|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 8 hozzászólás ] |
|
Szerző |
Üzenet |
arnd
gyémánt tag
|
Szerintem azért egy 5V os lehetőleg 80X80-as venti nem zajos és valószínűleg brutál teljesítményt el bír disszipálni ezzel a bordával (húzható mint állat a kártya).
arnd
|
szer. okt. 22, 2003 19:33 |
|
|
kazso
arany tag
|
A Zalman azt ajánlja, hogy jól szellőző házban érdemes csak használni a bordát. Viszont ha azt akarom, hogy jól szellőzzön a ház, akkor az plusz ventiket jelent, ergo még hangosabb lesz az egész gép, mintha csak egy venti lenne a videokártyán. A Sapphire kártyái is ugyanúgy melegszenek, ha nincs rendes szellőzés. Persze lehetne egy ventit a Zalman bordára is rakni (ezt is próbáltam), viszont ezzel ugyanott vagyok, mint ahonnan elindultam: ventillátoros hűtés.
|
szer. okt. 22, 2003 16:52 |
|
|
xlife
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 87 Tartózkodási hely: P3579, vagy P4988
|
Hát azért azon csodálkozom, amit kacso mesél. Nekem ilyen gondjaim nem voltak vele.
Kukkants ide ha tudsz:
http://www.sapphiretech.com/broschure/ult-dimension.pdf
http://www.sapphiretech.com/broschure/ult-dimension.pdf
Na akkor most ők nem tudják, hogy mit csinálnak, vagy mi cseszünk el valamit?
|
szer. okt. 22, 2003 8:38 |
|
|
sebtwentytwo
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 42 Tartózkodási hely: Budapest
|
Hello!
Ez érdekes... tényleg ilyen **** lenne? Azért elég bika hűtőbordák vannak rajta. Ráadásul még egy ventit is rá lehet turbózni.
Egyébként mindegy, ma meg akartam venni, de a boltban lebeszéltek, mivel garis még a kártyám, és az valószínűleg ugrana. Ebbe bele sem gondoltam. Azért a garit nem szeretném eljátszani, még csak 2 hónapos a kártyám.
Egy kis finom húzást mondjuk már kipróbáltam, 350/325-ön simán ment a dolog.
üdv: seb22
|
szer. okt. 22, 2003 0:46 |
|
|
kazso
arany tag
|
Én nem ajánlom ezt a hűtőt Radeon9700-ra. Nekem sima Radeon 9700 volt (nem pro) és arra raktam ilyen Zalman hűtőt. A bordák pár perc után már izzottak. A gyári frekit éppen csak tudta tartani a kártya (275/265). Minimális húzásra (2-3 MHz) is már hibákat produkált a kártya. Kb.2 órát hagytam így a kártyát, aztán megsajnáltam és visszaraktam az eredeti hűtőjét. Azzal 335/315-ön szépen ment
|
kedd okt. 21, 2003 15:41 |
|
|
sebtwentytwo
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 42 Tartózkodási hely: Budapest
|
Köszi xlife!
Asszem akkor beruházok. Hely szerintem lesz, ha sapphire oldalán is ajánlják, akkor remélhetőleg rá is tudom szerelni. A venti miért kell, hogy csavaros legyen? egyébként asszem az.
|
kedd okt. 21, 2003 12:08 |
|
|
xlife
ezüst tag
Csatlakozott: szer. márc. 24, 2004 13:43 Hozzászólások: 87 Tartózkodási hely: P3579, vagy P4988
|
Szia!
A Zalman VGA-hűtőt csak ajánlani tudom. Én kb. 1 éve cseréltem le az akkori 9100-on a gyenge ámde hangos gyári hűtőt erre. Két dologra kell figyelned.
1. Legyen az alaplapon annyi hely az AGP-oglalat körül, hogy elférjenek a nem kis méretű hűtőbordák.
2. A gyári hűtő csavarokkal legyen felfogatva.
Már csak azért is ajánlom nyugodt szívvel ezt a megoldást, mert ha elnézel a www.sapphiretech.com-ra, akkor láthatod, hogy már gyárilag is kapható 9700Pro Zalman-hűtővel, 9700Pro Ultimate Edition néven. Ha ők igen, akkor te miért ne?
A szerelés nem bonyolult, mert igen jó leírást adnak hozá, meg még egy gagyi csillagcsavarhúzót is. Ha megnézed a hardwareoc.hu-n, akkor ott (igaz a 9600Pro UE-t) a gyári Zalman-hűtős változatot húzták és különösebb gond nélkül. És a teljesen passzív fajtát, no venti no zaj!
Ja, működés közben ne fogdosd, mert melegedni ez is melegszik, de ugye ez a dolga!
Jó barkácsolást!
Ha elegánsabb akarsz lenni, akkor válaszd az UE sorozatot, nekem most egy 9600Pro UE vigyorog a gépben. Klassz!
|
kedd okt. 21, 2003 10:04 |
|
|
sebtwentytwo
ezüst tag
|
Hi arcok!
Van egy Sapphire Radeon 9700Pro VGA kártyám, ehhez szeretnék venni egy fent említett hűtőt. A kérdés az, hogy kompatibilis-é az én kártyámmal? Elvileg Radeon 9xxx és GF4 sorozathoz tervezték, csak nem tudom, a Sapphire-ra is fel tudom-e tenni.
Egyébként azért vennék rá egy ilyet, mert elég forró alapból a kártyám, a gyári hűtés nem a legizmosabb rajta. (Ritkán olyan problémám van, hogy indításnál szét van esve a kép, de egy reboot után minden ok. Szerintem ez lehet VGA hűtés probléma nem?)
Szerintetek megéri lecserélni erre?
Szóval ha van valakinek ilyen, megoszthatná velem a tapasztalatait: Mekkora teljesítményű, húzás esetén is megfelelő-e, szerelés, stb.
Egyébként jelemleg két típust látok, asszem csak annyi a különbség, hogy az egyikre lehet ventit is tenni. Javítsatok ki, ha nem így van. (Gondolom a ventis verziónak már lehet egy kis húzást adagolni.)
Természetesen ha valaki más alternatív megoldást tud, arra is nyitott vagyok. A héten szándékozom megvenni a vasat.
Köszi.
|
hétf. okt. 20, 2003 14:04 |
|
|
|
Oldal: 1 / 1
|
[ 8 hozzászólás ] |
|