|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 14 hozzászólás ] |
|
Segítsetek választani, kérlek benneteket!
Szerző |
Üzenet |
nord
gyémánt tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 1770 Tartózkodási hely: Az ország egyetlen, diadalíves városa
|
Luppapa,
ha a Kodak szerinted iszonyatosan túltömörített képeket csinál, akkor a Fuji 3 MP-es felbontás melletti 780KB-os képe micsoda?!
Azt meg igencsak furcsállom, hogy a Nikon nincs a listádon.
A www.dcresource.com -on (ami szerintem az egyik legelfogulatlanabb oldal) egyedül ennek a képei érdemelték ki az "excellent" minősítést.
"A Canon képek minőségét egyik márka sem éri utol....ez így van és kész."
Hát igen... Ilyen állásponttal nehéz vitázni:(
Üdv.
|
pén. feb. 20, 2004 12:35 |
|
|
gagarin
|
Sorstársak!
Épp azon gondolkozom, hogy amíg van ez a sulinetes őrület, gyorsan beruháznék egy digit apparátba... sajna hirtelen nincs annyi pénzem, amilyen gépet igazán szeretnék venni, de nem hagynám veszni ezt a 60k forintot.
Szóval amire hirtelen gondoltam az egy ultrakompakt, pl. a Minolta Dimage Xi vagy Xt (mi a különbség????) vagy a Canon Powershot A70. A Canonban jobban bízom, a Minolta viszont nagyon tetszetős/praktikus. Ezek nettó 65-70 küröl vannak. Természetesen hobbifotózáshoz (természet, bulik, miegymás)kelene...
Mi a véleményetek? Minolta ügyben van valakinek tapasztalata?
1000 köszi,
g.
|
pén. feb. 20, 2004 12:19 |
|
|
Yager01
ezüst tag
|
Kössz Luppapa.
Elég sokat segítettél.Az az igazság,hogy nem tudok szerezni F200-at, így meghírdettem az SD kártyámat.Ha sikerül eladni,akkor szerintem veszek egy canonA70-et.
Kb, egy hete kipróbáltam,és tényleg nem rossz.A Kodak Dx4330 után nagyon veszett. Sokkal kreatívabb fényképezést tesz lehetővé...Szóval nem rossz!
|
kedd feb. 10, 2004 16:41 |
|
|
Luppapa
arany tag
|
Szerintem adj el mindent és vegyél valammi mást.
Nálam egy fényképezőnél a döntő szempont a képminőség. Tudhat sokat egy gép emellett, lehet olcsó, nézhet ki jól, ha nem csinál meggyőző képeket akkor hiába az egész.
Véleményem szerint napjainkban a Canon képek minőségét egyik márka sem éri utol. Ezt alá is tudom támasztani, ha valaki esetleg nem ért egyet vele. Ez így van és kész.
A sorrend:
1.Canon (magasan!)
2.Fuji
3.Panasonic
4.Kodak
Mégegyszer: kizárólag a képek minősége szerint osztályoztam a fenti márkákat, nem géptípus szerint!
Szerintem vegyél egy A70-et, nem fogod megbánni.
Pana gépeit nem ismerem, de amit láttam képeket és olvastam teszteket, az nem túl meggyőző.
Kodak képei iszonyatosan tömörítettek, ezért a részletek elvesznek, az eredmény kiábrándító (számomra legalábbis).
Egy 2MP-es Canon részletgazdagabb képeket állít elő, mint egy 4MP-es Kodak.
A Canon képei a legzajmentesebbek. Én ki nem állhatom, ha egy kép zajos. Nyilván aki csak nyomtatjaa képeket, annak ez nem döntő szempont. Részletnagyításkor és számítógépes editáláskor azonban szembetűnő a különbség, a többi gépek mennyire zajos képeket produkálnak még a legkisebb ISO-nál is. Kipróbáltam: Sony, Fuji, Minolta mind zajosabb képeket csinál mint a Canon. Ez a dolog leggyakrabban kevés fény mellett látható, pl. a Sony nagyon szép képeket csinál napfénynél.
Végül: nem, nem vagyok Canon ügynök. Csupán megpróbálok segíteni. Én csak Canont veszek egy jó ideig, amíg nem javul a többi gép képeinek minősége.
|
hétf. feb. 02, 2004 11:55 |
|
|
Yager01
ezüst tag
|
?????
Nem hiszam el,hogy senki nem tud írni valami okosat!
Fontos lenne.
|
kedd jan. 20, 2004 10:06 |
|
|
Yager01
ezüst tag
|
Gépcsere előtt állok,és a segítségeteket szeretném kérni.
Jelenleg egy Kodak Dx4330-as gépet nyúzok,és hobby fotósként nagyon meg vagyok vele elégedve.Lehetőségem van eladni a gépet és nem tudom milyet vegyek helyette.
A gépben lévő 256Mb-os Sd kártyát meg akarom tartani,úgyhogy olyan gépet akarok,ami megeszi az Sd kártyát.A dpreview.com oldalon csináltam egy összehasonítást,a következő gépek között:
Canon PowerShot A70
Fuji Finepix A303
Fuji Finepix S3000 Z
Fuji Finepix S5000 Z
Kodak Dx 6340
Panasonic DMC-Lc33
Mindegyik elég meggyőző volt (talán az S300-et leszámítva (100as ISO érzékenység)),de a memóriakártya miatt a Kodak Dx6340es, és a Panasonicjöhet szóba.
A Kodak elég szimpatikus,és olcsó is kb.:85e
Sokkal jobb mint a jelenlegi gépem,de nem tudom mit csináljak,mert elég sokan lefikázzák a Kodakot.
A másik a panasonic gépe ami megfelelő lenne,de erről nem tudok semmit.Mi a véleményetek róla?Nem igazán a digitális fényképezőiről híres a Panasonic.Ha mondjuk discman-t kéne vennem nem haboznék,de mi a helyzet a fényképezőgépeivel?
A kérdés tehát az,hogy mi a véleményetek a fent említett két gépről (Kodak,Panasonic)??
Vagy felejtsem el őket,adjam el a memóriát is,és vegyek valami mást??
Előre is kössz az infót!
|
vas. jan. 18, 2004 16:22 |
|
|
MeK
vas-tag
|
nem.
nekem az UMAX AstraPix 430ban csinálja ezt, a belsö és a külsö (sd kártyaára is!) memóriára is.
ha van valami 5leted, kérlek irj a mek2@freemail.hu cimre.
Köszi
|
szomb. jan. 03, 2004 2:02 |
|
|
Khelben
ezüst tag
|
Nekem 640x480ban 30 fps-sel 256 Mb-os Sandisk SD kártyára 3:50 videót vesz fel egyben, ami 244 Mb, még 9 képnek marad hely utána. Tehát a kártya kapacitása csak a video korlátja. És a kinézete marha jó, nem mintha olyan fontos szempont lenne, de olyan profi gépes külseje van főleg bekapcsolt állapotban.
|
szer. okt. 15, 2003 11:24 |
|
|
MeK
vas-tag
|
valószinűleg nem a kártya a hibás, mert ha belső memoriára dolgozok (beépített 16MB), akkor arra is ilyen lassan csinálja.
egyébként az SD-Kártyám Toshiba....
|
kedd okt. 14, 2003 22:28 |
|
|
dansun
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10 Tartózkodási hely: Budapest
|
Khelben, ott a pont! A Minolta Z1-et el is felejtettem, pedig 100+áfáért nagyon brutális tudást és kinézetet kapunk vele!(szerintem nincs sulinettel, pedig jó lenne:-)
MeK!
Milyen márka a kártya? Mert lehet, hogy az okozza a bibit.
|
kedd okt. 14, 2003 17:18 |
|
|
MeK
vas-tag
|
és hány másodpercet tudnak felvenni egyszerre (mozgóképből) vagy a határ a csillagos ég (kártya)?
Most egy UMAX AstraPix 430-asom van, és az képes a teljes (128MB-os) kártyát 1 videóval telerakni! csak az a baj, hogy 352*288@7 fps!
Tényleg!
ha a dobozra, meg a használati utmutatóra is azt írták, hogy 15 fps-el kellene tudnia felvenni, és nekem csak 7,2-8,4-gyel megy (épp ahogy kedve tartja). Ez garanciális ok a cserére? (Origamyban vettem... ( )
Köszi
|
kedd okt. 14, 2003 16:44 |
|
|
Khelben
ezüst tag
|
Ilyen kamera van! )
Minolta Z1.
3,2 Mpixel
10x optikai zoom
640x480as video hanggal 30 fps!
15 másodperces expozíció + B záridő (amíg lenyomva tartod, max 30 másodperc)
SD kártyás
98+Áfa
sulinetről nincs infóm
auto/program AE/shutter/apertire priority + teljes manuális
10x optikai zoom
kevés fogyasztás
gyors zoom
rapid AF (gyors autofókusz)
|
kedd okt. 14, 2003 11:41 |
|
|
dansun
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 10 Tartózkodási hely: Budapest
|
Ilyen kamera nincs!
De van pár ami majdnem megfelel:
Canon PowerShotA70 digitális fényképezõgép 119 900,- Ft
Panasonic DMC-LC33 digitális fényképezõgép 109 990,- Ft
Panasonic DMC-FZ1E digitális fényképezõgép 134 990,- Ft
(mind sulinetes)
Szerintem a legtöbb kitételnek a FZ1E felel meg:
+ (amit tud):
SD-kártyás, 100e környékén, sulinetes, 12*optikai zoom, kevés fogyasztás (LÍTIUM-ION AKSI!), gyors zoom mechanika, gyors élesség állítás! +(55mm-es szűrő/előtétlencse)
- (amit nem tud):
manuális beállítási lehetőségek, legalább 640*480-as video rögzités, 3 MegaPixel.
Én még is az A70-et ajánlom, mert annak a képével nem sok kamera vetekedhet ilyen áron.
|
kedd okt. 14, 2003 9:54 |
|
|
MeK
vas-tag
|
A fő szempotnok, aminek teljesűlnie kellene (VAGYIS EZEKNEK TELJESÜLNIE KELLENE):
-legalább 3 MegaPixel
-legalább 3*optikai zoom
-legalább 640*480-as, legalább15fps-es video rögzités
a további szempontok másodlagosak (vagyis NEM KELL MINDNEK TELJESÜLNIE):
-több másodperces expoziciós idő (csillagászati távcsőves fényképek)
-lehetőleg SD-kártyás
-lehetőleg 100e környékén
-lehetőleg sulinetes
-lehetőleg manuális beállítási lehetőségek
-lehetőleg 8*optikai, (vagy több)
-lehetőleg kevés fogyasztás
-lehetőleg gyors zoom mechanika
-lehetőleg gyors élesség állítás
Köszi a segítségeteket: Krisz
|
kedd okt. 14, 2003 7:29 |
|