Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. nov. 15, 2024 19:26

Hozzászólás a témához  [ 6 hozzászólás ] 
Cache-be író vírus 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
Rendben, akkor nem tudom. Mint írtam, ez nem velem történt meg, hanem egy barátommal, lehet, hogy nem teljesen jól adtam vissza.

Egyébként én is kb ugyanennyit (vagy még többet) hitetlenkedtem, mint ti...

csüt. júl. 10, 2003 9:31
Profil Privát üzenet küldése

Hozzászólás 
Ez enyhén szólva marhaság, hiszen az AIDA nem "méri" a cahce méretét! Csak a processzor típusát érzékeli, és kiírja a jellemzőit! Nézted mennyi tranzisztor van benne? Szerinted azt az AIDA számolta?
Ha tisztában vagy azal a ténnyel, hogy a cache törlődik, akkor miért tartasz ki amellett az álláspont mellett, hogy a vírus a processzorban van? A processzor nem képes információt tárolni, csak addig amíg áram alatt van. Vírus csak a winchesteren és az alaplap BIOS-ában lehet. De ha BIOS-t fertőző vírusról van szó, biztos lehetsz benne hogy nem küldözget maileket.

csüt. júl. 10, 2003 0:25
ezüst tag

Hozzászólás 
No ezaz, törlõdik! Ezzel én is tisztában vagyok, és az is, akinél a processzor ezt a jelenséget produkálta. Megnézte az Aidával is, és az kevesebb cache-t mutatott ki, mint amennyi eredetileg a processzorban benne van! És mint írtam, egy másik, teljesen szûz gépbe átpakolva a procit, ez utóbbi PC is elkezdett vírusokat küldözgetni e-mailen...

szer. júl. 09, 2003 22:54

Hozzászólás 
De az kikapcsoláskor feszültség hiányában törlődik.

szer. júl. 09, 2003 13:40
vas-tag

Hozzászólás 
BAROMSÁG

szer. júl. 09, 2003 8:29
ezüst tag

Hozzászólás 
Erre szóljatok valamit!

Egyik barátomnak számtech kiskereskedése van, és visszahoztak hozzá egy olyan gépet, aminek a processzora hibás lett. A gép folyamatosan valamilyen Bear nevû vírust küldözgetett, s az Aida szerint a 256 KB L2 cache mérete csak 216 KB körüli volt.

Átrakták másik, teljesen szûz gépbe, és onnan is vírusok kezdtek e-mailen terjedni. Mondtam neki, hogy nem létezik ilyen vírus, ami beleírja magát a cache-be, de õ kitart amellett, hogy igenis van ilyen (ami ráadásul restarttól nem tûnik el, mivel - állítása szerint - permanensen beleíródott a proci L2-jébe).

Hallott/tapasztalt már vki ilyesmit??

pén. júl. 04, 2003 9:03
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 6 hozzászólás ]