|
Szerző |
Üzenet |
tonton
vas-tag
|
Ok,de ha hatalomra kerülnél szerintem megváltozna a véleményed.
Amit leírtál abban van számomra is szimpatikus.Csak azt nem értem ha,megszûntetsz minden adót és adó jellegû"hozzájárulást" akkor mibõl tartod fenn az állami intézményeket(oktatás,rendvédelem,közigazgatás stb.)
|
vas. aug. 03, 2003 11:22 |
|
|
zsolti4
|
Hát erre kicsi esélyt látok. A hatalom odafönt köszöni
szépen jól elvan, hatalmas pénzeket nyúlnak le, miközben a
népet sanyargatják, mert jaj! üres az állam zsebe! Az már
más kérdés, hogy mi nép (bejelentett munkahely, napi 8-12
óra munka) csak befizetünk, ők meg csak jól kiveszik a
részüket az egészből. És ez pártsemleges.
|
vas. aug. 03, 2003 11:16 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
tonton,
lehet, a másik lehetõség pedig ha hatalomra jutok, akkor bevezetem!
|
vas. aug. 03, 2003 11:08 |
|
|
tonton
vas-tag
|
Húúúú,T68m.Erre szokták mondani,hogy "No comment".
De majd biztos felnõsz elõbb-utóbb.
|
vas. aug. 03, 2003 10:47 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
Büntetéspolitikai irányelvek
elsõ bûncselekmény büntetése: figyelmeztetés;
második bûncselekmény büntetése: öt év magánzárka;
harmadik bûncselekmény büntetése: felnõttkort elértek számára, életfogytiglan magánzárka, az alatt mint második bûncselekménynél;
Háborús, államellenes bûncselekmény és az életfogytiglan ítéletbõl megszöktek büntetése – már az elsõ alakalom után – életfogytiglani nyilvános kaloda.
Azoknak, akik ezen törvények bevezetéséig voltak már jogerõsen elítélve, olyan bûncselekményért, amit a hatályos jogszabályok is bûncselekménynek minõsítenek, ezen törvények bevezetéséig elkövetett bûneik is beszámítandóak.
A büntetésvégre hajtás során a magánzárka mérete, 2x2,5x2,5m, a napi élelmiszeradag a felnõtt ember minimumkalóriájának megfelelõ táplálék, egyéb ellátás illetve jog az elítéltnek nem jár. A zárkát az elítélt a büntetése leteltéig illetve haláláig nem hagyhatja el.
Megfontolást tárgyává teszem, hogy népszavazás dönthessen az alábbi kérdésekben: halálos ítélet bevezetés, felakasztás, golyó által, méreg, gáz, villamosszék, karóba húzás, lefejezés, napra való kikötetés. Ha, a népszavazás valamelyiket jóváhagyja, akkor az életfogytilag helyett az kerülne bevezetésre.
|
vas. aug. 03, 2003 10:38 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Gazdaságpolitikai irányelvek
Adót nem fizetõ személyek jogaikat vesztik az állammal szemben.
....
Megszüntetendõ, eltörlendõk
Minden fajta szociális támogatás / juttatás:
Gyes;
Gyed;
Családi pótlék;
Lakásépítési támogatás;
Fõállású anyaság;
Jövedelempótló támogatás;
Munkanélküli segély;
Alapítványok vagy bármely más támogatások után járó adókedvezmény, bújtatott támogatás;
Pártok mindennemû támogatása;
ÁFA, számlaadási kötelezettség
Vám
Személyi jövedelemadó
Jövedéki adó
Fogyasztási adó
Munkavállalói hozzájárulás
Munkáltatói hozzájárulás
...
|
vas. aug. 03, 2003 10:34 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
Politikai állásfoglalásom!
Alkotmánymódosítási irányelvek
Minden ember egyenjogú vallásra, nemzetiségre, bõrszínre, anyanyelvre, nemre, politikai hovatartozásra és erkölcsi értékrendre való tekintett nélkül. Tilos ezek alapján történõ bárminemû megkülönböztetés kivétel: az állampolgárság kritériumai. Kor szerinti megkülönböztetés kifejezetten kívánatos. /Szinte minden ország törvényeiben jelen van, de alkotmányaikban képmutató módon tagadják./ A jog szerinti egyenlõséget azonban tilos kiterjeszteni a személyek /jogi vagy természetes/ egymás közti viszonyára, ugyanis ez az állam által elfogadott értékrend személyekre való ráerõszakolását jelentené, ami ellentétes a pluralizmussal. Ennek megfelelõen az olyan törvényeket mint pl. az esélyegyenlõségrõl szóló kapásból törölni kell!;
az állam hagyja szabadon élni az országában lévõ személyeket /természetes és jogi/. Az állam nem adhat pluszjogokat, nem teremthet plusz kötelezettségeket semmilyen személyiség/ek/nek a többihez képest, kivétel: az állampolgárok. Az állam nem támogathat közpénzekkel, illetve nem sújthat adóterhekkel semmilyen személyiség/ek/et sem a többiekhez képest. Liberalizmus és pluralizmus.;
az állam biztosítsa törvénytisztelõ személyek számára, hogy munkájuk ellenértékét a lehetõ legteljesebb mértékben élvezhessék, így adót csak olyan mértékben vonjon, ami az államaparátus mûködéséhez feltétlenül szükséges, ne folytasson újraelosztó politikát;
az állam gondoskodjon róla, hogy a bûnõzök minél hamarabb el legyenek zárva a tisztességes emberektõl;
az állam gondoskodjon arról, hogy adófizetõit megvédje a külsõ és belsõ ellenségektõl egyaránt;
|
vas. aug. 03, 2003 10:31 |
|
|
mati88
arany tag
|
Sajnos ennél sokkal bonyolultabb a dolog, hiszen engem senki sem véd meg tőlük mint tanárt. Ha rossz jegyet adok, vagy rászólók, akkor: "Azért mert cigány vagyok?", "Meg a rák ...." stb. Ha megbuktatom akkor vállalom a repülő kő esetét, és azt se fogom tudni ki tette. A javítás kültségét a kocsimon pedig én fizetem! 16 éves kor alatti sőt majd lesz 18 is a tanköteles kor. Minek megbuktatni! Szórakozzunk vele! Dehogy kell a gyerek a sulinak, így menjen tovább!
