Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. dec. 28, 2024 16:43

Hozzászólás a témához  [ 46 hozzászólás ] 
Pert nyert a Netért a Vodafone ellen!! 
Szerző Üzenet
Moderátor

Hozzászólás 
djsms írta:
Érdekes hely ez a Békés megye! Néhány hónapja még havi 23+áfa volt az alap 384/64-es adsl + 20körül a beszerelés. Telefonos internetnél pedig minél többet netezett valaki annál többet fizetett valami "csomagdíjat"! Tehát 1 óra netért +x Ft csomagdíj, 5 óra netért 2*x Ft csomagdíj... (a felsorolt időadatok csak a szemléltetik a helyzetet, nem pontos adatok!)
Máshol ez pont fordítva van! Minél többet használod annál kevesebbet fizetsz.
Ahhoz képest, hogy az ország legszegényebb része egyben a legdrágább is!
Május elsején pl a csabai reptéren 1400Ft volt 1 közepes adag pörkölt krumplival!!!
Hasonló jellegű rendezvényen máshol soha nem fizettem ilyenért 5-600Ft-nál többet! Vagy ez már EU-s ár lett volna? :/

Sajnos ez így van, ahol kevés van valamiből, az drága. Németországban sem azért lehet feleannyiért kapni duplasebességű DSL-t, mint Pesten, mert jótékonykodnak. Egyszerűen ki van építve olyan szinten a rendszer, hogy már feleannyi pénzből is megvan a kívánt hasznuk.

Békés megyében meg a 4x-es összegből sem jön be a befektetés.

Kevés olyan befektetni kívánó milliomos van, aki a humanista nézeteit helyezi előtérbe a befektetésének megtérülésével szemben. Sajnos.

Így csak a lelketlenek maradnak, akiket nem érdekel a lakosság szegénysége, csak az, hogy a pénz szaporodjon.

csüt. máj. 06, 2004 13:28
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Az említett *****Net mikrohullámú szolgáltatásának
megrendelésén én is gondolkodtam, aztán eelkezdtem
számolni. Arra jutottam, nem biztos hogy nekem megéri.
Mert ugye 1 GB 128 Kbs-el nem túl sok, viszont a 60000 Ft
beszerelési költség és 2 év aláírásával havi 6000 Ft már
sok. A 64 Kbs-es korlátlan egyszeri 37500-ért és havi
12450 Ft-ért két évre pedig anyagilag sok, legalábbis
nekem...

Érdekes hely ez a Békés megye! Néhány hónapja még havi 23+áfa volt az alap 384/64-es adsl + 20körül a beszerelés. Telefonos internetnél pedig minél többet netezett valaki annál többet fizetett valami "csomagdíjat"! Tehát 1 óra netért +x Ft csomagdíj, 5 óra netért 2*x Ft csomagdíj... (a felsorolt időadatok csak a szemléltetik a helyzetet, nem pontos adatok!)
Máshol ez pont fordítva van! Minél többet használod annál kevesebbet fizetsz.
Ahhoz képest, hogy az ország legszegényebb része egyben a legdrágább is!
Május elsején pl a csabai reptéren 1400Ft volt 1 közepes adag pörkölt krumplival!!!
Hasonló jellegű rendezvényen máshol soha nem fizettem ilyenért 5-600Ft-nál többet! Vagy ez már EU-s ár lett volna? :/

csüt. máj. 06, 2004 6:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
Macika írta:
Na azért ez a cikk igencsak olyan, hogy kisöpörjük a láda alját,

Hát, ott a kérdések döntő többségét tényleg az APEHnek kellett volna címezni. Az egész szánalmasan röhejes...

szer. máj. 05, 2004 15:27
Moderátor

Hozzászólás 
Na azért ez a cikk igencsak olyan, hogy kisöpörjük a láda alját, hátha sikerül valami kis maradékot találni még, amibe bele lehet kötni. De ha a Vodába nem, hát akkor a FVF-be. A lényeg, hogy bizonyíthassuk, milyen f.sza emberek vagyunk, mi figyelünk a részletekre. És öntömjénezésünktől még az sem tántorít el bennünket, hogy egy sereg – egyébként az általunk kifogásolt dolgokra vonatkozó – törvényt nem ismerünk.

A lényeg, hogy jó hangzatosan tudjuk hinteni az igét.

Haragszom azokra, akik ha máshogyan nem találnak fogást valakin, akkor a sapka nem létét kezdik kritizálni. Nem tartanám igazságosnak, hogy nem avatott személyként a formai hibákat firtassuk.

Ha kiírja a 14138347 és a 14508327 számon külön lebontva, akkor nem téveszti meg az egyszeri halandó állampolgárt?

Nekem mennyire mindegy, hogy az az 1342 Ft-nyi összeg 3 akármilyen részből, vagy 7 akármilyen részből jön össze, aminek bármilyen az SZJ száma????
Nagyon mindegy!
Ezzel foglalkozzon az APEH!

Végignéztem a ma kézhezkapott Voda számlámat. Tételesen van feltüntetve minden benne, jól elkülöníthető minden féle hívástípus díjazása. Azonkívül az ingyenesen mellé adott híváslistából simán lehet ellenőrizni mindent.
Ennél jobb, részletesebb, érthetőbb számlát egyik mobiltársaság sem ad. Tudom, mert mindháromnál előfizető vagyok.

P.S.
Nem utolsó sorban: a cikk írója, ha már ennyire kritikus, akkor saját magával szemben is lehetne az. A helyesírási hibáit is kijavíthatná akár.
Nem nagy probléma, ha valaki hiosszú ú-val írja az ÁRU (főnév) szót, csak a hitelessége nem hangzik onnantól igazán jól.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Macika szer. máj. 05, 2004 17:41-kor.

szer. máj. 05, 2004 14:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Lator írta:
csendes írta:
Ki tudja, hogyan áll ez a téma a Netért és a Vodafone között?

www.netert.hu

Most került fel egy új cikk a Vodafone-ról.

f@x@, :x

szer. máj. 05, 2004 13:22
arany tag

Hozzászólás 
csendes írta:

www.netert.hu

Most került fel egy új cikk a Vodafone-ról.

szer. máj. 05, 2004 12:28
Moderátor

Hozzászólás 
csendes írta:

Van az indexen 2-3 ezzel foglalkozó topic, keress rá a Bolivian Dancer nickreÍ Ő a Netért feje. Ahol ő hozzászól, ott kaphatsz több infót.

szer. máj. 05, 2004 11:52
arany tag

Hozzászólás 

szer. máj. 05, 2004 8:42
ezüst tag

Hozzászólás 
Én is maradok a pannon 500-as csomagjánál. Bár én 14400-al töltöm a kártyát, így havonta a kedvezménnyel 5000-ért netezek. Már másfél éve használom, és még nem volt panaszom. Van egy klassz tűzfalam, ami szűri a reklámokat, így egész gyors is. Nagyon örülök, hogy nem döltem be a vodának és kicsit kivártam. Mindenkinek csak ajánlani tudom....

hétf. márc. 15, 2004 11:59
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nálam is 0-24-ig megy a két gép a neten (hál istok már 768-
al), behalnék, ha be lennék szorítva 5GB alá havonta...
Nálunk (csello) 15GB a határ, de amikor túllépem letesznek
64-re és 1-2 GB úgy is lejön egész jól...

Mielőtt még bárki roszra gondolna, nem filmeket töltögetek
le, hanem adatbázisforgalmat csinálok a szerveremmel...
Mért az itthoni kapacitást használjam, ha a számitások
elfutnak a neten is?....

Mellesleg Q-jó, hogy a voda végre bukott egyet, mert a
ügyfélpolitikájuktól egyre inkább felűll a szőr a
bokacsontomon...

Üdv: Andrei

hétf. márc. 15, 2004 10:58
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Ezt találtam:

ADSL! Küld el SMS-ben azt a címet és telefonszámot ahová akarod az ADSL-t! Visszahívunk!Cégeknek is!Az egész országban értékesítünk! 0630 3326131 COMPACTNET /Matáv és AXELERO hivatalos viszonteladó/

hétf. márc. 15, 2004 9:23
Hozzászólás 
Az említett *****Net mikrohullámú szolgáltatásának
megrendelésén én is gondolkodtam, aztán eelkezdtem
számolni. Arra jutottam, nem biztos hogy nekem megéri.
Mert ugye 1 GB 128 Kbs-el nem túl sok, viszont a 60000 Ft
beszerelési költség és 2 év aláírásával havi 6000 Ft már
sok. A 64 Kbs-es korlátlan egyszeri 37500-ért és havi
12450 Ft-ért két évre pedig anyagilag sok, legalábbis
nekem. Ezt a korlátlan lehetőséget meg úgysem tudnám
kihasználni, nekem ebbő pénz nem jönne vissza. Nem szoktam
filmeket meg programokat állandóan töltögetni, ezért
gondos számolás, átrágás után úgy döntöttem nekem meg
marad havi 6250 Ft-ért A Pannon 500 megás GPRS csomagja.
Néha kicsit szűkös az 500 mega, de majd egy éveig csak 300
volt, az is elég volt akkor. Amire én használom, arra
elegendő az 500 mega és nem fizetek tízezreket havonta,
meg egyszeri 40-60 ezreket. A *******tel ADSL csomagjai
pedig a vicc csúcsa. A legolcsóbb csomag is 17998 Ft,
plusz ezt csak úgy lehet választani, ha ISDN van, vagy
alap előfizetés, ami még plusz 6750 vagy 4500 Ft/hó. Ja,
és itt is van 37500 Ft egyszeri csatlakozási díj.
Köszönöm, de ebből én sem kérek. Marad a mobil. Majd ha
legalább 60%-ot engednek az árból, akkor majd gondolkodok
rajta, de csak gondolkodok. De addig ettő a
telefontársaságtól semmit. éppen csak fizetem a minimális
havidíjat és kész. Egy másodpercet nem telefonálok
vezetékesről. Túl sok borsot törtek már az orrom alá.

hétf. márc. 15, 2004 8:54
arany tag

Hozzászólás 
Aki úgyhagyja a gépét, hogy az állandóan frissítget bizonyos weboldalakat, annak ne sírjon a szája!!!!

Nálam csak az icq frissülget, de az elhanyagolható.

hétf. márc. 15, 2004 8:01
a fórum lelke

Hozzászólás 
ja, mert ugye egy weboldal semmi mást nem tartalmaz, mint szöveget és képeket. Örülök, hogy ilyen hozzáértõk vannak.

(arról már nem is beszélve, hogy egyes oldalakon csak a html több mint 100k)

és ott az icq, levelezés, irc, stb. is persze. De azért TE nyugodtan maradhatsz onnyál gprs-en is.

vas. márc. 14, 2004 22:46
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
ICQ-m van, de az hogy frissítget, még nem tétel.
A képek le vannak tiltva, így nincs kép ami letöltődjön.

vas. márc. 14, 2004 18:36
a fórum lelke

Hozzászólás 
Brave:

ha onnyál maradsz, akkor a következõk dolog töltõdnek le:

- icq reklámok, adat frissitések új belépõ, távozó, stb.;
- minden olyan oldal, ami tartalmaz timeout vagy hasonló opeciókat, melynek pont az a lényege, hogy idõként frissitsék magukat, támenjenek másik oldalra;
- levelezõprogram automatikusan megnézik, hogy jött-e leveled;
- és persze a sok **** mikorszopsz program is kommunikál a net-en, ha kell ha nem;

Neked csak akkor nem jön kurvára le semm, ha nem mikorszopsz op-t használsz, nem futtatsz icq kliens, se levelezõ programot, se böntgészõt

vas. márc. 14, 2004 18:19
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Ha online maradtál, mi a franc töltődött le???
Mert NEKEM kurvára nem akar lejönni semmi sem, ha csak online vagyok.

vas. márc. 14, 2004 17:21
ezüst tag

Hozzászólás 
megmondom őszintén.. ha visszaadnák az 1 gigát, akkor én már boldog lennék.. nem akarok én nonstopp letölteni.. de náéha jól jönne, ha nem lenne 7ezer a nettem, mert véletlenül online maradtam ezzel a ****, és haver meg írja az üziket, hogy hol a faxba vagyok már a gépem elöl.. :-((

vas. márc. 14, 2004 15:24

Hozzászólás 
Én akkor mondtam le a korlátlan GPRS netet amikor korlátozták,és rögtön kötöttem egy chello szerződést,lehet hogy a vodafone kifizeti az eddigi chello számláimat???

:-)

csüt. márc. 11, 2004 11:47
a fórum lelke

Hozzászólás 
Maradjunk annyiban, hogy a **** monopolhelyzete pont a rendszerváltás UTÁN le bebástyázva, ami igen szégyenletes dolog az akkori politikai vezetésre.

Egyetlen egy dolog van, amivel nem számoltak akkor: az a mobil technológia hihetetlen fejlõdése, hogy néhány év és versenytársa lesz a vezetéksenek és lekörözi azt. Most már csak mentik, amit menthetõ.

csüt. márc. 11, 2004 11:44
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
A nevetséges az, hogy éppen most lett szétosztva pár száz millió a szélessáv elősegítéséért, de tuti, hogy ez az összeg is le lesz nyúlva,illetve eltűnik kézen-közön.

csüt. márc. 11, 2004 9:02
arany tag

Hozzászólás 
A fatáv vezető emberei mindent megtesznek azért, hogy
továbbra is monopol helyzetben maradjanak. Ebben igen nagy
segítségükre van egy "baráti kör", amelynek tagjai uralják
a média számos területét (axelero, origo.hu, tilos rádió,
rtl klub stb.) Az ugyan már politikai kérdés, hogy ezt a
monopol helyzetet szabad-e engedni, szerintem már a
rendszerváltáskor tenni kellett volna ellene, de ezeknek a
magas beosztású embereknek a sikeres összefogása
lehetetlenné tette az internet fejlődését, a
versenyhelyzet kialakulását, az árak esését.

csüt. márc. 11, 2004 1:12
arany tag

Hozzászólás 
http://www.hwsw.hu/hir.php3?id=24765

A Vodafone Magyarország Rt. a következőkről tájékoztatta lapunkat: a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma 2004. március 9-én szóban kihirdetett, elsőfokú, nem jogerős ítélete a Vodafone Magyarországot a NETÉRT Egyesület által benyújtott kereseti kérelem négy pontja közül mindössze egyben marasztalta el, egyebekben a NETÉRT Egyesület keresetét elutasította.

A NETÉRT Egyesület 2004. március 9-én kiadott sajtóközleményét pontosítandó a Vodafone Magyarország közli, hogy a Fővárosi Bíróság csupán azt fogadta el, hogy a 2003. február 15-én módosított Általános Szolgáltatási Feltételek 8.4.1 pontjának utolsó bekezdésében foglalt "adatforgalom függvényében" -- tehát nem is a teljes rendelkezés -- kitétel tisztességtelen, egyebekben a felperesi keresetet elutasította. A szóbeli bírósági ítélet szerint a Vodafone nem tévesztette meg a fogyasztókat a GPRS Internet korlátlan hozzáféréssel kapcsolatban; korábban ugyanezt állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálata is.

Az írásos, hivatalos ítélet ismerete nélkül a Vodafone Magyarország Rt. elhamarkodottnak ítéli a NETÉRT Egyesület sajtóközleményének a "lehető legnagyobb nyilvánosságra hozatalra" vonatkozó kitételét, ugyanis a nyilvánosságra hozatal körülményeit jogszabály határozza meg. Ezzel párhuzamosan a Vodafone Magyarország Rt. leszögezi, hogy a jogerős ítélet meghozatala után természetesen mindenben a jogerős ítéletben előírtaknak megfelelően fog eljárni.

szer. márc. 10, 2004 19:42
ezüst tag

Hozzászólás 
nah gyerekek.. most küldök itt nektek valamit, és utána gondolkodjatok.. nem mondok én semmit, mert itt pár embernek tuti a lekébe **** egyből!!!!

Telefondíj-mentes állandó szélessávú Internet szolgáltatás a ******Net saját hálózatán
IDEJE VÁLTANI! A VILÁGHÁLÓ ÖNRE VÁR!
CSERÉLJE LE TELEFONVONALAS INTERNET KAPCSOLATÁT KORSZERŰBB, GYORSABB ÉS ???OLCSÓBB??? MEGOLDÁSRA!

Ugyanannyi pénzért több mint kétszer annyi Internet: Szemben a hagyományos telefonos kapcsolattal a *****Net Online csomagjaiban költségei felét megtakarítja vagy ugyanannyi pénzből megduplázhatja sőt megháromszorozhatja felhasználását! Használja ki a lehetőséget!
Hogyan működik a szolgáltatás? A *****Net a legtöbb Békés megyei településen szélessávú gerincekre alapozott saját hálózatot épített ki, sűrű fedettségű (városrészenként akár több) elosztóponttal. Fedőhálózatunk független a hagyományos telefonvonaltól, és más cégek kábeltévés vezetékeitől. Ügyfeleinket a helyi elosztókra a műszaki lehetőségek függvényében az utolsó métereken kábelpótló mikrohullámmal vagy ha lehetséges akkor saját kábellel kapcsoljuk be, így számítógépén a nap 24 órájában folyamatos az Internet elérés, és az Internet csatlakozásért semmilyen percdíjat nem kell fizetni! Fix áron akár korlátlan használat is rendelhető! A szolgáltatás tehát nem percalapú, aminek köszönhetően nem kell futtában intéznie internetes ügyeit, mégis most legalább ???dupla ISDN??? sebességen szörfözhet a világhálón. Az Önhöz közeli *****Net bázisállomásra való bekapcsolás konkrét műszaki lehetőségeit kollégáink kérésére díjmentesen ellenőrzik.
Szabad csomagválasztás, rugalmas feltételek: A szerződés első 6 hónapja után Ön teljes szabadsággal rendelkezik, az ajánlott csomagok között már nem csak felfelé hanem akár lefelé is mozoghat, akár havonta. Internetezzen akár hűségidőszak nélkül is kedvező díjakon!
Kedvező belépési díjak: Ha Ön a *****Net szolgáltatását választja, akkor a szerződéses csomag függvényében további kedvezményben részesül: belépési díjunk egyedi felhasználási pontokon is már nettó 30.000 Ft-tól(+fa)! Ez a összeg a kiépítés minden költségét tartalmazza, beleértve az Ön tulajdonába kerülő eszközöket is. (nagykerben olyan 10-15 ezer) Csoportos (lakótelepi, társasházi igényeknél) még kedvezőbb belépési díjak!
Közepes felhasználási volumenhez javasolt forgalmi korlátos szimmetrikus csomagok
On
Line Sávszélesség és adatmennyiség, szolgáltatás Kiépítés
nettó díja Előfizetés nettó havidíja
1 éves hűség 2 éves hűség
A 400 MB / 128Kbps 56.000 Ft 4.800 Ft 3.600 Ft (bruttó 4.500 Ft)
B 1000 MB / 128Kbps 48.000 Ft 6.000 Ft 4.800 Ft (bruttó 6.000 Ft)
C 2000 MB / 128Kbps 30.000 Ft 9.600 Ft 8.800 Ft (bruttó 11.000 Ft)
Figyelem: A csomagok elsősorban egy felhasználó csatlakozására kerültek kidolgozásra! Minden csomaghoz 1db 10MB-os tárterületű postafiók jár. Ha ön szerződéses időtáv nélkül, kötetlen időszakra szeretne szerződni úgy az egyszeri költség 66 000 Ft + ÁFA és az egyéves szerződéses csomagárak fizetendők. Túllépés esetén az A csomag esetén 8 Ft + ÁFA / Megabyte, a többi csomagban 6 Ft + ÁFA / Megabyte fizetendő a túllépés pontos mennyiségére.

Korlátlan elérések magánfelhasználóknak és vállalkozásoknak
On
D Korlátlan / 64Kbps 30.000 Ft 11.060 Ft 9.960 Ft (bruttó 12.450 Ft)
A-NET 128 Kbps / 64 Kbps korlátlan 29.990 Ft 11.900 Ft 11.900 Ft (bruttó 14.875 Ft)
B-NET* 384 Kbps / 64 Kbps korlátlan 29.990 Ft 13.900 Ft 13.900 Ft (bruttó 17.375 Ft)
(*) csak meghatározott helyeken, igénybejelentés és műszaki felmérés után!

Korlátlan elérések üzemeltetési szolgáltatásokhoz (Opcióban: FIX IP cím kérhető!)
On
D Korlátlan / 64Kbps 30.000 Ft 11.060 Ft 9.960 Ft (bruttó 12.450 Ft)
E Korlátlan / 128 Kbps 30.000 Ft 19.355 Ft 17.430 Ft (bruttó 21.788 Ft)
KAPCSOLJA ÖSSZE INTERNET KIÉPÍTÉS SZÁMÍTÓGÉP VÁSÁRLÁSSAL (árúkapcsolás): PARTNEREK SEGÍTSÉGÉVEL HITELLEHETŐSÉGGEL MÁR AKÁR NULLA FT BELÉPÉSI DÍJJAL.
TÁJÉKOZTATÁS ÉS SZERZŐDÉS: ************, ************ VAGY ************.
SZOLGÁLTATÁSI AJÁNLATUNK EGYES RÉSZLETEIBEN IS FÖLDRAJZILAG KORLÁTOZOTT.

és akkor most ehhez mit is szóltok? én a vodát azért választottam, mert telim az volt.. belépni 0 ft, és nettezhetek.. de könyörgöm.. 200mb?! az mi?? és ezt fogom választani, mert NINCS MÁS!!

tehát most lehet panaszkodni!

bodzafa

szer. márc. 10, 2004 18:18
ezüst tag

Hozzászólás 
NapalmGSM: nem Neked :)))

Topman: nincs értelme pert indítani, az internet nem alkotmányos alapjog, annyiért adja mindenki amennyiért akarja. Másrészt azt ne felejtsd el, hogy az ADSL szolgáltatás mögött álló infrastuktúra, a szerelők, back office, ügyfélszolgálat, reklámok, stb. az mind nem ingyen van.

szer. márc. 10, 2004 17:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
@Topman:
Jó lenne a chellot is seggbe rúgni,mert a havi 12 rugós számla mellé még mellékel egy 15 gb-os korlátot is,azonban a valós sebesség sztem nem nagyon különbözik egy adsl vonalétól ;-(
Egyszer írtam nekik,hogy ezt a korlátot simán el lehet érni egyszerű netes rádiózással is gyorsan,erre az volt a válasz,hogy úgyse használ olyant senki,tehát ezen fölösleges rágódni.Hát köszi.. (persze ez sem volt agyonreklámozva és amikor mi kötöttük,akkor szó se volt korlátról...)

szer. márc. 10, 2004 14:08
arany tag

Hozzászólás 
Nem is nagyon vártam, hogy megértsd...
Agresszivitás???, gyűlölködés??? Nem.
Csak tükör!

:-(((
Szomorú vagyok, mert azért tart ott az ország ahol ami abban
a hozzászólásodban volt amire reagáltam.....

Ps.: Megint naon "szeretni" fogsz.

szer. márc. 10, 2004 13:30

Hozzászólás 
Igen, fontos. Csakhogy monopolhelyzetben van, és
korántsincsen olyan konkurenciaharc internet terén, mint az
a mobiltelefóniában tapasztalható. Gondolj bele, kitől
vehetsz DSL hozzáférést ma Magyarországon??
Igen, CSAK a matávtól. (Persze van másoknak is, csak az nem
megfizethető magánembereknek).

Majd ha olyan elterjedt lesz a DSL, mint a mobiltelefon,
akkor majd a szolgáltatók fognak az ajtódnál kuncsorogni,
hogy fizess elő, és nem Te fogsz igen komoly összegekért
hosszú hónapokat várni, hogy kegyeskedjenek bekötni.

szer. márc. 10, 2004 13:04
Profil Privát üzenet küldése ICQ
ezüst tag

Hozzászólás 
N. úr nekem szólt gondolom...

@test

Igen, régen tetszett a voda, de mint az az életben sokszor elöfordul változik az ember véleménye az öt ért hatások alapján. Mivel az elmúlt idöszakban a vodától csak negatív hatások értek, ezért a véleményem is negatív irányba változott.
Čs igenis örülök a Netért sikerének, mert az tiszta sor hogy semmilyen kártérítést nem ad a voda, de ez egy kis lecke volt nekik.

szer. márc. 10, 2004 12:55
arany tag

Hozzászólás 
off

Nem lenne rossz, ha hasonló per indulna a fatáv ellen is, ugyan miért kerül 13000Ft-ba az Adsl internet szolgáltatás? Miért érdeke a szolgáltatónak, hogy ennyire irreális áron kínálja a szolgáltatást? Szerintem 2004-ben az internet legalább olyan fontos, mint a víz, áram, gáz szolgáltatás.

on

szer. márc. 10, 2004 12:28

Hozzászólás 
Ismét értetlenül állok a hozzászólásoddal szemben.

Hónapok óta nem írtál ide, én sem szóltam Hozzád sem itt,
sem ott, de a hozzászólásodból megint egyből süt az
agresszivitás, a gyűlölködés, a személyeskedés.

Tényleg nem értem, mire jó ez.

szer. márc. 10, 2004 11:57
ezüst tag

Hozzászólás 
tonton: de

T68m: hát igen, csak igazából ez így kivitelezhetetlen. :-)

szer. márc. 10, 2004 11:38
a fórum lelke

Hozzászólás 
Nézzétek, a kérdés arról szól, hogy joga van-e egy szolgáltatónak egyoldalúan módosítani a szerzõdést vagy sem.

Itt pont a **** net, **** gprs, **** 1gb-os korlátról van szó. De ugyanazzel az erõvel említhetnék még a számlázási egység nõvelését, ármodosítást, stb. stb. Tehát ha a netért megnyeri a pert, akkor ugyanezen az alapon az összes többi változás eltörlésére is kötelezni lehetne a szolgáltatókat. Mondjuk, én személy szerint már régóta azon vagyok, hogy az ászf módosítás legyen az elõfizetõ hozzájárulásához kötve, amíg ez nem történik meg, addig a régi vonatkozzon rá.

szer. márc. 10, 2004 11:21
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Egyrészt is én is gratulálok a részsikerhez, másrészt viszont bízom benne, hogy a neves ügyvéd fogja tudni hozni a második fordulót is a Voda ellen.

szer. márc. 10, 2004 10:22
arany tag

Hozzászólás 
Ha elveszi az ingyendumát akkor csak ugyanazt csinálja
tovább amit a GPRS-szel tett és amiért páran már kibuktunk a
vodára. Ha te azt vonod le az egészből, hogy mert elbukott a
voda egy pert azért belerúg az előfizetők egy másik
csoportjába akkor elég nyakatekert a logikád. A másodfokkal
kapcsolatos jóslásodról meg csak annyit, hogy remélem nem
lesz igazad. Fogd már fel végre, hogy ez a per pont arról
szól, hogy NE TEHESSEN MEG BÁRMIT "KEDVENC" SZOLGÁLTATÓD
VELED ERŐFÖLÉNYÉVEL VISSZAÉLVE!!!

Látom rosszul vagy. Remélem a Voda is...

szer. márc. 10, 2004 8:02

Hozzászólás 
Nekem most telt le 1 hónapja (bár nem kötöttem
hűségszerződést velük), de továbbra is megy minden
változatlanul.

szer. márc. 10, 2004 3:35
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hat igen.. Nekem majusban jar le a 2 evem.. Utana a Voda "kegyeire" van bizva hogy beszelek-e "ingyen" vagy nem.. :(

szer. márc. 10, 2004 3:09

Hozzászólás 
Nem hiszem, hogy vissza kéne fizetnie valamit is, mivel nem a nyári áremelés szerepelt a per tárgyaként, hanem a bő 1 éve bevezetett 1 GB-os korlátozás.

Személy szerint én is majdnem biztos vagyok benne, hogy másodfokon veszíteni fog a Netért, valószínűleg úgy gondolják a bírák, hogy az első fok megnyerése lecsendesíti az elégedetlenkedőket.

Az az igazság, hogy ebből a sajtóhírből (ami a kivonatosabbnál is kivonatosabb) aligha lehet kihámozni a lényeget. Az biztos, hogy egy ÁSZF-módosítás semmiképpen nem erkölcsös dolog. Meg lehetett volna úgy is oldani, hogy csak az ÁSZF-változás után szerződöttekre legyen érvényes, ne visszamenőlegesen is.

Mindenesetre k.ra mérges leszek a Netértre, ha a Voda bekeményít és csak úgy nemes bosszúból és elveszi tőlünk pl. az ingyendumát.

szer. márc. 10, 2004 3:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha masodfokon is megnyeri a netert akkor varhatoan eleg sok penzt kell visszafizetnie a vodanak ha valaki az elmult idoszakban 3125Ft-nal tobb szamlaja volt.. Na es persze az is lehet, hogy osszes WAP dijat vissza kellene fizetnie hioszen regen az benne volt..

Nem nagyon hiszem, hogy masodfokon megnyerheti ezt a netert. Ha megis.. Szerintem a Vodafone nemes egyszeruseggel megszuneteti a regi csomagjait es majd egy a Westelehez hasonlo aru "baratsagos" csomaggal rukkol elo.. :((((

szer. márc. 10, 2004 2:12
vas-tag

Hozzászólás 
"amelyben N. úr is élen járt"

Ugye nem a Netért elnökére gondolsz?

kedd márc. 09, 2004 23:56
arany tag

Hozzászólás 
Másodfokon majd elveszti a Netért. Ez már most el van döntve(szerintem)...

BNM

kedd márc. 09, 2004 23:34
ezüst tag

Hozzászólás 
Nem kedvelem a Vodafone üzletpolitikáját, mint ahogy nem kedvelem a magányos hősöket sem. De a legszánalmasabb az, amikor valaki azt hiszi, hogy valami ingyen van, vagy sokkal olcsóban, és az tényleg így is van...anno hangos volt a fórum a Vodafone istenként való dicsőítésétől, amelyben N. úr is élen járt. Most meg? Röhej. Gittegylet.

kedd márc. 09, 2004 23:30
ezüst tag

Hozzászólás 
Nem kedvelem a Vodafone üzletpolitikáját, mint ahogy nem kedvelem a magányos hősöket sem. De a legszánalmasabb az, amikor valaki azt hiszi, hogy valami ingyen van, vagy sokkal olcsóban, és az tényleg így is van...anno hangos volt a fórum a Vodafone istenként való dicsőítésétől, amelyben N. úr is élen járt. Most meg? Röhej. Gittegyelet.

kedd márc. 09, 2004 23:30

Hozzászólás 
Az igen!

Gratulálok mindenkinek a Netértnél, aki hitt a sikerben végig!

Bízzunk benne, hogy később sem változik.

kedd márc. 09, 2004 21:01
ezüst tag

Hozzászólás 
Oh Jeahhhh.....

kedd márc. 09, 2004 20:56
arany tag

Hozzászólás 
http://hirek.prim.hu/cikk/38344/?sr=aghirkereso

A bíróság első fokon a Netfelhasználók Érdekvédelmi Társaságának adott igazat abban a peres eljárásban, amit a felperes Netért a Vodafone ellen indított - tudta meg a Prím Online. A bíróság kimondta, hogy a mobilszolgáltató egyoldalúan módosította az általános szerződési feltételeket és ezzel joghátrány érte a mobilszolgáltató GPRS szolgáltatásának előfizetőit.

A Fővárosi Bírósági gazdasági kollégiuma által ma kihirdetett hozott elsőfokú határozat szerint az általános szerződési feltételek (ÁSZF) GPRS-internet elérés korlátozására vonatkozó módosítást a Vodafone jogszerűtlenül hajtotta végre - tájékoztatott Németh Attila, a Netért elnöke.

Az érdekvédelmi társaság és a mobilszolgáltató pere várhatóan a Budapesti Ítélőtáblához kerül, mivel a Vodafone kinyilvánította fellebbezési szándékát. Az első fokú határozat szerint országos napilapban, hirdetés formájában a Vodafone költségére közzé kell tenni a bíróság mobilszolgáltatót elmarasztaló határozatát.

Németh Attila, a Netért elnöke lapunknak telefonon azt mondta, örömmel fogadták a bíróság döntését, és amennyiben másodfokon is hasonló ítélet születik, a Netértet képviselő dr. Magyar György ügyvéd megvizsgálja majd annak lehetőségét, hogy az egyes Vodafone-előfizetők mit tehetnek sérelmük miatt.

A pereskedés előzménye, hogy a Vodafone 2003. február 15-i hatállyal módosította Általános Szerződési Feltételeinek (ÁSZF) 8.3 pontja WAP szolgáltatásra vonatkozóan a következő szerint bővült és a 8.4.1. pont GPRS szolgáltatásra vonatkozóan a következőképpen módosult:

"A Vodafone fenntartja a jogát, hogy szüneteltesse, korlátozza vagy megszüntesse a szolgáltatás nyújtását, az adatforgalom függvényében, illetve akkor, ha az Előfizető úgy használja a szolgáltatást, hogy az a szolgáltatás nyújtását részben vagy teljes egészében megszakítja, hatékonyságát jelentősen csökkenti, vagy egyéb módon csorbítja, illetőleg nagy valószínűséggel az előzőek bekövetkezését okozhatja."

A Netért akkor azt közölte, hogy ez a módosítás alapjaiban érinti a Vodafone ügyfeleivel fennálló szerződéseket, mert a szerződés tárgya a korlátlan GPRS-alapú internetszolgáltatás. A perben az érdekvédelmi társaság többek között azzal érvelt, hogy a Polgári Törvénykönyv értelmében az úgynevezett "bianco szerződések" alkalmazása nem megengedett.

ÉLJEN!!!

kedd márc. 09, 2004 19:06
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 46 hozzászólás ]