Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. nov. 15, 2024 17:05

Hozzászólás a témához  [ 13 hozzászólás ] 
Újabb nyílt levél a hackertől - a válasz 
Szerző Üzenet

Hozzászólás 
vamosb:

az, aki ha felfedez egy lyukat masok rendszeren, betor, es elhelyez megegyet kesobbre, az nem hacker. meg akkor sem, ha az elso hibara felhivja a root figyelmet.

a furdokadas hasonlat kicsit durva, de lenyegeben igaz. senki sem orul, ha a teruletere egy idegen befurakodik, legyen az maganelet vagy system (legyen az jo indulatbol segitokeszen, vagy rossz indulatbol).
csak egy hacker nem ulne bele a kadba, hanem meghuzna magat az ajto elott, esetleg kitenne egy cetlit az asztalra, vagy a furdokad melle, hogy a ket hevederzar nem volt eleg.

sigterm

csüt. jún. 19, 2003 9:06
Profil Privát üzenet küldése

Hozzászólás 
vamosb:

Mondok neked egy jobb hasonlatot:
az utcán sétálva észreveszem, hogy nyitva van az OTP ajtaja.
Nem megyek be (!), hanem szólok a bizt. őrnek, hogy zárja be. Amennyiben értelmes emberről van szó, meg fogja köszönni.
A hacker-cracker megnevezésről annyit, hogy szvsz. azért van szükség tisztázni a dolgokat, mert több olyan ember van Mo.-n, aki rendelkezik a megfelelő tudással, ahhoz, hogy SEGÍTSE a nagy cégeket azzal, hogy mondjuk ellenőrzi a rendszereiket, honlapjaikat, stb. Had ne kelljen ezekre a jó szándékú, segítőkész emberekre kitalálni egy új fogalmat, amikor időtlen idők óta őket hívják hacker-nek.

Crow

csüt. jún. 19, 2003 7:55

Hozzászólás 
"Meg mindig tartom magam ahhoz, hogy hackerek teljesen legalisan tevekenykednek. Ezert felesleges oket vedeni a torveny hatalmatol is. "

Én értem, hogy mit mondasz, tisztában vagyok a fogalmakkal is, de szerintem te túlságosan leegyszerűsíted a dolgokat, és csak a megnevezésre koncentrálsz, pedig egyáltalán nem az a lényeg.

Hogy neveznél engem, ha mondjuk találnék egy lyukat egy webszerveren, ami nem az enyém, ezt kihasználva elhelyeznék egy másikat (jól jöhet majd később), és rögtön értesítem a root-ot az eredetileg megtalált lyukról.
Azon kívül, hogy egy álszent bunkó vagyok, crackerként, vagy hekkerként viselkedtem volna ebben a helyzetben? Védeni kellene engem a törvény hatalmától?

Legálisnak tartanád, ha egy hacker otthon ülne a kádadban, és mikor hazaérsz kedvesen figyelmeztetne, hogy az a két hevederzár nem elég az ajtódra?

vamosb

szer. jún. 18, 2003 15:49

Hozzászólás 
ugy latszik meg mindig, es meg sokaig nem is fogjak megerteni az emberek. akkor elmondom sokadszorra:

Éles kulonbseg van hacker es cracker kozott.
Megprobalom korulirni:

Cracker: ez az angol eredetu szo a crack bol alakult ki. hangutanzo szo, crack, krekk, osszeroppant. tehat negativ. crackerek azok, akik informatikai téren olyan tevekenysegeket folytatnak, amik anyagi veszteseget okoznak masoknak. ilyen pl: deface tamadasok vegrehajtoi, level bombak, DoS tamadasok, illegalis szoftverek terjesztese, fizetos szoftverek feltorese etc...

Hacker: a szo a 80. as evek korul keletkezett. buheratorok hivtak magukat hackereknek, akik kivalo programozok voltak. mivel annak idejen szamitogepek hardveres reszei alulfejlettebbek voltak a mainal, a leheto leg optimalisabban kellett kihasznalniuk az amugy is gyenge adottsagokat, ezert olyan kodokat kellett irniuk, ami joforman ugyanazokat a feladatokat latja el, csak kevesebb memoriat igenyel etc. hackerek nagyon intelligensek, kreativak, problemamegoldokepesseguk eleg jo.

