Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: pén. jan. 10, 2025 15:17

Hozzászólás a témához  [ 17 hozzászólás ] 
plextor író pio módban ez normális? 
Szerző Üzenet
platina tag

Hozzászólás 
Dester írta:
Elnézést mindenkitől, de most egy pici visszafogott káromkodás következik: namostmár a jóbüdöséletbe! (A többi finoman CENSORED)

Átállította megint vmi xarul olvasható CD v. DVD a DVD-írómat PIO módba, én meg elfelejtettem leszedni az IDE vezérlőt, csak visszanyomtam "Ha van, akkor használjál már DMA-t te k*cs*g" üzemmódba. Persze, hogy PIO-n maradt. Valamikor volt egy REG fájl, ami nem engedte, hogy a Win önhatalmúlag visszaállítsa PIO módra, de úgy néz ki, hogy ez nem működik (vagy legalábbis az írómnál nem).
Most írok 8x-osan DVD-t, PIO módban! Mondhatom, nagy élmény. 4 mp írás, utána pufferújratöltés. Mi az istennyilának találta ki ezt a baromságot ez a köcsög M$? Bocs az ingerült hangnemért, de már kegyetlenül felcseszte az agyamat... Ma nem tudtam DVD-t nézni, újra kellett indítani a gépet. (Már ez eleve felidegelt, mert néhányan itt tudják, milyen "gyakran" szoktam restartot nyomni, aki nem tudja: ált. 2 hetente.) Utána jól ment a DVD-lejátszás (a fenti beállítás után). Hogy miért, nem tudom, amikor ugyanúgy PIO-ban maradt...

Valakinek van valami VÉGLEGES, atomstabil megoldása arra, hogy soha többet ne váltson vissza ez a szutyok ebbe a kőkorszaki módba? Ha lehet, akkor az összes csatornán tiltsa le (a Primary Slave, Secondary Master és a Secondary Slave is optikai meghajtó)!

Köszi: Dester

UPDATE
Szerény 23 perc volt a 8x-os írás. :|

1/ Átkötöd másik helyre, ahol eddig még nem volt, majd beállít, hogy DMA!
2/ Letölt PONTOS chipset ide drivert a CHIPSET forgalmazótól, nem pedig az alaplap összerakótól. Pl. asus p4p800s-x esetben nem az asus-ra megyünk, hanem a www.intel.com -ra.

hétf. jan. 10, 2005 12:58
Profil Privát üzenet küldése
Moderátor

Hozzászólás 
Elnézést mindenkitől, de most egy pici visszafogott káromkodás következik: namostmár a jóbüdöséletbe! (A többi finoman CENSORED)

Átállította megint vmi xarul olvasható CD v. DVD a DVD-írómat PIO módba, én meg elfelejtettem leszedni az IDE vezérlőt, csak visszanyomtam "Ha van, akkor használjál már DMA-t te k*cs*g" üzemmódba. Persze, hogy PIO-n maradt. Valamikor volt egy REG fájl, ami nem engedte, hogy a Win önhatalmúlag visszaállítsa PIO módra, de úgy néz ki, hogy ez nem működik (vagy legalábbis az írómnál nem).
Most írok 8x-osan DVD-t, PIO módban! Mondhatom, nagy élmény. 4 mp írás, utána pufferújratöltés. Mi az istennyilának találta ki ezt a baromságot ez a köcsög M$? Bocs az ingerült hangnemért, de már kegyetlenül felcseszte az agyamat... Ma nem tudtam DVD-t nézni, újra kellett indítani a gépet. (Már ez eleve felidegelt, mert néhányan itt tudják, milyen "gyakran" szoktam restartot nyomni, aki nem tudja: ált. 2 hetente.) Utána jól ment a DVD-lejátszás (a fenti beállítás után). Hogy miért, nem tudom, amikor ugyanúgy PIO-ban maradt...

Valakinek van valami VÉGLEGES, atomstabil megoldása arra, hogy soha többet ne váltson vissza ez a szutyok ebbe a kőkorszaki módba? Ha lehet, akkor az összes csatornán tiltsa le (a Primary Slave, Secondary Master és a Secondary Slave is optikai meghajtó)!

Köszi: Dester

UPDATE
Szerény 23 perc volt a 8x-os írás. :|

vas. jan. 09, 2005 0:27
Profil Privát üzenet küldése Honlap
platina tag

Hozzászólás 
"Elég sok gépet raktam össze nem ez az első. Nekem is ADSL-em van, tudom mit kell beállítani. Ez is csak egy spec eset a sok közül. Ne haragudj, de azért mert neked nem volt másnak még lehet (bár szívesen kihagynám). A saját gépemen volt olyan, hogy a win95 gomb egyszer csak nem müködött. Reinstall megoldotta. NEM romlott el a billentyüzet. Azt a 2 gombot elfelejtette az OS. Mit kellett volna tennem? Eltávolitani az eszközök közül? Esetleg alaplapi driverhiba?"

http://droland.xw.hu - weboldal idézet:

Unod, hogy játék (vagy egyéb munka közben) megnyomod véletlenül a WINDOWS billentyüt, és elöugrik a STARTMENÜ? A játékot meg ’bezárja’ és elöhozza a DESKTOPOT? Idegesít? Íme a megoldás:

WINDOWS Billentyü Letiltása:

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layout]
"Scancode Map"=hex: 00,00,00,00,00,00,00,00,03,00,00,00,00,00,5B,E0,00,00,5C,E0,00,00,00,00

WINDOWS Billentyü újraengedélyezése:

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layout]
"Scancode Map"=-

Futattál egy programot (vagy valami hülye gyerek, ergo akaraton kívül), ami kikapcsolta, mivel ki lehet kapcsolni...

Komolyan utána nézhettél volna google-on pl. így: WINDOWS KEY DISABLED, vagy mittomén...ezért reinstall?

hétf. ápr. 05, 2004 18:00
arany tag

Hozzászólás 
Közben én is megtaláltam. Valami load? valamilyen letöltéskezelő/dialer szerű program tette. Azért nem jöttem rá egyből mert amikor én néztem akkor már unistalálva volt, de még a regisztríből is ki kellett kukáznom.

hétf. ápr. 05, 2004 16:34
ezüst tag

Hozzászólás 
caprine írta:

Most az egyik ismerősőmnél csinált egy érdekes dolgot:
ADSL, a kapcsolat megnyitásához parancsikon az asztalon. Eddig OK. De csak egyszer engedi elinditani ezt a rendszer, utána teljesen átkonfigurálja, átnevezi mondjuk XYZ- ről XYZ_OLD-ra. A jelszohoz beir valami conninst20 felhasználot, stb. Minden elinditáskor újból meg kell csinálni a hálozati kapcsolat létrehozását. 1 hete magam raktam fel neki az XP-t. Lövésem sincs mi a gond.

Nem gondolhatod komolyan, hogy az XP csinálja. Vírus, féreg, dialer, akármi. Igazán kár volt besorolni az XP "bűnei" közé. Viccnek esetleg elmegy.

Kérdezd csak meg, milyen szex/warez oldalakon mászkált, ahol összeszedte a dialert...

vas. ápr. 04, 2004 16:45
arany tag

Hozzászólás 
Nem ez az első gépem, az alaplapi driver meg tőkéletesen mindig felrakom. Az alaplapi driver az első a win után. Nálam is csak egyszer fordult elő. Lehet, hogy álmodtam, de én még alvás közben sem szoktam álmodni, pláne ébren.

"Hát nekem sem, mert én amióta felraktam akkor volt net, azóta is van net, most is van net, és nem nevez át semmit semmi másra önkényesen... "

Elég sok gépet raktam össze nem ez az első. Nekem is ADSL-em van, tudom mit kell beállítani. Ez is csak egy spec eset a sok közül. Ne haragudj, de azért mert neked nem volt másnak még lehet (bár szívesen kihagynám). A saját gépemen volt olyan, hogy a win95 gomb egyszer csak nem müködött. Reinstall megoldotta. NEM romlott el a billentyüzet. Azt a 2 gombot elfelejtette az OS. Mit kellett volna tennem? Eltávolitani az eszközök közül? Esetleg alaplapi driverhiba?

"A windows-ban az a jó, hogy mindig van benne valami új." Ezt úgy kell érteni, hogy nem kellene ezeknek a hibáknak lenniük. Most vettem egy új Toyotát, többek között azért mert baromi megbizható. Kérdezgettem ha valami mégis elromlik akkor mit csinálja, hova kell nyulni, én már csak ilyen vagyok. Azt mondták nevetve: felejtsem el, ez nem az a kategoria. Annyi a dolgom, hogy tankoljam és hozzam a szervizekbe az autot. Nem kellene nekem azzal foglakoznom, hogy ha valami elromlik az miért is történt, hogy hol van egyáltalán az a kütyü, mit csináltam rosszul.... Azt kell csak tudnom milyen benzin megy bele. Azt hogy 16 szelep, fokozatmentes szelepvezérlés, hengerenkénti befecskendezés, hengerenkénti digitális gyújtás, ezt mind nem kell tudnom, még azt sem hol kell felnyitni a motorháztetőt. Az átleg nem is tudja, és egész életében nem szembesül vele, de ha esetleg elromlik akkor igen. Én tudom de csak ezért mert technikabu*i vagyok, nem tagadom. De a windowsnál kell. Ezért van itt ennyi topic sajna.

"Rájön az ember, hogy eddig mennyi dolog nem romlot még el. " Ez szerintem egyértelmű. A Toyotánál maradva az átlag ember nem is tudja mit is jelent az a VVTI felirat, és nem is lényeg amíg el nem romlik. Nem kell tudni, hogy éppen az adott fordulatszámon milyen az előgyújtási szög, a kipörgésgátló milyen slip esetén avatkozik be. minél több dolog elromlik egy rendszerben annál több dolgot kénytelen megismer az ember. Ja! ilyen is van benne, nem is tudtam. Erre gondoltam. Nevetséges de néz meg az UHU linux-ot, 1 CD a komplett OS, office, grafikai alkalmazások, fejlesztő környezet, és még millió dolog. Alapból olyan dolgokat felismer minden plusz CD-nélkül, hogy leperegtem a székről. A nagy MS XP sehol sincs, hozzá képest. Ja és ingyenes, csak épp nem vágják utánad.

"XP nem lehet, mert akkor mindenkinél meg kellene lennie a te általad leírt hibának... " Ezt nem gondoltad komolyan?!! Nézd már meg hány XP hiba, fagyás gubanc téma van! A vinyo hibát 1X láttam, a kapcsolodásos meg fix, de nekem is új volt. Valszin install lesz, csak kérdés akkor megint mi jön elő.

Az MS-nél nem írnak, és nem is tudnak tökéleteset OS-t írni. Ez üzletpolitika. Kérdez meg olyat aki tanult közgazdaságot, marketinget. KI A FENE VENNÉ MEG A KÖVETKEZŐ VERZIÓT HA EZ MÁR TÖKÉLETES LENNE? Így az újabb mindig valamiben jobb mint elődje (de rosszabb is megsugom).

Minden OS nagyon bonyolult. Én is tanultam, FIFO LIFO, szálkezelés, erőforrás megosztás, memoria használat. Szerintem a legnehezebb dolog a fejlesztő környezetek megirása, utána az OS, és utána a grafikus motorok jönnek. A DVD2one 70kbyte-os program és az, hogy zseni volt aki irta az enyhe kifejezés. Komolyan szívesen tanulnák töle, lenne mit, elismerem. Ha szerinted az XP ennyire jó akkor el kell, hogy szomoritsalak. Lehet, hogy a felhasználok szempontjából jó de programozási irányból olyan alap dolgok is hibásak benne, hogy döbbenet. A win2000-hez képest is rengeteg minden dolog modosult. Azt hogy pl. VB adatbázis kapcsolatoknál mit csinál, és lehetne még sorolni.

Egyébként ez az internet kapcsolatos dolog megoldás érdekelne. Nem új gép, elötte tőkéletesen müködött, HW csere nem volt csak SF. Hátha nálam is előfordul egyszer, vagy másnál. Ki tudja? Én a tücsök hangya meséből a hangya vagyok, és készülök a télre.

ui: bocs a hosszú léért, de mostanság elég sok dolgozatot írok, és nem tudok tömören fogalmazni, meg úgy látom nem is célravezető, vagy csak nem egyértelmű és ezért kell körbeírnom.

szomb. ápr. 03, 2004 22:57
platina tag

Hozzászólás 
"Na de akkor is. Hardveresen hozzá sem nyultam. Leszedte mint hardver, aztán újként felvette. Basszuskulcs. Nem érdekel a visszaállítás! Minek felejtette el a beállitásokat? 3 CD-t rontottam el a Plextorral emiatt. Erre még nem is volt példa. Na de Normááális? Berakom a mobilt, új eszköz, a hibátlan müködéshez inditsa újra a gépet, stb. Megtörtént, a vinyo sehol. Hmmm. Van még mit javítani a hardver kezelésén."

Nincs mit javítani, mert én még ilyen dologgal nem is találkoztam(amit most irtál le), a megfelelő alaplapi drivert (ide) feltéve ez a dolog kikapcsolható, így soha többé nem is fordul elő...

"Most az egyik ismerősőmnél csinált egy érdekes dolgot:
ADSL, a kapcsolat megnyitásához parancsikon az asztalon. Eddig OK. De csak egyszer engedi elinditani ezt a rendszer, utána teljesen átkonfigurálja, átnevezi mondjuk XYZ- ről XYZ_OLD-ra. A jelszohoz beir valami conninst20 felhasználot, stb. Minden elinditáskor újból meg kell csinálni a hálozati kapcsolat létrehozását. 1 hete magam raktam fel neki az XP-t. Lövésem sincs mi a gond. "

Hát nekem sem, mert én amióta felraktam akkor volt net, azóta is van net, most is van net, és nem nevez át semmit semmi másra önkényesen...

"A windows-ban az a jó, hogy mindig van benne valami új. Rájön az ember, hogy eddig mennyi dolog nem romlot még el. Csak ezt valahogy sokan nem szeretik. Én sem."

Minden újban mindig van valami új...

"Rájön az ember, hogy eddig mennyi dolog nem romlot még el. "

Ezt a mondatot nem értem.

UI: Én meg merem tenni, hogy elmennyek itthonról 2 hétre nyaralni egy szünetmentes táppal és windows xp-vel? Ha te is, akkor ne panaszkodj, ha pedig nem, akkor meg kell keresni a hiba forrását, mert akkor valami galiba, ez a hiba forrása az XP nem lehet, mert akkor mindenkinél meg kellene lennie a te általad leírt hibának...

pén. ápr. 02, 2004 14:13
arany tag

Hozzászólás 
Na de akkor is. Hardveresen hozzá sem nyultam. Leszedte mint hardver, aztán újként felvette. Basszuskulcs. Nem érdekel a visszaállítás! Minek felejtette el a beállitásokat? 3 CD-t rontottam el a Plextorral emiatt. Erre még nem is volt példa. Na de Normááális? Berakom a mobilt, új eszköz, a hibátlan müködéshez inditsa újra a gépet, stb. Megtörtént, a vinyo sehol. Hmmm. Van még mit javítani a hardver kezelésén.

Most az egyik ismerősőmnél csinált egy érdekes dolgot:
ADSL, a kapcsolat megnyitásához parancsikon az asztalon. Eddig OK. De csak egyszer engedi elinditani ezt a rendszer, utána teljesen átkonfigurálja, átnevezi mondjuk XYZ- ről XYZ_OLD-ra. A jelszohoz beir valami conninst20 felhasználot, stb. Minden elinditáskor újból meg kell csinálni a hálozati kapcsolat létrehozását. 1 hete magam raktam fel neki az XP-t. Lövésem sincs mi a gond.

A windows-ban az a jó, hogy mindig van benne valami új. Rájön az ember, hogy eddig mennyi dolog nem romlot még el. Csak ezt valahogy sokan nem szeretik. Én sem.

pén. ápr. 02, 2004 13:54
platina tag

Hozzászólás 
Márpedig szeresd, mert ennek a visszaállásnak köszönheted, hogy egy gyenge IDE kábel, vagy rossz hardver miatt és EZÁLTAL az UDMA mód hibás használata miatt nem kapsz kékhalált, így adatvesztés sem lesz, hanem visszadobja PIO módba...

csüt. ápr. 01, 2004 19:22
arany tag

Hozzászólás 
Mindig tanul az ember.

Egyre inkább nem szeretem az XP-t :evil:

csüt. ápr. 01, 2004 17:23
platina tag

Hozzászólás 
"Proba szerencse minekután a Plextorokhoz elég sürün adnak ki újabb firmwaret felraktam a legújabbat és megjavult. Pedig már gondolkoztam a win instalon is. "

Nincs kedvem sokat írni, hanem csak röviden:
Nem a firmware javította meg az íródat, hanem mivel ÚJ bios került rá, ezért a Windows is ÚJ hardverként azonosította, ERGO ugyanaz, mintha az elsődleges/másodlagos-amelyiken van eszközkezelőt eltávolítottad volna, vagyis restart után ujrafelismeri, mint ahogy írtam is előzőleg, tehát NEM a firmware javította meg, hanem új eszközként való felismeréskor az XP visszaállítja az UDMA módot...

Remélem érthető...

szer. márc. 31, 2004 15:06
arany tag

Hozzászólás 
Lehet, hogy furcsának fog tünni:

Nekem egy 52/24/52-es Plextorom van. Egyszer azt vettem észre, hogy a szokásos ~4 perc helyett több mint 10 percig tartott 1 CD. A nero szerint több mint 200 túlcsordulásom volt. Rendszert átnéztem nekem is átment PIO-ba. Proba szerencse minekután a Plextorokhoz elég sürün adnak ki újabb firmwaret felraktam a legújabbat és megjavult. Pedig már gondolkoztam a win instalon is.

Amugy nálam nForce2 chipes a lap.

kedd márc. 30, 2004 15:25
platina tag

Hozzászólás 
Távolítsd el azt az ide vezérlőt, amin az író van, restart, megvárod míg újrafelismeri...nos?

kedd márc. 30, 2004 11:13
ezüst tag

Hozzászólás 
Sajnos ez a probléma általában VIA-s alaplapoknál fordul elő.
Win xp kompatibilitási hiba. Ha ilyen alaplapod van, akkor van egy progi ha jól emlékszem a viarena.com-on, ami visszaállítja a DMA módot. Ha nem VIA-s az alaplapod, akkor is érdemes körülnézni az alaplap, vagy chipset gyártójánál. ( Még lehet egy új Biosz, de csak végszükség esetén!!! ) Sok sikert!

hétf. márc. 29, 2004 23:08
ezüst tag

Hozzászólás 
Át van állítva, de akkor is csak PIO modot használ az íróhoz. HELP

vas. márc. 28, 2004 14:15
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hi!

Nem, nem jó!
A kép által mutatott ábra alapján kapcsold be!
Kép
:mrgreen:

vas. márc. 28, 2004 8:39
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás plextor író pio módban ez normális?
Van 1 24*-es plextor íróm, és winXPSP1 alatt pio modban megy. Írás alatt 25-30 szor van puffer kiürülés, amit a hardware nem indokolna. Normális hogy az író PIO módban megy?

szomb. márc. 27, 2004 22:45
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 17 hozzászólás ]