelsege nagyon jol ismeri mert neki is volt vodaja
netis persze, de o lemonta mert volt normalis netje is es
1honap nagycuccos gondolom anyi ido alatt jol kitapasztalta
a vodafonat ot mindegy
amugy nem o az egyetlen ircop csak o feltuno mert aki nem
isteniti ot megy klinera
ja es igen envagyok a hibas mindenert mert szerintem
semmivel nem masabb ember ose mint akarki mas es nemis fogom
ofelseget isteniteni mert amugyis balfasz
rolad meg anyit hogy ha kevesebbet nyalnal tok rulzo lenne
aty ;>
|
szomb. máj. 17, 2003 22:52 |
|
|
ircfuggo
|
killahdog:
CZW nagyon jól ismeri a Vodafone NAT rendszerét, mivel ő is vodafoneos volt. Lásd: Index-Törzsasztal-Vodafone GPRS.
Másik, jó lenne rájönnél te is, hogy az irc nem a takeoverrőlk szól és ezt a haveroddal is megosztanád.
Korlátozások: szidjátok azt aki collidera és takeoverre használta a vodafone adta anonimitást
gprs5.vodafone.hu k-line: ixct kell szidni
CZWvel sajnos sok a probléma, és sajnos ő az egyetlen aktív ircop, és ez valószinű nem is fog változni. Ez van! de végre fel kéne fogni h az irc beszélgetésre való és nem egyéb balfaszságokra!
|
szomb. máj. 17, 2003 21:55 |
|
|
killahdog
|
BNC. Jo én még megtudom oldani ! igen IrcNET en kivul rengeteg hálozat van pl nasa.hu és az még magyar is. De az IRCNET az elterjedt ! ÉS egy átlag usernek most még adjál bnc-t ir. :/
|
szomb. máj. 17, 2003 14:13 |
|
|
killahdog
|
nem jo mármint jo ismertem, de valami rendes cucc kéne hogy mirc bitchx is menjen
|
szomb. máj. 17, 2003 13:05 |
|
|
Bournie
arany tag
|
csak 2 dolog:
az egyik egy apró megjegyzés, a host vége .hu
a másik, hogy ircNet-en kívül számtalan más IRC háló is van, ezért fölösleges külön szervert indítani, főleg, hogy várhatóan olyan kevesen is lennének rajta, hogy nem sok minden történne... szóval lehet nézelődni efnet-en, meg a többin, bár kétségtelen, hogy irc+magyar viszonylatban az ircNet a legismertebb...
Másik megoldás talán még egy BNC használata lehet...
|
szomb. máj. 17, 2003 13:03 |
|
|
KaRFiol
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 717 Tartózkodási hely: Hemma igen!
|
IRCNet: http://chat.ircnet.org/
Nem én találtam, de működik.
KRF
|
szomb. máj. 17, 2003 12:55 |
|
|
killahdog
|
[11:26] Closing Link: K|ll4H[unknown@gprs4.vodafone.hu] (Too many host connections (local))
tehát még a kapcsolatok száma se korlátlan.
|
szomb. máj. 17, 2003 10:30 |
|
|
killahdog
|
Sziasztok!
Gondolom most sokakat érdekel, föleg IRC függöket, hogy Vodafonnal miért nem tudnak felcsatlakozni, vagy mi az a vicces uzenet amit kapnak, valamint 60. probálkozásra már nincs telitettség.
Joh. A vodafonnak a hálozati rendszere nem egy kifinomult dolog ez tény. Bár vieljük el hisz 2500 ért ez csoda (...). Tehát ha vodafone user vagy a hostod akkor *@gprs(1-6).vodafone.net
Eddig oké lenne a dolog, csakhát van egykét elmebajos rendszergazda, akik ennyit sem tudnak. K-line gondolom ismert a fogalom, azaz kitiltás a szerverröl ha valaki éppen takel.
[10:52] *** ixc`slp is now known as ixc
[10:52] <ixc> re
Ez friss Miért irtam be ? Pl irc.extra.hu adminja CZW öt akarta kititltani, és amikor bentvolt a gyerek, éppen a mobiljárol netezett. Mit tett CZW ? k-line az egész *!*@GPRS5.vodafone.net ugyanigy van azthiszem a 4 el is stb.... ! Irtam a MOTD ban olvashato cimre, hogy "légyszi szedd le". Válasz jött késve:
Nem szedi le. Ezek után még irc en is összefutöttünk egy csati takelés alkalmábol, ahol érdekes log al lettem gazdagab. SÖt biztosra tudtam hogy elmebeteg az illetö. (haver eltakelte a csatit, ott volt anickjevel 10 bot, majd nekem volt jogom a botban és kértem opot az eggdrop tol amikor bejött CZW és én voltam a taker. nem tudmtam neki megmagyarázni hogy nekem csak jogom van a botban. Ja és utánna a tagok akiktöl lett takelve is mondták hogy nem én voltam, de már k-line al fenyegette a gprs1@voda...-t)
ÉS ez a K-line az összes többi IRC network re is vonatkozik SOTE pl ha jol vettem észre akkor a gprs*.vodafone.net re rakta .
Most ha nagy szerencséd van akkor a irc-1.stealth.net en betudsz lépni, talán, 2 naponta.
Ha valaki tud egy megbizhato szervert, ahol a voda nincs k-line on, az szoljon ! Vagy jolenne ha valaki szervertulaj, egy irc kiszolgálot inditana, pl csak vodára. Egyben akár már lehetne #terminal IRC chat is. Akik várják a témát, azok tudják, hogy chat re az IRC a legkomfortossab, csak sokan a nehézkes install, elsöre bonyolultnak tünö kezelés miatt nem választják.
|
szomb. máj. 17, 2003 10:14 |
|
|