Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. jan. 10, 2025 18:53

Hozzászólás a témához  [ 187 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4
A Westel szerint nem szerencsés a tarifacsökkentési verseny 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Mindenesetre én Winkler úr helyében csendben maradtam volna! Mit várt? Hogy majd mindenki elkezdi sajnálni??? Ezzel inkább csak azt érte el, hogy röhögnek rajta! Nem tetszik neki az, hogy verseny van. Biztos jobban érezné magát, ha monopol helyzetben lennének és repkednének a 130Ft-os percdíjak, de szerencsére nem ez a helyzet.

szer. aug. 20, 2003 6:36
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Hozzászólás 
Az is igaz, hogy ugyan 90 ezerrel nőtt az előfizetők száma, de ugyanakkor a letelefonált mobil percek száma csökkent a HIF mostani jelentése szerint. Ez is bosszanthatja a cégeket. (Nemcsak a westelet, de a westelt különösen!) Közben a vezetékesről letelefonált percek száma nőtt, az ottani, csökkenő előfizetőszám ellenére. (Jelenleg 2-szer annyi a letelefonált perc a vezetékesről indítva, mint a mobilról! Ezt sokan el sem fogjátok hinni addig, amíg meg nem nézitek a jelentést a www.hif.hu-n)
A piac tehát erősen árérzékennyé vált. Nyugaton a hálón belüli hívások már olcsóbbak, mint a vezetékes távolsági hívások, míg ez nálunk nem igazán van még így. Van még hova csökkenteniük, hogy a lemobilozott percek száma is nőjön folyamatosan...

szer. aug. 20, 2003 5:43
ezüst tag

Hozzászólás 
Nem vagyok rosszmájú, de még ma is el kap a röhögés, ha a voda első UNO-s reklámjára gondolok. Az egyik verőlegény szerint a "főnöknek is meg kell élnie valamiből". Ez a verőlegény régi filmekben is ávós, vagy nyilas "verőlegényeket" játszott. Mindig nagyon szerettem, mert írtó jól játsza a szerepeit. Amikor pedig megláttam a reklámban...
Én még szívesen látnám a mentőállomás bejáratánál, amint várják az "feltalálót" a kezelés után.

De a viccet félretéve, a Westelnek is el kell gondolkodnia azon, hogy hogyan lehetne spórolni a költségein. Pl rengeteg márkaképviselet tudtommal még a westel tulajdonában van. Ahol hatalmas bérekért foglalkoztatnak tucatnyi vezetőt és kevesebb alkalmazottat. Vagy érdemes elgondolkodni azon, hogy az un "meetingeken" mennyi pénzt is hagynak a cég dolgozói a luxus szállodákban? Vagy megszámolta-e valaki, hogy a rengeteg dolgozóknak járó szinte korlátlan ingyen beszélgetésre lehetőséget adó mobiltelefonokkal mennyit pént herdálnak el? stb

A Westel megszokta a szinte monopol helyzetét (és a csendes alkut a Pgsm-el) és nehezére esik kiszálni a meleg dagonyából. A Westeles ig.hely urakat nagyon bosszanthatja, hogy egy ideje nem tudnak semmit tenni a Vodafon növekedése ellen. Nem tudom pontosan mikor, de nagy hír volt, hogy a Vodafone átlápte a 10%-os (előfizető részesedési) küszöböt, ma-holnap pedig a 15%-ot fogja. Továbbá a fent említett úrnak (is) alighanem hatalmas prémium veszteséget okozott az említett negatív tendencia. Hatalmas pénzekről van szó!

szer. aug. 20, 2003 1:01
vas-tag

Hozzászólás 
"A Westel nem reagál a hasonló lépésekre, akármennyire is
lemegy kutyába a versenytárs"

Érdekes...nem a pannon vs westel ovodás egymás fikázó
reklámjain röhögtünk nem is olyan régen? Percről percre
jobbak vagyunk. Nem is, mert mi vagyunk jobbak. De mi
akkor is jobbak vagyunk, mert több táblázatot tudunk
egymás mögé rajzolni:)

szer. aug. 20, 2003 0:44
vas-tag

Hozzászólás 
nem tudom, de nem hiszem hogy ar/szolgaltatas aranyban ne lenne jobb kis hazanknal, ahol evekkel ezelott gyer lefedettsegkor is iszonyatos dijak voltak, sot, lasd a vodat, aki egesz korrekt aron kinalja a cuccait, es az o lefedettseget... na ennel olcsobb a szlovak. hogy jobb-e...

szer. aug. 20, 2003 0:05
arany tag

Hozzászólás 
Szlovákiában milyen színvonalú a lefedettség?

kedd aug. 19, 2003 23:49
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Ja, sikerült is nekik a Turbo Internet out-of-the box copy-
ja...

kedd aug. 19, 2003 23:48
vas-tag

Hozzászólás 
a westelnek nem mondtak, hogy meg szlovakiaban is olcsobbak a perc es sms dijak, mint itthon? :) sot, a gazdag orszagokban is...

kedd aug. 19, 2003 23:35
arany tag

Hozzászólás 
milettvolnaha...

kedd aug. 19, 2003 21:48

Hozzászólás 
Elvileg bemondja majd egy automata.

kedd aug. 19, 2003 21:47

Hozzászólás 
Játszunk el kicsit a gondolattal:
Mi lenne itt, ha csak a Pannon és Westel lenne, mert a Voda nem lenne. Milyen árak és milyen minőségű szolgáltatások lennének?

A számhorozhatóság után hogyan tudjuk meg, hogy ki milyen hálózathoz tartozik???

kedd aug. 19, 2003 21:42

Hozzászólás 
Ha a postpaid harc is beindulna... hmmm.... decemberben havidíj nélkül hosszabítanák meg az ingyendumám... hmmm...
Najó, kiveszem a kezem a biliből. :)

kedd aug. 19, 2003 21:16
a fórum lelke

Hozzászólás 
hehehhe, csak most látom!

újat én se tudok mondani, csak hogy én is sírnék és mindenfélét kitalálnék /lásd k+f/, ha valaki miatt elesek az extraprofitom egy részétõl!

másrész a voda reklámjai tényleg gusztustalanok. Én az elsõ uno-s reklámra egy olyannal válaszoltam volna /a p/w helyében/, hogy a verõemberek elveszik az unot, megpróbálnak telefonálni vele, s az kiírja, hogy NETWORK BUSY ill. NO NETWORK!!!!! :)))) majd visszaadják...

kedd aug. 19, 2003 20:58
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Tesco nem kezdene sírni, mert elkezdené versenyeztetni a beszállítóit, hogy melyikük ígér alá a Cora/Auchan áraknak

kedd aug. 19, 2003 20:46

Hozzászólás 
Mit röhögne mindenki, ha a Tesco elkezdene sírni, hogy a Cora és az Auchan az árleszállításaival szorongatja az ő tökeit, és ez nem egészséges. :)
A nép meg örülne is, mert olcsóbban tudna vásárolni.

kedd aug. 19, 2003 19:31

Hozzászólás 
:)
http://www.privatbankar.hu/html/cikk/ko ... entar=5494
A mobilszolgáltató nem kíván részt venni az utóbbi időben egyre jobban elfajuló árháborúban - avagy Westelből nem lesz szalonna.

A Westel a továbbiakban nem kíván részt venni a mobiltávközlési cégek tarifacsökkentési versenyében, hanem a minőségi szolgáltatások folyamatos fejlesztésével igyekszik reagálni a piaci kihívásokra - mondta Winkler János, a társaság vezérigazgató-helyettese kedden Budapesten egy sajtóbeszélgetésen.
A vezérigazgató-helyettes bírálta a Vodafone radikális árcsökkentési és kommunikációs politikáját. Szerinte ezáltal a piacon olyan negatív árspirál jön létre, amely a profitabilitás fenntartása mellett egyebek között ellehetetleníti a vállalatok hatékony kutatási-fejlesztési tevékenységét.
Mint ismeretes, az utóbbi hetekben óriási árharc bonatkozott ki a pre-paid kártyás szolgáltatások piacán. A Westel fenti közleményét azt követően tette közzé, hogy múlt héten bejelentette, hogy szeptember 1-jétől a legolcsóbb tarifákkal jelentkezik majd: a Domino Nap díjcsomag előfizetői a saját hálózaton belüli és a belföldi vezetékes számokat egész nap mindössze 33 forintért, míg a többi hazai mobilhálózat ügyfeleit 39 forintos percdíjjal hívhatják. A Westel bejelentése előtt nem sokkal a Pannon GSM hirdette meg a Pannon Perfekt csomagját, aminek az előfizetői egész nap 36 forintos percdíjért telefonálhatnak bármilyen hálózatba.
Az áresés kiváltója azonban a Vodafone volt: ez a cég a VitaMax Uno csomagját július elején dobta piacra az egész napra és bármilyen hálózat hívására vonatkozó 39 forintos tarifával. Ez a csomag az ár kivételével csak abban különbözik a másik kettőtől, hogy a 39 forintos percdíjat az első perc letelte után 30 másodpercenként számolják ki az ügyfélnek.

A vezérigazgató-helyettes sérelmezte, hogy a Vodafone nem csak erős árcsökkentést, hanem agresszív kommunikációt is bevet az ügyfelek megszerzésére. Példaként a Vodafone egyik "szalonképtelen" televíziós reklámját említette, amelyben szavai szerint a versenytárs cégeket brutális verőlegényként, azok ügyfeleit pedig izzadó, hájas emberekként ábrázolják. "A Westel nem reagál a hasonló lépésekre, akármennyire is lemegy kutyába a versenytárs" - fogalmazott Winkler János.

A Winkler János meg sírjon tovább, és menjen haza anyuci szoknyájához, ahol megint elpanaszolhatja, hogy de csúnya cég ez a VODAFONE!
Biztos kevesebb lesz az évvégi prémiuma a "köcsög" voda "mégköcsögebb" árlehajtása miatt.

kedd aug. 19, 2003 19:09
ezüst tag

Hozzászólás 
barcsak indulna mar a post-paid harc es a westel sem a toket simogatna (zsolti ez allat volt:DDD).:)

kedd aug. 19, 2003 18:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Én du. 5 körül olvastam az MTV Teletexten a hírt,de azóta már módosítottak rajta.
Először úgy szólt, hogy "a Westel nem száll be a további árversenybe, ehelyett a minőségi szolgáltatásokra helyezi a hangsúlyt" és vmiért ez a mondat teljesen eltűnt az azóta már átfogalmazott hírből...
Lehet, hogy nem tetszett a Westel marketingeseknek...

Amúgy meg, fújjj, szemét Voda! Amiért ma már sokkal olcsóbban lehet telefonálni, mint 2-3 évvel ezelőtt és nem 120Ft-os (vagy még nagyobb) percdíjakkal cseveghetünk!!!

Kicsit (de inkább nagyon) SZÁNALMAS nyilatkozat a Westel vezérigazgató-helyettesétől. Úgy látom, savanyú a szőlő és nagyon nem tetszik nekik, hogy már hónapok óta a Voda szerzi a legtöbb előfizetőt. És vajon mi vár rájuk még jövő májusban a számhordozhatósággal?

Nem semmi. A Pannon "Király" azért sírt, mert a fogyasztók nem értékelték a CSAK szerintük jóval kedvezőbb mp alapú (csúcsidős, közel 100Ft-os) percdíjaikat, a Westel "másodpilóta" meg bírálja a Vodát, mert aljas módon előfizetőket próbál szerezni olcsóbb percdíjakkal.

Kíváncsi vagyok a post-paid harcra, mert szerintem rövidesen ez is elindul.

kedd aug. 19, 2003 17:44

Hozzászólás 
A Vodavezír megmondta, hogy nekik nem kell a kutatásra
költeniük, mert mindent átvesznek a nyugatabbi vodáktól.
Majd ők K+F-eznek. Van mit szórni így.

kedd aug. 19, 2003 15:22
ezüst tag

Hozzászólás 
Na mind1, én mentem aug. 20-át ünnepelni..

kedd aug. 19, 2003 15:22
arany tag

Hozzászólás 
A számból vetted ki a szót...

kedd aug. 19, 2003 15:17
arany tag

Hozzászólás 
A számból vetted ki a szót...

kedd aug. 19, 2003 15:14
arany tag

Hozzászólás 
sorolhatod, de most úgyis fikatime van

kedd aug. 19, 2003 15:12
ezüst tag

Hozzászólás 
Fejlesztés:

-bázisállomás építés
-GPRS, MMS, tartalomszolgáltatás,
-OTP Mobilbank
soroljam még?

A K+F NAGYON FONTOS. A leggazdagabb országokban a legmagasabb a K+F kiadás (GDP arányosan) pl. Finnország is a K+F-el emelkedett fel, és a fránya USA is rengeteget költ erre. Az összes amerikai űrutazás, lopakodó repülőgép, és az egész informatika ebből nőtt ki.

kedd aug. 19, 2003 15:02
arany tag

Hozzászólás 
OFF

A piacgazdasag az a burokratikus koordinacionak es a piaci koordinacionak a hazassagabol szuletett... :-)

ON

KMF

kedd aug. 19, 2003 14:58

Hozzászólás 
Arra én is kiváncsi lennék, hogy K+F -re ők mit fordítottak
eddig, ami így most meghiúsul. :) Valószínű, hogy a kutatás
eddig, a "meddig, hogyan emelhetjük az árakat a fogyasztók
átverésével" témakörre korlátozódott, a Westel ezt tényleg
érezheti "nem szerencsés" pénzkidobásnak mostantól. :))

Az bezzeg még mindig nem tudatosult az emberekben, hogy ha
1 SMS 1/4 kbyte (256 Byte), akkor miért is kerül olyan
sokba az MMS-ekhez képest? :)))
(Ez megint eszembe jutott...)

kedd aug. 19, 2003 14:57
arany tag

Hozzászólás 
Ezt komolyan kérdezted?

kedd aug. 19, 2003 14:54
ezüst tag

Hozzászólás 
Ezen csak röhögni tudok! :)
A piacgazdaság akkor nem az árversenyről szól?
Szegény westel még a végén megsajnálom. Akkor most nem lesz annyi sok milliárd bevétele, csak pár millával kevesebb! Szegények, jó, hogy fel nem kopik az álluk! :)

kedd aug. 19, 2003 14:42

Hozzászólás 
Mégis mit képzel magáról ez a Vodafone!
Jön itten nagy tőkeerőssen, belesz@rik a kellemes langyos állóvízbe, és még csinálja itten a fesztivált, meg árversenyt, meg pofátlan reklámokat?
Mit akar ez itt?
Miért nem akart neki is jó lenni a 100Ft-os percdíj?
Csak vakarhatta volna mindenki a golyóit a szép langyi vízben, és munka és gond nélkül jött volna a della.
De ez itten ugrabugrál. Mi meg olyan idegesek lettünk, hogy most nekünk is ki kellett szállni a pincsi-pancsolóból!
Most meg majd nekünk is ugrabugrálnunk kell itt!
Fúj!

kedd aug. 19, 2003 14:41
vas-tag

Hozzászólás 
Winkler úr(?) szerint az alacsonyabb árak ellehetetlenítik az K+F-t. Kíváncsi vagyok eddig abból a halom pénzből mit kutattak-fejlesztettek?

kedd aug. 19, 2003 14:38
arany tag

Hozzászólás 
sírjál csak westel sírjál! :D

kedd aug. 19, 2003 14:38
ezüst tag

Hozzászólás 
Sajnállak wes(ztes)tel...

kedd aug. 19, 2003 14:23
arany tag

Hozzászólás 
"A Westel szerint nem szerencsés a tarifacsökkentési verseny"

Nem jó a topic-cím! Gondolom copy-paste volt, és lemaradt a "Westelnek" szó a végéről.

kedd aug. 19, 2003 14:07

Hozzászólás 
Hááát, ha én 200%-os hasznonnal eddig 500 Ft-ért adtam a fabatka darabját, és a piacra bekerül egy olyan kisfarkas, amelyik 300 Ft-ért adja ugyanazt, akkor nekem is az lesz a véleményem, hogy {b}nem egészséges az a verseny{/b}, mégpedig {b}számomra{/b}.

Valahogy nehezen birom, ha egy ember/cég tele lóvéval elkezd sírni.
Valahogy nem sikerül hitelesnek :c)))

kedd aug. 19, 2003 13:52
Profil Privát üzenet küldése ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
LOL? :)

kedd aug. 19, 2003 13:52
arany tag

Hozzászólás 
szerintem amúgy sem kell már különösebb csökkentésekre számítani sehun

kedd aug. 19, 2003 13:51
arany tag

Hozzászólás 
A Westel szerint nem szerencsés a tarifacsökkentési verseny

augusztus 19. 14:06
[MTI]

A Westel szerint nem szerencsés a mobiltávközlési cégek tarifacsökkentési versenye. Winkler János, a társaság vezérigazgató-helyettese kedden Budapesten egy sajtóbeszélgetésen bírálta a Vodafone radikális árcsökkentési és kommunikációs politikáját. Szerinte ezáltal a piacon olyan negatív árspirál jön létre, amely a profitabilitás fenntartása mellett egyebek között ellehetetleníti a vállalatok hatékony kutatási-fejlesztési tevékenységét.

Forrás: index.hu

kedd aug. 19, 2003 13:39
Profil Privát üzenet küldése ICQ
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 187 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4