|
Szerző |
Üzenet |
prak
arany tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 112 Tartózkodási hely: Tatabánya
|
Hát ez nem semmi! Ez itt az elpofázunk 1másmellett fórum? Azért az feltűnt, hogy az xDSL hívek csúnyán állnak helyesírás-ügyileg. Vagy ez csak matáv probléma?
A pöpec az, hogy zömmel olyanok állnak ki olyan techonlógia mellett, aminek egyetlen alternatíváját sem próbálták. Akkor ez most mi? Sima fikázás. Ennek mi az értelme?
Másrészt, mindenki, aki netni akar, oda ment, amit elér. Magyarországon nincs versenyhelyzet, bárki bármit állít.
Harmadrészt, pont itt, a Terminalon találtam rengeteg információt, hogy a lehetőségekhez mérten a legjobban be tudjam lőni a kapcsolatom paramétereit. (Itt nem a szellemek számára gondolok.)
Van egy komám, akinek csak az ADSL elérhető és mivel nyetni akar, azt használja. Nekem a chello az elérhető, tehát ezt használom. Ennek ellenére eszünkbe sem jutott egymásnak ugrani emiatt. Inkább a tartalom a lényeg.
Az emil (vagyis: az e-mail) ugyanúgy működik nála is és nálam is. Bármit találok, átküldöm. Ha ez technikai problémákba ütközik, megoldjuk. (Pl. 5 megás határ, hát akkor free web, és + van oldva.) Soha nem jutott eszébe velem versenyezni. Mi nem vagyunk abban a helyzetben. Inkább összejátszunk.
CoV, mifelénk a hasznos kimerül 480 kbit/sec -ben, de sose volt kevesebb 420-nál. Szerintem tök mindegy is. A kiló kenyérrel és a fizetéssel jobban átb...nak.
Tsövi!
|
kedd nov. 18, 2003 0:27 |
|
|
SirDaniel
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 29 Tartózkodási hely: Budapest
|
Gabesz: nyilván nem jött össze az öt jelentkező, máshol folynak a kiépítések gőzerővel.
|
vas. nov. 09, 2003 22:45 |
|
|
G_a_b_e_s_z
|
Helló!
Új állapotok vannak; a matavKabelnet-es épületekben
megrendelhető a szolgáltatás; a Beltáv nem hallatott
magáról azóta, szerintem a kiépítésük az igényfelméréssel
és a reklámozással megállt.
|
vas. nov. 09, 2003 10:34 |
|
|
SirDaniel
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 29 Tartózkodási hely: Budapest
|
Gabesz, bocs, hogy csak most válaszolok. A hír igaz, 128 a garantált, de azért 20-30 előfizetőt simán kiszolgál egy egység, úgyhogy bőven lehet számítani ennél gyorsabbra. Egyébként a józsef körúton jópár házban ki van már építve (mind a páros oldalon). Nem az egyik ilyenben laksz esetleg?
|
szomb. nov. 08, 2003 0:32 |
|
|
G_a_b_e_s_z
|
Helló!
Budapest VIII. ker-ben lakom, azon a 4 sávos úton ahol megy a 4-6 villamos. A problémám az, hogy az én lépcsőházamban műszakilag nem lehet sem kábel-t sem ADSL-t bekötni (az épületben egyébként a MatávKábel szórja a kábeltv-t).
Kérdésem: hogyan lesz nekem rövid idő alatt vmilyen szélessávú netem? A körút szemközti oldalába egyébként be lehetne köttetni a kábelnetet, akkor az én oldalamba mért nem? Nincs más mikrohullámú szolgáltató a térségben?
Amúgy én voltam bent a Beltáv irodájában, egy idősebb hölgy és egy fiatal bébi a szórólapról olvasta fel a szolgáltatás részleteit, 5 bekötés esetén 368kbps szélesség jutna, több csatlakozásnál ez fogy és 128kbps lenne biztosan garantált; de hogy a gyakorlatban is így menne-e azt nem tudom.
köszi
|
vas. szept. 28, 2003 21:43 |
|
|
SirDaniel
ezüst tag
|
Cov: sajnos menthetetlen vagy
|
pén. szept. 12, 2003 20:20 |
|
|
Sy.
Site Admin
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Budapest
|
Cov, csak viccként említettem, hogy jó a kábelezés nálad (bár ezek szerint tényleg jó) Nálunk is berheltek vele vmit két éve, akkor a Vécsey utca járdáját fel is szabdalták, szerintem ide is új drótot fektettek le (bár nem ellenőriztem). Talán itt többen használják, vagy nem tudom. Igaz, hogy a mellettünk levő szomszédnál van (ezt láttam), de a környéken azért még mindig sok az idősebb család, ahol nem hiszem, hogy a szélessávra nyomulnának A Lisztes Krisztián meg olyan ritkán van itthon, hogy szerintem náluk sincs. Bár mivel az egész utca egy nodon van, és három sarokkal arrébb már nem vagyok ennyire tájékozott, ki tudja...
Sy
U.i. Kb fél évvel ezelőttig a belső (házban levő) kábelezéssel szoptam, a szerelő rosszul csinálta meg a csatlakozásokat. Aztán azokat kicserélgettük, azóta nem szakadozik a net (csak néha), szóval itt már tényleg nem a kábel számíthat. Bár az, hogy 85 KB vagy 90 KB, már szerintem édesmindegy
|
pén. szept. 12, 2003 11:11 |
|
|
Cov
|
Shabba: hát no comment :-/
Sy, SirDaniel, akkor mondom a további paramétereket is, a tisztább képért:
Tőlem jobbra már csak egy víztorony áll, utána meg lakatlanság, piac, és jön 1 felüljáró.
Balra a társasház folytatódik, belefut egy másik ház oldalába (átlagéletkor
úgy saccra 70 felett).
Azon túl parkoló, meg Volán+BKV buszok állnak meg. "Előrefele" egy nagy
kutyarohangászó van, elterülő kis dombbal. "Hátrafelé" 2 db családiház,
utána egy bontás alatt álló vmi (amolyan gyár volt), utána nagy parkoló, és egy közért.
Visszirányúsított kábelezést újrahúzták, mert mindenki panaszkodott a
TV-vétel minőségére (sok idős ugye), persze köze nem volt ehhez, de
mivel nem vettük át műszakilag, ezért megcsinálták az egészet újra (kop-kop).
