Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: csüt. nov. 14, 2024 17:01

Hozzászólás a témához  [ 2652 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 54  Következő
Számítástechnikai rémtörténetek 
Szerző Üzenet
gyémánt tag

Hozzászólás 
5 perce történt:

eset 1:
Üzletkötő jön, hogy nem kapja meg a leveleit! No mondom az baj, gyorsan ránézek weben. Ott volt a levele... No mondom akkor a gépe hülyült meg biztos... Outlook Express fut, semmi gond vele. Rányomok küldés/fogadásra email meg is jön rendesen.
üzletkötő: jaaa ezt nem tudtam, hogy így kell...
(kb fél éve használja a gépet... )

eset 2:
ügyintéző (szőke nő;) ) szól, hogy bedöglött a monitor, tök sötét a kép...
Kérdezem be van kapcsolva? Mondja igen, de narancssárgán világít rajta az a kis izé. Na mondom akkor vga hiba lesz vagy hasonló, mert monitor standbyban van. Felmegyek és 10 méterről megjavítottam a gépet... Szóltam neki, hogy talán be kellene kapcsolni... :)
ő már vagy 3 éve dolgozik itt... :)

csüt. júl. 08, 2004 9:57
Profil Privát üzenet küldése
platina tag

Hozzászólás 
HP Deskjet 845C tintaköpködő. Működött valamikor. Csak kellet bekőle a patron. K. 2 hónapja adtam valakinek nagynagy sürgősséggel. Egy hónapja lepróbáltam a nyomítót, bekapcsra reagál, nyomtatófedél nyitásra kiadja a festékkazettatartót, tehát elvileg rendben.

Egy hete megjöttek az igényelt festékpatronok, HPDJ 695C-met odaadom a srácnak, a 845C-t elhozom tőle - jó lesz az nekem :wink: - , na majd ebbe is tintapatron, feltelepítés, aztán ezt használom.
SE KÉP SE HANG

Mi a franc lehet? Kölcsöntáp, azzal műx, telepítés, próbanyomtatás minden frankó. Ma szétszedtem a tápot, és mit látok:
- szigetelőlakk porának tömkelege, két darab leégett picike transzformátor, baromi nagy vörös ROZSDAFOLT a tápegység aljában.

Tanulság: Aki a virágot szereti rossz ember nem lehet. Ő szereti a virágokat. Locsolja is őket rendesen. A táp is virág, azt is locsolta.
A táp meg lassan felszívta a vizet rozsdásodás -> rövidzár.

A táp 13 rugó, de a HP-nál nem kapható, mert hiánycikk. :oops: :evil: :oops: :evil:

szer. júl. 07, 2004 17:15
platina tag

Hozzászólás 
EG0 írta:
Zsivaagoo írta:
- Intel 865GE chipset
- szokásos "MINŐSÉGŰ" "Intel Extreme Graphics". Ó, hogy be ne barnuljon az alsógatyám. :twisted:

Na ja, 865G chipset márcsak ilyen, nincs rajta AGP. Kivéve az én ASrock-omon.

Mi a bajod az Extreme Graphics-al? Nekem úgy tűnik 17" LCD-n elég szép a képe (845G I.E.G.-nek, de a 865-ös I.E.G. II sem rossz). Irodába minek is külön VGA kártya? (Meg persze 2600-os Celeron, de mind1.)

Emberem!!!! Az alaplapon kell az AGP portnak lenni, nem a csipszeten.
Nem az irodások miatt hiányoltam a dolgokat, hanem magam miatt.
Elvileg egy két processzorgenerációval fejletteb gép(kupaccal) találkoztam, gyakorlatilag pedig egy nagy határ ganajjal.

GOD-GOD: A CPQ Deskpro EP C466/4A/5/32 és egyéb régi szutykok ügyében nyugodtan fordulj hozzám. Sikerült a múlt héten Intel Inf drivert letölteni hozzá Win95-höz :!:

szer. júl. 07, 2004 9:29
arany tag

Hozzászólás 
Dester írta:
HP rulez... akkor már inkább hegesztették volna össze az egészet... :evil: Akkor ezekszerint nemcsak a fényképezőgépkészítéshez, hanem egy gép összerakásához sem értenek :roll: :roll:

Ha most mesélni kezdenék a HP CD-írókról... Azok is nagyon tudnak.. :twisted:

szer. júl. 07, 2004 6:45
arany tag

Hozzászólás 
Hi!

Ha már 1x H(ülye)P(araszt) (már aki megveszi), akkor jöjjenek az én eseteim:

-Eladtam 1 cégnek 4 db Compaq EVO N1020v laptopot. Ez eleddig szép és jó, csakhogy kb. 1 hónap késleltetéssel csunyizták össze magukat benne a winyók. Mind1ikben cserélve lettek 1 kivételével, de remélem, hogy annak nem lesz semmi baja, mert valahol elhagytam a garpapírját :cry: !!!

-1ik haverom vett a VakarékBanktól 1 használt cpq deskpro-t 466-os celeronggyal. Azt ne tudjátok meg, hogy mennyi időbe tellett, mire sikerált rendesen elindítani, ugyanis minden frankó addig, amíg a hálókártyáját nem akarom telepíteni. Mikor ennek nekiállnék, 1xűen megbangul a gépállat, a ringyóz nekiáll tüzijáték-szerűen kékhalállokat dobálni, meg még pár hasonló nyalánkság! Na, rossz a kártya! 3Com ki, SMC be... Ugyanaz. Végigrakom mind1ik slotot, ugyanaz. Kurnyád! Tesztgépbe 3Com be. Műx. SMC be. Műx. Másik tesztgép, ua. 3Com vissza. Elkezd kékülni a képernyő & a fejem. SMC. Ua. Márkajelzés nélküli médincsájna bullshit. 1x megy, 1x kék. A végén minden hálókártyát kipróbáltam, ami szerény hajlékomban fellelhető volt (14 db!!!), minek eredménye képpen kiderült, hogy 1ikkel sem akar menni!!! (Persze nem ma jöttem a falvédőről, mindez 1 frissen húzott ringyózzal!!!) A végén megtárgyaltam a haverommal, hogy tulajdonképpen neki nem is kell azon a gépen hálózat... :twisted:

Más:
Acer Aspire 1703ESM laptop. Aki nem tudja, annak örömmel elmondom, hogy 10 kiló, 17"-es TFT, 3.5-es HDD, nV 5600 GO, 1 GB DDR, 112 gombos billentyűzet, meg úgy minden, mi szem-szájnak zingervarrógép. Nagy nehezen kicserélték benne a DVD-írót garban (csak 5x kellett odavinnem...), erre 1 héttel később szól a mérnökgyerek: Maga alá csinált a TFT...! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!

Szép szívást mind1kinek, csak ne nekem!

GOD-GOD

kedd júl. 06, 2004 19:45
platina tag

Hozzászólás 
A "régi szép idők" kísértenek.

Amikor a Compaq úgy gondolta, hogy PC-knél már baromság a Diagnosztikai Partíciót erőltetni, akkor az IBM és a HP is lehajolt az "értékes holmiért", felvette, leporolta és elkezdte alkalmazni. HOPPÉ HOPPÉ :!: :!: :!: :!: :twisted:

Ezekkel a baromságokkal találkoztam 2000-2001-ben mind HP, mind - URAM IRGALMAZZ - IBM Netvista gépeknél. :evil:

Ezek az IBM Netvisták aztán (Celeron 566-666 proci, 64 MB RAM) két év alatt sorban elkezdtek megdögleni. Memória hiba miatt. Hol a RAM ment gallyra, hol a chipset-ből az északi híd. :roll:

kedd júl. 06, 2004 16:36
arany tag

Hozzászólás 
Zsivaagoo írta:
- Intel 865GE chipset
- szokásos "MINÕSÉGÛ" "Intel Extreme Graphics". Ó, hogy be ne barnuljon az alsógatyám. :twisted:

Na ja, 865G chipset márcsak ilyen, nincs rajta AGP. Kivéve az én ASrock-omon.

Mi a bajod az Extreme Graphics-al? Nekem úgy tûnik 17" LCD-n elég szép a képe (845G I.E.G.-nek, de a 865-ös I.E.G. II sem rossz). Irodába minek is külön VGA kártya? (Meg persze 2600-os Celeron, de mind1.)

kedd júl. 06, 2004 16:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
HP rulez... akkor már inkább hegesztették volna össze az egészet... :evil: Akkor ezekszerint nemcsak a fényképezőgépkészítéshez, hanem egy gép összerakásához sem értenek :roll: :roll: Mire jó ez... :cry:

Anno az IBM 486-osokból is 2 óra volt, mire ki tudtuk operálni a vinyót. Jó látni, hogy a régi szép idők nem tűntek el nyomtalanul... :?

kedd júl. 06, 2004 14:25
arany tag

Hozzászólás 
Hasonló gondot én az IBM Netvistáknál tapasztaltam, ott sem egyszerű a Windows-t újratelepíteni... :D

kedd júl. 06, 2004 13:18
platina tag

Hozzászólás 
Jönnek a céghez a vadonatúj "HP Compaq Business Desktop PC"-k. Alapkivitelben :
- 2600 MHz Celerongy; Intel 865GE chipset
- 256 MB DDR SDRAM; 40 GB UATA HDD (Seagate)
- CD-ROM

Kifogásaim:
- nincs alaplapi AGP csatlakozó, csak a HŰLT HELYE :!:
- a szerelés minősége egy "nagy határ katasztrófa" :!:
- spéci, HP-Compaq kivitelezésű és tervezésű processzorhűtő rögzítés, azaz a hűtő négy helyen, betonkeményen hozzá van csavarozva a házhoz. :evil: HOGY A RÁKBA LEHET MAJD PROCIT CSERÉLNI, VAGY ALAPLAPOT, ha netán szükség lesz ilyesmi tevékenységre :?:
- a szalagkábelek alig zsúfolhatók be a házba, tán a HP-nál a mérnökök még nem hallottak "csőkábelről" :?:
- szokásos "MINŐSÉGŰ" "Intel Extreme Graphics". Ó, hogy be ne barnuljon az alsógatyám. :twisted:

Win98-at lenne muszáj rátelepíteni, mert ahova szánom bizonyos progik se WinXP-vel, se Win2000-rel nem mennek.
Partícionálok, formattálok, Win98SE telepítőkészletet felmásolom. Telepítés indul. Minden gond nélkül eljutok odáig, hogy a win98 felismerje a hardvereszközöket. Ezután fagyás. 15-20-szor. Vörös a fejem. KURNYA :oops: :evil: :oops: :evil:

Win2000-et Norton Ghost imagefile-ból felhúzok, előzetes szép terveimnek lőttek.

A gépen a felirat: "Designed for Microsoft Windows XP"

kedd júl. 06, 2004 10:03
gyémánt tag

Hozzászólás 
Sőt, még dobni is lehet... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

hétf. júl. 05, 2004 11:56
arany tag

Hozzászólás 
GOD-GOD írta:
Üdv!

...

Az 1ik cégnél nem építhettem ki a hálót, mivel "nem lopom én a pénzt" volt a válasz az 50k-s teljes költségvetési igényemre az ügyvezetőtől. Helyette az alkalmazottak munkaidejük felében mágneslemezekkel cipelték 1ik gépről a másikra az adatokat!
...

Tisztelettel:
GOD-GOD

Viszont képzeld el, milyen egyszerű megduplázni az adatátviteli sebességet! sétálás helyett futnak a flopival! :lol:

hétf. júl. 05, 2004 11:43
Hozzászólás 
GOD-GOD írta:
VFX: Pacikislány álmát! SZORZOK VELE!!!! :) :lol: :twisted: :wink: :idea:

Meg a bábolnai tenyészcsődör fődarabját... szorozni Peru össz. nemzeti államadóságával kell... :lol: :wink:

hétf. júl. 05, 2004 8:49
arany tag

Hozzászólás 
VFX: Pacikislány álmát! SZORZOK VELE!!!! :) :lol: :twisted: :wink: :idea:
Zsivi: Miért? Tedd a szíved helyére a kezedet és merd nyugodtan azt mondani, hogy nem tennéd meg, ha lehetőséged volna rá!!!
Különben is! Ez a 2x2 fura egy dolog! Attól függ, hogy venni akarok, vagy eladni. Ha venni, akkor 2x2=3; ha eladni, akkor 2x2 legalább 5 :!: :!: :!:

Tisztelettel:
GOD-GOD

hétf. júl. 05, 2004 1:46
Hozzászólás 
Zsivaagoo írta:
GOD-GOD írta:
Üdv!

