|
Szerző |
Üzenet |
zsolti4
|
lekérdeztem: 07.03-07.30.ig, 13:32perckor: 209,07MB, de ebből majd két hétig nem is voltam.
|
szer. júl. 30, 2003 12:35 |
|
|
VGyuri
arany tag
|
1751-re küld el a NET szót sms-ben. Ha jól tudom 43
forintod bánja.
Augusztus 1-én lenullázák az aktuális havi forgalmad.
|
szer. júl. 30, 2003 11:05 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Simico, ne izgulj, anyukámat se bírta azonosítani a rendsz@r, csak akkor tudnám mire fel kérik a havi 3125-öt.....
|
szer. júl. 30, 2003 10:52 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
A voda honlapján bepötyögtem a számom az egyelőre még ingyenes egyenleglekérő valamibe, erre ez az sms jött:
Tisztelt Ügyfelünk!
Június 20-i adatokalapján nem tudtuk azonosítani önt GPRS Internet vagy WAP ügyfeleink között. Vodafone
Nem tudom, most sírjak vagy nevessek...? :-/
|
szer. júl. 30, 2003 9:43 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Tudom, én vagyok a **** és küldjetek el nyugodtan melegebb éghajlatra, de milyen számon is tudom (jó pénzért) lekérdezni az aktuális "adat-egyenlegem"?
Sajnos most nem tudok keresni a fórumon...
|
szer. júl. 30, 2003 9:40 |
|
|
Pax38
|
Letöltöttem ezt a Bytemobil macara optimization clientet, de nem igazán müködik.
Van valakinek tapasztalata vele?
|
szer. júl. 30, 2003 8:49 |
|
|
An-Dante..
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2473 Tartózkodási hely: Budapest
|
Macika,
Kár, pedig tök jó lenne azon keresztül kicsit olcsóbb lenne a WAP.. Mind1, akkor majd beszerzek egy WebViewert.. )
A szabvány szerinti maximális GPRS adatátviteli lehetőség 8+8 csatorna (Class 29), amely CS-4 (Kódolási Séma) esetén 171.2 kbit/s fel és lefelé menő sebességet tesz lehetővé, ez azonban nem tartalmaz hibajavítást, így nem sok értelme van, max streaming media esetén használható.. A legtöbb szolgáltató a CS-2-t használja, ez 107.2 kbps (x2 - fel/le) elvi maximális sebességet tesz lehetővé, amely 34.2 le- és ugyanennyi felfelé menő forgalmat jelentene egy hónapra..
(A Vodafone csak a Class 10-et (4+2) és CS-2 sémát támogatja, amely elvi maximumában 17.1 GB le- és 8.55 GB felfelé menő forgalmat tesz lehetővé 31 nap alatt)
|
szer. júl. 30, 2003 8:19 |
|
|
.Macika.
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Itt ülök, szemben Veled!
|
Nem tudják még???
Ugyan, hiszen van még bő 2 napjuk addig... :c)))
|
kedd júl. 29, 2003 19:50 |
|
|
zsolti4
|
Üfsz.. egyszer valami iránt érdeklődtem, 3vezetékes szám
felhívása után jutottam el a megfelelő vodás illetőhöz.
Egyébként meg röhejesek hogy nemtudnak semmit, holott
mindjárt itt a péntek.
De nem is csodálkozok.
|
kedd júl. 29, 2003 18:53 |
|
|
Blamazs
arany tag
|
Sziasztok!
A kormanyzati dijcsomagra visszaterve es az adatforgalmi korlat ra eso resze miatt irtam a vodanak. Ime az elso valasz:
Köszönjük, hogy felkereste honlapunkat.
Kérésére szeretnénk tájékoztatni arról, hogy a GPRS árazása augusztus
1-jétöl valóban megváltozik, ügyfeleink az adatforgalom függvényében
fizetnek majd a szolgáltatás használatáért.
A kormányzati tarifacsomaggal rendelkezö ügyfeleinkre vonatkozóan egyelöre
nem tudunk információval szolgálni.
Szíves megértését és türelmét köszönjük!
Ezt eloszor nem akartam elhinni, de megis leirtak, erre irtam nekik egy masik mailt tegnap amire jott valasz ma este:
Tisztelt XY Úr!
Engedje meg, hogy levelünk elején elnézését kérjük, hogy a kormányzati tarifacsomaggal rendelkezö ügyfeleinkre vonatkozóan jelenleg nem tudunk információval szolgálni a bevezetésre kerülö új GPRS sávos árazással kapcsolatosan.
Szeretnénk tájékoztatni, hogy ügyfeleinket természetesen értesíteni fogjuk az esetleges árváltozásról.
