Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. nov. 16, 2024 3:27

Hozzászólás a témához  [ 69 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
Telefonadó 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
Kell ez a sok idézet?

pén. jún. 16, 2006 14:49
Profil Privát üzenet küldése
Hozzászólás 
blueye írta:

Igazad van. Az működik, hogy magánszemély megveszi és te nem teszed be a könyvelésedbe.
De ezzel egy, esetenként jelentős, költségtől esel el.

Meg jelentős befizetendő adótól is elesel. Leszenk vele úgy egy jópáran, ha többet kell fizetni, ám legyen, de az a többlet nem adó formájában lesz kifizetve.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég pén. jún. 16, 2006 18:44-kor.

pén. jún. 16, 2006 12:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
blueye írta:
Landsmann írta:
Az viszont tényleg érdekes kérdés, hogy mi van az olyan tarifákkal, ahol van egy alapdíj, ami lebeszélhető. Ha egy percet sem telefonál, akkor is annyi, mintha az egészet. Addig viszont amíg nem lépi túl ezt a határt, éppen mindegy hogy mennyi a magánpofázás és a céges, mert senkit sem ért se kár, se csalás, se átverés. Nehogy már ezután is fizettessenek.
Nem fog ez simán menni, két éve is megbukott, ha mégis tűzön-vízen keresztülviszik, a leleményes magyar valami trükköt úgyis kieszel hogy minél kevesebbet kelljen fizetni. Például kártyás telefonokat fog használni, a feltöltzőkártyák értékét meg majd szürke és fekete módon vasalja be az államtól. Vagy éppen magánszemély nevére íratják, és az illetőnek valamilyen jogcímen odaadják, ami után nem kell adózni. Léteznek ilyen juttatások.

Tévedsz.
A feltöltőkártyákról az előbb írtak, a magánszemélyes átadás pedig többe kerül, mint a megtakarítás (költségként való elszámolás).

Hivatalosan igen. Éppen azért írtam, hogy trükközni fognak, és nem fognak visszariadnia szürke, vagy a feket megoldástól sem, csak ne kelljen adót fizetni. Egynémely cégnél havi több tízezer Forint is lehet. Hát nem hiszem hogy mindegyik lenyelné.

Igazad van. Az működik, hogy magánszemély megveszi és te nem teszed be a könyvelésedbe.
De ezzel egy, esetenként jelentős, költségtől esel el.

pén. jún. 16, 2006 12:19
Hozzászólás 
blueye írta:
Landsmann írta:
Az viszont tényleg érdekes kérdés, hogy mi van az olyan tarifákkal, ahol van egy alapdíj, ami lebeszélhető. Ha egy percet sem telefonál, akkor is annyi, mintha az egészet. Addig viszont amíg nem lépi túl ezt a határt, éppen mindegy hogy mennyi a magánpofázás és a céges, mert senkit sem ért se kár, se csalás, se átverés. Nehogy már ezután is fizettessenek.
Nem fog ez simán menni, két éve is megbukott, ha mégis tűzön-vízen keresztülviszik, a leleményes magyar valami trükköt úgyis kieszel hogy minél kevesebbet kelljen fizetni. Például kártyás telefonokat fog használni, a feltöltzőkártyák értékét meg majd szürke és fekete módon vasalja be az államtól. Vagy éppen magánszemély nevére íratják, és az illetőnek valamilyen jogcímen odaadják, ami után nem kell adózni. Léteznek ilyen juttatások.

Tévedsz.
A feltöltőkártyákról az előbb írtak, a magánszemélyes átadás pedig többe kerül, mint a megtakarítás (költségként való elszámolás).

Hivatalosan igen. Éppen azért írtam, hogy trükközni fognak, és nem fognak visszariadnia szürke, vagy a feket megoldástól sem, csak ne kelljen adót fizetni. Egynémely cégnél havi több tízezer Forint is lehet. Hát nem hiszem hogy mindegyik lenyelné.

pén. jún. 16, 2006 12:16
gyémánt tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:

Tévedsz.

pén. jún. 16, 2006 12:13
Hozzászólás 

pén. jún. 16, 2006 12:04
gyémánt tag

Hozzászólás 
blueye írta:
skynet írta:
más: innentől akkor a feltöltőkártyákat se lehet simán elszámolni?

Nem innentől, hanem már talán 2 éve az ÁFA-nak csak az 50%-a vonható le.
Annyira nem "innentől", hogy a feltöltőkártyát egy APEH útmutatás szerint (ne kérdezzétek a számát most hagy ne keresgessem) már évek óta természetbeni juttatásként kell elszámolni, így plusz adót kell utána fizetni (egyéni vállalkozók esetében vállalkozói kivétként).

pén. jún. 16, 2006 11:37
gyémánt tag

Hozzászólás 
Soockit írta:
blueye írta:
Gondolom csak azután tudsz adózni, ami benne van a könyvelésedben...

Akkor lehet, hogy nem írunk le egyet sem, nem éri meg a ****ást, vagy azt, hogy velem piszkálódjon at APEH.

Ez így van. (sajnos)

Ezért nem szorakozom már én sem a céges autóval.

pén. jún. 16, 2006 10:57
arany tag

Hozzászólás 
blueye írta:

Akkor lehet, hogy nem írunk le egyet sem, nem éri meg a ****, vagy azt, hogy velem piszkálódjon at APEH.

pén. jún. 16, 2006 10:32
Profil Privát üzenet küldése ICQ
gyémánt tag

Hozzászólás 
Soockit írta:
A másik kérdés, hogy mi lesz azokkal az előfizetésekkel ami mondjuk a cég nevén van a flotta nagysága miatt, de a cég nem számolja el.

Nekünk 19 előfizetésünk van, de ha jól tudom 4 vagy 5 kártyát számolunk csak el.

Üdv.: Soockit

pén. jún. 16, 2006 10:26
arany tag

Hozzászólás 
A másik kérdés, hogy mi lesz azokkal az előfizetésekkel ami mondjuk a cég nevén van a flotta nagysága miatt, de a cég nem számolja el.

Nekünk 19 előfizetésünk van, de ha jól tudom 4 vagy 5 kártyát számolunk csak el.

Üdv.: Soockit

pén. jún. 16, 2006 10:00
a fórum lelke

Hozzászólás 
Czumy írta:
A cégesnél a havidíj 100%-a lebeszélhetõ. Szóval ha beszélsz, ha nem, ki kell fizetni. De van ilyen publikus csomagban is. Ez is (tehát az elõfizetési és a havidíjak) meg lesz adóztatva, vagy csak a percdíjak?? Mi a helyzet az adatforgalmi díjakkal, az SMS/MMS díjaival??

Topik cím megváltoztatása: szerintem "Telefonadó! :( :( :("

itt demokrácia van, különben Sybarúgás lesz! (Ezért a topic aktuális címe telefonadó)

az internetdíj tényleg kavaró, hisz ha nem telefontásaságtól veszem, akkor - ugye - teljes mértékben elszámolható.

persze, útmutató lehet az szj szám is, feltéve, ha a net-et más szj szám alatt számolják el. na, a voda számláján nem látok szj számot...

Ha ez elvi érvelésről közelítjük meg, akkor semmit se lehet mondani, mert minden árut és szolgáltatást használhatunk magáncélra, mint ahogy a hivatal munkatársai is telefonálnak közpénzen és lopják a ceruzát (no, meg a napot is)

pén. jún. 16, 2006 0:26
Profil Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
előre is bocsi, de meg vagyok zakanva pár dolog miat mostanában

-megfogják csinálni a telefon adót, biztos vagyok benne, nemrég vesztettem el a nyári melom, egy bizonyos párt miat, emiat a párt miat tandíjat is kell fizetnem, ez a párt megfogja adóztatni a telefonokat is pluszba, ez a párt feloszlatta az egyetlen jól müködö minisztériumot is...
nem akarok politizálni, de ki vagyok akadva egy bizonyos pártra...
és meglesz a telefonadó is, nem tudom milyen értékben, arányban, de megcsinálják...

pén. jún. 16, 2006 0:20
gyémánt tag

Hozzászólás 
A cégesnél a havidíj 100%-a lebeszélhető. Szóval ha beszélsz, ha nem, ki kell fizetni. De van ilyen publikus csomagban is. Ez is (tehát az előfizetési és a havidíjak) meg lesz adóztatva, vagy csak a percdíjak?? Mi a helyzet az adatforgalmi díjakkal, az SMS/MMS díjaival??

Topik cím megváltoztatása: szerintem "Telefonadó! :( :( :("

csüt. jún. 15, 2006 23:40
Profil Privát üzenet küldése Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
skynet írta:
a topicot t68 hozta létre, ő meg is tudja változtatni a címét, nem? vagy csak én vagyok ilyen hülye, hogy nem veszem észre, hogy erről van szó? :D

más: innentől akkor a feltöltőkártyákat se lehet simán elszámolni?

