Szerző |
Üzenet |
Andreas
ezüst tag
|
IRON STORM írta: Andreas!
Megpróbáltam a scenalyzerrel digizni. a disable dv elé tettem pipát, így a kazettát nem inditja el. viszont nem hozza a videomagnóról a jelet.
a kamerán be van állitva az AV in, ekkor még látom a kamerán a video jelet. amint bedugom a firewire kábelt ez megszűnik és nem visz át semmit a számítógépre.
valami ötlet?
Szerintem a kamerád beállításait nézd át. Nekem egy Panasonic DS38-cal látszik a kép az LCD-n amikor digitalizálok. Ennél a tipusnál az AV IN/OUT setup menüben az AV jack menüpontot IN/OUT, a DV OUT-ot pedig ON állásba kell kapcsolni.
|
vas. aug. 08, 2004 23:30 |
|
|
IRON STORM
ezüst tag
|
Andreas!
Megpróbáltam a scenalyzerrel digizni. a disable dv elé tettem pipát, így a kazettát nem inditja el. viszont nem hozza a videomagnóról a jelet.
a kamerán be van állitva az AV in, ekkor még látom a kamerán a video jelet. amint bedugom a firewire kábelt ez megszűnik és nem visz át semmit a számítógépre.
valami ötlet?
|
vas. aug. 08, 2004 20:05 |
|
|
IRON STORM
ezüst tag
|
Sziasztok!
Sikerült összefűzni a virtualdubbal a file-okat.
Most pedig szeretném a 40 gigás avi file-t kettévágni..
kettő 20 gigást szeretnék...
A virtualdubbal hogyan tudom?
előre is köszi
|
pén. aug. 06, 2004 18:33 |
|
|
Andreas
ezüst tag
|
IRON STORM írta: Még annyi segitséget szeretnék kérni,hogy hogyan tudnám összefűzni a kapott avi file-at. Van kettő 18 gigás és egy 3 gigás ezeket szeretném egyben,hogy konvertáljam mpeg2-be.
Ha nem szeretnéd hogy a Scenalyzer daraboljon akkor kapcsold ki a scene detection-t.
Amúgy az összefüzést bármelyik videószerkesztő tudja. Egymás mögé mozgatod a videókat az idősávon és elindítod a renderelést.
Ami problémásabb az MPEG2 készítés (gondolom a végállomás DVD lesz), mert erre általában külön program kell vagy jó pénzért vásárolható MPEG2 encoder. A Sony a Vegas mellé a DVD Production Suite-t ajánlja, az Ulead a DVD Movie Factory-t aztán van még például a Canopus Procoder-e stb. stb.
|
csüt. aug. 05, 2004 22:41 |
|
|
IRON STORM
ezüst tag
|
Még annyi segitséget szeretnék kérni,hogy hogyan tudnám összefűzni a kapott avi file-at.
Van kettő 18 gigás és egy 3 gigás ezeket szeretném egyben,hogy konvertáljam mpeg2-be.
|
csüt. aug. 05, 2004 21:24 |
|
|
Andreas
ezüst tag
|
IRON STORM írta: ok köszi. letöltöttem a scenalyzer live progit. ez is jó?
disable device controll ez elé kell piát tennem?
és type1 vagy type 2 legyen? mi a különbség?
Minden stimmel, csak emlékezetből írtam azért nem pontosak a infók
Nem tudom mi a különbség, szerintem azt válaszd amilyen programmal fel fogod dolgozni. Én például Vegas-os vagyok így mindig a Type2-t választom.
|
csüt. aug. 05, 2004 17:12 |
|
|
IRON STORM
ezüst tag
|
ok köszi. letöltöttem a scenalyzer live progit. ez is jó?
disable device controll ez elé kell piát tennem?
és type1 vagy type 2 legyen? mi a különbség?
|
csüt. aug. 05, 2004 9:55 |
|
|
Andreas
ezüst tag
|
Re: digitalizálás kamerával
IRON STORM írta: Sziasztok. Van egy Samsung VP-D103i tipusú digikamerám Van rajta analóg ki bemenet is. Viszont nem tudok rajta keresztül digitalizálni. Ha elinditom a capture progit elinditja a kazettát benne. ha kiveszem a kazettát akkor nem jelenik meg a vidomagnó képe a számitógépen. természetesen firewire kábellel összekötve.
van valami tanácsotok?
Töltsd le a Scenalyzer-t. A beállításai között aztán találsz egy disable DV device control checkbox-ot, így nem indítja a lejátszást, csak fogadja a jelet.
Nagyon jó kis program, tud jelenetekre vagdosást (időkód vagy képfelismerés alapján), korrigálja a hangelcsúszást. A beolvasás folyamatát nagyon jól lehet követni, ugyanis a jeleneteket folyamatosan görgeti felfelé úgy hogy egy jelenetből egy széles sávon 5 képkockát megjelenít (eleje - közepe - vége)
|
csüt. aug. 05, 2004 7:43 |
|
|
IRON STORM
ezüst tag
|
digitalizálás kamerával
Sziasztok. Van egy Samsung VP-D103i tipusú digikamerám
Van rajta analóg ki bemenet is.
Viszont nem tudok rajta keresztül digitalizálni.
Ha elinditom a capture progit elinditja a kazettát benne.
ha kiveszem a kazettát akkor nem jelenik meg a vidomagnó képe a számitógépen. természetesen firewire kábellel összekötve.
van valami tanácsotok?
|
szer. aug. 04, 2004 22:11 |
|
|
Treff
vas-tag
|
Helló! Valaki segítsen nekem!!!
Van egy Sony PC-6 kamerám, nagyon nagy szükségem lenne analóg bemenetre van rajta lanc is! A DV-int már aktiválta az egyik ismerősöm, de már nem foglalkozik ilyenekkel! Analog out van rajta
A kérdés:
Meg lehet rajta csinálni az Analog-Int vagy feleslegesen reménykedem
Ha valaki esetleg tudna segíteni az írjon már légyszi!
Előre is kösz!!!
|
vas. jún. 13, 2004 17:36 |
|
|
Mrt
ezüst tag
|
ddodo:
> Vegas, tmpeg,canopus procoder.. eddig ezzel probálkoztam .......
akkor probalj mast is:
premier es kulonbozo mpg "szetszedo" progik.
mas otletem sajna nincs.
|
csüt. ápr. 01, 2004 12:58 |
|
|
Andreas
ezüst tag
|
Digitalizálásnál vegyétek figyelembe hogy a D8 és miniDV kamerák hangmintavételezése nem pontosan 48 kHz, így a hang fokozatosan el fog csúszni a képhez képest. Ez a kamerával felvett max. néhány perces snitteknél nem számít, mivel új jelenetnél szinkronban fog indulni a felvétel, de ha egy 3-4 órás videókazettát digitalizáltok akkor akár 1-2 másodperces elcsúszás is összeszedhető a végén.
Vagy pedig Sony Vegas 4.0-t kell használni, a program ugyanis korrigál digitalizálás közben.
|
csüt. ápr. 01, 2004 11:14 |
|
|
Pityuss
ezüst tag
|
"DV-kamera vásárlás előtt állok. Érdemes-e rászánni párszor 10eFt-ot egy analóg bemenetes típusra?"
Nekem SONY TRV-740 Dig 8-as kamerám van. Ezt összekötöttem a régi Panasonic VHS-C kamerámmal, valamint FireWirén keresztül a számítógéppel. Így a régi film minőség romlás nélkül átkerült a winyóra valós időben és digitalitálva. Megszerkesztettem a filmet ( vágás, áttünés, zene, mikrofonos szöveg, felirat, stb.), majd a kész anyagot visszaküldtem, de ezt már a Dig. 8-as kazettára. Különösebb minőség romlást nem tapasztaltam. Szerintem hasznos ha a digitális kamerán van digitális ki, és bemeneten kívül legalább analóg bemenet.
Üdv: Pityus
|
csüt. ápr. 01, 2004 11:02 |
|
|
Mrt
ezüst tag
|
Igen, a mai kamcsikrol mar lesporoljak a LANC csatit erdekes modon..
"Van egy olyan érzésem, hogy a Pana nem is tartalmaz A/D átalakítót csak úgy viccből, tehát vem is lehet képessé tenni analóg felvevésre. "
Ez nem igaz, nagyon sok panan van analog->dv realtime konverzio, tehat meg kazira sem kell felvenni. Es tuning nelkul is megy.
|
csüt. ápr. 01, 2004 9:40 |
|
|
chgergo
|
Lényegében akkor jön jól a kamera analóg bemenete, mikor nincs kéznél PC a digitalizálásra. Viszont, ha kell PC a LANC vezérléséhez...
Szal a "van PC-d" erre vonatkozott.
Ha jól vettem ki, akkor a kábeles távirányítók LANC-on csatlakoznak. Lehet, hogy tévedek, nekem csak Pana NV-DS 30-am van, azon meg ilyen nincs is. Így nem sokra megyek a 300Ft-os jack dugós kábellel.
Van egy olyan érzésem, hogy a Pana nem is tartalmaz A/D átalakítót csak úgy viccből, tehát vem is lehet képessé tenni analóg felvevésre. Ez mintha a Hi8/Digital8 kameráknál volna lehetséges, mivel azoknak a Hi8 kompatibilitáshoz kell az A/D egység.
|
hétf. márc. 22, 2004 11:18 |
|
|
ddodo
ezüst tag
|
Hello MRT !
Eddig már nagyon sokat segitettél,
Most megint nagyon elekadtam !!!!!!!!
(Bár tudom témában nem egészen idevág )
Probáltam régebbi családi videofelvételeimet cd röl
dvdre átpakolni, de már az elején el is akadtam !
A cd-n, vcd formátumban van illetve sima mpeg1 ben !
De anno még ugy készültek a lemezek hogy Windows commanderrel,file egyesités menupont alatt egy mpeg-et kreáltam, és igy irtam ki..... már tudom hiba volt !!
most csak az elsö darabot ismeri fel minden szerkesztö,
és kodolo progi !
Vegas, tmpeg,canopus procoder.. eddig ezzel probálkoztam .......
légyszi segits mit tudok ezekkel a régi lemezekkel kezdeni , hogy az egesz nézhetö legyen dvd-n....
mivel tudnám átkodolni, ha ez még egyáltalán lehetséges !
Elöre is köszi !.......
|
hétf. márc. 22, 2004 8:13 |
|
|
Mrt
ezüst tag
|
1.
"Esetleg ha van PC-d"
Jah, nem is felteteleztem, hogy vki PC nelkul akar programozni
2.
Kamerara nem kell kabeles taviranyito, csak egy LANC csati.
3.
Nezd, kell 60centi 2eres, arnyekolt kabel, egy mini stereo jack, egy parallel port csati es egy bs170-es tranyo.
Ez nalunk nem tobb 3-400ft-nal, es innentol csak programozas vagy letoltes kerdese.
|
csüt. márc. 18, 2004 17:56 |
|
|
chgergo
|
Megnéztem, de nem egészen 300Ft-ról van ott szó.
Esetleg, ha van PC-d, és a kamerán kábeles távirányító van, akkor megy a buli, még a programot is le lehet tölteni hozzá.
Panasonic DS30-ról, amim van, viszont nem találtam semmit.
|
szer. márc. 17, 2004 10:05 |
|
|
Mrt
ezüst tag
|
|
pén. márc. 12, 2004 15:36 |
|
|
chgergo
|
Érdekelne a weboldal, ahol van ilyen átalakításról infó.
300Ft-ot mindenképpen megérne a dolog.
A szinkron probléma meg ugyanúgy orvosolható TV tuner esetén is, mint ahogy a kameránál említetted: megfelelő szoftverrel.
(pl. VirtualVCR, VdubSync, stb.)
Nekem legalábbis divx5 mp3 hanggal órákon át realtime fölvéve (magnó helyett, helytakarékosságból, egyszeri visszanézés céljára) nem produkált csúszást. Pedig csak egy 5eFt-os full gagyi kártya, igaz, természetesen nem a saját szoftverével fölvéve.
|
csüt. márc. 11, 2004 22:25 |
|
|
Mrt
ezüst tag
|
Azert van nemi felreertes a temaban...
A bonusz bennevan a legtobb kameraban, nincs szo semmifele "plusz alkatreszrol", csak le van tiltva.
Aki tud programozni, es kutat a neten, kb. 300ft-bol meg tudja csinalni hazilag az elektronikat, a tuningot, garanciavesztes NELKUL!
Osszehasonlitottad mar a tuner kepet es a kameraval digizett anyagot? Eg es fold, raadasul a kameras esetben megfelelo szofterrel garantalhato az ajakszinkron. Rogzits egy 3 oras felvetelt, es nezd meg a vegen is ugy mozog-e a szereplo szaja, ahogy azt hallod
Ettol meg lehet jo valasztas Pepemannak a tunerje, ha talal hozza megfelelo progit, es elegedett a minoseggel.
De nalam a tuner mindig is a jatek, hobbikategoria marad.
De hat olyan konnyu a jot megszokni
|
csüt. márc. 11, 2004 18:49 |
|
|
chgergo
|
Azért az a bónusz jópár 10e-be fáj.
A minőségét nem ismerem, de a kereskedekem árképzési szokásait ismerve nem valószínű, hogy többet ér, mint amennyi felárat kérnek érte. Ami a nagykerben csak 5-6e Ft-os különbség, a boltban már simán lehet 10-15e is, és akkor a termelői árat még nem is ismerjük. Lehet, hogy annyit sem ér az a plusz alkatrész, mint ami egy olcsóbb TV tuneren van.
És egy ilyen olcsóbb PC-s TV tunernek sem rossz a minősége, mezei VHS-hez szerintem bőven elég. Pepemannak meg ráadásul van is TV tunere.
Max. akkor van értelme a kamera analóg bemenetének, ha nincs kéznél számítógép a digitalizáláshoz.
|
csüt. márc. 11, 2004 14:25 |
|
|
Mrt
ezüst tag
|
Hat te tudod, de ha hw mpg, akkor minimum mvr1000, ami megincsak nem olcso.
A kameran ez egy "bonusz", nem is akarmilyen minosegben..
|
szer. márc. 10, 2004 15:22 |
|
|
chgergo
|
Szerintem meg nem.
Ha van + pár 10 ruppód, akkor inkább HW mpeg2 kódolóba fektesd.
Ha már van TV tunered, akkor nem lesz előrelépés a kamera analóg bemenete.
Szerintem valamit **** capture közben.
VirtualVCR-t ajánlom a célra, és valami mjpeg avi-ba tedd. Pl. PicVideo félébe (a DV szabvány is mjpeg avi).
A csíkokkal meg barátkozz meg, TV-n visszanézve nem látszanak. A DV kamera is így vesz fel. Ha kiszeded, akkor csak 25 kép/sec lesz a képismétlés az 50 félkép/sec helyett, és a mozgások láthatóan darabossá válnak.
|
szer. márc. 10, 2004 9:23 |
|
|
Mrt
ezüst tag
|
Hogyne lenne erdemes?
S ha ramhallgatsz Sony Digital8-ast veszel
Mondjuk a 340-est.
|
vas. márc. 07, 2004 16:47 |
|
|
Pepeman
|
DV-kamera vásárlás előtt állok. Érdemes-e rászánni párszor 10eFt-ot egy analóg bemenetes típusra?
Van egy tuner-kártyám, azzal már próbálkoztam video8-as felvételeket digitalizálni, de nem igazán sikerült jó minőséget produkálni. A legjobb minőséget WinDVR3-mal sikerült elérni 720x576, 14000kbps, csak I-frame felvétellel (jó nagy lett a fájl, de semmi kockásodás nem volt), de mivel a két félképet összemásolja egy képpé (ez milyen deinterlace?), a gyors mozgások már a PC-n is "szellemképesek", DVD-re kiírva TV-n is.
A kérdésem az, hogy DV-kamerával beolvasva lehet-e jobb minőséget elérni egy TV-kártya digitalizálásánál?
Egyébként a legolcsóbb A/D-s kamerák:
Panasonic NV-GS50 (190eFt)
Canon MV-600i (170eFt)
Canon MV-700i (? eFt)
JVC GR-DX35 (230eFt)
Sony DCR-TRV22 (195eFt)
Melyiket érdemes/éri meg megvenni?
|
vas. márc. 07, 2004 11:35 |
|
|