Szíves megértését ezúton is köszönjük!
Tudom most sokan mondjak, miert sirok, nekem legalabb olcso a beszelgetes, fizessek a netert. Elhihetik ezek az emberek, fizetnek is erte 200mb-ig, de az ellentmondo informaciok miatt irtam az ufsz-nak. Almomban nem gondoltam volna, hogy a korlatozas elott par nappal meg mindig nem tudjak, mi lesz, annak ellenere, hogy volt aki mar hivatalos faxot is kapott errol! Ugyhogy a voda ufsz nincs a helyzet magaslatan, mondom ezt annak ellenere, hogy eddig en meg voltam elegedve a szolgaltatassal, meg a gprs is megy elfogadhatoan!
Udv:Balazs
|
kedd júl. 29, 2003 18:42 |
|
|
zsolti4
|
Ha megvan, rakd a kedvencek közé, és többet nem veszik
el.
|
kedd júl. 29, 2003 16:56 |
|
|
Arman_Blade
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 26 Tartózkodási hely: Kazincbarcika
|
ilyenkor jön az általános tanács: használd a keresőt
|
kedd júl. 29, 2003 16:48 |
|
|
Milke
|
Thanks. Nekem a Társalgó főoldalán nem jött be.
Szóval kösz mégegyszer.
|
kedd júl. 29, 2003 16:45 |
|
|
.Macika.
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Itt ülök, szemben Veled!
|
|
kedd júl. 29, 2003 16:33 |
|
|
zsolti4
|
|
kedd júl. 29, 2003 16:32 |
|
|
.Macika.
|
Jaaaaaa, ha csak úgy nem... :c)
|
kedd júl. 29, 2003 16:02 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Macika, de õ lehet hogy 30+1-es készülékkel rendelkezik. Ami úgy jön össze, hogy 4 frekin mind a nyolc idõrést lefoglalja.
|
kedd júl. 29, 2003 15:51 |
|
|
.Macika.
|
{i}Valamint felhívnám Macika figyelmét is,...{/i}
Jogos, az imént vezettem le, miért nem gondoltam 1 TB-ra.
Csak úgy ránézésre 1 GB-nak saccoltam :c)))
|
kedd júl. 29, 2003 15:47 |
|
|
.Macika.
|
droland ott tévedett (ki-ki döntse el, hogy nagyot-e), hogy
a GPRS-szel 5 kB/sec-es, 5208 órán át tartó (1 hónap)
FOLYAMATOS letöltés esetén SEM LEHETSÉGES 13,5 GB-nál többet
letölteni.
Amit pedig leírt, az a {i}8.796.093.022.208 bitnyi
információ{/i} 1.099.511.627.776 Bájt, azaz 1.073.741.824
kB, azaz 1.048.576 MB, azaz 1.024 GB, azaz 1 TB.
Ennyi adatot letölteni GPRS-szel 2427 napra volna szükség
(természetesen folyamatos, 5 kB/sec letöltési sebességgel),
ami némileg több, mint egy hónap, nem sokkal, csak úgy 6,5
évvel. :c)))
|
kedd júl. 29, 2003 15:43 |
|
|
.djsms.
gyémánt tag
|
utolsó egyenlegem: 197.97 Mb
ejj még mindig nincs 100%-os kihasználtságom, de igyekszem ))
mikor kérdeztem üfsz-t honnan tudom majd, hogy 200-nál járok és mondtam hogy utolsó adatom 197.97 volt üfsz-es vigyorgott egy szépet
|
kedd júl. 29, 2003 15:19 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
Hmm, hát pedig nekem mind a pc-n, mind a psion-omon a kezdetek óta üres a user/passw mező... Anno a legelején pont akkor nem lehetett csatlakozni, ha bármit beírt az ember. Utána meg bármit elfogadott, a telefonban az emil letöltéshez is pl wap/Wap volt beírva, hülye w98-on meg x/x. Bár az is igaz, hogy most a kapott "teszttelefonban" levő kártyával próbáltam (már nincs westeles kártyám)...
Vodánál viszont tegnap este is üres, illetve másik gépen ****/gprs user/passw-val kapcsolódtam (csak minek...).
|
kedd júl. 29, 2003 15:18 |
|
|
.Macika.
|
Kipróbáltam.
Nem. :c(((
|
kedd júl. 29, 2003 13:45 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
droland, sajnálattal tudatom, hogy számításaid tévesek: ugyanis a 17.404.000 a 3125-nek közel sem 5600%-a, sokkal inkább 556.928%-a. Tovább figyelmed kívül hagytad ha egy bájttal is elszámolod meg, az már további 544%-os tévedést jelent.
