Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. jan. 08, 2025 13:32

Hozzászólás a témához  [ 39 hozzászólás ] 
Az első rádiótelefonos korszak lezárul.. 0660 utolsó napja. 
Szerző Üzenet
a fórum lelke

Hozzászólás 
kérdés: a HIF-el kapcsolatos megállapodásban az szerepelt, hogy a volt 60-as elõfizetõket hozzá kell segíteni más technológiára való átáláshoz. Ha valakinek nem tetszett a westel ajánlata vagy másik GSM szolgáltatót preferál, akkor az mire számíthatott? A számát cserélhette 06-20 v. 06-70-esre? stb..... ?????

szomb. júl. 05, 2003 0:11
Profil Honlap
vas-tag

Hozzászólás 
Van egy eladó Benefon Delta, picit karcos új akkuval (5 db ceruzaakku van benne!), egy Nokia 540-es készülék gyenge akkuval és egy Nokia 640-es készülék, mostanában valami miatt picit ingadozó térerővel. További infó: www.0660.hu :))))

Komolyabb téma:
A "hatvanasok" megkapták ugyanazt a számot csak 06-60 helyett 06-30-6-xxx-xxx lett a szám, és ugye drágábbak lettek percdíjak, ja meg a sok-sok aranypont is elment világgá.

Off: ezt a témát egy másik topicban egy picit régebben már egyébként felhoztuk...

pén. júl. 04, 2003 20:59
Profil Privát üzenet küldése

Hozzászólás 
Nem kellett ide semmilyen piros gomb a hálózat leállításához. Elég volt a központi gépre egyszerűen csak feltelepíteni a WinXP-t.
;))

csüt. júl. 03, 2003 12:57
vas-tag

Hozzászólás 
gondolom h nem ilyen látványos, pont ezért néztem volna meg :)
azért tényleg kár h csak így ért véget és a honlapjukon még csak annyi van h meg fog szűnni...

csüt. júl. 03, 2003 11:36
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
platina tag

Hozzászólás 
azért azt a pirosgombos videót +néztem volna... :P

szer. júl. 02, 2003 22:48
vas-tag

Hozzászólás 
:-))

Nem hiszem hogy ilyen latvanyos lett volna..:-))

Par honapja dolgoztam a Westelnel egy munkan, es bevittek a
vezerloterembe. Nem voltam sokaig (nem is lehettem)- de
elegge meglepodtem. Tiszta UFO-nak ereztem magam - falon
kegyetlen nagy "monitor", rajta terkep, 1000szinben
vilagito 1000 pici lampa, elotte 10 ember, aki guvvasztja a
nagy monitort, meg a sajat kisebb (cirka 21colos)
monitorjat, amin ablakok tomkelege... Impozans latvany
volt, na..:-))

szer. júl. 02, 2003 22:45
platina tag

Hozzászólás 
asszem én vhogy így (hasonlóan) fogom megélni a GSM végét, mint itt az "idősebbek" a 450es korszak lezárását...

szer. júl. 02, 2003 22:42
vas-tag

Hozzászólás 
lehet h ez csak az én hüjeségem, de sztem szimpatikus lett volna valami hosszasabb beszámoló (technikai részekkel plfizikailag hogy néz ki amikor a nagyfőőnök +nyomja az "hálózat állj" feliratú prios gombot), meg valami búcsúztatásféle, nem pedig csak úgy lelőni az egészet...
esetleg valami filmecske róla vagy ilyesmi... :(

szer. júl. 02, 2003 22:31

Hozzászólás 
Nekem Vácon még mindig van térerő, de nem lehet telefonálni.

szer. júl. 02, 2003 11:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hát igen, anno a féltáskányi Maxon Carryphone, Motorola Associate nem volt semmi élmény a maguk ~45 perces készenléti és ~15 perces beszélgetési idejével. Aztán a Nokia 350, 450 már milyen kicsi volt ezekhez képest :)) A Benefon telefonok meg nekem valahogy külön érdekesek, "furcsák" voltak a kicsit szokatlan dizájnjukkal, funkcióikkal. És milyen nehéz volt megismertetni az emberekkel a mobiltelefont, megértetni velük, hogy "bárhol" használhatja, hogy nincs tárcsahang, hogy mindig kell 06 és körzetszám vezetékes hívásnál (hiába van helyileg a hívott faluban), stb. Tényleg a 450-es ismertette meg a mobilt az emberekkel. 96-ban kicsit fájt is a szívem, amikor "otthagytam" őket és az egyik GSM-nél fizettem elő.

