Megválaszolatlan hozzászólások | Aktív témák Pontos idő: szomb. dec. 28, 2024 17:05

Hozzászólás a témához  [ 53 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
HP 735 vagy Nikon 2200??? 
Szerző Üzenet
ezüst tag

Hozzászólás 
Szevasztok.

A Nikon 2200-as típussal kapcsolatban lenne egy kérdésem.
Kölcsön kaptam a fenti említett gépet, amelyet sikerült olyan szerencsétlenül leejteni, hogy az éppen az elemzárófedelére esett rá, kissé megcsorbítva azt.
Most elég szellősen zár és félek tőle, hogy idővel még ennyire se fogja ellátni a funkcióját, mint azt most teszi.
Ha jól tudom a gép még garanciális, de azzal viszont nem vagyok tisztában, hogy házcserére kiterjed a garancia, vagy van-e lehetőség egyáltalán a burkolat cseréjére.
Ha megoldható, akkor kb. mekkora összegre számíthatok.

Előre is köszönök minden hozzászólást.

szomb. aug. 14, 2004 20:52
Profil Privát üzenet küldése ICQ
arany tag

Hozzászólás 
osi22 írta:
Repeta írta:
Osi22

Olyannyira kikötöttem, hogy már tovább is léptem egy Sony W1-es típusra. Még ezen a héten meg szeretném venni, csak sajnos német nyelvtudás hiánya miatt nem tudtam félre tetetni a gépet a digicamabholshop oldalán. :(

Nem tud segíteni valaki?

Ich möchte ein W1, bitte!
...
Danke! :D[/quote]

Schönen Tag!

Ha segítség kell németből, nyugodtan dobj meg egy maillel az osi22@levele.hu -n!
Így már biztos menni fog a sony digigép vásárlás Deutschlandból!

Alles Gute wünscht:
Osi22[/quote

Hi Osi22!

Köszi, rendes vagy, élnék a segítségeddel, küldtem egy mailt. :D
A segítségedet előre is köszönöm! :D

pén. júl. 02, 2004 17:47
Profil Privát üzenet küldése
arany tag

Hozzászólás 
Repeta írta:
Osi22

Olyannyira kikötöttem, hogy már tovább is léptem egy Sony W1-es típusra. Még ezen a héten meg szeretném venni, csak sajnos német nyelvtudás hiánya miatt nem tudtam félre tetetni a gépet a digicamabholshop oldalán. :(

Nem tud segíteni valaki?[/quote]

...
Danke! :D[/quote]

Schönen Tag!

Ha segítség kell németből, nyugodtan dobj meg egy maillel az osi22@levele.hu -n!
Így már biztos menni fog a sony digigép vásárlás Deutschlandból!

Alles Gute wünscht:
Osi22

pén. júl. 02, 2004 14:34
platina tag

Hozzászólás 
Osi22[/quote]

Nem tud segíteni valaki?[/quote]

...
Danke! :D

szer. jún. 30, 2004 9:22
Profil Privát üzenet küldése YIM Honlap
arany tag

Hozzászólás 
osi22 írta:
Topman írta:
osi22 írta:
Hogy még nehezebb legyen a döntés, itt van másik 2 modell, amit feltétlenül nézz meg!
Lehet, hogy a kodakot sokan nem szeretik, de képminőségben szerintem annyira nem roszz.
Én a Kodak EasyShare DX6340-re gondoltam, főleg azért mert tud manuális beállításokat is és 4*-es optikai zoomja van. Az ára meg szerintem egész jó 62-ért:)
A másik + a Pentax OptioS 30. Ha már egyszer volt a kezedben, és láttad milyen képeket tud csinálni, sztem nehezen fogsz megszabadulni tőle :lol:
És akkor még az áráról szó sem esett...

A nikon 3100-ast én ismerem, és mivel a 3200 sem sokban különbözik tőle(ccd,optika, beállítások ugyanaz)el lehet mondani róla, hogy szép kis képeket csinál, és nagyon jó az automatikája is, de tényleg hiányzik róla a manuális beállítás.
A Sony sztem azért amit tud ebben az árkategóriában drága(nem beszélve a memory stickről) és a képminőség sem vmi nagy szám(elég zajos)sajna:(
A canon télleg jó, de ha körülnézel a piacon, van alternatíva bőven...