Valamint felhívnám Macika figyelmét is, hogy az 1GB pont 1024-ed része az 1TB-nak, ami 1024x1024x1024x1024byte, azaz 8796093022208bit.
))))))))))))))))))))))
|
kedd júl. 29, 2003 13:41 |
|
|
An-Dante..
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2473 Tartózkodási hely: Budapest
|
Csak egy kérdés.. Nem teljesen ide tartozik, de talán mégis..
A WAP elvileg ugye külön áras lett.. Nem tudjátok, a WAP-ot nem lehet használni a NET előgizun keresztül? Mármint hogy a WAP profilra simán beállítani a GPRS netet?
internet.vodafone.net
IP: 10.9.8.7 (bár lehet, hogy ez nem kell)
felh azonosító: 0670xxxxxxx@vodafone.hu
jelszó: ...
Hmm?
|
kedd júl. 29, 2003 13:10 |
|
|
Bournie
arany tag
|
Szóval akkor ha jól értem a Net szerződés megkötésekor kell ezt a user/pass-t megadni...
Ok. Köszi a válaszokat.
|
kedd júl. 29, 2003 12:17 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
Simico!
Engem pl. nem enged be. Sem üresen, sem x/x-szel a Westel, csak a saját azonosító/jelszó párosommal.
|
kedd júl. 29, 2003 12:15 |
|
|
.Macika.
|
Nekem meg nem, az imént próbáltam :c)))
|
kedd júl. 29, 2003 12:09 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
> Westel GPRS-re (mindegy, hogy pre- vagy postpaid) CSAK a Westelnél érvényes
> - bármilyen - login/pwd páros birtokában lehet belépni.
Ezzel vitatkoznék, mivel pl én semmit nem adok meg a login-hoz (üres mindkettő), mégis tökéletesen megy. Ez az indulás óta így van. Hovatovább az x/x párost is elfogadja és nehezen hiszem, hogy van x felhasználó x jelszóval
|
kedd júl. 29, 2003 12:01 |
|
|
.Macika.
|
Hááát, kaptam válaszocskát... :c)))
{i}Tisztelt XY Úr!
Elsöként szeretnénk szíves elnézését kérni, amiért korábbi levelünk nem tartalmazott teljeskörü választ kérdésére vonatkozóan.
Szeretnénk tájékoztatni, hogy a Technikai Csoportunk munkatársai tájékoztatása alapján, a honlapunkon található alkalmazás jelenleg kizárólag tájékoztató jelleggel müködik, a tényleges adatokat a sávos árazás bevezetését követöen, augusztus elseje után lesz lehetösége lekérdezni.
Tájékoztatjuk továbbá, hogy ingyenesen müködö egyenleginformáció bevezetéséröl egyelöre nincsen információnk. Kérjük szíveskedjen figyelemmel kísérni honlapunkat!
Szíves megértését köszönjük és bízunk benne, hogy hamarosan Ön is tapasztalni fogja szolgáltatásunk minöségének változását!
Tisztelettel:
Vodafone Ügyfélszolgálat{/i}
Azt hiszem, itt adom fel. :c(((((
Más.
Westel GPRS-re (mindegy, hogy pre- vagy postpaid) CSAK a Westelnél érvényes - bármilyen - login/pwd páros birtokában lehet belépni.
|
kedd júl. 29, 2003 11:15 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
Macika!
Tulajdonképpen nem értem, hogy mit is vársz az ügyfélszolgálattól? Mármint _reálisan_ nézve?
Ez is olyan eset, ahol nem a netes levelező üsz emberkéje a "szemét köcsög", aki direkt kitérő válaszokat ad (hogy szivassa a népet), egyszerűen ő se tudja a választ, mert neki se mondták meg. Sajnos gyakorlati tapasztalatból tudom, hogy mennyire nincs információáramlás nagyobb cégeken belül az üsz/helpdesk és a többi szervezeti egység között. Többnyire ők tudnak meg utolsónak mindent vagy éppenséggel cseszik bárki őket is informálni (így néha az ügyféltől értesül új dolgokról), mindenki magasról leszarja, lenézi őket cégen belül, stb.
Most mit írjon/mondjon neked szerencsétlen? Azt ugye mégsem teheti, hogy "igen, semmilyen (megbízható, pontos) rendszerünk nincs, az egész amúgy is egy kalap **** szerintem is, rendesen szamolni kell a bájtokat vagy megszívhatod" - legalábbis ha másnaptól nem akar "új kihívásokat keresni" (értsd: munkanélküli lenni). Ő meg hiába kérdezi az illetékeseket, hogy érdemi választ adhasson neked, vagy nagy ívben **** rá, vagy a válaszuk ez (mármint **** rád ügyfélként), vagy mondják, hogy nincs semmi megbízható, **** az egész (amit ugye nem továbbíthat feléd). Válaszolnia meg muszáj neked, marad a mellébeszélés, ködösítés, marketingduma. Mert ugye te csak őt érheted el, az egész **** felelős embereket, vezetőket nem. Hovatovább olyan is van, amikor vezetői utasításban kiadják, hogy X problémára/kérdésre mit _kell_ válaszolni...