Arra én is kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a hálózattal. Anno ugye a 0660 épített ki Bp-en pilot Tetra rendszert, aztán az "okos" döntéshozók máshogy döntöttek, később persze megint előkerült a Tetra, de naná hogy mással képzelték el a megvalósítást (drágábban, de legalább kevesebb tapasztalattal...). Szvsz zárt, vállalati, kormányzati rendszerként talán érdemes lenne "megtartani", ne adj isten a kormányzati Tetra rendszert erre alapozni, ezen kiépíteni - annál csak jobb lehet, mind bagóért eladni vagy kidobni az egész rendszert...

szer. júl. 02, 2003 9:08

Hozzászólás 
OFF
A Trabi 90-ben 102e Ft volt újonnan! (ha még meg lehetett
vásárolni!)

Persze akkori újgazdagéknak semmi sem volt drága... Nem
akarok azon vitatkozni, hogy akkoriban az AKKORI
szinvonalon nem is rossz autót lehetett kapni...
ON

Dreamer

szer. júl. 02, 2003 7:34

Hozzászólás 
A Kocsitelefon más tészta annak külön hálózata van(volt?)
Ja és Ámen

szer. júl. 02, 2003 4:44
vas-tag

Hozzászólás 
jut eszembe!
Régi (magyar) filmeken (60-as70es években) lehetett látni, hogy (nagyobb rangu)emberek telefonálnak a kocsiban!
Õk hogy csinálták, az milyen hálózat volt?

kedd júl. 01, 2003 23:32

Hozzászólás 
Emlékszik még valaki 1990. október 14-ére? Arra a szép napra mikor elindult a 0660? Mire emlékeztek, volt róla riport tvben/rádióban? Sajna én semmire nem emlékszem(8éves voltam), ill. egy dologra, mikor pár kmre tőlünk egy hatalmas darusautó egy kb. 80-100mes tornyot állított fel.
Gondoltátok volna, hogy ilyen mobilőrületet fog hozni, hogy ennyire megváltozik tőle az életünk, s szinte minden róla fog csak szólni?

Én szomorúnak tartom, hogy a 0660 megszűnéséről a GSMporton kivül senki sem "tudósított". Emberek! Ennek köszönhetünk mindent!

kedd júl. 01, 2003 23:14

Hozzászólás 
már frissítetteék a 1260-at is.
Ha jól tudom az ügyfélszolgálat és a hangposta rendszer még két hónapig üzemelni fog. Pl. az én számomat hivva még mindig a hp. jelentkezik be.
Hogy utána ha valaki 0660as számot hiv mi lesz, azt nem tudom.

Tényleg! Mi lesz a 0660 berendezéseivel? És mire fogják használni a 0660as (és a 0650es)számmezőt?

kedd júl. 01, 2003 23:11
vas-tag

Hozzászólás 
VÉGE A 0650-es SZÁMOKNAk IS!

Tisztelt Személyhívó Előfizetőnk!

Mint ismeretes, a korábbi három szolgáltató helyett jelenleg kizárólag az Eurohívó Rt nyújt Magyarországon országos (Koncessziós Szerződés alapján zajló), illetve regionális személyhívó szolgáltatást.

A korábban az Operátor Hungária kft által nyújtott un. MBS típusú regionális személyhívó szolgáltatás (melynek igénybe vétele Nokia, illetve Operátor márkanevű készülékekkel lehetséges) előfizetői állománya az elmúlt idők folyamán olyannyira lecsökkent, hogy a szolgáltatás további gazdaságos fenntartása már nem lehetséges. Ezért az Eurohívó Rt úgy határozott, hogy a fent említett szolgáltatást

2003. május 20.-án beszűnteti.

A Hírközlési Törvényben előírt, a szolgáltatóra vonatkozó 60 napos szolgáltatás-felmondási kötelezettség maradéktalan teljesítése érdekében az Eurohívó Rt az előfizetőkkel kötött, az MBS típusú személyhívásra vonatkozó, határozatlan idejű valamennyi előfizetési szerződését 2003. március 10.-vel felmondta, melyet minden érintett előfizető postai úton kapott meg.