Úgyhogy jó keresgélést!

Osi22

Hi!

A Kodak gépek nem jönnek be a kinézetük miatt, Pentax Optio LF33-ast kipróbáltam, de az sem tetszett annyira. Nekem nagy LCD-s modellt kellene választanom, ezért is gondoltam a Sony W1-re, vagy a Canon A75-ösre. A jövő héten lehetséges, hogy pontot teszek az ügy végére, kiugrok Bécsbe. :)

Hello!

Igaz, hogy a Kodak nem egy gyönyörűség, marad nézőpont kérdése...
De tényleg fontos hogy külsőleg is teccen a gép!
A pentaxról csaak annyit hogy te egészen másról beszélsz mint amiről én.
Nem optio lf33, hanemoptio s30!
Ajánlom nézd meg, sztem nagyon tuti :lol:

De ha már ennyire kikötöttél az a75 mellett akkor úgy is mind1, mi a tippem :?

Osi22

Nem tud segíteni valaki?

szer. jún. 30, 2004 0:05
arany tag

Hozzászólás 
Topman írta:
osi22 írta:
Hogy még nehezebb legyen a döntés, itt van másik 2 modell, amit feltétlenül nézz meg!
Lehet, hogy a kodakot sokan nem szeretik, de képminőségben szerintem annyira nem roszz.
Én a Kodak EasyShare DX6340-re gondoltam, főleg azért mert tud manuális beállításokat is és 4*-es optikai zoomja van. Az ára meg szerintem egész jó 62-ért:)
A másik + a Pentax OptioS 30. Ha már egyszer volt a kezedben, és láttad milyen képeket tud csinálni, sztem nehezen fogsz megszabadulni tőle :lol:

A nikon 3100-ast én ismerem, és mivel a 3200 sem sokban különbözik tőle(ccd,optika, beállítások ugyanaz)el lehet mondani róla, hogy szép kis képeket csinál, és nagyon jó az automatikája is, de tényleg hiányzik róla a manuális beállítás.
A Sony sztem azért amit tud ebben az árkategóriában drága(nem beszélve a memory stickről) és a képminőség sem vmi nagy szám(elég zajos)sajna:(

Úgyhogy jó keresgélést!

Osi22

Hi!

A Kodak gépek nem jönnek be a kinézetük miatt, Pentax Optio LF33-ast kipróbáltam, de az sem tetszett annyira. Nekem nagy LCD-s modellt kellene választanom, ezért is gondoltam a Sony W1-re, vagy a Canon A75-ösre. A jövő héten lehetséges, hogy pontot teszek az ügy végére, kiugrok Bécsbe. :)

Hello!

Igaz, hogy a Kodak nem egy gyönyörűség, marad nézőpont kérdése...
De tényleg fontos hogy külsőleg is teccen a gép!
A pentaxról csaak annyit hogy te egészen másról beszélsz mint amiről én.
Nem optio lf33, hanemoptio s30!
Ajánlom nézd meg, sztem nagyon tuti :lol:

De ha már ennyire kikötöttél az a75 mellett akkor úgy is mind1, mi a tippem :?

Osi22

kedd jún. 29, 2004 21:52
arany tag

Hozzászólás 
pggp írta:
Topman írta:
pggp

Küldtem egy PM üzenetet, megkaptad?

+kaptam, válaszoltam.

Nem jött meg a válaszod. :((

Elküldenéd a mégegyszer a t.beka@freemail.hu címemre?

Köszi!

hétf. jún. 28, 2004 18:18
arany tag

Hozzászólás 
Topman írta:
pggp

+kaptam, válaszoltam.

hétf. jún. 28, 2004 17:51
arany tag

Hozzászólás 
pggp

hétf. jún. 28, 2004 17:39
platina tag

Hozzászólás 
Topman írta:
Pedig meglepően szép a videófelvételek minősége, igaz? Ezért nagyon zavaró a 30 mp-es határ, mert, ha gagyi lenne a felvétel, akkor a fenét se érdekelné.

Nem vagyok szakértő, de szerintem is jó a minőségük.
És a hang sem túl zajos.

hétf. jún. 28, 2004 10:03
arany tag

Hozzászólás 
Repeta írta:
Canon A75 tulajdonos vok 7ek óta, és nagyon jó! :)
A Pirosszem elviselhető, de zavar,h korlátozott a videó hossza.
És olcsó is viszonylag.

Pedig meglepően szép a videófelvételek minősége, igaz? Ezért nagyon zavaró a 30 mp-es határ, mert, ha gagyi lenne a felvétel, akkor a fenét se érdekelné.

hétf. jún. 28, 2004 9:56
platina tag

Hozzászólás 
Canon A75 tulajdonos vok 7ek óta, és nagyon jó! :)
A Pirosszem elviselhető, de zavar,h korlátozott a videó hossza.
És olcsó is viszonylag.

hétf. jún. 28, 2004 8:27
arany tag

Hozzászólás 
osi22 írta:

Úgyhogy jó keresgélést!

Osi22

Hi!

hétf. jún. 28, 2004 0:40
arany tag

Hozzászólás 

Úgyhogy jó keresgélést!

Osi22

hétf. jún. 28, 2004 0:00
gyémánt tag

Hozzászólás 
Nincsen tapasztalatom vele.

vas. jún. 27, 2004 11:59
Profil Privát üzenet küldése ICQ Honlap
arany tag

Hozzászólás 
Birdie [digicam]

A Sony W1-esről van valamilyen tapasztalatod? Erősen gondolkozom, hogy őt válasszam a Canon A75 helyett, de nem tudom mennyivel jobb, vagy rosszabb képeket készít belső térben. Megéri szerinted a 25eFt-os árkülönbözet?

vas. jún. 27, 2004 9:39
arany tag

Hozzászólás 
Choice írta:
Topman írta:
Köszi, van 1-2 hiányossága ennek a Pentax-nak, letettem róla, továbbra is a Nikon 3200 és a Canon A75 van versenyben nálam. Ma mindkettőt volt szerencsém kipróbálni, persze memkártya nélkül :( hát nem jutottam elöbbre. Mindkettő nagyon tetszik.

Próbáld meg akkor egyéni szempontok szerint eldönteni. Nekem elsősorban a képminőség számítana, utána a szolgáltatások. A Nikont nem ismerem, ezért nem befolyásollak. Olvasd át alaposan a Digicamen a teszteket, nézd meg a tesztképeket, tedd egymás mellé a két gép adatlapját és hasonlítsd össze. Valamelyiknél csak találsz valamit, ami meggyőz :)

Én nemigen tudok észrevenni különbséget a két típussal készült képek között, adatlapjaik szinte teljesen egyfomák (kivétel: Nikon korlátlan videó, Canon több beállítás), az olvasó teszteknél sajnos nincs sok vélemény, mivel mindkét gép viszonylag új kiadású. A korábbi modelljeiket meg szinte mindenki dícsérte.

csüt. jún. 10, 2004 10:06
ezüst tag

Hozzászólás 
Topman írta:
Köszi, van 1-2 hiányossága ennek a Pentax-nak, letettem róla, továbbra is a Nikon 3200 és a Canon A75 van versenyben nálam. Ma mindkettőt volt szerencsém kipróbálni, persze memkártya nélkül :( hát nem jutottam elöbbre. Mindkettő nagyon tetszik.

Próbáld meg akkor egyéni szempontok szerint eldönteni. Nekem elsősorban a képminőség számítana, utána a szolgáltatások. A Nikont nem ismerem, ezért nem befolyásollak. Olvasd át alaposan a Digicamen a teszteket, nézd meg a tesztképeket, tedd egymás mellé a két gép adatlapját és hasonlítsd össze. Valamelyiknél csak találsz valamit, ami meggyőz :)

csüt. jún. 10, 2004 6:11
arany tag

Hozzászólás 
Choice írta:
Topman írta:
Mi a véleményed a Pentax Optio 33LF digigépről? Igen kedvező áron, 50000Ft-ért láttam.

Bocs, hogy belekotyogok, de volt szerencsém kipróbálni a Pentaxot. Mármint a 33L-et. Szerintem a Pentax alig valamivel jobb, mint a HP 735. Inkább szánd rá azt a kis többletpénzt, és vedd meg a Canont, szerintem nem fogod megbánni.

szer. jún. 09, 2004 22:31
ezüst tag

Hozzászólás 
Topman írta:
Mi a véleményed a Pentax Optio 33LF digigépről? Igen kedvező áron, 50000Ft-ért láttam.