Szóval szerintem ne várj túl sokat válaszként az üsz-tól. Inkább vmi felelős vezetőnek kell írni vmi szépet (ezt úgy is megteheted, hogy az üsz-nek írt levelet azzal kezded, hogy XY vezetői részére (kérem továbbítani)).
féloff:
westel gprs net: nem a jelszó miatt kell szerződést kötni, az ugyanis nincs. Teljesen mindegy, hogy mit adsz meg felhasználónévnek/jelszónak (semmit, wap/Wap, kiskutya/macska, stb) és ez a vodás gprs netre is igaz. Azt ellenőrzik, hogy az adott szolgáltatás (net vagy wap az apn alapján) aktiválva van-e az adott sim kártyához tartozó előfizetésnél.
|
kedd júl. 29, 2003 9:23 |
|
|
weinmaker
ezüst tag
|
Na igen.
Ezt mondom én is,hogy tiszta hülyének nézik az embert és állandóan csak a mellébeszélés megy!
Továbbá még mindig ott van az állandó megszakadások miatt frissített oldalak miatt fellépő plusz adatmennyiség.
Azzal mi van?
Valóban az utóbbi időben gyakorlatilag használhatatlan a szolgáltatás.
Üdv!
|
kedd júl. 29, 2003 8:04 |
|
|
vizesember
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 38 Tartózkodási hely: Bp+20 KM
|
Feltételezhető válasz erre:
T Úrrrr!
Rendkívül felkészült kollégáink, az IZÓ 9001,002,003,004. stb. berendezéseink segítségével mindent megtesznek ezután is, hogy Ön szolgáltatásunkat a legkíválóbb minőségben használhassa.
Továbbra is nagyon szeretjük, reméljük Ön is minket, és édesanyánkat!!!
Macika!
...olvasd el vodamailes topicban idézett leveleimet.
Off: Egyéb ügyben majd jelentkezem.
Vizes
|
hétf. júl. 28, 2003 21:19 |
|
|
.Macika.
|
Itt a válasz. Tévedtem, megint csak a mellébeszélés.
{i}Tisztelt XY Úr!
Köszönjük, hogy levelével felkeresett bennünket!
Észrevételére reagálva szeretnénk tájékoztatni, hogy cégünk a szolgáltatás bevezetésekor vállalt egy éves árgarancia végéhez közeledve módosítja GPRS szolgáltatásának árait. A GPRS Internet alaphavidíja egy adott számlázási periódusra vonatkozóan nem változik, bruttó 3.125 forint marad, amely egy számlázási idöszakra vonatkozóan, havi 200 MB adatforgalmat tartalmaz.
A fenti módosítás hatására ügyfeleink mintegy 90 százaléka számára, - jelenlegi használati szokásai mellett - nem tapasztalható majd árváltozás. Azon ügyfeleink esetében, akik 200 MB-nál nagyobb adatforgalmat bonyolítanak, kiegészítö sávos díjak kerülnek bevezetésre, 2003. augusztus 1-töl az alábbiak szerint:
http://www.vodafone.hu/szolgaltatasok/gprs_3.html
Tájékoztatjuk, hogy honlapunkon részletes tájékoztató olvasható az elöbbiekröl, továbbá, a WEB-es kalkultár segítségével, Ön díjmentesen kikalkulálhatja hogy a 2003. augusztus 1-jétöl érvénybe lépö megváltozott árak jelentenek-e változást saját, eddigi felhasználói szokásait figyelembe véve.
Engedje meg, hogy ezúton tájékoztassuk a GPRS-Internet adatforgalom számláló berendezésünk megbízhatóságáról: A Vodafone a Nokia GPRS hálózati berendezéseken keresztül nyújtja GPRS alapú szolgáltatásait. Világszerte a Nokia vezetö beszállítója ezen hálózati eszközöknek, piaci részesedése 40% körül mozog. A Vodafone Magyarországon a legújabb Nokia szoftver release-ket asználja.
A Nokia által szállított berendezések teljesen megfelelnek az ETSI szabványoknak, így a GSM 32.015 V7.1.0, Technical Specification, Digital cellular telecommunications system (Phase 2+), General Packet Radio Service (GPRS), GPRS Charging, általános ajánlásnak.