Így viszont rászabadítunk egy "jól képzett" cigány réteget a társadalomra!
|
vas. aug. 03, 2003 9:59 |
|
|
pgsm_new
|
zsolti4!
"A cigánykölykök nem tudnak viselkedni. Zavarnák az órát,
bántanák az osztálytársaikat. Megfegyelmezni nem lehetne
őket, mert jönne a rokonság, és laposra vernék a tanárt. "
Emlékszem nálunk még az általános iskola 4. osztályában meg is történt amit írtál egész egyszerűen egy intő miatt. L.Ernő rosszalkodott aminek honoráriuma intő lett, na de ez a mamának nem tetszett és elment megosztani véleményét az osztályfőnökkel - egy-két tőmondat után a mama lekevert pár pofont a tanárnőnek.És hogy mi lett a dulakodó anyukával? SEMMI-neki alanyi joga volt ehhez
|
vas. aug. 03, 2003 9:42 |
|
|
zsolti4
|
Jegesmaci mellé? Szegény maci!
Inkább valamely a viselkedésükhöz és életmódjukhoz közelebb
álló országba kéne küldeni őket. India, Tunézia, és a többi
arab ország...
Ehelyett mit csinálnak... elmennek Kanadába, meg
Franciaországba. Merthogy őket itthon üldözik. Érdekes hogy
a gazdag nyugatra mennek az üldözés elől, és nem a nekik
való szegényebb keletre, ahol a falvakban az emberek
ugyanúgy élnek mint ők, sőt! mindig meleg van.
|
vas. aug. 03, 2003 9:03 |
|
|
killahdog
|
joy01 el eggyetértésem.
amugy:
segély, lakás, támogatás EGGYÁLTALÁN NEM KÉNE ADNI NEKIK ! Semmit. Az adofizetök pénzén élösködnek ezek a nyomorékok. Ezeket összekéne gyujteni, és kirakni valamelyik jégtáblára egy kiéhezett jegesmaci mellé
Megtámadásokkal kapcsolatban: Miért is hulyeség a fegyver ?
magyaroszágnak 90% a gyülöli a romákat a maradék 10% meg még valszin nem látott romát.
Nemtom töllünk már loptak el pár biciglit
Szal ha valami fénylik, mozdithato, vasbol van, vagy ezek bármelyike is, akkor elviszik, ha tetszik a gádzsonak, hogy legyen uzemanyagra pénz a legközelebbi kocsmában ! ottt kéne királyvizzel öbliteni le a torkát.
Haver mesélt multkor egy aranyos történetet. Mivel dunamellet lakunk, lement pancsolni eggyet biciglivel. Erre mire kijött a vizböl, már nem volt biciglije. Megy hazafele nagy bussan, erre a kocsma elött ott a bicigli. Megfogta és visszalopta ))))))))))))
Amugy ezek emberek ? Honnan jöttek ? tiszta ürhulladék az egész tetves banda:)
|
vas. aug. 03, 2003 8:46 |
|
|
zsolti4
|
És akkor még nem is beszéltük ki a jászladányi alapítványi
iskolát, ahova nem vesznek fel romákat.
DE a korridoron ki van tárgyalva, és ott is utálják a
romákat, és egyetértenek az iskolával.
Magániskola, azt vesznek fel akit akarnak. Az állami suli
az ami kötelezően mindenkit felvesz.
Én ezzel teljesen egyetértek.
A cigánykölykök nem tudnak viselkedni. Zavarnák az órát,
bántanák az osztálytársaikat. Megfegyelmezni nem lehetne
őket, mert jönne a rokonság, és laposra vernék a tanárt.
Én sem íratnám be majd a gyerekem romás suliba, és olyan
környékre sem költözök soha. Hallottam már rémmesét, mi is
történt mikor egy romacsalád beköltözött egy lakótelepi
házba.
|
vas. aug. 03, 2003 8:02 |
|
|
EG0
arany tag
|
Akkor én is beszólok.
Még az elején írta valaki, hogy önvédelmi sport meg beállsz alapállásba, és megrémülnek. Hát nem hiszem. Mint sok fórumtárs, én is tanultam némi küzdõsportot, de nem biztos, hogy leállnék búnyozni velük. Talán egyetlen esetben, ha a közelben nem látok Családot, és 1, max. 2 ütéssel lenne esélyem "harcképtelen"-né tenni, aztán gyorsan elhúzni a csíkot. Anno az edzõm oktatta így a kicsiket:
-Mi van, ha egyetlen srác belédköt, lökdös? -> Lerendezed.
-És ha cigány, és kése van? -> Elfutsz, nem hõsködsz.
-És ha cigány, de nincs kése? (Gyerekek: lerendezem!) -> Van kése, elfutsz.
Összetartásról: ha látjátok, hogy valakit ver 7 cigány, ti mentek segíteni? Ugyan. A legjobb, ha arrébb mész és hívod a rendõrséget. Akik persze egy óra múlva fognak kiérni, addigra meg az illetõnek annyi. De ha segíteni akarsz, akkor neked is. Itt senki nem Rambo vagy Bruce Lee.
A segélyek megszüntetését abszolút támogatom, persze összekötve korlátlan munkalehetõséggel. (Csatornaépítés, szemétszedés, stb. Senki ne mondja, hogy nem lenne mit csinálni.)