Bocs, hogy belekotyogok, de volt szerencsém kipróbálni a Pentaxot. Mármint a 33L-et. Szerintem a Pentax alig valamivel jobb, mint a HP 735. Inkább szánd rá azt a kis többletpénzt, és vedd meg a Canont, szerintem nem fogod megbánni.

szer. jún. 09, 2004 17:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
http://index.hu/tech/digicam/cikkek/optio33lf_r/!1

Nem rossz, nem rossz, de mégiscsak egy automata gép.
Mi fontosabb? 3 Mpixel, vagy kézi beállítási lehetőség? ezt neked kell eldönteni.

szer. jún. 09, 2004 15:20
arany tag

Hozzászólás 
Birdie [digicam] írta:
Egyértelmű, bár azt hiszem ezt már megbeszéltük egyszer ;)

Még egy kérdéssel zargatnálak. :)

szer. jún. 09, 2004 12:05
arany tag

Hozzászólás 
Birdie [digicam] írta:

Persze, megbeszéltük már, de tudod, körültekintő szeretnék lenni a vásárlás elött, mert számomra nem 2 forintos kiadás lesz és előre láthatólag nem 1 évre tervezem megvenni a masinát. :)

kedd jún. 08, 2004 0:01
gyémánt tag

Hozzászólás 

hétf. jún. 07, 2004 20:05
arany tag

Hozzászólás 
Inkább az A75-öst, mint egy Sony-t ebben az árfekvésben?

hétf. jún. 07, 2004 19:47
gyémánt tag

Hozzászólás 
Átlagos. Képminőséggel nem szokott gond lenni. Inkább a kezelhetőség és az automatizmus okozhat problémát (no meg az ár ugye).

hétf. jún. 07, 2004 19:27
arany tag

Hozzászólás 
A 60-70eFt körüli Sony digigépek milyen minőséget képviselnek? Azt tudom, hogy viszonylag drága a memkártyájuk. Érdemes lehet elgondolkoznom rajta a Canon és a Nikon-on kívül?

hétf. jún. 07, 2004 19:16
arany tag

Hozzászólás 
Birdie [digicam] írta:
Persze.
HiSpeed USB2-es? (ez csak a sebesség szempontjából érdekes csupán).

Igen, Hama márkájú. :)

pén. jún. 04, 2004 16:13
gyémánt tag

Hozzászólás 
Persze.
HiSpeed USB2-es? (ez csak a sebesség szempontjából érdekes csupán).

pén. jún. 04, 2004 14:00
arany tag

Hozzászólás 
Köszi, van már kártyaolvasóm, most vettem pár napja egy 9in1-est, azzal akkor tökéletes lesz az adatmozgatás, igaz?

pén. jún. 04, 2004 13:53
gyémánt tag

Hozzászólás 
Igen, Sony a hologram AF-et a DSC-F505/707/717/828 és V1 gépeiben alkalmazza. Egyik se az olcsó gépek közé tartozik(-zott).

Canonnál nincs új meghajtójel. Többinél van. Ha kell, javaslok egy 2e Ft-os kártyaolvasót, amivel még gyorsabb is lesz a képek letöltése.

pén. jún. 04, 2004 12:26
arany tag

Hozzászólás 
Köszi, végigolvastam azt a topikot is, jó dolognak tűnik ez a segédfény. Gondolom a Sony drágább gépeibe rak lézeres verziót.

Felmerült bennem mégegy kérdés, remélem nem haragszol érte, hogy ennyit kérdezgetek. :)

Szóval amikor usb-n kösszekapcsolom a digigépet (mondjuk A70) a pc-vel, akkor az egy újabb meghajtóként lesz látható, vagy másként megy az adatátvitel?

Van valamilyen fontos különbség az A70 és az A75-ös között?

pén. jún. 04, 2004 11:50
gyémánt tag

Hozzászólás 
AF segédfényt a gép kacsolja be, amikor úgy érzi, hogy kevés a fény az élességállításhoz.
Lehet narancs vagy sárga színű, de van fehérben is, sőt van egy gép, amelyik zöld segédfényt ad (Fuji S5000).
Akkor hasznos, ha nincs elég fény az automatikus élességállításhoz.

egyébiránt javaslom ezt a topikot:
http://forum.terminal.hu/viewtopic.php?t=18341

pén. jún. 04, 2004 11:41
arany tag

Hozzászólás 
Birdie

Na mégyegyszer. Az AF segédfényről tudnál mesélni? Hasznos, illetve én kapcsolhatom ki-be? Milyen színű és mikor célszerű használni?

Köszi! :)

pén. jún. 04, 2004 10:18
gyémánt tag

Hozzászólás 
Ha van fent QuickTime dekoder, akkor sztem lejátsza.
Mondjuk nekem K-Lite és Ace Codec Pack van fent, meg BS Player, Mediaplayertől hideg ráz. Szóval igy mindent lejátszik most a gép.

pén. jún. 04, 2004 10:11
arany tag

Hozzászólás 
Birdie [digicam] írta:
QuickTime AVI-t mentenek.

A Nikon és a Canon is? A win média player gondolom nem játsza le, igaz?

Van még valamilyen különbség az A70 és az A75 gép között?

csüt. jún. 03, 2004 23:43
gyémánt tag

Hozzászólás 
QuickTime AVI-t mentenek.

csüt. jún. 03, 2004 20:14
ezüst tag

Hozzászólás 
Egy éve használok egy A70-est, úgyhogy még egy szavazat az A70-nek :)
Bár csak egy-kétezer forinttal drágább az A75-ös amelynek nagyobb valamivel a kijelzője. Igaz ezt lehet folytatni a végtelenségig mert az A80 már csak 15-20 ezerrel kerül többe...
(jól jönne nekem is az A80 C1, C2 módja :( )

csüt. jún. 03, 2004 19:57
arany tag

Hozzászólás 
Birdie [digicam] írta:
Hülyeséget irtam, bocs.
Úgy értettem, hogy egyik gép automatája se bajnok.
Én utálom az automatikát, nem szeretem, amikor egy program dönti el, hogy nekem mi a jó :)
Ettől függetlenül néha persze hasznos, de nagy különbségekre ne számíts. Fehéregyensúlyt midnegyik téveszti, ha nem napfényben vagy. Rekeszt mindegyik ugyanúgy állítja kénye-kedve szerint. Stb.

Nikon 3200 hiába újabb, semmi komoly technológiai újítás nincs benne. Talán fontos lehet, bár nem tudom, na mindegy, szóval a Nikon 3200 SD kártyás, ami miatt a kártya teljes kapacitásáig tud videót rögzíteni. A70 csak 30 mp-et VGA-ban, vagy 3 percet kisebb felbontásban, utána kis szünet, majd mehet újra.
Na fenébe, most látom te is irtad.

No a lényeg, én a két gép közül egyértelműen a Canon-t javaslom, árban annyira közel vannak egymáshoz, minőségben is Canon a jobb, hogy nem látok sok esélyt a Nikonnak ;)
Persze ha van otthon 1 GB SD kártyád, az már elég indok lenne rá :D

Arról van valamilyen infód, hogy milyen formátumban mentik ezek a gépek a videófelvételt?
GB SD karim az nincsen, sajnálatos módon az MMC kártyáimat nem kezeli a Nikon3200-as, ezt ki is próbáltam, annak ellenére, hogy még az eladó szerint is kezelnie kellene. :(

csüt. jún. 03, 2004 19:39
gyémánt tag

Hozzászólás 
Hülyeséget irtam, bocs.
Úgy értettem, hogy egyik gép automatája se bajnok.
Én utálom az automatikát, nem szeretem, amikor egy program dönti el, hogy nekem mi a jó :)
Ettől függetlenül néha persze hasznos, de nagy különbségekre ne számíts. Fehéregyensúlyt midnegyik téveszti, ha nem napfényben vagy. Rekeszt mindegyik ugyanúgy állítja kénye-kedve szerint. Stb.

Nikon 3200 hiába újabb, semmi komoly technológiai újítás nincs benne. Talán fontos lehet, bár nem tudom, na mindegy, szóval a Nikon 3200 SD kártyás, ami miatt a kártya teljes kapacitásáig tud videót rögzíteni. A70 csak 30 mp-et VGA-ban, vagy 3 percet kisebb felbontásban, utána kis szünet, majd mehet újra.
Na fenébe, most látom te is irtad.

