Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. nov. 16, 2024 23:04

Hozzászólás a témához  [ 21 hozzászólás ] 
Valami nagyon nem jó, talán hardverösszeférhetetlenség? 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
Scorp írta:
Corsair RAM-ból is bármikor kifoghat az ember egy hibás darabot... Meg természetesen bármilyen más márkájú RAM-ból is, mert egyszerűen hibás darab bármikor bármiből előfordulhat, tökéletes márka nincs.

Vagy kifoghat jot gagyibol is. Nalam pl a hamis 333-as Samsungok 420-on kegyegnek hiba nelkul. Csak a hibaesely csokken valamelyest markas cucc vetelekor. De en annyi eleve hibas markas cuccot vettem mar eletemben, hogy mar egy "nagy" markaban se nagyon hiszek...

hétf. ápr. 05, 2004 14:38
Profil Privát üzenet küldése
gyémánt tag

Hozzászólás 
Corsair RAM-ból is bármikor kifoghat az ember egy hibás darabot... Meg természetesen bármilyen más márkájú RAM-ból is, mert egyszerűen hibás darab bármikor bármiből előfordulhat, tökéletes márka nincs.

szomb. ápr. 03, 2004 20:28
gyémánt tag

Hozzászólás 
ehhh...menjetek a francba...elolvasom az elejét nézem hm mem lesz
olvasok tovább erre 20an írják hogy mem:DDD

amúgy hogy szóljak még nekem PIIInál volt ilyen:)de az csak ha játékot indítottam halt le...:D
486osról cseréltem annó és majd felkötöttem magam mert nemtudtam Q3azni :DD
nah..lényeg hogy megy..amúgy a kingston már messze nem olyan jó név szerintem.
ami jó: corssair :) (de szeretnék olyaaat)

szomb. ápr. 03, 2004 19:39
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
ezüst tag

Hozzászólás Re: Valami nagyon nem jó, talán hardverösszeférhetetlenség?
...

szomb. ápr. 03, 2004 14:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ja igen, még egy kérdés felmerült: a gép NEM volt húzva. Persze, összerakom, és azonnal felhúzom 5 GHz-re, nem? :lol: :D :lol:

Annyit viszont már néztem, hogy a Turbo módban nem indult el a gép, de az overclockinggal még a tesztek erejéig megpróbálkozok. Túlmelegedéstől nem félek, 28°C egy P4-től terheletlen állapotban, gyári Intel hűtővel szerintem nem rossz eredmény :) Majd még tesztelem kőkemény kódolásnál is, majd kiderül mennyire szalad fel.

Üdv: Dester

szomb. ápr. 03, 2004 13:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
Srácok, hálásan köszönöm mindenkinek a hozzászólást, igazatok volt.

Felraktam egy-egy boot-floppyra a memtest-et és a goldmemory-t is, és csak lestem, ahogy mindkettőben oldalak szaladtak el a memory faultokról. Hiába, az egyik 100% tested, lifetime guaranteed, Made In China, darabja 27e Ft-os Kingston RAM-om gyári hibás. Most csak a másik van a gépben, ez tökéletes, XP felment gond nélkül, atomstabil. A másik RAM önmagában se ment, egyik foglalatban sem, illetve ez a jó RAM is megy mindegyik foglalatban, tehát az alaplapi hibát kizárnám.
A lényeg: hétfőn viszem vissza és kérek egy másikat, megint várhatok 2 hetet, mire megkapom. :?

De legalább addig is tudom használni az új gépet és mivel nem alaplaphiba, nem kell atomjaira szednem megint a gépet (nem én voltam a hülye az összeszerelésnél, höhöhö :twisted:)

Ettől függetlenül az ASUS lapomat nem fogom lecserélni, mert én meg örök Abit-ellenes emberke vagyok, így azt soha. :mrgreen:

Mégegyszer köszönöm mindenkinek, megint okosabb lettem... 8)

Mostmár mérem a tesztprogikkal az eredményeket, azokkal még adós vagyok :lol:

Kösz mindenkinek még1x: Dester

szomb. ápr. 03, 2004 13:48
ezüst tag

Hozzászólás 
Hasonlo gond, Asus (AMD-s) alaplap nem nagyon szerette a mashol tokeletesen mukodo RAM-okat... Kb az 5.-ik garnituraval mar mukodott... Soha tobbet Asus-t (legalabbis SAJAT celra, hehe). (Abit-ba mindegyik ment)

udv,Istvan

szomb. ápr. 03, 2004 13:08
ezüst tag

Hozzászólás 
Scorp:))
Amúgy nem ér, mert én többet írtam:))

szomb. ápr. 03, 2004 13:05
gyémánt tag

Hozzászólás 
Dester:
Ha gondolod, e-mailben is el tudom küldeni a MemTest-et.

szomb. ápr. 03, 2004 13:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
SkuLL:
1 perccel megelőztelek. :)

szomb. ápr. 03, 2004 12:58
ezüst tag

Hozzászólás 
Üdv Dester!

Szerintem szinte biztos, hogy ram problémád van.
Nekem már volt rossz Kingston ramom:))
Próbáld meg, hogy letöltesz vagy kölcsönkérsz egy linuxot.
Ez lehet Live CD, knoppix, vagy rendes disztribúció.
A linux cd-ről futtasd a memtest86-ot.
Szerintem ez a legmegbízhatóbb memória tesztelő progi.
Ha tényleg a ramod hibás akkor itt ki fog bukni.

A másik kérdés nincs húzva a géped?
A ram beállításaid defaulton vannak?

Mellesleg nekem is volt hasonló hibám és ram probléma volt.

Tisztelettel: Skull

szomb. ápr. 03, 2004 12:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
Dester:
Erősen RAM-hibának látszik a dolog, ennek kiszűrésére használd a MemTest-et. Ha az rendben lefut, akkor továbbléphetünk, de én mindenképpen ezzel kezdeném.

szomb. ápr. 03, 2004 12:48
platina tag

Hozzászólás 
esetleg próbáld meg kivenni az egyik ramot, ha nem ok akkor használd a másikat, ha az sem ok akkor kérj kölcsön vkitől ramot, hátha tényleg az a hiba

szomb. ápr. 03, 2004 9:32
platina tag

Hozzászólás 
Nekem az "olcsó" Samsung memóriám produkált ilyet, mindig kiakadt telepítés közben, mert egy egy fájlt nem tudott olvasni. Itt a hiba!!!
A cd-olvasó beolvassa a memóriába és onnan a gép már nem tudja kiolvasni. Nekem a memcsere megoldotta, de ugyan az a mem ami nálam nem ment, egy haver gépében hiba nélkül zakatol.

szomb. ápr. 03, 2004 9:31
gyémánt tag

Hozzászólás 
kazso: Memóriatesztet nem nyomtam, de csúnya is lenne, ha az 54e Ft-ért vett, 100% tested élettartam garis Kingston hibázna. Ennek ellenére megpróbálom.

fxdx: jó ötlet, kipróbálom, mind2 teszt után értesítelek benneteket.

Ja, amit még próbáltam, a Win2000. Mivel nekem olyan verzióm van, ami CD-ről nem szeret alapból települni, megpróbáltam átmásolni DOS alatt... itt már elbukott a dolog.

Köszönöm: Dester

szomb. ápr. 03, 2004 9:05
platina tag

Hozzászólás 
Szia.
Kb 1 éve szó-szóra ezeket a hibákat írhattam volna le én is: fájlok kihagyása win, driverek, programok telepítésekor, crc, stb.
Nekem akkor az ide1 halt meg, de csak időnként jött elő a hiba. Ez az időnként azt jelenti, hogy percenként. Amikor azt hittem, hogy minden oké, jött 1 megmagyarázhatatlan hiba.

Szerintem, próbáld ki még azt, hogy a vinyón ide-oda másolgatsz néhány100 MB-os fájlokat, és ha tudod, megnézed az eseménynaplót. Ha hiba van, átteszed a vinyót az ide2-re és ott is. Ill megcsinálod másik vinyóval is.
Ha .zip-et másolsz és crc-s lesz másolás után, akkor tuti, hogy vinyó, vagy ide vezérlő.

Hali.

szomb. ápr. 03, 2004 6:41
arany tag

Hozzászólás 
Dester: memóriatesztet nyomtál már? Pl.Goldmemory?

szomb. ápr. 03, 2004 6:20
Profil Privát üzenet küldése Honlap
vas-tag

Hozzászólás 
Hát halihó!
Nem akarlak igazán elkeseríteni,de bizony nagy valószinűséggel
valami nem fér össze.Ha van lehetőséged próbáld meg egyesével
kicserélni az új alkatrészeket esetleg kölcsönkértekkel.Ha ilyen
nincs,vidd vissza a boltba és mondd el a hibákat meg ezt a cserélősdit.
De TE is legyél ott,hogy lásd is mi a helyzet.Kis szerencsével meglesz
a hiba.Ha 3 napon belül visszaviszed kicserélik,de utána gázos,mert
az összeférhetetlenség nem jogosít cserére.(tapasztaltam) :evil:
Sok sikert és gratula ezért a szép levélért!!!!!! :mrgreen:

szomb. ápr. 03, 2004 0:57
gyémánt tag

Hozzászólás 
Próbaképpen letöltöttem a 3dmark2001se-t, minden rendben is ment végig, de telepítésnél (kitömörítésnél) ismételten "corrupt" üzenetet kaptam. CD-ről szintén (persze arról a CD-ről, amiről mindig is telepítettem már számtalanszor hiba nélkül). Megnéztem, Winamp szól, a pluginok is mennek elég szép FPS-sel, kilépni is ki tudtam, de amikor utána egy CD-t betettem, kékhalál, reboot.
Mostmár elegem van, délután 3 óta ezzel szenvedek, közel 11 órája (gépszerelést is beleszámítva). Inkább lefekszem, mielőtt kihajítom az egészet... :evil:

Üdv: Dester

szomb. ápr. 03, 2004 0:42
gyémánt tag

Hozzászólás 
Új infó: a gép véletlenszerűen újraindul (még a vinyót is leállítja, utána úgy pörög fel megint), valamint ledúrtam a NOD32-t, újraraktam és lám, most működik. Pedig semmit se csináltam másképp.
Fél éve vártam erre a r**adt gépfrissítésre, erre tessék, jól megkaptam. Épp ezért bármilyen ötletet szívesen veszek, könnyen lehet, hogy elsiklottam valami fölött!

pén. ápr. 02, 2004 23:57
gyémánt tag

Hozzászólás Valami nagyon nem jó, talán hardverösszeférhetetlenség?
Sziasztok!

A következő problémával fordulnék hozzátok, én még ilyet sokéves számítástechnikai pályafutásom alatt nem pipáltam. Bocs, kicsit hosszú lesz, de akik szeretik a kihívásokat, mindenképp olvassák végig! :)

Kicseréltem a gépemben az alaplapot, a procit és a memóriát. Azóta a gép hibát hibára halmoz és nem tudok rájönni az okára, például:
A Windows XP telepítésekor sose tudja valamelyik fájlt olvasni, persze többről van szó. A poén az, hogy csak a % egyezik meg kb, a fájlok nevei nem, tehát mindig kb. ugyanazon a ponton nem tud olvasni. Elsőnek a d3sound.dll tájéka, aztán a rio8drv.sys környéke, majd a végén még valahol. Ez még a karakteres felület. Két külön CD-vel is próbáltam, és két CD meghajtóval is, tehát ez nem hinném, hogy gond lenne. Néha valamelyik részt tudja olvasni. Az érdekes még, hogy néha kidob egy olyan üzenetet, hogy nem tudja olvasni a fájlt, ENTER-rel próbálja újra, és akkor villanás alatt beolvassa, máskor meg úgy dobja vissza ugyanezt az ablakot (a fenti fájloknál), hogy rá se olvas a CD-re.
Így néhány fájl kihagyásával, de felment az XP először. Ekkor a hangkártyám nem működött, és a driver feltelepítése után a Win mindig meg is fagyott indulásnál. Nem baj, csökkentett mód, regedit, RunOnce-ból kitöröltem a modult (egy tartalom nélküli ablak előjött azért, és ott fagyott meg, onnan tudtam, hogy mit kell kitörölni). Újraindult, bejött minden, de SEMMILYEN ablak nem jött elő. Még a megjelenítés tulajdonságai sem. Talán vírus, próbáltam NOD32-t felrakni, de a kitömörítés során mindig másik fájl lett CRC-s.

Úgyhogy XP ledúr. Többórás küszködés során felraktam egy másikat (ugyanúgy vagy 3 próbálkozás volt még, mert aztán néha a grafikus felületnél is olvasási gondjai támadtak), az alól írok most. Most viszont az USB eszközök nem mennek, akármit szenvedek, valszeg most olyan fájl maradt ki a telepítés során, mert hangom viszont van alapból, és minden más is megy tökéletesen. Kivéve... A CD-ROM-ok még mindig nem jók. Bár másolni tudok, el is indulnak az autorunok, stb, a telepítések során az esetek nagy részében CRC hiba. Pl. próbáltam felrakni a 3DMark2001-et és 3dmark03-at, egyik se ment. Úgy se, ha előtte átmásoltam a vinyóra.
Valamint a NOD32 AMON-ja (automatikus figyelés) nem tudott valami oknál fogva elindulni, még az internetre csatlakozás előtt sem (vírus kizárva), ilyet se láttam még.
Érdekes módon DOS alatt is hibázik. Próbáltam XCOPY-val másolni CD-ről, de ugyanúgy olvasási (vagy eszköz)hiba véletlenszerűen némelyik fájlnál. Mindkét CD-ROMnál.

A gépem:
ASUS P4P8X+GLAN
Intel Pentium 4 2.8 GHz (Hyper-Threading, 800 MHz FSB)
2x512 MB Kingston (Dual Channel, 400 MHz, kék slotokban)
120GB Maxtor (2MB cache)
40GB Maxtor (2MB cache)
ASUS 16/48 DVD-ROM
Plextor 48/24/48A író
SB Live!
Highpoint HPT370 ATA-RAID
MSI GeForceFX 5600-VTDR128
Chieftec 360W táp

Amit néztem v. próbáltam:
- Eleve 90 cm-es kábel volt kötve a CD-ROM-okhoz (ami eddig jól ment), de az ASUS gyári 60 cm-es kábelével is ugyanez a helyzet
- Kikötöttem az írót, csak az ASUS maradt a kábelen, Master
- Próbáltam visszafogni a CD-ROM-ot PIO3-on
- Hyper-Threadinget kikapcsoltam
- kivettem a hang- és a RAID-kártyát
- a processzor szinte hideg, 27-35°C, alaplap most 29°C AsusProbe szerint
- chipset driverek fenn
- ha a hangkártya benn van, akkor persze az alaplapi letiltva
- IDE elrendezés:
Primary Master: 120GB Maxtor
Primary Slave: ----------
Secondary Master: Plextor
Secondary Slave: ASUS
RAID, Primary Master: 40GB Maxtor
persze próbáltam, hogy a RAID és a 40-es vinyó a közelben se volt, valamint a CD-ROM-okat is jól átvariáltam.

Tehát érdekes módon minden megy, de valami valahol hibázik, és nem tudom mi és merre. Van valakinek ötlete? De jó, most ahogy írom, megkaptam a Blastert is. :(

Totál nincs már ötletem, mindent kipróbáltam így hirtelen.
Ha valaki tud valami okosat, kérem ne fogja vissza magát! Remélem nem a lap és a vidkártyám akad össze, mert akkor megőrülök (az MSI drivere szerint minden OK, és annak is tűnik). De akkor mi....... :?
Hangsúlyozom, az cserélt cuccokon kívül MIND tökéletesen működőképes volt a régi gépen, a CD-meghajtók, a táp, a vidkártya is, MINDEN.

Köszönöm előre is, üdv mindenkinek: Dester

pén. ápr. 02, 2004 23:29
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 21 hozzászólás ]