"aki segélyt, elõnyt, stb. szeretne, az jelentse ki, hogy õ bizony roma"
Nincs az az isten.
"komcsik": Nem tartom magam baloldalinak, inkább hazai-jobboldal ellenesnek, de tény, hogy a kisebbségi politikájuk sokkal szimpatikusabb pl. a Narancsosoknak. Csak olyan kiba** képmutatás megy egész EU-ban a kisebbségi kérdések terén.. Érdekes, hogy egyetlen politikus sem nõtt fel real-life közegben (külföldön sem). Az is érdekes, hogy a magyarok szerintem (!) 60% romaellenes (nem kisebbség, kifejezetten roma, szidta valaki az itt élõ németeket?). 30% nem vallja be, de az (nem vesz lakást roma-környéken, nem barátkozik velük, amúgy semmi baja nincs velük -ehh). 10% meg jön a minden ember egyenlõ, szeressük egymást dumával (nem õket rabolták még ki Pesten).
A "taníttatás - befektetés" gondolat szimpatikus, de csak akkor mûködne, ha törvényekkel ezen az úton lehet õket tartani, plusz az elõbb említett no segély. Szerintem nem lenne civilizáció ellenes, ha hagynánk éhenhalni a nem dolgozokat. Meg mi ez a baromság, hogy drága fenntartani a börtönöket? Csak az kapjon bent enni, aki benti munkával megkeresi a rávalót (bútorkészítés, mittomén).
|
vas. aug. 03, 2003 2:28 |
|
|
.BrOnZ.
|
Uraim! Mint azt már egy másik topicban korábban leírtam:
"...Magyarországon a törvények csak tájékoztató jellegűek..." (
--------------------------------------------------[BrOnZ]-----
|
szomb. aug. 02, 2003 4:47 |
|
|
MrMad
vas-tag
|
Van igazsag pedig abban is...
De ezeket az "embereket" nem lehet szabalyozni. Mindig megtalaljak a kiutat. Ha mas nem puskaval fogjak irtani a nepet, hogy penzhez jussanak. A "szukseg torvenyt bont" rajuk tobbszorosen igaz... legalabbis ok azt hiszik... (
|
szomb. aug. 02, 2003 0:30 |
|
|
joy01
|
illegal milyen komcsikrol beszelsz te szerencsetlen? Ennek a problemanak semmi koze az aktualpolitikahoz. Kicsit gondolkozz, mielott billentyuzetet ragadsz
|
csüt. júl. 31, 2003 12:32 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
illegal: nem is nekik probléma!
ha rajtam múlna senki se kapna semmilyen szociális segélyt. És nem lenne vita, hogy azért nem kap mert cigány v. azért mert nem cigány. Lakást se, se semmit.
Ja, és mindenki egységesen fizetne adót, aki nem az mehet az országból. a részletek késõbb
|
csüt. júl. 31, 2003 11:04 |
|
|
illegal
vas-tag
|
Az a gond, hogy míg ti itt filóztok a problémáikon, amivel nekünk is problémát okoznak, addig ők leszarják ezt az egészet, és élik a maguk kis **** életét. Javítani meg nem fognak rajta mindaddig, amíg megkapják a segélyt minden újabb gyerek után. Ezért kellett volna bevezetni azt, amit a komcsik leszavaztak, hogy a gyerek fizetésének egy részét a szülő kapja meg nyugdíjkiegészítésként, így a dzsippók is arra nevelnék a gyerekeiket, hogy dolgozzanak.
|
csüt. júl. 31, 2003 10:56 |
|
|
Viktor_h
vas-tag
|
Na ja! Legközelebb ha megint észervesszük, hogy a cigány beletöri a biciklitároló lakatjába a csőkulcsát, akkor gyorsan kifizetem neki a kárát nehogy bepereljen /Ez tényleg megtörtént, csak sajnos nem én vettem észre, hanem egy idősebb szomszéd az emeletről! Bezzeg ha én láttam volna meg... ...lehet én is a bíróságon ülhetnék (ja, egyedül volt)/
Sőt odaadom neki a lakatkulcsot is!
|
csüt. júl. 31, 2003 10:17 |
|
|
zsolti4
|
Naja. A cigányokról nem lehet semmi rosszat sem mondani hivatalosan. Ők szegény, elnyomott, hátrányos helyzetű kisebbség, akiken segíteni kell, meg szeretni és tisztelni őket.
Nagy hiba lehet bennem, mert ezeket nem tudom teljesíteni.
|
csüt. júl. 31, 2003 9:50 |
|
|
MrMad
vas-tag
|
"Oláh Erika, Roma Sajtóközpont"
Cimlapsztori lett belole biztos
Az hogy 150 masikat meg sorra itelnek el lopasert, meg gyilkolaszasert, arrol gondolom 1 qrva szo nem esik. Ez a "sajto" agymoso ereje... (Magyarorszag, 2003)
|
csüt. júl. 31, 2003 9:37 |
|
|
McPie
|
Mondjuk a "betörőre támadó háztulaj" leültetése főleg Európában dívik, nem az USA-ban... (Legutóbbi emlegetett eset Angliában történt).
Amúgy meg az állami segélyt annak adnak, aki romának vallja magát => aki segélyt, előnyt, stb. szeretne, az jelentse ki, hogy ő bizony roma! )
|
csüt. júl. 31, 2003 8:03 |
|
|
SirDaniel
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 29 Tartózkodási hely: Budapest
|
Az origo-s cikkhez: kezdünk az usa-hoz hasonlítani, ahol a betörőre támadó háztulajdonost ültetik le...
|
szer. júl. 30, 2003 23:26 |
|
|
tonton
vas-tag
|
Hát igen.És ha tudnátok hány ehhez hasonló feljelentést
vizsgál az Ügyészségi Nyomozó Hivatal.