Nem innentől, hanem már talán 2 éve az ÁFA-nak csak az 50%-a vonható le.

csüt. jún. 15, 2006 21:50
Hozzászólás 
Szerintem is legyen névváltás. Egyrészt most újabban divat, másrészt nem egy fix összegről van szó, hanem %-os arányról.

csüt. jún. 15, 2006 20:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
T68m írta:
Tehát, jelenleg, tudomásom, azaz a könyvelőm szerint, csak a felét igényelhetem vissza a telefonszámla áfájának. Azaz, most is egy feltételezésen alapuló adózási szisztéma van.

Ez így van.

csüt. jún. 15, 2006 20:49
a fórum lelke

Hozzászólás 
Soockit írta:
T68m írta:

nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem a könyvelõm most is csak az áfa felét számolja el a telefonszámlákból, merthogy a többi - az apeh szerint - úgyis magánbeszélgetésre megy.

Tehát ha most így van (nem vagyok adószakértõ, csak érintett), akkor mit akarnak még?

Ha az állam oldalát nézzük akkor teljes mértékben megérthetõ, hogy ne írják már le a cégek azokat a telefonszámlákat amiket magánbeszélgetésre használnak.
Csak hát ezt hogyan lehet kompenzálni az a nagy kérdés. Hogy igazságos legyen. Itt gondolni kell tényleg azokra is akiknek a számlájuk akár 50-80%-át is magánbeszélgetések teszik ki, ezt megengedi a cég, vagy kifizetteti a telefon használójával. De nézzük a másik oldalt ahol vannak olyanok ahol 100%-ban céges használatra van a készülék. Tételezzük fel, hogy csak flottán belül van használva és csak a havi elõfizetési díjat fizetik az adott vonal után. Most akkor abból is csak x%-ot lehet majd leírni?

azt hiszem, hogy most elbeszélünk egymás mellett!

Tehát, jelenleg, tudomásom, azaz a könyvelőm szerint, csak a felét igényelhetem vissza a telefonszámla áfájának. Azaz, most is egy feltételezésen alapuló adózási szisztéma van.

Akkor mit akarnak konkrétan?

névváltozás: felőlem lehet, ha a többiek is akarják.

csüt. jún. 15, 2006 20:46
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Jó lenne (T68m engedélyével) megváltoztatni a topic címét egyszerűen Telefonadó címre!

csüt. jún. 15, 2006 20:19
Hozzászólás 
Nekem az ilyen feltételezéseken alapuló szabályokról mindig az jut az eszembe, ez olyan, mintha mindenkit 30 éves korában lecsuknának 1 évre azzal az indokkal, hogy úgyis el fog követni valami bűnt. Ha meg nem, akkor így járt.

csüt. jún. 15, 2006 20:12
arany tag

Hozzászólás 
T68m írta:

nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem a könyvelőm most is csak az áfa felét számolja el a telefonszámlákból, merthogy a többi - az apeh szerint - úgyis magánbeszélgetésre megy.

Tehát ha most így van (nem vagyok adószakértő, csak érintett), akkor mit akarnak még?

Ha az állam oldalát nézzük akkor teljes mértékben megérthető, hogy ne írják már le a cégek azokat a telefonszámlákat amiket magánbeszélgetésre használnak.
Csak hát ezt hogyan lehet kompenzálni az a nagy kérdés. Hogy igazságos legyen. Itt gondolni kell tényleg azokra is akiknek a számlájuk akár 50-80%-át is magánbeszélgetések teszik ki, ezt megengedi a cég, vagy kifizetteti a telefon használójával. De nézzük a másik oldalt ahol vannak olyanok ahol 100%-ban céges használatra van a készülék. Tételezzük fel, hogy csak flottán belül van használva és csak a havi előfizetési díjat fizetik az adott vonal után. Most akkor abból is csak x%-ot lehet majd leírni?

csüt. jún. 15, 2006 20:06
a fórum lelke

Hozzászólás 
Soockit írta:
Az adószakértõ már a cégtelefonok várható adóját számolja. Lehet változás ott is. A tervek szerint ugyanis csak az telefonálhat céges vonalon magánügyben, aki adózik utána.