Szeretnénk felhívni szíves figyelmét, hogy elsödleges célunk természetesen, hogy a felmerülö igényeknek eleget tegyünk és ebben nagyon fontos szerepe van a hozzánk érkezö visszajelzéseknek. Tájékoztatjuk, hogy a levelében foglalt észrevételeket továbbítottuk illetékes munkatársainknak.
Szíves megértését köszönjük, amennyiben a változás kellemetlenséget okoz Önnek, úgy szíves elnézését kérjük!
Tisztelettel:
Vodafone Ügyfélszolgálat{/i}
Na de ment is postafordultával az ismételt kérdés.
Tisztel Ügyfélszolgálat!
Sajnos levelelük kicsit sem arról szólt, amit kérdezni kívántam.
- Higyjék el, hogy gyakorló mobiltelefonosként, valamint egy mobiltelefononokkal foglalkozó internetes fórum moderátoraként vannak alapfokú ismereteim.
- Egészen biztos voltam benne, hogy az Önök által használt berendezések megfelelnek az ETSI szabványnak, nem gondoltam, hogy otthon összeszerelt készülékekkel szolgáltatnak.
- Azt is tudom (ha máshonnan nem, Önöktől), hogy az előfizetők 90%-a nem éri el a 200 MB-os havi limitet.
- Sőt kijelenthetem, hogy a GPRS tarifákkal is tisztában vagyok, a mostaniakkal is és a jövőbeliekkel is, a megjelenésük napján már tanulmányoztam őket.
Ezek egyikét sem kérdeztem.
Megismétlem a kérdést, hátha így külön sorba szedve megértik, mire lennék kíváncsi.
Tehát:
{b}Hogyan fogják biztosítani aug 1-je után, hogy az előfizető naprakészen, hogy úgy mondjam "órára készen" kapjon NEM FIZETŐS információt az egyenlege állásáról???{/b}
Mivelhogy ahhoz, hogy egy előfizető ki tudja használni a számára biztosított (erősen megkurtított) adatmennyiséget, ahhoz a korábbiak gyakorlatánál sokkal pontosabb adatforgalom-nyilvántartás szükséges. Ráadásul MINDEN magyarországi, adatkorlátozással élő ISP (étsd: Internetszolgáltató) biztosít INGYENES egyenleginfót a honlapján.
Az Önök által vázolt jövőkép számomra most az, hogy a feldolgozásuk 2-3 napos csúszással dolgozik a valóság mögött, tehát amikor megkapom a 150 MB-ról szóló SMS-t, akkor azonnal abba kell hagyjam a netezést, mert az elkövetkező 3 napban még jöhetnek hozzá utólag feldolgozott forgalmak és esetleg túlléphetem a 200 MB-ot.
Így viszont az is előfordulhat, hogy mondjuk csak 180 MB-nyit tudok felhasználni a a 200 MB-ból az óvatosság miatt, ami viszont 10%-kal kevesebb, mint a már így is jelentősen megnyirbált lehetőség.
Azt hiszem, most már érthetően leírtam, mire szeretnék választ kapni, kérem a kísérő körítést mellőzzék, elég egyetlen mondat is válasznak.
Várom a {u}kérdésemre{/u} a válaszukat.
Üdvözlettel:
XY
|
hétf. júl. 28, 2003 18:13 |
|
|
.Macika.
|
Hamar feladtad.
Ha nem álltál volna meg az 1 GB-nál, hanem mondjuk egy
március előtti szerződésű emberkének a költségeihez (akire
nem vonatkozik az 1 GB-os korlát) hasonlítod 4 GB
letöltését, akkor akár ötszámjegyű százalékos áremelést is
ki tudsz mutatni. Hajrá!!!
Kell ez???
|
hétf. júl. 28, 2003 18:07 |
|
|
droland
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 800 Tartózkodási hely: B-A-Z
|
Kiszámoltam, hogy ha én havonta 1.677.721.600 bintyi információt forgalmazok fel-le összesen, akkor a VodaFone nem is emelte az árat, azaz 3.125 Ft.
Kiszámoltam azt is, hogy ha én havonta 8.796.093.022.208 bitnyi információt forgalmazok fel-le összesen, akkor a VodaFone 5569.28% ~ 5600%-os áremelést hajtott végre, azaz 17.404.000 Ft.
Csak ennyit akartam mondani, tehát attól függ honnan nézzük.
Egyébként személy szerint örültem volna az 500Mb alsó határnak.
ennyi...
|
hétf. júl. 28, 2003 17:22 |
|
|
Arman_Blade
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 26 Tartózkodási hely: Kazincbarcika
|
nem fog sikerülni, mert a nevet/jelszót azt NETaktiváláskor kapsz... ezért meg igazán beugorhatnál, 5 perc az egész
(megsúgom, hogy a név/jelszó a telefonszámod lesz )
|
hétf. júl. 28, 2003 13:22 |
|
|
Bournie
arany tag
|
Természetesen a GPRS netre gondolok, a wap megy szerződés
nélkül is... sorry.
|
hétf. júl. 28, 2003 11:30 |
|
|
Bournie
arany tag
|
Bocs, hogy csatlakozom az OFF-hoz, de lenne ezzel kapcsolatban egy kérdésem:
Nekem is van itt valahol egy Domino kártyám, amin esetleg aktiválnám a GPRS-t, de a westel lapján az van, hogy ahhoz először Internet szerződést kell kötni, ennyiért meg nem másznék be most a westelhez...
Nektek ment az aktiválás net szerződés nélkül is?
előre is köszi a választ.
|
hétf. júl. 28, 2003 11:28 |
|
|
simico
gyémánt tag
|
Na igen, amikor pár hónapja a fiók mélyéről előkerült egy bontatlan dominó kártya (2 évvel korábban készülékcsomagban volt), akkor lebeszéltük/leneteztem a rajta levő összeget.
Viszont asszem én nem fogok aggódni a 200 mega miatt már csak azért sem, mert az utóbbi hétben minősíthetetlen a "szolgáltatás". Szinte teljesen használhatatlan, 3-5 percig egy büdös bájt sem esik be, aztán egy-kettő mutatóba, majd megint a nagy semmi... 340KByte-os fájl fél óra alatt jött le (elötte persze másfél óra eltelt azzal, hogy állandóan újra kellett kezdeni timeout-ok miatt), ezt a fórumot már meg sem próbálom megnyitni, mert úgyse jön be a kezdőoldal belátható időn belül.... Az új leveleimet közel 2 óra alatt sikerült letölteni (és nem azért, mert olyan sok vagy nagy jött).
|
hétf. júl. 28, 2003 11:07 |
|
|
.Macika.
|
Nem fogod elhinni. Van vagy 3-4 Domino kártyám, épphogy csak
aktiválva. Én is sorban aktiválom rajtuk a netet, és a
maradékot (1300-1400 Ft-ot) lenetezek róluk éjszakánként,
amikor nyaralok Hévíz mellett.
Pontosabban olyankorra tartogatom, ha megdeglett a Voda...
|
vas. júl. 27, 2003 16:41 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4374 Tartózkodási hely: c:\windows
|
T68m!
Gondolkozom rajta erőteljesen. Ezzel is támogatnám a skandikat.
|
vas. júl. 27, 2003 10:38 |
|
|
weinmaker
ezüst tag
|
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!
Alighogy elküldtem a hozzászólást meg is szakadt a kapcsolat.Ilyen már tényleg nincs,idegességemben már majdnem szétvertem a gépemet pedig a vodát kellene megrugdosni.Alig 40 percnyi folyamatos ki-be kapcsolás és próbálkozás után (HURRÁ) újra fenn vagyok a neten. Király!!!
A durva az hogy nincs értelme panaszt tenni az ügyfélszolgálaton,mert semmi eredménye csak mégjobban felhúzza az ember magát.
|
vas. júl. 27, 2003 9:52 |
|
|
.gúnár.
gyémánt tag
|
OFF
Bekapcsoltam a Westel Domino kártyámon a GPRS-t. Minden forgalmazás után megnéztem az egyenleget és összehasonlítottam a számítógép által mért forgalmazott adatmennyiséget. Minden esetben fillérre annyival volt kevesebb az egyenlegem, amennyit forgalmaztam, a kerekítéseket is beleértve.
ON
|
vas. júl. 27, 2003 9:37 |
|
|
weinmaker
ezüst tag
|
Sziasztok!
Végre hozzá tudok szólni,ugyanis tegnap egész nap használhatatlan volt a voda.Több mint 20 ki-be kapcsolás után feladtam,és felhívtam őket,de minek .
Természetesen nekik nem jeleztek problémát minden királyul megy.A jelenség az volt ami szokott lenni,csatlakozni lehet aztán a sebesseég leeseik nullára.Az egész forgalomméréssel kapcsolatban a pontatlanságon kívül megkérdőjelezném azt amikor megnyitsz 3-4 oldalt,de mielőtt letöltődne megszakad a kapcsolat vagy a sebesség nulla.Természetesen ez az egész forgalmat generál,és többszöri próbálkozás után ez több Mb-ot is elérhet,ami szépen beszámít a mért forgalomba .
Az egész sztoriban nekem az a gyanús,hogy amikor bevezették az 1Gb-os limitet és a mostani változtatásokat ilyenkor használhatatlan az egész rendszer,mintegy alátámasztva a háló túlterheltségét és egyébbként pedig általában teljesen elfogadhatóan működik.
Na mindegy, valószínüleg csak én képzelem ezt az egészet mert a voda egy nagyon kedves éd korrekt cég ))).
|
vas. júl. 27, 2003 9:16 |
|
|
.Macika.
|
{i}(annyit tehetett volna, hogy a sávos rendszer helyett
mb/onkénti forgalmat ad meg, de ezt marketingstartégia
okoból nem tette. Így könnyebben mondhatja, hogy a net-ezők
90%-át nem érinti az emelés.){/i}
Egyrészt.
Másrészt ez a fajta latinos könnyedség a számlázásban jóval
kisebb pontatlanságokat szült volna MB alapon, mint így fog.
|
szomb. júl. 26, 2003 14:24 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Látom nem csillapodik a vita!
hihihihihihi
szal, Macikat most megint azzal vádolják (amivel régen én is), hogy örül az emelésnek, hogy komformista, opportunista. Hogy csak egy párat idézzek a régi szép kifejezések közül... ))))))))
Természetesen én sem örülök az emelésnek, Macika sem. Én viszont nem tartom a mostani rendszert ráfizetésesnek (míg Macika igen! ja és ne feledjük Vitai úr is azt nyilatkozta nemrég, hogy még így is 3125/hó nyereséges a net!) és az áremelés okát a nagyobb anyagi haszonszerzésben látom. Egyszerûbb az emeléssel csökkenteni a forgalmat, mint fejlesztéssel megfelelõ szintáre hozni a hálót. Legfeljebb kevesebb elõfizetõ fog ugyanennyi bevételt hozni, kisebb terheléssel.
Ennek pedig a fõ okát továbbra is a verseny hiányában, az állami túlszabályozottságban, az adók (beleértve minden állami sarcot) mértékében látom.
A vodafon sikeresen alkalmazkodott a hazai helyzethez. Ennyi!
(annyit tehetett volna, hogy a sávos rendszer helyett mb/onkénti forgalmat ad meg, de ezt marketingstartégia okoból nem tette. Így könnyebben mondhatja, hogy a net-ezõk 90%-át nem érinti az emelés.)
|
szomb. júl. 26, 2003 14:10 |
|
|
Amti
ezüst tag
|
Most kérdeztem a versmondólányt. Nekem 15-én van számlazárás. Elsejétől 14.-ig fogják számolni a 200 megát és 14.-n éjfélkor nullázódik a számláló. Ezek szerint most 2 hétre vonatkozik a 200 mega és csak 15.-től lesz az egy hónap. Az 1751 felhívása vagy SMS erre a számra az előző nap éjfélig mért adatot mutatja (Pannonnál is így van) meg 43 Ft-ért. Az aznapi tehát nincs benne. Az veszít kicsit többet, akinek hó elején van a zárás.
|
szomb. júl. 26, 2003 13:48 |
|
|
FJozsef
|
> Nem vagy TE olyan elveszett emberke, hogy ezt ne fogd fel!
Köszönöm.
> A Vodafone miért saját magának vezetné be? Saját
> szórakoztatására, azért, hogy elmondhassa neki ilyen is
> működik? Ugyan már! A NAGY LETÖLTÖGETŐK-től akar
> megszabadulni, nekik NE ÉRJE meg a GPRS netet használni.
Úgy látom összetéveszted az áremelés hatását a Vodafon
kibúvójával. Részemről az áremelésnek nem örülök, a kibúvót
pedig nem fogadom el de tudomásul vettem hogy van aki
mindkettőnek örül.
> A mobilnet használat NE film vagy zeneletöltögetést
> jelentsen hanem hasznos információkhoz való gyors
> hozzájutás lehetőségét!
Miért is? Drága, lassú, nem megbizható, és már nem is
szabványos (macara). A gond ezzel csak az hogy miután
kiirtották a felhasználók 3/4-ét nő a valószinűsége hogy
tovább kell emelniük az árat de ez már engem nem fog érinteni.
> Az a nagy baj itt nálunk, hogy sok ember csak EGY
> netelőfizetést engedhet meg magának! Mindenki a
> legolcsóbbat választja és a net miatt lettek sokan Vodafone
> előfizetők. A fene akarna a lassú vodanettel vacakolni
> otthon ha rendelkezésre állna a szupergyors akármilyen net.
Nekem elég gyors a Vodafone, a gond az hogy nem tudnak
megállapodni egy árban és elszámolásmódban hogy kiderüljön
kinek felel meg, és ki megy tovább. Ami az árat illeti
megengedhetem magamnak a legolcsóbb még megfelelő minőségű
szolgáltatást legyen az vodanet, adsl, kábel, upc, vagy
bérelt vonal. A vodanetet sajnos másnak jelentették be és
mutatták be mint ami. Erről sem a felhasználók tehetnek.
> Amennyiben a Vodafone egy évvel ezelőtt ezzel a sávos
> konstrukcióval vezeti be a GPRS alapú szolgáltatását most
> sokkal nyugisabb lenne a helyzet...
A sávos konstrukció után is kitalálhatnak valami új
agyrémet, engem kellemesen meglepne ha ez lenne az utolsó de
szerintem ennek kb hetente feleződik a valószinűsége.
Kellemes pihenést.
|
szomb. júl. 26, 2003 2:26 |
|
|
csendes
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 374 Tartózkodási hely: Csillag-sötétzárka, irány HAWAII :)
|
{i}Az ajánlott rendszer folyamatosan üzemel a
kereskedelmi nyitás napjától kezdődően.{/i}
Köszönjük! A rendszer szolgáltatójának ISO 9001 szerinti
tanúsítása nem a konkrét berendezés hitelesítését jelenti,
csupán a vállalt szolgáltatásminőségnyújtásra való
alkalmasságot.
Engem az érdekelne, hogy ezt a mérőberendezést ki
hitelesítette, szakszerű használatát ki ellenőrizheti,
stb...?
Node a remény hal meg utoljára!
|
szomb. júl. 26, 2003 1:30 |
|
|
.Macika.
|
No, küldtem egy konkrétabb levelet az Ügyfélszolgálatnak, hátha most nem a tyúknál és a tojásnál kezdik.
Íme:
{i}Tisztelt Ügyfélszolgálat!
Szeretném megkérdezni, hogy az augusztus 1-jétől történő, sávos GPRS-net adatforgalmának mérését hogyan tervezik megoldani?
Tapasztalataim szerint minden internetszolgáltató (hogy kötelességből-e vagy hobbyból, azt nem tudom) tart a honlapján egy on-line egyenleginfót, amit ingyen lehet használni, és ahol a legutóbbi bontott net-kapcsolatig meg lehet állapítani egy kérdéses intervallumban a forgalmazott adat mennyiségét.
Érdekelne, hogy ezt Önök hogyan kívánják megoldani, mivel az eddigi (az 1 GB-os korlátozás bevezetése óta működő) egyenleginfó igencsak latinos könnyedséggel, hogy úgy ne mondjam, hasraütésszerűen működik. Jó példa rá, hogy három egymás után következő napon kértem le a fizetős(!) egyenleginfót, miután hazatértem belföldi nyaralásomból. GPRS forgalmam nem volt az első lekérdezés óta (itthon ADSL kapcsolatom van), mégis mindhárom alkalommal más (emelkedő) értéket kaptam. Megértem, hogy fokozatosan dolgozták fel az adatforgalmamat, de azt hiszem, az adatmennyiség-alapú elszámoláshoz ez a fajta sebesség kissé lusta lesz.
Ismerőseim közül többen is panaszkodtak arra, hogy a 800 MB-os határ elérésére figyelmeztető SMS-t 3-4 egymás utáni napon is megkapták, holott tudtommal a 800 MB-ot átlépni egyszer van mód havonta.
Szeretném megkérdezni, hogy fog-e történni valami változtatás a precizitás irányában, mivel szerintem egy adatmennyiségen alapuló, és bizonyos határ átlépésekor duplázódó díjat számlázó szolgáltatás forgalmának előre tervezhetőségéhez erre okvetlenül szükség lenne.
Konkrét aggályom:
Mi lesz, ha lekérdezem az egyenleginfót és az pl. 180 MB-ot mutat jelenlegi forgalmamnak, majd ennek a tudatában forgalmazok 18 MB-ot. Ám csak ezután derül ki, hogy az Önök információja nem tartalmazta még az aznap reggeli adatforgalmat (erre sokszor volt példa mostanában), és hipp-hopp már át is estem a 3125 Ft-os sávból a 7000 Ft-os sávba, pedig lekértem az egyenleget. Ez engem igencsak hátrányosan érintene, mivel nem kívánok a mobil internetre többet költeni az eddigi 3125 Ft-nál.
Ilyenkor kit terhel a felelősség?
Előre is köszönöm remélhetően gyors és kimerítő válaszukat.
Üdvözlettel:
XY{/i}
|
szomb. júl. 26, 2003 1:18 |
|
|