A felmondási időszak alatt az említett szolgáltatás változatlan paraméterekkel és díjazás ellenében továbbra is igénybe vehető . Egyben felhívjuk Tisztelt ügyfelünk figyelmét, hogy az esetlegesen az Eurohívó Rt-vel szemben fennálló tartozásai a szolgáltatás megszűnésekor nem évülnek el.

Tájékoztatásul közöljük, hogy az Eurohívó Rt által nyújtott országos közcélú személyhívó szolgáltatás (melyet ügyfeleink NEC, Motorola, Philips és Acyclon márkanevű készülékekkel vehetnek igénybe) további intézkedésig előre láthatólag 2003. augusztus 15.-ig változatlan körülmények között zajlik.

Az Eurohívó Rt szeretne ezúton is köszönetet mondani Tisztelt Ügyfeleinek, hogy szolgáltatásait igénybe veszik

kedd júl. 01, 2003 22:55
vas-tag

Hozzászólás 
Hát vége lett nekem is a 60-as korszak,pedig 1998.02.15.-én csatlakoztam hozzá.Tegnap este 10-kor még becsörgettem a 1260-at,meg fogadtam a 60-as számomon egy hívást,és utoljára feltöltöttem az aksit.
Ma reggel már a számom nem élt,a telefon sem talált hálót,igaz néha valamerről fel-felvillant 1-2 térerőpálcika,de ennyi.
Most délután hazafelé pedig látom,hogy a monori antennákról levették a 2 db 60-as sugárzót.
Pedig 98-körül már milyen jó volt,40 új antennának köszönhetően mégjobb vételem lett,lett hívószámkijelzésem,tudtam sms-t küldeni és fogadni,ha akartam friss hírekkel örvendeztettek meg sms-ben,meg a hangpostás sem hívott fel,csak egy magnószallag villant fel a készülékemen,és még e-mail címre is tudtam sms-t írni,és a 60-as címemre fogadni,na meg itthon sehol máshol csak itt tudtam az sms üzeneteimet bármely faxra elküldeni...
Szép volt,jó volt,kár,hogy vége lett,mert ennél barátibb telefon céget még nem láttam Magyarországon.
Viszlát 0660!

kedd júl. 01, 2003 22:13

Hozzászólás 
Tudja valaki, hogy most mi lesz a 0660 cuccaival, antennáival tornyaival? Mennek a kukába? Elképzelhető, hogy NEM publikus szolgáltatást fognak rajta nyújtani, pl. katonai célokra?

Mi lesz a MÁVval? AZ ICken és sok mozdonyban ott figyelt a 60as telcsi!

kedd júl. 01, 2003 21:43

Hozzászólás 
Anno még KOKO is reklámozta. :)
Ez van. Az emberek nem csak beszélni akarnak a mobiljaikon. Különben még jó lenne.

kedd júl. 01, 2003 18:14
ezüst tag

Hozzászólás 
Én kb 0,5 évig használtam NMT-t. El kell hogy mondjam, hogyha van rendesen térerő, akkor nem recseg, és meg sem közelíti a GSM az NMT hangminőségét. Itt egy csatorna sávszélessége 64kbps, ami 5szöröse a gsm 13kbps-ének. Szóval aki ismerte többnyire szerette, de valjuk be eljárt a kor felette.
Ámmen

kedd júl. 01, 2003 18:11

Hozzászólás 
én telefonáltam 0660ról, sajnos apám eladta a telefont, mikor átállt w900ra. akkor cserélte le, mikor megjelent a N6110-es. csak ámultunk mikor hazahozta, hogy milyen kicsi :)

kedd júl. 01, 2003 17:36
ezüst tag

Hozzászólás 
sokan gondoljuk szerintem, hogy ami mobillal kapcsolatos, azt szinte mind láttuk, kipróbáltuk és minden, gondolok itt a legújabb telefonokra, bázisállomások meg ilyenek.

De ilyen alkalommal derült ki számomra is, hogy én se telefonáltam SOHA 0660-ról, és sajnos mostmár nem is fogok. És sajnálom hogy egy ilyen alapvető dolgot kihagytam az életemből!

kedd júl. 01, 2003 16:52
a fórum lelke

Hozzászólás 
sajnálom, hogy nem korszerûsítették. Igaz, közel annyiba lenne mint egy új hálózat kiépítése + új telók, de azért jó ha nagy a választék.