Ha bizonyítani tudnák, hogy mi a magán és mi a céges hívás akkor egyszerû lenne a helyzet. De a szakértõ szerint ezt éppen adatvédelmi szabályok miatt nem tudják. Így marad a másik lehetõség - a hívások 20 százalékáról feltételezik, hogy azok magáncélúak. Ennek költségeit viszont elvileg a munkáltatónak kell fizetni, járulékaival együtt.

nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem a könyvelőm most is csak az áfa felét számolja el a telefonszámlákból, merthogy a többi - az apeh szerint - úgyis magánbeszélgetésre megy.

Tehát ha most így van (nem vagyok adószakértő, csak érintett), akkor mit akarnak még?

csüt. jún. 15, 2006 19:53
Profil Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Landsmann írta:
Igen, egy újabb adó, ami a céges telefonokat érinti. A számla végösszegének 20 %-a. Ennyire saccolják, hogy nem céges ügyben telefonálnak róla, szóval fizess utána. Nade hogy lehet alapozni egy jogszabályt saccolásra? Egy kicsit csücskös a dolog.
Amúgy a híradóban volt róla szó.

Nekik szerintem mindegy csak legyen több bevétel. Most nem tudtak jobb okot kitalálni.

csüt. jún. 15, 2006 19:45
arany tag

Hozzászólás Idézet a tv2.hu oldaláról!
"Az adószakértő már a cégtelefonok várható adóját számolja. Lehet változás ott is. A tervek szerint ugyanis csak az telefonálhat céges vonalon magánügyben, aki adózik utána.

Ha bizonyítani tudnák, hogy mi a magán és mi a céges hívás akkor egyszerű lenne a helyzet. De a szakértő szerint ezt éppen adatvédelmi szabályok miatt nem tudják. Így marad a másik lehetőség - a hívások 20 százalékáról feltételezik, hogy azok magáncélúak. Ennek költségeit viszont elvileg a munkáltatónak kell fizetni, járulékaival együtt."

Forrás: http://www.tv2.hu/tenyek/cikk/130340/

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Soockit csüt. jún. 15, 2006 20:22-kor.

csüt. jún. 15, 2006 18:29
Hozzászólás 
Igen, egy újabb adó, ami a céges telefonokat érinti. A számla végösszegének 20 %-a. Ennyire saccolják, hogy nem céges ügyben telefonálnak róla, szóval fizess utána. Nade hogy lehet alapozni egy jogszabályt saccolásra? Egy kicsit csücskös a dolog.
Amúgy a híradóban volt róla szó.

csüt. jún. 15, 2006 18:24
gyémánt tag

Hozzászólás 
mimimi?
asszem lemaradtam valamiről :oops:

csüt. jún. 15, 2006 18:21
Hozzászólás 
Nakérem, megint aktuális a téma. De van egy olyan sejtésem, hogy most az is marad.

csüt. jún. 15, 2006 18:05
vas-tag

Hozzászólás 
Gabo600 írta:
Ha kiszámoljuk, mennyi esik egy telefonra, akkor meglepődünk:
111 ezer forint/telefon/hó
Egy ekkora felhasználó kb 25 forintos átlagos percdíjakat kap ,teljesen lebeszélhető havidíjat, ezzel elosztva: 4461 perc beszélgetés / hó.
Gondolom bejövő hívások is voltak, mikor dolgoztak ezek?
Idejük nem lehetett rá a sok telefonálás mellett.
Ja és még van vezetékes vonaluk is gondolom egy pár, de azt már ne is nézzük :o

Emlékeim szerint még ennél is kedvezőbb a westel ide vonatkozó díjcsomagja, de majd utánaérdeklődöm.
Azt lefelejtetted, hogy egy rakat emelt díjas sms is vidáman megy ezekről a telefonokról, ez egészen biztos. Külföldi beszélgetések is lehetnek benne (bár gondolom minden 5. hivatalnak makog valamit más nyelven).

pén. ápr. 09, 2004 0:27
arany tag

Hozzászólás 
Nem lesz telefonadó

"Országgyűlés hétfőn megszavazta az egyes pénzügyi tárgyú törvények európai uniós jogharmonizációs módosítására vonatkozó előterjesztéshez érkezett módosító indítványok közül a kormány által támogatottakat, ezek között azt is, amelyik kiveszi a normaszövegből a háromezer forintos, telefonadó néven ismertté vált közterhet.

