|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 27 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
test
ezüst tag
|
kigyosi:
alapesetben kutyát nem érdekel. viszont elegendő, ha valakinek nem tetszik a Te vagy. vmelyik családtagod arca, és hálából felnyom. Kis faluban meg nincs titok, ebből a szemponból a nagyváros jobb.
Egyébként meg az a baj ezzel, hogy viszonylag kis erőfeszítéssel bizonyítható az elkövetés, így gyorsan tudja javítani a felderítési statisztikát.
A hdd-det dughatod ahova akarod, ha nagyon akarják szétkapják az egész lakást, de - bár pontosan nem tudom az akutális törvényt - ha mondjuk 2-3 ember azt vallja ellened, hogy nálad függetlenített, nehéz lesz kijönni belőle, de legalábbis sok pénzed elmegy ügyvédre, és máris nem érte meg az egész piti kis bizniszed.
|
csüt. aug. 07, 2003 10:03 |
|
|
antcck
|
Remélem, hogy a 36Ft-os Perfekt meg a 12 Ft-os hangposta után mostmár végre rájönnek a szolgáltatók, hogy nem "erőszakkal" kell az ügyfeleket megtartani. Gondolok itt a SIM-Lock-ra. Külföldön, rengeteg helyen ez unlock nem számít bűncselekménynek és ott van számos olyan szolgáltatás is, amit még nálunk nem is terveznek.
Addig meg úgy is maradni fog a szürke/fekete unlock, az ügyesek csinálják, a mohó kis hülyegyereket (akik, 3-5e Ft-ért hirdetik az ingyen letölthető NCK Clac.-ot) meg szívjanak.
|
csüt. aug. 07, 2003 7:38 |
|
|
zsolti4
|
Ettől azért ne félj... ha vészes, Macika kiszedi.
|
csüt. aug. 07, 2003 7:19 |
|
|
Tombike
arany tag
|
ilyen emberek elerik h bezarjak meg a forumot is.....
|
csüt. aug. 07, 2003 6:55 |
|
|
kispedro
gyémánt tag
|
Kigyosi:
Nem akarlak megsérteni, de mond, te normális vagy?Pont egy ilyen fórumon teszed fel ezt a témát, amit mindenki néz?
Meg milyen hülye beszólások ezek: "ha mondjuk jönnek a rendőrök és kinézek az ablakon, mert mindig kinézek, és látom hogy ők azok akkor vinyó ki hátsó ajtón ki elásni vagy átdobni a szomszédba"
"De ha az elrejtést úgy meg tudom csinálni (mert meg tudom csinálni) hogy nem találják meg a vinyót meg ha melléteszem a kábeleket sem akkor végülis csak a hamis szoftver az ami gáz lehet mert nem eredeti szinte semmi cuccom!" A hamis szoftverért is ugyan úgy meg****nak.Soxor volt már a tévében, hogy kimentek a béesáék a házakba a userekhez és nem eredeti oprendszert találtak nála, ezért akár 5 évet is kaphattak.Bár nem tudom ebből mi igaz.
"Nahar!
Amúgy te csinálod?" Szerinted rajtad kívül van olyan ember, aki ezzel dicsekedne?
"De ezt nem egy budapesti meg nyír1házi viszonylatban kell nézni hanem egy kis falu kb 3000 lakossal és a környékén is ilyesmi kaliberű helyek." Miért nem árulod már akkor el a pontos címed?
Szerintem csináld nyugodtan tovább.Ma már rohadt jó kis összkonfortos börtöncellák vannak.(2 szoba, konyha, UPC, HBO, stb.)
kispedro
|
csüt. aug. 07, 2003 5:47 |
|
|
Vendég
|
Mondhatják hogy ezek kis piti ügyek. Igen, de sok van belőle. És mint tudjuk, sok kicsi sokra megy. Nem lehet tudni hogy a rendőrség, bíróság mikor elégeli meg és fog példát statuálni elrettentésként. Lehet hogy a konkrét esetben az egész nyomozási procedúra a többszörösébe kerül mint amennyi az okozott kár, de a törvényeknek érvényt szerezve példát statuálva elrettentenek másokat hogy ilyet csináljon. Így viszont már más a helyzet, mert esetleg megelőztek olyan bűncselekményeket, amiknek az elkövetése nagyobb kárt okozott volna mint amennyi a nyomozás teljes költsége.