Azszem, még sose beszéltem rajta, most már nem is fogok. Egyik haverom egy-két hónapja mondta le, átvállaltam volna erre az idõre - mint érdekességet.

kedd júl. 01, 2003 13:51
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Amen!

kedd júl. 01, 2003 7:57

Hozzászólás 
Ámen!

kedd júl. 01, 2003 1:25

Hozzászólás 
0660; élt 14 évet

Ma egy korszak lezárult a magyar távközlés történetében. 0:00kor óramű
pontossággal leállt a hálózat, így megszűnt a
Westel Rádiótelefon Kft, azaz a 0660.

A kereskedelmi szolgáltatását 1990-ben elindító, NMT rendszerben működő 0660
Közép-Európában elsőként nyújtott rádiótelefon szolgáltatást és az elmúlt 14
év során meghatározó szerepe volt a vezeték nélküli telefonálás
megismertetésében és elterjesztésében. A GSM szolgáltatók megjelenése, a
korszerűbb digitális technika térhódítása a 0660 számára az első években az
ügyfélszám további növekedését hozta, azonban a 100 ezres, legnagyobb
előfizetői szám 1999-es elérését követően a vállalat folyamatosan vesztett
részesedéséből.

Mától a 0660 készülékek már csak hálózatot fognak keresni, de sajnos soha
többet nem találnak....

Nyugodj békében nagy öreg 60asunk, megtartjuk emlékezetünkben minden
emlékünket veled kapcsolatban, úgy a különleges hívászajaidat, mint a
tökéletes ügyfélszolgálatodat!
Köszönünk mindent 0660!!!

hétf. jún. 30, 2003 23:00

Hozzászólás 
Milyen ajánlatot kaptál búcsúzóul?

hétf. jún. 30, 2003 22:50

Hozzászólás 
Figyelem!

Megkezdődött a rendszer leállítása. Elvették a Westel irodáktól a 60as számukat, a 1260 márcsak ritkán jelentkezik be, nálam itt Győrben csak úgy van háló, ha kihuzom az antennát, de akkor is állandóan ugrál...
20perc

hétf. jún. 30, 2003 22:40

Hozzászólás 
0660: egy szép korszak lezárult

A régió első rádiós távközlési szolgáltatója, a 450 MHz-es frekvencián NMT rendszerű rádiótelefon szolgáltatást nyújtó 0660 (Westel Rádiótelefon Kft.) 2003. június 30-án éjfélkor megszünteti tevékenységét.

A kereskedelmi szolgáltatását 1990-ben elindító, NMT rendszerben működő 0660 Közép-Európában elsőként nyújtott rádiótelefon szolgáltatást és az elmúlt 13 év során meghatározó szerepe volt a vezeték nélküli telefonálás megismertetésében és elterjesztésében. A GSM szolgáltatók megjelenése, a korszerűbb digitális technika térhódítása a 0660 számára az első években az ügyfélszám további növekedését hozta, azonban a 100 ezres, legnagyobb előfizetői szám 1999-es elérését követően a vállalat folyamatosan vesztett részesedéséből.

Az NMT technológia jelentőségének csökkenése és a gazdaságossági szempontok miatt a 0660 (Westel Rádiótelefon Kft.) - az illetékes hatóságokkal létrejött megállapodásnak és a korábbi bejelentéseknek megfelelően - 2003. június 30-án éjfélkor megszünteti NMT rendszerű rádiótelefon szolgáltatását. A 0660 működésének vége a magyar távközlés fejlődésének egyik meghatározó és szép korszakának lezárultát jelenti.

A 0660 a szolgáltatás megszüntetésére tekintettel ügyfelei számára a zökkenőmentes mobilhasználat biztosítása érdekében különleges ajánlatot dolgozott ki és arról az ügyfélszolgálati irodákban vagy az éjjel-nappal hívható 1260-as számon tájékoztatja tisztelt előfizetőit.

forrás: www.gsmport.hu

hétf. jún. 30, 2003 22:05
ezüst tag

Hozzászólás 
A dolgozók már egy éve sem a cég alkalmazottjai voltak, hanem egy külsős nevén futottak. Ő adta őket bérbe havi szerződéssel a 0660-nak. Aztán egy jó éve már kirúgtak mindenkit aki még dolgozott ott, és már akkor átvette a maradékot, és a hatalmat a 0630. Boccs, de ez egy kicsit off volt. Béke poraikra.
Egy szomorú hajdani beszállító.

hétf. jún. 30, 2003 21:34

Hozzászólás 
Akinek még van 0660-as készüléke vegye elő, és indítson még egy utolsó -búcsú- hívást. Ezzel emlékezve több mint 10 év "hálózatban" eltöltött időre!