Költséghatékonyság:

Az 1ik cégnél nem építhettem ki a hálót, mivel "nem lopom én a pénzt" volt a válasz az 50k-s teljes költségvetési igényemre az ügyvezetőtől. Helyette az alkalmazottak munkaidejük felében mágneslemezekkel cipelték 1ik gépről a másikra az adatokat!
Most végre (2 év után!) jóváhagyták a költségvetési igényemet a hálóépítésre...! (Érdekes, de ez a 2 év a számlámon is érezhető lesz...!)

Tisztelettel:
GOD-GOD

2x2=4 ? :mrgreen:

Szerintem jobban jár, ha az "idő pénz" elve alapján a számlához hozzá csapja az aktuális dátumot... ...
:D

pén. júl. 02, 2004 18:53
platina tag

Hozzászólás 
GOD-GOD írta:
Üdv!

Költséghatékonyság:

Most végre (2 év után!) jóváhagyták a költségvetési igényemet a hálóépítésre...! (Érdekes, de ez a 2 év a számlámon is érezhető lesz...!)

Tisztelettel:
GOD-GOD

2x2=4 ? :mrgreen:

pén. júl. 02, 2004 12:38
arany tag

Hozzászólás 
Üdv!

Költséghatékonyság:

Tisztelettel:
GOD-GOD

pén. júl. 02, 2004 5:37
platina tag

Hozzászólás 
A fentebb említett svéd multiról annyit,h hírlevélben írták (amit csak a főnök olvashat, mert neki van csak nete), h telepíthető a L Notes xx verziója. Ja igen, de Mo-n még a sokkal régebbi sincs meg jogtisztán...

csüt. júl. 01, 2004 15:14
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
platina tag

Hozzászólás 
Repeta írta:
Saját esetek:

3) Svéd multi, de olyan smucigok,h nem akartak mailszervert venni magyarországra, ezért MINDEN levél kiment svédországba, egy marha keskeny vonalon. A vezetőség parancsba adta ki,h ha vki levelet küld át a másiknak, telefonáljon rá,h +kapta-e. Mindezt a 21. században...
Mindent a költségcsökkentésért!!!

ABN AMRO (M.o.) 1997 dettó: leszerelték a Lótusz Nócc szervereket a megyei igazgatóságokról. Maradt kettő Pöstöny. Csodálkoztak, amikor meg megborult az egész.

Hja kérem, amikor hozzáértők döntenek valamiről..... :mrgreen:

csüt. júl. 01, 2004 13:51
platina tag

Hozzászólás 
Saját esetek:

1) Hugi játszani akar. Én mondom neki,h ne rakjon fel semmilyen programot, amíg nem vagyok otthon, mert nem ért hozzá.
Hazajövök, mondja,h felrakta, sőt már le is törölte őket, és nem, lett semmi baj. Igen ám, csak nem uninstallálta, hanem csak simán törölte...

2) Ismerős leányzó hívott,h nem megy a vindóz. Elsőre szörnyen elvitt, a telefonban olyanokat mondott,h a vincsire kezdtem gyanakodni. Valójában csak a vindóz rejtett file-jait törölte le, mert zavarták őt. Mondjuk én állítottam be neki,h látszanak a rejtett file-ok...

3) Svéd multi, de olyan smucigok,h nem akartak mailszervert venni magyarországra, ezért MINDEN levél kiment svédországba, egy marha keskeny vonalon. A vezetőség parancsba adta ki,h ha vki levelet küld át a másiknak, telefonáljon rá,h +kapta-e. Mindezt a 21. században...
Mindent a költségcsökkentésért!!!

csüt. júl. 01, 2004 13:15
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Barmok vagytok!
Nekem bejött az isteni szikra és tudom a megoldást!
Beeeee!
Nem a tápegység éegett, hanem a szomszédos ház!
Hülye állatok meg nem vették észre, hogy néhányan oltogatják is közben!
(Egyébként szvsz a tápban levő por égett el...)

Csá!
GOD-GOD

csüt. júl. 01, 2004 11:18
platina tag

Hozzászólás 
A mikrohullámú sütőnek meg azóta paranoid skizofrén megnyilvánuláai vannak. :lol: :lol:

csüt. júl. 01, 2004 10:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
Te, nem a kajád égett oda egész véletlen? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

szer. jún. 30, 2004 23:46
ezüst tag

Hozzászólás 
Na ha má ennyi van, akkor én is írok egyet (hála a magasságosnak csak egyszer szívtam).

Szóval '00 v. '01-ben történt, mikor is egy szép nyári napon éppen a gépem előtt ültem, és játszottam már valamivel. (Foggalmam sincs mivel annyira nem jó a memóriám) Szép nyugodtam lőttem az ellent, és egyszer csak valami furcsa szagra lettem figyelmes. Oké játszottam tovább, csakhogy a szag egyre jobban erősödött! Ekkor már a vadász (én) kezd gyanakodni. Oké játszom tovább... Ekkor már valami sistergés is eljutott hiperaktív érzékszrveimhez. Rá egy 10-15mp-re érdekes alakú füst is társult a szag és a hang mellé. Na ez volt az, mikor beindultak szinapszisaim, kipattantam az ülésből, és kitéptem a konnektorból a dugaszt.

Ekkor rezdülésmentesen megálltam a gép előtt. Kis idő elteltével, földbegyökerezett lábaim mozgásnak indultak, és fel-alá kezdtem járkálni. Ekkor tiszta ideg voltam, és nem tudtam, hogy be merjem-e kapcsolni a gépet... Kis ideig vártam, utána kimentem a konyhába, hogy majd eszem valamit. Mikor hozzányúltam a kajához, furcsa undor fogott el és letettem. Visszamentem a tragédia színhelyére, és nagy levegőt véve visszadugtam a konnektort a helyére, és remegő kézzel a bekapcs gomb felé vonszoltam ujjamat.

És csodák csodálya, a gép beindult... Ekkor mint a villám fogtam és kikapcsoltam a gépet, nehogy megint lássam a vég füstjét. Ezt kb. fél órán keresztül csináltam.

Pár óra múlva hazajött apám. Bement a szobába, és az első kérdése ez volt: Mi ez a szag?
Válasz: Kis baj volt ma a géppel.
Kérdés: És mi?
Válasz: Játék közben el kezdett füstölni a táp.

Ekkor odament a géphez, és bekapcsolta. Csodák-csodálya a gép minden probléma nélkül műxött. Apám leült, hogy majd játszik vele egy kicsit.

Jó pár perc telt el idegesen, nehogy a gépem elszálljon az örök Megabájtmezőkre. A hosszú várakozás után felpattantam szobámból, és lementem. Apám lent ült, és boldogan játszott a géppel.

Na mondom Elég kemény ez a kis Accorp táp. Füstöl szaglik sistereg stb..., és még mindig működik. A gép azóta a tesómékat boldogítja (kb. fél éve), és a tápegység még mindig működik...

szer. jún. 30, 2004 21:44
arany tag

Hozzászólás 
Tudod nagyon vicces, de ez van. Amit a boltokban kirakva látsz házakat, azoknak a többsége nagykerben nettó 6000 körül van tápostul. Namármost mire megveheted az ilyen helyeken, addigra lesz belőle bruttó 12-13, "Mer' van benne frankó táp is, néccázas!" Ezek után nem csodálkoztam, amikor beajánlották nekem a Ramirisben a kedvenc nagykeremből az alaplapot, a nagyker bruttó másfélszereséért...! Az volt a vicc, hogy frankósan láttam az árlistán a logót, és szóltam is, hogy 2 osztással lejjebb van a DFI... Nem kapcsolt az eladó...
Pont olyan, mint amikor az utca embere megken valakit a CHS-ben csak azért, hogy ott vásárolhasson, de addig nem jut el, hogy a kenőpénzen elbukta a hasznot mondjuk egy depón megnézzük, hol olcsóhoz képest.

Vagy pl. a memória! Szakadjak meg, de szintén láttam egy ismerős arcot az egyik boltban! Hát ecsém, még a nyomda nevét is tudom, ahol a dobozokat csináltatták a "párban tesztelt, speciális igényeknek megfelelő" RAM-oknak... Nem fogod elhinni, még pár kínai írásjelet is nyomattak rá! (Milyen jó, hogy a Zasszony néha futárnak használ a nyomdába!) Ezek után a megfelelően naív vevő még kisregényeket is hallhat a boltostól, hogy mennyire speckó cuccuk van...!

Persze azért a prímet még mindig a "fair haver vagyok" típusú alakok viszik! Bepalizzák az emberkéket, hogy milyen frankó, jutányos áron kapható cumóm van frankós garival, majd amikor megsült, akkor kiderül, hogy beborul, nincs gari! Szerintem minden rutinosabb hwesnek van otthon olyan cucca, amiről tudja, hogy 1-2 hétig még életet tud bele lehelni, aztán végleg nyekk, de nem árulja orrba-szájba... (Én sem szívesen számlázok tovább, ha nem muszáj, de garlevelet adok minden esetben. Nem azért, mert az nekem kurtajó, csak azért, mert így tartom helyesnek... Aztán izélje meg a nagyker a garos áruját, max. rámegy egy kis időm...!)

Na asszem eleget rinyáltam!

Tisztelettel:
GOD-GOD

csüt. jún. 24, 2004 0:27
gyémánt tag

Hozzászólás 
kapaszkodni..:)

bemegyk egyik boltba..:
egy logitech mx500vagy mx510et szeretnék mennyiért tudnak hozni..

eladó: az meg mi?
én: egér....
eladó előszed egy pilot mouset...
én már majdnem a hajam kezdem el tépni...mondom nézze meg árlistán...nézi a boltit(infarktus határán voltam komolyan) mondom neki talán v.mi ramiris chs vagy hasonló..???

oks majd ír/telefonál...
logitech mx500 18e ft...hűűha

jah tápot is kérdeztem de csak codegen volt meg mercury...ezek után elgondolkoztam biztos az user a hülye aki **** tápot vesz?
vagy az eladó aki NEM HAJLANDÓ mást hozni, mondván csak ez van! :shock:

ja és a szervizes ipse volt..vagyis hogy azt is az műveli..:D nemadnám oda a gépet neki az 100...mondjuk senkinek nem de ez más tészta

szer. jún. 23, 2004 23:10
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ámen! :lol: :lol: :lol:

szer. jún. 23, 2004 20:56
platina tag

Hozzászólás 
Zsivaagoo írta:
Egy Tomato V693-as :D alaplappal esett meg a dolog. (Tudom, gagyi, de vagy két évvel ezelőtt a cégnél "hullott" alkatrészekből raktam össze a cimbimnek munkagépet, hogy legyen mivel dolgoznia a munkahelyén. Ugyanott dolgozunk. :lol: )
Felállás következő volt: 466-os Celeroncs, Compaqokól kihullott 32 Megás RAMok, "talált" Riva TNT2 M64 32M VGA kártya, "talált" SB Vibra ISA-s hangkártya, "talált" 7 Gigás Quantum LCT15-ös vinyó, "talált" 8x-os CD-ROM, stb.
A gép ment szépen egy évig, akkor tudtam a srácnak procit cserélni 700-as Celeronra. Kénytelen voltam a régi hűtőt használni (mert elég alacsony hűtő kellett a régi AT-s házba), különben is az újakat addigra már elhasználtam a "lépcsőzetes korszerűsítésben". (815EP chipes Compaqból 1100 MHz-s Coppermine Celi ki, 1300-as Tua Celi be. 810E chipes Cpq-ból 700-as celi ki, 1100-as celi be. Tomatoból 466-os celeroncs ki, 700-as celi be.)

Kb. egy hónapja a srác "hulladékból épített" vállalati(!) :twisted: gépe bemondta az unalmast. Meghalt a proci vagy az alaplap! :cry:

Ma lepróbáltam egy Cpq-ban a procit, se kép, se hang. Morfondíroztam, és eszembe jutott, hogy amikor a 700-as celit kivettem a Tomatoból, olyan feles módon volt szétkenődve rajta a szilikon. A gagyi CPU hűtő leszorító rugója baromi gyenge volt, féloldalasra állt be a hűtő, a proci kb. egy év alatt megsült. DE ADDIG BÍÍÍÍRTAAAAAA! :twisted:

lEHET HOGY AKKOR MOST VAN EGY MŰKÖDŐKÉPES Tomato V693-as lapom ? :P

VAN!!!!!! :lol:

Fejlemények:
- hazavittem a lapot
- kerítettem egy 466-os celeroncsot
- felpakoltam ezüstpasztával egy gány hűtőt (kondik miatt csak ez fért a procira)
- bele egy Ati Rage Pro kártyát
- + "maradék" 128 MB SDRAM-ot

ÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉSSSSS: 98SE-vel MŰXIK a "Drága" :lol:

szer. jún. 23, 2004 17:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
stol írta:
stifler írta:
Ez az óvodás dolog ez tényleg hallatlan pofátlanság.
2,4 cerka gép 1 m-ért??!! Ezen valamelyik jólöltözött nyakkendős megint oltárit kaszált...
De az hogy mi az istennek nekik, azt senkisem firtatja.Amikor én voltam ovis nem számítógép, de asszem még tv sem volt ott, még is itt vagyok.
Ahelyett hogy mindenki felesleges hülyeségekkel foglalkozik, inkább annak a tökét kéne megszorongatni aki ezt intézte.
'Kakaó biztos klavet'...beszarás.
Inkább s*ggfejmentes világra törekedjünk.

ámen

A kakaóbiztos klaviatúra szerintem a 8k HUF-os szilikon bill. lesz.

http://www.depo.hu/?page_number=6&id=12 ... =1&csid=81

6900kisker ár...gondold el mennyiért kapnák a nagytételt...3000?:D számlán meg 40e ér adják el...

kedd jún. 22, 2004 18:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
stifler írta:
2,4 cerka gép 1 m-ért??!! Ezen valamelyik jólöltözött nyakkendős megint oltárit kaszált...
De az hogy mi az istennek nekik, azt senkisem firtatja.Amikor én voltam ovis nem számítógép, de asszem még tv sem volt ott, még is itt vagyok.
Ahelyett hogy mindenki felesleges hülyeségekkel foglalkozik, inkább annak a tökét kéne megszorongatni aki ezt intézte.

ámen

A kakaóbiztos klaviatúra szerintem a 8k HUF-os szilikon bill. lesz.

hétf. jún. 21, 2004 9:07
Profil Privát üzenet küldése Honlap
ezüst tag

Hozzászólás 

ámen

hétf. jún. 21, 2004 9:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
szeretném a figyelmébe ajánlani mindenkinek, így talán elkerülhetőek a félreértések..az alábbi bejelentőlap használatával:

Probléma bejelentő lap
--------------------------------

Gond van a géppel.

Írja le a problémát!

2. Most írja le PONTOSAN a problémát, mindenféle
fölösleges kiegészítő megjegyzés nélkül.

3. Erőteljesen törje a fejét, hol van a kutya elásva.

4. a) Mennyire súlyos a probléma?
- életbe vágó
- kifejezetten súlyos
- elképesztően súlyos
- hihetetlenül fontos

4. b) Mennyire fontos a probléma valójában?
- nem fontos
- nem fontos
- nem fontos
- ráér holnapig

5. A probléma jellege:
- megállt
- nem megy
- lefagyott
- olyan izé
- fura szaga van

6. A számítógép be van dugva a konnektorba?
- igen
- nem
- nem tudom

6. A számítógép be van kapcsolva?
- igen
- nem
- nem tudom

8. Megpróbálta saját maga megoldani a problémát?
- persze!
- nem
- tényleg nem!

9. Rosszabb lett ennek következtében?
- igen
- nem
- nem tudom

10. Megpróbált segíteni megoldani a problémát egy
olyan kolléga, "aki mindent tud a számítógépről"?
- igen
- nem
- nem tudom

11. Rosszabb lett ennek következtében?
- igen
- nem
- nem tudom

12. Elolvasta a kézikönyvet?
- igen
- nem
- nem tudom

13. Legyen őszinte! Tényleg elolvasta a kézikönyvet?
- talán
- nem

14. Ha elolvasta a kézikönyvet, értette?
- nem
- igen

15. Ha igen, akkor magyarázza el, hogy miért nem tudta
maga megoldani a problémát!

16. Mit csinált a számítógéppel, amikor a probléma
fellépett?

17. Ha azt válaszolta, hogy "semmit", akkor magyarázza
el, hogy miért volt bekapcsolva a számítógép!

18. Biztos, hogy nem csak bebeszéli a problémát
magának?
- nem
- talán

19. A VCR-jén az óra villogó 12:00-t mutat?
- igen
- nem

20. Ha igen, akkor mit jelent a VCR?

21. Megvan önnek a "Számítógép használata hülyéknek"
című könyv?
- igen
- nem

22. Van egy semleges tanúja a problémára?
- igen
- nem

23. Van valamilyen elektromos készüléke, ami működik?
- nincs
- nem tudom

24. Van valaki, akire rákenheti a problémát?
- igen
- persze

25. Mért egy erőteljes ütést a számítógép házára?
- igen
- nem

26. Milyen színű a haja?
- szőke
- nem tudom

vas. jún. 20, 2004 18:05
arany tag

Hozzászólás 
"Egymilliós számítógépek az óvodásoknak?"
Ez tényleg komoly? Ezek még az ABC-sem ismerik! A számokról nem is beszélve. :evil:
Elképzelem, ahogy az LCD képernyőjét nyomogatják, és ha rájönnek az izére mert olyan szépen hullámzik... Esetleg kanállal (lehet az műanyag is) piszkálják. Így elég gyorsan szaporodnak a pixel hibák. Inkább a közlekedésre, az illemre, köszönésre egyéb normális dolgokra kellene tanitani őket. Ha le akarják a gyerekeket foglalni arra egy video is elég, és az nem 1 milla. Bár több ismerősöm betiltotta a gyerekeknek a Tom & Jerry és társainak nézését, nem véletlenül. Egyik kollégámat a fia (5-6 évesen) a gitárjával ütötte fejbe, mert azt a rajzfilmben látta és milyen mokás. Ez egyébként nem újkeletű dolog. Japánban már rég óta van az ovikban, de nem PC! hanem inkább a PSX-hez hasonló gépek.

Az azért érdekelne milyen programok mennének a gépen. Word-öt esetleg Excel-t oktatnak az oviban? Az MS fertőzést nem lehet elég korán elkezdeni.

vas. jún. 20, 2004 14:38
arany tag

Hozzászólás 
A (f)ingatlanirodások újabb rémségei:

Mivel nem tudtak jogtiszta ringyózt adni, UGYANIS NEM VOLT NEKIK(!!!), közöltem, hogy a gépet "szűzen" viszem ki.
Reakció: kiszállítás után 2 órával telefonon közölték, hogy: "S. Z. A. R. A GÉP, MERT NEM INDUL EL RAJTA A VINDÓZ!"

Mivel eddig minden alkalommal valamilyen arra tökéletesen alkalmatlan eszközzel (pl. körömreszelő) szétszedték a gépet, ezért most összeszegecseltem.
Reakció: "Eddig mi még soha nem szedtük szét egyik gépet sem, de honnan vette a bátorságot ahoz, hogy összeszögecsezze, így nem tudunk belenézni!"

Mellesleg dolgozik ott egy srác, aki állítólag informatikus. Az ő szaktudásáról csak annyit, hogy megpróbálta bebootolni az xp-t egy floppyról, s ebben a tevékenységében még az sem zavarta, hogy a winyó annyira új a gépben, hogy még soha nem volt formatálva! (Az, hogy nem tudott a diplomájával hálózati meghajtót létrehozni, már nem is meglepő ezek után...)

A gépeket már régóta lepassozott brióssal viszem ki, mert képesek úgy összeizélni, hogy a gép el sem indul... most kifejezetten reklamáltak, hogy nem lehet állogatni semmit...

Mivel jeleztem, hogy ott az elektromos hálózattal probléma van és nem ártana beszerezniük egy szünetmentest, kis kézi 1000 forintos multiméterrel "bemérték" a hálózatot, s kiderítették, hogy annak semmi baja...! Amikor felvetettem, hogy bocsi, de van elektromos végzettségem is, és ezt minimum lakatfogóval illene mérni, akkor én voltam az akadékoskodó balfék... (Egyébként ezt a műveletet 24 órán keresztül hálózati feszültséganalizátor nevezetű kütyüvel illik végezni...!)

Na ennyit az egészről, azt hiszem, hogy rövid időn belül nagyon sok gépet kell majd oda megvenniük...!

Az irántuk érzett tisztelet legcsekélyebb jele nélkül:
GOD-GOD

szomb. jún. 19, 2004 17:49
gyémánt tag

Hozzászólás 
Stol a szűrőre már volt itt példa...asszem ezen az oldalon látszik is:D

csüt. jún. 17, 2004 18:02
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hi!

Hogy azé én se maradjak le!

Forrás:
http://pcforum.hu/hirek/?qnid=8491&ri=rss

Egymilliós számítógépek az óvodásoknak?

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) darabonként egy millió forintot fizet azokért a számítógépekért, amiket a tárca Brunszvik Teréz óvodai számítógépes program című pályázatán 269 kistelepülés óvodája nyert összesen 300 millió forint értékben.

A csúcskategóriásnak nem nevezhető számítógépek a következőket tartalmazzák: 2,4 GHz-es Celeron processzor, 256 MB memória, 40 GB-os merevlemez, CD-meghajtó, Windows XP Home operációs rendszer. Mátrai Ilona, az IHM munkatársa szerint a gépek azért kerülnek legalább kétszer háromszor többe, mint, ha azt bármelyik üzletben vásárolnák meg, mert a rendszert teljesen zárt műanyag ház védi, a gépek "kakaóbiztos" billentyűzettel, gyermekekhez igazodó egérrel és alacsony sugárzású LCD monitorokkal rendelkeznek. A nyertes cég ezen fellül elvégzi az üzembe helyezést és 3 év garanciát vállal.

A programról megoszlanak a vélemények. Az IHM felmérése szerint az óvónők helyeslik az akciót, de igénylik a saját képzésüket is, mivel maguk sem értenek még a használatukhoz. Ezzel szemben Léder Zsuzsa, a Semmelweis egyetem pedagógiai és gyógypedagógiai szakpszichológusa szerint a 4 éveseknek inkább egymás társaságában és nem a számítógép előtt kellene tölteniük az idejüket.

Kérdés: Van magas sugárzású LCD monitor is? Miért nem vesznak akkor rá szűrőt? :P

csüt. jún. 17, 2004 17:29
Profil Privát üzenet küldése Honlap
arany tag

Hozzászólás a cdrom története :D
Na eszembe jutott nekem is egy érdekes történet :D

Adott egy uj cd rom tökéletesenmüködik belekerül egy adott tipusu joganyagokat tartalmazó cd lemez egyszercsak bumm csitt csat gép leáll hív a felhasználó hogy történt valami átmegyek megnézem a cdrom csörög csatog. hmm ajtó kinyit lemez darabok benne. Cdrom kiszerele szépen csörögnek benne a lemez darabjai :D ugyhogy cd rom kuka landolás meg levelezgetés egy kicsit a szoftver gyártóval cirka egy év után kaptunk egy új cdromot :D

csüt. jún. 17, 2004 11:23
gyémánt tag

Hozzászólás 
De aranyosak... ez szemétség. Nálunk 4 éve szerencsére rendesebbek voltak sokkal. Sajnálom Manson!

A prohardverhez: márcsak azért is tudom elsőkézből, hogy hazudoznak, mert az én TFT-met is OK NÉLKÜL lehúzták. Abból is látszik, hogy mennyire értenek hozzá, hogy az húzta le az egyik legjobban a pontszámot, hogy volt rajta egy (azaz EGY) pixelhiba. Kérdem én: melyik az a gyártó, ahol nem fordulhat elő gyárilag pixelhiba? Egyik barátom Fujitsu-Siemensén is volt, 3 napon belül visszacserélik, akármennyi is van rajta. Meg se nézték, visszacserélték. Az én monitorom lassan egy éves lesz és ugyanolyan állapotban van, mint amikor megvettem. Egy deka pixelhiba nincs rajta, a hangszórók még mindig jók, elszíneződés nincs rajta (sőt, újonnan se volt a prohardverrel ellentétben, lehet hogy ők olajat folyattak a plexire és attól volt). Pedig elhihetitek... ahogy olvastam a teszteket, közben csináltam én is ugyanazokat a teszteket, nagyon közelről, nagyon messziről és szerintem (bár szemüveges vagyok) színhűségre nincs rossz szemem, vak nem vagyok, én nem láttam a leírtakat... pedig magamat igazán nem akartam becsapni.

Ha érdekel valakit, megkeresem azt a cikket.

szer. jún. 16, 2004 19:21
gyémánt tag

Hozzászólás 
Archon írta:
Off
A legjobb barátomat megrántották töriből még 4 éve, mert be volt zselézve
a haja, a vizsgabiztosnak nem tetszett, és húzatott vele póttételt, pedig a
töritanci mondta, hogy megvolt az első tétele is 2-es. Póttételre is azt mondta
a tanárnő, vizsgabiztos pedig állította, hogy ez bizony egyes!
A vizsgabiztos mellesleg sztech tanár volt, biztos nagyon képben volt a törivel is...
Nem kommentálnám az esetet, ha nem haragszotok meg...

nálam a poén azvolt hogy a Horthy korszak konszolidációját húztam ami a kedvenc témám a weimari köztársaság bukása mellett...+vh mellett...

kihúztam, örültem a fejemnek...írtam 3oldal vázlatot nehogy már azlegyen a gond(fejből is mentvolna) kimentem...megse nézte akkor a vázlatot...elkezdtem mondani felénél mondta hogy köszönöm elég, kérdezett v.mit válaszoltam rá... B tételt is elmondtam királyi meg mezőváros volt néztem hm zsír nagyon...
elégedetten ülök mikor mondja hogy oké kész...látom beírja a papírjára 4...kérdezem miért 4?
ő:mert voltak hiányosságok...
én: akkor kérdezzen, tudok mindent válaszolok...a vázlatomban is bentvan...
ő: nemkérdezek, menj a helyedre 4es és kész (mert nemhiányzott semmi mondvacsinált ügy...még azt is elmondam hogy a magyar rádió mikor kezdte sugározni az adását..)
reklamáltam a dirinél...szólt elnöknek..(ez kint történt a folyosón) az elnök elmondta még nem véglegesek a jegyek lehet még rontani azokon a tantárgyakon minden joga megvan hozzá...
aztán a diri elkezdte hogy biztos vagyok e az irodalomtudásomban mert most ha hogy jobban meggondolja talán mégsem 5ös...megfenyegettek..
+menjek az okévhez aztán még szemetebbek leszenek (padtársam ugyan így,ő pont a III.birodalmat húzta kedvencét..)

így a törim is 4es lett 5helyett az irodalmam szintén, a német alatt a tanárom melett ült a régi tanáron akinek a csoportjából azért jöttem el mert megakart buktatni..és a matektanár akinek a javítása ellen fellebbeztem,a diri épp akkor sehol és a helyettes se..(pedig a diri töriszakos)

össz ezlett így: német 3töri 4 irodalom 4 fizika 4 matek 4
ehelyett: német 4 irodalom5 töri5 fizika 4matek 5

szer. jún. 16, 2004 15:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
Off
A legjobb barátomat megrántották töriből még 4 éve, mert be volt zselézve
a haja, a vizsgabiztosnak nem tetszett, és húzatott vele póttételt, pedig a
töritanci mondta, hogy megvolt az első tétele is 2-es. Póttételre is azt mondta
a tanárnő, vizsgabiztos pedig állította, hogy ez bizony egyes!
A vizsgabiztos mellesleg sztech tanár volt, biztos nagyon képben volt a törivel is...
Nem kommentálnám az esetet, ha nem haragszotok meg...

szer. jún. 16, 2004 15:12
gyémánt tag

Hozzászólás 
Dester írta:
A prohardver egy vicc.

láttam olyat is ott hogy a tft-t azért húzták le jól...mert nemlehetett előre dönteni rendesen...nemtom fa asztallapon keresztül(átlátszón se alulról) pl én nemszoktam nézni a monitort...lehet ők igen?

na az érettségi is egy vicc...most kaptma meg a bizit...lehúzták a törim4re, mert a tanár utál...reklamáltam az elnök meg az igazgató megfenyegettek, és az irodalom nyelvtan jegyem is lenyomták 4esre...ha v.mi nemtetszik menjek az okévhez vagy hova ezt mondták....

szép mi?

szer. jún. 16, 2004 15:06
gyémánt tag

Hozzászólás 
Manson most meg ne lepődj azon, hogy a prohardvernél ennyire értenek hozzá... már annyiszor, de annyiszor körberöhögtem őket... egyrészt szégyen gyalázat, AMIT le mernek írni és az alapján hagyni, hogy az egyszerű ember az ő tesztjüket istenítse (iszonyat, milyen hazugságokkal próbálják meg félrevezetni az embereket gyakran), másrészt AHOGY leírják... kb. a fenti postásból felupgradelt újságíró esete. A prohardver egy vicc.

szer. jún. 16, 2004 14:07
arany tag

Hozzászólás 
Csak lazításképpen érintőlegesen a rémtörténetekhez...

http://groups.yahoo.com/group/renegat/message/613

Ha a fenti link elolvasása után valaki magára, beosztottjára, főnökére, vagy felhasználójára ismer... azt talán nem a véletlen műve. De mindezek ellenére felhívjuk a gyakorló rendszergazdák figyelmét, hogy az idézett nyomtatvány használata, akár az állásukba is kerülhet.

[/url]

szer. jún. 16, 2004 12:19
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nincs szükség 480 wattos tápra a kártya használatához.
Az NVIDIA csökkentette a GeForce 6800 Ultra grafikus processzor teljesítményigényét. A vállalat szóvivőjének elmondása szerint a specifikációknak megfelelő sebességű üzem közben elegendő a kártyákon található két molex-csatlakozó közül csak az egyiket használni; a két tápcsatlakozóra – a stabilitás megőrzése érdekében – csak akkor van szükség, ha például a felhasználó túlhajtja a kártyáját. Jó hír továbbá, hogy a kártyák egy 350 wattos "minőségi" tápegységgel is beérik, nincs szükség a korábban előírt 480 wattos monstrumra.

direkt kiemeltem a telejsítményigényét..azért érdekes..:DD
szerintem emberünknek fizika órát kéne tartani mielött cikkert ír (prohardwaren volt)

másik cikkből innen:
A kártya nyákjának tetején található egy kis kvarckijelző. Ezen – működés közben – a GPU aktuális hőmérsékletét olvashatjuk le Celsius- vagy Fahrenheit-fokokban. A kijelző dönthető hátrafelé 90 fokban, így a beszerelt kártyáról is leolvashatjuk a hőmérsékletet.

ha valakinek nemlenne vili...kivi lennék hogy a nem beszerelt kártyáról hogyan olvasom le a hőmérsékletet meg minek ha nem is üzemel..:DD

szer. jún. 16, 2004 0:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Dester írta:
Na szép. Nem tudok többet mondani rá... Elszomorító.

a vegyesbolti eladóból mekkelekké átvedlett postás tipikus esete

kedd jún. 15, 2004 22:41
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na szép. Nem tudok többet mondani rá... Elszomorító.

kedd jún. 15, 2004 13:03
Hozzászólás der profi....
Van egy postásgyerek, aki a cég környékén szokott szaladgálni. Évek allatt sokszor bejárkált hozzám, ellesett ezt azt, kérdezgette a szervizeseket, akik persze válaszolgattak neki stb... Pár éve már elég ügyes volt, minden gond nélkül javítgatott kisebb gépeket, stb. Kb 1 hónapja nagyarccal azt mondta, lassan már tud annyit, mint mi, akik ezt évekig tanulták...láttam hirdetését is helyi újságokba, hogy "hardverről és szoftverről mindent".. háát, enyhén szólva is kissé nagyarcúnak találtam, mert én sem merném ezt kijelenteni, pedig több mint 10 éve a szakmában vagyok...most hívott, hogy nagyon nagy bajban van. Mondom, mi a baj? Leformáztam a egyik bizt cég gépét, és minden adat elveszett, számlázás, könyvelés, stb..-Mondom, biztonsági mentés? -AZ MI? jajj.. a lényeg, hogy hozza a winchit adatmentésre, mert ilyet, hogy get databack, meg sem merek neki említeni.... :lol:

kedd jún. 15, 2004 11:09
gyémánt tag

Hozzászólás 
Na, apám jót tudna nektek mesélni az ilyen esetekről. Egy többes biztosítási cégnél dolgozik (egyszerre több biztosítót is kezelnek), és ha jól tudom az utoljára említett társaságról neki is megvan maximálisan a véleménye.

hétf. jún. 14, 2004 0:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
jajj még egy..nem számtech de rémtörténet biztosítós..:DD nemlehet kihagyni....

beáztunk nyáron...kijöttek kárfelmérés stb...

kaptunk egy papírt, hogy nem látják megalapozottnak a kár igényt mert tető hiba miatt áztunk be!!!!!

ehez hozzá kell tenni hogy családiházról van szó..és ugyan mi a **** lehet másér beázni ha nem tető hiba miatt?????

ja fellebbezést itt is elutasították... :?

az ominózus biztosító pedig a 2003as év legmegbízhatóbb akármilye felirattal küldi a cuccait..szövetség...

pén. jún. 11, 2004 20:55
gyémánt tag

Hozzászólás 
GOD-GOD:
mikor nekem elégett a gépem...csináltattam szakvéleményt,
kijött a biztosítós k.csög...megnézte leírt mindent (megkérdezte a cdromra hogy az a proci?:Dmondtam persze)
ok mindent rendbentalált...rendes hivatalos szakvéleménnyel együtt...
nade a tetü mondta hogy a saját szervízük is beszeretné vizsgálni..gondoltam magamban hogy ó hogy rohadna le a ....
szal elvittem a saját szervízükbe.
Mondanom sem kell hogy szépen bedobozoltam a gépet minden alkatrészt antisztati zacsiba ( cdromot azé nem!!:D) elvittem a k.csögökhöz...bemegyek biztosítós ürge küldött stb

Az eladó rámförmed: "ilyen **** énis bárhonnan össze tudok túrni, miért nem a gépházban van stb...nekem is hegyekben áll a sarokban"
-én : ha szereti szétszedni a gépeket akkor visszapakolom,azonkívül itt a z eredeti számla..stb stb stb nézze meg ha nem hiszi..
-ipse nagynehezen átveszi (már komolyan a szájába lépek résznél tartottam de próbáltam kedves és előzékeny maradni mert hogy mégis csak ez a tetü fog szakvéleményt írni...)
Visszamentem 2hét mulva mivel nemjött válasz...erre a mocsok mondja nekem nem ad felvilágosítást!!!( a saját gépemről hehh:D)
Biztosítós hivatalos levél...: nemlátják megalapozottnak a kárigényem..semmi nem igazolja hogy a gép hálózati túlfeszültségtől ment tönkre és az édász!!!! különben sem tud róla hogy lett volna (azthittem legyilkolom már magam!)

Boltba vissza...megkérdezem úgy mégis miért meg hogy nemlátják indokoltnak????
nemlátszik hogy a cd íróban rásült a chip a fémre?
hm furcsamódon a dvd-t szét sem szedték (tuti nem mert a nec nagyon 5letesen van összerakva..sérülés nélkül csak összerakni lehet szétszedni nem)
modem chipben egy lyuk...ahogy megolvadt stb...

pasi válasza nem látja nyomát a dolognak és különbenis bármi oka lehetett....

na fellebbez...alliance nemlátja megalapozottnak...:D kész

azóta nemláttam egyik k.csögöt se pedig tuti fellököm ha látom v.hol...pfff
ésaz ilyen informatikus...ehhh

pén. jún. 11, 2004 20:53
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2652 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 54  Következő