A parlament jóváhagyta, hogy a céges telefonok magáncélú igénybevételét adómentes természetbeni juttatásként határozzák meg, ezenkívül a használatot el lehet számolni költségként, de nem lehet áfát levonni utána." ...

kedd ápr. 06, 2004 5:38
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 
Az előbbihez még egy kis adalék, jót lehet röhögni rajtuk, de siralmas is egyben:

http://www.mno.hu/index.mno?cikk=210090&rvt=2

csüt. márc. 25, 2004 18:43
ezüst tag

Hozzászólás 
Ha kiszámoljuk, mennyi esik egy telefonra, akkor meglepődünk:
111 ezer forint/telefon/hó
Egy ekkora felhasználó kb 25 forintos átlagos percdíjakat kap ,teljesen lebeszélhető havidíjat, ezzel elosztva: 4461 perc beszélgetés / hó.
Gondolom bejövő hívások is voltak, mikor dolgoztak ezek?
Idejük nem lehetett rá a sok telefonálás mellett.
Ja és még van vezetékes vonaluk is gondolom egy pár, de azt már ne is nézzük :o

csüt. márc. 25, 2004 18:40
arany tag

Hozzászólás 
Most találtam:http://www.origo.hu/itthon/20040323kirivoan.html

Kirívóan sokat költ mobilra a Pénzügyminisztérium

Más tárcákhoz képest szokatlanul sokat költ a hivatali mobiltelefonok használatára a nemrég kormányzati spórolást hirdető Pénzügyminisztérium (PM). Míg például a kulturális tárca a 99 készülék után januárban 3,2 milliót fizetett, addig a PM a 78 mobilra két hónap alatt több mint 8,7 milliót. Arányait tekintve kevesebbet költ a pénzügyi tárcánál a 133 mobillal rendelkező Miniszterelnöki Hivatal és az 551 mobillal rendelkező Belügyminisztérium is.

Nyilván ezért keresik a plusz bevételi forrásokat.:)))

kedd márc. 23, 2004 23:35
vas-tag

Hozzászólás 
"ha a magáncélra is használt céges telefonok esetében a vállalkozásokat a számla áfatartalmának teljes egészétől elzárnák"

Kérdés ezt ki, vagy mi dönti el? 4 telefonból kinevezek egyet, amin lehet magánhívni, a többin nem. A vonalasnak így is magasabb az alapdíja, ha céges. Ha nincs komolyabb forgalom, akkor kedvezményekre, egyéni díjcsomagra sincs lehetőség. Biztosan így lehet versenyképesebb helyzetbe hozni a mikró- és kisvállalkozásokat.

kedd márc. 23, 2004 16:14

Hozzászólás 
Új változat került elő a bűvészkalapból:

"Világgazdaság
2004. március 23., kedd 9:12

A telefonadó újabb változatán dolgoznak a kormányban. Átalány helyett az áfa-visszaigénylésének tiltása lehet a megoldás.

Átalány helyett az áfa-visszaigénylés lehetőségének teljes megtiltása az egyik elképzelés a jelenlegi formájában már törvényjavaslatként elbukott telefonadó kiváltására: miközben az SZDSZ-frakció tegnap megerősítette, semmilyen formában nem támogatja egy új adónem bevezetését, a Pénzügyminisztérium és a szocialista frakció újabb megoldásokon dolgozik.

Nem lesz új kulcs

Az egyik felmerült lehetőség: ha a magáncélra is használt céges telefonok esetében a vállalkozásokat a számla áfatartalmának teljes egészétől elzárnák, ám rögzítenék, hogy egyéb közteher - szja - nem terheli a magáncélú használatot. Ennek mértékét e megoldás esetében nem vizsgálnák. Az elképzelés orvosolná a felemás helyzetet is, hiszen nem bontaná meg egy szolgáltatás áfaterhét, lényegében egy új kulcsot beállítva.

Miután ma a cégek a magáncélra is használt telefonok után az áfa 70 százalékát igényelhetik csak vissza, az új megoldással a vállalkozások többletterhe éppen ennyi lenne. Az áfa-visszaigénylés megtiltása orvosolná azt a jelenlegi tervezet által generált technikai problémát is, melyből fakadóan a cégeknek tényleges telefonforgalmuk költségétől függetlenül kellett volna fizetniük minden egyes hívószám után: sok vállalkozás ugyanis már alkalmazza azt a megoldást, mely szerint kimenő hívásai néhány fővonalon keresztül zajlanak, ám valamennyi munkatárs számára lekötnek egy a beérkező hívásokat fogadni hivatott számot is.

