Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 13, 2025 19:11

Hozzászólás a témához  [ 25 hozzászólás ] 
Menüs DVD tömörítés CCE-vel 
Szerző Üzenet
arany tag

Hozzászólás 
macisajt111!

A "nem kezeli" a menüket azt jelenti, hogy nem dolgozza fel? Vagyis átkódolja a full lemezt menü nélkül?
Extra nálam=minden egyéb "kisfilm" a fő film mellett a lemezen van (interview-k, előzetesek, stb.) Azt hiszem kicsit félreértettük 1mást: azt akartam kifejezni, hogy szerintem az (LENNE) a nagy előnye a DVD2DVD-R 2.0-nak, hogy az EXTRÁKAT és a MENÜKET ugyan úgy, a fő filmmel EGYÜTT tömöríti CCE-vel, ami miatt elérhető lenne az, hogy az 2,5, vagy 3 órás filmet némi extrával és menüvel blokkosodás, jelentős minőségromlás NÉLKÜL tudj átkódolni.
Én nagyon bíztam a program működőképességében, de bevallom, 4. nekifutásra sem tudtam egy árva filmet sem fullban átnyomatni: mindig valamilyen error-ral kiszállt a program. Abszolút nem üzembiztos. Sikerült már valakinek az, ami nekem nem? Érdekes, az 1.xx DVD2DVD-R képes volt erre.

Anubis

kedd ápr. 13, 2004 7:03
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
Anubis_9 írta:
Amigos!

Nemrég jelent meg a DVD2DVD-R 2.00 RC3. Ez fullba át tud húzni egy 7-8 GB-os filmet 4.7 GB-ra, úgy hogy CCE-vel tömöríti majd az extrákat a menüt meg (állítólag EGYENLŐRE) tömörítés nélkül dobja rá. Én még csak a RC2-t próbáltam ki, de csúfosan belebuktam: olyan hibaüzenetet kaptam kódolás közben, hogy égnek ált az összes hajam. Ilyet annak idejé az 1.** DVD2DVD-R soha nem írt ki. A német fórumon állítólag azt írták, hogy az RC3 már OK.
Nézzétek meg: www.dvd2dvd-r.de

Anubis

1. Nekem másmilyen (negatív) információim vannak a MENÜre vonatkozóan. (nem kezeli)
2. Az "extrák"-ra vonatkozóan is máshogy tudom - egyáltalán hogy definiálod azt hogy extra???? (Mindent ugyanannyira tömörít tudtommal.)

Egyébként pedig esetleg nézzétek meg a legújabb NuMenu4U-t (info: doom9)....

pén. ápr. 09, 2004 14:02
arany tag

Hozzászólás 
Amigos!

Nemrég jelent meg a DVD2DVD-R 2.00 RC3. Ez fullba át tud húzni egy 7-8 GB-os filmet 4.7 GB-ra, úgy hogy CCE-vel tömöríti majd az extrákat a menüt meg (állítólag EGYENLŐRE) tömörítés nélkül dobja rá. Én még csak a RC2-t próbáltam ki, de csúfosan belebuktam: olyan hibaüzenetet kaptam kódolás közben, hogy égnek ált az összes hajam. Ilyet annak idejé az 1.** DVD2DVD-R soha nem írt ki. A német fórumon állítólag azt írták, hogy az RC3 már OK.
Nézzétek meg: www.dvd2dvd-r.de

Anubis

pén. ápr. 09, 2004 11:56
vas-tag

Hozzászólás 
Sziasztok!

Olvstam a teljes szobatartalmat és lenne kédésem :)
Nekem a filmből csak az menü kéne teljes tömörítésben és a film amennyi hely marad.. de van pár extra is (kb 1.8giga) amit teljesen le szeretnék hagyni. Na most ezt hogyan csináljam? az extrákat letömörítem újra meg a filmet is külön külön ez eddig világos.. és majd kicserélem a régi vobokkal.. de a többi extrás vob-ot csak töröljem le simán és ifoedittel csináljam meg? (hogyan? :) ) vagy az extrás vobokat is tömöríccsem maximumra és cseréljem ki az eredetivel? mondjuk akkor ezt a shrinkel elérem de nem így szeretném mert így is jó pár százalékot elvesz a filmtől. Próbáltam simán letörölni a vobokat mert olvastam régebben másik szobát errefelé (a 0-ás vobokat nem szabad.. ilyesmi) de sajna nem teljesen sikerült a dolog. Pc lejátszotta simán a művemet de asztali már nem. Előre is köszi a válaszokat.

Sylon

pén. ápr. 09, 2004 7:39

Hozzászólás 
Most akkor melyik progival lehet animált menüt készíteni? Mozgó képpel, hanggal...

szomb. márc. 06, 2004 20:30
arany tag

Hozzászólás 
menuedit.dimad.net

csüt. márc. 04, 2004 11:38

Hozzászólás 
macisajt111!

Próbáltam a Menuedit használatát az IFOUPDATE helyett. Sajna nem jutottam vele dûlõre. Tudnál nekem valami linket mellékelni. A kötelezõ olvasmányos oldalakon sem találtam semmit.

szer. márc. 03, 2004 21:54
arany tag

Hozzászólás 
PS:
Nálam kötelező napi olvasmány a dvdrhelp.com és a doom9.org
Javaslom ugyanezt mindenkinek.

szer. márc. 03, 2004 15:11
arany tag

Hozzászólás 
Nekem nincs WinDVD programom és általában nem szoktam perdöntőnek tekinteni hogy egy számítógépes DVD lejátszó progi helyesen működik-e /játssza le az anyagomat vagy sem. (Mondjuk ha bakizik akkor erősen gyanús a kreálmány...)

Elméletileg (mások állítása szerint) akkor lehet gond egyébként a lejátszással, ha egy komplett anyagnak csak egy, vagy néhány celláját konvertálod át, majd Replace-eled Menuedittel - ha a CCE-nek nem adod meg a helyes time code-ot

szer. márc. 03, 2004 15:04
arany tag

Hozzászólás 
Hellosztok!
Tegnap a WWW.DOOM9.HU-n jártam, azon belül is a "Leírások"-nál. Teljes részletességgel le van írva minden, amit a DVD átalakításról csak tudni lehet. Valamelyik leírás "csak" angolul van, de sok magyarra is le lett fordítva. Én vagy 200 oldalnyi anyagot mentettem le :-) Ja, és helyben letölthetők a kellő progik is! Látogassatok el ide. Nem bánjátok meg!
Anubis

szer. márc. 03, 2004 13:37

Hozzászólás 
macisajt111:
ha a MenuEdit-tel csinálom, akkor utána pl:windvd-vel lehet normálisan mozgatni a csúszkát?
Mert nekem, ha IfoUpdate-tel csinálom, akkor eleve csak az utolsó chapter kezdetéig lehet elhúzni, meg közben is össze vissza ugrál, viszont a chapterek a helyükön vannak.

szer. márc. 03, 2004 8:15

Hozzászólás 
Ahhh...Erre a Menuedites átalakításra nagyon kiváncsi vagyok. Ma ki is próbálom..persze szigorúan csak RW-n.Köszi

kedd márc. 02, 2004 19:18
arany tag

Hozzászólás 
A menüre ott van a NUMenu4U proggi.
Illetve ott van a komplett DoItFast4U "csomag" aminek az előbbi is az integráns részét tudja képezni.

Ha nem vagy annyira igényes akkor csinálhatod a menüt, extrát Shrinkkel is s az IFOupdte-tel összepofozol mindent.

Vagy: használhatod az extrákra egyesével a DVD2DVDR-t, az a trükk hogy a Reserved MB értéket be kell állítani a kódoló oldalán, plusz a másik oldalon a "Force encoding"-ot (Ha maximumot mondasz helykihasználásnak itt, akkor pl. 100 MB-os kívánt extra méret esetén írj 4275-öt /azaz 4375-ből számol vissza/). A végén ilyenkor is persze IFOupdate.

IFOupdate helyett használható Menuedit is és Replace Cell, majd IFOedit és "VOB extras" + GET VTS Sectors. (Működik tutira és semmi se fogja megköpködni a kész terméket.)

Na persze a végén először RW-n próbáld ki - az asztalidban! - a "műalkotást".

kedd márc. 02, 2004 9:41
arany tag

Hozzászólás 
A MENÜ-t és az EXTRÁ-t, hogy tömöríted?
Például: Ha van egy 300-400MB-os MENÜ, vagy egy 800-900MB-os EXTRA?

hétf. márc. 01, 2004 15:10
ezüst tag

Hozzászólás 
a 2. pontosítva, a vts_01_1, vts_01_2, stb. vobokat kell kicserélni.

hétf. márc. 01, 2004 14:48
ezüst tag

Hozzászólás 
Az elején vatom leírta, hogy hogy kell csinálni.