A kozeletben azokat hivjak hackernek, akiket en fentebb "cracker" megnevezes alatt korulirtam.
Meg mindig tartom magam ahhoz, hogy hackerek teljesen legalisan tevekenykednek. Ezert felesleges oket vedeni a torveny hatalmatol is.

Arrol a media tehet, hogy a hibas megnevezest hasznalja. Bizonyara a "hack" szo hangzatosabb, ezert hasznalja mindenki ezt ;) vagy csak igy terjedt el korabban, szamomra tisztazatlan okok miatt.
Tehat ha problemad van crackerekkel, azt megertem. A hackerek munkaira viszont szukseged van, es nem csak neked, mindenkinek.
remelem ertheto volt, es tobbszor nem kell leirnom.

sigterm

szer. jún. 18, 2003 15:33

Hozzászólás 
Kedves sigterm,

Szerintem kicsit sántít az értelmezésed, ugyanis az
embereket (főleg jogilag) nem aszerint ítélik meg, hogy mi
a nevük, vagy mi minek nevezzük őket, hanem aszerint, hogy
mit csinálnak, hogyan viselkednek.
Ha Hófehérke öl, büntetést érdemel, hiába ő a Hófehérke!

vamosb

szer. jún. 18, 2003 15:11

Hozzászólás 
Sajnalom, nincs igazad.
A terminologiat hol igy hol ugy magyarazzak. Van pozitiv es negativ ertelemezese is. A pozitiv ertelmezest itt most elhagytam, az mas lapra tartozik.
Maig nem tisztazott ki a hacker es cracker, en(ha a szo rossz celzatat nezzuk) spec, a The Orb felet fogadom el.
Azokat akikre a szo epitkezo ertelme passzol en is tamogatom.
Hogy ki mihez ert, ne feszegessuk, hogy ki mihez lusta, azt sem. Kioktatnod felesleges, bennunket nem csak hackerek vagy crackerek, vagy nevezd aminek akarod akarnak feltorni, de jonehany fizetett "alkalmazott" is. Hidd el, tudjuk kivel-kikkel allunk szemben. Nem en vagyok az aki lebecsuli a masikat.

szer. jún. 18, 2003 9:56

Hozzászólás 
"Fogja mar fel mindenki, hogy a hacker BUNOZO."

proycon --> az olyan emberek miatt veszelyes az internet mint peldaul te vagy. tulsagosan lebecsulod a hackereket. amit nem kene. meg ha nehez is elfogadni, ok sokkal okosabbak mint te vagy, tehat hatalmuk van. ezt a hatalmat a hackerek soha nem hasznaljak fel negativ celokra. vagod?

aki nincs tisztaba hack szo jelentesevel az addig ne szoljon hozza ehhez a temahoz ameg meg nem tudja, hogy pontosan micsoda, mert ez a viselkedesi forma valoszinuleg sok ember/hacker/cracker ellenszenvet valtja ki...
a kovetkezmenyekrol nem is beszeljek..

nevezhetjuk onkenyessegnek is, ha egy olyan temahoz szolsz hozza a hacker tarsadalomra nezve biraloan, amihez semmi kozod, mert lusta voltal utana jarni.
amit mondtal teljesen alaptalan. hackerek epitettek az internetet, akik rossz indulatuak azokat "cracker" eknek hivjak, es nekik van helyuk a dutyiban, vagy meg nekik sem (nehany esetben oket is meg tudom erteni)...
crackerek = forradalmarok
hackerek = diplomatak

remelem most mar felfogtad a ketto kozti kulonbseget.
ha ennyi sem volt eleg, akkor gyere el magyarorszag elso Hacker talalkozojara. Most bizonyara azt gondolod hogy ez valami illegalis tevekenyseg/rendezveny lesz, tele bortontoltelekkel, akiket meg nem sikerult elkapni ;)
nezz utana:
www.hacktivity.hu

nem akarlak kioktatni mert az nem az en tisztem, de legkozelebb ha valamilyen temahoz hozza szeretnel szolni, eloszor olvasd el az elozmenyeit, hogy legalabb valamilyen alapszintu velemenyed legyen.....
megertesedet koszonom. remelem most nem haragitottalak magamra, nem allt szandekomban..