Az egyelőre csak koncepcionálisan élő javaslatot a kisebbik kormánypárt még nem véleményezte, ám a liberálisok tegnapi frakcióülésén ismét megerősítették: semmilyen új adót nem támogatnak. Ám az ülésen elhangzott az is: egy a Pénzügyminisztériumban tartott múlt heti, a kormánypártok és a tárca képviselőinek részvételével zajlott megbeszélés alapján az SZDSZ előkészítetlennek minősítette a telefonadót, tekintve egyebek között, hogy nem készült érdemi hatástanulmány a várható állami bevételeket illetően."

kedd márc. 23, 2004 11:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://index.hu/gazdasag/magyar/telef040323/
Ha még nem volt.

kedd márc. 23, 2004 10:54

Hozzászólás 
Kiváncsi leszek mi lesz az EVÁs cégekkel, mivel mi nem számolhatjuk el költségként a telefonálás számláit, és még a nem EVÁs időből maradt néhány telefonszámom. Ha arra is kell fizetni legfeljebb átiratom saját névre.

kedd márc. 23, 2004 7:48

Hozzászólás 
Kiváncsi leszek mi lesz az EVÁs cégekkel, mivel mi nem számolhatjuk el költségként a telefonálás számláit, és még a nem EVÁs időből maradt néhány telefonszámom. Ha arra is kell fizetni legfeljebb átiratom saját névre.

kedd márc. 23, 2004 7:48
vas-tag

Hozzászólás 
Eddig sem tartottam jó ötletnek, hogy úgy kezelik, magánhívások történnek a céges vonalakon. Eddig nagyon bizonyítan sem lehetett (mondjuk egy híváslistával), hogy nincsen magán jellegű hívás rajta. Most van valami olyan javaslat, hogy a híváslista alapján lehet bizonyítani, hogy minden hívás céges volt.
Az 50%, max 3ropis telefonadóval pont az a baj, hogy a keveset forgalmazókkal kiszab, akinek meg 40-60ezres számlája van vonalanként, jobban jár.
4 telefon van és kb 6-7ezer körül van a beszédforgalom telefononként, így marhára fogok örülni, ha havonta +12ropit lehet tejelni.
Haladunk az információs társadalom felé, csak éppen visszafelé indultunk el.

kedd márc. 23, 2004 0:34
gyémánt tag

Hozzászólás 
{i}kik kell hogy ábrándítsalak mert mindenhol 4 éves vetésforgó van. az ihmbe picit jobban belelátok és ott az előző ciklusból 1-2% munkaerő maradt meg{/i}

Az előző munkahelyemen részt vettem néhány olyan munkában (jogszabály-előkészítés), ahol elég szoros kapcsolatban voltunk a Pénzügyminisztériummal is. Lehet, hogy a főosztályvezetői szinttől fölfelé négyévenkét nagy a szórás, de az {b}effektív munkát{/b} végző tisztviselők bizony a munkájukat nem politikai alapon végzik, és nem is rúgják ki őket.

szer. márc. 17, 2004 12:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
Szerintem teljesen mindegy melyik párt/kormány hozta A DÖNTÉST, mert minket csak a döntés érint úgy is!
Kérném a továbbiakban ezt figyelembe venni és mellőzni a politikát! (és a hitgyülis szöveget is;)

szer. márc. 17, 2004 11:49

Hozzászólás 
"Nagy tévedés.
A Pénzügyminisztériumban van néhány politikus, de az ott
dolgozók ugyanazok a szakemberek, mint évekkel ezelőtt.
Ezért írtam, hogy a munkát szakemberek végzik, de mindig a
politika dönt."
-kik kell hogy ábrándítsalak mert mindenhol 4 éves vetésforgó van. az ihmbe picit jobban belelátok és ott az előző ciklusból 1-2% munkaerő maradt meg

szer. márc. 17, 2004 11:47

Hozzászólás 
Mint vki megjegyezte, ez nem politikai fórum. De ha már
errõl van szó a Fideszt inkább így ne emlegessük, mivel
gyönyörû dolgokat húztak ki a cilinderbõl...