Tehát a közelemben xxxKM sugárban senki nem Chello-zik, a vadiúj drótokon!
Üdv, Cov.
ui: ja, az 5 főt akkor sem tudnám összehozni, ha minden szobánkba rendelnék...
|
pén. szept. 12, 2003 0:34 |
|
|
SirDaniel
ezüst tag
|
shabba:
Ismerem a gyereket, aki műholdnak "árulta" a cuccot, le is szólták a főnökök. Kicsit szerencsétlen szegény. Amúgy természetesen mikrohullámról van szó. Amúgy ahhoz képest, hogy mennyi helyre ment szét (és még fog is menni) reklámanyag, nincs olyan nagy tolongás, úgyhogy robbanásszerű előfizetőszám növekedéstől nem kell tartani. Cov:
Közvetlenül szomszédos házakkal együtt is megoldható az öt előfizető így talán már meglesz. Sajnos ezt nem írták a szórólapra, pedig szerintem ez a minimum öt előfizető/ház sokakat visszatart.
|
csüt. szept. 11, 2003 22:37 |
|
|
Sy.
Site Admin
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 0 Tartózkodási hely: Budapest
|
Hmm, Cov, úgy látszik, nálad jobbak a kábelek minősége...
Vagy túl sokan lógnak itt a kertesház-övetezben a
hálón ) Mondjuk a szomszéd is már csellózik, lehet, hogy
ő fogja nálam picit vissza...
Nincs mit, szívesen!
Sy
|
csüt. szept. 11, 2003 8:38 |
|
|
shabba
arany tag
|
SirDaniel:
Valamit tudsz róluk bõvebben? Felhívtad õket vagy te is benne vagy a buliban? Voltak már akik felhívták õket és elég rosszak az elsõ beszámolók, totál hozzá nem értés a telefon túloldaláról. Azt se tudták mit árulnak, néha lehetett hallani a zörgõ papírról hogy olvassa az illetõ a reklám dumát amit eléraktak és váltig állítgatta hogy õk mûholdas netet árulnak.
A weboldalon lévõ PR rész is MenthaNet oldalról átmásolt, köszönõ viszonyba sincs az ÁSZF-el. Menthanetrõl azt olvastam viszonylag elég jó minõségû wireless gerinchálózatot sikerült kiépíteniük de kérdés mi lesz ha hirtelen rászabadul jó pár user az olcsó ár miatt.A bérelt vonali ügyfeleik felé eddig nem volt túlterhelve a hálózatuk az látszik Nextra BIX statjából, a 3 cég és partnereik nem generálnak túl nagy forgalmat mi lesz ha jönnek a töltögetõ hardcore userek? Sajnos kis cégeknél a szakértelem hiánya erõsen meg szokott mutatkozni, 1xûen nincs pénz ilyen kvalitású ember(ek) foglalkoztatására a kevés bevételbõl nem telik rá. Havi 4rongy/userbõl nem lehet sokat kihozni.
Cov:
Nálunk elég jók az arányok 54 lakás van a mi házunkban és 13 port már nagyon régen be volt kötve az itteni alternatív switchén, lehet azóta több is van már. Pár hete Suxi kábelnet is végre elérhetõ talán nekik is van már ügyfelük. Van olyan épület ahol 65 user van 200 lakásból, egyik tizesbõl(100 lakás) már rég betelet a 24 portos switch valahol 40 körül járnak már.
Szóval itt lett volna érdeklõdés net iránt, meg fizetõképes kereslet is lenne, másik fatáv **** a ltp.-re éveken át. ADSL most sincs kábelnet már lett egyre több épületben az utóbi idõben. Az alternatív 1 éve jött ide és lett piacuk. Annak ellenére hogy írtó bénán csinálják, PR munka egy nagy nulla, ha értenének is hozzá dupla annyi elõfizetõjük lenne mint most. Úgy 3500 lakást kábeleztek be onnan lehet úgy 500 elõfizetõjük, de ha rendesen megcsinálták volna mind a 4200 lakás bekábelezését rendes reklámmal megtoldva az 1000 usert egyáltalán nem lett volna reménytelen összehozni.
|
szer. szept. 10, 2003 23:46 |
|
|
Cov
|
Társasházban érdemes kivárni? 72 lakás van itt, asszem 3-ban van
számítógép. Pár néni ide jár floppy-n nézegetni az unokák fényképét.
Szal ez nem nevezhető vmi jó beruházásnak, csoda, h a UPC fektetett
1általán visszirányú kábelt is (nethez, kop-kop). Talán ezért hasít
Üdv, Cov.
ui: de azért jól hangzik...
|
szer. szept. 10, 2003 23:14 |
|
|
SirDaniel
ezüst tag
|
Minden budapestinek: ha társasházban laksz, akkor érdemes kivárni a Beltávot. Hétfőn indult a kampány. 3990+áfa/hó 384 kbit/s (cégeknek 5990+áfa). Ja, és nem adsl, de nem is kábel.
|
szer. szept. 10, 2003 22:25 |
|
|
Cov
|
Ebből is látszik, h a sávszélesség az csak egy dolog. Persze mindent
ki lehet meríteni ugye, de 768-hoz már meg kell küzdeni ezzel
Részemről Áprád út-Deák F. legvége (másfél éve stabil 62-63K). Emiatt
még nem váltanék, de ha akaródzik... legalább tudom, h belevághatok!
Üdv, Cov.
ui: köszcsi
|
szer. szept. 10, 2003 21:54 |
|
|
Sy.
Site Admin
|
egy kis kiegészítés...
a külföldről való letöltés előtt a DC-n bennragadt egy DSL-es user, akitől satbilan 2,6 k-val jött az anyag, ezt kéretik beszámolni a korábban leírt hozzászólásom külföldi adatátviteli sebességeihez.
Sy
|
szer. szept. 10, 2003 12:45 |
|
|
Sy.
Site Admin
|
Na, most néztem, már gyorsabb..
Az Indexről letöltve 85 és 90 KB-tal jött másodpercenként az anyag, ugyanezt kaptam eredményként a Terminal Downloadjánál is (IE-vel szívva az anyagot). Érdekes, hogy ez utóbbi Flashgettel leesett pillanatokra 72 KB közelébe is, de volt 94 KB-ot írt ki, így szerintem átlagban ez is 85 környékét mutat. Ami azért 8-cal beszorozva ˝csak˝ 680 kilobit, nem 768.
Igaz, ez nekem korábban is csak 55 KB-ttal jött, amikor még sima cselló volt, ami pedig 64 KB-ig bírta volna elméletileg. Szóval ehhez képest valóban másfélszeresre nőtt a hazai site-okról való letöltés.
Próbáltam DC-n is (szigorúan szerzői jogokat nem sértő anyagokkal), itt ugyebár már változó volt a kép, mert néha még T3-astól sem jött úgy, ahogy jöhetett volna. Ezt betudtam a többiek leterheltségének, mert három-négy letöltést elindítva már megint 80 KB környékére emelkedett a letöltés sebessége.
Eztán a Download.com-ról áltam neki leszívni az FL Studio 4.1.0-et (18 MB), hogy a külföld is képviselje magát. Flashgettel 69 és 104 KB között ugrált a sebesség, átlagosan 83,5 KB-ot jelzett rá ki. Ugyanezt megcsináltam IE-vel is, ekkor érdekes módon ˝csak˝ a 74 KB-os szintet tudta tartani folyamatosan.
Feltöltésnél FTP-vel nyomtam fel 10 MB-ot a Terminal Downloadba. Szemben a korábbi 14,5-15 KB-os feltöltési értékkel, most átlagosan 28-28,5 KB-os határon mozgott az adatátvitel sebessége. Külföldre nem toltam fel semmit, szerintem ez nekünk, magyaroknak többnyire lényegtelen tényező
Ping értékeket még nem mértem, de szerintem az nem változhatott.
Remélem, kielégítő volt, persze szívesen mérek még, ha valakinek ez nem elég.
Sy
|
szer. szept. 10, 2003 12:41 |
|
|
Sy.
Site Admin
|
Cov, a Vécsey utcából használom a csellót A DC-t én is szoktam használni, de a kis merevlemez-kapacitás megakadályoz a nagymérvű letöltésekben. Elsősorban nem is a letöltés gyorsulása miatt kértem a plusz szolgáltatást; mivel a Terminal Downloadjához elég nagy részt én teszek hozzá, ezért különösen jól jön(ne) a nagyobb feltöltési lehetőség.
Ahogy észleltem, most reggel még semmi változás, így lehet, hogy az élménybeszámoló csúszik egy napot, de el nem marad..
Sy
|
szer. szept. 10, 2003 9:13 |
|
|
Cov
|
Sy: szia külön! Az biztos, ami papíron van, az meg 20GB. Bár én
egy ideje már DC++ használó is vagyok, de nehezen jön össze a 15GB.
Azért nem írok most alá hosszabb időre szerződést, mert azalatt nem
lehet szüneteltetni a szolgáltatást :-/ Várjuk a beszámolót majd!
Üdv, Cov.
ui: nem tudom Te merre "esel" (Újpesten), de én elvagyok a 500...510k-val
|
kedd szept. 09, 2003 20:01 |
|
|
Sy.
Site Admin
|
Shabba, igazad van.
http://www.upc.hu/szolgaltatasok/intern ... tASZF_plus
szal_ujvarosokkal_2003_07_25.pdf
Sy
|
kedd szept. 09, 2003 15:00 |
|
|
shabba
arany tag
|
Sy:
Tök mindegy mit dumál a kiscsaj, az ÁSZF-ben 20GB van.
|
kedd szept. 09, 2003 12:47 |
|
|
Sy.
Site Admin
|
Üdv mindenkinek! Leginkább neked Cov, én is az újpesti cselló hálózatot terhelem
Én most rendeltem meg a cselló plusz szolgáltatást, ami 768/256 kb-et ígér, igaz, havi 17 pénzért. Két éves hűségnyilatkozat esetén az első három hónap csak 11 rugó (egy éves esetén 12), és a forgalmi korlát... hát az jó kérdés. Az oldalukon (legalábbis amikor az erről szóló cikket írtam) még 20 GB-volt ehhez a csomaghoz, de nekem az ÜSZ-es kislány kitartóan verte a lándzsát a 30 GB mellett. Szokásos cselló ködösítés Ígérem, hogy beszámolok, amint felgyorsul a net, hogy legyen viszonyítási alap.
Más, kollégám megrendelte az Elender VIP csomagot (1500 kb le, 384 kb fel), ami havi 26-27 rugó (pontosan nem emlékszem). Amikor felhívta az Elender ÜSZ-át, azt mondták, hogy egyedi elbírálás alá esik mindenki, aki a VIP csomagot használja, mert csak nagyon kevés ilyen ügyfelük van (otthoni nyomulásra ugyebár) - száz alatt. Aztán megkötötték vele a szerződést, azzal a kitétellel, hogy már most átállítják a normál (512/128) ADSL-ét VIP-csomagra, de majd csak januártól fogják a nagyobb számlát küldeni (mindezt azért, mert már több mint két éve hűséges Enternet előfizető). Szóval ilyen is van.
Sy
|
kedd szept. 09, 2003 10:25 |
|
|
sasfioka
ezüst tag
|
Aki keres az talál ))
Aki DUNAÚJVÁROSBAN!!! korlátlan kábelnetes lehetőséget szeretne, meg van rá a lehetősége!!! (És ezen kívül van még egyéb lehetősége is...)
Ugyanis a dunaújvárosi kábelhálózatokon NEM CSAK AZ UPC Chello szolgáltatása érhető el!
Csomagnév/Sebesség/Belépési díj/Havi díj/Megengedett adatforgalom/Szankció a túllépést követően/
Kóborló/128kbps fel, 64 kbps le/Belépés: 25.000,- Ft/Havi díja: 8.25,- Ft/Adatforgalmi korlát: 10 GB/Túllépés esetén: 5 Ft/MB adatforgalmi díj fizetendő
Kóborló plusz/256 kbps fel-128 kbps le/Belépés: 25.000,- Ft/Havi díja: 10.625,- Ft/Adatforgalmi korlát: 15 GB/Túllépés esetén: 5 Ft/MB adatforgalmi díj fizetendő
Cirkáló/512 kbps fel-128 kbps le/Belépés: 25.000,- Ft/Havi díja: 8.125,- Ft/Adatforgalmi korlát: 1 (egy) GB/Túllépés esetén: 5 Ft/MB adatforgalmi díj fizetendő
Cirkáló plusz/512 kbps fel-128 kbps le/Belépés: 15.625,- Ft/Havi díja: 11.500,- Ft/Adatforgalmi korlát: 20 GB!/Túlhasználat esetén: sebességcsökkentés
Korlátlan csomag/400 kbps fel-192 kbps le/Belépés: 15.625,- Ft/Havi díja: 17.500,- Ft/Adatforgalmi korlát NINCS/Túlhasználat nem értelmezhető
MINDEN (A LEGKISEBB IS!!!) CSOMAG TARTALMAZ:
1 db FIX IP CÍMET (további fix IP igényelhető)
5 db, fiókonként 10 MB területő e-mail postafiókot
A modem havi bérleti díját
1 azaz egy éves hűségszerződést
A 25%-os forgalmi adót az árak TARTALMAZZÁK!
Ethernet kártyát az ügyfélnek kell biztosítania!
SF
|
kedd szept. 09, 2003 9:44 |
|
|
sasfioka
ezüst tag
|
Azért sok sikert a gondolkodáshoz
Ha meg kérdésed van, ne fojtsd magadba
Itt nyugodtan felteheted!!!
SF
|
hétf. szept. 08, 2003 22:13 |
|
|
lacam
arany tag
|
Helló mindenki!
Köszi mindent.
Úgy mondták, hogy kb 2 hét múlva jönnek kötni (szerződést). Addigra még sokat alszom rá Meglátjuk, majd még elválik. Mindenesetre körbenézek (jobban) a piacon.
Szóval nagyon köszi.
|
hétf. szept. 08, 2003 18:18 |
|
|
sasfioka
ezüst tag
|
Nem beszélek én sem annyira chello ellen, mert valóban van
ahol működik. Csak sajnos elég rendesen ismerem a
dunaújvárosi hálózatot, és a szagembereket:) és ezért
ajánlom inkább az ADSL-t...
SF
|
hétf. szept. 08, 2003 17:31 |
|
|
Cov
|
ADSL-t meg ha fullra terheled (feltöltés!), akkor az nem vmi kóser.
Ha ilyen árak vannak, és van vonal, akkor mindenképp ADSL-t mondok.
Viszont ha nem tömegcikk a Chello, akkor kihasználhatod a Chello 512-jét.
Ha meg csak a költségek döntenek, akkor szimplán számold ki
Üdv, Cov.
ui: ha vam mit letöltened bőven, akkor sem kérdéses...
|
hétf. szept. 08, 2003 15:49 |
|
|
sasfioka
ezüst tag
|
Chello Dunaújváros, árak:
Időtartam/Bekötési díj/Havi díj
Határozatlan időre/25.000/11.990
1 éves szerződés/8.900/11.990 Éves ktg: 152.780,- Ft
Enternet ADSL Dunaújváros, 512/128 csomag:
Határozatlan/56.250 Ft/22.175 Ft
1 év/16.000 Ft/11.900 Ft
Akciós 1 év/4.000 Ft/12.850 Ft Éves ktg: 158.200,- Ft
Azért nem mérföldkövekkel nagyobb az az 512-es ADSL... Jó lehet mondani, hogy de hát előfizetéses telefon, meg izé, plusz költség, stb. Véleményem az, ha van előfizetéses telefon (és nem csak ADSL miatt), akkor inkább válassza az ADSL-t. Ha nincs előfizetéses telefonja vagy csak az ADSL miatt akar, és a költségek számítanak, válassza chellot.
Viszont a chellonál nagyon statikus az az 512-es sebesség, mert ugye ott terhelés függvénye, míg ADSL-nél ez nem így van. Ott az a sebesség, annyira van belőve a DSLAM (vagy kicsit fölé by matáv), a többi az ISP dolga.
lacam: az ADSL úgy működik, hogy neked egy korlátozásmentes telefonvonalra van szükséged (díjcsomagtól függetlenül), ennek kell fizetni a havi díját. A vivendi felé egyéb, internetre vonatkozó költséget nem fizetsz. Erre a vonalra építi ki pl. enternet a belépési díjért az ADSL-t. Az Enternet felé fizetsz minden internet díjat (azaz a megadott havi díjat) Azon felül internetre vonatkozó egyéb költséged nem lesz.
Tehát ha neked most van opciód internetre, meg van vnetes internet csomagod, és megrendeled az ADSL-t ezeket az opciókat és internetet le kell mondani. Mert ezekre már nem lesz szükséged utána.
SF
|
hétf. szept. 08, 2003 15:31 |
|
|
Cov
|
Az ADSL-t úgy kell értened, mit a kábelt. Ugyanúgy ott van, és kész.
Nincs forgalmi díj, vagy ilyesmi ezen felül. Az, h emellé milyen "beszélgetési"
csomag van, arról nem tudok. Gondolom sima (alap) bázis-sal is OK.
Üdv, Cov.
ui: amúgy hol köthető 512/128-as csomag 9900/10.900-ért???
|
vas. szept. 07, 2003 18:56 |
|
|
lacam
arany tag
|
Helló
Nem tudom, tuti hülye vagyok, de azért felteszem a kérdést (mivel régen Enternetes voltam) Én akkor fizettem 1X az Enternetnek, és fizettem (nem is keveset) a Vfon-nak. Namármost, ha én a Vnet-es vagyok perpill, jön a számla (Vfon) és látom hogy az adatforgalmat kiminuszolják, ez tiszta sor, mert úgy van megkötve hogy 40 óra ugyebár jár. Tehát ha én kihagyom a Vivendi-t, akkor fizetném az ADSL havidíjat és a telefondíjban az adatforgalmat? (tuti hülye kérdés ,de én ehhez ilyen sík vagyok (de régen ez volt Enternet előfizumkor)
Mert amit alapból havidíjat kipengetek a vonalas telóért (úgy hogy nem is használom, csak van) az is sok.
Szóval ha mondjuk teszemazt megint van Enternet akció, ott ADSL-t rendelnék, akkor az a telefonszámlámat hogy érintené? Mert a havi tizennéhány ezer forintos net havidíj mellett nem elhanyagolható ez a kérdés.
BOCSÁNAT HA HÜLYESÉGET KÉRDEZTEM, DE EZ VAN. Ezügyben nem vagyok elég tájékozott. (tudom, akkor miért álltam neki a net csomagok keresgélésnek, ha ilyen sík vagyok ezügyben) Remélem elnézitek nekem
Köszi.
|
vas. szept. 07, 2003 13:26 |
|
|
sasfioka
ezüst tag
|
Lacam: senki nem fogja a saját megélhetését veszélyeztetni. Szép is lenne, ha az upc technikus kolléga azt mondaná, hogy idefigyelj erre ne szerződj, mert ****, és akkor hálistennek nekem sem lesz munkám, nem kell kit bekötni.
Nekem azon személy, aki a bekötéseket végzi és a szerződéseket kötteti, személyes jó ismerősöm. Nekem is képes azt mondani, hogy megéri átváltani. Ha meg elmondom, hogy mit tudok a hálózati fejlettségről, a visszirányt zavaró tényezőkről, a technikai rákészültségükről, akkor azt mondja, hogy de maradjak csendbe, mert nem lesz belőle üzlete...
Már az is szép egy hozzáállás az upctől, hogy 15 GB után "sebességlassítás"-ként hirdeti, de hogy ez mit jelent elfelejti elmondani.
Szvsz te tudod, hogy mit csinálsz, de ennél SOKKAL OLCSÓBB ADSL-t is találnál, mert mint mondtam, nem feltétlen kell VNetnél leszerződnöd. És teljes dunaújváros fedett adsl ügyileg.
SF
|
vas. szept. 07, 2003 12:19 |
|
|
lacam
arany tag
|
Helló
Nemtudom mikor feognak ideérni, de lehet hogy megkötöm azt a chello-t. Ha néha szakad akkó szakad, vagy lassabb mint kellene, akkor olyan, de úgyérzem (bár a megérzéseim nem mindig jönnek be ), hogy nem lesz ez olyan rossz. Nekem, aki lassu nethez vagyok szokva, biztosan jobban fog tetszeni mint a jelenlegi. Korlátlan, nem fizetek plusz pénzt, ha véletlenül sikerülne átlépnem az "álom" határt. Szerencsére a helyi UPC-nél van egy két ismerősöm, ők azt mondják, nem lesz olyan kaotikus a helyzet, mint kelet Mo-n (és úgyérzem vagyok velük olyan ismerettségben, hogy nem mondanák, ha nem így lenne. Szerintem ... bár ki tudja).
Én nem a belvárosban lakom, azt mondják ezért eltart egy darabig mire be tudják kötni (remélem nem olyan soká, mert már alig bírom ezt a Vnet-es kötött, hétköznap 16-24 ig hétvégén 7-24-ig kapcsolatot)
Tényleg.. tudja valaki, hogy kéne lemondanom a Vnet-emet? (Régen, mikor megkötöttem, azt mondták hogy emilt kell irni nekik, mostmeg úgy hallottam, hogy kétfelé kell szaladgálnom) Tudom-tudom... Menjek be és kérdezzem meg, de kéremszépen, amilyen az ügyfélszolgálatnál a helyzet.. Bemegyek, sorszámot húzok, és jobb esetben egy óra múlva sorra is kerülök, pedig csak egy kérdésem lenne. Ezért please, havalaki ismeri a Vnet lemondási procedúrát irjamá meg.
Thanx
|
vas. szept. 07, 2003 9:52 |
|
|
Cov
|
Attól függ, h ki mennyi idő alatt éri el az adott korlátot. Nekem köbö
33-35 napra volna szükségem, így tök jól elvagyok a havi 14,5GB-ommal
Inkább fizetek ugyanannyit egy gyorsabb kábelért, szeretem a fix IP-t is...
Ha videó/zenemániás töltögető lennék, akkor meg ADSL (ez tök szimpla sztem).
lacam: már most kezdd el gyűjtögetni, h mit fogsz letölteni, mert én
az első hónapban kifogytam a linkekből Igaz, sikerült fél éven át
25-30GB-ot leszedni, de aztán belefáradtam (nem tudok annyit feldolgozni
se igazán; persze online TV mondjuk lazán összehozza, akkor ADSL).
Ha összeadom, a kábel valóban olcsóbb nekem (is). Az esetleges befékezés
meg csak pár napra szól(hat) bele (engem még nem tettek rá 15GB felett sem), és akkor is gyorsabb vagy, mint 56K - nem vészes.
Üdv, Cov.
ui: ha videó/zenemániás töltögető lennék, akkor meg ADSL (ez tök szimpla sztem)
|
szomb. szept. 06, 2003 22:19 |
|
|
sasfioka
ezüst tag
|
Lacam: Ne sok jóra számíts itt Dunaújvárosban a chello-tól
Akármennyire szeretnék, nem olyan a hálózat, mint amilyennek lennie kellene. Persze ők fejlesztik, meg jaj de jó, meg már egy tesztet túlélt (lásd Dunanetes kábeles előfizetés...) de azért többet tudok róla, mint kellene.
Itt dunába a telefonvonalas nettel nincs semmi gond (gondolok itt az ADSL-re). Árban miért jönnél ki rosszabbul? Van pl. enternetes tök jó csomag, aki szolgáltat itt is, de vehetsz axelerót is. Mert már megvannak a megállapodások a szolgáltatókkal. A rendszer fejlett, működik. Mert hát azért az az EWSD ami itt van Dújvban nem olyan rossz... Elvégre ez a nemzetközi átadópont Az már más kérdés, hogy annyit sem értenek hozzá, mint ... Meg azért aggasztó amikor kijön a telefonszerelő, azt szigetelőszalaggal elhárítja a hibát
ADSL-lel kapcsolatosan nem tapasztaltam még leállást, volt egy-egy karbantartás, hajnalban, és hamar megoldották. Nálam van MX rekord is a mailokhoz, meg a sima vnetes mail is megy. Igaz türelem kell az ügyfélszolgálathoz... Méghozzá nem is kicsi!!
Azért azt a chellos dolgot jól gondold át, és nézz körül más szolgátatóknál is ADSL terén, mert nem csak Invitel van!
SF
|
pén. szept. 05, 2003 22:45 |
|
|
lacam
arany tag
|
Helló
Az itt a gond még az ADSL-lel, hogy nemelég az amúgysem alacsony havidíj, emellé még tejeljem le a telefonvonal fenntartásához szükséges (legalapabb csomag) díját. Ez így plusz 2000ft havonta. Most, hogy annyira reklámozzák, és tényleg, nálunk már csak dísznek van vonalas telefon (meg most az 56k-s kapcsolathoz) erősen elgondolkoztatott, a telefonvonal nélküli megoldás, bár kétségtelen, ez a korlátozás elég nagy rosszpont, de remélem azért nem fog olyan "gyorsan tépni" lassítás után (mert tuti átlépem a limitet) mint ez, amivel most vagyok. Én nem szeretném tartani a tempót a fejlődéssel (soha nem tudnám megfizetni),de azért mostmár váltani szeretnék. Ha tud valaki olyan ADSL csomagot, ami megéri számomra ( kb 9000 ft/hó +telefon alapdíj [kb igy jön ki a Chello ha jól számolgatom]) Vivendi területen, az szóljon, mert akkor azonnal lépek el a chello-tol. (ahogy hallottam errefelé nincs túl jó híre, éppezért énis ADSL párti lennék, de a piszkos anyagiak...)
aquanioir: Megkaptam én is, nemtudom, lesz-e valami hatása ennek a tulajváltásnak. Jósolni ne mudok, de nemhiszem hogy olyan jajdenagyon meg fog változni a díjszabásé. A vivendi és most ez az új is a lehető legtöbb pénzt akarja kihúzni az ember zsebéből.
|
pén. szept. 05, 2003 16:23 |
|
|
aquanoir
|
az is gond, hogy nem csak kicsit lassítanak be 15 GB után. átlag használatra elég, általában, de aztán ha megérzed, milyen jó a szélsessáv... személy szerint csak azt a következtetést ismételhetem: inkább ADSL. gondold át. meg lehet, hogy lesz akció, hisz új tulajdonosa van a vivendinek. kaptatok most már levelet is róla, azt hiszem.
|
csüt. szept. 04, 2003 18:26 |
|
|
lacam
arany tag
|
Helló minenki.
Nagyon elkeseredtem mikor elkezdtem elolvastam ezeket a véleményeket, mert éppen most írtam alá egy Chello (mégcsak) Igénylő-lapot, és nemtudom, megfogom-e bánni (2 éves szerződéssel szeretném megkötni). Eddig egy szimpla 56k-s modemmel kapcsolódom, de ez marhalassú, éppezért megörültem mikor először megláttam a Chello hirdetést. Számolgattam, és csak 2e ft-vel fizetnék többet érte, mint eddig (Telefon (Vfon) alapdíj és az eddigi net szolgáltatás lemondásával). Namármost ha ADSL-t választok Vivendi körzetben árban rosszabbul jövök ki mint ezel (nekem így jött ki ), az adatforgalmi megkötést kibírom (azért nemolyan könnyű elérni azt a 15 Gb-ot (szerintem, gondolom Én, aki eddig a 2-3K -s letöltésekhez vagyok hozzászokva). Hameg el is érem, belassít "kicsit", de még akkoris sokkal gyorsabb, mint a mostani kapcsolatom.
Dunaújvárosban vagyok és azzal hitegetnek (remélem komolyan mondják), hogy nem fognak abba a hibába esni, mint más városokban, és megfelelő mennyiségű felhasználó után tovább fogják fejleszteni a rendszert. (úgytudom nemegy helyen elkéstek ezzel, és nagyon túlterhelté vált a rendszer) Szóval most higyjek nekik vagy ne?
Ha azt mondjátok, hogy annyira rossz ez a Chello, (még nem irtam alá a szerződést), akkor 2X meggondolom mit csinálok, de a mostani kapcsolatomtól mostmár kicsit gyorsabbat szeretnék.
ui.: van itt olyan környékbeli (dunaújvárosi) akinek vannak tapasztalatai az itteni kábelnet viszonyokról?
|
csüt. szept. 04, 2003 16:27 |
|
|
gabeeboy
|
Viszont akinek nics kábelTV-je anak azt is be kell kötetni.
Pl. nekem sincs.
|
pén. aug. 29, 2003 10:53 |
|
|
patky1
|
Ez val=F3ban igy van ~~~~~~~~~~~~~~~~~ =DCdv & Tnx: PATKY -----Original Message----- From: Kert=E9sz [mailto:int10h@freemail.hu] Sent: Friday, August 29, 2003 9:10 AM To: list@internet.lx.huSubject: Re: [internet] ADSL vagy K=E1belnet ----------------------------------------------------------------- Elindult Magyarorsz=E1g Legnagyobb =C1ll=E1skeres=F5 Szolg=E1ltat=E1sa: http://www.jobinfo.hu----------------------------------------------------------------- Chello-hoz pl nem kell k=E1beltv el=F5fizet=E9s. Nekem pl van chello-m, de k=E1beltv-m nincs. Ki mondta, hogy kell tv-t n=E9zni? -- =DCzenet a csoportnak: list@internet.lx.huFeliratkoz=E1s: subscribe@internet.lx.huLeiratkoz=E1s: unsubscribe@internet.lx.hu
|
pén. aug. 29, 2003 8:30 |
|
|
int10h
|
Chello-hoz pl nem kell kábeltv előfizetés. Nekem pl van
chello-m, de kábeltv-m nincs. Ki mondta, hogy kell tv-t
nézni?
|
pén. aug. 29, 2003 8:08 |
|
|
JoHnNy_BoY
|
Hát először is:
A HWSW egykori cikkei közül idézem: "Az internetszolgáltatást nyújtó TvNetWork Kft. mai sajtóbeszélgetésén kiderült: a szélessávú internet hamar népszerűvé vált a lakótelepen. A 3000 háztartásból eddig 300-ban fizettek elő a kábeles internetszolgáltatásra, ami a lakások számához viszonyított 10 százalékos arányával igen magasnak mondható (egy szűk földrajzi területen -- jellemzően lakótelepen -- belül 5-8 százalékos előfizetői arány már jónak számít)."
Aztán egy későbbi cikk: "A 2002 év eleji 600-as előfizetőszám év végére megötszöröződött, mostanra pedig elérte a 4500 főt"
Lehet hogyha mégtöbben lesznek rajta akkor méggyorsabb lesz?
Szerintem neked egyszerűen csak az fáj, hogy a több MB/sec helyett a BIZTOS!!! 512kbps (64KB/s) -et választottad, ami ugye nem is baj, hiszen az ember mindig tutira akar menni. Nos azt csak úgy megemlíteném, hogy itt nincsen kötelező szerződés, amit alá kell írni, hogy több évig az előfizetőjük legyél! Hidd el, ha a maximális letöltés 200KB/sec alá esik, akkor én is lemondom. Inkább a mikrohullám, műhold, vagy akármi más. Azok se sokkal többre jönnek ki havonta... (Ajánlom a TvNetWork site-ját alternatíva keresése gyanánt
Ami pedig azt a feltevést illeti, hogy a LAN alapú interneteléréshez szükségeltetik kábeltelevíziós előfizetés egyszerű nemeséggel baromásgnak nevezném, ugyanis:
1. Két teljesen különböző cég szolgáltatja az egyik, illetve a másik dolgot, tehát közük nincs egymáshoz.
2. Két külön kábelen jön mind a kettő, tehát nincs probléma belőle, ha az egyik végén van valami csatlakoztatva, a másikon pedig nincs!
Amúgy igen, azért el kell hogy ismerjem, hogy van némi valóságalapja a dolognak, ugyanis Kispesten is van LAN alapú internetelérés, és ott se jön 70-80KB/sec -nél többel a cucc. (Viszont az nem is TvNetWork
Amíg ilyen sebességgel jön, addig ki kell használni! Lehet hogy egy évig, lehet hogy egy hónapig, lehet hogy már holnap lassú lesz nem tudom, de én addig netezek, az biztos, és aki elő tud rá fizetni, annak sűrűn ajánlom!!!
|
csüt. aug. 28, 2003 20:07 |
|
|
Cov
|
Akkor most ebből ADSL kontra Chello topic lett, mivel a témanyitó
már jóideje eltűnt; mi pedig csak írunk... írunk... ))
Üdv, Cov.
|
csüt. aug. 28, 2003 19:36 |
|
|
botom
|
Üdv mindenkinek!
Valahogy mindenki kihagyta a költségek figyelembe vételénél, hogy az ADSL-hez + vonalas telefon előfizetés is szükséges, míg a kábelnet-hez kábelTV előfizetés. A tendenciák azt mutatják, hogy akinek nem létszükséglet a vonalas telefon az előbb utóbb visszaadja, mivel a mobil percdíjak egyre alacsonyabbak. Csak az ADSL miatt fentartani egy telefon vonalat pluszba, szerintem nagy butaságra vall. TV-t pedig úgy is nézel, és ha nem akarsz rövid időn belül elköltözni, akkor szerintem ez jobb megoldás. Ezután már csak a szóba jöhető szolgáltatókat kell körbejárni.
|
csüt. aug. 28, 2003 14:49 |
|
|
gabeeboy
|
Még egy gyakorlati adalék a témához.
Az ADSL szolgáltatásai hordozhatobbak pl. egy költözés esetén, a nagyobb lefedettség (Bp., Mo) miatt.
|
csüt. aug. 28, 2003 8:46 |
|
|
Cov
|
Trend szóra csak azt értettem, h ne emiatt vegyen vki (ez ne játszon közre).
Gondolom kivehető, h nem voksoltam egyik szolgáltató/-tás ellen sem.
Üdv, Cov.
ui: stagnálás???
|
csüt. aug. 28, 2003 6:45 |
|
|
Endre_
|
Te Cov nemlehet h stagnálsz?;)
|
csüt. aug. 28, 2003 6:31 |
|
|
Endre_
|
Télleg hihetetlen komolysággal elbeszélgetünk egymás mellett!:)
Johnny boy:Ha kevesebb "él"-lel is tudsz hsz.-t írni akkor nem félve attól h megpörkölsz minket,csoportokba szerveződve látogatnánk,és természetesen jó vendégként maximum nagyokat sóhajtanánk,közben el-el emelve egy keveset az áldott dús levegőből a környékeden.
Azon kívül h véleményem szerint Te vagy aki kicsit félreértett valamit,látom esélyét h userek tömege és köztük talán témanyitó is elveszett a szálakban.
Csak ismételni tudom önmagam és evvel nem 1 (nem 2,nem 3.. ember hangját is hallatva(mindenhova nemérhet el:) miszerint FINOMAN FOGALMAZVA,a bizonytalanság ami jellemző ezen szolgáltatásokra!
Az a néhány ember aki kimarad az alatta (esetlegesen) "ténylegesen felépülő" szolgáltatások ****/**** tegye össze két lábát úgy h fedjék egymást és két nagylábújjával távolodjon majd közeledjen egymáshoz miközben kislábújjait összedörzsöli egy kellemes mosoly kiséretében!
Dchardware:"Egyszóval nézd meg a www.axelero.hu -n a lefedettségi térképet, és ha megvalósítható, válaszd az ADSL, mert biztosabb háttér mint a kábelnet!"
Megkéne számolni hány variáció van a helyes válaszra!:)
Cov:Tisztellek,de ha a "trend"-et követem egy jó döntéssel akkor teszem!:)
|
csüt. aug. 28, 2003 6:17 |
|
|
Cov
|
... csak k*va szűk/kevés területen van TwNetwork :-/ Ha folyton fent
volna minden user, akikre tervezték a hálózatot, akkor közel sem menne
ez ennyivel (Nálad sem). 64k a garantált minimum, ahogy olvastam...
Üdv, Cov.
ui: nálam pedig mindig 512k a Chello, mert a környéken alig fizetett vki elő
|
szer. aug. 27, 2003 23:26 |
|
|
JoHnNy_BoY
|
Örülök, hogy végre valaki alá tudja támasztani a mondókámat, igaz némiképp helytelenül, de sebaj
Szóval: azt a letöltési sebességet a www.extra.hu, www.freeweb.hu, www.tar.hu ingyenes oldalairól való letöltés közben értem el, meg persze még millió másról is, hogy ne csak ingyenes legyen: www.pcdome.hu, www.letoltes.com, www.szoftverbazis.hu Kicsit unom hogy mindenkinek bizonygatnom kell, de ha valaki a BME koleszából (vagy egy TvNetWork-östől) felmegy pl SoulSeek-re, vagy DC++ -ra, akkor a saját szemével megláthatja hogy mennyivel megy. Nem túlzás a 8MB/sec, vannak screenshotjaim, eleinte amikor még az újdonság erejével hatott, akkor készítettem őket, meg mikor új gépet vettem, akkor is gyorsabb lett, akkor is csináltam párat. Persze lehet azt mondani, hogy nem igaz, hogy montíroztam őket (bár a Winfos Paintjénél jobb fotoszerkesztő még sosem volt a gépemen
De ez engem mind nem is érdekel, én mindösszesen azért írtam, mert egy embertársam kérdezte, hogy milyen netet válasszon, én pedig gondoltam, hogy megosztom vele tapasztalataim, hátha ez segít neki a választásban. Nem mondtam hogy azért mindenki költözzön ide egy szóval sem, valószínűleg akkor valamit félreértettél, de szerencsére rajtad kívül ez senki mással nem esett meg
Amúgy ami a külföldi letöltéseket illeti, Ausztráliából tényleg nem jön csak olyan 200-300KB/sec-el, de Svájcból, Ausztriából, környező országokból, sőt még az Államokból is jött 1MB/sec felett, ha hiszed ha nem... ugyanis az ilyen Total Commander, meg hasonló cuccokat mindig külföldről zúzom az érdekesség kedvéért!
Ja, és még valami: a helyi hálózaton nincs senki, 1 gép van fenn állandóan, nem tudom kié lehet, de ő sem oszt meg semmit sem
Hát ennyi!
Sziasztok!
|
szer. aug. 27, 2003 19:31 |
|
|
shabba
arany tag
|
Azért Jonny Boy nem lakhat mindenki az Újhegyi ltp.-en, amióta megcsinálta ott a korszerû hálózatát a TvNetwork azóta tényleg az a legjobb netes kánaán, de kis terület asszem 300 elõfizetõnek jut ki ebbõl a jóból. A többi TVNetworkös terület elég szétszórtan helyezkedik el, azoknak már nincs direkt BIX összeköttetésük szóval azokon a helyzet egyedi a körülményektõl függõ a helyzet, van ahol szintén remek van ahol átlagos van ahol sávszél híjján vannak és korlátozni kényszerülnek hosszú ideje. Épp ezért ez "nem mindenhol elérhetõ" max ADSL-re lehetne mondani mert az több felé van, erre inkább az alig valahol lenne a találóbb kifejezés.
Egyébként rongálni ott is lehet, bár nálatok szerencsére nincs helyi konkurens így kisebb az esély rá de mindig lakik pár hülye mindenhol, nálunk hasonlóan LAN-ra be van hálózva a ltp. de itt van fatávkábel, persze közös ltp.-i alépítmény, gépészetiterekben elhelyezett eszközök, egro kulcsuk nekik is van mindenhez. Anno az elején amikor nem bírták elviselni fatávosok hogy elvették a piacukat ahol õk 2 éven át semmit nem csináltak csak hitegettek mindenfélét csináltak. Volt itt UTP kitépés a switchekbõl, kábelrongálás, tetõn lézerek elmozdítása, lefújása festékkel, meg áramtalanítások. Szerencsére egy idõ után megunták a fatáv bérencek ezt a gyerekes viselkedést, de az elején rosszul viselték a kudarcot, akkor már késõ volt nekik is netet csinálni.
Egyébként szerintem kevered az internet és az intranet fogalmát, anno az elején amikor még elég terheletlen volt újhegyi gerinc is max 2megabyteokról számoltak be HwSw fórumon. Ha megnézed TvNetWork BIX statját 110mbps a maximum kiugrása a diagrammnak és azt az össz 4-5000 felhasználó generálja, ennek tükrében a "belföldre volt más 10mbyte fölött de egyébként stabil 8mega" kicsit túlzás. Szerintem te LAN-on egymás között másolva vagy belsõ hálón üzemeltetett FTP-rõl nézed ezt az eredményt és ugye belsõ hálóra 100mbps-es switch porton csatlakozol szóval ha nincs terhelés reális eredmény, de ez még nem internet.
Az a gáz nálatok hogy a belsõ hálózati forgalmat ami tvnetwork belsõ FTP-je felé megy vagy egymás között generáltok beleszámítják a 15GB-ba, ha ez kiesne már sokat javulna a helyzet, így a kép kicsit hasonlít a földúton Ferrarival esetre.
Szóval az internet az neked inkább BIX-en túlról kezdõdik vagy külföldi peeringen túlról, oda már nem lesz ekkora a tempó de tudom elég jó a speed belföldre, külföld felé már szûkösebb.
Azért jó cég, anno én is felhívtam õket tavaly májusban mindenkinet kivezetése után netszolgáltatót keresve és ajánlottam a ltp.-ünket de nem voltak túl együttmûködõek akkor csinálták Újhegyet és nem akkora a cég hogy két lovat is megülhettek. Pedig jó lett volna, azért a jelenlegivel is elégedett vagyok. Nálunk nincs korlát fõleg nem plusz pénzhez kötött, mondjuk akkor elsõ lépésként megvonnám a letöltést másoktól ahogy Chellosok és TvNetWorkösök teszik DC-n máris 80-100GB minusz lenne. Meg a letöltésen is spórolni kellene, de ott lehetne trükközni ha belsõ háló nem számítana bele a forgalomba, egy letölti a többi belsõ hálón belül szedi tõle, habár mi most is így csináljuk így gyorsabb mivel nálunk korlátos a kinti letöltés sebessége.
Szóval kiemelted a legjobb tulajdonságot meg egy nem túl kedvezõt, de sajnos ez nem általános jelenség tvnetwork teljes hálózatán.
|
szer. aug. 27, 2003 1:13 |
|
|
Cov
|
Seth82-vel tökéletesen egyetértek. Közben már lesek is rá erre a TV-s
network-ös cégre, mert igencsak kiváncsivá tett a dolog
Üdv, Cov.
ui: minden paramétere mellett még olcsó(bb) is... (???)
|
szer. aug. 27, 2003 0:09 |
|
|