Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: kedd nov. 19, 2024 7:31

Hozzászólás a témához  [ 6 hozzászólás ] 
Hányingert kelt a következő generációs mobilsugárzás? 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
én már csak abban reménykedem, hogy nekem addigra nem lesz mobiltelim, és így kisebb lesz annak az esélye, hogy emiatt fáj a fejem.. el nem hiszitek, hogy amikor kiülök valahova és nézelődök, micsoda rohanás, minden ember fülén mobil, mindenki fenhangon beszélget valakivel, vagy éppen szitkozódik.. én meg lassan hidegrázást kapok a mobiloktól.. :-/ bárcsak jönne gyorsan ide is egy nettszolgáltató.. holnaptól nem lenne mobilom.. áááá.. de szép álom.. :-((((

bodzafa

szer. okt. 01, 2003 21:13
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
persze tudom, nehogy valaki emiatt adotorony tetejere rakjon feszket. az is erdekes amikor egy panelhaz tetejere van felrakva gsm antenna. biztosra veszem ez sem tul elonyos.

szer. okt. 01, 2003 20:57
ezüst tag

Hozzászólás 
Attól még lehet valami káros, hogy rövid távon látszólag pozitív hatása van.

A nikotin is növeli a koncentrációs képességet...

szer. okt. 01, 2003 20:27
arany tag

Hozzászólás 
engem az a resz fogott meg hogy (bizonyos ertelemben) jo hatassal van agymukodesre. kis agytuning lehet jot tenne vizsgak elott - VAGY NEM - ez is benne van - konnyen lehet enni nem szabad elotte :-)

ugy tudom hogy az embert ert radiosugarzasok hatasai meg nem tisztak. csak talalgatnak, feltetelezesek vannak boven. +30ev es rajovunk?!

szer. okt. 01, 2003 20:14

Hozzászólás 
Nu, ez érdekes!!

szer. okt. 01, 2003 19:24
Profil Privát üzenet küldése ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
http://index.hu/tech/mobil/3d1001/

A következő generációs mobilhálózatok rádiójelei egy holland tanulmány szerint fejfájást és hányingert okozhatnak. A holland gazdasági, egészségügyi és távközlési minisztériumok által megrendelt vizsgálat a mai és a harmadik generációs, gyors adatátvitelre is alkalmas mobilhálózatok bázisállomásai által kibocsátott sugárzás hatását hasonlította össze.

"A harmadik generációs bázisállomások által kibocsátott sugárzásnak kitett személyek bizsergő érzést, fejfájást és hányingert tapasztaltak" - nyilatkozta a holland egészségügy-minisztérium szóvivője. A jelenleg használatos bázisállomások esetében ilyen hatást a holland TNO technológiai kutatóintézet vizsgálata nem tapasztalt.

Javítja a memóriát

Meglepő módon mind a jelenlegi, mind a harmadik generációs mobiljelek javították az agy kognitív funkcióit, így az emlékező- és a reagálóképességet is. A kutatók szerint a kísérletben részt vevő személyek éberebbek lettek, amikor rádióhullámoknak tették ki őket.

A gazdasági, egészségügyi és távközlési miniszterek szerint további kutatások szükségesek ahhoz, hogy igazolják a vizsgálat eredményeit, és felderítsék a hosszú távú egészségügyi hatásokat és a jelenség okát. A miniszterek az Európai Bizottsággal is megvitatják a tanulmány eredményeit, mondta a szóvivő.

Láthatatlan sugárzás

A vizsgálat úgynevezett kettős vakteszt volt, vagyis sem a kutatók, sem a vizsgálati személyek nem tudták, hogy mely bázisállomások bocsátanak ki sugárzást, és melyek nem.

A GSM-rendszerű mobilszolgáltatók nemzetközi szövetsége, a GSM Association egyelőre tanulmányozza a kutatási jelentést, és még nem nyilatkozott a kérdésben.

szer. okt. 01, 2003 19:18
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 6 hozzászólás ]