Odo

szer. márc. 17, 2004 11:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
Most még egyszer átolvastam a topicot:
amiket leírtam továbbra is fenntartom, de természetesen én is ellenzem ezt az újabb adót.
Részemről a téma lezárva.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nord csüt. jún. 15, 2006 18:52-kor.

szer. márc. 17, 2004 11:25
gyémánt tag

Hozzászólás 
{i}És ki van a Pénzügyminisztériumban többségben? Az MSZP.
{/i}

Nagy tévedés.
A Pénzügyminisztériumban van néhány politikus, de az ott
dolgozók ugyanazok a szakemberek, mint évekkel ezelőtt.
Ezért írtam, hogy a munkát szakemberek végzik, de mindig a
politika dönt.

A csomagokról meg inkább nem beszélnék, mert hiába
szigorlatoztam közgadaságtanból, mégse venném a bátorságot
azok megítéléséhez. De nem baj, úgy tűnik, vannak rajtam
kívül, akik nagyon otthon vannak a makro-szintű közgadasági
folyamatokban:)

(OFF: inkább olvasgatom a 6230 tesztet:))

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nord csüt. jún. 15, 2006 18:51-kor.

szer. márc. 17, 2004 11:20

Hozzászólás 
"és itt lép be a politika - a politikusok döntenek arról, hogy a javaslatokat támogatják-e vagy sem."
eus választásokig nem lépik meg a 13. havi telefonszámlát. ha buknak akkor mindegy, ellenkező esetben ismét legitimitást fognak érezni.

szer. márc. 17, 2004 11:14
arany tag

Hozzászólás 
Ezeknek kell még a havi 3000Ft vagy a telefoszámla 50%-a, de akkor legyen ÁFAMENTES a telefon!!
Ez az Európa Terv része!???
Támogassuk meg a vállalkozokat meg több adóval!!

Következő lépések: számítógépadó, internetadó, ablakadó, kéményadó, levegőadó....

BNM

szer. márc. 17, 2004 11:13
ezüst tag

Hozzászólás 
És ki van a Pénzügyminisztériumban többségben? Az MSZP.

Hogy lehet, hogy a Fidesz idején nem volt Bokros-csomag,
vagy Draskó-csomag? Ők jobban értenek hozzá, mint a
bánkárkormányunk?

szer. márc. 17, 2004 11:11
gyémánt tag

Hozzászólás 
{i}ha a kormánypárt sem 100%ig támogatja, a FIDESZ pedig elutasítja, akkor ezt vajon ki terjesztette be?{/i}

A Pénzügyminisztérium.
Ott meg mindig szakmai alapon közelítenek a kérdéshez. Ha azt kapják ukázba, hogy keressenek több pénzt a költségvetésnek, akkor pl. új adók kitalálásakor nagyon találékonyak tudnak lenni:(
Ezt a pénzügyminiszteren keresztül a kormány elé terjesztik - és itt lép be a politika - a politikusok döntenek arról, hogy a javaslatokat támogatják-e vagy sem.

szer. márc. 17, 2004 10:51
arany tag

Hozzászólás 
"A politizálás meg szvsz nem erre a fórumra való."
Ezzel egyetértek, de

"A kormánypártok a beterjesztést kategorikusan elutasították."
Ez nem igaz, idézet index: " A szocialista és a szabad demokrata frakció sem támogatja jelenlegi formájában" Tehát nem kategórikusan utasitja vissza, hanem a jelenlegi formájában. Tovább a cíkkben: "A Fidesz elutasítja az előterjesztést"

Namost felmerül bennem a kérdés, hogy ha a kormánypárt sem 100%ig támogatja, a FIDESZ pedig elutasítja, akkor ezt vajon ki terjesztette be?

szer. márc. 17, 2004 9:32
gyémánt tag

Hozzászólás 
nálunk kb 50 mobil van a cégnél + 5 vezetékes. Ez havonta plusz 150.000 Ft kiadás lenne. Mivel én intézem a telefonos dolgokat tudom, hogy a privát beszélgetések kb 50.000 Ft-ot tesznek ki nálunk egy hónapban. Havi 1000Ft/fő magánra szerintem elég is!
Az, hogy ebből mennyi írható le nem tudom, ezt a részét már a pénzügyi osztályon intézik, viszont biztos vagyok benne, hogy ha 100%-os mértékben leírható lesz ezután, akkor azt a havi 3000 Ft-ot, ami magánra "fordítható" a munkásoknak KELL majd kifizetni...
És tessék megint a kisemberek fognak szívni

szer. márc. 17, 2004 9:28
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 69 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő