Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. jan. 09, 2025 23:57

Hozzászólás a témához  [ 24 hozzászólás ] 
USB port bekötése az alaplapon 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Szia Dester

Ha lehet, az emlitett drivert nekem is kuldd el legyszi az "aromo" mailbox.hu-s cimre.

vas. aug. 10, 2003 17:41
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás 
Az mé lehet, hogy legalább 5ször kell bedugni a pendrájvot ahhoz, hogy egyszer megismerje? Négyszer "ismeretlen usb eszköz" üzenet. Két gépen is. (XP)
Kösz.

szomb. aug. 09, 2003 17:46

Hozzászólás 
Sziasztok!

Úgy néz ki, nem jött link, se mail eddig ...
Asszem teszek fel egy Win2000-et, és meglátjuk.

Gabor

szomb. aug. 09, 2003 17:40
platina tag

Hozzászólás 
Csak hogy egy kicsit elkeserítselek: nálam ugyanez volt a házam elején lévő egyik kivezetéssel (a másik tökéletes). Egy digitális fényképezőt dugtam rá, amit meg is ismert (WinXP alatt). Azonban semmiképp nem akart megjelenni a meghajtója. A másikba átdugva tökéletesen ment. Ezután az alaplapon megcseréltem a csatlakozókat, de ekkor is ugyanaz volt a ****, vagyis az alaplapra jól dugtam rá.
Azért remélem nálad csak driver hibáról van szó.

Dester, légyszi nekem is küldd el (fasigabor@mailbox.hu, persze ha van, akkor link is elég)! Nekem csak egy 32 megás Samsung pendrive-om van, de az új funkciók mindig jól jöhetnek :-). Milyen funkciókról van szó? Nekem az egyetlen gondom az volt, hogy csak Win98 alól lehet bootolhatóvá tenni. Próbáltam más flash drive-ot is, arra elég volt rámásolni a fájlokat (mint kislemezre).

pén. aug. 08, 2003 23:29
platina tag

Hozzászólás 
Én is szeretném!
(főleg a linket,ha van.)
köszi.

pén. aug. 08, 2003 22:05

Hozzászólás 
Köszi, Dester, te mentetted meg a Flash Drive-omat!
Már a kalapácsot emeltem fölé :-)

Ide küldd: lukacsik49@vnet.hu, de elég, ha egy linket mondasz, ahonnét le tudom tölteni ...

pén. aug. 08, 2003 21:48
gyémánt tag

Hozzászólás 
Milyen flash drive? Nekem egy 256-os szürke fekete van, pici piros lámpával rajta.

Ha neked is ez van:
Win98 alatt tényleg kell hozzá driver, de amit a CD-jén adtak, felejtsd el. Az egy gagyi sz*r. Win2000 és WinXP alatt tényleg megy automatikusan, driver nélkül. (WinMe-t nem próbáltam.)
Sikerült szereznem egy Genius Flash Drive drivert, azzal tökéletesen megy, a program szép is, pici is, csak ajánlani tudom. Sok funkciót tud, azokat is, ami a CD-n adott driver esetében még vagy "experimental", vagy "will be developed in the future" (vagy hasonló :). Persze ezek kihasználásához az újabb oprendszerek alá is telepíteni kell, de alap módban enélkül is tudod használni. Ha kell, elküldöm e-mailben, csak küldj rám egy mailt és válaszban megy. A manuallal együtt 1,128,535 byte a mérete.

Üdv: Dester

pén. aug. 08, 2003 21:33

Hozzászólás 
Köszi szépen!

Közben megoldódott, az a variáció, amit Zso mondott! Látszott, hogy melyik tüskék alá megy földelés, mert az nagy felületű nyák volt, a másik végén meg ott volt az 5V, a középső kettőt meg nem kellett cserélni, elsőre jó lett ...
Egy USB-s flash drive-hoz kellett, a Win98-hoz adtak külön drivert (azt írja, hogy Win2000, XP, Me működik vele alaphelyzetből). A drivert feltettem (egy EXE volt, ami automatikusan feltett mindent), de azzal ment el sok időm, hogy nem akarja felismerni a flash drive-ot: a Windows bedugáskor kiírja, hogy új eszköz: "Flash Drive", és drivert akar telepíteni, ami nincs hozzá ... párszor leszedtem a drivert, újra vissza, aztán próbáltam úgy, hogy az eszköz nem volt bedugva az USB-be, de úgy se akarja az igazat.
Mivel a Win felismeri, hogy "Flash Drive" nevű eszközről van szó, gondolom, hogy maga az USB jól működik, különben nem ismerné fel az eszközt, hanem valami driver gond lesz vele ...
Ehhez van ötletetek?

pén. aug. 08, 2003 21:20
ezüst tag

Hozzászólás 
A kukacokat rendezd egymás alá!!/Ezek a csatlakozólábak./Úgy jó!!

pén. aug. 08, 2003 19:49
Profil Privát üzenet küldése ICQ
platina tag

Hozzászólás 
Nekem még megvan egy Acorp 5TX29-es lapom (Intel TX-es), de mivel ezen 2x5 tüske van, így éles logikával kikövetkeztettem, hogy neked nem ilyen a lapod.
A 2x5 tüskés csatlakozókon így mennek a tüskékre a vezetékek (tehát ezek az alaplapon lévő tüskék, és nem a csatlakozó szemből):
Ground, Ground, Data+, Data-, VCC(5V)
VCC(5V), Data-, Data+, Ground, Ground
A színek:
Ground: fekete
Data+: zöld
Data-: fehér
VCC(5V): piros

A 4 tüskés változatnál a szélső földet (Ground) hagyták le. Már csak az a kérdés, hogy ha csak 1 sor van az alaplapon, akkor balra melyik vezeték található. Nálam (5 tüskénél) 1-essel az 5V-os tüskét jelölik. Ha az alaplapodra van írva 1-es valamelyik tüske mellé, akkor ez valamit segíthet.
Az én tippem: a 2x5-ös csatlakozóból az első (bal oldali) tüskére az alsó sor első lyuka illik.
Két lehetőséged van:
- beméred a két szélső tüskét, és úgy eldől, hogy melyik az 5V, és melyik a föld (a többi sorrendje adott)
- vagy a tippem alapján bátran rádugod ;-)

Megjegyzem nem nagyon értem, hogy minek 5 tüske, mivel az usb-s csatlakozókon már csak 4 érintkező van.

pén. aug. 08, 2003 19:48
ezüst tag

Hozzászólás 
Ja: 1 láb
5V--@ @--5V
USBP0- @ @-USBP1-
USBP0+ @ @USBP1+
GND--@ @--GND
8láb
Remélem érted?!
By Zso:-)

pén. aug. 08, 2003 19:47
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali!
http://y2k.nstl.com/html/tekram_y2k_compliant.html
P5T30-A4
Award Modular BIOS v4.51PGTRM-P5T30A4TM-V1.07Award Plug and Play BIOS Extension v1.0A07/24/1998-
Tekram ?!Ahogy nyomoztam az jött ki.
http://www.motherboard.cz/mb/tekram/P5T30-A4.htm
Itt a leirat a bekötéssel együtt!!
apollo.saultc.on.ca/~brasheed/cst101_har...p5t30a4_202.pdf
Ha nem jött le...zso_fucker@monornet.hu még egy óráig!Aztán csak egy hét múlva.
By Zso :-)

pén. aug. 08, 2003 19:40

Hozzászólás 
Azt nem tudom ...
Közben kimentem zsákolni, aztán most, hogy visszajöttem, megnéztem egy ASUS A7V333 lap leírásában a lábkiosztást (tudom, hogy nekem nem ilyen van, csak kíváncsiságból), ott is ugyanaz volt, mint a néhány i430 TX-hez talált doksikban, kimértem a csatlakozón, hogy ez szerint hová megy az 5V, meg a föld, és a két megfelelö széle volt. Most szétkapom a gépet, megmérem, hogy 5V-e az 5V, aztán bedugom, és kipróbálom ...

Gabci

PS: ha esetleg nem jelentkeznék kis idő múlva, akkor véletlenül fordítva dugtam be, és meghalt az alaplapom :-(
Szép temetése lesz :-)

pén. aug. 08, 2003 19:35
platina tag

Hozzászólás 
oxi. de Asus, MSI....?

pén. aug. 08, 2003 18:12

Hozzászólás 
A pontos típusa nincs meg, de a ROM által kiírt típusszám:
12/12/97-i430TX-2A59ITG9C-00
Találtam több doksit a neten, amik más-más típusú i430 TX-ekhez voltak, az USB csatlakozók, meg a körülötte levő soros és többi csatlakozók mind ugyanúgy vannak rajtuk (bár azokon 2 USB van egymás mellett, ezen meg csak egyet láttam, de valószínüleg a sok vezeték meg a kevés fény miatt nem jól láttam) ...

Gabci

pén. aug. 08, 2003 18:08
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali!
El kell,hogy keserítselek:Nekem is volt ilyen lapom.Neked van a bioszban USB funkció engedélyezés?Nekem nem volt.A PS2 csatim sem élt rajta.Én sem tudtam életet lehelni egyik csatlakozóba sem.
De azért a bioszt böngészd át!

pén. aug. 08, 2003 18:02
platina tag

Hozzászólás 
Mi a pontos tipusa az alaplapnak?

pén. aug. 08, 2003 17:54

Hozzászólás 
Sziasztok!

Valóban, 12 V nincs rajta, ma délelőtt megmértem egy gépen, amin van működő USB, és csak az 5 V-ot találtam, a másik 3 érintekző föld szinten volt ... most megnézve Adr3nalin által mutatott linket, már látszik is (azért gondoltam, mert rémlett egy régebbi újságcikkből, hogy az USB eszközök kaphatják a tápot az USB vezetéken, és ott van mind 5, mind pedig 12 V, de úgy látszik rosszul emlékeztem).
A kérdés csak az, hogy honnét tudom, hogy melyik a két adatvezeték és melyik a föld, ha mind földponton van (legalábbis kis kézi multiméter szerint, szkópom meg nincsen), de sebaj, ez csak eggyel több vezeték, amit ki kell próbálni a cserénél ...

Zso: a lap típusa Intel 430 TX. A könyve nincs meg, még használtam vettem annakidején ... (a tulaj aszonta elpakolták valahová a dobozával együtt, majd előkeresi, és elhozza ... hát azóta is keresi, pedig már eltelt pár év :-( )

Még várok egy kicsit, hátha lesz hozzászólás, aztán ha nem, akkor próbálgatom, végülis az 5V-ot tényleg könnyen megtalálom rajta ...

Gabci

pén. aug. 08, 2003 17:35
arany tag

Hozzászólás 
Ezzel én már zátonyra futottam, itt a fórumon is próbálkoztam. Én is a PCI-os USB kártyát tudom ajánlani PI-es gépekhez...

pén. aug. 08, 2003 9:15
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali!
Ha nagyon erölteted az alaplapi bekötést,akkor nézd meg a neten a lábkiosztást!Vagy írd ide a mobo tipusát!

pén. aug. 08, 2003 8:51

Hozzászólás 
{i}gondolom, az USB 4 vezetéke: föld, jel, 5V, 12 V, ha jól
tudom{/i}

Nem jól tudod, ott csak +5V van, GND és 2 adatvezeték.
http://www.hardwarebook.net/connector/bus/usb.html

Egyszerűen kimérheted az 5V-ot és a földet, rákapcsolhatod,
az adatvezetékeknek annyira nem baj, ha fordítva vannak, ha
nem menne, megcseréled a 2 adatvezetéket és kész is.

pén. aug. 08, 2003 8:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
És más és más lehet alaplaponként is a tűk kiosztása.

Dester

pén. aug. 08, 2003 0:02
ezüst tag

Hozzászólás 
Hali!
És az alaplap is.Ha nem tudod konkrétan a bekötést inkább vegyél egy PCI-os USB kártyát!
http://www.depo.hu/?page_number=5&tcsid=42&lid=1

csüt. aug. 07, 2003 21:38

Hozzászólás 
Sziasztok!

Új kérdésem van: egy régi PI-es alaplapon van egyetlen darab USB port, 4 csatlakozó tüske (gondolom, az USB 4 vezetéke: föld, jel, 5V, 12 V, ha jól tudom). Ezt kellene kivezetni a számítógép hátuljára, mert még nincs kivezetve. Viszont: a boltban csak olyan kivezetést tudtad adni, amelyen 2 USB csatlakozó van, és mindegyikhez 5 ér megy: 2 fekete, zöld, fehér, piros.
Valahol azt hallottam, hogy az újabb alaplapokon nem ugyanaz az USB csatlakozók sorrendje, mint a régieken, tehát ha pl. a két fekete a föld, nem elég ha rádugom a csatlakozót úgy, az egyik fekete lelóg. Tudja valaki, hogy milyen sorrendben kellene bedugnom a vezeték ereit, hogy jól működjön?
Gondolom, ha valamit fordítva kötök be, az USB-re kötött eszközök tönkremehetnek.

Gabci

csüt. aug. 07, 2003 21:25
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 24 hozzászólás ]