Amen

Egyetértek. Egy búcsúhívás... mert ez már soha sem lesz megismételhető.

hétf. jún. 30, 2003 21:12

Hozzászólás 
Ja a dolog furcsa fintora hogy az utolsó nap pont 06.30-ra esett... :O)))))

Dreamer

hétf. jún. 30, 2003 20:33

Hozzászólás 
A helyzet az, hogy mára már csak azok a felhasználók maradtak (10 ezret el nem érő szám), akik vagy a telefonszám változását nem akarták erölteni, mások pedig olyan környéken laknak ahol a GSM bizonytalan vagy meg sem nyikkan. Azért a jó kis 15W-os Motorolák elég messziről "hazaszóltak".

Szóval holnaptól a 0660 készülékek már csak hálózatot fognak keresni, de sajnos soha többet nem találnak.

Amúgy a fénykorban olyan 120ezres előfizetőtábora volt a 0660-nak. Sok nagy cég is használta (pl. Máv). Akkoriban egy a 120 ezer elég soknak számított, gondoljunk csak arra, hogy pl az első táska Motorolák igencsak 200ezer forintba kerültek a rendszer indulásakor. És akkor (tizenévvel ezelőtt) kétszázezerből egy nagyon jó autót vagy éppen telket lehetett venni a falun.

A hatvanas rendszert valóban a technikai fejlődés "ölte" meg. A GSM készülék kissebbek, takarékosabbak, okosabbak. A technológia miatt a hatvanas készülékek nem tudtak annyira összemenni. Tudásuk a vége felé már egyre jobban hasonlított a GSM telefonokéra (gondoljunk csak a Nokia 640 (5110 menü) 650 (6110 menü) készülékre).

Szóval lassan végérvényesen bezár a bolt.

Sajnos régóta látható, hogy ez a lépés előbb utóbb megtörténik. Gondolom a dolgozók régen át lettek szervezve valamilyen módon...

Valóban végetért egy fejezet... 2003.07.01-től már nem lehet 0660 hálózatban telefonálni... A Hatvanas család is már 20-as, 30-as vagy 70-es lett...

Azért nézzünk csak egy kicsit előre... Eljön az az idő - lehet, hogy nem is soká - amikor ugyanígy a GSM hálózatok halnak majd el. Valószinű, hogy a torta nagysága miatt ez hosszabb ideig tart majd... de a jövő kiszámíthatatlan.

Akinek még van 0660-as készüléke vegye elő, és indítson még egy utolsó -búcsú- hívást. Ezzel emlékezve több mint 10 év "hálózatban" eltöltött időre!

Amen

Dreamer

hétf. jún. 30, 2003 20:32

Hozzászólás 
Persze..nem lehet mindent örökké fenntartani, ami nem felel
meg a kor követelményeinek azt nem kell erőltetni.

hétf. jún. 30, 2003 12:09

Hozzászólás 
Béke poraira.
Érdekes lehet az ott dolgozóknak is.

hétf. jún. 30, 2003 12:08
ezüst tag

Hozzászólás 
ennyi volt

kicsit szomorú, de egyszer tényleg minden elmúlik, ennek is lejárt az ideje.

azért szép volt!

hétf. jún. 30, 2003 12:04

Hozzászólás 
Biztos nem véletlenül. Elsősorban üzleti szempontok miatt
lehet ez, ha menne biztos nem húznák le a rolót.

hétf. jún. 30, 2003 12:03

Hozzászólás 
Kinek mi a véleménye arró, hogy a 0660 az első publikus rádiótelefonhálózat ma működik utoljára. Aztán lehúzzák a rolót és kikapcsolják a bázisállomásakot...

Ennyi...

Dreamer

hétf. jún. 30, 2003 11:53
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 39 hozzászólás ]