1. DVD2DVD-R a főfilmet átkódolja kisebbre.
2. És a teljes leszedett filmben ki kell cserélni a megfelelő vobokat (a főfilmét) az átkódolttal (a _0-ásat nem szabad felülírni)
3. Majd IFOUPDATE (az új és a régi IFO-t kell megadni értelemszerűen)
4. Majd lehet az IFOEDIT-tel Get VTS-t csinálni (nekem e lépés nélkül is müködött a dolog)

hétf. márc. 01, 2004 14:41
arany tag

Hozzászólás 
A CCE-vel csinálod MENÜ-vel és EXTRÁ-val együtt????
Segíts, hogy tudod ezt csinálni?
Melyik verzióval, és hogy???
Köszi

hétf. márc. 01, 2004 14:31
ezüst tag

Hozzászólás 
vatom:
Én ezzel a módszerrel csináltam már egy pár filmet és mind működik, talán csak annyit, hogy én amikor DVDShrinkkel leszedem a teljes anyagot, akkor a menüből és az extrákból semmit, sem veszek ki, hanem csak max. tömörítem őket.

Ui.: Annyi, hogy az így elkészült filmet a DVDShrink már nem képes beolvasni, de ennek ellenére eddig minden lejátszón működött

hétf. márc. 01, 2004 14:18

Hozzászólás 
Sziasztok!
Valaki nem =EDrn=E1 le ezt a dolgot teljesen az elej=E9t=F5l a v=E9g=E9=
ig?
Angol nyelv=FB le=EDr=E1st tal=E1ltam, de nem =E9rtem.
csaby

vas. feb. 29, 2004 22:39

Hozzászólás 
Animált menüt, tehát olyat, mint az eredeti?

vas. feb. 29, 2004 15:27
ezüst tag

Hozzászólás 
Tudotom szerint nem lehet igy megoldani a dolgot.Én elég régóta szenvedek vele.A probléma forrása hogy ha cce vel ujratömöríted a filmet megváltozik a gop (group of pictures) rendszere.És ebből ered a baj.Az ifo editben lenne egy almenűpont ami ezt hivatott megoldani,de nem mükszik (még).És valószinüleg nem is fog.Egyedül a rempeg el ujratömörgetett fileok müködnek.De az meg egyenlő pl a divdshrink által kreált müvel.Még meglehet oldani a tmpegenc el is ,és tökéletesen fog müködni utána ,de ahhoz meg sok szerencsét.Mire behozza a lementett gop rendszert a tmpeg addig kihullik az összes fogad.És még hátra van a gui ban való hiperlassu mozgás.Mig váltasz egy buttont addig eltelik két perc.
Elméletileg a Doitfastforyou és a reauthor nevű progik kölcsönös használata megoldaná a problémát.Már próbáltam,végigszenvedtem,de neeem egészen stimmelt az eredmény.Számítógépen vitte,asztalin nem.Azis ilyen vob cserélgetős hülyeség.bár ha már csak abba belegondolsz hogy a navigációs fileban a chapterek eleve I framehoz vannak kötve,és ha ujratömörgetsz egy filet,akkor szinte tuti biztos hogy nem oda fog esni.
Inkább dvdmaestroval kreáld ujra a menűt.Fél óra alatt meglehet csinálni.

vas. feb. 29, 2004 1:15

Hozzászólás 
A DVD2DVDR fullra megcsinálja a VOB-okat és ahhoz már nem kell hozzányúlni.

Koszi tokos, megpróbálom...

szomb. feb. 28, 2004 14:21
vas-tag

Hozzászólás 
Én leírásokban úgy olvastam (bár még ilyet nem csináltam), hogy DVD Maestro-val kell csinálni a CCE-s fájlból VOB-okat, és azzal lecserélni...

szomb. feb. 28, 2004 13:58

Hozzászólás 
----- Original Message -----
From: "Varga Tamás" <vatom@freemail.hu>
To: <list@dvd.lx.hu>
Sent: Saturday, February 28, 2004 8:22 AM
Subject: [dvd] Menüs DVD tömörítés CCE-vel

> -----------------------------------------------------------------
> Elindult Magyarország Legnagyobb Álláskereső Szolgáltatása:
> http://www.jobinfo.hu
> -------------------------------------------------------------HALI

Menü tömörítésére használd a NUMenu4u nevű progit ez is a CCE-t használja és
megmaradhat amenüd FULL ! is csak lényegesen kisebb méretű lesz jó
minőségben kockázódás mentesen

üdv : chris

----
> A segítségeteket szeretném kérni. Megesik, hogy áttömörítgetek néhány
filmet az írható médiára. Mostanában próbálom használni - a jobb minőség
érdekében - a CCE-t (a DVD2DVDR) segítségével. Szóval ez utóbbival leszedem
a már ISO-ba lerippelt anyagból a film fájlt, megfelelően áttömörítve a
kívánt hangokat és az összes feliratot megtartva a menünek elegnendő helyet
hagyva.
> Ezután DVDSHRINK, INSTANTCOPY vagy CLONEDVD segítségével leszedem a menüs
DVD-t minden tömörítés nélkül de csak a számomra fontos menüpontok
meghagyásával.
> Ez utóbbiból törlöm az alap film VOBokat és a heyükre másolom a CCE-vel
készülteket.
> A végén IFOUPDATE...
> Majd IFOEDIT get vts...
>
> és nem műkszik természetesen.
>
> Hol nem felirat vagy hang jön be, ha az elején a menüből választok, de van
amikor PLAY-re nyomva elindul(na) a lejátszás,de sajnos csak a menüből jut
ki a szerencsétlen, a film már nem indul el. Aztán mondjuk a
STOP,PLAY,REW,FW,MENU gombok variálásával mégis sikerül elindítani.
Olykor-olykor...
>
> Mégis mit csinálok rosszul?
>
> IFOUPDATE: 0.76
> CCE: 2.67
> DVD2DVDR: 1.8.1.
>
> Lehet, hogy segítene, ha a CCE-vel nem az alap ISO-ból, hanem a
tömörítetlenül de már leválogatva kiszedett anyagból dolgoznék?
> Én leginkább az IFOUPDATE-re gyanakszom. Van progi, ami ezt helyettesíti?
>
>
>
> --
> Üzenet a csoportnak: list@dvd.lx.hu
> Feliratkozás: subscribe@dvd.lx.hu
> Leiratkozás: unsubscribe@dvd.lx.hu
>
>
>
>
>
>

szomb. feb. 28, 2004 12:34

Hozzászólás 
A segítségeteket szeretném kérni. Megesik, hogy áttömörítgetek néhány filmet az írható médiára. Mostanában próbálom használni - a jobb minõség érdekében - a CCE-t (a DVD2DVDR) segítségével. Szóval ez utóbbival leszedem a már ISO-ba lerippelt anyagból a film fájlt, megfelelõen áttömörítve a kívánt hangokat és az összes feliratot megtartva a menünek elegnendõ helyet hagyva.
Ezután DVDSHRINK, INSTANTCOPY vagy CLONEDVD segítségével leszedem a menüs DVD-t minden tömörítés nélkül de csak a számomra fontos menüpontok meghagyásával.
Ez utóbbiból törlöm az alap film VOBokat és a heyükre másolom a CCE-vel készülteket.
A végén IFOUPDATE...
Majd IFOEDIT get vts...

és nem mûkszik természetesen.

Hol nem felirat vagy hang jön be, ha az elején a menübõl választok, de van amikor PLAY-re nyomva elindul(na) a lejátszás,de sajnos csak a menübõl jut ki a szerencsétlen, a film már nem indul el. Aztán mondjuk a STOP,PLAY,REW,FW,MENU gombok variálásával mégis sikerül elindítani. Olykor-olykor...

Mégis mit csinálok rosszul?

IFOUPDATE: 0.76
CCE: 2.67
DVD2DVDR: 1.8.1.

Lehet, hogy segítene, ha a CCE-vel nem az alap ISO-ból, hanem a tömörítetlenül de már leválogatva kiszedett anyagból dolgoznék?
Én leginkább az IFOUPDATE-re gyanakszom. Van progi, ami ezt helyettesíti?

szomb. feb. 28, 2004 8:21
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 25 hozzászólás ]