No a lényeg, én a két gép közül egyértelműen a Canon-t javaslom, árban annyira közel vannak egymáshoz, minőségben is Canon a jobb, hogy nem látok sok esélyt a Nikonnak ;)
Persze ha van otthon 1 GB SD kártyád, az már elég indok lenne rá :D

csüt. jún. 03, 2004 18:49
arany tag

Hozzászólás 
Birdie [digicam] írta:
Egyik sem egy automata bajnok, kattintgatni mindegyikkel lehet. De szerintem ha a fejlődés előtted áll, akkor miért választanád azt, aminél viszont nem?
Na meg sztem nem nagy ördöngősség a rekeszelés hazsnálatát megtanulni, ha mást nem is.

Azt írtad "egyik sem egy automata bajnok", szerinted melyik a legjobb automata gép egyébként?

Meg szeretném még kérdezni, hogy a Nikon lényegesen újabb kiadású gép, nincsen benne semmilyen újabb technológia, ami miatt érdemes lenne mégis inkább őt választanom? A Nicon felé inkább a designe és a kisebb mérete miatt, illetve a korlátlan videofelvétel miatt húzok, a Canon-t pedig a folyamatos fejlődési lehetőség miatt, illetve a 4 db aksinak köszönhető hosszabb használhatósága teszi kedvezőbbé.

csüt. jún. 03, 2004 17:44
gyémánt tag

Hozzászólás 
Egyik sem egy automata bajnok, kattintgatni mindegyikkel lehet. De szerintem ha a fejlődés előtted áll, akkor miért választanád azt, aminél viszont nem?
Na meg sztem nem nagy ördöngősség a rekeszelés hazsnálatát megtanulni, ha mást nem is.

csüt. jún. 03, 2004 15:21
arany tag

Hozzászólás 
Köszi a válaszodat, amatőrként, beállítgatások nélkül (autómata módban) is jobb képeket készít az A70-es, mint a Nikon? Mert én eleinte biztosan nem fogom tudni jól beállítani az A70-est, már, ha azt választom. A neten ezidáig elég ügyes fotósok képeit sikerült összehasonlítanom, és emiatt nem is tudok dönteni a két gép között.

csüt. jún. 03, 2004 14:29
gyémánt tag

Hozzászólás 
Canon A70.
Több beállítási lehetőség: rekesz- és zársebesség előválasztás.
Színek szubjektívek, nekem Canon jobban bejön. Valahogy élettelibb.

csüt. jún. 03, 2004 13:56
arany tag

Hozzászólás 
Némileg módosult az elképzelésem, Nikon 3200, vagy Canon A70 lehet a befutó. Ti melyiket ajánlanátok?

csüt. jún. 03, 2004 12:53
arany tag

Hozzászólás 
Biztos, hogy nagyon pancser vagyok, én azt a "marina cafe" házikós képet próbáltam összehasonlítani, amelyik elött zászlók vannak és nekem a 2100-assal készült kép tetszett a legjobban, pontosan a cégtábla szövegének a kiolvashatósága miatt.

Szerinted ennél a képnél melyik gép a legjobb?

kedd jún. 01, 2004 15:39
arany tag

Hozzászólás 
És ezután hasonlítsd össze a Nikon 3M-lel:
http://www.steves-digicams.com/2004_rev ... mples.html

kedd jún. 01, 2004 11:26
arany tag

Hozzászólás 
Itt összehasonlíthatod a HP 3MP-t a Nikon 2MP-el:
http://www.steves-digicams.com/2003_rev ... mples.html
http://www.steves-digicams.com/2003_rev ... mples.html
Melyiken sikerült több részletet felfedezned?

kedd jún. 01, 2004 11:25
arany tag

Hozzászólás 
Elég a Nikon 2.0MP-es tudása egy amatőr felhasználónak? Igazság szerint ezért gondolkoztam a HP735-ön, hiszen annak 3.2MP-es a képessége.

kedd jún. 01, 2004 9:56
arany tag

Hozzászólás 
Topman írta:
fényképezőt fényképezőgép gyártótól érdemes venni.

Igen!
:idea:

kedd jún. 01, 2004 9:54
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 53 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő