Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: hétf. jan. 13, 2025 18:11

Hozzászólás a témához  [ 4 hozzászólás ] 
Dvix, Xvid lejátszása TV-n legolcsóbban legegyszerübben!? 
Szerző Üzenet
vas-tag

Hozzászólás 
kome írta:
Amitől tartok egy kicsit hogy mire megszoknám hogy milyen jó dolog, elterjed egy új formátum amit nem eszik meg, a firmware frissítések meg, - mivel már van újabb modell - befejeződnek. Ha csak a Divx fejlődését nézzük ez elég reménytelenűl hangzik. Az átkonvertálgatás meg nálam szintén az "igen kényelmetlen" kategóriába tartozik. Amúgy azért a kiss-t írtam mert van ethernet kapcsolata és nem kell mindent kiirogatni lemezre.
Lehet hogy megpróbálok valahonnan olcsóbban hozzájutni!

Eeegen, értem én, de azért 100%-osan nem osztom a véleményed. Miért? Mert ugye, ha a fejlődés sohasem áll meg, mindig várnunk kéne a még és még újabb készülékek megjelenésére. Nekem van jópárszáz CD-m számomra kedves, jó műsorral telve. Ezek már nem változnak, sőt inkább "lefelé" kompatibilisek. Ezeket bármikor gond nélkül megnézhetem. És a megfelelő kodekek birtokában az újabb filmeket, műsorokat is el tudom készíteni a nekem (és a lejátszómnak) megfelelő formátumban. Ma már szinte minden film fellelhető DVD-n, az átkonvertálás max. 2 - 4 óra, különösebb beavatkozás nélkül. És biztosan jó a hálókapcsolat, meg a wincsiről lejátszás, de én jobban szeretem, ha a számomra fontos, "örökbecsű" alkotások maradandó formát öltenek pl. egy CD vagy DVD formájában :)
Olcsó lejátszók is kaphatók, mint Loomax, Elta, meg még ki tudja...Biztosan sokkal lejjebb fognak esni az árak pár hónap múlva. Igazad lehet, ha kivársz egy kicsit.

Üdv.

hétf. ápr. 12, 2004 21:28
Profil Privát üzenet küldése
vas-tag

Hozzászólás 
Hello RtgLaci!

Nem zárom ki az asztali Divx lejátszó megvételét. Előbb-utóbb úgy is ez lesz a vége. Amitől tartok egy kicsit hogy mire megszoknám hogy milyen jó dolog, elterjed egy új formátum amit nem eszik meg, a firmware frissítések meg, - mivel már van újabb modell - befejeződnek. Valahol olvastam hogy már van olyan Divx lejátszó amihez már mostantól nem lesz frissítés. Ez azért elég durva!!! Ha csak a Divx fejlődését nézzük ez elég reménytelenűl hangzik. Az átkonvertálgatás meg nálam szintén az "igen kényelmetlen" kategóriába tartozik. Amúgy azért a kiss-t írtam mert van ethernet kapcsolata és nem kell mindent kiirogatni lemezre.
Lehet hogy megpróbálok valahonnan olcsóbban hozzájutni!

Kö.

Köme

hétf. ápr. 12, 2004 19:57
vas-tag

Hozzászólás Re: Dvix, Xvid lejátszása TV-n legolcsóbban legegyszerübben!
kome írta:
Sziasztok!

Meguntam az aztali PC cincálását filmnézéskor. Egyelőre nem szeretnék beruházni Divx-es DVD-be. A legegyszerübb megoldást keresem a kép és hang átvitelére.

Amivel meg kell küzdeni:

Amivel meg kell küzdeni az az, hogy már kb. 37-en olvasták a leveled, de senki sem akar válaszolni. Miért? Azért, mert a legegyszerűbb és a legolcsóbb megoldást keresed, de kizárod az asztali MPG4-es lejátszó megvételét. El kell szomorítsalak, de az általad leírt körülmények figyelembe vételével mégiscsak az asztali lejátszó a nyertes. Nem feltétlenül kell mindjárt a KISS-ben gondolkodni, hiszen 30-50 ezer forint között is lehet igazán használható lejátszót kapni. Roppant nagy előnye, hogy csendes, közel van a TV-hez, távirányítható és gyakorlatilag minden video és audio formátumot kezel. Én hónapok óta nyúzok egy Yamada 6000-est és szinte csak jót mondhatok róla. Én ezt akkor 43 ezer Ft-ért vettem és bizony nem bántam meg. A TV-ből szoktam felvenni a nekünk tetsző filmeket, elkészítem DIVX-be 1200-1500 körüli bitrátával. Ebből kb. 3-4 db elfér egy olcsó mezei DVD-n és a minősége kifogástalan.
Te döntesz, ám szerintem bármiféle kábeles-erősítős-szétosztós megoldás anyagilag nem lenne olcsóbb, komfortját és szolgáltatásait tekintve (mert pl. ugye messze van a TV-től) meg sem közelíti az MPEG4 asztali játékost.
Üdv. : RtgLaci

hétf. ápr. 12, 2004 18:52
vas-tag

Hozzászólás Dvix, Xvid lejátszása TV-n legolcsóbban legegyszerübben!?
Sziasztok!

Meguntam az aztali PC cincálását filmnézéskor. Egyelőre nem szeretnék beruházni Divx-es DVD-be. A legegyszerübb megoldást keresem a kép és hang átvitelére.

Amivel meg kell küzdeni:

- Gép és a TV/Erölködő között kábel(ek) elfűzése.
(Falban van cső de az átmérője erős korlátokat szab) :(
- Legalább 15m a távolság :(
- 5.1 hang fontos!

Amim van:

Egyik végén:
PC
SB Live! hang
TV outos VGA
hálókártya
10/100 aljzat

Másik végén:
Decoderes Erölködő sokféle bemenettel
LG Flatron 72cm
10/100 aljzat
koax aljzat

A koax és az ethernet jelenleg be van húzva.

A kérdésem a következő:

Meg lehet oldani hogy átmenjen minden koaxon, aztán majd a TV/Erölködő kiválogatja hogy neki abból mi nell?

Ha nem, akkor a legegyszerűbb megoldás érdekel!
Jelentős az AUDIO/VIDEO minőségromlás ekkora távolságon?

Tudom hogy a legegyszerűbb megoldás a KISS DP-500 lenne ethernet kapcsolattal, de ha meg lehet oldani 100kHUF beruházás nélkül akkor miért ne?

köme

vas. ápr. 11, 2004 9:32
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 4 hozzászólás ]