A legaljasabb egyébként a "románcigány".A csillagokat
képesek lehazudni az égrõl.Csak szerencsére a nagyrészük
olyan buta,hogy teljesen ellentmondásos vallomást tesz.
A csoportos elkövetés egyébként a csigányok kedvelt
módszere,de nem csak az erõdemonstráció,megfélemlítés miatt.
Ilyenkor kerekíthetnek teljesen kibogozhatatlan,
átláthatatlan történeteket.Sokszor a rablás után a társaik
jönnek oda segítõkészen,hogy látták az elkövetõket és pontos
leírást tudnak adnai.Szerencsére elõbb-utóbb ezek is képbe
kerülnek.
|
szer. júl. 30, 2003 22:14 |
|
|
Viktor_h
vas-tag
|
Én is valami hasonlóra gondoltam először!
Az elriasztás lett volna a cél szerintem, csak rosszul sült el a dolog.
A srác meg biztos nem először járt a tilosban, már ismerték a képét és egy kicsit rá akartak ijeszteni!
|
szer. júl. 30, 2003 21:03 |
|
|
barthi
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 141 Tartózkodási hely: Mindenképpen itt, a poharam közelében...
|
Undorito...a rendort bocsajtjak el az allasabol,mert egy
kicsit megfingatta a a lopos ciganyt.
Tudjatok mit?
Fel millaert en is megfurdok!
Persze a cigany meg csak rohog a markaban.
(Erdekes,arrol nem szol a cikk,hogy a lopasert mit is
kapott a delikvens.)
No comment.
Udv.
|
szer. júl. 30, 2003 20:03 |
|
|
Viktor_h
vas-tag
|
http://www.origo.hu/bunugyek/20030730felmillios.html
Azért ez a cikk is elgondolkodtató!
Valahol a romáknak is igaza van... na de fél milla ?!
Ennyiért megéri orvhorgászni...
|
szer. júl. 30, 2003 18:21 |
|
|
psoftwares
|
hat igen... szegyen a futas, de hasznos...
|
szer. júl. 30, 2003 7:42 |
|
|
MrMad
vas-tag
|
Akkor ezek szerint ha egy kicsit megutsz, akkor vagy megvarod a nagyokat, vagy soha tobbet nem jarsz azon a kornyeken. Melyik a jobb? Buszkesegbol szetveretni a fejed, vagy okos fejjel (egyben) elosonni?
|
kedd júl. 29, 2003 22:30 |
|
|
cyberjohn
ezüst tag
|
Eddíg csak nem szóltam ehez a témához, de nem hagyhatom ki ezt az élményt. Pesten laktam 1 évig, velem is történt pár konfliktus dakotákkal. Megyünk a 139-es buszon a haverommal (jól kigyúrt srác), egyszercsak egy kb. 12 év körüli cigány srác ki akarta zsebelni. Nekem csak annyit mondott, hogy érezte, amint a zsebéből a tárca vándorol ki. Elkapta a srácnak a csuklóját és a fejét szétkente a busz kapaszkodó csövén! A másik cigány srác vette a lapot (gondolom neki kellett volna megpattanni a tárcával) és amint nyílott az ajtó rohant. Ez a gyerek elájult a buszon és véres orral ottmaradt. ) Így kellene minden zsebtolvajt megleckéztetni. Másik élményem, amikor a Nyugatinál a metróban jön 3 db dakota, kb 10 évesek, de már nagyon nyomják a "baze... a rák a béled" szakszavakat. Egy másik sráccal vártuk metrót. Jön, hogy adjunk neki 100Ft-ot. A heverom (aki eddíg nem haragudott a cigányokra) mondta neki, hogy nincs. Erre a kis taknyos cigány belerúg, hogy a "rák a béled, adjál pénzt!" Erre haver lekevert neki egy light-os pofont, de ekkora korút még nem akart megütni szerintem. Ezután elszaladtak és kb. 1 perc múlva ott votl 7db nagytestvér. Ők meg kérdés nélkül ütöttek minket. Igaz elvertek mint a ****, de arra büszke vagyok, hogy nem menekültem, hanem legalább bevertem én is neki vagy 2-t.
Utálom az összes cigányt, vissza kellene menni nekik Indiába a tesóik közé. A középkorban minden falu küzepén volt akasztófa és ott akasztották fel azt a cigányt, akit lopáson értek. Már akkor nem tudtak ember módjára viselkedni, akkor mit várunk most?
Ha én az állam helyében lennék nem kapna egy sem segélyt, amig nem dolgozik, ha meg nem is akar dolognzi dögöljön éhen. Nem én csináltam neki 12 gyereket, ha már megcsinálta tartse el, nevelje fel. Ne az én adómból kapon a kölyke pénzt. Az én kölyköm nem kap pénzt a semmiért.
Az állattól nem sok választja el őket, sem viselkedésben, sem életmódban.
|
kedd júl. 29, 2003 15:02 |
|
|
MrMad
vas-tag
|
Faterom villanyszamlas volt egy darabig, koztuk terjedt a hir, hogy a lakokorzetemben elo cigany csalad nem fizette a dijat, mire ugye kijottek a piros autoval, hogy kikapcsoljak az aramot. Ekkor a csalad pengevel, botokkal, kapaval rontott ki a lakasbol ... azota is van villanyuk ...
Nem akarok olyat irni, ami Macikanak szurna a szemet, de mivel ezek nagyon gyorsan szaporodnak, mivan ha megdol az egyensuly? Mivan, ha Kezdenek minket kiszoritani? Mivel rengeteg (magyar) csalad max 1 gyereket vallal, mert NINCS RA PENZ, ezek meg 5-6-x gyerekkel mennek segelyt kerni. Szerintem ez is elgondolkodtato.
|
kedd júl. 29, 2003 9:41 |
|
|
Adalbert1
|
Nos nekem is voltak már problémáim a cigányokkal párszor,pl. pénzt akartak kérni,smoke-kal akartak lehúzni,stb. Egyik ismerősöm a hetedik ker-ben lakik,és ott mentünk vele + 1 hölgy ismerősünkkel, és 6-10 éves cigány gyerekek akartak lehúzni cigivel,mi pedig megmondtuk nekik,hogy nem adunk,vegyenek maguknak,szerencsére nem lett nagyobb para. Nem szabad nekik semmit se adni,mert annál jobban rászoknak,inkább el kell menni,vagy ütni kell,vagy elfutni,de adni nem szabad. Amúgy lehet,hogy az oktatás jó megoldás lenne,de csak is hosszú távon tehát legalább 20-30 év lenne,amig valami hatása érezhető lenne.
Azt sem értem,hogy a rendőrök miért nem képesek csinálni semmit,tehát a legtöbbjük ha azt látja,hogy a szinesbőrüek követnek el valamit akkor inkább elfordítják a fejüket,de ha valaki más (aki nem cigány) csinál bármit úgy megbüntetik mint a sz*rt,ezt miért nem lehetne a cigányokkal is megtenni?
|
hétf. júl. 28, 2003 22:42 |
|
|
tubacopy
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 23 Tartózkodási hely: A székben a gép előtt
|
nekem is az első hozzászólásom amit kivettél, nem volt semmilyen! Csak elmondtam hogy a romákj segélye, nagyobb mint a 40évig a MÁV-nál tissztességesen dolgozó emberek nyugdíja!
|
hétf. júl. 28, 2003 21:11 |
|
|
pgsm_new
|
MDanny!
csak egyet tudok érteni veled-szintén küzdősportoztam néhány évig és bár nem volt sok haszna de legalább a kellő mértékű reflexiót elsajátítottam.nem keresem a bajt-ahogy mondják megtalál amúgy is-nem veszem fel a kesztyűt egy határig.Utána pedig a cél a minél kevesebb kár.
Sajnos számtalan saját tapasztalat vezetett ezek felismerésére-mások talán szerencsésebbek lesznek.
|
hétf. júl. 28, 2003 19:42 |
|
|
.Macika.
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Itt ülök, szemben Veled!
|
K1_
Ment Neked levél.
|
hétf. júl. 28, 2003 18:39 |
|
|
MDanny
|
Nekem is történt egy cigány sráccal némi kis problémám még tavasszal. Piros 130-as buszra felszálltam a Fogarasi-Vezér út sarkon. Mikor Újpalotára ért a busz, az Erdőkerülő utcánál felszállt leghátul, én a csuklórész utáni ülésen ültem. Hátranéztem, mert valakivel elkezdett kötözködni, megnéztem mi ez a zaj. Akkor láttam, hogy nem lehet idősebb nálam (kb. 17-18 éves). Kigyúrtabb volt, mondjuk én sem vagyok valami vékony. Aztán a 69-es villamos végállomásánál leült mögém, elkezdte lökdösni az ülést, amin ültem és kötözködött, hogy mit nézek, stb. Próbáltam nem venni tudomást róla, majd a Sárfű utcánál leszálltam, direkt előrébb mentem egy ajtóval. Persze senkit sem érdekelt, hogy mi történik, pedig voltak srácok, akik eléggé izmosnak tűntek, de a barátnőjükkel mentek biztos a Pólusba, nem akartak konfliktust. Leszállok, és érzem, hogy valaki megrántja a vállamat, de számítottam rá, rögtön ütöttem. Szerencsére nem tudott nagyon megütni, de neki néhány fogába és bordájába került. Gyorsan elfutottam, mielőtt jöttek volna a többiek, azóta picit jobban figyelek arrafelé mindig. Hiába tanultam anno küzdősportot évekig, nem lehet rá pontosan felkészülni, főleg ha van nála fegyver, vagy ha többen vannak. Szomorú
|
hétf. júl. 28, 2003 18:26 |
|
|
K1_
|
vállalom is, amiben kiirtani, megölni, stb. szóhasználat
volt, azt kiszedtem, és ki fogom a továbbiakban is.
Nem néz(t)em, ki írta.
hm.. ez furcsa .Macika.én ilyet nem irtam de az enyémet még is kiszedted!
Inkább nem irom le a véleményem erröl/másról sem
|
hétf. júl. 28, 2003 14:50 |
|
|
.Macika.
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Itt ülök, szemben Veled!
|
Nem. Senkitől.
Amiket kiszedtem, azokat saját döntésem alapján tettem, és
vállalom is, amiben kiirtani, megölni, stb. szóhasználat
volt, azt kiszedtem, és ki fogom a továbbiakban is.
Nem néz(t)em, ki írta.
A topicot azért hagytam bent, mert hátha segítenek az átélt
vagy hallott helyzetek megosztása másokkal abban, hogy a
jövőben elkerülhetők legyenek az ilyen esetek, vagy
legalábbis felkészültebben érhesse a leendő áldozatokat,
hátha ügyesen tudnak tenni valamit ellenük.
|
hétf. júl. 28, 2003 14:08 |
|
|
mati88
arany tag
|
Nézzük más szemszögből a problémát!
Volt egy tanulónk aki mindig elvette a fehértől a kaját. Szal mindennap megette a mami által elkészített tízórait, azonban ez csak 2 hónap után derült ki, valahogyan. Nos, szűlő behívatása, fegyelmi, ejnye-bejnye, családlátogatás, környezettanulmány, stb. És rájöttünk, hogy a gyerek nem viselkedik rosszul, csak követi a normákat, mint bármelyikőnk, ugyanis otthon sok gyerek van, azonban kevés az ehető dolog. Ezért az eszik aki először odaér, illetve elveszi a básiktól (természetes kiválasztódás) . Mivel a magyar hozta, de nem ette meg rögtön, ezért valszeg neki nem kell alapon ő elvette.
Teljesítette az elvárt normát!
Más történet!
Bekellett osztani a tanulókat a munkahelyekre, hogy ki hova menjen dolgozni! A cigányokat megpróbáltam olyan helyre tenni, ahol annyira nem tünnek ki (külvárosi étterem, presszó, stb.) Nos a legtöbb helyről visszazavarták őket és felhívták a figyelmünlet arra, hogy CIGÁNY NEM KELL!!!
Csakhát így sose fognak megtanulni dolgozni és sajnos a dolgozni akaró és tudó netán szerető ember is azt mondja, hogy OK, akkor próbálkozzunk mással.
|
hétf. júl. 28, 2003 13:35 |
|
|
ackos
vas-tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 4 Tartózkodási hely: Győr, K750i
|
Érdekes, hogy kit tartunk rasszistának.Szerintem a cigányokkal való ellenszenvezéstMár nem nevezhetjük annak.Hogy miért?Mert ott vannak a négerek.Velük speciel semmi bajom, igaz ugyan, hogy nem is ismerek túl sokat belőlük.Általános iskolában volt egy cigány osztálytársam.Nem volt könnyű sorsa, intézetben nevelkedett egy darabig, majd örökbefogadta egy fehér házaspár, a mostohaédesapja rendőr volt.Tisztességesen nevelték, mindig jól ápolt volt, nem ártott a légynek sem, nem kötekedett, ha beszóltak neki, inkább arrébb ment.Pedig nem volt kis darab az átlaghoz képest.Mégis küzdött ahogy tudott, voltak tervei az élettel, tovább akart tanulni.Ez szerintem jó bizoníték, hogy a nevelés, a környezet a legfontosabb.Ugyanilyen pozitív példa számomra az a srác, aki a szomszédos faluban lakik.Annak ellenére, hogy pl. a tanulmányi eredményei nem voltak a legjobbak, mégis egy rendes, jól áppolt, jószívű embernek ismertem meg.Édesanyjával és a bátyjával él, szintén egy rossz szót nem lehetne rájuk mondani.Az anyuka mindent megtesz a fiaiért, szereti őket.De a falumban is van egy fiú, aki sajnos egyre rosszabbul lát, nem sokára teljesen megvakul.Szegények, speciális iskolába nem nagyon tudják járatni a fiút, rossz körülmények között élnek.Mégis probálnak legalább ember módjára viselkedni.Pedig láttam már a lakhelyüket, és nem lehet könnyű.Ők a pozitív példák, akik nem tehetnek a sorsukról, nem is érdemelték ki.Mégis jut nekik a megvetésből, a cigggányozásból.Ez van, el kell fogadniuk.Volt egy másik osztálytársam, akinek az édesapja malgas (madagaszkári volt) de inkább négernek nézett ki, mint fehérnek.Ő volt az, aki nagyon nem szerette a cigány osztálytársamat, csak azért, mert cigány.Persze a szemébe nem mondta, de éppen elég, ha valakit a háta mögött kibeszél a havernak hitt osztálytársa.Elgondolkodtató, hogy hogy jön a félmalgas oszt.társam ahhoz, hogy csak a cigánysága miatt lenézze a másik oszt.társamat...A pozitívumok ellenére én sem szeretem a cigggányokat.Szintén általános iskolai történet, hogy uszodában voltam du.Egyedül voltam a férfiöltöző részben.kezdtem átöltözni, mikor odajött egy cigány csávó, (mint késöbb kiderült 16 volt, én meg tizenegykettő) hogy megkérdezze az időt.Akkor még naiv voltam, nem gondoltam arra, hogy pár méterrel odébb van az óra a bejáratnál.Elővettem a táskámbó az órámat, majd megmondtam az időt.Elkérte, hogy megnézhesse.Mutattam a kezemből, de ő kivette.kérdezgette, hogy mit tud, milyen márka.Itt már kezdett gyanús lenni a dolog.Vissza akartam venni, de a srác eltette, majd annyit mondott, hogy "psszt mert" majd jelentőségteljesen elhúzta a mutatóujját a nyaka előtt.Én persze akkor nem szóltam enkinek az uszodában, mert féltem.Egy egész csoport cigány ücsörgött az előtérben, a bejárat mellett.érdekes módon a z uszoda személyzetének sem tűnt fel, hogy nem fürödnek, nem csinálnak semit.Vagy csak nem mertek szólni.Dolog fejleménye annyi lett, hogy hazamentem, aztán rendőrségre.Ott pont behozták a srácot, és tőlem megkérdezték, hogy ő volt-e az.Szemtől szembe.Mondtam, hogy igen, aztán a srácot elvezették.Órám nem lett meg, de legalább a srácot elkapták.Gondoltam.Kb. egy hónappal késöbb a srác megint ott volt az uszoda előterében, de szerencsére nem vett észre.Mondanom sem kell, hogy megint nem fürödni ment.Végül, egy pár hónappal késöbb megvolt a tárgyalás, kiderült, hogy nem egy hasonló eset van a rovásán, volt, hogy késsel fenyegetett meg egy mozgássérült kisgyereket, tanítási szünetben, az iskola kerítésén keresztül(!).Órákból azt hoszem 5-6 darabot minimum ellopott.Meg mást is, amire nem emlékszem.Kapott másfél évet a fiatalkórúaknál, vagy javítóban, nem emlékszem.ott aztán kitanulhatta a többiek módszereit, s azóta megint az utcán van...Kb ennyi a különbség a cigány és a cigggány között azt hiszem.Az említett sztori óta én is gyűlölöm a fajtájukat és inkább elkerülöm őket.De nem ítélek el mindenkit, hagyo esélyt arra, hogy jelezzék:normális emberek...
|
hétf. júl. 28, 2003 13:01 |
|
|
tubacopy
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 23 Tartózkodási hely: A székben a gép előtt
|
Macika!
érkezett már kérés valakitől hogy bizonyos hozzászólást ki kellene szedned? vagy a topic eltávolításával kapcsolatban érkezett kérés? Nem névre vagyok kíváncsi, hanem arra hogy igen vagy nem, és ha igen, akkor hány...
gondolom másokat is érdekel...
|
hétf. júl. 28, 2003 12:54 |
|
|
.Macika.
|
Elnézést mindenkitől, akinek kiszedtem hozzászólását, de az említett népréteg erőszakos úton való eltávolítása a Föld nevű bolygóról (na szépen körülírtam) kizáró ok a fórumban.
|
hétf. júl. 28, 2003 12:41 |
|
|
K1_
|
Sziasztok!
Csecsenke:nagyon sajnálom ami veled történt.
Eddig csak olvastam-e topicot sokban nem értek veletek 1et
most közlöm nem vagyok cigány de mi az hogy cigány?és mi az hogy magyar? Felmerült pár kérdés bennem aminek a megoldása egyszerű: van magyar ember aki rosszabb a cigánynál. 15éve sportolok megfordultam elég sok helyen szinte egész Európát bejártam, az tény hogy van egy úgymond cigány réteg ami elég ocsmány, de ott vannak a magyarok is akik ki egyenlítik a cigányok stílusát lojalitását erkölcsitartását iskolázottságát és még sorolhatnám.
Politika ez már egy másik terület nem vagyok jó matekból de pár év múlva amikor Európa nyitott lesz akkor nem azt fogják hangoztatni hogy nézdmár az egy hülye cigány,hanem azt hogy nézdmár az egy hülye rasszista sok nagyon sok embernek felkellene már nőni ahhoz hogy eltudja dönteni hogy ember és ember között nincs különbség.
Albert Einsteintől kellene idéznem de azt hiszem felesleges
killahdog:
Cigányok. Bárcsak lenne az embernek annyi pénzre, hogy tudja szponzorálni az irtásukat. Akárhány emberrel beszélek, MÉG PAPPPAL IS !!! (pap.... értitek templom) mindegyik kiirtaná öket. De ezt nem hangoztatják leginkább mindenki magában tartja. Csak néha aztveszem észre hogy ökölbe szorul a kezem és remegni kezd az idegtöl, amikor egy egy ilyen emberi selejt szembejön és közelröl nem lehetne az agyát az utánna jövö anyja szemébe fröcskölni.
röviden.
Nagyokat nevetek de nem csak killahdogon van pár hozzászólás ami tényleg primitív és nevetséges.
(pap... értitek templom)a pedofil papok sem jobbak mint a "cigányok"
killahdog :szerintem te sokkal butább vagy mint egyes úgymond "cigány"ember
Üdv K1_
|
hétf. júl. 28, 2003 12:05 |
|
|
C-vitamin
ezüst tag
|
Nem kell kiírtani csak kivinni egy lakatlan szigetre őket lopjanak egymástól amit tudnak, és a melyik szökik azonnal agyonlőni. Nekem is van pár ismerősöm de eszükbe nem jutna lopni inkább minimál bérért szopnak hivatalosan aztán meló után mennek maszekolni hogy ne haljanak éhen. A másik dolog a cigyánytól egy rosszabb van a drogos cigány annak mindent lehet mert max 4 órát vannak bent. tavaly csak 8* törték fel a kocsimat(IX.Ker) tudom kik azok de azt mondta a rendőr ne mondjam meg mert az rágalmazás.Itt nőttem fel köztük hála istennek egyre kevesebb van belőlük a környéken mert kirakják őket és házaik helyére újat építenek azt meg nem tudják megfizetni.
|
hétf. júl. 28, 2003 11:39 |
|
|
pg_t
|
" De NE felejtsük el, hogy minden általánosításnak..."
Bocs.
|
hétf. júl. 28, 2003 11:33 |
|
|
pg_t
|
A probléma tulajdonképpen nem is cigányokkal mint néppel van, hanem a cigány életmóddal. (Mint elhangzott korábban. cigány és cigggány.) Amiről aztán a végletekig sztereotipizált Hónaljmirigy ökörségek születnek. (lopnak, csalnak, hazudnak, agresszívek). És ez az életmód nem is feltétlenül kötődik a bőrszínhez, de sajnos erős tendenciát mutat.
Őszintén szólva én sem állhatom őket. Apám családja taktaharkányi, ami az ország egyik legnagyobb számú cigányközösségének is "otthona" (nem százalékosan, hanem létszámra). Gyerekként nekünk is sok "kontaktunk" volt velük. Érdekes soha nem lett összetűzés, volt kötekedés, mindig jöttek, nagy volt a szájuk, de semmi. Aztán később nagybátyám már volt, hogy az induló kocsijából rángatta ki a cigány suttyót, és mosott be neki.
Aztán később laktam albiban (Szegeden) olyan helyen, hogy jobb, bal és szembe szomszéd is cigány volt. Nem is mertünk túl későn hazajárni. (Sötétedéstől olyan 12-1-ig, aztán már nem voltak ők sem.) A kéregetést megszoktuk, meg hogy a ház előtt vannak. Volt egy ritka rosszarcú gyerek, az mindig cigit, meg füvet akart, de nem akart agyonverni soha, mert nem volt.
Egy durva eset, ami szintén goldolatébresztő: Délután három óra körül, verőfényes nappal, megyünk villamostól hazafelé cigányos utcában. Előttünk részeg ember botorkál. Nem csavargó, inkább csak olyan "otthagyta az asszony bánata" lehetett, és jól berúgott. A távolabbi szomszéd ház udvarából cigánykölykök jönnek ki játszani. Négyen-öten. Meglátják a részeget. Elkezdik lökdösni, gáncsolgatni, kővel dobálni. A legidősebb gyerek nem lehetett több 5-6 évesnél! A legkisebb talán 2, ha volt!!!, alig tudott járni, cumi a szájában. De már a többiektől látva, vette fel a követ, és dobta. Mit csinálsz velük? Ha megütöd, meghal. Téged meg agyonver a család. Mondhatni mondhatsz bármit. (Legfeljebb téged is megdob.) Próbáltunk nagy hangon rájuk üvölteni, olyan "hagyodbékén" stílusban, de szerintem pár tíz méternél többet nem nyertünk szerencsétlen fráternek. Remélhetőleg közel lakott.
Másik eset: Miskolc, cigányok sűrűn lakta telep. Orvos megy autójával szabályosan, elé ugrik 8-10 éves cigánygyerek (kergették egymást), elüti. Ember kiszáll, megnézni - hiszen orvos - szerencsére gyereknek nincs baja, picit megkoccantotta csak a kocsi, meg az ijedtség, de a pasas jól fékezett. Jó, gyerek rendben, emberünk menne, csakhogy kirohan az utcára a gyerek családja (valaki biztos beszólt, hogy most ütötték el a gyereket), egész pereputty, és se szó, se beszéd, nekiesnek, agyba-főbe verik az orvost. Nyolc napon túl gyógyuló sérülések. Így állj meg segíteni.
És ilyenkor van, az hogy tényleg remegni kezdek én is az idegességtől meg az indulattól, és sebezhetővé válok a tömegindulatok számára, "agyonverni" mindet.
De én is tudom, hogy ez sztereotípia, általánosítás. DE felejtsük el, hogy minden általánosításnak VAN ALAPJA! Igyekszem nem egyből elítélni valakit pusztán azért, mert cigány. És nekem is vannak pozitív csalódásaim. De sajnos nem ez a jellemző. És valahogy rájuk is rossz hatással van a modern kor változása, a rohanó világ, a pénzorientáltság. Mint ha azt mondanám, hogy korábban egy kóbor kutya bánatos szemmel nézett, és remélte vetsz egy falatot, ma pedig falkákba verődve rádtámad.
Akik meg a törvényeket hozzák (hoznák) nem is ismerik a cigányokat, az életmódjukat, a viselkedési normáikat. A nagyokos ombudsmanokat (korábbi kedvencem Kaltenbach Jenő) beköltöztetném vagy fél évre mondjuk a fent említett albimba. Aztán hadd szerezzen tapasztalatot (vagyis killahdog börtön és roma homoerotika példájában van igazság, csak erősen eltúlzott).
|
hétf. júl. 28, 2003 11:30 |
|
|
killahdog
|
Cigányok. Bárcsak lenne az embernek annyi pénzre, hogy tudja szponzorálni az irtásukat. Akárhány emberrel beszélek, MÉG PAPPPAL IS !!! (pap.... értitek templom) mindegyik kiirtaná öket. De ezt nem hangoztatják leginkább mindenki magában tartja. Csak néha aztveszem észre hogy ökölbe szorul a kezem és remegni kezd az idegtöl, amikor egy egy ilyen emberi selejt szembejön és közelröl nem lehetne az agyát az utánna jövö anyja szemébe fröcskölni.
röviden.
De pl nekem is vanegy oszitársam aki cigány. És tökjo fej. Tényleg rendes. És szulei dolgoznak, és tényleg nromálissan élnek. azért a 10% ott van. De nem lehet hogy ez inkább csak 5% ?
Négerek ? Azokat ne bántsátok. Az más dolog. Teljessen más. Söt.... Perfekt én nagyon birom öket. ÖK DOLGOZNAK! Szal nyugi.
|
hétf. júl. 28, 2003 9:12 |
|
|
pala3
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11 Tartózkodási hely: Budapest
|
Macika, nem a romak lopnak kocsit. Leginkabb feltornek. A debreceni sracnak a kozvetlen kolleganojevel voltam egyutt egy nyaralason, pont az eset idejen. Nem volt eroszakos, ne kajald be akarkitol hallottad!!!!!!!
|
hétf. júl. 28, 2003 9:01 |
|
|
McPie
|
{i}Valószínű, hogy most az új kapitánynak köszönhetően
nekem is > be fogják vonni az engedélyemet, mivel
hosszabbítani kell októberben, és az új elbírálást is
jelent. Ha igaz, senki nem fog új engedélyt kapni, csak a
hivatásosok, de azok sem magáncélra. "{/i}
Ja, elég ha a hivatásosok gyilkolnak vétleneket halálra...
(lásd debreceni eset) A gond az, hogy még az ilyen eseteken
se gondolkoznak el, hogy nem a fegyverben, hanem az
emberben van a hiba. A debreceni esetben meg az illető
hivatásos volt, és már többször volt erőszakos
bűncselekménye (!!), de mégse vették el tőle a NEM
szolgálati fegyverét.
Ahogy hallom még a fegyverutánzatokat is be akarják
tiltani, biztos félnek, hogy azzal mennek bankot rabolni.
Sajnos, ez valahogy megint nem fog vonatkozni az illegális
fegyvertartókra, csak a gyűjtőkkel, ismerkedőkkel,
kereskedőkkel, sportolókkal szúrnak ki. (Ellenben
megnyugtatják a bűnözőket: még kevesebb esély lesz arra,
hogy valaki fegyverrel védekezik ellenük)
|
hétf. júl. 28, 2003 7:11 |
|
|
buenosdias
|
A múltkor hallottam,hogy Európában 9 millió cigány él.Kellene nekik egy külön országot csinálni.Megnézném,hogy mire mennek és mennyi idő alatt nyírják ki egymást.Azt tudnotok kell,hogy a cigányoknál fajgyűlölőbb nincs.Amelyikük meg viszi valamire az tagadja a származását.Mondjuk nem egy Eu-konform megoldás,de ha minden tolvajnak a fél karját levágnák.......
|
hétf. júl. 28, 2003 0:38 |
|
|