|
Ellopták a telcsim... kérdések...
Szerző |
Üzenet |
.Macika.
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Itt ülök, szemben Veled!
|
Azért ne egy filmet vegyünk alapul bizonyos dolgok
megítélésénél. Mégha dokumentumfilm is, akkor is van egy
elképzelés, egy vélemény, amit ki akar fejezni egy
szubjektív lény a filmen át.
|
csüt. jan. 29, 2004 12:18 |
|
|
Hardside
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 588 Tartózkodási hely: New World Disorder
|
Én sosem fogok egyetérteni a gyilkossággal, az erőszakkal,
a háborúkkal csak azért, mert "ebben nőttem fel".
Az, aki sosem látott jobb időket, jobb helyeket, nehezen
nyilatkozhat arról, hogy mit jelent a normális működés,
mert ez igen relatív kifejezés.
Mindamellett, mikor hanyagul az autó tetején hagytam a
minap a telefonomat, azért csak saját magam vagyok a
felelős. Kizárólag én.
Legfeljebb hozzáteszem csendben, hogy kinyalhatja, aki nem
adta vissza, és sose legyen jobb telefonja, ha ennyire
stíletlen, hogy nem adta vissza.
Valamint mélyen megvetem mindazokat, akik el sem tudják
képzelni, hogy saját erőből jussanak hozzá valamihez, és
azokat is, akik úgy vélik, "igazából nincs olyan, hogy
valami valakinek a tulajdona."
|
csüt. jan. 29, 2004 11:44 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
volt egy érdekes felvetés:
ha találunk egy nagyobb értékû valamit, pl. egy pénzel teli zsákot, tulajnévvel együtt, akkor vajon mi a teendõ?
Nos, jó lenne nyugodt szívvel kijelenteni, hogy visszaadjuk..... De sajnos lehet, hogy én sem ezt tenném. Sajnos.
|
csüt. jan. 29, 2004 11:40 |
|
|
kmf
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 159 Tartózkodási hely: Budapest
|
Meg valamit:
Mindenki a "Nyugattal" peldalozik. De a vilag nem olyan, mint Nyugat-Europa! 6 milliardan elunkezen a foldon, es (tippelem) Nyugat-Europaban 150millioan elnek. A vilag nem ilyen! A vilag sokkal rosszabb! Te egy telefon miatt szomorkodsz amig masok azert szomorkodnak, mert a gyerekuknek nem tudnak kajat adni, es ehenhalnak. A vilag nem olyan, hogy otthagysz valamit, es az ott marad. Sok szep eszmet kitallatk mar, de eddig mind megbukott...
KMF
|
csüt. jan. 29, 2004 11:30 |
|
|
kmf
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 159 Tartózkodási hely: Budapest
|
Mobilgame
"Az a legnagyobb baj a gondolkodásoddal, hogy természetesnek veszed, ha valami kiesik a zsbedből, akkor az már nem is fog földet érni.
Nem ez a tarmészetes működése a világnak, csak mi hajlamosak vagyunk beletörődni, sőt átvenni ezt a viselkedést. Nagyon szomorú. Ezen lehet változtatni, csak akarni kell. "
Szerintem ez a vilag normalis mukodese, mert en ebben nottem fel. En ugy gondolom, aki masra vagyik, az nem realista. Mindenki mondhatja, hogy ez **** igy, csakhogy a korabban leirt okokbol adodoan sose lesz ugy ahogy jonak tartanatok.
KMF
|
csüt. jan. 29, 2004 11:19 |
|
|
Blake
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 305 Tartózkodási hely: Dunaújváros
|
dredd63:
"de soha nem kiáltottam tolvaj után, ha én voltam a balfasz és én felejtettem ott valahol valamit"
Az lehet draga baratom! Csak hogy jogallamban elünk! Nekem jogom van visszakapnom a tulajdonom, meg ha balfasz is voltam, mert azért én dolgoztam meg. És azért ez elég nyomós érv!
Nagyon sokaig raktam ossze a lóvét, hogy legyen egy normális telóm... Most pedig ott vagyok ahol kezdtem, ugyanis nem keresek annyit, hogy **** bele és holnap megyek veszek egy újat. Ha nem kerül meg, akkor nagyon sokaig fogom az anyam levetett Siemens A40-ét használni, ami persze megfelel, mert lehet vele telefonálni, de mégis...
Van még egy dolog ami dühít! A sok telefonszám, cím, és SMS ami a telcsiben volt tárolva. Ez az én magánszférám!
|
csüt. jan. 29, 2004 11:07 |
|
|
redhut
|
Tudjátok, ha valamit "eltennék" amit valaki ottfelejtett, akkor nem az a lényeg, hogy kiderül-e, megtudja-e valaki. Elég, ha én tudom, és sok örömöm biztos nem lesz benne.
|
csüt. jan. 29, 2004 10:37 |
|
|
kisember
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 674 Tartózkodási hely: idegösszeomlás széle
|
@dredd63:
Az a legnagyobb baj a gondolkodásoddal, hogy természetesnek veszed, ha valami kiesik a zsbedbõl, akkor az már nem is fog földet érni.
Nem ez a tarmészetes mûködése a világnak, csak mi hajlamosak vagyunk beletörõdni, sõt átvenni ezt a viselkedést. Nagyon szomorú. Ezen lehet változtatni, csak akarni kell.
|
csüt. jan. 29, 2004 10:30 |
|
|
dredd63
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 162 Tartózkodási hely: Budapest
|
{i}Egy dolgot srácok! Az bíráljon engem a bénaságomért, aki
még az életben nem vesztett el semmit! Én sem vesztettem el
még telót, egyébként mást se nagyon, ez az első, pedig 98
óta van mobilom és volt már egy pár. Szóval ilyen helyzetbe
bárki kerülhet, hiszen emberek vagyunk és néha hibázunk.
Ezt azért ne felejtsétek el.{/i}
Bocsánat, hogy beleszólok, itt sok mindenkinek sok
szempontból igaza van, egyvalamire azért reagálnék:
Blake: én is hagytam már el héhány dolgot hasonló módon,
ahogyan most veled történt, {b}de soha nem kiáltottam
tolvaj után, ha én voltam a balfasz és én felejtettem ott
valahol valamit{/b}
Persze engem is bosszantott a dolog, hogy miért nem adták
le valahol a megtalált értéket, de emellett saját magamra
voltam a legdühösebb.
Ennyi
Üdv
Dredd
|
csüt. jan. 29, 2004 10:19 |
|
|
kisember
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 674 Tartózkodási hely: idegösszeomlás széle
|
Hát én igenis kiabálok, hogy bizony ilyen a magyar mentalitás, és elítéllek azért, amit írtál. Nem azért mert bûnözõnek tartalak, hisz ez még nem bûnözés, de gondolj csak bele mit él át Blake.
Én egy 7650-nel a barátnõm meg GX-20-szal rohangál. Gondolod, hogy lazán ki tudnám õket pengetni újra? Szívrohamot kapnék ha valamelyiket lenyúlják. Összespóroltam rájuk a pénzt, mert mobilos programozás a hobbim, és talán egyszer megtérül az ára.
Ha valamit lerakok valahová, akkor annak nem addig kellene ott maradni, amíg mindkét szemem rá fokuszál, hanem addig, amíg el nem veszem onnét. Ha ottfelejtem és két nap múlva megyek vissza akkor is legyen ott, vagy egy jóakaróm adja vissza nekem. Pont azért ilyen ez az ország mert tele van "passzív tolvajokkal".
Én bizony visszadnám, ha találnék valami értékeset, pedig jól jönne egy kis pénz, és bennem van ez a bizonyos magyar mentalitás, de küzdök ellene, mert a józan eszem is és a szívem is így tartja helyesnek.
Megannyi Gollam országa vagyunk.
|
csüt. jan. 29, 2004 10:10 |
|
|
kmf
arany tag
|
Blake, en a jogi megfogalmazast nem ismerem, de ha kinthagy valaki egy telefont az asztalon, es nincs ott senki, akkor en zsebreteszem. Es ezzel mindannyian igy vagyunk! Aki nem, az hujje! Innetol ketfele agazunk: Az egyik egybol kiveszi a kartyat, es boldogan szalad, es itt nem kicsi a boldogsag... (mert azert tudjuk, hogy kis penz, de abbol 1 hetre elmegyek nyaron balatonra, es nem is erzem magam rosszul) A masik fajta keresi az elvesztot, es visszajuttatja. Ugy gondolom, a telefon tipusatol (erteketol) fugg, hogy mit valaszt az ember. En nem vagyok benne biztos, hogy egy igazan nagy erteku telefon megtalalasa eseteben nem gondolkodnek el rajta, hogy nagyon kutassam-e az elvesztot. Tudjatok aki elhagyja a telefonjat, az balf@sz. Nekem C55-om van. ha talalok egy telefont 40eFt ertekig, eszembe sem jut nem visszaadni, de ha talal az ember egy P900-at, az mar valamelyest mas ugy! Mindenkinek megvan az az ertekhatar, ami folott eszebe jut, hogy talan ezt nem csak visszaadni lehet. Igen, ezert meg lehet kovezni engem, DE aki nagy erteku telefonnal jar, az meg tudja fizetni masodszor is, es bizony benne van erosen, hogy ellopjak, vagy elhagyod. Tudom, hogy nagyon **** hangzik amit irok, es most orjongve fognak kiabalni egyesek, hogy igen, ez a magyar mentalitas! Ha talalsz egy brill gyurut, es bele van irva annak a neve aki elhagyta, es kaphatsz erte 1milliot, akkor megkeresed azt aki elhagyta, vagy gyorsan eladod, es a gyereknek veszel uj cipot? En batran vallalom, hogy en eladnam! Szoval ezzel arra szeretnek celozni, hogy ket dologtol fugg "becsuletes" megtalalo eseten is a telefon tovabbi sorsa. Az egyik az ember anyagi helyzete, a masik a telefon erteke. ES mivel az emberek anyagi helyzete kishazankban nem kielegito, igy a masik "kis" erteke eseten is rossz utra teved sok-sok ember.
Kovezzetek meg, de barki barmit mond, mindannyiunkban ott van a kisordog! Es mindenkinek van olyan ertekhatar, hogy feladja az elveit.
Vitatkozzatok velem batran, de ugy erzem igazam van elvekben.
KMF
|
csüt. jan. 29, 2004 9:31 |
|
|
alorinc
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 411 Tartózkodási hely: Budapest
|
sőt tovább megyek, ha találsz a nyílt utcán bármi értékeset, köteles vagy a helyi Önkormányzati Irodában leadni, meghatározott napon belül, ha nem teszed, lopásnak minősül, feltéve, ha elkapnak vele, vmikor...
|
csüt. jan. 29, 2004 9:19 |
|
|
Hellhammer
vas-tag
|
OFF
Nem ideologizált világomban kellene így működnie a
dolgoknak, hanem egyszerűen ezt láttam minden tőlünk
nyugatabbra lévő országban (mondjuk írod, hogy nyugatabbra
működik ez a világ). Pont azt írtam le, hogy sajnos ez van
magyarországon. Nem kell sok időre elhagyni az országot és
már látszik a különbség. Belőlem rendesen undort váltott ki
kis hazám, mikor hazajöttem 2 hét után.
Nagyon jó lenne nálunk civilizáltabb országban élni, de
pont azért, mert mi vagyunk az új "balkán", egyik EU
országban sem néznének ránk jó szemmel. Mindig is csak
idegenek maradnánk az adott országban.
{i}Vagy pedig minden, verejtékes munkával megszerzett
javaidra úgy vigyázol, mint a szemed fényére, és önkéntesen
beköltözöl rácsok mögé. Ez ma a rosszabb, de kétségtelenül
élhetőbb élet Magyarországon.{/i}
Nagyon is ide illik az előbb említett Kóla, puska,
sülkrumpli c. film. Abban is paráznak az amerikaiak
mindentől, ezt tudatosan kihasználják a cégek, a
politikusok, úgyhogy változtatni sem nagyon akarnak rajta.
Nálunk ugyanez van csak kicsiben. Amíg a nagy embereknek
megéri a zavarosban halászás, nem fog változni semmi. Nincs
erkölcsi példa az emberek előtt. És ezt a média is
felkarolja, mert csak a szennyet tudják jó habosra
felkeverni. Szóval szerintem olyan vagyunk mint a mocsárba
esett ember, aki minél jobban kapálódzik annál mélyebbre
süllyed. Remélem az EU segíteni fog, és kihúz minket...
Bocsánat mindenkitől az OFF-ért, de ez kikívánkozott
belőlem, ígérem többet nem megyek el ennyire másfelé egy
mobilos fórumon
ON
|
csüt. jan. 29, 2004 9:16 |
|
|
Blake
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 305 Tartózkodási hely: Dunaújváros
|
Jó kis jogi és erkölcsi vita kerekedett a felvetésemből...
Macika és MrZed:
Szóval lehet, hogy balfasz vagyok, de az elkövetőnek lehetőséget adtam arra (azzal, hogy felhívtam), hogy erkölcsileg és jogilag is jót cselekedjen. Még pénzjutalmat is kapott volna, hiszen a balfaszságnak ára van! Ő ezzel nem élt, innentől nem becsületes megtaláló, aki jutalmat érdemel, hanem bűnöző, aki bűntetést.
Egy dolgot srácok! Az bíráljon engem a bénaságomért, aki még az életben nem vesztett el semmit! Én sem vesztettem el még telót, egyébként mást se nagyon, ez az első, pedig 98 óta van mobilom és volt már egy pár. Szóval ilyen helyzetbe bárki kerülhet, hiszen emberek vagyunk és néha hibázunk. Ezt azért ne felejtsétek el.
Jogilag! A lopás az lopás! Ha a zsebedből emelnek el valamit, ha nem szolgáltatják vissza a "megtalált" tulajdonodat. Egy 5ezresről nem tudod bebizonyítani, hogy a tiéd. Egy telcsiről igen! Mielőtt elmentem a rendőrségre megkérdeztem egy ügyvéd ismerősömet (mert én sem voltam benne biztos, hogy a megtalálás az lopás-e, ebben az esetben) és azt mondta, hogy az esetem igenis lopásnak minősül, az értéke miatt pedig bűncselekmény kategória.
Hellhammer ideológiájával maximálisan egyetértek, de sajnos Macika realitásával is!
|
csüt. jan. 29, 2004 8:41 |
|
|
kisember
platina tag
|
Nem teljesen igaz, hogy nyugatabbra is ilyen a világ.
Érdemes megnézni a Kóla puska sültkrumpli címû filmet.
Ez egy amcsi dokumentumfilm, ami az amerika fegyverhasználatról szól, és esetenként bravúrosan állítja párhuzamba az amerikai és kanadai szokásokat.
Az egyik nagyon idevágó jelenet, amikor a fickó randomra benyit egy kanadai kertesházba (mert ott még éjszakára is nyitva van az ajtó), egy kicsit elbeszélget a tulajjal, majd a végén búcsúzásnál megköszöni, hogy nem lõtte le (mármint birtokháborításért, mert amerikában ez simán elfordulhatott vona, mint ahogy meg is szokott esni).
Nem kéne nekünk is a "lõparancsos" irányba menni!
|
csüt. jan. 29, 2004 7:41 |
|
|
T68m
a fórum lelke
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 12729 Tartózkodási hely: FLF
|
asdf:
mongyuk azért mert csak 1 torony látta. Annyira egyszerû és primitiv, de így van.....
Macika: ha a polcomról lop valaki az is lopás /sõt, ha a tiedrõl akkor is, de ezt nyugodtan kiterjeszthetjük a postáéra is/. Mondjuk nagyobb bátorság kell zsebbe nyúlni, de ez azért ne legyen pozitiv dolog!
A világ/unk/ ilyen, de ez semmiben sem mentesíti az elkövetõket. Mondjuk nyugatabbra is ilyen, csak ott nem ilyen piti dolgokat lopnak. Vagy ott nincs keletje az autóriasztóknak?
Összefoglalva, csak egyszer jutnék hatalomra.... a visszaesõk tuti nem jönnének ki soha a rács mögül!
|
szer. jan. 28, 2004 23:25 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Hmm. Nem tudom erteni, hogy miert nem voltak kepesek
beharomszogelni azt a telot. Annyira egy egyszeru, es
primitiv dolog ez, hogy nem birom elkepzelni az okat...
|
szer. jan. 28, 2004 22:10 |
|
|
Segitmajd
vas-tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 2 Tartózkodási hely: Szolnok
|
Az egyetlen esélyed, hogy aki megtalálta az elég balfasz és használja.. És ha rendőrők is olyan kedvükben vannak, meg a csillagok állása, meg stbstb. akkor meglesz.
IMEI szám cseréhez DTC4 - nél ahogy Macika is irta, ki kell cserélni egy egyszer programozhato (OTP? - one time programable) chipet, ami elég bonyolult dolog, úgyhogy csaknem próbálkozik vele már csak a költége miatt is (gondolom nem öccázért áll neki valaki ) ). Eladni ilyen telót elég kevés pénzért lehet, úgyhogy szerintem meglesz a tettes :>>
>> http://gsmhelp.uw.hu <<
|
szer. jan. 28, 2004 21:03 |
|
|
Seri01
platina tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 725 Tartózkodási hely: Miskolc
|
aki "megtalálta" majd "hazavitte", nem feltétlenül biztos, hogy az a nagyon hozzáértő típus.. szóval tényleg a szolgáltatóknál lehet kezdeni vmit... így még lehet rá esély, mint az előbb említett Eri-k esetében...
Sok szerencsét!
|
szer. jan. 28, 2004 18:41 |
|
|
audigy
vas-tag
|
Sziasztok!
Nálunk a cégtől a főnök irodájában a fiókok mögül elloptak 2 db 2618as Ericsson-t. Remélem jó típust írtam :c)
Ez kb 1-1,5 éve történt. Próbáltuk hívni, természetesen már nem az a kari volt benne.
Első körben a biztonságiak vezetőjével beszéltünk, mert nem akartunk egyből rendőrségi ügyet csinálni belőle, hanem a belső biztszolg. segítségével próbáltuk kideríteni ki lehetett a tettes...
Nagyon jó a kapcsolatunk az egyik hazai szolgáltatóval, és szóltunk, mi van ilyenkor? Segítettek, teló adatai alapján megmondták, milyen telszámú kari van benne. Felhívtam a bizonyos számot, és egy kis csavarral megzavartam a fickót. Még a címét is lediktálta, mert a szövegemmel felidegesítettem, és mondta h nem Ő az, és nem is azon a címen lakik - ekkor mondta meg a sajátját - akit Én keresek.
Kiderült, h az egyik éjszakás takarítónő barátja...
Tanúlság számomra:
1. a szolgáltató(k) is tudnak segíteni;
2. elég balf@sz volt az illető;
3. NEM a takarítónők - általánosságban - tolvajok, hanem van közöttük is, mint bárhol.
Remélem neked is szerencséd lesz.
|
szer. jan. 28, 2004 18:26 |
|
|
.Macika.
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Itt ülök, szemben Veled!
|
Hellhammer
Annak ellenére, hogy legbelsőmben Neked adok igazat, mégis MrZed érvelése áll közelebb hozzám. Amit Te írsz, az alap dolog egy olyan országban, ahol rend van a fejekben.
Nálunk NAGYON nincs!
Fájó dolog ilyet mondanom (mint szintén sokat külföldre járó ember), de ha most lennék sekutyájasecsaládja 18-20 éves akkor egészen biztos, hogy már nem itthon képzelném el az életemet. Igaz, hogy erre komolyzenészként már akkor is meg lett volna a lehetőségem, de akkor még nem fajult el ennyire a balkán nálunk. Mostmár ide köt a családom, a munkám, így már itt pusztulok.
Igenis az lenne a természetes, hogy ha nyitvahagyod az autód ajtaját, vagy pedig kint hagyod az ülésen a 80e Ft-os bőrkabátodat, akkor 2 óra múlva is ott találd meg, és ne lyukas ablakkal, üresen. Ez lenne a normális.
De ma Magyarországon (Az Unió talán legbalkánibb tagállamában) egyáltalán nem a normális emberi normák szerint történik az élet. Nálunk összpontosulnak a tőlünk keletebbről érkező bűnöző elemek, de hát hogy jó fiúk legyünk a csatlakozásnál, nem tilthatjuk meg az országunkba lépésüket, nem hozhatunk ellenük komoly szankciókat. De még ha lehetne is, akkor is itt vannak még a "saját" ingyenélőink, évszázadok óta.
Talán az előbbiek ellen némi védelmet kapunk majd május 1. után, az utóbbiak viszont maradnak, mint velünkszületett, eredendő bűnünk.
És hát hiába is így kellene legyen, mint a Te ideologizált (és tőlünk nyugatra bizony működő) világodban, nálunk akkor sem így van.
Választhatsz, hogy kiállsz és üvöltve kiáltod, hogy ez nem emberhez méltó viselkedésmód, sőt tiltakozhatsz ellene, és minden egyéb. Aztán elmehetsz a rendőrségre, feljelentést tenni, mert közben kirámolták a felügyelet nélkül hagyott lakásodat.
Vagy pedig minden, verejtékes munkával megszerzett javaidra úgy vigyázol, mint a szemed fényére, és önkéntesen beköltözöl rácsok mögé. Ez ma a rosszabb, de kétségtelenül élhetőbb élet Magyarországon.
Visszatérve Blake-re.
Igen, nagyot hibázott, amikor otthagyta a telóját. A "megtaláló" ennek ellenére nem vehető egy kalap alá azzal, aki a zsebéből lopta volna ki. Legalábbis megítélésem szerint. De jó úton van arrafelé, hogy az utóbbivá legyen.
A "háromszögeléses módszer" már akkor sem működött, amikor a pórul járt Robinson-44-es helikoptert keresték. A Westel annyit tudott mondani csak, hogy melyik torony körzetében van a készülék, honnan kapja a jeleket (ez volt egy közel 40 km-es átmérőjű kör). A pilóta száma több órahosszáig kicsöngött még, ennek ellenére semmi többet nem tudtak mondani róla. Végül teljesen véletlenül találtak rá és a gép roncsaira.
Itt azonban nincs szükség ilyenre, a belerakott SIM elárul mindent a tulajdonosról a szolgáltatónak. Magánúton visszaszerezni meg amúgy is lehetetlen lenne.
Ha meg alkatrész lesz belőle, akkor tényleg nincs mit tenni. Sajnos.
|
szer. jan. 28, 2004 18:07 |
|
|
Mr.Zed
ezüst tag
|
Hellhammer
Félreértés ne essék, én nem azokat védem, akik elvisznek egy nyitott kocsit, vagy kivesznek belőle valamit.
Ebben a világban élünk, az utóbbi időben ezen a téren egy kicsit nagyon deformált lett. Meglazultak az erkölcsök, a törvényeket kihasználják a becsületes emberek ellen. Viszont volt időnk megtanulni védekezni az ilyen férgekkel szemben, és ez ott kezdődik, hogy bezárom a kocsimat, és nem teszem le a telómat nyilvános helyen. Hidd el, hogy ezek az alapvető óvatosságok betartásával sem vagy 100%-osan védve a társadalom söpredékeitől. Nem hiszem, hogy olyan körülményes egy ajtót bezárni, vagy vigyázni az értékeinkre.
mrzed
|
szer. jan. 28, 2004 16:06 |
|
|
Blake
arany tag
|
Macika: Hát én is ezt mondom! Hülyeség! Az IMEI-nek ilyen
alapon semmi köze nincs a SIM-hez... De hát köztudott, hogy
a Voda "szakemberei" mennyire vágják a témát!
|
szer. jan. 28, 2004 13:38 |
|
|
Blake
arany tag
|
MrZed: Szoval szerinted hagyjam annyiban? Ne nevettes!
|
szer. jan. 28, 2004 13:22 |
|
|
simico
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1975 Tartózkodási hely: "NEC ARTE NEC MARTE"
|
Dunaújvárosi rendőrök, pfff.... bár hátha most már más a helyzet.
Én már most megvenném az új telefonomat.
Ui: a westel a saját (tesztelésre kölcsönadott) ellopott telefonját sem tudta előkeríteni anno...
|
szer. jan. 28, 2004 13:14 |
|
|
.Macika.
|
Te miről beszélsz? Milyen Voda kártyáról?????
Nem telefonról beszélünk? Lopott, tiltott IMEI-s telefonokról???
Mi köze van a Voda kártyának ehhez?
|
szer. jan. 28, 2004 13:07 |
|
|
.Macika.
|
DCT-4-en IMEI-t cserélni nem 2 gombnyomás, mint a DCT-3-asokon.
Megcsinálni is csak az igazán vérprofik tudják, a hardverigénye igen költséges (>100e Ft, nagyon komoly hőlégfúvó/forrasztóállomás kell hozzá). Arról nem is beszélve, hogy igen drága oldószer kell az UEM chip kibányászásához. Aztán kell megbízható helyről származó programozatlan UEM-chip (ezek egyetlenegyszer programozhatók csak), és k. nagy gyakorlat, különben a teló hősi halott lesz.
Szóval ilyennel nem a kispályás köcsögök foglalkoznak.
Végülis az is jó, ha hagyod letiltatlanul, mert akkor legalább az (elméleti) esélyed megvan, hogy valaha meglegyen a teló (bár szerintem összekarcolva, repedten nincs benne sok öröm, tapasztalatok szerint így szokott előkerülni a lopott cucc).
Amennyiben letiltatod, akkor csak szimpla bosszút álltál a tettesen (vagy azon, aki jóhiszeműen megvette tőle), mivel többet nem fogja tudni használni. Nem valószínű, hogy 6-8-10e Ft-ot ráfizetne még arra, hogy kicseréltesse benne az IMEI-t, inkább eladja alkatrésznek, vagy eladja Voda-függő készülékként. Mivel {b}igen kérem, a világ szégyene, hogy a Vodafone magyarországi hálózatában gond nélkül működnek a máshonnan lopott, letiltott IMEI-s telefonok{/b}.
A Netért inkább ebben kéne beperelje a Vodát, mert ezzel jóval több szerencsétlen, vétlen embernek okoz anyagi kárt, mint a netszolgáltatásának balfszságaival.
|
szer. jan. 28, 2004 12:36 |
|
|
Mr.Zed
ezüst tag
|
Blake
Vazeee! Akkor nem ellopták, hanem elhagytad!
Azért így teljesen más a gyerek fekvése!
mrzed
|
szer. jan. 28, 2004 12:28 |
|
|
Blake
arany tag
|
adsf: A telcsim független! Ilyenkor be kell mennem
mindáromhoz (már csak azért is hogy meggyorsítsam a
letiltást)?
Nem hat ösztönzőleg az elkövetőre a letiltott telcsi, hogy
átírassa az IMEI-t? Nekem a panaszfelvevő zsaru azt mondta,
hogy ne tiltassam le, mert akkor vígan használhatja az
illető és nagyobb az esély a buktára. Tehát a zsaruk szürke
listára rakatják, vagy nem?
Egyáltalán van a magyar szolgáltatóknak szürke listája (a
megfigyelt telcsik IMEI-einek az adatbázisa)? Vagy csak
fekete és fehér?
mobilgame: Az egyik kispostáról (ami a Hóvirággal szemben
van). Siettem vazzeg és otthagytam a kib*szott pulton.
Visszamentem 10 perc múlva már nem volt ott és a
dolgozóknak senki nem adta le. Akkor egy másik telcsiről
megcsörgettem magam, mondom felajánlok valamit
a "becsületes" megtalálónak, erre az kikapcsolta. Ezután
tiltattam le a SIM kártyát és mentem be a rendőrségre
feljelentést tenni!
|
szer. jan. 28, 2004 12:19 |
|
|
asdf_
gyémánt tag
|
Remelhetoleg a SIMet is letiltottad
Nyilvan kaptal a feljelentesbol masolatot. Na ezt kuldenem el de iziben a szolgaltatomhoz /neadjisten bevinnem/ es akkor ok talan hamarabb letiltjak az imeit...
|
szer. jan. 28, 2004 11:58 |
|
|
T68m
a fórum lelke
|
mint pl. külföldre vinni......
persze nem akarlak elkeseríteni, de elég **** a közbiztonság világszerte. A börtöntöltelékek szabadon graszálhatnak az utcán és közben az emberi jogaikról pofáz/hat/nak. ((((((
|
szer. jan. 28, 2004 11:51 |
|
|
kisember
platina tag
|
Ha van dújvban olyan pasi, aki IMEI átírással foglalkozik akkor õt valószínûleg te nem, de a tolvaj ismeri. Ha próbálkozol nála trükközni, akkor lehet, hogy még jól meg is vernek.
Az IMEI figyelés/bemérés szerintem elméletileg mûködik csak. Talán éppen a zsaruk tojnak rá. Nem hiszem, hogy egy telefon lenyúlásra öt zsarut állítanának rá, talán értesítenek, ha a talált tárgyak osztályára kerül. Abban azért bízom, hogy most nem reálisan látom a világot, hanem csak a pesszimizmus beszél belõlem.
Ha a bemérés annyira mûködne, akkor bizonyos típusú (pl bankrabló) bûnözõket nagyon hamar megfognának. Mert a telefont ugye nem hagyaja otthon a csávó, és gondolom nem sok olyan ember van aki az egyik esztergomi betörés idõpontjában pont esztergomban, a másik pécsinél meg éppen pécsen van. Általános iskola - halmazok - metszet - ennyi.
Hogy/honnan lopták el (én is dújvi vagyok).
|
szer. jan. 28, 2004 11:50 |
|
|
Mark1
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 351 Tartózkodási hely: Budapest
|
6610-esen ez azért nem olyan egyszerű!
|
szer. jan. 28, 2004 11:37 |
|
|
GPadre
|
Zsolti, dct4-n lehet imei-t írni?
|
szer. jan. 28, 2004 11:34 |
|
|
kalti
ezüst tag
|
A Nokia 6610 DCT4-es, abba még (már) nem lehet átírni az IMEI-t.
Vagy már át lehet?
|
szer. jan. 28, 2004 11:34 |
|
|
zsolti4
|
Ha nem hülye az illető, már átírta az IMEI számot.
|
szer. jan. 28, 2004 11:18 |
|
|
GPadre
|
Blake, a legjobb módszer: Dunaújváros kis hely. Max egy ember foglalkozhat Imei nyomással, lopott telókkal. Kideríted ki az, odamégy hozzá, megadod neki imei-t és megkéred, ha hozzák a telót mondja meg nekik, Te megveszed lopottan is a piaci áron. És akkor... Remélem nem kell magyarázni.
|
szer. jan. 28, 2004 11:17 |
|
|
Blake
arany tag
|
Dunaújvárosi vagyok. Bár nem tudom h ez lényeges-e.
Az első dolgom az volt h letiltattam a SIM-et, főleg h
előfizus volt... (amúgy meg Vodás).
A telcsi független... GSM bótban vettem... (Next GSM).
Én is abban reménykedem, hogy elég barom az illető h simán
használja a telót!
Ilyenkor a zsaruk lejelentik a megfigyelt IMEI-t mindhárom
szolgáltató felé?
|
szer. jan. 28, 2004 11:04 |
|
|
GPadre
|
Ha ez ilyen egyszerű lenne (pedig az), akkor miért van, hogy szinte soha nem kerül vissza egy teló sem a gazdájához?
|
szer. jan. 28, 2004 10:44 |
|
|
GazVezir
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1319 Tartózkodási hely: Éppen itt :)
|
Szerintem ülj a seggeden és várd,hogy előkerűljön a telefon.Ugyanis nem kis értékről van szó.Te megadtad a telefon IMEI számát,ezáltal a zsaruk betudják mérni a telefont.Aki berakta a Sim kártyáját,ha nem a tied van benne,a pannon leadja majd a sim tulajanak a nevét a zsaruknak,azok meg megfogjak.De ha a tied van benne,akkor csak azt tudják,hogy épp merre tartózkodik a telefon.Ja és ilyenkor a Pannon köteles figyelni a telefont,vagyis ők mérik be.Lehet hülyeséget mondok,de szerintem így van.Amúgy hova valósi vagy?
|
szer. jan. 28, 2004 10:41 |
|
|
Blake
arany tag
|
Szasztok!
Ellopták a 6610-es Nokiámat.
Bementem a rendőrségre feljelentést tenni ismeretlen tettes ellen.
Megadtam a zsaruknak a teló IMEI számát...
Országos körözési listára tették a telcsit, állítólag.
Kell még valamit csinálnom?
(Nem akarom letiltatni a telcsit, ha enélkül is figyelik, hadd használja az a balfasz)!
Előre is köszi a segítséget,
Blake
|
szer. jan. 28, 2004 9:37 |
|
|