Persze senki sem szeretné ha rajta statuálnának példát, ezért szerintem is felejtsd el az egészet. Maximum ha magadnak csinálod, saját készüléken.
|
szer. aug. 06, 2003 21:03 |
|
|
motorolaj
|
nah akkor meselhetek? egyik ismeros mondja remegve, notebookkal jarT fuggetleniteni, helyszinen is csinalT, de aztan felhagyott vele. a lenyeg, kiment kuncsafthoz, autoban csinalta, kozben beszel a tulajjal, pgsm es volt a telcsi, mondja a cegnel valtanak at vodara, es nem akar masik telefont venni, es elkezdte meselni milyen jo percdijai vannak a rendoroknek a vodanal, itt dolgozik a kapitanysagon, fia is rendor..stb..gyerek total be volt ****, csak lesett ki a fejebol, gondolkozott hogy sprintel e egyet, korulnezett sehol senki, vegulis megcsinalta, kifizettek, de ezek utan SOHA nem vallalt tobb telefont. ertheto, nem? mondjuk tiniknek jo penzkereseti lehetoseg, de bukos dolog lehet. ha egyszer megijedsz, sztem hagyd abba, nem er annyit. udv. motorola(j)
|
szer. aug. 06, 2003 19:59 |
|
|
pala3
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11 Tartózkodási hely: Budapest
|
Az új Be szerint a halszthatatlan a halasztást nem tűrő kifejezést használja. De maga az eset nem komoly. Bizonyítani is nehéz. Nem érdemes parázni, bár az tény, hogy a veszély ott lebeghet a feje fölött. Nem lehet tudni, melyik telcsi variálást kérő, lesz az aminek nem látszik.
|
szer. aug. 06, 2003 19:48 |
|
|
.BrOnZ.
|
Azt azért ugye nem gondoljátok komolyan, hogy néhány db., fk
által elkövetett unlock "halaszthatatlan" nyomozati
cselekményként határozat nélküli ciánozást eredményez???
)))))))))
--------------------------------------------------[BrOnZ]-----
|
szer. aug. 06, 2003 19:40 |
|
|
pala3
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 11 Tartózkodási hely: Budapest
|
Újra csak azt mondom, hogy szabályos. Hidd el. Vagy esetleg
te ezzel foglalkozól? Egyébként ajánlom figyelmedbe a
Büntetőeljárási törvényt. A halasztást nem tűrő esetekben,
a házkutatási engedély nem szükséges. Nyaralás közepén meg
boccs, de nem nyomom fejből melyik szakasz szám alatt van.
De holnapra megnézem neked.
A leírás alatt meg ezt értettem. A lefoglalás egyébként
határozattal történik, két hatósági tanú jelenlétében,
bűnjelcimkével ellátva, külön csomagolva, a megfelelő
rögzítés után.
|
szer. aug. 06, 2003 19:05 |
|
|
Nahar
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 13 Tartózkodási hely: Szeged
|
> De ezt nem egy budapesti meg nyír1házi viszonylatban kell
nézni hanem egy
> kis falu kb 3000 lakossal és a környékén is ilyesmi
kaliberű helyek.
> Szóval kicsi az esélye a lakossági bejelentésnek meg
ezeknek.
Szerintem viszont még rosszabb, már mindenki tudja, hogy
mivel foglalkozol, s elég egyetlen egy rosszakaród, s név
nélkül megteheti ellened a feljelentést, amit ugyebár
kötelesek kivizsgálni (van már valami 06-80-as zöld szám,
ahol név nélkül be lehet jelenteni a büncselekményeket,
hasonlóan a BSA-hoz).
|
kedd aug. 05, 2003 22:03 |
|
|
Nahar
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 13 Tartózkodási hely: Szeged
|
"Viszont el kell keserítelek, mert hk parancs nélkül is pl.
bejelentésre is kimehetnek, hogy un. azonnalos ügyként
végezzenek egy nyomozati cselekményt."