sigterm

hétf. jún. 16, 2003 15:02

Hozzászólás 
Kicsit tele van hocipom ezzel a sok ontomjenezo hacker dumaval. Minden hacker a informatikai vilag meg-nem-ertett zsenije. Ilyen olyan ultra szuper csodagyerekek, akik nagyon sokat tudnak, de olyan nagyvonaluak, hogy "nem bantanak bennunket" mert mi olyan kis butuska biztonsagtechnikai mernokok vagyunk. Hagy kozoljem, hogy naponta 160 ezren probalnak meg bennunket feltorni, fel ukrajna, kina es brazilia is itt probalkozik. Fogja mar fel mindenki, hogy a hacker BUNOZO.
Sitten a helye.
Ontomjenezesnek nincs helye. A tarsadalomba valo normalis beilleszkedesnek van.

hétf. jún. 16, 2003 13:07

Hozzászólás 
Ehhez a nagy ide-oda üzengetéshez hozzá tartozik, hogy miután 1 hónapig leveleztem a Symantec-el, aki ígéretet tett arra, hogy ezt a vitát majd a HACKTIVITY hacker-találkozón élőben egy kerekasztal-beszélgetés keretein belül folytatjuk július 5.-én, most ripsz-ropsz visszamonták a szereplést, ill. az előadást.

Magyarán: a Symantec-nek nem kell a segítség, amit fiatal, "átlag" felhasználók nyujthatnának, ők csak a nyakkendős "döntéshozó" típusú konferenciákra mennek el.

Szomorú.

Crow

pén. jún. 13, 2003 8:07

Hozzászólás 
Nem kellenek a gagyi norton kacatok!
Nagyok buták és mindenbe beleokoskodnak!

csüt. jún. 05, 2003 21:07

Hozzászólás 
Üdv.!

Kicsit szomorúan olvastam a "vita" újabb fejleményeit...
Nem vagyok benne biztos, jó úton jár egy olyan biztonságtechnikai cég, mely a mindenható színében igyekszik tetszelegni (a tudás korlátos, bárkiről is legyen szó). Morális kérdésekben pedig inkább nem kellene ítélkezni... A hacker-ek azok, akik nem szednek vámot... A pénz, az üzleti élet és a verseny néha furcsa dolgokra késztetik a piaci szereplőket. Nem értem miért kell egy ilyen fórumon cégeknek megjelennie... Arra ott vannak a linkek...

Kár vitatkozni az ajtókról meg a zárakról... Bármelyik fekete doboz feltörhető... Csak a módszert kell megtalálni... Mutasson valaki olyan céget, ahol csupa super-user dolgozik...

Mindenki úgy vigyáz magára, ahogy tud... Vagy, ahogy a pénztárca bírja...
A biztonságtechnikai cégek vigyázzanak az ügyfeleikre... Ezért fizetik őket...

Egy hacker tudja magáról, hogy kicsoda... És valószínűleg nem szereti, ha mások próbálják meg elmagyarázni neki azt, hogy ki is ő valójában...

És még valami... Mindenféle politikai mellékzöngétől mentesen:
Az internet bizonyos tekintetben olyan, mint a szocializmus... Ugyanabban a gyermekbetegségben szenved... És ez a betegség az emberi tényező...

=8)

csüt. jún. 05, 2003 12:18

Hozzászólás 
mr. symantec béla nem kell a techno rizsa hogy mégiscsak költeni kell a gagyi nortaon kacatokra...mivel nem kell! egy szerver vagy akár egy munkaállomás tevénykenysége behatárolható, azaz előre tudni lehet esetleg mit fog elérni a neten. Innen már pofon egyszerű minden mást lezárni.

A levelezést pedig mailserveren keresztül mindenképp mert így a vírusok könnyen nyakoncsíphetők.

csüt. jún. 05, 2003 6:46
bot

Hozzászólás 
A hacker válaszára ismét reagáltak a Symantec szakemberei.

Részletek az alábbi linken:
http://www.terminal.hu/newsread.php?id=03201706034815

szer. jún. 04, 2003 10:51
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 13 hozzászólás ]