Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szer. nov. 20, 2024 19:39

Hozzászólás a témához  [ 91 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
LEVÉL A VODAFONNAK 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem ezzel kellene zárni: akinek nem tetszik ez a
rendszer, tenyésszen (neveljen) posta galambot....

szomb. márc. 20, 2004 1:33
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem ezzel kellene zárni: akinek nem tetszik ez a
rendszer, tenyésszen posta galambot....

szomb. márc. 20, 2004 1:33

Hozzászólás 
Én a "Nagy Voda-védő" is ezt írom jó ideje!

csüt. márc. 18, 2004 13:21
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
akinek szinten 13ai a szamlazarasa,annak szinten a 1751 2es pontja azt mondja,hogy adatfrissites miatt nem elerheto?

csüt. márc. 18, 2004 12:46
Profil Privát üzenet küldése Honlap

Hozzászólás 
Direkte a Pannont sem lehet, de ha felhívod a a központi üfsz-t, onnan kapcsolnak. És a Westelnél is így meg úgy tudom.

A Vodánál pedig minden márkaüzletnek volt telszáma, de nem vették fel soha. (Mert le volt némítva a készülék, mint kiderítettük.)

csüt. márc. 18, 2004 12:19
a fórum lelke

Hozzászólás 
A pannonékat fel lehet hívni.

Más: én is voltam ma benn: mivel 9-re beszéltem meg egy találkát egyik ismerõsömmel a wc-ben, jó korán odaértem. A bolt csak 10-kor nyitott.... na mind1. Egyébként lehet, hogy lehetetlen alak vagyok - pedig nem is - nem tolongtam ott az ajtóban 3/4-ed órát, pedig elsõ lehettem volna nyitáskor, inkább leültem egy padra. Persze a suttyó cigányok gyülekeztek mint a hiénák a tetem körül. Lassan eljött a 10 óra, s odamentem a bolthoz, állhattak ott már vagy 20-an. A többség betódult, számot téptek, majd én is sorra következtem. Én nem ott akarok elsõ lenni! :)))) Érdekes egyébként, hogy a cigányok nem is igazán az ügyfélszolgálatra vártak, hanem összeszedtek egy-két prospektust, aztán leléptek. ???? E rövid bevezetõ után pedig nézzük a tényeket:

- 10.00 helyett 3-percel késõbb nyitottak;
- a sorszámon szereplõ idõ se szokott egyezni a valóssal /ált. siet/;
- a szervizesnek fogalma sincs a készülékekrõl, pl. kijelentette, hogy SIM kártyán egyik telefon se tud csoportokat kezelni. De, igen pl. 6150-es és lehet hogy a 6110-es is, azt nem tudom biztosan.
- a szervizes kijelentette /mert a megjavított készülékemre vártam/ /ja, érdekes, a vodás készülékek mindig elromlanak!!!/ hogy nem igazán ért a szervizeléshez, nem ez a szakmája.

Ez utóbbi analógiájára gondolom, hogy az ügyfélszolgálatosuk sem, a hálózat tervezõ mérnökük sem, a termékfelelõseik sem, a vezetõik sem és vitai úr sem! :))))

csüt. márc. 18, 2004 11:50
Profil Honlap

Hozzászólás 
Szóval csak van abban valami, hogy
olcsó húsnak híg a leve.

csüt. márc. 18, 2004 10:39

Hozzászólás 
Ja, összegezve a Vodát:

Úgy érzem, amíg arra van szükséged, hogy olcsón beszélhess, addig OK. De Isten ments, hogy bármi más ügyben kapcsolatba kerülj velük, mert onnantól kezdve csak szidni fogod őket.

csüt. márc. 18, 2004 10:35

Hozzászólás 
Most jövök a Vodafone-tól. (szegedi márkaüzlet)

(nem teljesen off a téma.)

Bementem egy tartozékot venni. Nem volt. A webes árlistán igen. A csaj nézi az ő árlistájukat (előtte utánanézett polcon, gépen, stb.), kérdezi: ezen láttam. Volt nálam egy webes nyomtatott, mutatom, ezen. Jaaaa, mondja ő. Ez csak fiktív, kérdezem én. Nem, de, csak, izé.

Amiért ide írom: LETEGEZETT. És nem sértődtem meg. (épp 30 felett vagyok, szakállas, kopaszodó, őszülő, de le tudnék tagadni. :-)) Egyrészt mert a tegezés ellenére kedves volt és udvarias, másrészt mert mást is csinálhatott volna velem. ;-) (Rossz szóviccel élve: Lenyilazott volna. ó, Cupidó.) Bár gyanítom, hogy ha valami "asztalverős" reklamációval megyek, akkor nem tegez le.

Azon vigyorogtam nagyon, hogy bekukkantottam a monitorára, és aláragasztva kis címkén ilyenek voltak: Mosolyogj, Köszönj... Hát szegénykémnek nagyon rossz napja lehetett, mert az ajka ki nem tért a vízszintesből. (Míg vártam, majdnem szemben vele ültem.) És még csak egy órája voltak nyitva. Ja, érdekes, hogy a sorszámon az idő egy 20 perccel több, mint valójában. Nekem ami rajta volt, addigra ki is jöttem.

Meg a három csaj közül ő volt a legnormálisabbnak tűnő. De hogy a főnök srác milyen tenyérbemászó suttyó!

De továbbra is siralmasnak, paradoxnak, röhejesnek - és meég lehetne sorolni a jelzőket - tartom, hogy egy TÁVKÖZLÉSSEL foglalkozó cég saját üzleteit - a viszonteleadókat igen, azoknak érdeke - nem lehet TELEFONON elérni! Mert akkor nem kellett volna potyára bemennem, és potyára várnom!

Tudom, hogy talán e fórumnak is köszönhető ez, de ettől teljesen függetlenül akkor is ... lásd fenti jelzőket. Mintha egy internetszolgáltatónak nem lennének ügyfélszolgálati email címei.

Üdv

csüt. márc. 18, 2004 10:33
arany tag

Hozzászólás 
hihi

Ma elememben vagyok, s elmondok nektek egy szép történetet a tegezésről:

Kb sok évvel ezelőtt, mikor még Lotz Karcsi volt az akkori Hírközlési és vízügyi minisztérium minisztere, volt neki egy államtitkára Kovács Kálmán. Történt egyszer, hogy a mi Kálmánunk sofőrrel együtt egy vidéki rendezvényre indult a szolgálati kocsijával. Visszafelé megkérte a sofőrt, hagy vezethessen Ő, mert olyan régen vezetett, és különben is nem olyan rossz vezetni egy Passat-ot. Így is tettek. Nem sokkal az elindulás után beleszaladtak egy igazoltatásba. A rendőr (nem vidéki ám :-))) megvizsgálva a gépjárművet kívülről, valamint a parlamenti, és egyéb parkolási engedélyek szemügyre vételezése után emeszt nyekeregé ki a sofőrnek:

- Na jónapot.. Látom Te is kolléga vagy!

De a mi Kálmánunk érti ám a viccet:

-Méé? Te is Államtitkár vagy?

Szóval Bumburnyákok!!! Óvatosan tegezzél bammeg!

szer. márc. 17, 2004 1:29
vas-tag

Hozzászólás 
Igen, ezt el is kezdtem leírni, csak baromira
belebonyolódtam. Más érzékeltetése is van a közvetlen és
nem annyira közvetlen stílusnak az angolban (szóhasználat,
eltérő nyelvtani szabályok), amire ráhúzható lenne a
tegeződés, de a lényeg az, hogy a régi tegeződés tünt el
(pl. thou) és a magázódás szóhasználata maradt (pl. you)
fent gyakorlatilag.

kedd márc. 16, 2004 8:29
ezüst tag

Hozzászólás 
Csak reszben van igazad. Angol nyelvteruleten is van magazas, csak ott nem On/Te formaban, hanem vezeteknev/keresztnev formaban, es hasonlok a szabalyok a magyarhoz.
Tehat a magazas:
Goog evening Mr.Smith!
Tegezes:
Hi Joe!

hétf. márc. 15, 2004 6:57
vas-tag

Hozzászólás 
Na ebbe beszállok.

Az angol nyelvterületeken nincs tegeződés-magázódás. Anno volt, de ebből a magázódás maradt fent, mint ahogy magyarországon is sokáig magázódás volt családon belül és barátok között is. Csak a bugrisokat tegezték.
Magyarul az angol ajkúak _magázódnak_. A tegeződést nem tőlük vettük át, hanem ennek az oka az, hogy a tegeződő forma közvetlenebb, jobb érthetőséget ad (Te is tegezed magad...).

T68M!
Nagyon jól tetted, hogy visszategezted a főnököd. Bár az illemtan szerint tegezőést kezdeményezni ő, idősebb vagy rangban/beosztásbnan feljebbálló kezdeményezhet, ha letegez egy olyan ember, aki kezdeményezhet (ez esetben a főnököd), akkor illemtelen visszamagázni, mivel ez tegeződési kezdeményezésnek számított...

hétf. márc. 15, 2004 1:31

Hozzászólás 
Akkor az IKEA-tól tanulták biztos... :c)))
Ma este nagyon sztereotip vagyok...

vas. márc. 14, 2004 21:01
gyémánt tag

Hozzászólás 
Skandináv. Ott hogy is van? :-)

http://www.electroworld.hu/is-
bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/hu_HU/-
/HUF/El_ViewTemplate-Start;sid=PJeK17DufGmKkvC6icJJNrrLsfr-
hHJLRHY=?Template=info%2f2930&filename=publisher_text

vas. márc. 14, 2004 20:42

Hozzászólás 
Pedig az francia (jól tudom?)...

vas. márc. 14, 2004 20:36
gyémánt tag

Hozzászólás 
Az EW is tegeződik. :-(

vas. márc. 14, 2004 20:25
vas-tag

Hozzászólás 
Fizesd be a számládat minden hónapban korrekt módon, és hidd el, egy csomó kellemetlenséget spórolsz meg!

vas. márc. 14, 2004 16:48
vas-tag

Hozzászólás 
Fizesd be a számládat minden hónapban korrekt módon, és hidd el, egy csomó kellemetlenséget spórolsz meg!

vas. márc. 14, 2004 16:47

Hozzászólás 
Na, kezdi a K&H Bank is a tegeződést a reklámokban.

szomb. márc. 13, 2004 22:55

Hozzászólás 
Tegeződésről és a magázódásról folytatott vitátokhoz csak annyit szeretnék hozzászolni:
Kölcsönös tiszteletmegadás a fontos, ezt mindkét formában megadhatjuk egymásnak!
Egyetemen nálunk szokás volt, hogy nagyon sok prof kérte, hogy tegezzük, mivel ez már szokás, tegezve is megfelelő tiszteletet megadhatjuk egymásnak, még akkor is ha a korkülönbség nem csekély.

Vodkafone

szomb. márc. 13, 2004 22:50
ezüst tag

Hozzászólás 
Tisztelettel megjegyezném, én is huszonéves vagyok, mint skynet. De nem sértődtem meg :)

DuckHead

szomb. márc. 13, 2004 21:47

Hozzászólás 
A franciák is egy alapvetően "magázódós" nép. sokáig tart, mire tegeződni kezdenek. Kivétel a rokonság és fiatalok persze, oda már szintén benyomult a manapság oly divatos tegezés.

Az internet is erősíti a tegezés túlsúlyát, pl. ez a fórum is. Meg a média. Vegyük csak a köcsög kereskedelmi rádiókat, ahol ugye csak keresztnévvel mutatkozunk be.

Sajnos leginkább az a baj, hogy sok ember, ha már tegez, akkor tiszteletlenné válik. Holott a kettőnek nem volna szabad együtt járnia. De sajnos a tegezés eleve egy másik stílust, hangnemet hoz magával, és könnyebben "becsúszik" olyasmi, amit azért nem kéne.

Itt az egyetemen kollégák alapvetően tegeződnek, legyen férfi/nő, idős/fiatal. De a tisztelet azért benne van. A szervusz, tanár úr elég gyakori. Én is, ha felajánlják a tegeződést, amit nem illik visszautasítani, akkor ilyesmi módon próbálom azért "jelezni" a tiszteletet, mert idősebb, vagy mert akár tanított is anno.

De ismerek olyan oktatót, aki azt mondta a hallgatóknak, hogy aki tegezi, azt visszategezi, aki magázza, azt ő is magázni fogja. kinek melyik kényelmesebb. Ő mondta, hogy itt az egyetemen, ha egyszer letegeznek (mármint oktató hallgatót), az kvázi azt jelenti, hogy visszategezheted. De nem jellemző.

Minden jót, uraim.
(Ez tegeződés v. magázódás? :-))

szomb. márc. 13, 2004 17:54
arany tag

Hozzászólás 
No igen,erre valo az az athidalo megoldas,hogy pl.azt
mondom:
"Kedves Dome"
Ugyanis ez nem tegezes...

Macika:
Nyilvanvaloan azert szigetelodsz el a tegezes ezen
formajatol,mert ez ivodott Beled, (ahogy belem is:)
gyerekkorodtol kezdve.
De ettol meg nem biztos,hogy rossz iranyba megy
a "fejlodes".
Ezzel probaljak az emberek tavolsagtartasat stb.csokkenteni
egymas fele.
Nyilvan a tegezodes kor kerdese, "eroszakosan" nem fog
senki 50 eves holgyeket letegezni engedely nelkul.
Node nem is erre osztononz sem a Vodafon, sem az IKEA.
Udv.

szomb. márc. 13, 2004 10:06
arany tag

Hozzászólás 
Részlet egy pályázati anyagból

1.3 Szervusz!

A középkori "servus humillimus sum" (legalázatosabb szolgája vagyok) kifejezésből származik a mai "szervusz" köszönésünk. Nem megalázkodást, hanem inkább bizalmas barátságot jelent. A múlt század második felében még inkább csak az úrfélék köszöntötték igy egymást, mára már általánossá vált. Szervusszal - vagy változataival: szevasszal, sziával - köszönni természetesen csak annak lehet, akivel tegező viszonyban vagyunk.

1.6 Gesztusok a köszönésben

A köszönés formalitásai mára leegyszerűsödtek. A korábbi bonyolult és szertartásos szokásokból a következők maradtak meg:

fejbiccentés: a futó (utcai, folyosói) találkozások - köszönéssel járó - formája
kalapemelés: klasszikusan a kalap jobb kézzel a vállig való leemelése, ma már csak jelképes leemelése
kézfogás: az üdvözlés egyik legrégebbi formája ( a fegyvertelenség, tehát a barátság jelképe) , akárcsak keleten a szivre tett jobb kéz, vagy a mellen keresztbe tett kéz. A kéznyújtás el nem fogadása sértést, udvariatlanságot jelent. A kézfogás mindig egyszerű, határozott mozdulat
kézcsók: a spanyol etikettből az osztrák udvartartáson keresztül jutott el hozzánk ez az üdvözlési forma

2.3 Ön-maga-te

Az Ön a legudvariasabb megszólitás. Hivatalos tárgyalásnál, levelezésben és a magánéletben egyaránt használják.

A maga egy "hétköznapi" forma, amely alapvető udvariasságot fejez ki. Nem sértő, személyes kapcsolatokban éppúgy használható, mint nagyobb társaságokban.

Az önözés kicsit mérsékeltebb, távolságtartóbb, a magázás viszont sokszor gorombának, tiszteletlennek tűnik.

A tegezés megszokott a munkahelyen nők között és férfiak között, férfiak és nők között inkább csak szoros munkakapcsolat esetén.(...)

Érdekes, hogy míg a gyerekek és a mesék nyelve mindig tegez, addig a felnőtt nyelvben korábban nem volt ritka, hogy a házastársak magázták egymást, a mai nyelvben már gyakoribb a tegezés.

A 25-30 év alattiak, még ha nem is ismerik egymást, tegeződnek.

A tegeződésre pontos szabály nincs. Alkalomtól függően használhatja nő, férfi.

Férfiak esetében egyértelmű az úr, uram megszólitás, de helyén való a szaktárs, kolléga megszólitás is, ha az adott helyzetnek megfelel.

A nőket általában asszonyomnak vagy kisasszonynak szólitjuk.

Nyelvi sajátosságunk, hogy az "asszonyom" többes száma "hölgyeim". Hogy is hangzana: "asszonyaim" ?

szomb. márc. 13, 2004 9:28

Hozzászólás 
Én MAGAM dolgoztam Németországban, nagyon komoly szabályai
vannak az IDEGENEK megszólításának, szó nincs tegeződésről!!!

Munkatársak természetesen közvetlenek, de Te nem a Voda
alkalmazottja vagy! Vagy ha igen, akkor viszont mindjárt más
az egész!

Nem hiszek abban (legalábbis nem szeretnék) hogy tovább
silányodik a nyelvünk, mely Európában, de talán a világon is
egyedülálló nagyon sok változatossággal, rokon értelmű
szavainak bőségével, egyebekkel.

Most még nem 100év múlva van.

szomb. márc. 13, 2004 9:28

Hozzászólás 
Nemet orszagban es Svajcban dolgozott ismeroseim
tapasztalatai alapjan ott sem eroltetik a magazodast.
Es ha megfigyeled az olyan munkahelyeket ahol kituzovel a
mellukon ,amin a neve szerepel az embernek,igazabol azt
segiti elo ,hogy idegen emberkek konyebben felvegyek a
kapcsolatot a masikkal.Es ha a kereszt neven szolitod meg a
masikat az mar valamilyen formaban szemelyesebb.
Tehat az a velemenyem hogy a tegezo es magazo viszony
valamelyike megszunik majd,mert a "nyelv"mindig az
egyszerusodes fele halad,plusz idegen behatasok.
Tehat 100 ev mulva a magazodos emberek megorulnenek a sok
tegezodo embertol.A hosszutavu prognozis szerint pedig a
vilag megfog szabadulni,a terhes nyelvi akadalyoktol,es egy
nyelv fogja uralni a fold golyobist.Ami jo is lehet meg
rosszis,dontse el ki ki magaban.

szomb. márc. 13, 2004 8:59
Hozzászólás 
{i}Maguknak{/i} milyen a véleménye erről?
{b}Önöknek{/b}
Ha már az udvarias formánál tartunk. :)

szomb. márc. 13, 2004 8:44
arany tag

Hozzászólás 
Macika maga ezt teljesen helyesen gondolja. :))
A tegezés egyébként szvsz a dolgok, problémák gyorsabb
megoldását, a titkok sokkal könnyebben történő átadását,
ügyfelek megszerzését, egymáshoz közelebbkerülésének
lehetőségét jelenti. Igazán összeszidni valakit csak
tegezve tudok elképzelni. A tegezős kapcsolat sokkal
közvetlenebb.
A tegezés sok ember számára a szabadság kiteljesülésének
egy formája.
Én sem tartom helyesnek a Vodafone tegezős megszólitását.
Persze szinte biztos vagyok benne, hogy nem azért tegez
mert angol, hanem mint a mobilpiac harmadik legkésőbb
megjelenő szereplője üzletpolitikai megfontolásból ezt
tartotta szükségesnek meglépni.
A világhálón mindegyik fórumban csak tegezős hozzászólást
olvastam.

Maguknak milyen a véleménye erről?

szomb. márc. 13, 2004 8:29

Hozzászólás 
skynet

Hogy itt mindenki milyen érzékeny lett hirtelen. :c))

Bevallhatom, Rád gondoltam a legkevésbé.

Biztos, hogy vannak üdítő kivételek, de sajnos (és ezt Neked is be kell látnod) nem az az átlagos.

Ha van egy cég, amely számomra nem a megfelelő minőségű szolgáltatást nyújtja a pénzemért, akkor nem járok el helyesen, ha odamegyek egy dolgozójukhoz az márkaképviseleten és jól hallhatóan az arcába ordítom, hogy "a jók*rvaanyádat!".

Mert lehet, hogy megkönnyebülést okoz, de lehet, hogy magasabb fokú megkönnyebülést kaphatnék a barátnőmmel együtt töltött intim cselekvéssortól.

Mert esetleg az a dolgozó nem tehet semmiről (hisz nem mondhatja azt a nálánál magasabb beosztású, régebben ott dolgozó munkatársainak, hogy ezentúl mi legyen...)
Az, hogy ő oda ment el dolgozni, az nem valószínű, hogy a cég iránti beteges rajongásnak köszönhető, sokkal inkább a munkanélküliségtől való félelem és a megélhetés biztosítása miatt történhetett. Ennek megfelelően igencsak elképzelhető, hogy egyáltalán nem ért egyet (csak úgy, mint mi itt mindannyian) azzal, hogy egy cég bennünket tegezzen, ha kell, ha nem.
És ő mit tehet?
Lépjen ki?
Válassza a munkanélküliséget inkább, minthogy egy tegeződős cégnél dolgozzon?
Ugyan már!
Ebből következik, hogy kötelessége elviselni, ha egy férfiember elsőként tegezi le, és ő érezze kellemetlenül magát, mert az a másik (a kérés ellenére) nem tud/akar viselkedni?
Nem hiszem.

szomb. márc. 13, 2004 3:41

Hozzászólás 
{i}Egyébként becézett medve, ketten együtt már 260 kilót
nyomunk:-)){/i}

Szépen fejlődsz akkor Te is :c)))
Nekem most a születési súlyomra kéne lefogynom éppen... :c(((

szomb. márc. 13, 2004 3:27
a fórum lelke

Hozzászólás 
én is elutasítom az alapból történõ tegezõdést.

De! ha egy cég így szólít meg engem és most már az ikea/voda mellé nyugodtan odatehetjük a pannon/vesztelt is, akkor nekem is jogomban áll letegezni õket, legyen az 50éves pénztáros vagy vezérigazgató. Ott õ nem 50 éves nõ vagy tiszteletet parancsoló egzisztenciájú úr, hanem VODAFONE alkalmazott. Ha ez nem tetszik nekik, akkor mondjanak fel vagy változtassanak a voda kommunikációján.

Tehát még1x, nem azért tegezem le õket, mert én vagyok a pénzes jani vagy a vevõ, hanem azért mert ÕK szólítottak úgy meg.

Erre egyébként még elég fiatal koromban szoktam rá, mikor egy 50 körüli fõnököm úgy döntött, hogy letegez engem. Erre én - bár azt nem mondom, hogy szemrebbenés nélkül -, visszategeztem õt, ami egyátalán nem tetszett neki. Ezután annyiban maradtunk, hogy Õ SEM fog tegezni engem és kész. Ui. a tisztelet még egy 18 évesnek is kijár.

Összefoglalva: a tegezõdést fel lehet ajánlani, de nem kötelezõ elfogadni (bár ebbõl könnyen lehet sértõdés)! Ekkor mindkét félnek magázodást kell folytatni. Azonban, ha egyszer is kialakult a tegezõ viszony, akkor azt már nem illik visszamondani. A voda nem adta meg a lehetõséget az elõzõekre, ezt minden alkalmazottjának tudomásul kell vennie.

szomb. márc. 13, 2004 0:19
Profil Honlap
a fórum lelke

Hozzászólás 
{i}Csemegéztem egy kicsit az április 2-ától hatályba lépő ÁSZF-ből:{/i}

2.2. A Szolgáltatás időbeli hatálya - Az előfizetői jogviszony létrejötte és módosítása

2.2.1. A Szolgáltató az előfizetői jogviszony létrejöttének időpontjától kezdődően vállalja a Szolgáltatás nyújtását az Előfizető részére. Az előfizetői jogviszony úgy jön létre, hogy az Előfizető az Előfizetői Szerződést aláírja, és az egyszeri csatlakozási díjat megfizeti, melynek eredményeképpen a Szolgáltató hálózatához hozzáférési pontot biztosít az Előfizető részére az előfizetői szerződés aláírásától számított 48 órán belül. Az Előfizetői Szerződés megkötésével egyidejűleg igényelt, a hozzáférési pont biztosításán felül kért szolgáltatások aktiválási ideje a hozzáférési pont biztosítását követő 48 órán belül megtörténik. A további szolgáltatások aktiválási ideje – az Előfizetői Szerződés megkötésének időpontjától eltérő időpontban jelzett igény esetén - 48 óra, kivéve, ahol ettől kifejezetten eltérően rendelkeznek az Általános Szerződési Feltételek. Előre fizető Előfizető esetében előre fizetendő díj alatt a SIM kártya által képviselt összeg, valamint - az adott tarifacsomaggal esetenként együttjáró feltöltöttséget tartalmazó - a feltöltőkártya által képviselt összeg értendő. A Szolgáltatót az előfizetői szerződés létrejötténél a megbízott viszonteladói is képviselhetik. Az előfizetői szerződés írásban köthető meg a Szolgáltató által fenntartott márkaboltokban és viszonteladói hálózatában. Az Előfizetői Szerződés határozott vagy határozatlan időre köthető, {b}az Általános Szerződési Feltételekben feltüntetett tarifacsomagokra vonatkozóan csak határozatlan idejű Előfizetői Szerződés köthető{/b}.

Az előfizető szerződés legrövidebb időtartama Utólag Fizető Előfizetők esetén 1 (egy) év, Előre Fizető Előfizetők esetén 5 (öt) hónap.

{i}Ezek szerint az összes, publikus díjcsomag határozatlan idejű lesz, még a Duett is? Azt tudom, hogyha most csak SIM-es előfizut veszek, arra nincs hűség, s lehet az bármilyen csomag, kivéve Duett. Bár a Duettről is rég hallottam már azt, hogy 2 éves hűséget kell rá aláírni, függetlenül attól, hogy veszek-e hozzá készüléket vagy sem... Ugyanakkor az Utólag Fizető Előfizetőkre nézve a félkövérrel kiemelt rész után következő mondat megcáfolja a kiemelt rész mondandóját. Most akkor mi van? Ez lenne az ÁSZF Achilles-sarka? Vagy már túl késő van, és képzelődöm :-)?{/i}
=================

2.4.2. A Szolgáltató a vonatkozó jogszabályok által meghatározott esetekben műszeres vizsgálatok biztosításával áll az Előfizetők rendelkezésére.

{i}Erre hivatkozva, kérhetem azt, hogy jöjjenek ki Hozzám, és vizsgálják meg, miért szaggat folyton a vonal, ha van térerő? S ha kiderül, hogy cellahatáron próbálok telefonálni, akkor kérhetem azt, hogy valamelyik átjátszó hatósugarát növeljék, ha van mód rá?{/i}

=================

3.4. Tájékoztatás

3.4.1. A Szolgáltató közleményben valamint ügyfélszolgálatán történő közzététellel tájékoztatja, vagy esetenként írásban értesíti az Előfizetőt a Szolgáltatással kapcsolatos valamennyi lényeges kérdésről, így különösen a Szolgáltatás területi bővítéséről, a Szolgáltatás műszaki színvonalával és feltételeivel kapcsolatos változásokról, az új Szolgáltatásokról, azok használatáról, a hozzáférés feltételeiről, a díjakról és azok változásáról.

A Szolgáltató az értesítési kötelezettségének a következő módon tehet eleget:

a) az előfizető közvetlen, írásbeli értesítésével (értesítés levélben);
b) elektronikus levélben;
c) egyéb elektronikus hírközlés útján; vagy
d) az értesítendő előfizetők körétől függően országos vagy megyei napilapban legalább két alkalommal feladott közlemény útján, amellyel egyidejűleg a szolgáltató köteles az értesítést az ügyfélszolgálatán is közzétenni.

=================

5.6. Ha a Szolgáltató érdekkörébe tartozó ok miatt kerül sor a szünetelésre – ide nem értve a rendszeres karbantartást –, vagy a szünetelés oka mindkét fél érdekkörén kívül esik, a szünetelés időtartama alatt az előfizető a szünetelés időtartamára vonatkozó díj fizetésére nem köteles. Ha a szüneteltetés egy adott naptári hónapban meghaladja a 48 órát, a szolgáltató köteles visszatéríteni az egy hónapra eső előfizetési díjat. A Szolgáltatás kimaradásával, szünetelésével kapcsolatosan okozott károkért a Szolgáltató nem vállal felelősséget.

5.7. Nem kell visszatéríteni a díjat, ha a szünetelés oka vis maior, feltéve, hogy a szolgáltató igazolja, hogy a szüneteltetést kiváltó ok határidőn belüli megszüntetésére minden tőle elvárhatót megtett.

================

V I . F E J E Z E T

{b}A SZOLGÁLTATÁS KORLÁTOZÁSA

6.1. Az előfizetői Szolgáltatás igénybevételének korlátozására, így különösen az előfizető által indított vagy az Előfizetőnél végződtetett (az előfizető hozzáférési pontjára irányuló) forgalom korlátozására, az előfizetői szolgáltatás minőségi vagy más jellemzőinek csökkentésére a Szolgáltató az Előfizető egyidejű értesítésével a következő esetekben jogosult:{/b}

a) az Előfizető akadályozza vagy veszélyezteti a szolgáltató hálózatának rendeltetésszerű működését, így különösen, ha az Előfizető az előfizetői hozzáférési ponthoz megfelelőségtanúsítással nem rendelkező végberendezést vagy nem megfelelő interfésszel rendelkező végberendezést csatlakoztatott;

b) {b}az Előfizetőnek a díjtartozásról szóló felszólításban megjelölt – de legalább 30 napos – határidő elteltét követően is esedékes díjtartozása van, és az Előfizető a díjtartozás megfizetésének biztosítása céljából a Szolgáltatónak nem adott a jelen Általános Szerződési Feltételekben meghatározott vagyoni biztosítékot.{/b}

6.2. A Szolgáltató az előfizetői Szolgáltatás korlátozása esetén is biztosítja

a) az Előfizető hívhatóságát,
b) a segélykérő hívások továbbítását,
c) a Szolgáltató ügyfélszolgálatának elérhetőségét,
d) a hibabejelentőjének elérhetőségét.

{b}6.3. A Szolgáltató köteles az előfizető kérelmére újra biztosítani a Szolgáltatást, ha a korlátozás indoka megszűnt. A Szolgáltató a Szolgáltatás igénybe vehetőségének újbóli biztosításáért az előfizetői szerződésben feltüntetett – indokolt és méltányos – díjat számolhat fel.{/b}

szomb. márc. 13, 2004 0:09

Hozzászólás 
barthi

{i}ugye nyugatabbra nem nagyon van olyan,hogy tegezes-magazas.{/i}

Pontosítsunk:
Európában max. 3 ország van, ahol nincs különválaszthatóan tegeződés és magázódás (Anglia, Írország, Skócia, bár az utolsó kettőt csak tippelem, lehet, hogy csak akkor nincs, ha angolul beszélnek (már ha tudnak))

{b}Az összes többiben{/b} (többi európai nyelvben) van külön nyelvtani alak a tegeződésre és magázódásra. Pl. német, spanyol, olasz, francia, orosz (idáig ezekben biztos vagyok), de szerinte maz összes többi európai(!) nyelvben is.

Amerikamajmolásnak tartom a mindenáron tegeződést. (Nemcsak a Te részedről, a Voda/IKEA részéről is). Egyébként csak az IKEA kitartó a tegeződésben, a Voda igen sok helyen átvált magázódásra. Az elmúlt 1 évben talán ha 3x vásároltam az IKEA-ban (Örs v. tere), mindháromszor nálamnál idősebb (~40) körüli pénztáros hölgyek voltak, igen furcsa lett volna, ha 37 évesen úgy megyek oda, hogy: "Szia, jöttem fizetni!"
Szerintetek legbelül mit gondolna rólam a hölgy???

GSM.DÖME

Nem vitatkozni kívánok, csak megjegyzem, hogy rossz a példád, munkatársak között természetes a tegeződés. Bár ismerek pár embert, aki az igazán időseket (munkatársakat) úgy tegezi, hogy "Szervusz, Misi bácsi." Ez tetszik, mert tegeződik, ugyanakkor tiszteletet is ad.

De elfogadom, hogy változott a világ, elfogadom, hogy a mostani huszonéveseknek nem mond már semmit az illemtan, az illik-nem illik. Változott a világ. Hogy előnyére-e vagy hátrányára, azt majd az idő eldönti.

Én mindenesetre {b}a saját erkölcsi normám szerint{/b} úgy tartom, hogy magázódással jobban ki lehet fejezni a tiszteletet egy másik személy iránt. Nem véletlen, hogy ha meg akarsz valaki alázni, vagy pedig szándékosan csúnyán akarsz beszélni vele, káromolni akarod, akkor a tegeződést választod.
Tudom, hogy az angol (amerikai angol) nyelvben a tegeződésnél is lehet éreztetni szóhasználattal, hogy tiszteljük-e vagy lenézve tegezzük a másikat. A magyar nyelv erre (csak nyelv szerint) nem alkalmas.

Az egész hozzászólásom a SAJÁT véleményem, nem minősítés akar lenni!!!

pén. márc. 12, 2004 23:55

Hozzászólás 
OFF

Nezzetek be ide, van egy ket koltoi megyilvanulas is a sok
altalanossag kozott

http://www.okorszem.hu/forum/3/!0

pén. márc. 12, 2004 22:45

Hozzászólás 
Nekem masok a nezeteim errol,ezen vitatkozhatnank,mert
idaig is tegezodtem a vodaban mindenkivel es nem volt
kiakadva senki,csak ez a buvalbas.ott ufsz-os.
Ha Rendor tegez ami ritka akkor en is tegezem,de mint szerv
hivatalos,tehat nem tegezodos a viszony.
A Vodafon az en hangom tegez tehat mint ceg nem hivatalos
hangnemben kezeli az embert,tehat akar milyen az
ember ,letegezem ha ott virit rajta a vodafone logo.
Egyebkent csak ebben a tersegben divik a magazas,es
szerintem eleg baromsag, akit tisztelek azt tegezve is
tisztelem,akit meg utalok azt magazva is eltudom kuldeni a
francba.
A bunkosag ott kezdodik amikor bemegyek az ajton a no
elott,vagy nem koszonok neki elore.
Egyebkent majdnem mindenkit tegezek,sokat dolgoztam
idossebb emberekkel,es kaptam mar az elso koszonesnel a
fejemre hogy le bacsiztam aki azt varta tegezem,es nem 22
eves picsa volt hanem 74 eves tanar ermber,szerintem az
idossek koreben is egyre tobben vannak akik a nala 40-50
evvel fitalabbal tegezodnek inkabb mint magazodjanak.

pén. márc. 12, 2004 22:39
arany tag

Hozzászólás 
Affene tudja.
Valoszinuleg a Vodafone (az IKEAVAL ellentetben!!!) nem
vilagositotta fel a munkavallalokat a kolcsonos tegezes
elverol,igy a Holgy (jogtalanul,hiszen ez a ceges moral)
elutasitotta a tegezest a megrendelo (!!!) reszerol.
Mondom ezt mint volt IKEA-s dolgozo.
Ott legalabb nyugodt lehetne barki,hogy nem haborodnak
fel,ha letegezed az eladot.
Ezeken a helyeket altalaban fiatalok dolgoznak,es a
kozvetlen(ebb) hangulatot elosegiti a tegezo forma.
Az is magatol ertetodo,hogy ezt a kolcsonos tegezest inkabb
a fiatalabbak alkalmazzak.
(Esetleg az orokifjak:)
Ja,es nem utolsosorban a nyelvi kerdest is elo lehet
venni...ugye nyugatabbra nem nagyon van olyan,hogy tegezes-
magazas.
Ebben is "felzarkozunk".
Udv.

pén. márc. 12, 2004 22:35
arany tag

Hozzászólás 
{i}Ha egy férfi előre letegez egy nőt, az az egyik legnagyobb fokú bunkóság{/i}

ez így szerintem túlzás
simán sértő lehet egy huszonx éves nőt magázni

ez teljesen "ránézésre" megy nálam, ha olyannak ítélegm meg, akkor tegezés, különben magázás

pén. márc. 12, 2004 22:29

Hozzászólás 
GSM.DÖME

Nézd, előre bocsátom, hogy nincs bajom Veled.

DE!

Ha egy férfi előre letegez egy nőt, az az egyik legnagyobb fokú bunkóság. Igenis helyesen járt el a hölgy Veled szemben, mert ő tehet a legkevésbé arról, hogy a Vodafone-nak ilyen idióta felfogása van a tegeződésről. Csakúgy nem tehet róla, mint Te magad.

Az IKEA nem zavar véletlenül? Ők is Tegeznek mindenkit!!!
(Engem egyébként mindkettő zavar. Ennek ellenére eszembe nem jut, hogy egy vétlen alkalmazotton éljem ki khmmm. igencsak vitatható módon a rajtam esett (vélt) sérelmet.)

Vajon az IKEA-ban az 55 éves pénztárosnőt is letegeznéd?

Szóval a véleményem az, hogy ebben egyáltalán nincs igazad, Te hibáztál.

Köveket ide!!!!! ;c)

pén. márc. 12, 2004 22:18
ezüst tag

Hozzászólás 
Tisztelt boros, és egyéb Urrak!(Dörrög Zultánn)
Sajnos én is közétek tartozom, ami a fizetési morált illeti, de ezért nem merném a szolgáltatót, pláne a moderátort szidni. Azt az arrogáns mindenit! Az Össz, amit elmondhatok, hogy a Pannon 4 nappal előtte figyelmeztet sms-ben, hogy kimenő hívást fog tiltani, de néha az ötöt is megvárja. Utána az ügyfélszolga beírása után egy másodperccel már műxik is a vonal. Vodás előfizetésemnél egy nappal előtte jön az sms, és befizetés után, néha még négy órával is tilt a rendszer. Ez csak nekik rossz, mert addig sem költök náluk. De hogy ezért járassam a pof....m, az eszembe sem jutott eddig, pedig emil ügyben már válogatott levelezést folytattam a vodával. Tudni illik becézettt medvénél az igazság, mert ha határidőre fizettem volna, akkor ez az egész meg sem történik. Egyébként becézett medve, ketten együtt már 260 kilót nyomunk:-))

pén. márc. 12, 2004 22:14

Hozzászólás 
Az igaz hogy en csak a mostani allast neztem meg,de akkor a
0660 nal voltam,es eleg sok rosszat hallottam a Pancsirol,
meg a Wesztel900 rol es gondoltam kiprobalom,nem bantam
meg,csak neha kiborul a bili.

pén. márc. 12, 2004 21:37

Hozzászólás 
Ebben igazad van a Voda amennyi szemétséget elkövet az
ügyfelekkel az már nem minősíthető!
A számlák be nem fizetésével kapcsolatban annyit, hogy ha
tudom tényleg letelóztem akkor kifizetem, de ha a
leszámlázott összeg X %-a tuti nem jogos, akkor nem fogok
egyetlen multinak sem fizetni csak mert a Vodafone!
Annak rendje módja szerint ki is adták a behajtó cégnek, de
az is úgy ítélte meg az általam benyújtott iratok alapján,
hogy a Voda követelése nem jogos. Mostmár a harmadik
behajtócég csörtet nálam, de a furcsa az, hogy a követelt
összeg folyamatosan csökken, inkább a kamatok miatt nőni
kellene! Miért? Mostani cégnek ez tünt fel, mert az előző
követelésbehajtó cég levelét elküldtem nekik, ezek után
meglepődtek ők is! Szerintem addig megyünk még nullára nem
futunk ki, csak jó lenne egy balek aki kifizet minden
hülyeséget! Van egy jogerős határozatom a HIF-től amelyben
kimondják a kimenő hívások korlátozása és az előfizetői
szerződés felmondása nem törvényes volt.
Szerintetek egy számlapanaszra annyi választ adni, hogy
jóváírunk xdb SMS árát y Ft-ban jogszerű, nem lenne köteles
a szolgáltató a jóváírás okát közölni ha már ilyet eszközöl?
Megjegyzem más szolgáltatónál lassan 6 éve folyamatosan
fizetek, rendesen számláznak, amikor volt vitánk készséggel
áltak rendelkezésemre és azonnal intézkedtek a jóváírás
miatt, mindezt korrektül és előfizetőcentrikusan tették.
Amikor én dumáltam hiába, akkor érvekkel alátámasztották,
hogy márpedig ezu így volt és én ezt nem is vitattam, mert
én is tévedhetek, illetve ez olyan eset volt amikor a
haverok rátelepedtek a telefonra.
Összefoglalva egy korrekt szolgáltatótól elfogadom ha
téved, mivel én is tévedhetek. Amennyiben a számlapanasz
jogos azt nem próbálják vitatni és mindenáron a saját
igazukat hangoztatni és gusztustalan eszközöket nem kitolni
az előfizetővel.

Vodkafone

pén. márc. 12, 2004 21:26

Hozzászólás 
En csak annyit mondtam a csajszlinak hogy
"Szia a szamlamat szeretnem befizetni",
es oda adtam neki a sorszamomat,es erre mondta azt hogy
"jo napot kivanok,uljon le."
"a telefonszama?"
blablablabla
"megtudod mondani nekem a kovetkezo havi szamla
osszeget?"
"igen de maradhatnank a magazasnal."
es erre mondtam hogy
"nem a mig a vodafon tegez en is letegezek minden
vodafdonos emberket ,legyen az 103 eves akar"
es ezutan nem szoltunk egy szot sem,csak annyit hogy
"Szia"
"Viszont latasra"

pén. márc. 12, 2004 21:25

Hozzászólás 
Igen, csakhogy a Pannonnál a régi (tehát amikor Vodás lettél
2-2,5 éve) Optimum rendszerben 10.800 Ft-os netto
beszélgetés felett már a hívások díja csak a 2/3-ba
kerültek. És közömbös, hogy hálón kívülre megy-e.

Erről mob900 tudna sokat írni, többszörösen bebizonyította
nekem (mert eleinte nem hittem el), hogy ilyen
nagyságrendnél már lényegesen olcsóbb a Pannon. Igaza is
lett, ezért adtam ezt az infót tovább Neked.

Persze sokat már nem érsz vele, mert már nem lehet Optimumra
váltani, de nemrég még lehetett.

pén. márc. 12, 2004 21:18

Hozzászólás 
Macika

Ma megneztem a telefonalasi szokasaimat es a telefon
konyvben szereplo szolgaltatok aranyat es arra a
megallapitasra jutottam ,merlegelve a pannon tarifakat,nem
nagyon erne meg at nyergelni hozzajuk,mert a vodas
telefonszamok tobsegben vannak.
Es a szamlaosszesitoben a vodafone csucsidoben hivasok
messze meghaladjak az egyebb mobil csucsidoben hivasokat.
De azert sikerult elbizonytalanitani egy felnapra mig
utanna nem jartam a dolognak.

<:-)

pén. márc. 12, 2004 21:09

Hozzászólás 
Ja es lemerem fogadni hogy neked sokkal jobb es ujabb
konstrukcios a telefonod mint nekem! En egy R520 M teglaval
jarok mar 3 eve.

Hogy valami telefonos dolog is legyen.

:]

pén. márc. 12, 2004 20:53

Hozzászólás 
pg_t

Eddig egyetlen embertől vontam meg az írásjogot, az Vodkafon volt. {b}Nem azért mert ellenkező véleményen voltunk{/b}, hanem azért, mert a figyelmeztetés ellenére is tudatosan tovább személyeskedett.
Nemrég visszajött más nickkel, nem személyeskedik, jókat vitáztunk azóta is, nincs semmi gond közöttünk.

pén. márc. 12, 2004 20:49

Hozzászólás 
En nem vagyok 30 eves ,nincs diplomam,meg csak eretsegim
sincsen!Azon kivul bunko,taho ,arogans barom vagyok aki
a szakmunkaskepzo elvegzese ota dolgozott es a
megtakaritott penzet befektette ,megforgatta,amig te a
diplomaddal szenvedtel.De ha te az egessegugyben dolgozol
akko valoszinuleg a biztos megelhetes miatt tetted oda az
eszedet,es nem vallaltad a bizonytalansagot, amig
megtehetted volna,mert lassan vagy mar gyermekeid lesznek
es akkor mar nem lehet ugralni,nekem ha nem is fenyuzoen de
sikerult egy viszonylag stbil vallalkozasba belefognom.

Egyebkent nagy elismeresem a ketto diplomadhoz valoszinuleg
nekem talan 40 evesen majd sikerul letenni egyet.
A masodik dipot estin raktad le?Gondolom kulomben nem
dolgoznal fo allasban 12 eve.

Nalam a telefon munka eszkoz es a telefonszamlamhoz tegyel
meg hozza egy MATAV os 7000Ftot,meg 5X3000Ft voda feltolto
kartyat az alkalmazottaknak.

De ha vigasztal akkor ha nem lenne ez a vallakozasom
biztosan a TESCO-ban arufeltolto lennek havi 70-95-E Ft ert.
Es almodoznak róla hogy a ketto diplomas EU dolgozonak
milyen jo is a dolga,kap sok kavet,meg zsebpenzt.

Mely tisztelettel!

"En ilyen
stílussal/műveltséggel/helyesírással/arroganciával
megáldott ember vagyok "

pén. márc. 12, 2004 20:43

Hozzászólás 
Nem tudod jol!

pén. márc. 12, 2004 20:17

Hozzászólás 
OFF:
weinmakernek

Nem kell azért igazat adni Macikának, mert moderátor. Isten ments. És nem mintha védelemre szorulna, de én soha nem éreztem úgy (de majd biztosan mindjárt előkerülnek azok, akik nagyon :-)), hogy Macika visszaélne moderátorságával, és azért nem szólhatnál be neki (értsd mint szabad véleményütköztetést, kulturált hangnemben, értelmes vitában), mert "széllel szembe hugyozol", és magaddal tolsz ki.

Viszont az igaz, hogy talán szerencsésebb lenne - bár már késő - hogy a moderátor, amennyiben privátban is aktív fórumozó, úgy ezt a két tevékenységet két külön nicken tenné (Macika így csinálta/csinálja ?!, bár a "Macika" és a .Macika." közötti különbség, hm, kevés), így nincs ez a "neked nem szólok be, mert moderátor vagy", meg a vádak, hogy vitázunk, aztán kitiltasz. A jó moderátor a kellő mértékig skizofrén úgyis :-))) (megfelelően szét tudja választani magában a két dolgot, ha meg nem, akkor úgysem elég pártatlan és nem is alkalmas), a többiek meg talán nem is tudnák, hogy az valójában egy személy. (Azért írtam, hogy már nehezen menne, mert a legtöbben tudjuk, kik a moderátorok.)

ON

pén. márc. 12, 2004 13:01
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 91 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő