Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. jan. 01, 2025 20:25

Hozzászólás a témához  [ 536 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Következő
Anti-Voda reklám a Westeltől. Kva jó!-:)) 
Szerző Üzenet

Hozzászólás 
Pedig a legnagyobb erénye :-)

csüt. nov. 06, 2003 23:21
Profil Privát üzenet küldése

Hozzászólás 
Tetszik látni ovónéni! A Pistike állandóan bánt! Ja, hogy én éppen most vágtam orrba? Az nem számít.

csüt. nov. 06, 2003 23:05
arany tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Épp ma olvastam a westel sajtóközleményét, hogy a Voda mennyire lejáratja a versenytársait, stb... szegény westel.

Erre most nemrég a TV2-n vagy az RTLKlubon leadták az ominózus Westel reklámot. Nem akartam hinni a szememnek! ;-)

Gabesz

csüt. nov. 06, 2003 22:57
ezüst tag

Hozzászólás 
Macika írta, hogy a westel néha szokott visszahangozni. Én speciel westellel még ezt nem tapasztaltam, viszont a pannonnal nagyon gyakran. Én is párhuzamosan használok pannont és westelt, és mondjuk elég sokat mászkálok a munkám folytán, de borzalmasan idegesítő, amikor egy ügyféllel beszélek, és a saját hangomat hallom vissza olyan erősen, mintha hárman lennénk a vonalban...

csüt. nov. 06, 2003 22:45
Profil Privát üzenet küldése ICQ
platina tag

Tartózkodási hely: Budapest - magamon kívül (félreértéseket elkerülendő: férfitesben, NOKIA 6230i-ben, sw.: V3.81 ;-)
Hozzászólás 
+döbbentő, a cselgáncs móccer jut eszembe az ellenfél energiája kihasználásával

csüt. nov. 06, 2003 18:10
Profil Privát üzenet küldése Honlap
Hozzászólás 
Én főleg azt a VOda reklámot utáltam amikor a **** le akart fogyni és hívta a csajokat, akiknek a rögzítőjén az volt, hogy az új számom 0670... És a végén ****, hogy manapság mindenki Vodafone-os? Meg verték a nyálukat, hogy már 1millióan vannak. Rendben van, hogy hendikeppel indultak, na de akkor is. Úgy mondták, mint ha legalább olyan jól állnának mint a Westel...
Szóval, kijárt már a Vodának ez.

kukacwap

csüt. nov. 06, 2003 17:56
platina tag

Hozzászólás 
A metrós ügylettel kapcsolatban, már a voda is építi a hálóját a föld alatt, a piros metró nagy részén van térerő, a kéken eddig nem tapasztaltam (Deák téren kivül), oda menekültem le tegnap is a barátnőm hívása elől (Ferenc krt), és legnagyobb meglepetésemre megszólalt a telefon! Tehát határozottan fejlődik.

Miért van több mint 3,5 millió Westeles? Mert az emberi hülyeség határtalan, és nekik is volt elég beetetős reklámjuk.

csüt. nov. 06, 2003 17:33

Hozzászólás 
egész jóra sikeredett a reklám, de nekem úgy tűnik, hogy a westel erőből próbálta meg lenyomni a vodát. a spot végén lévő szöveg sajnos hagy némi kívánni valót maga után.

Amiben vitathatatlanul jobb a többi hazai szolgáltatónál:kommunikáció, tartalomszolgáltatás, loyalty kezelése

csüt. nov. 06, 2003 16:59
ezüst tag

Hozzászólás 
Egyik kutya másik eb. Amit behozol a réven, elveszted a vámon és fordítva. De azt azért halványan meg lehet állapítani, hogy a westel nyújtja a legteljesebb szolgáltatás, az más kérdés, hogy ez mennyibe kerül. Amúgy még ez sem egyértelmű, hogy ő a legdrágább: 777sms, egyenleglekérdezés. És ha a voda komolyan gondolná a dolgokat akkor rászánná a pénzt a "metro-roamingra". Mert minden eladó, csak ugye van aminek igencsak megkérik az árát.

csüt. nov. 06, 2003 14:19

Hozzászólás 
Macika!

Sok dologgal nem értek egyet abból amit írtál, de konkrétan
csak erre reagálnék. A reklám nagyon is egyértelmű választ
ad a WC-s kártyadobálós reklámra. Ott áll a pizsamás-guppis
ürge az akváriummal és már megbánta, hogy szakított, mert a
6 forint az nem 6 forint. Ő nézi meg nagyítóval az
apróbetűs szöveget.

Szerinted ez nem válasz? Dehogynem.

csüt. nov. 06, 2003 14:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Azért a Westel kicsit nagyképű és alaptalanul. Azért egy összahasonlítás nem ártana, hogy mely csomagjukkal lehet 60 Ft-ért 10 percig beszélni. Mert ugye nem a 10 percen van a hangsúly, hanem a 60 Ft-on. Kb másfél perc ki is jön náluk.
Vajon a "minőség kompromisszumok nélkül" kategóriába esik a hívószámkijelzés egyes előfizus csomagoknál havi 250Ft-ért?
Ez azért siralmas.
Ettől függetlenül, a reklám továbbra is tetszik.

csüt. nov. 06, 2003 13:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
A Westel minőség..
Nálunk (Buda) sajna a Westel minősége hagy kihányni valót maga után.. A GPRS net kb 10 percenként bont, a Westel véleménye erről az, hogy túl messze vagyunk az antennától. (a pénzért dolog megvolt, de a szolgáltatás??) A Voda GPRS NET megy abban a szörnyű panelben is.. Érdekes nem? Nos akkor pénzért ad szolgáltatást??

Ugyan! Tökéletes lefedettség nincs, és nem is lesz. Lehet hogy NÁLAD az egyik szolgáltató térereje jobb, de lehet, hogy a szomszédban a másiké. Sajnos a rádió hullámok eléggé interferencia érzékenyek.

A metró lefedettség azért nem ldekel, mert áltaálában a hagyományos beszélgetés/üvöltözés során sem értjük egymás szavát még ha 5 centire is vagyunk egymástól, neműm telefonon.. Ott max az a plusz, hogy elérhető vagyok!

A Voda azonban nem csak azért nem tudja kiépíteni a metróban a hálózatát mert pénz kérdés, hanem azért sem, mert csak bizonyos sugárzásmennyiség engedélyezett az alagutban, mert ugye a metró vezetőit sem kellene sugárkezelni..

csüt. nov. 06, 2003 10:28
platina tag

Hozzászólás 
nekem 96 óta van westel elõfizetésem, kb 2000 óta van még Praktikumom, meg Vitamax Citym is.

az elmúlt 3 hétig semmi bajom sem volt a vodával.

az elmúlt 3 hét:

4 db nekem (vodáról-vodára, ill westelrõl-vodára) küldött sms 3 napig (!!!!) kóválygott az éterben.....aztán megkaptam. Az általam küldöttek hasonlóan.

3 alkalommal nem tudtam telefonálni, mert gyors foglaltat adott a tel.
ebbõl kétszer felhivtam az ÜFSZ-ot, vártam 10 percet (!!!!) hogy felvegyék, és mindkétszer beismerték, hogy hálózati probléma, meg túlterheltség volt.

tegnap beszélgetés közben magától elbontott, majd jött egy sms, hogy 1788 Ft az egyenlegem.

én azt nem tartom hibának, hogy a metróban nem müködik. (egyébként westellel, T68i-vel -igaz legnagyobb hangerõn- tökéletesen lehet beszélgetni pl. a Deák tértõl az Árpád hidig...)

azt sem mondanám, hogy téreõrgondok lennének a vodával.

de a fentiek igen is zavarnak.

a westel pénzért nyújt SZOLGÁLTATÁST. Az ügyfélszolgálatot fel lehet hivni, hivások maguktól nem bontanak el és túlterheltség is csak szilveszterkor van...

csüt. nov. 06, 2003 9:50
arany tag

Hozzászólás 
A metró legyen az utolsó szempont. De én azért lettem pannonos, mert nálunk csak pannon torony van. A westelnek van egy tornya szomszéd faluban, van térerő is, igaz nem fullon, félig mindig van(westelt használtam a pannon előtt) de a vodának csak jóval messzebb, így voda térerő vagy van vagy nincs, ha van is még akkor is alkalmatlan a beszélgetésre. Mindez 50 km-re Bp-től. Még jó, hogy a vásárlás előtt kipróbáltam otthon a vodát is, mert ha nem akkor most rendessen szívnám a fogam.

csüt. nov. 06, 2003 8:23
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap

Hozzászólás 
Fonixx

Ismerem, milyen tornyai vannak a Westelnek, a Vodának is, sőt a Pannonnak is.
Mivel {b}mint említettem{/b}, 4 db telefonnal járkálok mindenhová (1 db W előfizetés, 1 db V előfizetés, 1 db P előfizetés és 1 db Uno). Tehát NEM úgy, mint Te - időbeni egymásutánságban - tudom összehasonlítani a térerőt, hanem egyszerre, egymás mellé rakott készülékekkel. Amit mondtam, azt ez alapján mondtam. Az pedig, hogy Neked szakadozott a GPRS WAP-od, az rohadtul nem az adó térereje miatt lehetett, hanem az iszonyatosan dilettáns GPRS-beállítások miatt, amit a nyáron produkált a Voda.

Nem tudom, a beszéd minőségére milyen panaszod van a Vodánál, az én benyomásom (még egyszer mondom, egyszerre használom mindhárom szolgáltató előfizetéses kártyáját) az az, hogy legalább olyan, ha nem jobb, mint a másik kettő. Mint tudjuk nemrég a Pannon is áttért az EFR-re, így már számottevő eltérés nincs hangminőségben a szolgáltatók között. Többen panaszkodnak, hogy a Westel néha visszahangzik, én is tapasztaltam ilyet, de eléggé ritkán. Érdekes módon viszont a Vodánál még sohasem.

A Voda metrókiépítéséről meg annyit, hogy a metró lefedettségét a P-W együtt, közös adóállomásokkal oldotta meg, így olcsóbban kijöttek.
Te a helyükben odaengednél egy "kis kakukkot" a fészekbe, aki ki akarja túrni őket mindenhonnan? Ugye nem? Ők sem teszik. Önerőből meg ennyire telik a Vodának. Nem elsősorban anyagi vonzata van, sokkal inkább az engedélyezés lehet problémás. Ha csak a pénz lenne, akkor már rég lenne lefedettség.
Nem szoktam tömegközlekedni, 2-3 évente egyszer, ha metróra ülök. Az egyik alkalom most nyár végén következett be. A piroson mentem a Keleti-Déli viszonylatban, 2 hívásom volt a mintegy 10 perc alatt, egyiket sem hallottam megfelelően (pedig csutkára nyomtam a hangerőt), sokszor várni kellett, hogy az orosz csodaszerelvény lenyugodjon kicsit. Szerintem a lefedettség lent arra jó, hogy SM-et írjunk, meg wap-oljunk. Beszélgetésre igencsak alkalmatlan.
Mondjuk ez legkevésbé sem a szolgáltatók hibája.

csüt. nov. 06, 2003 3:21
arany tag

Hozzászólás 
:-)))))

csüt. nov. 06, 2003 1:52
ezüst tag

Hozzászólás 
Ja és amit sosem bocsátok meg a vodának: a rohadt sumáhert és a ferrárit támogatja!!! Fújjj!! :DD

csüt. nov. 06, 2003 0:52
arany tag

Hozzászólás 
Megalloja es metroszerelvenye valogassa!
:)
Udv.

csüt. nov. 06, 2003 0:47
ezüst tag

Hozzászólás 
Milyen telód volt akkor? Hmm... eddig azt hittem hogy már töksüket vagyok a sok zenehallgatástól... Van aki nálam is rosszabb? :D

csüt. nov. 06, 2003 0:47

Hozzászólás 
Telóztam már én is metróban. Próba képpen. Egyszerűen abban a zajban nem lehet telózni!

csüt. nov. 06, 2003 0:42
ezüst tag

Hozzászólás 
Hát nem? :DD
Gondolom zsolti4 akkor te nem vagy pesti. A pestiek mondjuk az utazásuk idejének legalább 30%-át metróval teszik, szóval fontos lenne ottis a térerő. És egy jó mobillal hallani is lehet amit a másik mond. Ennyi.

csüt. nov. 06, 2003 0:39

Hozzászólás 
Ja. Hihetetlen ez a voda. Hogy nem képes biztosítani a pestieknek a kurvára hangos metróban a térerőt! Őrület!

csüt. nov. 06, 2003 0:21
ezüst tag

Hozzászólás 
Hát azért Macika... Ez a térerő dolog... Gondolom teis ismered hogy milyen tornyai vannak a westelnek, milyenek a vodának. Lehet hogy az voda 1800 mhz-es hullámai bika térerőt produkálnak a szabadban, de járnál csak nálunk a panel közepén. Itt bizony meghal a voda. Tudod mennyit szenvedtem én voda gprs-wappal tavaly ilyenkor ha itthon wapoltam? Nyakra-főre szakadt. Most ha 777sms-ről írok itthon, gond nélkül megy a westel gprs-wap. Ugyanez jellemző a beszéd minőségére is. Meg az meglehetősen idegesítő, hogy a voda még mindig nem képes "kiépíteni" a metró egész területén a térerejét. Egy ekkora cégnek ez biztos nem lenne gond.. Mégis sz*rnak rá. Idegesítő.

szer. nov. 05, 2003 23:50

Hozzászólás 
Én ezt már láttam a tv-ben. Ebből (is) perek leszenk.

szer. nov. 05, 2003 22:38
ezüst tag

Hozzászólás 
Enternet: ugyan kérem. Egy eladósorban lévő cég, ahol a kutya nem vesz szinte semmit. Fun :) [Finanszírozási hátterét meg haggyuk :)]

szer. nov. 05, 2003 21:50
ezüst tag

Hozzászólás 
A reklám maga VÉGRE jó. Évek óta az első normális reklám, nem pedig a rohangáló lovak meg a széptekintetű lányok mutogatása.

Vodafone részről nincs mire megsértődni, ők régóta teljesen azonosíthatóan izélgetik a két szolgáltatót. Per nemigen lesz, az csak a még nagyobb hírverést szolgálja.

A spot arra válasz, hogy a "hiperszuper" :) szolgáltató egy komplex ajánlatból kiragad egy részt, és arra építi fel a kampányát, a másik két céget alázgatva. Pl a hatoska történet: itt nyilván mindenki tudja már miről van szó, csak diszkréten szó sincs arról, hogy 10 perc alapú a számlázás. Rohadt sokan nem olvasnak apróbetűt, meg ÁSZF-et, meg hasonlókat, csak bedőlnek az image-nek, hogy a Vodafone hú de milyen olcsó. Nekik szól a hirdetés.

Egyébként én úgy érzem, hogy mostanában tarifa ügyben nemigen lehet a másik 2 (P,W) szolgáltatót sem szidni. A térerős dolog: ez is image kérdés. A Vodához kapcsolódik egy olyan fogyasztói vélekedés, hogy nem jó a lefedettsége. Teljesen nyilvánvaló, hogy meglovagolták.

szer. nov. 05, 2003 21:46
ezüst tag

Hozzászólás 
A reklám jó. Mire? Elsősorban ez oda dobta a labdát a odának. Ez kihívás nem lehet szó nélkül hagyni. Talán, ismtlem talán egyszer a végén mi előfizetők is jól járhatunk, mert piaci harc ha beindul(na). Na de ez még odébb van.
Remélem a 6 forint, nálunk tényleg 6 forint, a következő reklámban a voda részéról tényleg annyi lesz. (vagy kicsit több)
Összegezve: nem árt a piacak ez a fajta reklám hadjárat, de a lényeg, hogy legyen tartalom is az üzenet mögött. (Asszem ebben a reklámban nincs.)

szer. nov. 05, 2003 21:38

Hozzászólás 
{i}A feje tetejére áll a világ. :){/i}

...Nálad.
Mi jól vagyunk. És Te? :c))

Komolyra fordítva. Én is westelesként kezdtem, 1995-ben.
Aztán nem egész 1 év múlva (nem tagadom, az árak miatt)
pannonos (is) lettem, azóta is az a fő kártyám. Akkoriban
nagyon ott volt a Pannon, minden újítást ők vezettek be
először. Mára saját árnyéka lett a cég. 3 év óta Vodás is
vagyok (előbb City, majd R&R), azóta mindhárom cégnél van
párhuzamosan előfizetésem, 4 telefonnal járkálok mindenhol,
így kiválóan látom, melyiknek merre mennyi a térereje.
Nyugodt lelkiismerettel mondhatom, hogy a Vodának nincs
szégyenkeznivalója, térerőben semmiképp!

szer. nov. 05, 2003 20:56

Hozzászólás 
enternet nyomja az anti axelerot :D

szer. nov. 05, 2003 20:41
ezüst tag

Hozzászólás 
Nekem meg most eszembe jutott valamelyik ADSL szolgáltató reklámja, amiben ez állt: "Minek egy fóka az internetezéshez?"

szer. nov. 05, 2003 20:12

Hozzászólás 
:) masik mosopor

szer. nov. 05, 2003 19:57
ezüst tag

Hozzászólás 
Hopp... kicsit offtopic lett, bár szerintem már ígyis kezdünk átmenni szolgáltató vs szolgáltatóba. Minek ennyit vitázni egy hülye reklám stílusán és igazságtartalmán? Röhögni kell rajta, azzal a tudattal hogy minden reklám hazudik úgyis. :D

szer. nov. 05, 2003 19:47
ezüst tag

Hozzászólás 
Anno olyan egyszerű volt minden. A westel volt a legszínvonalasabb szolgáltató (lefedettség, szolgáltatások), a pannon a legkorrektebb (mp-alapú számlázás), a voda a legolcsóbb (54 ft csúcsidőben bármely mobilhálóra). Mára mindez megváltozott, teljesen összekeveredtek ezek a dolgok. Nem lehet azt állítani hogy ez ebben a legjobb, az abban. Westelesként kezdtem, mint tudatlan mobilos, hamar átpártoltam a vodára, mert nem vagyok milliomos, és most nyáron megint westeles lettem, mert a voda kártyás készülékkínálata ennyire gyatra volt.. Azt gondoltam, hogy drágábban fogok telefonálni, de jöttek mind3 szolgáltatónál ezek a percalapú kártyás tarifák és lám még talán olcsóbban is telefonálok, mintha vodás lennék. Hogyisvanez? A voda a legolcsóbb?.... Ja és ugye ingyenesen le tudom kérni az egyenlegem bármennyiszer, a metróban is van térerőm, jóval olcsóbban küldöm az sms-eket 777smsről wapon. A vodánál hol vannak hasonló szolgáltatások? Sehol... Azt kell hogy mondjam a voda elkanászodott mostanában. A Joker volt az utolsó nagy durrantása, ami nagyon kedvező és a többiek nem vették fel vele a versenyt. A pannon nagyon leírta magát a szememben azzal hogy no more másodperc alapú számlázás... Anno utáltam a westelt, mint matávbérencet és most megint westeles vagyok. A feje tetejére áll a világ. :)

szer. nov. 05, 2003 19:42

Hozzászólás 
Suzerintem ez az első reklám ami figyelemfelkeltő jellegű. szerintem eddig ez a legjobb westel reklám.

szer. nov. 05, 2003 19:34
ezüst tag

Hozzászólás 
Üdv!

Nem védeni akarom a Vodát, de szerintem gyenge a reklám és nem értem mi volt ebben a westelnek a nagy reklám? Ha sok pénze van szórja csak. Ezen a TV csatornák járnak csak jól, mert tömik őket reklámpénzekkel.
Nemhogy azt reklámozná, hogy nálunk miért nincs Westel térerő, sőt még szabadtéri lefedettség sincs, a Voda meg full! A westel szolgáltat ilyen áron netet? Nem!
Ha a westelen múlott volna soha nem neteznénk GPRS telcsiről, ezt a Voda adta elsőnek.
Nekem kiemelt csomagom van és a Voda kiemelt csomag fele olyan percdíjakkal megy, mint a Westel ugyanilyen csomagja. Szóval ez is gáz.
A westel aláírajta minden új ügyfelével, hogy nem adhatja el a telcsijét, hiába dominós. Ez mégnagyobb gáz.
Arról nem is beszélek, hogy a Westel előfizetők szeretik szépíteni az előfizetőik számát a Matáv-os ügyfelekkel, akiknek GSM termináljuk van. Az ő vezetékes telcsijükben is Westel (vagy inkább Matáv) szív dobog. :)
Soroljam még? Inkább nem, mert van még ott sokminden ami gáz.
A westel DRÁGA!!!!

szer. nov. 05, 2003 18:43
arany tag

Hozzászólás 
http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=1001053

szer. nov. 05, 2003 18:32
arany tag

Hozzászólás 
Van az Indexen egy "Hülye reklámok stb..." c. topic, ahol most éppen ez a téma. Valahogy kiderül, hogy a "volt térerő - nincs térerő" téma inkább a Westelt jellemzi - már azoknál az embereknél akik hozzászóltak ott. Szóval ez amolyan baklövés inkább, mint fikázás. A reklám egyébként jó, amolyan "nem sz....m a kútba, csak a kávájára" tipusú, meg ferdít itt-ott, de hát ez az a műfaj.
Bocs, W-fanok, a Westelnél sem kerítésből van a kolbász...

szer. nov. 05, 2003 18:27
ezüst tag

Hozzászólás 
Csak annit szeretnek hozzafuzni, a Westel korrektsegehez, hogy:

ABSOLUT VODA

gondolom, arra a kampanyra mindenki emlexik.

szer. nov. 05, 2003 18:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nagyon jó ez az új Westel reklám! :)))
Azt hiszem, az eddigi legjobb reklámot sikerült a 30-as szolgáltatónak megalkotnia. Szerintem a Voda fel fogja venni a kesztyűt. Igaz,hogy anno kimaradt az összehasonlítós reklámhadjáratból, amit a PGSM indított a Westel ellen (hisz a Voda mindig a 2. helyen szerepelt), de ez egyértelműen a Vodának szól, így én arra tippelek, hogy lesz rá válasz. Mellesleg megérdemli a Voda, mert már jó ideje csak úgy képes vmi díjcsomagot kihozni, hogy 10 sor apróbetűs rész tartozik hozzá és egyre durvább számlázási egység. A DUO reklámról pedig jobb nem is beszélni, kritikán aluli. Talán fejükbe szállt a dicsőség a legjobb reklámért kapott díj után, nem tudom. De ennél idiótább már csak a Westel régi kirakatos reklámjai voltak.

szer. nov. 05, 2003 16:09
vas-tag

Hozzászólás 
Igen a Versenyhivatali bejelentés szerintem is felesleges.
A háttérben mi lehet?Ki tudja...
Kiváncsi leszek a cégek éves jelentéseire.Nem hinném,hogy a
növekedést illetõen a Vodafone lenne a sereghajtó...

szer. nov. 05, 2003 16:09
arany tag

Hozzászólás 
Teljesen egyetértek azzal amit írsz, bár volt mobilom a
voda előtt is, az tény, hogy az igazi versenyt a voda
hozta meg, így szabadabban tudok telefonálni én is.
Az is igaz még, hogy egy kicsit pontatlanul fogalmaztam,
ugyanis nem csak a minőség és a lefedettség az, ami miatt
nem vagyok a vodánál, nekem egy másik szolgáltató
szolgáltatásai és tarifái jönnek be jobban, sokkal jobban.
Szóval a hozzászólásom nem arról szólt, hogy húúú én
megfizetem a drágábbat csak jó legyen, abban a szerencsés
helyzetben vagyok, hogy nekem egy jobb az olcsóbb. És ha a
voda lenne a sokkal olcsóbb számomra, akkor talán
kénytelen lennék lenyelni az ellenérzéseimet, és őket
választani. ez van. :)

szer. nov. 05, 2003 15:49

Hozzászólás 
tonton

Az OK, hogy válaszol rá, úgymond beszáll az adok-kapokba a Westel is.

Na de akkor mi ez az ügy a Versenyhivatallal?

Félreértés ne essék, számomra (is) a Westel az ETALON Magyarországon, úgy ahogy van.

Ennek ellenére lehetnek olyan dolgaik, amiket - szerintem - nem kellett volna.

szer. nov. 05, 2003 15:41

Hozzászólás 
{i}Nekem nem jön be a voda, minőségileg, lefedettségileg,
stílusilag.{/i}

Nézd, nincs is ebben semmi kivetnivaló.
Ameddig az embereknek megadatik, hogy tudjanak minőség,
stílus alapján szolgáltatót választani, addig ott minden
rendben van.

Amikor viszont egy leendő mobiltelefon-tulajdonos előtt
egyetlen szempont KELL lebegjen, nevezetesen az olcsóság,
akkor {b}megszűnnek az észérvek{/b}.
Több olyan embert ismerek (szerintem Te is), aki azt mondta,
hogy neki túl drága a mobiltelefon. Egészen addig azt
vallotta, amíg meg nem jelent Mo-on a Voda. Ekkor érezték
sokan, hogy igen, ennek az ára van már olyan szinten, hogy
ezt már ő is megengedheti magának.
A Voda (szerintem) azért (is) tudott megmaradni a magyar
piacon, mert egy olyan réteget célzott meg, akit korábban a
többi szolgáltató kihagyott a számításból, mint nem
fizetőképes keresletet.

szer. nov. 05, 2003 15:30

Hozzászólás 
{i}...pl a SIM kártyát a WCbe dobta a csávó,az már elég
durva volt!!!{/i}

Igen, magam is így látom. Viszont pont erre nincs regálás a
westel "ellenreklámban".

szer. nov. 05, 2003 15:22
vas-tag

Hozzászólás 
Azért elég vicces a Westelt fikázni azért mert a Vodafone
n-dik hasonló reklámjára válaszolt.
A jog ilyen esetekben nem segít.Ez olyan mint egy sajtóper,jól elültetünk valamit a köztudatban,aztán rá fél évre helyreigazítjuk amikor már senkit sem érdekel.

Azt meg nem értem,hogy a 3,5millió elõfizetõre való hivatkozás miért is mínõsítené a Westelt negatívan?
Mert,hogy a Vodafonra nézve negatív az oké.

szer. nov. 05, 2003 15:09
arany tag

Hozzászólás 
Nekem nem jön be a voda, minőségileg, lefedettségileg, stílusilag. Tudom, ezen a fórumon ezzel nem vagyok sikerre ítélve. :)
Persze, hogy előfordul olyan, hogy mondjuk a westelnek nincs és a másik kettőnek van valahol lefedettsége, de azért nagyságrendileg kijelenthetjük, hogy a westel azért némileg jobban áll ezen a téren mint a voda.

Szerintem nem ártott ez a reklám, jópofa, bár néhol egy kicsit talán erős.
A vodafone immár sokadik kampányában játszik arra, hogy a másik szolgáltatót "próbálja elásni".
Ott volt az összevert feltaláló, kicsit régebben a kidobált vezetékes telefonok, a számlás játék, vagy éppen a mondjuk a westel ebédlőjében röhögő managerek most a DUO-nál. :)
Szerintem gond nélkül befér ez a reklám, miért ne lehetne egyszer nem csak a vodának ilyenje. :)

szer. nov. 05, 2003 14:55
arany tag

Hozzászólás 
Macika:

Azért a Vodafone azon reklámait nem nevezném annyira ütősnek,ahogy Te fogalmaztál,mikor pl a SIM kártyát a WCbe dobta a csávó,az már elég durva volt!!!

De amúgy nagyrészt egyetértek Veled,de azért ez nem olyan borzasztó,h beszállt a Westel is,nagyon elszállt már a Voda,és egyre jobban,mert nem "reagált" rá senki...

szer. nov. 05, 2003 14:51

Hozzászólás 
Hááát, ez igen furcsa.

Mert fel lehet háborodni 4-8-10 hónap távlatából egy-egy reklám milyenségén, ez kétségtelen.
De nem késő már egy kicsit?
Nem akkor kellett volna?

És pláne most kell ez, amikor ő maga is kijött egy pont ugyanolyan reklámmal, lealacsonyodva ezzel a kifogásolt szintre?

Ez nem az a nekem szabad azt amit neked nem stílus, tessék mondani?

Egyre kevésbé értem a Westelt. Nem tudom mit akar, miért jó neki az, amit most csinál...

szer. nov. 05, 2003 14:41
arany tag

Hozzászólás 
gsmport.hu -ról:

2003. november 5., szerda

Westel: Valóságshow reklámfilmben?

A Westel a versenytörvény megsértése miatt bejelentéssel élt a Versenyhivatalnál, mivel a harmadik mobilszolgáltató Vodafone az idén több olyan televíziós reklámot sugárzott, amelyek alkalmasak a fogyasztók tisztességtelen befolyásolására.

Előfizetőink joggal érezhették magukat személyükben is sértettnek, amikor például az etikailag is erősen megkérdőjelezhető film főszereplője a WC-be hajította régi SIM kártyáját és a Vodafone-hoz állt.

A Westelnek meg kellett tennie ezeket a lépéseket ügyfelei és saját érdekeinek védelmében.

A Westel a provokatív hangnemre reklámfilmjében humorral válaszolt. Reméli és elvárja, hogy helyreáll a piac szereplőinek valódi tényalapú tájékoztatása a szektorban, és az irónia eszközeivel hívja fel a figyelmet az etikailag korrekt megoldások szükségességére.

szer. nov. 05, 2003 14:28

Hozzászólás 
{i}Ha az arculati elemek átvételét nézzük, azt a voda kezdte abban a reklámjában amikor az ügyfelek infarktust kaptak a Westeles és Pannonos borítékokban érkező számláktól...{/i}

Az nem éppen ugyanez, mivel azt csak a szemfülesebberk vették észre, ráadásul egy idő után már kiretusálták a CSAK SZÍNÉBEN megegyező logo-t (Pannon). A Westel meg ugye A4-es álló borítékban küldi a számlát, tehát arra nem igazán hasonlított.

Itt másról van szó, az igazán felületes szemlélő (merthogy a reklámnézők 80%-a ilyen) csak azt látja, hogy megint egy voda reklám megy, mivel azokat a képi elemeket (színvilág, öltözetek, arckarakterek) vették át az (egyébként szerintem nagyon ütős) Voda-reklámokból, amelyek egyetlen másodpercre odapillantva erre utalnak, onnantól kezdve már nem is figyel senki.

A reklám csúsztatásai pedig jellegzetesek, az olyan emberek csúsztatásait tükrözik, akik félinformációkból alakítják ki a saját véleményüket, és aztán sajátként gondolkodás nélkül szajkózzák azt.

Mert azért azt ne felejtsük el, hogy amit a Voda a reklámjaiban állít(ott), az igaz! Tehát valóban olcsóbb, mint a Westel azonos csomagja (kivéve a legutolsót, a "NAP"-ot), erre sikeresen fel is hívta a figyelmet.

A relámfilmben elhangzott állításokban viszont nincs igaza a Westelnek, több olyan helyet ismerek a mai napig is, ahol nincs használható Westel térerő, míg Voda&Pannon csutkára van.
Persze van az ellenkezője is, de addig, míg támadható a Westel e témában, addig nem kéne pont ezt erénynek felfogni.

Azzal meg magáról álllítja ki a Westel a bizonyítványt, hogy abból kovácsol erényt, hogy 3,5 millió Westel-előfizető nem tévedhet.
Erre jön az a vicc, hogy: "Együnk ****! Százmilliárd légy nem tévedhet!"

Nem örülök, hogy a Westel is belement ebbe az adok-kapokba, a legpatinásabb hazai szolgáltatóként nem lett volna erre rászorulva.

Jól szolgáltat, jó minőségben, viszonylag jó árakon, megfontolt üzletpolitikával (a 3 közül mindenképpen a legjobban csinálja).
Nem volt rászorulva, hogy beálljon "óvodázni" a többiek közé.
Sajnálom, hogy így alakult, annak ellenére, hogy maga a reklám, mint paródia tetszik. Csakhát nem saját ötlet, szerintem a Voda reklámötleteinek érdemeit ebben épphogy kiemeli.
Mindkét konkurens cég reklámjai a fellegekben játszódnak, többtucatmilliós, többszintes lakásban, elegáns környezetben, vagy pedig iszonyatmódon elképzelhetetlen, életszerűtlen helyzetekben.
A Voda ezzel szemben kitalálta a kisemberekről szóló reklámot, a kisember számára átlagos környezetbe, nyelvi szituációba helyezve. Nem művészfilmek, nem kell 3 diploma a megértésükhöz. A legegyszerűbb ember is át tudja érezni a szitut, amit lát.
De nekem ne mondja azt senki, hogy a Pannon modellapuka/modellanyuka/többtízmilliós lakás/elektromos ajtajú függőleges DVD-játszó, mozivászonméretű TV beindíthat olyan emóciókat egy átlagemberben, hogy igen, ez a reklám nekem szól!!! Nicns mihez kötnie, olyan az, mintha a lottóötösről látna dokumentumfilmet.

Szóval nem csoda, ha a Vodának sikere van ezzel a reklámstílussal. És hát ugye egyre több kisembernek (gondolok itt a nép egyszerű fiára, nem a puccos managergyerekekre) van mobilja, és ha magára ismer a reklámban, nem is csoda, hogy mit választ.

A Westel jobban tenné, ha megmaradna annak a sznob rétegnek, azokkal az érthetetlen művészreklámjaival, amilyen irányt eddig is képviselt.
Mert MOST nem hiteles, amit csinál.

szer. nov. 05, 2003 14:20
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 536 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 7, 8, 9, 10, 11  Következő