No, ilyen nincs! De legalábbis nem szabályos!
Olyant már hallottam, hogy faxon kértek házkutatási
parancsot (a nyomozást egy másik városból indították), s a
megérkezéséig ott álltak a nyomozók a hatósági tanúval az
ajtóban.
"A jkv.-t utána megírják."
A (lefoglalási) jegyzőkönyvet a helyszínen, a hatósági tanú
jelenlétében kell megírni!!!
|
kedd aug. 05, 2003 21:59 |
|
|
kigyosi
|
És mi lett???
De ezt nem egy budapesti meg nyír1házi viszonylatban kell nézni hanem egy kis falu kb 3000 lakossal és a környékén is ilyesmi kaliberű helyek.
Szóval kicsi az esélye a lakossági bejelentésnek meg ezeknek.
Persze ezzel nem azt akarom mondani hogy nem lehet lebukni de azért csökkent az esélyeket, nem?
|
kedd aug. 05, 2003 21:54 |
|
|
Nahar
ezüst tag
|
Nem, nem foglalkozok ilyennel, rálátásom csak onnan van,
hogy van 3 nyomozó, illetve vizsgáló haverom, s velük
ilyenekről is szoktunk beszélgetni.
|
kedd aug. 05, 2003 21:54 |
|
|
pala3
ezüst tag
|
Ha 17 éves vagy akkor fiatalkorúakra vonatkozó eljárási szabályokat és ítéletet hozznak, mivel az elkövetés kori kor számít.
Viszont el kell keserítelek, mert hk parancs nélkül is pl. bejelentésre is kimehetnek, hogy un. azonnalos ügyként végezzenek egy nyomozati cselekményt. A jkv.-t utána megírják.
Volt ilyen ügyem...
|
kedd aug. 05, 2003 21:48 |
|
|
kigyosi
|
Nahar!
Amúgy te csinálod?
|
kedd aug. 05, 2003 21:48 |
|
|
Nahar
ezüst tag
|
1. Amennyiben a bűncselekményt 17 éves korodban követed el, akkor (függetlenül, hogy hány éves vagy az ítélet meghozatalakor), mint fiatalkorú ítélnek el.
2. Csak úgy, "hasra-ütésre" nem mennek ki hozzád házkutatási paranccsal a bűnüldöző szervek. Csakis alapos gyanúval. Vagy bebuksz, hogy hirdetésedre egy csali-rendőr jelentkezik, esetleg egy lopott telefont függetlenítesz, s a lopós ember bukik, s rajta keresztül jutnak el hozzád, stb. Ezekben az esetekben nem szükséges, hogy nálad függetlenítésre alkalmas software-t találjanak, akkor is mész a bíróság elé.
|
kedd aug. 05, 2003 21:34 |
|
|
Vendég
|
Nyugodt lehetsz benne, ha egyszer képbe kerültél, kimennek a rendőrök, nem véletlenül tették. Tegyük fel, nem találnak unlock progit, se kábelt, mert eldugtad. Az a 10 telefon felkelti az érdeklődésüket. Javításra, nocsak egy kis bizonyítékot bizonyára kérnek hogy tényleg tudsz talafont javítani vagy nem. Úgysem fogják elhinni hogy tudsz, otthoni körülmények közt, mindenféle speciális célszerszám nélkül?
Ha kézzelfogható bizonyítékot ott, akkor esetleg nem is találnak, hidd el, figyelni fognak. Egy rossz lépés és már ki is "törted" a nyakad. nem olyan hülyék ám a rendőrök mint ahogy azt sokan gondolják.
|
kedd aug. 05, 2003 21:21 |
|
|
Salamander
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1341 Tartózkodási hely: Inzell
|
Volt errol korabban egy topic. Asszem vkihez kimentek, a fuggetlenitest nem tudtak rabizonyitani, de az atirt cd-kert lettek problemai, es az is eleg volt neki.
|
kedd aug. 05, 2003 21:19 |
|
|
kigyosi
|
De ha az elrejtést úgy meg tudom csinálni (mert meg tudom csinálni) hogy nem találják meg a vinyót meg ha melléteszem a kábeleket sem akkor végülis csak a hamis szoftver az ami gáz lehet mert nem eredeti szinte semmi cuccom! (kivéve néhány PCWorld CD-t ) )
Mondjuk van még néhány teló nálam (vagy 10 db) de azok servic-re várnak!
|
kedd aug. 05, 2003 21:12 |
|
|
Salamander
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1341 Tartózkodási hely: Inzell
|
Szerintem ilyenkor eleve hazkutatasi engedellyel mennek ki.
|
kedd aug. 05, 2003 21:11 |
|
|
Vendég
|
Esetleg ha házkutatási paranccsal mennek ki és a lakáson belül van a mobilrek a winyóval, azt megtalálják. Ha pedig megtalálták, igen kíváncsiak hogy ugyanmár miért van eldugva. Belekukkantanak az adatokba és már fel is kínálnak egy szép rozsdamentes karperecet. Ha jól viselkedsz, esetleg még azt a megtiszteltetést is kivívhatod, hogy te magad tedd a kezeidre a bilincset.
|
kedd aug. 05, 2003 21:08 |
|
|
kigyosi
|
Szóval azt mondjátok hogy ez a unlock progi elrejtés ez jó ötlet?
|
kedd aug. 05, 2003 21:08 |
|
|
Salamander
gyémánt tag
|
Ilyenkor max. radbizonyitjak a lopott szoftvert. Gondolom nem eredeti win, stb. fut a gepeden, hanem masolt.
|
kedd aug. 05, 2003 21:01 |
|
|
kigyosi
|
Amúgy itt senki nem függetlenít telókat?
Vagy van valami trück amivel ke lehet kerülni ha esetleg kijönnek a zsernyákok?
(mert nekem egy külön vinyón van minden ami egy mobil racbe van és ha mondjuk jönnek a rendőrök és kinézek az ablakon, mert mindig kinézek, és látom hogy ők azok akkor vinyó ki hátsó ajtón ki elásni vagy átdobni a szomszédba vagy ilyesmi, és cask a kábelek maradnak ami mind boltból lett véve és számla is van róla! Azt mondom logózásra kell!
A programok meg nincsenek meg mert az a vinyón volt!
Ez így nem jó?
|
kedd aug. 05, 2003 20:58 |
|
|
Vendég
|
2-5 évig terjedő dutyit. Attól függ mennyit tudnak rád bizonyítani. Ha most kapnak el, akkor sem jobb a helyzet, mert az ügyet jól elhúzzák, addigra betöltöd a 18-as és már mehetsz is a kaptárba. Volt már ilyen, csak nem telefontémában. Azt hiszem valami lopás, vagy rablási ügy volt. Az is 17 éves volt és mint tudjuk a bírósági ügyek eltarthatnak évekig is. Közben betöltötte a 18-ik életévét, és már ment is a felnőtt börtönbe a fiatalkorúak börtönéből. (vagy hogy is hívják)
Szóval jobb ha felhagysz az ilyenekkel. Kevésbő bűnösnek tűnő dolgokért is lehet jó kis büntetéseket kapni. Lásd a Szabadságot - Westel? topikot. Ott a szervezőkre gondolok.
|
kedd aug. 05, 2003 20:47 |
|
|
kigyosi
|
Hi!
Most egy olyat fogok kérdezni amiért gondolom sokan fogtok szídni mert hogy mekkora hülyeség de én akkoris megkérdezem!
Ha én nyomom (unlock) a telókat és mondjuk 1 év után elkapnak akkor én azért mit kaphatok?
(17 éves vagyok)
Pénzbüntetés (az kb mennyi) vagy dutyi?
Köszi!
|
kedd aug. 05, 2003 20:30 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 27 hozzászólás ] |
|